Voor iedere situatie de juiste isolatie

Isoleer uw woning en bespaar honderden euro’s. Scherpe prijzen!

Offertes aanvragen

Isolatiebedrijf Aalsmeer

Wilt u graag uw woning van meer isolatie voorzien, en bent u op zoek naar een erkend isolatiebedrijf uit Aalsmeer dat u hierbij van dienst kan zijn? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij beheren een netwerk van specialisten uit de regio die allen een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied. Of het nu gaat om een spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie of gevelisolatie: onze professionals zullen u snel en vakkundig van dienst zijn. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of hebt u een vraag over de prijzen voor de inzet van ons isolatiebedrijf uit Aalsmeer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Na uw aanvraag ontvangt u meerdere (max.5) offertes van isolatiebedrijven uit de regio Aalsmeer. Door de ontvangen offertes te vergelijken, vindt u altijd een passend isolatiebedrijf en kunt u tot 40% op de investeringskosten besparen!


Soorten isolatie

Wie de isolatiewaarde van een woning of bedrijfspand wil verbeteren, kan hiervoor verschillende technieken toepassen. De meest voordelige optie is het isoleren van de spouwmuur. Een spouwmuurisolatie brengt daarnaast nog andere voordelen met zich mee, zoals een korte verbouwtijd en de mogelijkheid om de isolatietechniek te combineren met technieken tegen doorslaand of opstijgend water. Een spouwmuurisolatie zal echter op de lange termijn minder voordelig uitpakken dan een gevelisolatie. Een gevelisolatie is, samen met een dakisolatie de meest prijzige oplossing. Na verloop van tijd zult u echter de investering terugverdienen en zelfs geld overhouden door deze vormen van isolatie. Een gevelisolatie zorgt daarbij bovendien voor een betere vochtwering, en kan, evenals de dakisolatie, zelfs brandwerend werken. Tot slot is het tevens een optie om uw vloer of kruipruimte te isoleren. Een vloerisolatie heeft vele voordelen, zoals minder kans op tocht en vocht, minder ongedierte en een gezonder woonklimaat. Het nadeel is dat het wel enige verbouwtijd in beslag zal nemen. Het is dan ook afhankelijk van uw wensen welke variant het meest geschikt is.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Hebt u vragen over het verschil tussen de prijzen voor een gevelisolering en isolatie van de spouwmuren? Wilt u weten wat de opties zijn voor een vloerisolatie? Of hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie op basis van uw wensen voor de isolatie van uw huis in Aalsmeer? Vul dan vandaag nog het contactformulier in. Geef hierop aan wat uw wensen en budget zijn, en wij sturen u spoedig enkele offertes op maat toe van menig isolatiebedrijf uit de regio. Het is aan u om deze offertes met elkaar te vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Zo kiest u altijd voor het isolatiebedrijf dat bij u past!

Spouwmuurisolatie

Vaak wordt er door menig isolatiebedrijf geadverteerd met de prijzen van een spouwmuurisolatie. De isolering van de spouw is zeker een aantrekkelijke optie vanwege de lage kosten en het directe effect dat dit oplevert. Het nadeel van een spouw isolering dat deze op de lange termijn minder rendement oplevert dan andere duurzame oplossingen zoals een dakisolatie of buitengevelisolatie. Wilt u uw spouwmuur van isolatie voorzien? Dan moet er eerst gekeken worden of uw pand wel over een spouw beschikt. Wij gaan hierbij uit van de stelregel dat panden die tussen 1920 en 1975 gebouwd zijn, wel een spouwmuur hebben, die nog niet geïsoleerd is.

Hoe wordt een spouw gevuld?

Een groot voordeel van de na-isolatie van de spouw is dat de klus binnen een dag is af te ronden. Tijdens het proces worden er kleine gaatjes in de gevel geboord, waarin vervolgens het vloeibare isolatiemateriaal in de spouw kan worden gespoten. Vervolgens zullen wij de gaatjes weer dichten en profiteert u van een betere isolatie. Naast de standaard isolatietechniek is het een optie dat wij in de spouw roosters installeren. Deze zorgen ervoor dat de ventilatie van de spouwmuur in goede staat blijft, en er geen vochtproblemen ontstaan door de spouwmuurisolatie. Wilt u wel de spouwmuur isoleren, maar uw buren niet? Ook daarvoor bieden wij een praktische oplossing.

isolatiebedrijf Aalsmeer

Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Om te weten of uw woning geschikt is voor een spouwmuurisolatie, raden wij aan te kijken naar de standaard onderverdeling die gemaakt wordt in bouwjaren:

 • Een bouwjaar van voor 1920: Er is over het algemeen geen spouwmuur aanwezig. De besparing is het grootst wanneer u kiest voor een gevelisolatie.
 • Een bouwjaar tussen 1920 en 1975: In de meeste woningen is wel een spouw aanwezig. Controleer aan de hand van bouwtekeningen of dit inderdaad het geval is, en ga tevens na of een vorige bewoner niet al aanpassingen heeft gedaan aan de isolatie.
 • Een bouwjaar tussen 1975 en 1982: De meeste panden uit deze bouwperiode werden wel voorzien van een spouwisolatie en dakisolatie, maar de kwaliteit is zeer matig. Dit betekent dat de kans groot is dat het isolatiemateriaal is verzakt, waardoor de isolatiecapaciteit is verminderd.
 • Een bouwjaar tussen 1983 en 1991: Een woning uit deze periode is vrijwel altijd voorzien van een dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie. De producten die men destijds gebruikte waren echter relatief slecht, waardoor na-isolatie nog steeds aan te raden is.
 • Een bouwjaar vanaf 1992: Meestal is een pand uit deze bouwperiode goed geïsoleerd. Door het aansluiten van zonnepanelen of een warmtepomp is er nog meer energie te besparen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij u thuis, en kunt u niets vinden over vroegere isolatiewerkzaamheden? Een vakman van een isolatiebedrijf uit Aalsmeer kan desgewenst bij u langskomen om de spouw te controleren. Hij zal ten eerste meten of er inderdaad een spouwmuur aanwezig is. Is dit het geval, dan verwijdert hij één of twee bakstenen om te inspecteren wat de staat is van de spouwmuurisolatie. Vervolgens geeft hij u met alle plezier tips over de te nemen vervolgstappen.

Hoe werkt spouwisolatie?

Schone spouw?

Voordat het mogelijk is om de spouwmuurisolatie uit te laten voeren is het noodzakelijk dat de spouw in goede staat verkeert. Dit betekent ten eerste dat er voldoende ventilatie moet zijn. Het gaat dan om de mogelijkheid voor het afvoeren van opstijgend water, en het kwijt kunnen van warmte zonder dat het condens veroorzaakt op de binnenmuur. Eventueel is het een mogelijkheid om ventilatieroosters te monteren in de spouwmuur. Een tweede vereiste is dat er geen sprake is van een spouwmuurvervuiling. De term spouwmuurvervuiling staat voor de aanwezigheid van cementresten, puin en ander afval tussen de binnen- en buitenmuur. Het verwijderen van de spouwmuurvervuiling is noodzakelijk ter voorkoming van condens en schimmels. Het weghalen van de vervuiling gebeurt door het verwijderen van een aantal akstenen, waarna er een gat ontstaat in de muur. Zo is het puin eenvoudig weg te halen. Is het verwijderen van de spouwmuurvervuiling onmogelijk? Kies dan voor een alternatieve oplossing, zoals een gevelisolatie.

spouwmuurisolatie Aalsmeer

Kosten spouwmuurisolatie

De kostprijs voor een spouwmuurisolatie is zoals gezegd relatief laag, en worden bepaald door het gekozen isolatiemateriaal, de gewenste isolatiewaarde en de breedte van de spouwmuur. Wij gaan over het algemeen uit van gemiddelde prijzen rond de €18,- per vierkante meter. Kiest u ervoor om de ventilatie in de spouwmuur te optimaliseren door ventilatieroosters, dan stijgen de prijzen natuurlijk enigszins.

Type woningen Opp. Gem. prijs incl. BTW Gem. besparing per jaar
Appartement 30 m² €500,- / €600,- €115,-
Tussenwoning 60 m² €800,- / €1100,- €195,-
Hoekwoning 60 m² €1200,- / €1400,- €340,-
2 onder 1 kap 90 m² €1500,- / €1800,- €490,-
Vrijstaande 140 m² €2200,- / €2500,- €590,-

Vloerisolatie

Naast een dakisolatie, kunnen onze specialisten uit Aalsmeer ook een vloerisolatie voor u uitvoeren. Wilt u de vloer laten isoleren, dan moet u hierbij goed aangeven wat uw exacte wensen zijn. Er is namelijk een verschil tussen een vloerisolatie en bodemisolatie. De meeste mensen spreken over een vloerisolatie wanneer zij eigenlijk een bodemisolatie bedoelen. Bij de isolatie van de bodem wordt ervoor gezorgd dat vocht niet meer omhoog kan komen vanuit de kruipruimte of grond onder het huis. Door een bodemisolatie profiteert u van een betere luchtvochtigheid in huis. Bij een vloerisolatie dan is de aandacht gericht op het behoud van warmte binnenshuis.

Is mijn vloer wel, of niet geïsoleerd? Handig filmpje om dit te achterhalen

Isolatie van houten vloer

De isolering van houten vloeren start altijd met het controleren van de kruipkelder: zonder kruipruimte is het geen optie om de houten vloer van isolatie te voorzien, omdat dit altijd via de onderkant van de vloer gebeurt. Een kruipruimte moet minimaal 35 centimeter hoog zijn, en 50 centimeter als u zelf met de klus wil starten. Daarnaast dient u te controleren of de kruipruimte niet te vochtig is. Kijk in dat geval naar de mogelijkheden voor ventilatie, streep mogelijke lekkages af, of plaatst PE-folie als de vochtigheid het gevolg is van veel grondwater.

Hoe isoleert u vervolgens de vloer?

Dat is relatief eenvoudig: door gebruik te maken van een flexibel isolatiemateriaal. Denk hierbij aan glaswol of steenwol. Dit drukt u eenvoudig weg tussen de onderbalken van de vloer, waarna het een extra isolatielaag vormt. U zet het isolatiemateriaal eenvoudig vast met behulp van nylondraadjes die u langs spijkers spant, of door panlatten tegen de vloerbalken te timmeren. Wij adviseren om ook het vloerluik van isolatie te voorzien. Wist u trouwens dat u nooit de warm waterleidingen mag isoleren? De buizen van de cv kunnen wel een laag isolatiefolie krijgen. Is de kruipruimte te laag voor een isolering van de onderkant van uw houten vloer? Overweeg dan om zand of schelpen in de kruipkelder te storten. Dit zal verschillende voordelen met zich meebrengen.

vloerisolatie in Aalsmeer

Isolatie van de betonvloer

Wanneer er voor een bepaalde vloer geen kruipruimte bestaat, zoals bijvoorbeeld in een schuur of garage, dan is het verstandig om te kijken naar alternatieve opties voor isolatie. De isolering van betonvloeren is heel anders dan die van de houten variant. Over het algemeen geldt dat de vloerisolatie van een betonvloer het beste tijdens het leggen van de vloer gebeurt. Dit betekent dat men tussen de onderste vloerlaag en de toplaag een isolatiemateriaal aanbrengt. Het voordeel van een vloerisolatie op deze wijze is dat u hiermee in prijzen bespaart, door het te combineren met het leggen van de vloer. Ligt de betonvloer al in de ruimte, overweeg dan het aanbrengen van een zevende dekvloer. Een zwevende dekvloer verbetert tevens de geluidsisolatie.

Geluidsisolatie

Wist u dat er naast warmtebehoud ook nog andere voordelen verbonden zijn aan de vloerisolatie? Eén van deze bijkomende voordelen is een betere geluidsisolatie. Dit betekent dat in sommige gevallen, zeker op de bovenverdieping de vloerisolatie niet toegepast wordt voor het warmtebehoud, maar voor het verminderen van geluidsoverlast. Met name isolerende platen hebben een positief resultaat op het gebied van geluidsisolatie. Is het geen optie om de bovenvloer af te dekken? Dan vormt het verlagen van het plafond met een isolatielaag een uitstekende oplossing. De prijs hiervoor is vergelijkbaar en wij kunnen de verlaging vakkundig voor u uitvoeren.

Kruipruimte isoleren

Zoals gezegd is de kruipruimte isolatie bij veel mensen populair. Voordat u de kruipkelder van een isolerende laag kunt voorzien, dient deze aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo is het ten eerste belangrijk dat de hoogte meer dan 50 centimeter bedraagt als u zelf aan de slag gaat, en meer dan 35 centimeter wanneer u een isolatiebedrijf uit Aalsmeer inschakelt voor het werk. Daarnaast dient u te zorgen voor voldoende licht om de isolatiewerkzaamheden te kunnen uitvoeren. Voor de isolatie van de kruipruimte zijn onder andere schelpen en zand geschikt, maar ook kunstmatige isolatiematerialen zoals thermoskussens hebben hierbij een prima effect.

zolder isoleren middels vloerisolatie

Zoldervloer isoleren

Gebruikt u de zolder niet als woonruimte, maar als opslagruimte? Dan is het een mogelijkheid om de zoldervloer te isoleren. Dit betekent niet dat u de zoldervloer eerst helemaal moet verwijderen, maar dat er over de bestaande vloerlaag een extra isolatielaag wordt gelegd. Deze isolatielaag is van meerdere isolatiematerialen te maken, maar over het algemeen worden hiervoor glaswol of isolatieplaten van hardschuim gebruikt. De positieve eigenschap van isolatieplaten is dat u hierover enkel een dun vloertje weer hoeft te leggen om de zoldervloer te blijven gebruiken voor opslagmogelijkheden. Wanneer u de zoldervloer isoleert, zorgt u ervoor dat de warmte op de woonlagen blijft, en niet onnodig naar de zolder stijgt. Wordt de zolder als slaap- of studeerruimte ingezet? Dan is een dakisolatie wel voordeliger.

Kosten vloerisolatie

De kosten voor een vloerisolatie zijn grotendeels afhankelijk van het oppervlak van de vloer. Wij gaan ongeveer uit van een start prijs van €30,- per vierkante meter. Een exacte prijsindicatie kunnen wij u toesturen wanneer u uw wensen aangeeft op het webformulier. Geef hierbij tevens aan voor welk isolatiemateriaal u het liefste zou kiezen.

Woningtype Oppervlakte Gemid. prijs incl. BTW
Appartement 45 m² €1350,-
Tussenwoning 50 m² €1500,-
2 onder 1 kap 55 m² €1650,-
Vrijstaande woning 70 m² €2100,-

Gevelisolatie

Is een spouwmuurisolatie niet meer mogelijk, maar wilt u toch uw gevel beter isoleren? Overweeg dan om een gevelisolatie toe te passen. Bij de isolatie van de gevel kunnen er twee methoden worden gekozen. De eerste is het plaatsen van isolatiemateriaal tegen de binnenzijde van de gevel. De tweede is een zogeheten buitengevelisolatie. Deze laatste oplossing zorgt niet alleen voor een verhoogde isolatiewaarde, maar tevens voor een verbeterde verkoop- en verhuurwaarde van het pand. Wij adviseren om een gevelisolatie altijd door een erkend vakman van een isolatiebedrijf uit Aalsmeer te laten uitvoeren. Zo weet u zeker dat dit snel en vakkundig gebeurt.

Buitengevelisolatie

Een buitengevelisolatie is de isolatietechniek waarbij wij een laag isolatiemateriaal tegen de bestaande muur plaatsen, en deze vervolgens opnieuw afdekken met gevelbekleding of bakstenen. Het grote voordeel van een buitengevelisolatie is dat hierdoor het vooraanzicht van de gevel verbetert. Het nadeel daarvan is dat u een vergunning moet aanvragen bij de gemeente. Het aanvragen van een vergunning voor de buitengevelisolatie kan enige tijd duren. Wees hier daarom op tijd mee. De kosten voor een buitengevelisolatie zijn relatief hoog. Op de lange termijn verdient u deze echter terug door de hoge besparing op de stookkosten. Zo draagt u met de buitengevelisolatie mee aan een beter milieu.

gevelisolatie door isolatiebedrijf Aalsmeer

Afwerking van de gevel

Het toepassen van een gevelisolatie bestaat niet alleen uit het aanbrengen van een isolatielaag, ook de afwerking van de gevel hoort daarbij. De afwerking van de gevel, ook wel het aanbrengen van de gevelbekleding genoemd, kan uit meerdere zaken bestaan. In Nederland is het bouwen van een bakstenen buitenmuur de meest standaard oplossing, maar ook kunststof rabatdelen of aangepast stucwerk vormen een mogelijke oplossing. De afwerking die u voor uw gevelmuur kiest, is van grote invloed op de uitstraling van het pand. Zo bieden houten rabatdelen een authentieke, beetje Zweedse uitstraling, terwijl stucwerk het idee geeft van een Zuid-Europese woonstijl. Het impregneren van de gevelmuren valt eveneens onder de afwerkingtechnieken. De prijzen voor de gevelbekleding variëren sterk, van €9,- per vierkante meter tot €50,- voor eenzelfde afmeting. Laat u daarom op voorhand goed informeren.

Mogelijkheden huis gebouwd tussen 1975 en 1991

Binnenmuur isoleren

Hebt u niet een heel groot budget maar wilt u wel zorgen voor een grote verbetering van de isolatiewaarde van uw huis of kantoor? Dan is ook de isolatie van de muur aan de binnenzijde een optie. In dit geval zetten de medewerkers van ons isolatiebedrijf in Aalsmeer een isolatielaag tegen de binnenmuur, en plaatsen hierna een voorzetwand er tegen aan. Hoewel dit minder hoge prijzen met zich meebrengt, moet u wel rekening houden met een lange verbouwtijd. Zo moet bij deze klus bijvoorbeeld vaak de elektrische bedrading worden aangepast. Daarnaast zult u enkele vierkante meters woonruimte verliezen door de verschuiving van de muur.

Kosten gevelisolatie

Wanneer u een gevelisolatie wilt laten toepassen, dan dient u een ruim budget te hebben. De kosten voor een gevelisolatie beginnen rond de €10.000,- voor het isoleren van de binnenzijde. Een buitengevelisolatie komt op ongeveer €14.000,-. Dit bedrag verdient u in ongeveer 12-15 jaar weer terug. Spouwmuurisolatie is de meest rendabele vorm en is heeft ook de laagste investeringskosten.

Soort gevelisolatie Isolatiewaarde (Rd) Kosten Besparing per jaar
Spouwmuurisolatie 1,3 Rd €2000,- €570,-
Isolatie binnenzijde met voorzetwand 2,5 Rd €10500,- €680,-
Buitengevelisolatie 4,0 Rd €14000,- €720,-

Dakisolatie

Warme lucht stijgt op en dat betekent dat de meeste warmte verloren gaat via de dakconstructie. Om het warmtebehoud bij u thuis in Aalsmeer te optimaliseren, adviseren wij dan ook om een dakisolatie toe te passen. Door de isolering van daken te verbeteren, is het mogelijk om het warmteverlies met wel 30% te beperken, wat is om te rekenen naar een besparing van €650,- op jaarbasis. Zowel voor platte als hellende daken zijn er verscheidene isolatietechnieken en kunt u gebruik maken van vele isolerende materialen, zowel kunstmatig als natuurlijk. Heeft u bij u thuis een zolder die u niet inzet als leefruimte? Dan is het tevens een optie om de zoldervloer te isoleren voor een verbeterd warmtebehoud. De isolering van de zoldervloer kost minder geld omdat er minder vierkante meter geïsoleerd hoeven te worden, maar levert hetzelfde resultaat.

Hellend dak isoleren

Wilt u graag een schuin dak isoleren? Dan hebt u de optie om dit zelf af te handelen. Deze dakisolatie is mogelijk met behulp van isolatieplaten of glaswol, en is relatief eenvoudig. Daarnaast kan ook de dakisolatie van schuine daken aan de buitenzijde worden afgehandeld. Hiervoor hebt u zeker de ondersteuning van een erkend isolatiebedrijf uit Aalsmeer nodig. Dit komt doordat het aanbrengen van een isolatielaag op hellende daken een risicovolle klus is, waarbij ervaring en vakkundigheid onontbeerlijk is. Gaat u zelf de dakisolatie aanbrengen? Kijk dan goed naar de eigenschappen van de gekozen materialen. Soms is het eveneens nodig een vochtwerende laag te plaatsen.

dakisolatie verbeteren Aalsmeer

Dakkapel isoleren

Een dakkapel bestaat uit 3 zaken die u zou kunnen isoleren: de twee wanden en het dak. De meeste nieuwbouw dakkapellen worden dampdicht gebouwd. Hierdoor is het over het algemeen gemakkelijker om de dakkapel aan de buitenzijde van een isolatielaag te voorzien. Een isolering aan de binnenzijde is alleen een mogelijkheid op het moment dat u de binnenkant volledig luchtdicht maakt, bijvoorbeeld met een klimaatfolie. Op welke manier u de dakkapel ook van isolatie voorziet, een luchtdicht oppervlak is van groot belang. Vervolgens adviseren de specialisten uit ons netwerk in Aalsmeer om een raamwerk te maken van houten regels en stijlen, waartussen u de isolatieplaten kunt klemmen. Dek de platen af met nog een laag klimaatfolie of een dampregulerend folie als de bouwconstructie nog niet waterdicht was. Zorg er bovendien voor dat u de naden tussen de platen goed dichtkit, en plaats daarna de afwerking over de isolatielaag.

isolatie van plat dak Aalsmeer

Plat dak isoleren

Naast hellende daken zijn natuurlijk ook platte daken van een isolatielaag te voorzien. Hiervoor zijn er drie isolatietechnieken geschikt. De eerste en meest goedkope oplossing is de isolatie van de onderzijde van de dakconstructie. Dit is relatief eenvoudig af te handelen, maar zorgt ook voor een hoog risico op vochtproblemen als lekkage. Daarom kiezen de meeste van onze klanten uit Aalsmeer voor het aanbrengen van de isolatielaag aan de bovenzijde van de dakconstructie. Door deze laag af te dekken met dakbedekking creëert u een mooie aanblik en een hoge isolatiewaarde. Tot slot kunnen de professionals van ons isolatiebedrijf de isolerende laag bovenop de dakbedekking plaatsen.

Kosten dakisolatie

De kosten voor een dakisolatie variëren sterk, en worden onder andere bepaald door de afmeting van de dakconstructie, de isolatiemethode waar u voor kiest, en het gekozen isolatiemateriaal. Over het algemeen kunt u er van uitgaan dat het isoleren van een schuin dak op prijzen tussen de €1500,- en €4500,- komt. De isolatie van platte daken kent een gemiddelde kostprijs van €3500,-. Door het vergelijken van offertes van menig isolatiebedrijf uit de regio kunt u besparen op de uw investering.

Soort dak Kosten
Binnenzijde schuin dak €1500,- – €2500,-
Buitenzijde schuin dak €3500,- – €4500,-
Zoldervloer €1000,- – €2000,-
Plat dak €3000,- – €4000,-

Soorten isolatiemateriaal

Als u op zoek gaat naar isolatiemateriaal waarmee u het warmtebehoud van de vloer, de muur, of de spouw van uw huis in Aalsmeer kunt optimaliseren, dan zult u vele materialen tegen komen. De isolatiematerialen kunnen over het algemeen verdeeld worden in twee categorieën: natuurlijke en kunstmatige materialen. Een natuurlijk isolatiemateriaal heeft als voordeel dat het zo in de natuur te vinden is. De bewerkbaarheid en toepasbaarheid van het materiaal zijn natuurlijk erg belangrijk wanneer u uw huis wilt isoleren.

Letten op de isolatiewaarde

Wanneer u op zoek gaat naar de mogelijkheden voor isoleren bij u thuis, dan is het tevens verstandig te kijken naar de diverse isolatiewaarden waarmee men rekent. Omdat het soms best lastig is de verschillende waarden uit elkaar te houden, vindt u in onderstaand overzicht de meest gebruikte waarderingen en hun betekenis. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om als nog contact met ons op te nemen. Wij helpen u met alle plezier verder.

 • De Lambda isolatiewaarde: Aan de hand hiervan bepaalt men het isolerend karakter van het basismateriaal. Op basis van de lambda-waarde kan men de overige isolatiewaarden berekenen. Hoe lager de Lampda waardering, hoe minder warmteverlies er bestaat.
 • De U-waarde: deze is afhankelijk van de dikte van het isolatiemateriaal. De U-waarde geeft aan hoeveel warmte er door één vierkante meter woononderdeel ontsnapt per seconde. Een laag getal, geeft een hoge mate van isolering aan.
 • De Rc-waarde. Deze is geschikt om toe te passen bij producten met meerdere isolatielagen, zoals bijvoorbeeld de gevel. De RC-waardering is een optelling van de diverse R-waarden van de losse lagen. Hoe hoger de Rc-waarde ligt, hoe beter dit is voor uw isolatiewaarde.
 • De R-waarde: staat voor het isolatievermogen van een los materiaal. Zoals bijvoorbeeld dubbelglas, een vloerisolatie of de gevelbekleding. De hoogte van deze waardering bepaalt men aan de hand van de materiaalsoort, maar ook de dikte. De R-waarde vormt de basis voor het berekenen van eventuele subsidies.
 • De K-waarde: is de globale isolatiewaarde van een pand. Voor nieuwbouwpanden geldt dat deze minimaal op 45 dient te liggen, maar lager is nog beter. Let hierop als u een nieuw huis wil kopen.

isolatiemateriaal kiezen

Isolatieplaten

Bent u redelijk handig aangelegd, en wilt u graag zelf uw dak of vloer van isolatie voorzien in plaats van de hulp van een isolatiebedrijf in te zetten? Dan adviseren wij om gebruik te maken van isolatieplaten. Isolatieplaten zijn bij de meeste bouwmarkten en menig isolatiebedrijf uit Aalsmeer verkrijgbaar. De meeste isolatieplaten hebben een afmeting van 3×1.5 meter, en verkopen wij meestal per vijf. Wilt u graag een dakisolatie verzorgen met de isolatieplaten? Houdt dan rekening met een extra dampwerende laag die u moet aanleggen.

PIR

PIR is een isolatiemateriaal dat de laatste tijd steeds populairder is geworden. PIR staat voor polyisocyanuraat, en is een verbetering van het standaard isolerende materiaal PUR. Platen die PIR als basismateriaal hebben, zijn aan beide kanten voorzien van een mineraal glasvlies of alucraft om zo de kwaliteit van de plaat te behouden. Andere voordelen van dit materiaal zijn de hoge isolatiewaarde waardoor er minder materiaal nodig is, en de beloopbaarheid van het product. Natuurlijk is het wel nodig om het PIR af te werken wanneer u dit tegen een muur plaatst. De basisprijs voor één vierkante meter PIR is €12,-.

PUR

Ondanks de opkomst van polyisocyanuraat is ook PUR (polyurethaan) nog steeds een veel verkocht product bij menig isolatiebedrijf uit Aalsmeer. PUR is een lange tijd negatief in het nieuws geweest vanwege mogelijke gezondheidsrisico’s, maar recent onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik veilig is. PUR wordt het meeste toegepast voor het maken van hardschuim platen, maar is tevens in vloeibare vorm te zetten bij de isolatie van de spouwmuur. Het is aan te raden de eigenschappen van PIR en PUR goed met elkaar te vergelijken. PUR is iets duurder dan PIR, omdat het in een dikkere laag dient te worden aangebracht. Wij gaan over het algemeen uit van €25,- per m2.

isolatie Aalsmeer

Glaswol

Een product waarbij wel enige voorzichtigheid is geboden, is glaswol. Glaswol is een silicaat van zand en gerecycled glas, dat bestand is tegen vuur en water. Bij het verwerken van glaswol komen echter vezels vrij die schadelijk kunnen zijn voor de ademhaling en jeuk veroorzaken. Trek daarom altijd beschermende kleding, een stofmasker en stofbril aan voordat u hiermee aan de slag gaat. Het product is verder gemakkelijk te bewerken, een schaar en enkele nietjes of spijkers zijn voldoende om het te knippen en te bevestigen voor een uitstekend resultaat. Groot voordeel van glaswol is dat het weinig kosten met zich meebrengt: ongeveer €8,- per m2 is gebruikelijk.

EPS parels

Een isolerend product dat wij vaak gebruiken voor het afsluiten van de spouwmuur zijn EPS parels. De afkorting EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, een product dat wij in Nederland beter kennen als piepschuim. Voor een spouwmuurisolatie vermengen wij de EPS parels met een speciaal soort lijm. Dit zorgt ervoor dat de parels niet verzakken en lange tijd voor een hoge isolatiewaarde zorgen. De EPS parels kunt u tevens inzetten voor de isolatie van de kruipkelder. Dit levert een langdurig en goed resultaat. De kosten voor de EPS parels liggen rond de €10,- per vierkante meter.

Tempex

Naast EPS parels bestaan er ook isolatieplaten van piepschuim. Deze worden bij een isolatiebedrijf uit Aalsmeer meestal aangeboden als Tempex platen. Deze Tempex platen zijn verkrijgbaar in een groot aantal afmetingen en diktes. Het is afhankelijk van uw wensen op het gebied van isolatiewaarde voor welke variant u het beste kunt kiezen. Positieve punten aan Tempex zijn de lage aanschafprijs (rond de €8,- per m2) en de eenvoudige verwerking en installatie. Dit maakt het Tempex populair onder doe-het-zelvers en mensen met een laag budget.

Type isolatiemateriaal Grootste voordeel Gemiddelde prijs per m², exclusief plaatsing*
PIR (platen) Hoge isolatiewaarde €12,-
PUR Handig bij vochtbestrijding €25,-
Glaswol Uitstekende geluidsisolatie €8,-
EPS parels Duurzaam €10,-
Tempex (platen) Voordelig €8,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief BTW en exclusief plaatsing. De gemiddelde prijzen zijn berekend op basis van een isolatielaag van 8 cm. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Natuurlijke isolatiematerialen

Maakt u liever gebruik van natuurlijke isolatiematerialen dan van de kunstmatige variant? Dan hebt u verschillende opties. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor schapenwol in plaats van glaswol, en voor schelpen in plaats van thermokussens bij een vloerisolatie. Het voordeel van natuurlijke grondstoffen is dat deze in de natuur te vinden zijn, en geen bewerking meer nodig hebben voor zij als isolatiemateriaal kunnen dienen. Dit vermindert de CO² uitstoot, wat het automatisch duurzame producten maakt.

Vergunning

Een gevelisolatie is een bouwtechniek die in de meeste gevallen de buitenzijde van uw woonhuis aanpast. Het is daarom bij veel panden vereist om een vergunning aan te vragen voor de isolering van de voorgevel. De zij- en achtergevels kunnen vergunningsvrij worden aangepast. Wanneer u een vergunningsaanvraag doet voor de gevelisolatie, zal de gemeentelijke Welstandscommissie hier een oordeel over vellen. De criteria voor toestemming verschillen per gemeente, waardoor wij hier niet veel over kunnen zeggen. Men zal het bouwplan toetsen aan de bestaande criteria, onder meer op het straatzicht en gemeenteplan voor de wijk. Het oordeel over uw bouwplan zal soms enkele weken op zich laten wachten. Start daarom op tijd met de aanvraag om vertraging in de klus te voorkomen.

Subsidies 2017/2018

Wie kiest voor duurzame oplossingen in Nederland heeft de optie om van de overheid een financiële ondersteuning vragen. Er bestaan verschillende gemeentelijke en landelijke subsidiemogelijkheden waar u een aanvraag bij kunt doen. De eerste mogelijkheid, is een aanvraag voor een adviessubsidie. Dit is een geldelijke bijdrage aan het advies van een erkend isolatiebedrijf over de mogelijkheden op het gebied van woningisolatie, die het beste aansluiten bij uw woonsituatie. Voorwaarden waaraan u op dit vlak dient te voldoen zijn:

 • U bent zowel eigenaar als bewoner van het pand, dat in Nederland staat.
 • De professional is erkend volgens de nationale beoordelingsrichtlijnen.
 • U profiteert maar van één subsidie op dit gebied.
 • Er wordt een gedetailleerde factuur gemaakt.
 • U beschikt over een duidelijk bewijs van betaling.
Als aan alle voorwaarden is voldaan, dan krijgt u gemiddeld €200,- op het adviesgesprek terug. Vervolgens kunt u nog diverse andere subsidies aanvragen. De meest bekende subsidie van dit moment is die op de toepassing van 2 energiezuinige maatregelen. Zodra u meerdere zaken combineert, zoals een waterpomp en een vloerisolatie is het een mogelijkheid om tot 20% van de investering terug te vragen bij de landelijke overheid. Een vorm van subsidie waar u altijd automatisch van profiteert is de BTW korting op de arbeidskosten. Ook in de jaren 2017/2018 blijft deze verlaging van de BTW-kosten bestaan. Verhuurt u diverse woningen en zou u graag deze panden van isolering willen voorzien? Tot eind 2017 is er nog een speciale subsidie op het energiezuiniger maken van huurwoningen.

Hebt u geen idee waar u moet beginnen bij het aanvragen van een subsidie? Laat dan een specialist van ons isolatiebedrijf in Aalsmeer u helpen. Samen met u kijkt deze naar de diverse opties en de stappen die u hiervoor moet zetten. Het is soms mogelijk om tot wel 25% te besparen! Lees meer over de huidige subsidies op de website van Rijksoverheid.

isolatiebedrijf uit Aalsmeer

Isolatiespecialisten vergelijken

Hebt u een vraag over het verschil tussen een gevelisolatie en spouwmuurisolatie? Wilt u graag weten wat de prijzen worden voor de isolering van de spouwmuur? Of bent u benieuwd hoe voordelig het is zelf de isolatie uit te voeren? Vraag dan vandaag nog enkele vrijblijvende offertes aan bij isolatiespecialisten uit de regio. Geheel gratis en vrijblijvend. Deze offertes kunt u zelf met elkaar vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Wij helpen u met alle plezier!