dakisolatie kosten

Dakisolatie kosten

Via een plat of hellend dak dat niet is voorzien van dakisolatie gaat maarliefst 30% van de warmte verloren. Zonde, natuurlijk. Met dakisolatie voorkomt u dit. U kunt uw overkapping via verschillende methodes isoleren. Denk aan de koud dak methode, waarbij de isolatie aan de binnenzijde van de overkapping wordt geplaatst. Of de warm dak methode, waarbij de isolatie aan de buitenzijde van de dakconstructie is aangebracht. Daarnaast kan de specialist nog een plat dak, of de zoldervloer isoleren. De prijzen lopen daarom ook erg uiteen, van zo’n €1.500,- tot €4.500,-. De terugverdientijd varieert van drie tot zeven jaar. Benieuwd naar de kosten van de dakisolatie van uw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de prijzen.

Isolatiemateriaal dak

Het isolatiemateriaal wat u gaat gebruiken tijdens de dakisolatie heeft uiteraard invloed op de prijs en het rendement. De meest gebruikte materialen bij het isoleren van een dakconstructie, bestaan uit: PUR en PIR dakplaten, glaswol en EPS parels. De kosten van PUR zijn zo’n €25,- per m2. PUR is verkrijgbaar als schuim, maar ook in dakisolatieplaten. Deze platen zijn al voorzien van een dampremmende laag. EPS parels kosten zo’n €20,- per m2. EPS parels hebben uitstekende vochtwerende eigenschappen en zijn erg licht. PIR dakisolatieplaten kosten gemiddeld €13,- per m2. PIR dakisolatieplaten hebben een hoge isolatiewaarde en zijn vochtwerend en brandveilig. Glaswol is het voordeligste isolatiemateriaal, met prijzen van zo’n €8,- per m2 en bevat een prima warmte- en geluidsisolatie.

Plat dak isoleren

De isolatie van uw plat dak kan op drie verschillende manieren, elk met een eigen prijs. Het is mogelijk om aan de binnenzijde van de dakconstructie isolatie te plaatsen. De plat of schuin dak isolatie wordt dan vaak afgewerkt met gipsplaten of houtmateriaal. Daarnaast kan er aan de buitenzijde van de dakbedekking isolatiemateriaal geplaatst worden, waar u overheen kan lopen. Hierbij worden de PIR dakisolatieplaten vaak gebruikt. Nog een optie is isolatiemateriaal onder de dakbedekking. Zoals u waarschijnlijk verwacht liggen de kosten van het isoleren via de buitenzijde hoger dan isolatie via de binnenzijde. De prijzen van het plat dak isoleren liggen, bij een dakoppervlakte van 70m2, tussen de €3.000,- en €4.000,-.

Schuin dak isoleren

Deze vorm van dakisolatie kan op twee manieren: via de binnenzijde of buitenzijde. Wilt u maximale energiebesparing? Dan is isolatie via de buitenzijde de beste manier. Dat is tevens de duurste variant, aangezien de gehele dakbedekking er af moet. De kosten liggen rond de €3.500,- tot €4.500,-. De binnenzijde isoleren is een stuk goedkoper, namelijk zo’n €1.500,- tot €2.500,-. Belangrijk is dat het materiaal dat u gaat gebruiken een goede isolatiewaarde heeft. Dit hangt van de Rd-waarde af, maar ook van de dikte van het materiaal. Gebruikt u de zolder niet als leefruimte? Dan is het isoleren van de zoldervloer een voordelige keuze, met lage prijzen. De prijzen van zolderisolatie liggen rond de €1.000,- tot €2.000,-.

Prijstabel: dakisolatie kosten

Soort dakKosten*
Binnenzijde schuin dak€1.500,- – €2.500,-
Buitenzijde schuin dak€3.500,- – €4.500,-
Zoldervloer€1.000,- – €2.000,-
Plat dak€3.000,- – €4.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten.

Besparing door dakisolatie

Laten we allereerst beginnen met de terugverdientijd. Na deze periode is de totale prijs van de (schuin) dakisolatie helemaal terugverdiend door de besparing op de energiekosten. Daarna maakt u pure winst. Wilt u de beste terugverdientijd? Kies dan, wanneer u een onverwarmde zolder heeft, voor zolderisolatie. De prijs van zolderisolatie is na drie jaar al terugverdiend. Wanneer u de hoogste jaarlijkse besparing wilt is dakisolatie via de buitenkant van de schuine overkapping het verstandigst. De terugverdientijd varieert van drie jaar bij zolderisolatie tot zeven jaar bij plat en hellend dak (via de buitenzijde) isolatie. Deze terugverdientijd is een gemiddelde. Het is namelijk afhankelijk van: de cv-ketel, de dakoppervlakte, de subsidies en de temperatuur.

Subsidie dakisolatie

Extra besparen op de kosten van dakisolatie? Maak dan gebruik van de subsidiemogelijkheden tijdens het isoleren. Lang was er geen subsidieregeling voor particulieren, maar sinds 2 september 2019 heeft de Nederlandse overheid €44,- miljoen beschikbaar gesteld voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Deze regeling is toegankelijk voor zowel particulieren als voor Verenigingen van Eigenaren. Per woning is het maximum subsidiebedrag €10.000,-. U moet minstens twee energiebesparende maatregelen nemen en de hoogte van de subsidie is afhankelijk van een aantal factoren. Meer weten over de subsidie voor dakisolatie? Lees dan verder op rvo.nl.

prijs plat dak isolatie
dak isoleren prijzen

Besparen door offertes te vergelijken

Naast het benutten van de subsidies is het vergelijken van offertes een slimme manier om te besparen op de kosten van dakisolatie. De grootste kosten bij dakisolatie bestaan namelijk uit het arbeidsloon. Iedere specialist hanteert een eigen tarief. Door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen via ons formulier kunt u deze prijzen vergelijken. Zo kan u maarliefst 30% op de prijzen van dakisolatie besparen. Honderden klanten gingen u voor en genieten nu van de lagere energiekosten en het verhoogde wooncomfort, tegen een scherpe prijs. Na de dakisolatie is uw woning meer waard en kunt u de ruimte in huis optimaal benutten. Isoleer uw plat of schuin dak en profiteer van de lagere prijs door de lopende subsidies!