Wavlo Vloerisolatie

Vloerisolatie

Hebt u in huis last van tocht in huis, de kans is groot dat een gedeelte van deze tocht vanuit uw kruipruimte komt. Voor meer leef comfort en een betere isolatie, is het verstandig om uw vloer te isoleren. Vloerisolatie is voor woningen die voor het jaar 1983 gebouwd zijn erg interessant. Deze woningen hebben namelijk een kruipruimte die niet geïsoleerd is. Hier valt veel winst voor u te behalen. Wij geven u meer informatie over prijzen en hoe het isoleren in zijn werking gaat, zodat u gemakkelijk een keuze kunt maken voor vloerisolatie. Wilt u prijsvoorstellen op maat ontvangen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt spoedig een aantal offertes van erkende isolatiebedrijven uit uw regio. Uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Wat is vloerisolatie precies?

Huizen die voor het jaar 1983 gebouwd zijn, zijn vaak voorzien van een kruipruimte onder het huis die niet geïsoleerd is. Doordat de kruipruimte niet geïsoleerd is, gaat er veel warmte verloren door de vloer. Het is daarom van groot belang dat de kruipruimte wordt voorzien van isolatiemateriaal. Via een luik is de kruipruimte te bereiken, experts die uw kruipruimte gaan isoleren gaan via dit luik naar beneden. De experts voorzien de onderkant van de vloer met isolatiemateriaal. Wanneer de ruimte goed te bereiken is, doen ze dit met isolatieplaten. Wanneer de kruipruimte te klein is, zal er isolatiemateriaal in uw kruipruimte worden gespoten. Het is ook mogelijk dat uw woning geen kruipruimte heeft, dan is het een optie om een isolerende ondervloer te laten leggen. Vervolgens kunt u genieten van een betere isolatie en een warmere vloer. U kunt zowel de betonvloer als de houten vloer isoleren.

Materialen

Niet elke woning heeft een kruipruimte, daarom is het ook mogelijk om uw vloer in huis te isoleren. Met isolerend tapijt of een dakvloer, kan de woning geïsoleerd worden. Er zijn verschillende soorten isolatie waarmee de kruipruimte kan worden geïsoleerd, dit is met isolatieplaten, PUR schuim of met isolatiekussens. Het is afhankelijk van de situatie welk soort ze gebruiken. Wanneer u een ruimte kruipruimte hebt waar de isolatie experts in kunnen, dan zullen ze isolatieplaten gebruiken, maar wanneer de kruipruimte niet toegankelijk is, dan is het een mogelijkheid om de hele kruipruimte vol te laten spuiten met isolatieschuim. U hebt niet altijd keuze in welke variant u kunt kiezen, niet alles is namelijk mogelijk, de prijzen verschillen daarentegen wel.

Voordelen van vloerisolatie

Het isoleren van de vloer brengt enkele gunstige voordelen met zich mee. Natuurlijk is het grootste voordeel dat er minder warmte verdwijnt door de vloer heen, zodat u minder hoeft te stoken. Uiteindelijk gaat u besparen op uw energierekening. Er zit echter nog een groot voordeel aan vloerisolatie, want wanneer er geen vloerisolatie is aangebracht, kan er kou en vocht het huis komen. Het is zelfs mogelijk dat het vocht uw vloer gaat aantasten. Door vloerisolatie zorgt u voor een betere bescherming tegen vocht en zal er minder vocht uw woning binnenkomen. Doordat vloerisolatie vocht en kou tegenhoud, het temperatuurverschil in een huis zonder en met isolatie kan oplopen tot 5 graden. U gaat het dus ook merken in de stookkosten, de energie prijzen zullen hierdoor lager uitvallen.

Prijzen

De prijzen van vloerisolatie lopen erg uiteen omdat er veel verschil zit tussen huizen. Er wordt namelijk rekening gehouden met een aantal punten.

  • Type woning
  • Vorm van isoleren
  • Isolatiemateriaal
  • Oppervlakte
  • Machine- en arbeidskosten

Met deze punten wordt rekening gehouden wanneer u uw woning wilt laten voorzien van vloerisolatie. Om u toch een schatting te geven van de prijzen, moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €30,- per m². Dit kan hoger of lager uitvallen, maar dat heeft te maken met het isolatiemateriaal of met de verschillende vormen van isoleren.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.
wavlo isolatie telefonisch contact

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)Gratis offertes vergelijken

Om voor uzelf een duidelijk beeld te krijgen van de prijzen voor het isoleren van uw vloer, is het verstandig om verschillende offertes op te vragen bij isolatie experts. Vraag daarom geheel vrijblijvend en gratis een offerte aan, wij geven u vervolgens een duidelijke prijsopgave en kunnen u eventueel ook voorzien van extra informatie over het isoleren van uw vloer.

kruipruimte isoleren