Voor iedere situatie de juiste isolatie

Isoleer uw woning en bespaar honderden euro’s. Scherpe prijzen!

Offertes aanvragen

Isolatiebedrijf Haarlem

Wilt u aanzienlijk besparen op uw stookkosten en voortdurend genieten van een aangename temperatuur in huis? Overweeg dan om uw gevel, muur, spouw of vloer te laten isoleren door een bij ons netwerk aangesloten erkend isolatiebedrijf in Haarlem. Onze specialisten hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied en zijn u met alle plezier van dienst bij een spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of vloerisolatie. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen voor een buitengevelisolatie? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u spoedig tot maximaal 5 vrijblijvende offertes. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en kies zo voor het isolatiebedrijf dat bij u past!


Soorten isolatie

Een woning of bedrijfspand kan op diverse manieren worden geïsoleerd. De meest voordelige variant is de isolatie van de spouwmuur. Dit wordt ook wel aangeduid met de term na-isolatie van de spouw. Naast lage kosten is ook de snelle plaatsing een groot voordeel van de spouwmuurisolering. Binnen een dag is de klus afgerond. Wilt u graag ook op de lange termijn een groot effect behouden? Dan adviseren wij om te kiezen voor een dakisolatie of gevelisolatie. Beide vormen van isolatie zorgen voor additionele voordelen zoals geluidsisolatie en zelfs brandvertraging. Tot slot is het tevens een optie om de vloer af te dekken. Een vloerisolatie of de isolatie van de kruipruimte heeft vele voordelen, waaronder een verbetering van het leefklimaat, minder kans op ongedierte en een lagere luchtvochtigheid in huis.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor het toepassen van isolatie werkzaamheden bij uw woning of bedrijfspand in Haarlem? Hebt u een vraag over het verschil in prijzen tussen een gevelisolatie en de na-isolatie van de spouwmuren? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor de isolering van de zoldervloer? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Geef hierop uw wensen zo nauwkeurig mogelijk aan, en wij sturen u spoedig enkele vrijblijvende offertes toe. Het is aan u om deze offertes met elkaar te vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Wij garanderen altijd een snelle en vakkundig hulp door een erkend isolatiebedrijf uit Haarlem!

Spouwmuurisolatie

Een relatief goedkope oplossing op het gebied van isolatie is de na-isolatie van de spouwmuur. Deze spouwmuurisolatie kan binnen een dag worden uitgevoerd en kent lage kosten. Op de lange termijn zal de isolering van de spouwmuren echter de minst voordelige oplossing zijn, in verband met de lagere besparing op de energiekosten. Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Haarlem de vraag wanneer het mogelijk is om een na-isolatie van de spouwmuur uit te voeren. Wij houden hierbij aan dat een spouwmuurisolatie alleen kan bij woningen die tussen 1920 en 1975 gebouwd zijn. Panden uit Haarlem die voor deze periode gebouwd zijn, hebben meestal geen spouw.

Hoe wordt een spouw gevuld?

Een spouwmuurisolatie wordt uitgevoerd door kleine gaten te boren in de voegen van de gevel, en hierdoor een vloeibaar isolatiemiddel in de spouw te spuiten. Vervolgens dichten wij de gaatjes in de spouw weer, en ziet u niets meer van de aanpassing. Indien nodig kunnen wij tevens roosters in de spouwmuur installeren, om zo de ventilatie van de spouw te behouden en vochtproblemen zoveel mogelijk te voorkomen. Wilt u zeker weten of er een spouwmuur in uw woning of bedrijfspand zit? Meet dan de afstand tussen de binnen- en buitenmuur. Wanneer deze meer dan 24 centimeter meet is er een spouw aanwezig.

spouwmuurisolatie uitvoeren door isolatiebedrijf Haarlem

Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Niet elke woning is geschikt voor de toepassing van een spouwmuurisolatie. De medewerkers van ons isolatiebedrijf hebben daarom een aantal zaken voor u op een rijtje gezet, die u helpen te bepalen of een spouwisolatie goed bij uw pand past.

  • Het bouwjaar van uw pand. Wanneer uw woning tussen 1920 en 1975 gebouwd is, dan is er over het algemeen nog geen spouwmuurisolatie toegepast. Wel is het een mogelijkheid dat een eerdere bewoner al een vorm van na-isolatie heeft toegepast.
  • De aanwezigheid van een spouwmuur: meet altijd de afstand tussen een binnen- en buitenmuur om dit te achterhalen. Een afstand van meer dan 24cm duidt op de aanwezigheid van een spouw.
  • De staat van de spouw: een spouwmuur moet schoon zijn om deze van isolatie te kunnen voorzien. Verderop op deze pagina leest u meer over de eisen voor een schone spouwmuur.
  • De kwaliteit van het voegwerk: regenwater mag niet in de spouw lopen. Laat de gevel eventueel impregneren. Daarnaast is het belangrijk dat er geen sprake is van optrekkend vocht vanuit de funderingen.
  • Weet u niet zeker of er een spouwmuur in uw pand aanwezig is, hebt u geen idee of een voorgaande bewoner deze al geïsoleerd heeft, of wil u laten controleren of de spouwruimte schoon is? Schakel dan een isolatiebedrijf uit de buurt van Haarlem in. De vakmannen zullen de spouwmuur voor u inspecteren met behulp van een endoscopisch onderzoek, en u informeren over de te volgen stappen.

Hoe werkt spouwisolatie?

Schone spouw?

Zoals hierboven al aangegeven is het van belang dat u de spouwmuurisolatie alleen toepast op een schone spouw. Dit betekent dat er geen sprake is van de zogeheten spouwmuurvervuiling. Dit betekent ten eerste dat er geen resten van nesten, voegwerk of afgebrokkelde bakstenen in de spouwruimte mogen liggen. Deze resten zullen het effect van de isolatie verminderen, waardoor er niet wordt voldaan aan de eisen voor de isolatiewaarde. De professionals van een isolatiebedrijf verwijderen de bouwmaterialen of cementbaarden door enkele bakstenen te verwijderen om bij het vuil te komen. Nadat de muur weer is opgebouwd, is de daadwerkelijke spouwmuurisolatie toepasbaar. Een tweede eis op dit gebied is een juiste ventilatie van de spouwmuurisolatie. Zorg ervoor dat het woonvocht ook na de spouwmuurisolatie ergens heen kan, en het niet gaat condenseren tegen de muren, plafonds of ramen. Over het algemeen geldt: hoe beter de isolering, hoe meer ventilatie vereist is. Voor spouwmuren is dit mogelijk door de plaatsing van ventilatieroosters.

isoleren van de spouwmuur

Kosten spouwmuurisolatie

De kosten voor het isoleren van de spouw zijn vrij laag. Hoewel het exacte bedrag afhangt van de breedte van de spouw en het materiaal waarmee u deze laat isoleren, komt de kostprijs meestal op een bedrag van ongeveer €600 voor een appartement, terwijl de isolering van een hoekwoning begint bij €1200,-. Binnen ongeveer vier jaar hebt u de investering in de isolatie van de spouwmuur terugverdiend.

Type woningen Opp. Gem. prijs incl. BTW Gem. besparing per jaar
Appartement 30 m² €500,- / €600,- €115,-
Tussenwoning 60 m² €800,- / €1100,- €195,-
Hoekwoning 60 m² €1200,- / €1400,- €340,-
2 onder 1 kap 90 m² €1500,- / €1800,- €490,-
Vrijstaande 140 m² €2200,- / €2500,- €590,-

Vloerisolatie

Kiest u voor een vloerisolatie? Dan profiteert u van immer warme voeten en het behoudt van de warmte binnenshuis. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om de vloerisolatie te koppelen aan een vloerverwarming. Het is hierbij wel van belang om de specialisten van een isolatiebedrijf om advies te vragen. De vloerisolatie boven een vloerverwarming moet aan andere voorwaarden voldoen dan een standaard variant. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat de warmte nog wel naar boven kan stijgen vanuit de vloerverwarming, en is een andere voorwaarde dat u de verwarmingsbuizen niet mag afsluiten. Wij adviseren daarom eveneens om het isolatiebedrijf in te zetten voor de praktische uitvoering.

Is mijn vloer wel, of niet geïsoleerd? Handig filmpje om dit te achterhalen

Isolatie van houten vloer

Zou u graag het warmtebehoud van de woonkamer of keuken willen verbeteren, en heeft deze ruimte een houten vloer? Dan is het relatief eenvoudig om dit eigenhandig uit te voeren. Houten vloeren kunt u het beste aan de onderzijde isoleren, omdat u op deze manier geen nieuwe topvloer hoeft te plaatsen. U bereikt de onderzijde van de parketvloer door de kruipruimte. Om goed te kunnen werken is een hoogte van minimaal 50 centimeter vereist. Het isolatiemateriaal bevestigt u eenvoudig aan de onderkant van de planken. Vanuit de overheid raadt men aan om en product te kiezen dat een minimale Rd-waarde van 3.3 heeft, of meer dan 5 voor bij een vloerverwarming. Let bovendien op de ventilatie in de kruipkelder: de levensduur van de isolatielaag wordt aanzienlijk langer als de kruipruimte niet al te vochtig is. Een laatste tip is om voordat u met de vloerisolatie start, eerst te beginnen met het dichtmaken van de leidingdoorvoeren en overige luchtlekken. Isoleer bovendien tevens de (koude) cv-leidingen, maar kom niet aan de warmwaterleidingen.

vloerisolatie hout en beton Haarlem

Isolatie van de betonvloer

Niet alleen bij houten vloeren, ook bij betonvloeren is een goede isolatie belangrijk. Een slecht geïsoleerde betonvloer zal koud aanvoelen, en er gaat gewoon heel wat warmte verloren. De isolatie van betonvloeren laat u het beste afhandelen tijdens het leggen van de vloer. De specialisten zullen dan eerst de afvoerleidingen en elektriciteitsleidingen monteren, de betonvloer nivelleren en vervolgens het pe-folie en de isolatie plaatsen. Voor betonvloeren geldt een isolatiedikte tussen de 6 en 10 centimeter. Omdat beton een relatief hoge druksterkte heeft, adviseren specialisten van vrijwel elk isolatiebedrijf in Haarlem de toepassing van drukvaste isolatieplaten. Bovenop de isolatielaag plaatst men vervolgens de betonlaag, van ongeveer 8 centimeter dikte. In totaal is een betonvloer dan ook ongeveer 20 centimeter. De prijs voor een vloerisolatie van betonvloeren ligt op ongeveer €20,- per vierkante meter.

Geluidsisolatie

Wist u dat het een bijkomend voordeel van een vloerisolatie een betere geluidsisolatie is? Dit betekent dat u uw vloeren niet alleen van een isolerende laag hoeft te voorzien wanneer u het warmtebehoud wilt verbeteren, ook wanneer u geluidsoverlast van de bovenverdieping wilt verminderen is het een goede keuze. Bij een dergelijke vorm van isolering zullen wij dempende isolatieplaten installeren, waardoor onder andere het geluid van voetstappen minder doordringt. Is een isolatie van de bovenvloer niet mogelijk? Dan kunnen wij tevens uw plafond verlagen om zo de geluidsisolatie te optimaliseren. Het verlagen van het plafond levert een vergelijkbaar effect en kent ongeveer dezelfde prijs.

Kruipruimte isoleren

Wie kiest voor een vloerisolatie heeft eigenlijk de keuze uit twee verschillende technieken: de eerste is een daadwerkelijke vloerisolatie, en de tweede staat binnen de isolatiebranche beter bekend als een bodemisolatie. Een bodemisolatie bereikt u onder andere door de isolering van de kruipruimte. Het voordeel van deze vorm van isolatie is dat er geen koude meer van de bodem komt, en dat ook optrekkend vocht wordt voorkomen. Dankzij een bodemisolatie is dan ook de kans op ongedierte en vochtproblemen een stuk kleiner. U zou zelf de bodemisolatie mogen afhandelen, wanneer de hoogte van de kruipruimte minimaal 50 centimeter bedraagt.

vloerisolatie op zolder Haarlem

Zoldervloer isoleren

Een zeer rendabele manier om energie te besparen is de isolering van de zoldervloer in plaats van een dakisolatie. Het aanpakken van de zoldervloer is een goede keus op het moment dat u de zolder enkel gebruikt als opslagplaats. De warmte hoeft dan niet verder te stijgen dan de bovenverdieping van het pand. De isolering van zoldervloeren is met behulp van verschillende producten uitvoerbaar. Welk product het meest geschikt is, is een beetje afhankelijk van de vloersoort. Zo is het bij vloeren met een open draagstructuur mogelijk om de ruimtes tussen de balken te vullen met onder meer minerale wol. Zorg er wel voor dat u de isolatielaag – net als bij de dakisolatie – afschermt met een dampscherm. Het dampscherm plaatst u altijd naar de warme zijde toe. Menig leverancier uit Haarlem biedt isolatieplaten aan waarin dit dampscherm al verwerkt is. Hierdoor hoeft u maar één handeling uit te voeren. Bij zoldervloeren met een massieve draagstructuur dient u de isolatielaag bovenop de bestaande constructie te bevestigen. Denk ook hier weer om een damplaag.

Kosten vloerisolatie

De prijzen voor het aanbrengen van een vloerisolatie of het isoleren van de kruipruimte bepalen wij aan de hand van afmeting en materiaalkeuze. Wij adviseren daarom om bij verschillende professionals uit Haarlem een prijsopgave aan te vragen. Minimale kosten voor de isolatie zijn €40,- per m².

Woningtype Oppervlakte Gemid. prijs incl. BTW
Appartement 45 m² €1350,-
Tussenwoning 50 m² €1500,-
2 onder 1 kap 55 m² €1650,-
Vrijstaande woning 70 m² €2100,-

Gevelisolatie

Net als een dakisolatie is ook een gevelisolatie vrij prijzig. Met een gevelisolatie zorgt u er echter voor dat het behoud van de warmte in huis optimaal blijft, en profiteert u tevens van vele andere voordelen. Afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal hebt u dankzij de gevelisolatie tevens minder last van geluid van buitenaf, wordt de kans op lekkage verminderd en kan brand zelfs vertraagd worden. Een gevelisolatie voeren wij op twee verschillende manieren uit. De eerste methode is door aan de binnenzijde van het huis isolatiematerialen tegen de wand te plaatsen. De andere vaak gekozen optie is het toepassen van een buitengevelisolatie.

Buitengevelisolatie

De buitengevelisolatie is een techniek die een grote investering vraagt, maar waarmee u op de lange termijn het meeste zult besparen op de stookkosten en zelfs geld terugverdient. Bij een buitengevelisolatie plaatsen wij een isolerende laag tegen de bestaande muur, waarvoor wij daarna een nieuwe gevel zetten. Het voordeel van een nieuwe gevel is dat u hiermee het vooraanzicht kan herstellen en zo de prijswaarde van het huis kunt laten stijgen. Omdat bij een buitengevelisolatie de aanblik van het huis verandert, is het vaak nodig om hiervoor een vergunning aan te vragen.

muren isoleren met gevelisolatie Haarlem

Afwerking van de gevel

Nadat u gezorgd hebt voor de gevelisolatie, is het nodig om de gevel opnieuw af te werken. De afwerking van gevels is op diverse manieren uitvoerbaar. De meest gebruikelijke variant is het plaatsen en impregneren van bakstenen door een erkend isolatiebedrijf. Dankzij de impregnatie blijft de kwaliteit van de stenen langer optimaal, en voorkomt u de negatieve gevolgen van doorslaand regenwater. Een alternatief voor een baksteengevel is het aanbrengen van een pleisterlaag, ook wel stucwerk genoemd. Hoewel dit tot voor kort in Nederland niet erg gebruikelijk was, kiezen steeds meer klanten uit Haarlem voor het stucwerk om hun pand een originele aanblik te geven. Het nadeel van stucwerk is dat u dit altijd door een erkend vakman moet laten afhandelen, het voordeel is dat dit weinig onderhoud vraagt. Een laatste optie is de plaatsing van een houten, kunststof of aluminium gevelbekleding. Deze gevelbekleding, ook wel rabatdelen genoemd, klikt u gemakkelijk in elkaar, en brengt u over de bestaande gevelmuur aan. Hierdoor ontstaat er dankzij de gevelbekleding nog een extra isolerende toplaag.

Mogelijkheden huis gebouwd tussen 1975 en 1991

Binnenmuur isoleren

Het alternatief voor een buitengevelisolatie is de isolering van de muur aan de binnenzijde. Deze vorm van gevelisolatie kost aanzienlijk minder (ongeveer €10.000,- in plaats van €14.000,-) en hiervoor is geen vergunning nodig. Er zijn echter ook enkele nadelen aan het isoleren van de muur verbonden. Zo hebt u langere tijd last van de verbouwing en moet u er rekening mee houden dat wij tevens stopcontacten zullen moeten verplaatsen. Bovendien zal uw woonruimte enkele vierkante meters kleiner worden. Zowel de buitengevelisolatie als de binnenmuur isolatie kunt u het beste overlaten aan een erkend isolatiebedrijf. Gaat u zelf aan de slag? Bereid u dan goed voor.

Kosten gevelisolatie

De prijzen voor het isoleren van de gevel zijn aanzienlijk, maar op de lange termijn zult u de investering volledig terugverdienen. Houdt rekening met een kostprijs van ongeveer €10.000,- voor het isoleren van de binnenzijde met voorzetwand, en €14.000,- voor de isolatie van de buitenzijde van de gevel. Benieuwd naar de exacte prijzen? Onze experts van een isolatiebedrijf uit Haarlem kunnen u hierbij helpen.

Soort gevelisolatie Isolatiewaarde (Rd) Kosten Besparing per jaar
Spouwmuurisolatie 1,3 Rd €2000,- €570,-
Isolatie binnenzijde met voorzetwand 2,5 Rd €10500,- €680,-
Buitengevelisolatie 4,0 Rd €14000,- €720,-

Dakisolatie

Eén van de methoden waarmee u heel gemakkelijk de energiekosten kunt laten dalen, is het isoleren van het dak. Bij een dakisolatie wordt aan de binnen- of buitenzijde van de dakconstructie een isolatiemateriaal geplaatst, waardoor de warmte langere tijd binnenshuis blijft en niet naar buiten ontsnapt. Per jaar gaat dit om een beperking van het warmteverlies met zo’n 30%. Dit scheelt u gemiddeld €650,- op jaarbasis. Bij een dakisolatie hebt u de keuze uit verschillende isolatiematerialen. Veel toegepaste materialen door doe-het-zelvers zijn glaswol en isolatieplaten van hardschuim. Eventueel kunnen wij ook hennep of schapenwol gebruiken voor de dakisolatie van uw woning.

Hellend dak isoleren

Veel daken in Haarlem hebben een hellingshoek. Dit noemen wij ook wel hellende daken. Hellende daken zijn eenvoudiger van isolatie te voorzien dan platte daken, doordat u hier vaak gemakkelijk isolatieplaten of andere isolatiematerialen tegenaan bevestigt. Eventueel kunt u ervoor kiezen om zelf het dak te van isolatie te voorzien. Wij adviseren om dan de dakconstructie aan de binnenzijde af te dekken. Bij de meeste isolerende materialen moet u dan bovendien een dampwerende laag aanbrengen. Zo voorkomt u dat er op termijn lekkage en andere vochtproblemen ontstaan.

dakisolatie Haarlem

Dakkapel isoleren

Een speciale vorm van dakisolatie is de isolering van het dak van de dakkapel. Evenals bij platte daken krijgt u hierbij de keus uit drie bestaande technieken: een warme, koude of omgekeerde daktechniek. De warme en koude techniek hebben we hierboven al uitgelegd, maar kort komt het hierop neer: een warme isolatietechniek gaat om het aanbrengen van de isolerende laag over de dragende constructie, waarover dan weer de dakbedekking komt. Bij de koude variant ligt het isolatiemateriaal aan de onderzijde van de dakconstructie. Een omgekeerd dak tot slot is de variant waarbij de isolatie bovenop de dakbedekking wordt gelegd, waarna de vakmannen dit afdekken met grind of tegels. Hierdoor blijft ook de dakconstructie van de dakkapel warm. In sommige gevallen is dit noodzakelijk in verband met het behoud van de minimale isolatiewaarde van het pand. Natuurlijk is het naast de dakisolatie tevens een mogelijkheid om de muren van de dakkapel van isolatie te voorzien. Laat u een nieuwe dakkapel plaatsen? Dan is deze hoogstwaarschijnlijk al voorzien van een warm dak voor de beste isolatiemogelijkheden.

isolatie van plat dak

Plat dak isoleren

Voor een plat dak geldt dat de isolatie het beste kan worden overgelaten aan een erkend vakman uit Haarlem. Dit komt doordat de bevestiging van het isolerende materiaal relatief lastig is. Voor platte daken zijn er drie beschikbare isolatietechnieken. De eerste oplossing is de meest goedkope variant: de isolatie van de onderkant van de dakconstructie. Dit levert echter ook het grootste risico op lekkage. De meest gekozen oplossing is de isolatie van de bovenkant van de dakconstructie, waarna er dakbedekking overheen zal worden geplaatst. Dit levert een uitstekende isolatiewaarde. Tot slot is het een optie om de isolerende laag bovenop de dakbedekking aan te brengen.

Kosten dakisolatie

De prijzen voor het (laten) uitvoeren van een dakisolatie worden door diverse factoren bepaald. Een belangrijke invloedsfactor is het materiaal waar u voor kiest, en de mate van eigenhandigheid. Laat u de dakisolatie aanbrengen door een vakman van een isolatiebedrijf uit Haarlem? Dan moet u rekening houden met prijzen die beginnen bij de €1500,- en soms oplopen tot €4500,-. De prijs voor de isolering van daken is met name afhankelijk van de gekozen materialen en natuurlijk het dakoppervlak.

Soort dak Kosten
Binnenzijde schuin dak €1500,- – €2500,-
Buitenzijde schuin dak €3500,- – €4500,-
Zoldervloer €1000,- – €2000,-
Plat dak €3000,- – €4000,-

Soorten isolatiemateriaal

Bent u van plan om een gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie uit te voeren? Dan hebt u de keuze uit een groot aantal isolatiematerialen. Deze zijn grofweg te verdelen in natuurlijke en kunstmatige isolatieproducten. Voorbeelden van kunstmatige producten zijn glaswol, PUR en PIR. Voor natuurlijke grondstoffen moet u meer denken in de richting van hennep, schapenwol en schelpen. Welk materiaal het beste bij u past is afhankelijk van uw wensen op het gebied van budget en additionele kenmerken van het isolatiemateriaal.

Letten op de isolatiewaarde

Een andere factor waar u op moet letten bij de keuze voor het isolatiemateriaal is de isolatiewaarde. Bedenk op voorhand goed hoe hoog de minimale isolatiewaarde moet zijn, en hoe groot uw budget is. Een hogere isolatiewaarde is bovendien voordelig voor de verhuur of verkoop van uw huis. Er zijn bepaalde voorwaarden voor isolatiewaarde, deze vindt u in het Bouwbesluit. Bent u bezig het uitzoeken van de mogelijkheden en de isolatiewaarden die voor bepaalde materialen of isolatietechnieken gelden? Dan zult u diverse isolatiewaarden tegenkomen. De isolatiewaarde waar u het beste aandacht aan kunt besteden is de R-waarde. Dit is het isolatievermogen van een bepaald basismateriaal. Een hoge R-waarde, geeft een hoge mate van isolatie aan. Overweegt u om een woning te kopen? Vraag dan naar de zogeheten globale isolatiewaarde (K-waardering). De minimum waardering voor nieuwbouwhuizen is 45, maar hoe lager hoe minder warmteverlies er is. Tot slot willen wij u nog informeren over de Rc-waarde van een bepaald product. De Rc staat voor een combineerde isolatiewaardering van meerdere isolatielagen. Hoe hoger het getal, hoe beter de isolatiewaarden.

isolatiemateriaal met goede isolatiewaarde

Isolatieplaten

Wie graag zelf zijn huis dak of vloer wil isoleren kan hiervoor het beste gebruik maken van isolatieplaten. De meeste isolatieplaten voor een vloerisolatie worden van hardschuim gemaakt en zijn verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten en menig isolatiebedrijf in Haarlem. Het voordeel van isolatieplaten is dat u deze in zijn geheel tegen de ondergrond kunt monteren, en hiervoor weinig voorbereidende werkzaamheden hoeft te doen. Eventueel kunt u bij de dakisolatie en vloerisolatie er nog voor kiezen om een extra dampwerende en vochtwerende laag aan te brengen.

PIR

Nieuw op het gebied van de isolerende producten is polyisucyanuraat, ook wel aangeduid als PIR. PIR is feitelijk een verbeterde versie van PUR, welke met veel dunnere hoeveelheden materiaal eenzelfde isolatiewaarde bereikt. Daarnaast is de beloopbaarheid van de PIR een stuk beter. Dit betekent dat u hierover geen extra materialen hoeft te plaatsen. Kiest u voor PIR om het warmtebehoud van een muur te verbeteren? Dan adviseren wij wel om het product te schilderen of behangen voor een prettige aanblik en het behoud van kwaliteit. De prijs per vierkante meter PIR ligt rond de €12,-

PUR

Polyurethaan (PUR) was tot voor kort de meest populaire grondstof voor het maken van isolatieplaten. Hoewel het product een tijdlang negatief in het nieuws was vanwege mogelijk gezondheidsrisico’s, is uit recent onderzoek gebleken dat hier geen enkele problemen mee zijn. Naast een vaste vorm is PUR eveneens geschikt in vloeibare variant. In deze vorm is PUR bijvoorbeeld geschikt voor een spouwmuurisolatie. Wij raden aan om voor isolerende platen de eigenschappen van PIR en PUR met elkaar te vergelijken. Zo weet u dat u altijd het juiste materiaal uitzoekt. De kosten van PUR vallen op €25,- per m2, exclusief de montagekosten.

isolatie met glaswol

Glaswol

Klussers die enige handigheid hebben, kunnen eveneens kiezen voor glaswol om hun dak of gevel mee te isoleren. Glaswol is een silicaat dat wordt gemaakt van zand en gerecycled glas. Het voordeel van glaswol is dat dit gemakkelijk te verwerken is. Het is te knippen met een schaar, kan gevouwen worden en is eventueel in moeilijk bereikbare hoekjes te proppen. Het vastzetten van glaswol kan met behulp van nietjes of spijkers. Omdat de vezels van glaswol jeuk kunnen veroorzaken moet u wel beschermende kleding en handschoenen dragen. Glaswol is een zeer goedkope vorm van vloer- of dakisolatie, het kost €8,- per m2 wanneer u het zelf plaatst.

EPS parels

Eén van de materialen die ons isolatiebedrijf uit Haarlem regelmatig inzet voor de isolering van de spouwmuur zijn EPS parels. Deze parels zijn gemaakt van geëxpandeerd polystyreen, een product dat in Nederland beter bekend staat als piepschuim. Voor het afdichten van de spouw vermengen wij deze EPS parels met lijm, om zo verzakking te voorkomen. De aanschafprijs voor de EPS parels is circa €10,- per vierkante meter. Naast een spouwmuurisolatie is tevens de isolering van de kruipkelder mogelijk met EPS, alhoewel het dan wordt aangeleverd in isolerende platen, die wij aanduiden met de term Tempex.

Tempex

Zoals gezegd is Tempex de uitgeharde vorm van EPS. Tempex platen zijn bij menig isolatiebedrijf verkrijgbaar in een groot aantal afmetingen en diktes. Zo bepaalt u zelf hoeveel geld u kwijt bent aan de aanschaf van de Tempex plaat, en hoe hoog de isolerende waarde wordt. De afmetingen variëren tussen 20 en 120 centimeter. Voordelen van Tempex zijn de lage prijs (€8,- per m2) en de eenvoudige installatie. Met de isolatieplaten van Tempex kunt u dan ook eigenhandig uw plafond, muur of vloer van een isolatielaag voorzien.

Type isolatiemateriaal Grootste voordeel Gemiddelde prijs per m², exclusief plaatsing*
PIR (platen) Hoge isolatiewaarde €12,-
PUR Handig bij vochtbestrijding €25,-
Glaswol Uitstekende geluidsisolatie €8,-
EPS parels Duurzaam €10,-
Tempex (platen) Voordelig €8,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief BTW en exclusief plaatsing. De gemiddelde prijzen zijn berekend op basis van een isolatielaag van 8 cm. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Natuurlijke isolatiematerialen

Steeds vaker worden er natuurlijke materialen gebruikt voor het isoleren van woningen en bedrijven. Natuurlijke isolatiematerialen hebben als voordeel dat zij geen bewerking nodig hebben, en daardoor de uitstoot van CO2 verminderen. Bovendien zijn een aantal van de materialen zeer duurzaam omdat zij steeds verder groeien. Voorbeelden van natuurlijke isolatieproducten zijn schapenwol, zand, hennep en schelpen. Zowel voor de isolering van een muur, als de na-isolatie van de spouwmuur of de vloer is er een natuurlijk product dat u kunt inzetten om zo de isolatiewaarde te optimaliseren en het milieu te beschermen.

Vergunning

Voor het standaard onderhoud aan een gevel, zoals het aanpakken van de gevelisolatie is in de meeste gevallen geen vergunning nodig, mits u geen wijzigingen aan de aanblik van het pand aanbrengt. Dit betekent dat met name bij de isolatie aan de binnenzijde van de gevel geen vergunning nodig is. Komt door de gevelisolatie de gevel dichter bij de openbare weg? Dan is het wellicht wel noodzakelijk om een vergunningsaanvraag te doen bij de gemeente. Het duurt soms lang voordat de vergunningsaanvraag is bekeken en beoordeeld, vraag deze daarom op tijd aan. Denkt u dat er geen vergunning nodig is, maar weet u dit niet zeker? Neem dan even contact op met uw gemeente, of vraag een isolatiespecialist uit Haarlem om raad. Zo voorkomt u dat u achteraf boetes krijgt, of de verbouwing terug dient te draaien.

Subsidies 2017/2018

Met de aandacht van de Nederlandse overheid op duurzaamheid en het besparen van fossiele brandstoffen wordt isolatie steeds meer bevordert. Dit wordt onder andere gedaan door het uitgeven van subsidies voor diverse isolerende oplossingen. Er bestaan verschillende landelijke subsidies om de kosten voor de spouwmuurisolatie, gevelisolatie of andere isolatietechniek enigszins te beperken. Eén van de subsidiemogelijkheden waar maar weinig mensen van afweten is de subsidie voor advies over de isolatiemogelijkheden op basis van uw woonsituatie. Deze overheidssubsidie vraagt u aan bij Senternovem. Meestal ligt het subsidiebedrag rond de €200,-. Natuurlijk is er een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen, zoals dat u de eigenaar en bewoner van de woning (in Nederland) dient te zijn, dat u gebruik maakt van de service van een erkend specialist, en dat er een gedetailleerde factuur is gemaakt, met een duidelijk bewijs van betaling.

Bestaat er ook de mogelijkheid voor een tegemoetkoming op de isolatie zelf?

Jazeker. De meest gebruikelijke landelijke subsidie is die van een verlaging van de BTW-kosten over de arbeidskosten. Dit is een verlaging van 21% naar 6%. Hiervoor hoeft u niet een aanvraag te doen bij een overheidsinstantie: het isolatiebedrijf zal dit voor u op de factuur verwerken. Wel dient u op te letten dat er op de factuur een onderscheid bestaat tussen de arbeidskosten en de aangeschafte isolatiematerialen. Daarnaast is er via de subsidie energiebesparing eigen huis de optie om tot 20% van de investering terug te vragen, mits u minimaal 2 energiebesparende maatregelen toepast. Voor de eigenaren van huurwoning is er tot eind 2017 een speciale landelijke subsidieregeling om de huurwoning energiezuiniger te maken. Vraag tot slot altijd even bij de gemeente en provincie naar meer lokale oplossingen. Soms is hiermee nog aardig wat geld terug te vragen.

Wilt u graag weten of u in Haarlem subsidie krijgt voor de isolering van uw dak of spouw? Neem dan contact op met een erkend isolatiebedrijf uit de regio. Vraagt u een subsidie aan? Kijk dan tevens naar de noodzaak voor het aanvragen van een vergunning, om ongewenste vertraging van de klus te voorkomen. Lees meer over de huidige subsidies op de website van Rijksoverheid.

isolatiebedrijf in Haarlem

Isolatiespecialisten vergelijken

Wanneer u op ons contactformulier een aanvraag doet voor een bepaalde vorm van isolatie, dan zullen wij deze doorzetten naar menig isolatiebedrijf uit Haarlem. Deze maken voor u een offerte op maat welke u zelf kunt vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Geheel gratis en vrijblijvend. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig zult worden geholpen door één van onze professionals uit uw regio. Wij zijn u graag van dienst!