betonvloer isoleren

Na isoleren spouwmuur

Als er in de winters veel koude lucht van uw spouwmuur afkomt, kan het de moeite waard zijn om uw spouw te laten vullen. Een spouwmuur die geïsoleerd is met pur of ander materiaal zorgt voor zowel warmte- als akoestische isolatie en bespaart u jaarlijks veel geld op de stookkosten. Het is een investering die zichzelf binnen een aantal jaar heeft terugverdient. Indien u toe bent aan warmte- en akoestische isolatie en nieuwsgierig bent naar de prijs van een geïsoleerde spouwmuur neem dan contact met ons op.

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Dan sturen wij u maximaal 5 offertes van erkende bedrijven uit uw regio. Vergelijk deze op prijs en aanbod en kies het isolatiebedrijf dat voor u de beste deal heeft!

Voordelen na-isolatie van de spouwmuur

Wanneer de spouwmuur van uw bestaande woning nog niet geïsoleerd is, heeft u de mogelijkheid om de spouwmuur door middel van na-isolatie alsnog te isoleren met pur, glaswolvlokken of isolatiekorrels. De spouwmuur van een bestaande woning na-isoleren heeft een aantal voordelen. Met pur of ander isolatiemateriaal verliest u minder warmte via de spouw, voelt de muur warmer aan en daalt de luchtvochtigheid in uw woning. Dit heeft als gevolg dat u jaarlijks kosten op uw energierekening bespaart, omdat u minder stookt. Daarbij blijft de woning in de zomer juist extra koel en zorgt het naast warmte- ook voor akoestische isolatie.

Is uw spouwmuur geschikt?

Een isolatiebedrijf uit ons netwerk kan uw spouw pas na-isoleren met pur of een ander isolatiemateriaal wanneer de spouw minimaal 20 mm breed is. De spouwmuur moet aan de boven- en onderkant een opening hebben zodat waterdamp en vocht afgevoerd kunnen worden. Toch is niet iedere spouwmuur geschikt voor na-isolatie. Een bestaande woning met geglazuurde bakstenen is niet geschikt voor het na-isoleren van de spouwmuur. Deze stenen kunnen kapot springen als het vriest. Hetzelfde geldt bij woningen met een geschilderde gevel. Als uw spouw vervuild is dan zal de spouw eerst moeten worden gereinigd voordat een vakman de spouwmuur kan isoleren. Als er sprake is van cementbaarden, dan is na-isolatie helaas geen optie bij uw spouwmuur.

Oude spouwmuurisolatie vervangen

Dat er in uw bestaande woning spouwisolatie zit, wil niet direct zeggen dat uw woning een goede warmte- en akoestische isolatie heeft. De afgelopen jaren is warmte- en akoestische na-isolatie steeds beter geworden door het gebruik van andere materialen. Logisch dus, dat u in uw bestaande woning de spouw opnieuw wilt laten isoleren voor warmte- en akoestische isolatie. Dit is in de praktijk echter niet heel gemakkelijk. Om het isolatiemateriaal in de spouw te verwijderen zal de gevel tijdelijk verwijderd moeten worden. Dit is geen gemakkelijke klus, en iets wat niet zomaar even gedaan kan worden. Indien u uw bestaande woning compleet gaat verbouwen en u er geen probleem mee heeft om uw gevel weg te halen, dan is dit een goede manier om een oud huis beter te isoleren.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.
wavlo isolatie telefonisch contact

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)
Lege spouwmuur isoleren

Indien u besluit de spouw van uw bestaande woning na te isoleren met bijvoorbeeld pur, dan gaan daar enkele stappen aan vooraf. Eerst wordt er gekeken of de spouw schoongemaakt moet worden. Bij een oud huis komt vaak voor dat er ophopingen van cement in de spouw zit. Hierdoor kan het isolatiemateriaal niet goed verspreid worden en ontstaan er koudebruggen. Dit kan weer leiden tot vochtproblemen. Zodra de spouw schoon is worden er kleine gaatjes geboord in de gevel. Wanneer u met pur isoleert, zijn er kleinere gaten nodig dan wanneer u glaswolvlokken gebruikt. Deze gaatjes komen om de twee meter zodat het isolatiemateriaal goed en evenredig naar binnen gespoten kan worden. Door middel van een warmtecamera wordt er gecontroleerd of de complete spouw goed gevuld is met de isolatie.

Geschikte spouwmuurisolatie materialen

Als u overweegt uw bestaande woning te laten na-isoleren, dan zijn er verschillende materialen waarmee u de spouw zou kunnen vullen. Voor de spouwmuurisolatie kunt u bijvoorbeeld glaswolvlokken gebruiken. Deze zijn gemaakt van gerecycled glas en zorgen naast warmte- ook voor akoestische isolatie. Een tweede optie als spouwmuurisolatie materiaal zijn EPS-parels. Parels zijn kleine kunststof balletjes en hebben de beste warmte isolatie van alle mogelijkheden. De akoestische isolatie is minder goed dan wanneer u glaswol gebruikt voor de spouwmuurisolatie. U kan ook pur gebruiken voor de spouwmuurisolatie. Pur wordt vloeibaar in de spouw gespoten en het pur transformeert tot schuim in de spouw. Welke optie het meest geschikt is hangt onder meer af van uw spouw breedte.

zelf spouwmuur isoleren

Zijn er ook nadelen?

Tot zover klinkt het alsof er alleen voordelen aan het na-isoleren van uw bestaande woning zitten. Toch heeft spouwmuurisolatie ook een aantal nadelen. Het laten na-isoleren van uw bestaande woning kan best wat geluidsoverlast creëren. Het voordeel hierin is wel dat het na-isoleren van de spouwmuur slechts een dag duurt en dat u en uw buren er niet lang last van zullen hebben. Een ander nadeel lijkt het ventileren van de woning te zijn. Men vraag zich af hoe zij hun bestaande woning voldoende kunnen ventileren met spouwmuurisolatie? Zet uw ramen en deuren een half uur per dag open, en uw huis is al voldoende geventileerd.

Zelf isoleren of uitbesteden?

Als ervaren klusser heeft u zich vast eens afgevraagd of u zelf de spouwmuur kan isoleren. Het na-isoleren van een spouwmuur lijkt zo gemakkelijk. Toch is het best een ingewikkelde klus en zijn er genoeg redenen te verzinnen waarom u niet zelf, maar een isolatiebedrijf zou moeten na-isoleren. Ten eerste is het gereedschap wat nodig is om uw spouw te vullen met spouwmuurisolatie niet zomaar verkrijgbaar bij de bouwmarkt. Daarbij kunt u niet zomaar zien of er vervuiling in uw spouw zit en zonder de spouw eerst goed schoon te maken krijgt u niet het gewenste resultaat. Wilt u zelf verschillende bedrijven kunnen vergelijken? Wanneer u contact met ons opneemt sturen wij u maximaal 5 offertes toe van verschillende bedrijven uit uw regio.

Kosten en rendement

De kosten van het na-isoleren van uw bestaande woning kunnen hoog oplopen. De prijs is onder meer afhankelijk van het spouwmuurisolatie materiaal en de oppervlakte die u laat na-isoleren. Voor het na-isoleren met glaswol of parels als spouwmuurisolatie materiaal, betaalt u gemiddeld €15,- tot €25,- per vierkante meter. Pur is de duurste optie. Bij het gebruik van pur betaalt u gemiddeld tot €30,- per vierkante meter. Het na-isoleren van een bestaande woning is geen klus die u eenvoudig zelf kan uitvoeren, dus om extra kosten te vermijden huurt u het best een expert in. Door uw bestaande woning te na-isoleren investeert u in uw energierekening. Gemiddeld genomen verdient u de kosten voor het laten na-isoleren binnen 3 tot 4 jaar terug.

spouwmuur na-isoleren

Subsidie

Na-isolatie van uw spouwmuur is een investering in uw bestaande woning. U zult jaarlijks besparen op uw energierekening en daarom verdient u de kosten van de akoestische na-isolatie binnen een aantal jaar terug. Om het gebruik van energiebesparende methodes te stimuleren is de Nederlandse overheid gestart met de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis. U ontvangt maximaal €10.000,- per woning aan subsidie. Hiervoor moet u wel minimaal twee energiebesparende maatregelen nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan na-isolatie gecombineerd met vloerisolatie of dakisolatie. Op rvo.nl staat meer informatie over het aanvragen van de subsidie en de voorwaarden.

na-isoleren spouw

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Als u het geluid van buitenaf zat bent, dan is akoestische isolatie van uw spouw misschien een goed idee. Door de spouw te vullen met glaswol, pur of parels zorgt u namelijk niet alleen voor warmte- maar ook voor akoestische isolatie. In de winter zorgt een spouwmuur dat de warmte binnen blijft en in de zomer blijft het, ook in een oud huis, aanzienlijk koeler. Wilt u weten of uw spouwmuur aan isolatie toe is? Of is uw bestaande isolatie aan vervanging toe? Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven. Als u het offerteformulier invult dan sturen wij u meerdere offertes toe (max. 5) zodat u zelf de mogelijkheid heeft om de verschillende bedrijven uit uw regio te vergelijken op prijs en aanbod. Zo vind u een vakman die voor u de klus kan klaren!