Spouwmuur laten isoleren?

Vind een specialist in de buurt!

Gratis – Vrijblijvend

Na isoleren spouwmuur

Als er in de winters veel koude lucht van uw spouwmuur afkomt, kan het de moeite waard zijn om uw spouw te laten vullen. Een spouwmuur die geïsoleerd is met pur of ander materiaal zorgt voor zowel warmte- als akoestische isolatie en bespaart u jaarlijks veel geld op de stookkosten. Het is een investering die zichzelf binnen een aantal jaar heeft terugverdient. Indien u toe bent aan warmte- en akoestische isolatie en nieuwsgierig bent naar de prijs van een geïsoleerde spouwmuur neem dan contact met ons op.

Start gratis offerteaanvraag.

Dan sturen wij u maximaal 5 offertes van erkende bedrijven uit uw regio. Vergelijk deze op prijs en aanbod en kies het isolatiebedrijf dat voor u de beste deal heeft!

na isoleren spouwmuur

Voordelen na-isolatie van de spouwmuur

Wanneer de spouwmuur van uw bestaande woning nog niet geïsoleerd is, heeft u de mogelijkheid om de spouwmuur door middel van na-isolatie alsnog te isoleren met pur, glaswolvlokken of isolatiekorrels. De spouwmuur van een bestaande woning na-isoleren heeft een aantal voordelen.

Met pur of ander isolatiemateriaal verliest u minder warmte via de spouw, voelt de muur warmer aan en daalt de luchtvochtigheid in uw woning. Dit heeft als gevolg dat u jaarlijks kosten op uw energierekening bespaart, omdat u minder stookt. Daarbij blijft de woning in de zomer juist extra koel en zorgt het naast warmte- ook voor akoestische isolatie.

Is uw spouwmuur geschikt?

Een isolatiebedrijf uit ons netwerk kan uw spouw pas na-isoleren met pur of een ander isolatiemateriaal wanneer de spouw minimaal 20 mm breed is. De spouwmuur moet aan de boven- en onderkant een opening hebben zodat waterdamp en vocht afgevoerd kunnen worden.

Toch is niet iedere spouwmuur geschikt voor na-isolatie.

Een bestaande woning met geglazuurde bakstenen is niet geschikt voor het na-isoleren van de spouwmuur. Deze stenen kunnen kapot springen als het vriest. Hetzelfde geldt bij woningen met een geschilderde gevel. Als uw spouw vervuild is dan zal de spouw eerst moeten worden gereinigd voordat een vakman de spouwmuur kan isoleren. Als er sprake is van cementbaarden, dan is na-isolatie helaas geen optie bij uw spouwmuur.

Oude spouwmuurisolatie vervangen

Dat er in uw bestaande woning spouwisolatie zit, wil niet direct zeggen dat uw woning een goede warmte- en akoestische isolatie heeft. De afgelopen jaren is warmte- en akoestische na-isolatie steeds beter geworden door het gebruik van andere materialen. Logisch dus, dat u in uw bestaande woning de spouw opnieuw wilt laten isoleren voor warmte- en akoestische isolatie. Dit is in de praktijk echter niet heel gemakkelijk.

Om het isolatiemateriaal in de spouw te verwijderen zal de gevel tijdelijk verwijderd moeten worden. Dit is geen gemakkelijke klus, en iets wat niet zomaar even gedaan kan worden. Indien u uw bestaande woning compleet gaat verbouwen en u er geen probleem mee heeft om uw gevel weg te halen, dan is dit een goede manier om een oud huis beter te isoleren.