Wavlo Dakisolatie

Dakisolatie

Het is algemeen bekend dat warmte stijgt, dit is ook het geval met de warmte bij u in huis. Deze warmte stijgt naar de bovenste ruimte, wat in de meeste gevallen de zolderruimte is. Wilt u een aangenaam leefklimaat in huis en wilt u niet eindeloos blijven stoken, dan doet u er goed aan om deze warmte in huis te houden. Met dakisolatie houdt u deze warmte in huis en hoeft u minder te stoken om het in huis warm te houden. Benieuwd naar de prijzen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan zo snel mogelijk gratis offertes (max 5.) van isolatiespecialisten uit uw regio.


Wat houdt dakisolatie in?

Isolatiemateriaal op of tegen uw dak, houdt de warme of koele lucht beter in huis. Door het isolatiemateriaal kan de opgestegen warme lucht niet ontsnappen door uw dak, de meeste warmte blijft hierdoor in huis. Uiteindelijk zult u gaan merken dat u veel geld gaat besparen op uw energierekening, doordat de CV-ketel minder vaak aan hoeft te slaan. Er zijn meerdere manieren om uw dak te isoleren, dit is natuurlijk ook afhankelijk van het soort dat dat u hebt en waar uw voorkeur naar uit gaat. Zo kunt u isolatieplaten tegen uw schuine dak aan bevestigen, isolatiemateriaal onder uw dakpannen, uw zoldervloer kan geïsoleerd worden en uw platte dak.

Platte daken isoleren

Het isoleren van uw platte dak, kan op drie manieren. Het is afhankelijk van uw situatie welke variant u kiest. Hebt u bijvoorbeeld een dakterras op uw platte dak, dan kunt u ervoor kiezen om isolatiemateriaal op uw dakbedekking te leggen waar u overheen kunt lopen. Een andere variant is isolatiemateriaal onder uw dakbedekking, nadat het isolatiemateriaal is gelegd, wordt er een laag dakbedekking overheen gelegd. De laatste variant is door isolatieplaten aan de onderzijde van het dak te bevestigen. De gemiddelde prijzen om een plat dak te laten isoleren, bedragen rond de €3.000,- en de €4.000,-.

De zoldervloer isoleren

Wanneer u de zolder niet gebruikt als leefruimte of voor andere doeleinden, kan het verstandig zijn om de zoldervloer te laten isoleren. Dit gaat namelijk dubbel op, de zolderruimte hoeft namelijk niet verwarmt te worden waardoor u minder hoeft te stoken en de warmte kan niet verdwijnen door uw dak heen. Daarbij komt kijken dat de prijzen van een zoldervloerisolatie het goedkoopste is, de prijzen liggen rond de €1.000,- en de €2.000,-.

Schuin dak isoleren

Een schuin dak kan op twee manieren geïsoleerd worden. Het kan met platen aan de binnenzijde, of door de dakpannen van het dak te halen en hieronder het isolatiemateriaal te plaatsen. De beste manier om het dak te isoleren is door de buitenzijde van het dak te isoleren, dit is dan wel weer de duurste variant. Maar het voordeel is dat het uw dak beschermd tegen de kou en vocht. De prijzen voor deze verschillende technieken van isoleren verschillen daarom ook. De prijzen voor de binnenzijde liggen rond de €1.500,- en de €2.500,-. De prijzen voor de buitenzijde liggen een stuk hoger, maar dit komt ook omdat de hele dakbedekking er af moet. Het beschermt uw dak wel beter en zorgt voor een betere isolatie. De kosten liggen hierbij rond de €3.500,- en de €4.500,-. Ook uw dakkapel isoleren? U leest er hier meer over.

  Gratis offertes vergelijken

  U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.
  wavlo isolatie telefonisch contact

  Soort isolatie (*)

  Wanneer is uw woning gebouwd? (*)
  Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
  Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

  Omschrijving opdracht (*)  PUR Dakisolatie

  Verschillende soorten isolatiemateriaal

  Er zijn een aantal verschillende isolatiematerialen die u kunt gebruiken voor dakisolatie. Elk soort materiaal heeft weer zijn eigen voordelen, het is aan u de keuze welk soort materiaal u wilt gaan gebruiken. De vier meest gebruikte materialen voor uw dak zijn: PUR, PIR, glaswol en EPS parels.

  PUR

  PUR is te verkrijgen in twee verschillende varianten, een schuim of platen. Dit kan zowel bij een plat- als een hellend dak gebruikt worden. Het voordeel van schuim is dat alle naden en kieren gedicht kunnen worden en dat het niet meer tocht op uw zolder, dit zorgt voor een goede isolatiewaarde.

  PIR

  PIR heeft ten opzichte van andere materialen een hoge isolatiewaarde. Het bestaat uit isolatieplaten die u tegen uw dak plaatst. Naast goede isolatiewaarde, is het vochtwerend en brandveilig. Het is echter wel minder milieuvriendelijk dan PUR en het kan door zijn hardheid ook minder goed gevormd worden.

  Glaswol

  Glaswol heeft zowel een goede warmte- als geluidsisolatie. Het materiaal is gemaakt van een minerale wol waarin gerecycled glas in zit. Het is het meest geschikt voor de schuine daken of voor het isoleren van de zoldervloer. Dit is een van de goedkopere materialen en heeft goede eigenschappen.

  EPS parels

  Dit zijn kunststof parels met lucht erin, de parels hebben enkele goede vochtwerende eigenschappen en zijn erg licht. Het komt in twee verschillende varianten, zo kunt u EPS parels als isolatie-elementen over uw dakbedekking laten plaatsen, daarnaast zijn ze ook als isolatieplaten aan te schaffen.

  Gratis offertes ontvangen

  Met dakisolatie kunt u gemiddeld €500,- per jaar besparen, wat betekent dat u uw investering er ongeveer 4 jaar weer uit hebt gehaald. Zou u graag meer willen weten, of gelijk een expert inschakelen? Vraag dan geheel vrijblijvend en gratis meerdere offertes aan om aanbieders met elkaar te vergelijken. Door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, kunt u tot wel 30% besparen op de isolatiekosten.

  dak isoleren