Houten vloer laten isoleren?

Vind een isolatiespecialist bij u in de buurt!

Gratis – Vrijblijvend

Houten vloer isoleren

Een vloer van hout heeft misschien een warme uitstraling, maar is in realiteit vaak een groot warmtelek. Door uw houten vloer te isoleren voorkomt u dat kou vanuit de kruipruimte omhoogtrekt, en voelt uw vloeroppervlak warm en comfortabel aan. Bent u op zoek naar een vakman om isolatie te plaatsen?

Start gratis offerteaanvraag.

Na uw aanvraag ontvangt u meerdere offertes van vakmannen in uw regio. Vergelijk op basis van prijs en aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Lees verder voor meer informatie over het isoleren van uw houten vloer. We vertellen u op welke manieren dit gedaan wordt en hoeveel dit kost. Tot slot geven we u handige bespaartips, zodat u uw vloer tegen de laagste prijs laat isoleren!

Waarom de vloer isoleren?

Als uw vloer koud aanvoelt, dan is uw lichaamstemperatuur ook een stuk koeler. Het is lastiger om warm te worden, met als gevolg dat de verwarming flink wordt opgestookt. Hierdoor zit u met een hogere energierekening.

Met isolatie op uw houten vloer voorkomt u dit!

Dit maakt het oppervlak namelijk helemaal dicht: er trekt geen kou meer door de houten planken en hierdoor voelt de vloer direct een paar graden warmer aan. U zult merken dat uw wooncomfort enorm stijgt: niet meer te veel hoeven stoken en geen koude voeten meer! Als bijkomend voordeel bespaart u hier tot wel €190,- per jaar mee en draagt u bij aan een beter milieu.

spouwmuurisolatie offerte

Kosten houten vloer isoleren

Er zijn twee manieren waarop u uw houten vloer kunt laten isoleren. Laat u de houten vloer isoleren aan de onderzijde, dan kost dit gemiddeld €30,- tot €50,- per m². Hiervoor worden onder andere materialen als glaswol, spuitisolatie en EPS gebruikt.

De tweede techniek is isoleren vanaf de bovenkant. De kosten hiervoor liggen rond de €100,- tot €150,-. Deze methode is een stuk prijziger, omdat de vakman langer bezig is. Ook moet u de vloer opnieuw afwerken, wat flink in de kosten loopt.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis offertes aan!

Isolatie houten vloer: kosten 2021

Isolatiemethode Prijs per m²*
Via onderzijde €30,- tot €50,-
Via bovenzijde €100,- tot €150,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Exacte prijs weten? Vraag dan gratis offertes aan en vergelijk.

Factoren die de prijs bepalen

De kosten van vloerisolatie bij een houten vloer verschilt per situatie. Zo hebben het totale vloeroppervlak en de keuze voor het materiaal een grote invloed, maar ook de gekozen techniek: een houten vloer isoleren van bovenaf is een stuk duurder dan isolatie van de onderkant. Dat komt onder meer omdat de klus meer tijd in beslag neemt en u de vloer opnieuw moet laten afwerken.

Daarnaast zijn er nog andere factoren die meespelen, zoals de arbeidskosten van de isolatiespecialist (die verschillen per bedrijf), eventuele voorrijkosten en de kosten voor bijkomende werkzaamheden. Denk hierbij aan het uitgraven van de kruipruimte zodat deze diep genoeg is, het verwijderen van oude isolatie of het herstellen van beschadigingen.