kosten spouwmuurisolatie

Kosten spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is één van de meest populaire vormen van isolatie. De kosten van het isoleren van de spouwmuur zijn namelijk relatief laag, terwijl het rendement van deze vorm van muurisolatie erg hoog is. Gemiddeld genomen ligt de prijs van spouwmuurisolatie tussen de €500,- en €2.500,-. De jaarlijkse besparing op de kosten van het stoken varieert tussen de €115,- en €590,-. Voordat u echter spouwisolatie uit laat voeren bent u vast benieuwd naar de kosten per type isolatiemateriaal en het bijbehorende rendement. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier. U ontvangt dan maximaal vijf offertes van aanbieders uit uw regio. Wilt u eerst meer weten over de gemiddelde kosten van spouwmuurisolatie? Lees dan snel verder en ontdek alles over deze vorm van gevelisolatie.

PUR isolatie

Uiteraard hangen de kosten af van diverse factoren. Naast de dikte van de spouw heeft het type isolatiemateriaal ook een grote invloed op de uiteindelijke prijs. PUR isolatie, tevens bekend als purschuim, is ideaal om de spouwmuur naadloos mee te vullen. PUR is goed bestand tegen vocht en heeft een hoge isolatiewaarde. Een mogelijk nadeel van PUR spouwisolatie is dat het chemische stoffen (één dag stankoverlast) bevat, en dat men het materiaal niet kan recyclen. PUR isolatie zorgt voor de hoogste energiebesparing bij spouwmuurisolatie. Wel is de prijs van dit isolatiemateriaal ook het hoogst. De kosten van PUR spouwisolatie zijn zo’n €25,- tot €30,- per m2. Toch heeft PUR isolatie een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Spouwmuurisolatie met EPS parels

Het gebruik van EPS parels is erg populair bij de isolatie van de spouwmuur. De witte, grijze of zwarte parels zijn gemaakt van polystyreen. De spouw isoleren met EPS isolatie is erg milieuvriendelijk. Daarnaast bevat deze vorm van spouwisolatie een goede vochtregulering, waardoor vochtproblemen in huis afnemen. Doordat het isoleren met EPS parels al jaren wordt gedaan, is de isolatiewaarde op de lange termijn ook stabiel. Eventuele nadelen vormen de lagere scores op brandveiligheid en geluidsisolatie dan bijvoorbeeld spouwmuurisolatie met glaswolvlokken. De prijs per m2? Die ligt rond de €10,- tot €15,- per m². De exacte prijs hangt af van de dikte en de bereikbaarheid van de spouwmuur, en natuurlijk van de totale oppervlakte van de spouw.

Glaswol en steenwol

Bij spouwmuurisolatie met glaswol worden er glaswolvlokken in de spouwmuur gespoten. De voordelen van het isoleren met glaswolvlokken? Het materiaal bevat een relatief lage prijs, is erg brandveilig en heeft een uitstekende isolatiewaarde. De kosten van spouwmuurisolatie met glaswol hangen af van het label. Zo liggen de kosten van HR++ glaswolvlokken een stuk hoger dan bij de HR+ variant. De prijs ligt rond de €9,- tot €14,- per m². Steenwol is net als glaswol een minerale wol. Een spouwmuur met steenwol is zeer brandveilig en geluidsisolerend. De kosten van steenwol liggen wel iets hoger, wat de prijs/kwaliteit verhouding niet ten goede komt. De prijs van steenwol ligt gemiddeld rond de €10,- tot €15,- per m².

Prijstabel: spouwmuurisolatie kosten

Type woningenOpp.Gem. prijs incl. BTW*Gem. besparing per jaar
Appartement30 m²€500,- / €600,-€115,-
Tussenwoning60 m²€800,- / €1.100,-€195,-
Hoekwoning60 m²€1.200,- / €1.400,-€340,-
2 onder 1 kap90 m²€1.500,- / €1.800,-€490,-
Vrijstaande140 m²€2.200,- / €2.500,-€590,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Besparing spouwmuurisolatie

Uiteraard zijn de kosten van de muurisolatie in de bovenstaande tabel een schatting. Wilt u een nauwkeurige berekening ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Als we naar de prijzen kijken dan kunnen we concluderen dat de terugverdientijd van spouwmuurisolatie tussen de drie en vijf jaar ligt. De gemiddelde kosten van het isoleren van de spouw liggen rond de €18,- per vierkante meter. Dit is inclusief het vullen van de spouw en de machine- en arbeidskosten. Als er naar andere vormen van muurisolatie wordt gekeken, denk aan isolatie via de binnenzijde of buitenzijde van de muur, dan liggen de kosten van spouwmuurisolatie veel lager. Spouwisolatie is dus een slimme manier van isoleren.

Subsidie spouwmuurisolatie

Wilt u de prijs van spouwisolatie nog extra drukken? Maak dan gebruik van de subsidiemogelijkheden bij het isoleren van de spouwmuur. Vanaf 2 september 2019 is het weer mogelijk om gebruik te maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Lang was deze subsidieregeling alleen toegankelijk voor Verenigingen van Eigenaren, maar nu ook voor particulieren. Wel moeten er minstens twee energiebesparende maatregelen genomen worden. Dus naast muurisolatie of gevelisolatie, moet u ook nog het dak of de vloer isoleren. Het plaatsen van hoogrendementsglas is ook een optie. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland staat meer informatie over deze isolatiesubsidie. U vindt hier ook de voorwaarden waar u aan moet voldoen. Is uw woning ouder dan twee jaar? Dan betaalt u het verlaagde btw-tarief van 9% over de arbeidskosten. Ga naar belastingdienst.nl voor meer informatie.

prijs spouwisolatie
kosten spouwmuur isoleren

Besparen door offertes te vergelijken

Beschikt uw pand dus over een spouwmuur die nog niet is voorzien van isolatiemateriaal? Dan is het erg verstandig om spouwisolatie uit te laten voeren. De spouw van woningen die gebouwd werden tussen 1920 en 1980 bevatten vaak nog geen spouwmuurisolatie. Hetzelfde geldt voor gevelisolatie. Na het isoleren van de spouwmuur heeft u nooit meer last van vocht- en schimmelproblemen, en het wooncomfort wordt enorm vergroot. Is uw bestaande woning niet geschikt voor spouwmuurisolatie? Overweeg dan een andere vorm van gevelisolatie. Zo is gevelisolatie mogelijk via de binnen- of buitenzijde van de gevel. Vul gratis en vrijblijvend het contactformulier in en ontdek de prijzen van het isoleren van uw spouwmuur!