EPS isolatie

EPS isolatie

Voor het isoleren van het plat dak of de vloer zijn er diverse materialen beschikbaar bij een isolatiespecialist. Eén van deze materialen is EPS. De afkorting staat voor geëxpandeerd polystyreen, een product dat de meeste mensen beter kennen als piepschuim. EPS heeft vele voordelen als isolatiemateriaal, en is relatief goedkoop verkrijgbaar. Op deze pagina geven wij u meer informatie over het isolatiemateriaal, en bieden we u inzicht in de prijzen, eigenschappen, rc-waarden en mogelijkheden. Hebt u na het lezen van de pagina nog een vraag over het verschil in parels, platen en chips, of bent u benieuwd naar de prijs voor het plaatsen van EPS isolatie bij u thuis?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Wij helpen u met alle plezier verder en zorgen ervoor dat u op korte termijn diverse reacties ontvangt.

Parels, platen en korrels

Isolatie gemaakt van piepschuim kan, net als bijvoorbeeld glaswol en PIR, in diverse varianten worden geleverd. De meest gebruikelijke vorm van EPS zijn isolatieplaten. Dergelijke platen kunnen worden ingezet voor de isolatie van het plat dak, of onder de vloer als u kiest voor een volledige vloerisolatie. Het voordeel van piepschuim platen als isolatiemateriaal is dat u dit gemakkelijk zelf kunt plaatsen. Een tweede variant die wij ook vaak toepassen zijn piepschuim parels. Deze parels worden vaak met lijm vermengd en kunnen dan in de spouwmuur worden gespoten, door de parels met lijm te vermengen voorkomt u dat ze na verloop van tijd verzakken. Tot slot zijn er ook nog EPS chips verkrijgbaar. Deze chips worden het meeste ingezet als isolatie van kruipruimtes. Is uw kruipruimte groot genoeg, dan is het mogelijk om de EPS chips te storten en zo de prijs van de vloerisolatie aanzienlijk te verminderen.

Voordelen, nadelen en isolatiewaarden

EPS heeft vele voordelen als isolatiemateriaal. Het grootste voordeel van piepschuim is dat het gemakkelijk te verwerken is. Bovendien is het een licht materiaal terwijl het wel drukvast en zeer sterk is. EPS isolatie wordt altijd in een brandveilige SE-kwaliteit geleverd, en is in de meeste gevallen vochtongevoelig. Andere voordelen zijn de duurzaamheid, en de hoge rc-waarden. Kijken we naar EPS platen voor vloerisolatie dan zien we dat dit een rc-waarde heeft van ongeveer 1.46 tot en met 3.31 afhankelijk van de dikte van het materiaal. Dit betekent dat u dankzij deze vloerisolatie zeer veel zult besparen op de stookkosten. U verdient de prijs van de isolatie op de lange termijn dan ook zeker terug. De rc-waarde van parels en chips wordt niet alleen bepaald door het isolatiemateriaal zelf, maar ook door externe omstandigheden, de eventueel lijm waarmee het vermengd wordt en bijvoorbeeld de dikte van een spouwmuur. Wilt u exact weten wat de rc-waarden worden voor het isoleren van uw plat dak of vloer? Aarzel dan niet om meer informatie op te vragen via het contactformulier.

  Gratis offertes vergelijken

  U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.
  wavlo isolatie telefonisch contact

  Soort isolatie (*)

  Wanneer is uw woning gebouwd? (*)
  Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
  Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

  Omschrijving opdracht (*)  Kruipruimte isoleren

  Naast het isoleren van het plat dak of de vloer, kunt u de piepschuim chips of parels ook plaatsen in de kruipruimte. Het isoleren van de ruimte onder uw vloer wordt door de meeste van onze klanten aangeduid als een vloerisolatie. Dit is technisch gezien echter een bodemisolatie. Bij een bodemisolatie voorkomt u met behulp van parels, chips, schelpen of thermoskussens dat kou vanuit de bodem optrekt naar boven. De isolatie van de kruipruimte heeft vaak een lagere prijs dan het isoleren van vloeren. Hebt u een beperkt budget? Dan raden wij zeker een EPS isolatie van de kruipruimte aan.

  Zelf met EPS aan de slag

  Wilt u graag zelf uw hellend of plat dak van isolatiemateriaal voorzien? Dan is het werken met EPS platen zeker aan te raden. De piepschuim blokken zijn gemakkelijk te verwerken en vereisen weinig speciaal materiaal. Voor een optimale isolatie van het plat dak adviseren onze specialisten wel om hierbij een extra vochtremmende laag aan te brengen. Zo weet u zeker dat er op de lange termijn geen lekkage ontstaat. Wilt u liever gebruik maken van EPS parels of chips als isolatiemateriaal? Laat dan een vakman op het gebied van vloer- of plat dakisolatie de klus voor u uitvoeren. Hiervoor zijn diverse specialistische materialen nodig en professionele kennis. Wilt u meer weten over de prijs voor het inschakelen van een erkend vakman? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen.

  Prijzen

  De prijzen voor het plaatsen van EPS zijn afhankelijk van diverse elementen. Zo zijn over het algemeen piepschuim isolatieplaten goedkoper dan de chips of parels. Dit komt doordat de platen zelf aan te brengen zijn. Daarnaast is ook de dikte van het isolatiemateriaal van invloed op de prijs. Hoe dikker het materiaal hoe beter de rc-waarde, en hoe meer u ook op de lange termijn zult besparen. Tot slot wordt de prijs bepaald door de afmetingen van het te isoleren oppervlak. Een plat dak isolatie kost over het algemeen minder dan de volledige isolering van de vloer. Bent u benieuwd naar de exacte prijs voor het toepassen van EPS als isolatiemateriaal? Wij bieden u met alle plezier een vrijblijvende offerte aan.

  Gratis offerte aanvragen

  U vraagt één of meerdere offertes aan door op het offerteformulier zo nauwkeurig mogelijk uw wensen voor de isolatie door te geven. Informeer ons onder andere over de afmeting van het te isoleren oppervlak, uw wens voor parels, chips of isolatieplaten, en de methode voor plaatsing. Wij zorgen er vervolgens voor dat u binnen korte tijd minimaal één offerte op maat krijgt toegestuurd van een isolatiespecialist bij u in de regio. Wij garanderen dat u altijd geholpen wordt door erkende vakmannen met een ruime ervaring binnen het vakgebied. Wij zijn u met alle plezier van dienst en u krijgt binnen enkele dagen de offertes van ons retour gestuurd!