huis isoleren

Huis isoleren

Als u wilt besparen op uw energiekosten, dan is warmte- en geluidsisolatie van uw woning één van de meest aantrekkelijke mogelijkheden. Door uw huis te voorzien van warmte- en geluidsisolatie heeft u minder last van kou, tocht en geluiden van buitenaf. Wilt u uw woning na laten isoleren en wilt u meerdere bedrijven vergelijken op prijs en aanbod?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Wij sturen u maximaal 5 vrijblijvende offertes van bedrijven uit uw regio. De motivatie achter het isoleren van uw woning kan bepalend zijn voor de vorm van na-isolatie die u in uw huis gaat gebruiken.

Bent u benieuwd welke vorm van na-isolatie het meest geschikt is in uw situatie? Doe de check, ik wil:

1: Isoleren voor de grootste besparing
2: Isoleren voor het comfort
3: Isolatie met de snelste terugverdientijd
4: Isolatie voor de waardevermeerdering
5: Het huis isoleren tegen geluid
6: Besparen met technologie

Isolatie afhankelijk van het bouwjaar

Welke vorm van isolatie het best past bij uw woning, hangt af van de leeftijd van het huis. Is uw woning gebouwd in 1983 of later? In dat geval is uw woning voorzien van isolatie. In oudere nieuwbouwwoningen is het isolatiemateriaal inmiddels achterhaald, dus u zou kunnen overwegen om uw ramen te vervangen door isolatieglas. Als uw huis uit 1976 tot 1982 komt, is de woning voorzien van spouwmuurisolatie en dubbel glas. Wilt u uw woning optimaal isoleren, dan kan u naast vloerisolatie de ramen vervangen door HR++ glas. Als de woning eerder dan 1976 gebouwd is, is er nauwelijks geïsoleerd.

Isoleren voor de grootste besparing

Het na-isoleren van uw complete huis is een grote investering. Als u onderdelen van uw huis wilt na-isoleren om de grootste besparing te behalen is het na-isoleren van het dak een goede optie. Zonder isolatie verliest een dak 30% van uw warmte. Zeker indien u uw zolder gebruikt als woonruimte kan u hierop veel besparen. Op jaarbasis maar liefst €400,-! Er zijn meerdere opties om uw dak op het huis te isoleren. De meest besparende optie is direct ook de meest ingrijpende. Hierbij wordt er onder de dakpannen een isolatie laag aangebracht, dit creëert zowel warmte- als geluidsisolatie aan uw woning. Iets minder ingrijpend, maar ook iets minder besparend, is de mogelijkheid om van binnenuit te isoleren.

Isoleren voor het comfort

U woont comfortabeler in een huis dat gelijkmatig verwarmd wordt en waar u geen last heeft van kou of tocht. Als u op zoek bent naar isolatie dat u het meeste comfort biedt, dan is vloerisolatie de beste optie. Vloerisolatie brengt de temperatuur van uw vloer tot wel 4 graden omhoog. Doordat uw woning met vloerisolatie gelijkmatiger warm wordt, stookt u minder om een warm huis te krijgen. In de winter blijft uw woning warmer en in de zomer juist koeler. Daarom is vloerisolatie ideaal om het wooncomfort in huis te verhogen. Bij vloerisolatie kunt u ervoor kiezen om vanuit uw kruipruimte te isoleren. Als u extra warme voeten wilt, kunt u natuurlijk ook overwegen om vloerverwarming aan te leggen.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.
wavlo isolatie telefonisch contact

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)terugverdientijd isolatie

Isolatie met de snelste terugverdientijd

Elke vorm van na-isolatie aan uw woning is een investering. De terugverdientijd van iedere vorm van warmte- of geluidsisolatie verschilt echter. Bent u op zoek naar een vorm van na-isoleren die u het snelst weer terugverdient? Ga dan voor het na-isoleren van uw spouwmuur. Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat er binnen in uw woning geen kou meer van uw muren afkomt. Bij spouwmuurisolatie wordt uw spouw gevuld met glaswol, pur of EPS isolatie. Spouwmuurisolatie bespaart u gemiddeld €200,- per jaar op uw energierekening. Daarom heeft u de kosten van uw spouwmuurisolatie gemiddeld genomen al in 2,5 jaar terugverdient.

Isolatie voor de waardevermeerdering

Ook als u op zoek bent naar een manier waarmee u uw woning in waarde kan laten stijgen, is het na-isoleren van uw huis een goede optie. Het vervangen van enkel glas door isolatieglas verdient zichzelf van 75% tot 100% terug in de waarde van uw huis. Het voordeel van het plaatsen van glas van isolatie is dat het niet smaakgevoelig is. Als u uw woning beter isoleert, is daar praktisch elke optionele koper blij mee. Ook als u al dubbel glas in uw woning heeft kunt u uw huis in waarde verhogen door het plaatsen van isolatieglas. Dit verhoogt niet alleen de waarde van uw huis, maar het biedt ook warmte- en geluidsisolatie.

geluidsisolatie

Het huis isoleren tegen geluid

Spouwmuurisolatie en het plaatsen van isolatieglas doet de waarde van uw woning stijgen. Daarnaast houdt het de warmte binnen. Dankzij de isolatie stookt u minder en bespaart u jaarlijks op de energierekening. Maar een ander voordeel van dak-, spouwmuurisolatie en vloerisolatie is geluidsisolatie. Als u veel problemen hebt met geluidsoverlast dan is het na-isoleren van uw huis de oplossing. Ook isolatieglas creëert geluidsisolatie in huis. Bij het aanschaffen van isolatieglas heeft u namelijk de keuze uit geluidswerende ramen. Bij spouwmuurisolatie en gevelisolatie werkt glaswol uitstekend als geluidsisolatie.

huis na isoleren

Besparen met technologie

Behalve door het isoleren van uw huis, kunt u nog meer besparen op uw energierekening. De meest logische optie, is het gebruik van zonnepanelen. Als ze goed gebruikt worden, verdienen zonnepanelen zich in een periode van 5 tot 7 jaar. Heeft u al eens gedacht aan het instaleren van een HR ketel in plaats van uw VR of CV ketel? Een HR ketel heeft een rendement van 100% tegenover 75% van een normale CV ketel. Dit komt omdat een HR ketel restwarmte gebruikt die anders verdwijnt. Een derde mogelijkheid is het gebruik van een pelletkachel. Hiermee bespaart u gemiddeld 30% tot 40% op uw energierekening.

woning isoleren

Kosten

De kosten van het aanbrengen van spouwmuur-, warmte- geluidsisolatie of vloerisolatie, verschillen per soort. Daarbij worden de kosten grotendeels bepaalt door het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt in uw huis. De meest voordelige manier van na-isolatie in huis is spouwmuurisolatie. De kosten van spouwmuurisolatie bedragen gemiddeld tussen €15,- bij het gebruik van glaswol en €30,- bij pur. De prijs voor het isoleren van uw dak hangt onder meer af van het soort dak dat u heeft en de manier waarop u laat na-isoleren. Na-isolatie aan de binnenzijde van uw dak levert minder op dan het na-isoleren van de buitenzijde, maar kost minder. Het na-isoleren van de binnenzijde van uw dak kost gemiddeld tussen de €1.500,- en €2.500,-. Na-isolatie aan de buitenzijde van het dak kost u €3.500,- tot €4.500,-. In het geval van een plat dak betaalt u voor het isoleren van uw dak tussen de €3.000,- en €4.000,-. Vloerisolatie kost u gemiddeld €25,- tot €30,- per vierkante meter. Wilt u isolatieglas laten plaatsen, dan bent u tussen de €65,- en €120,- per vierkante meter kwijt. Dit bedrag hangt heel erg af van het materiaal dat u gaat gebruiken. HR glas is goedkoper dan HR++ of triple glas.

Subsidie

Als u uw woning wil voorzien met isolatie, dan kan het zomaar zijn dat u recht hebt op een subsidie. De overheid wil energiebesparende maatregelen stimuleren en heeft ruim €60 miljoen beschikbaar gesteld aan subsidies. Isolatie aan uw huis is een flinke investering, maar met behulp van deze subsidie kunt u tot 20% van uw investering terugkrijgen. Wilt u recht hebben op deze subsidie zijn er een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen. Één van de voorwaarden van deze subsidie is dat u minimaal twee energiebesparende maatregelen in huis treft. Dit houdt in dat u naast het isoleren van uw dak bijvoorbeeld ook vloerisolatie uit laat voeren.

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Dankzij vloerisolatie of spouwmuurisolatie woont u niet alleen prettiger in uw huis, maar kunt u ook jaarlijks besparen. Door het laten plaatsen van vloerisolatie, spouwmuurisolatie of een willekeurige andere vorm van isolatie verliest u aanzienlijk minder warmte in uw woning. Doordat de warmte in uw woning blijft hangen woont u comfortabeler en stookt u minder, waardoor u jaarlijks kosten op uw energierekening bespaart. Wilt u een persoonlijk isolatie advies? Vul dan het offerteformulier in. Wij sturen u maximaal 5 vrijblijvende offertes toe van bedrijven uit uw regio. U kunt zo zelf de diverse isolatiespecialisten uit ons netwerk vergelijken op prijs en aanbod.