Gevel laten isoleren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar direct!

Gratis – Vrijblijvend

Gevelisolatie kosten

Met gevelisolatie bespaart u tot wel €850,- per jaar op de energiekosten! Puur en alleen doordat u minder hoef te stoken, en de buitenmuur geen kou meer afgeeft. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u de kosten voor het isoleren van de gevel zo laag mogelijk houdt: zoekt u een isolatiebedrijf voor de isolatie van uw buitenmuur?

Start gratis offerteaanvraag!

Dan ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere isolatiespecialisten uit uw omgeving. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod: zo bespaart u tot 40% op de gevelisolatie kosten! Op deze pagina leest u meer over de kosten van gevelisolatie. Ook krijgt u tips om te besparen op de prijs van gevelisolatie!

kosten gevelisolatie

Wat kost gevelisolatie?

Bij een tussenwoning met een muuroppervlak van 65 m² liggen de gevelisolatie kosten rond de €8.000,- tot €9.000,-. Isoleren van binnenuit is iets goedkoper. De prijzen voor gevelisolatie via de binnenzijde liggen rond de €6.000,- tot €7.000,-.

Over het algemeen geldt: hoe groter het oppervlak, des te lager de prijs per m² van gevelisolatie. De gevelisolatie kosten bij een 2-onder-1-kap woning liggen rond de €12.000,- tot €14.000,-. Hierbij gaat het om een muuroppervlak van 100 m². Kiest u voor isolatie van binnenuit, dan liggen de kosten voor gevelisolatie rond de €9.000,- tot €11.000,-.

Kosten gevelisolatie 2021

Type woning Oppervlakte gevel Kosten binnenmuur isoleren* Kosten buitenmuur isoleren* Kosten spouwmuur isoleren*
Appartement 25 m² €2.250,- tot €2.750,- €3.000,- tot €3.500,- €500,- tot €600,-
Tussenwoning 65 m² €6.000,- tot €7.000,- €8.000,- tot €9.000,- €800,- tot €1.100,-
2 onder 1 kap 100 m² €9.000,- tot €11.000,- €12.000,- tot €14.000,- €1.500,- tot €1.800,-
Vrijstaande woning 150 m² €15.000,- tot €16.000,- €18.000,- tot €22.000,- €2.200,- tot €2.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief arbeids-, materiaalkosten en btw. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan.

gevelisolatie kosten

Prijs gevelisolatie per m²

Vanaf €20,- tot €120,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven.)

Goedkope optie
vanaf €20,- per m²

Spouwmuurisolatie
Isolatie in spouw
Binnen 1 dag geïsoleerd

Luxe optie
vanaf €120,- per m²

Buitengevelisolatie
Isoleren via buitenzijde
Hogere arbeidskosten

Gratis offertes vergelijken

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Wist u dat de prijs per m² van gevelisolatie heel erg verschilt? Dat komt omdat u zelf een grote invloed hebt op de totale kosten. Met de keuze voor de isolatietechniek én het materiaal bijvoorbeeld. Maar ook met de keuze voor de gevelbekleding. Wilt u zo weinig mogelijk geld uitgeven, werk uw buitengevelisolatie dan af met crepi: dit is de goedkoopste optie.

De kosten voor de isolatie van uw gevel zijn afhankelijk van deze factoren:

 • De gekozen techniek en materiaal
 • De gekozen gevelbekleding
 • Het uurtarief van de isolatiespecialist
 • Eventuele voorrij- of afvoerkosten

Besparing en terugverdientijd

Met buitengevelisolatie bespaart u al snel tot €850,- per jaar op uw energierekeningen! Hiermee verdient u de investering in ongeveer 8 tot 13 jaar alweer terug. De terugverdientijd is langer dan van andere vormen van woningisolatie, maar dat komt alleen omdat de investering iets hoger is. Daar staat echter tegenover dat uw woning weer een compleet vernieuwde gevel heeft en dus ook in waarde stijgt!

De terugverdientijd is afhankelijk van een aantal factoren. Uw eigen stookgedrag speelt een rol: als u veel stookt, bespaart u meer. Daarnaast hebben ook de buitentemperatuur en de gasprijs een grote invloed op de terugverdientijd. In een strenge winter met een hoge gasprijs is de besparing een stuk hoger dan bij een zachte winter met een lage gasprijs!

Besparen op de kosten van gevelisolatie? Vergelijk gratis offertes!

Vind eenvoudig en snel isolatiespecialisten in uw eigen regio en bespaar!

Start nu de gratis offerteaanvraag

Om welk soort gevelisolatie gaat het?

Er zijn in principe drie soorten manieren om de gevel te isoleren:

 • Buitengevelisolatie
 • Binnenmuurisolatie
 • Spouwmuurisolatie

Spouwisolatie is vaak de meest voor de hand liggende optie, omdat dit goedkoop en snel te plaatsen is. Helaas is het niet altijd mogelijk.
Binnenmuurisolatie is daarna de meest goedkope methode. Het nadeel van binnenmuurisolatie, is dat u een klein deel van uw leefruimte inlevert. Dit is dus alleen mogelijk als u een groot huis heeft.
Buitengevelisolatie is de meest dure optie, maar hiermee behaalt u wel de hoogst mogelijke besparing en heeft uw woning direct een vernieuwde uitstraling!

Prijs gevelisolatie via spouw

Isolatie via de spouwmuur is binnen één dag geplaatst, vereist geen vergunning en is de meest goedkope manier om de buitenmuur te isoleren. Toch is dit niet altijd een optie. Als er geen spouw aanwezig is, bijvoorbeeld. Als de spouwmuur vervuild is, dan moet u de vervuiling eerst laten verwijderen voordat u de gevel via de spouwmuur kunt isoleren. Hierdoor lopende kosten hoger op.

De kosten voor isolatie via de spouwmuur liggen rond de €500,- tot €600,- voor een appartement en rond de €1.200,- tot €1.400,- voor een hoekwoning.

prijzen binnengevelisolatie

Prijzen binnengevelisolatie

Een goed alternatief is muurisolatie, ook wel binnengevelisolatie genoemd. Hierbij plaatsen de vakmannen isolatie aan de binnenkant van de buitenmuur, en werken dit af met een voorzetwand. Dit betekent dat u een klein deel van uw leefruimte inlevert. Een voordeel van binnengevelisolatie, is dat u hiervoor geen vergunning nodig heeft! De dikte van de isolatie en de voorzetwand is, afhankelijk van het materiaal, ongeveer 20 tot 30 centimeter. Vraag uzelf dus af of u daarmee nog genoeg leefruimte in huis overhoudt.

De kosten voor gevelisolatie aan de binnenzijde, liggen rond de €2.250,- tot €2.750,- voor een appartement, en rond de €9.000,- tot €11.000,- voor een 2-onder-1-kap woning.

Gevelisolatie buitenzijde kosten

Tot slot is buitengevelisolatie een optie. Isolatie van de buitenmuur is de grootste investering, maar daar staat ook de hoogste besparing tegenover. Voor het isoleren van de buitenmuur gebruikt de isolatiespecialist vooral XPS-isolatieplaten. Deze hebben een uitstekende isolatiewaarde en zijn goed bestand tegen vocht. Het isolatiemateriaal wordt daarna afgewerkt met een gevelbekleding naar keuze.

Crepi is de goedkoopste optie. Kiest u voor gevelisolatie aan de buitenzijde met crepi als afwerking, dan liggen de kosten rond de €92,- tot €136,- per m².

 • Gevelisolatie platen prijs: €12,- tot €16,- per m²
 • Prijs gevelisolatie crepi: €92,- tot €136,- per m²
 • Gevelisolatie steenstrips prijs: €87,- tot €116,- per m²
 • Kosten houten gevelbekleding: €112,- tot €136,- per m²

Buitenmuur isoleren? Schakel een vakman in!

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs.

Gratis offertes vergelijken!

Bespaartips op kosten van gevelisolatie

Het isoleren van de buitengevel is een grote investering, maar er valt ook een hoge besparing mee te behalen. Bovendien zijn er verschillende manieren om te besparen op de isolatie van uw gevel, waardoor de terugverdientijd iets korter wordt. Regel een kwantumkorting en kies voor goedkope materialen, bijvoorbeeld.

Zo bespaart u op het isoleren van de buitenmuur:

 • Kies voor goedkope materialen om uw buitenmuur mee af te werken.
 • Vraag uw buren of zij ook geïnteresseerd zijn in het isoleren van de gevel en regel een kwantumkorting.
 • Kies een isolatiebedrijf in uw regio om te besparen op de voorrijkosten.
 • Voer eventueel puin zelf af, zodat u geen afvoerkosten hoeft te betalen.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere isolatiespecialisten en bespaar zo tot 40% op de kosten.

subsidie gevelisolatie

Subsidies en btw voor gevelisolatie

Is uw huis 2 jaar of ouder? Dan profiteert u van een verlaagd btw-tarief van 9%. U betaalt slechts 9% btw over alle materiaalkosten. Hierbij gaat het om materialen zoals glas- en steenwol, isolatieplaten en pir en pur. U betaalt wel gewoon 21% over de arbeidskosten.

Meer weten? Lees dan verder op belastingdienst.nl.

Daarnaast heeft u mogelijk recht op de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Dit is een subsidie van maximaal €10.000,- als u investeert in minimaal 2 energiebesparende maatregelen. Deze subsidie is beschikbaar voor zowel particulieren als VvE’s.

Op rvo.nl vindt u meer informatie over deze isolatiesubsidie.

kosten gevelisolatie plaatsen

Besparen op kosten gevelisolatie? Gratis offertes vergelijken!

Met gevelisolatie zit u er deze winter warmpjes bij. Door minder warmteverlies bespaart u bovendien tot wel €850,- op de energiekosten per jaar! Bovendien beschermt isolatie uw gevel tegen kou en neerslag én verhoogt het de waarde van uw woning. Dat wilt u toch ook? Schakel daarom snel een isolatiespecialist in.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

In uw mailbox ontvangt u zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven van isolatiebedrijven in uw regio. Vergelijk de verschillende kosten en kies de vakman met het beste aanbod: zo bespaart u tot wel 40% op de gevelisolatie!

Gratis offertes vergelijken