Gevel laten isoleren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar direct!

Gratis – Vrijblijvend

Gevelisolatie kosten

Met gevelisolatie bespaart u tot wel €850,- per jaar op de energiekosten! Puur en alleen doordat u minder hoef te stoken, en de buitenmuur geen kou meer afgeeft. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u de kosten voor het isoleren van de gevel zo laag mogelijk houdt: zoekt u een isolatiebedrijf voor de isolatie van uw buitenmuur?

Start gratis offerteaanvraag!

Dan ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere isolatiespecialisten uit uw omgeving. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod: zo bespaart u tot 40% op de gevelisolatie kosten! Op deze pagina leest u meer over de kosten van gevelisolatie. Ook krijgt u tips om te besparen op de prijs van gevelisolatie!

kosten gevelisolatie

Wat kost gevelisolatie?

Bij een tussenwoning met een muuroppervlak van 65 m² liggen de gevelisolatie kosten rond de €8.000,- tot €9.000,-. Isoleren van binnenuit is iets goedkoper. De prijzen voor gevelisolatie via de binnenzijde liggen rond de €6.000,- tot €7.000,-.

Over het algemeen geldt: hoe groter het oppervlak, des te lager de prijs per m² van gevelisolatie. De gevelisolatie kosten bij een 2-onder-1-kap woning liggen rond de €12.000,- tot €14.000,-. Hierbij gaat het om een muuroppervlak van 100 m². Kiest u voor isolatie van binnenuit, dan liggen de kosten voor gevelisolatie rond de €9.000,- tot €11.000,-.

Kosten gevelisolatie 2023

Type woning Oppervlakte gevel Kosten binnenmuur isoleren* Kosten buitenmuur isoleren* Kosten spouwmuur isoleren*
Appartement 25 m² €2.250,- tot €2.750,- €3.000,- tot €3.500,- €500,- tot €600,-
Tussenwoning 65 m² €6.000,- tot €7.000,- €8.000,- tot €9.000,- €800,- tot €1.100,-
2 onder 1 kap 100 m² €9.000,- tot €11.000,- €12.000,- tot €14.000,- €1.500,- tot €1.800,-
Vrijstaande woning 150 m² €15.000,- tot €16.000,- €18.000,- tot €22.000,- €2.200,- tot €2.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief arbeids-, materiaalkosten en btw. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan.

gevelisolatie kosten

Prijs gevelisolatie per m²

Vanaf €20,- tot €120,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven.)

Goedkope optie
vanaf €20,- per m²

Spouwmuurisolatie
Isolatie in spouw
Binnen 1 dag geïsoleerd

Luxe optie
vanaf €120,- per m²

Buitengevelisolatie
Isoleren via buitenzijde
Hogere arbeidskosten

Gratis offertes vergelijken

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Wist u dat de prijs per m² van gevelisolatie heel erg verschilt? Dat komt omdat u zelf een grote invloed hebt op de totale kosten. Met de keuze voor de isolatietechniek én het materiaal bijvoorbeeld. Maar ook met de keuze voor de gevelbekleding. Wilt u zo weinig mogelijk geld uitgeven, werk uw buitengevelisolatie dan af met crepi: dit is de goedkoopste optie.

De kosten voor de isolatie van uw gevel zijn afhankelijk van deze factoren:

  • De gekozen techniek en materiaal
  • De gekozen gevelbekleding
  • Het uurtarief van de isolatiespecialist
  • Eventuele voorrij- of afvoerkosten

Besparing en terugverdientijd

Met buitengevelisolatie bespaart u al snel tot €850,- per jaar op uw energierekeningen! Hiermee verdient u de investering in ongeveer 8 tot 13 jaar alweer terug. De terugverdientijd is langer dan van andere vormen van woningisolatie, maar dat komt alleen omdat de investering iets hoger is. Daar staat echter tegenover dat uw woning weer een compleet vernieuwde gevel heeft en dus ook in waarde stijgt!

De terugverdientijd is afhankelijk van een aantal factoren. Uw eigen stookgedrag speelt een rol: als u veel stookt, bespaart u meer. Daarnaast hebben ook de buitentemperatuur en de gasprijs een grote invloed op de terugverdientijd. In een strenge winter met een hoge gasprijs is de besparing een stuk hoger dan bij een zachte winter met een lage gasprijs!

Besparen op de kosten van gevelisolatie? Vergelijk gratis offertes!

Vind eenvoudig en snel isolatiespecialisten in uw eigen regio en bespaar!

Gratis offertes ontvangen

Om welk soort gevelisolatie gaat het?

Er zijn in principe drie soorten manieren om de gevel te isoleren:

  • Buitengevelisolatie
  • Binnenmuurisolatie
  • Spouwmuurisolatie

Spouwisolatie is vaak de meest voor de hand liggende optie, omdat dit goedkoop en snel te plaatsen is. Helaas is het niet altijd mogelijk.
Binnenmuurisolatie is daarna de meest goedkope methode. Het nadeel van binnenmuurisolatie, is dat u een klein deel van uw leefruimte inlevert. Dit is dus alleen mogelijk als u een groot huis heeft.
Buitengevelisolatie is de meest dure optie, maar hiermee behaalt u wel de hoogst mogelijke besparing en heeft uw woning direct een vernieuwde uitstraling!