Wavlo gevelisolatie

Wavlo gevelisolatie

Voor een goede isolatie kunt u uw gevel laten voorzien van isolatie, dit kan op verschillende manieren gedaan worden. U kunt vervolgens genieten van een goed geïsoleerde ruimte waar het lekker warm blijft. De gevel kan doormiddel van de spouw-, buiten- of de binnenmuur geïsoleerd worden. Vervolgens gaat u besparen op uw energierekening, doordat dat warmte binnen in huis blijft. Wilt u een prijsopgaves op maat ontvangen voor gevelisolatie?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

De gelieerde isolatiespecialisten sturen u zonder verdere verplichting diverse offertes op maat toe.

Wat is gevelisolatie?

De meeste warmte gaat verloren doordat de muren van een woning niet goed geïsoleerd zijn. Door gevelisolatie kunt u deze warmte binnen in huis houden. Zoals genoemd, kunt u dit op drie verschillende manieren doen, door de spouwmuur te isoleren, de buitenzijde van de muur en de binnenzijde van de muur voorzien van isolatie.

Spouwmuurisolatie

De spouw is een tussenruimte tussen uw binnen- en buitenmuur, in de meeste gevallen is dit een lege ruimte waar veel winst valt te behalen. Het enige voordeel van deze ruimte is dat ze vochtwerend zijn, helaas dragen ze geen steentje bij aan de isolatie. Er valt daarom veel winst te halen wanneer u deze ruimte laat isoleren. Dit gebeurt doormiddel van kleine gaten die in de voegen worden gemaakt, met een spuit spuiten experts isolatiemateriaal naar binnen tot dat de spouw helemaal gevuld is. Nadat de spouwmuur gevuld is, vullen ze de gaten weer met voegmiddel. Daarna zal er aanzienlijk minder warmte ontsnappen door de gevel van uw woning.

Binnenmuren isoleren

Voor het isoleren van de buitenmuur hebt u een vergunning nodig, wanneer u deze niet krijgt van de gemeente, is het ook mogelijk om de binnenmuren te isoleren. Er worden dan voorzetwanden tegen de muur geplaatst. Deze wanden worden na plaatsing mooi voor u afgewerkt door ze te verven, stuken of te behangen. Tussen de binnenmuur en buitenmuur komt isolatiemateriaal, dit kunnen gipsplaten, panelen van hardschuim of warmtereflecterende folie zijn. Voordat het geplaatst wordt, gaan de specialisten eerst kijken of er vochtplekken aanwezig zijn. Wanneer er vochtplekken worden gevonden, gaan ze eerst kijken of het lek gevonden kan worden, anders hebt u kans op schimmel.

Buitenmuren isoleren

Om de buitenmuur te voorzien van isolatiemateriaal, veranderd het uiterlijk van uw woning. Om deze reden hebt u vergunning nodig van de gemeente. Voordat u wilt gaan beginnen, moet de vergunning binnen zijn. Vervolgens kan de gevel geïsoleerd worden, dit kan op twee manieren, door sierpleister of door gevelbekleding. Het is een relatief grote investering, maar het rendement dat u ermee behaald is wel vele malen groter dan bij de andere soorten gevelisolatie. Tevens kunt u uw woning een mooie uitstraling geven door uw gevel te laten bekleden.

Verschillende methodes voor buitenmuurisolatie

Er zijn verschillende methodes waarmee u uw buitenmuur kan voorzien van isolatie. Zo zijn er verschillende materialen, gevelbepleistering, steenstrips, houten gevelbekleding, nieuwe buitenmuur van baksteen, aluminium gevelpanelen en kunststof gevelpanelen. Voor een nieuwe buitenmuur van baksteen is een nieuwe fundering nodig, het is wel een zeer effectieve vorm van isolatie, maar wordt alleen uitgevoerd wanneer er een grote renovatie plaats vind.

Prijzen

De prijzen voor gevelisolatie zijn het hoogst, het rendement is daarentegen ook het hoogst. Doordat een woning de meeste warmte verliest door de muren, is het verstandig om uw gevel te bekleden. De prijzen voor de spouwmuurisolatie liggen rond de €1800,- en is afhankelijk van de oppervlakte dat geïsoleerd moet worden. De prijzen van het isoleren van de binnenmuur komen op een investering van rond de €10.500,- uit. Het isoleren van de buitengevel, levert u het meeste rendement op en komt uit op een investering van zo’n €14.000,-. Dit zijn geen exacte prijzen omdat iedere woning weer een andere oppervlakte heeft dat geïsoleerd kan worden. Deze prijzen zijn gebaseerd op een oppervlakte van 105 m².

  Gratis offertes vergelijken

  U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.
  wavlo isolatie telefonisch contact

  Soort isolatie (*)

  Wanneer is uw woning gebouwd? (*)
  Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
  Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

  Omschrijving opdracht (*)  Gratis offertes vergelijken

  Wanneer u graag meer besparen op uw energierekening en uw woning wilt voorzien van gevelisolatie, is het verstandig om een expert in te schakelen. Zij kunnen u ook voorzien van advies en een exacte prijs. Vraag daarom gratis en vrijblijvende offertes aan en kijk hoeveel u kunt gaan besparen door uw gevel te isoleren.

  gevel isoleren