Isolatiematerialen nodig?

Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken!

Gratis – Vrijblijvend

Isolatiematerialen

Laat u uw huis isoleren? U hebt dan de keuze uit verschillende isolatiematerialen: welk isolatiemateriaal is nu de beste keuze? Dat hangt af van uw voorkeuren: wilt u een zo’n hoog mogelijke besparing, kies dan voor PUR of PIR. Zoekt u een duurzaam materiaal, kijk dan eens naar schelpen of schapenwol. Benieuwd wat de isolatie gaat kosten?

Start gratis offerteaanvraag.

Hierna ontvangt u zo snel mogelijk tot 5 offertes van vakmannen in uw regio. Vergelijk de prijzen en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina gaan we dieper in op de verschillende isolatiematerialen die u kunt gebruiken. U leest onder andere over de prijzen per materiaal en we vertellen u welke materialen het goedkoopst zijn!

spouwmuurisolatie

Wat kosten isolatiematerialen?

Bent u op zoek naar een materiaal met een goede prijs-kwaliteit verhouding, dan is glaswol of steenwol een goede optie. Dit kost ongeveer €15,- tot €20,- per m². PUR-isolatie heeft een betere isolatiewaarde en zorgt daarom voor een grotere besparing. Maar uw investering ligt ook hoger, rond de €25,- tot €30,- per m².

Thermoskussens zijn geschikt voor het isoleren van de kruipruimte en kosten gemiddeld €30,- tot €40,- per m². Wilt u liever gebruik maken van natuurlijke materialen? Deze zijn al verkrijgbaar vanaf €10,- tot €30,- per m².

De exacte prijzen kunnen per vakman verschillen, daarom is het slim om gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken!

Prijzen isolatiematerialen in 2023

Materiaal Prijs per m²*
PUR €25,- tot €30,-
PIR €12,- tot €20,-
Steenwol €15,- tot €20,-
Glaswol €15,- tot €20,-
Thermokussens €30,- tot €40,-
Rotswol €20,-
XPS €20,-
Natuurlijk isolatiemateriaal €10,- tot €30,-

*Dit zijn richtprijzen incl. btw. Meer weten? Vul het offerteformulier in voor gratis offertes.

Besparen op de kosten van het isolatiemateriaal?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Welke isolatiematerialen zijn er?

U hebt de keuze uit heel veel verschillende materialen, elk met hun eigen eigenschappen en isolatiewaarde. Materialen zijn bovendien verkrijgbaar in veel verschillende vormen: zo is EPS onder meer verkrijgbaar in de vorm van isolatieparels én isolatieplaten.

Hieronder leest u meer over de vele verschillende materialen. Wilt u uw huis ook laten isoleren? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Pur-schuim

Pur-schuim wordt gebruikt bij veel soorten isolatietechnieken: dakisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Het wordt aangebracht als vloeistof, wat direct uithardt. Doordat het schuim vormt naar het oppervlak, vult het naden en kieren perfect op. Het heeft een gemiddelde isolatiewaarde van 0,026 W/mK en is daarmee één van de best isolerende materialen. Wel hangt er een hoger prijskaartje aan, van ongeveer €25,- tot €30,- per m².

EPS-parels

EPS-parels zijn eigenlijk niets meer of minder dan kleine balletjes van piepschuim. Deze zijn volledig waterbestendig, en de isolatiewaarde vermindert niet op het moment dat het in aanraking komt met vocht. Hierdoor is het goed geschikt voor natte ruimtes, zoals de kruipkelder en ook de spouwmuur. De isolatiewaarde is ongeveer 0,034 W/mK, iets minder dan pur-isolatie.

spouwmuurisolatie offerte

Glaswol

Glaswol heeft een hele goede prijs-kwaliteitverhouding. De prijs is relatief laag, rond de €15,- tot €20,- per m² en de isolatiewaarde relatief hoog, rond de 0,034 W/mK. Het isolatiemateriaal, ook wel Supafil genoemd, wordt onder meer gebruikt voor de vloer, het dak en de spouwmuur. In de spouwmuur wordt het toegepast in de vorm van vlokken, terwijl het bij het dak en de vloer gebruikt wordt in de vorm van platen.

Steenwol

Steenwol is op veel vlakken vergelijkbaar met glaswol: de isolatiewaarde is ongeveer 0,034 en de prijs ligt ook rond de €15,- tot €20,- per m². Het is brandwerend en wordt veel gebruikt bij het isoleren van daken en spouwmuren. Eén voordeel van steenwol ten opzichte van glaswol, is dat het een uitstekende geluidsisolatie heeft. Het is dus een goed materiaal als u ook de geluiden van buitenaf wilt beperken.

Rotswol

Rotswol wordt gemaakt van gesmolten gesteente. Door dit tijdens het afkoelen te slingeren, ontstaat er een wol. Rotswol is ook wel een ander woord voor steenwol. De belangrijkste eigenschappen zijn een goede isolatiewaarde en het is bestand tegen vocht. Daarnaast is het volledig onbrandbaar! Mocht er brand ontstaan, dan ontstaan er dus ook geen giftige stoffen. De kosten liggen rond de €20,- per m², en de isolatiewaarde is ongeveer 0,031 tot 0,044 W/mK.

Goedkoop isolatiemateriaal aanbrengen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40%!

Gratis offertes ontvangen

PIR-isolatie

PIR is eigenlijk de verbeterde versie van pur-isolatie. Het heeft een net iets hogere isolatiewaarde (0,022 tot 0,026 W/mK) en zorgt daarmee voor een nog hogere besparing. PIR wordt vooral gebruikt in de vorm van isolatieplaten, maar het kan ook gespoten worden. Hiermee is het geschikt voor heel veel verschillende isolatietechnieken, van dakisolatie tot vloerisolatie en alles daartussen in.

XPS

XPS-isolatie is een hardschuim die vooral in de vorm van isolatieplaten wordt gebruikt. De isolatieplaten zijn licht van gewicht maar tegelijkertijd erg drukvast. Ze blijven dus goed beloopbaar, zonder dat dit effect heeft op de isolatiewaarde. Het wordt veel gebruikt voor vloerisolatie, maar kan ook toegepast worden bij dak- of gevelisolatie. De isolatiewaarde ligt rond de 0,028 tot 0,038 W/mK en u betaalt gemiddeld €20,- per m².

Thermoskussens

Thermoskussens zijn kussens met lucht erin. Hierin zit een reflecterende folie verwerkt die zorgt voor minder warmteverlies. De kussens zijn waterafstotend en bovendien bestand tegen rot en andere problemen. Hierdoor zijn ze geschikt voor de kruipruimte: de isolatiewaarde wordt niet aangetast. Het wordt zowel geplaatst op de bodem van de kruipruimte als tegen de onderkant van uw vloer. De kussens kosten ongeveer €30,- tot €40,- per m² en hebben een uitstekende isolatiewaarde: rond de 0,026 W/mK.

Isolatieplaten

Isolatieplaten worden gemaakt van verschillende soorten materialen. Daarom verschilt de prijs en de isolatiewaarde per isolatieplaat.

Ze worden veel gebruikt bij dak- en vloerisolatie. Daarnaast worden isolatieplaten ook steeds vaker toegepast bij spouwmuurisolatie bij nieuwbouwhuizen! Een aantal populaire isolatieplaten zijn XPS, pir en EPS.

spouwmuurisolatie offerte