Glaswol

Glaswol

Wanneer u merkt dat de gestookte warmte in uw woning snel weer verdwijnt, dan is de kans groot dat uw woning slecht geïsoleerd is. Dit kan een nadeel zijn in de zomer omdat de koele lucht dan snel plaats maakt voor een warme stroom van lucht. Een voordeel van het isolatiemateriaal glaswol is dat het in meerdere vormen te verkrijgen is. Het kan op allerlei manieren worden toegepast, van dak tot vloer. Glaswol is één van de meest gekozen isolatiematerialen omdat het erg goedkoop is en een goede isolatiewaarde heeft. Het is beschikbaar in verschillende structuren, zo zijn er: dekens, platen en de losse vorm voor in de spouwmuur. Benieuwd naar de prijzen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan zo spoedig mogelijk maximaal 5 offertes van isolatiespecialisten uit uw eigen regio.

Wat is glaswol?

De naam ‘glaswol’ geeft al aan wat voor product er in zit verwerkt. Het bestaat uit verpulverd glas dat is vermengd met zuiver zand. Tijdens de productie wordt het zand en het glas vervezeld, zodat het gebruikt kan worden. Het komt echter wel voor in verschillende uitvoeringen, zo zijn er platen, dekens en los materiaal. De platen en de dekens zijn makkelijk te plaatsen. De platen hebben een goede stijfheid en zijn door de vezels die in elkaar grijpen snel te plaatsen. Daarbij zijn er verschillende uitvoeringen voorzien van een coating van aluminium, die fungeert als een dampscherm voor de binnenzijde van de kamer. Let er wel op dat het materiaal niet vochtig wordt, dan kan het namelijk snel zijn isolatiewaarde kwijt raken.

Voordelen

Glaswol kent veel voordelen, de grootste voordelen zijn wel dat de prijzen laag zijn en dat het een erg goede isolatiewaarde kent. Hiernaast is het ook ontbrandbaar en zal tijdens een brand geen giftige gassen vrijlaten. Het materiaal houdt daarnaast ook geen vocht vast en zal hierdoor ook niet gaan schimmelen. Naast een goede warmte-isolatie, kent glaswol ook een goede geluidsisolatie. Doordat er ook een toplaag op zit, kan het ook fungeren als een dampscherm. Hebt u ander isolatiemateriaal gevonden, dan is dat geen probleem, want glaswol is goed te recyclen.

Nadelen

Helaas zitten er ook nadelen aan het isolatiemateriaal. Het kan namelijk voor irritatie zorgen wanneer u het inademt, of wanneer u het met de blote handen bewerkt. Zorg daarom altijd voor een mondkapje en voor handschoenen wanneer u met dit materiaal aan de slag gaat. Wanneer een isolatiedeken nat is geworden, kan het gaan uitzakken en dat ziet er niet mooi uit.

  Gratis offertes vergelijken

  U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.
  wavlo isolatie telefonisch contact

  Soort isolatie (*)

  Wanneer is uw woning gebouwd? (*)
  Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
  Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

  Omschrijving opdracht (*)  Glaswol versus steenwol

  Glaswol laat zich makkelijker bewerken en plaatsen dan steenwol, dit maakt het voor een doe-het-zelver niet moeilijk om het zelf te doen. Steenwol heeft een betere geluidsisolatie, daarom wordt het vaker als ondervloer gebruikt. Naast een betere geluidsisolatie, kan het ook beter tegen warmte. Steenwol kan temperaturen weerstaan van 1.000 graden. Het grootste en één van de belangrijkste punten is wel de isolatiewaarde, glaswol heeft ten opzichte van steenwol de beste papieren. Steenwol heeft een isolatiewaarde van HR+, terwijl glas een isolatiewaarde van HR++ heeft. Lees hier meer over de andere opties: PIR en EPS isolatie.

  Prijzen

  Glaswol is te gebruiken voor verschillende isolatieklussen, daarom bestaan er ook veel verschillende prijzen. De prijs voor het isoleren van een spouwmuur komt neer op een gemiddelde prijs van €9,- tot €14,- per m². Wanneer u uw dak wilt isoleren, dan kunt u gebruik maken van isolatierollen. Deze rollen hebben een prijs van gemiddeld €8,- per m². De isolatieplaten kosten ongeveer €11,- per m². Het is maar net wat u het gemakkelijkste vindt om mee te werken. U kunt het natuurlijk ook aan de experts over laten, die weten precies wat het beste is voor uw woning.

  Gratis offertes ontvangen

  Voor het isoleren van uw woning kunt u een isolatiespecialist inschakelen, zij weten vaak precies wat de juiste manier van isoleren is. Het isoleren van de spouwmuur is een klus voor experts, omdat u hier zelf het gereedschap en de hulpmiddelen niet voor hebt. Bent u benieuwd wat u kwijt bent voor een isolatieklus? Vraag dan gratis offertes aan. Uw woning kan na de investering meer waard als deze goed geïsoleerd is.

  Isoleren met glaswol