Wavlo Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Wilt u het leefklimaat verbeteren in uw woning en wilt u tegelijkertijd gaan besparen op uw energierekening? Dan is een spouwmuurisolatie de perfecte oplossing. Het is een investering, maar het levert daarentegen wel veel op, niet alleen voor uzelf, maar ook voor de gezondheid in huis en het milieu. Is uw woning gebouwd tussen het jaar 1920 en 1980, dan zal er waarschijnlijk nog geen isolatiemateriaal in uw spouwmuur zitten. Wij vertellen u graag meer over deze verstandige investering en brengen u op de hoogte van de materialen die gebruikt worden voor spouwmuurisolatie, evenals de toepassing daarvan. Wilt u graag meer weten over de prijzen van spouwmuurisolatie?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt spoedig diverse vrijblijvende offertes van specialisten uit uw regio.


Wat is spouwmuur?

Spouwmuurisolatie valt onder de gevelisolaties en kan alleen worden toegepast bij woningen en gebouwen die een spouwmuur hebben. Dit is de ruimte van 3 á 6 centimeter tussen uw binnen- en buitenmuur. De woningen voor 1920 hebben in de meeste gevallen geen spouw, na deze tijd hebben de woningen wel een spouw. In de tijd tussen 1920 en de 1980 is de spouw leeggelaten.

Wanneer is er spouwmuurisolatie mogelijk?

Niet elke woning is geschikt om een isolatieklus toe te passen. Huizen die voor het jaar 1920 zijn gebouwd, hebben in de meeste gevallen geen spouw. Tussen de 1920 en de 1980 zijn de woningen wel voorzien van een spouwmuur. Er werd alleen niet veel gedaan met de spouw, daarom noemen wij dit een ‘open spouw’. Zit er nog geen isolatie materiaal in uw spouw, dan is het mogelijk om deze te laten vullen door een expert. Hebt u een woning voor het jaar 1920 en hebt u geen spouw, dan is een spouwmuurisolatie niet mogelijk. U kunt dan wel kiezen voor een andere vorm van gevelisolatie.

Lege spouw isoleren

Wanneer u een woning bezit dat tussen 1920 en de 1980 is gebouwd, is de kans groot dat de spouw leeg is en kunt u deze vullen met isolatiemateriaal. Het is zeer gemakkelijk om de spouw als nog te laten isoleren. Door een erkend isolatiebedrijf in te schakelen, weet u zeker dat het goed gebeurt. Daarnaast mag niet iedereen zomaar een spouwmuur gaan vullen, het werk kan namelijk schadelijk voor de gezondheid zijn wanneer dit niet op de juiste manier gebeurt. De specialisten maken kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur. Door deze gaatjes spuiten ze uw spouw vol isolatiemateriaal. Nadat de spouwmuur gevuld is, maken ze de gaten in de voegen weer dicht met dezelfde kleur voegmiddel. Het is ook mogelijk om een al reeds geïsoleerde spouw te isoleren.

Verschillende soorten isolatiemateriaal

Nadat u hebt besloten om de spouwen in uw woning te laten isoleren, dan hebt u keuze uit vier verschillende isolatiematerialen die in uw spouw gespoten kunnen worden. Elk heeft zo zijn eigen voordeel en eigenschappen.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.
wavlo isolatie telefonisch contact

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)Glaswol

Glaswol wordt veel voor dakisolatie gebruikt in de vorm van isolatierollen. Bij het isoleren van uw spouw, worden er vlokken in de tussenruimte gespoten. Het voordeel van glaswol is dat het relatief goedkoop materiaal is, brandveilig en heeft een erg hoge isolatiewaarde. Er zijn echter wel verschillende isolatiewaarden, zo hebt u versies van HR tot HR++. Dit is dan ook terug te zien in de totale kosten.

PUR isolatie

PUR heeft van zichzelf een hoge isolatiewaarde van HR++ en scoort vooral hoog op kierafdichting en vochtwering. Dit materiaal zal zich in elke kleine kier vestigen en zal uw muur uitermate goed isoleren. Daarnaast heeft het ook een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Het nadeel is dat het materiaal slecht te recyclen is en dat het ook ongezonde stoffen bevat.

EPS parels

Dit zijn grijze, zwarte of witte parels van polystyreen. Het komt in verschillende kwaliteiten van HR tot HR++, ze scoren lager op brandveiligheid, geluidsisolatie dan glaswol isolatie. Daarnaast is de kierdichting ook minder dan de andere varianten. De EPS korrels zijn dan wel weer milieuvriendelijk en hebben een goede vochtregeling, waardoor vochtproblemen bij u in huis zullen afnemen.

Steenwol

Steenwol is te vergelijken met glaswol, maar heeft een mindere isolatiewaarde. De geluidsisolatie is daarentegen wel een stukje beter. Steenwol is relatief duur in aanschaf en dat zorgt ervoor dat de prijs/kwaliteit niet zo positief is. Bij glaswol ligt deze verhouding anders. Een bijkomend nadeel is dat steenwol gevoelig is voor ongedierte.


Prijs spouwmuurisolatie

Prijs om de spouw te isoleren

De verschillende isolatiematerialen hebben allemaal hun eigen prijzen. Het goedkoopste product is glaswol, dit wordt gemiddeld voor €9,- á €14,- per m² in uw spouw gespoten. Daarna komen de EPS korrels, deze kosten gemiddeld €10,- tot €15,- per m². Tot slot is het PUR schuim het duurste van de varianten, deze hebben een kostprijs van gemiddeld €25,- en de €30,- per m².

Investering terugverdienen

Doordat u minder hoeft te stoken, omdat het langer warm blijft in huis, gaat u ook veel geld besparen door een spouwmuurisolatieklus. Het is mogelijk om rond de 9 tot 11 m³ gas te besparen op elke m². De investering is daarom snel terug verdiend, dit kan binnen drie tot vijf jaar zijn. Met het gegeven dat een spouwmuur isolatie doorgaans gemiddeld €500,- (appartement) tot €2.500,- (vrijstaande woning) is, gaat u aanzienlijk veel besparen. Tevens hebt u een groot voordeel wanneer u uw woning gaat verkopen, de meerwaarde van uw woning is namelijk aanzienlijk gestegen door de isolatieklus.

Alle voordelen

Naast dat u gaat besparen op uw energierekening, heeft het meer voordelen. Een vocht- of schimmelprobleem kan worden voorkomen en het klimaat in huis wordt vele malen aangenamer. Uw energierekening gaat naar beneden en de warmte in zomer blijft buiten de deur. Het is in de zomer koeler in huis en in de winter blijft het langer warm.


Gratis offertes vergelijken

Het isoleren is een uitermate verstandige keuze, zowel voor uw portemonnee als voor uw persoonlijke gezondheid. Het grote voordeel is dat u de investeringskosten er erg snel weer uit hebt gehaald. Vraag gratis offertes aan om te kijken wat de investering voor u zal zijn en wat u op termijn kan gaan besparen. Wavlo Isolatie staat voor u klaar om u te adviseren over de mogelijkheden!

Spouwmuur isoleren