PIR isolatie

PIR

Wilt u uw woning gaan isoleren, waarom begint u dan niet bij uw dak? Via het dak verdwijnt de meeste warmte. Wanneer deze warmte binnen kan blijven, zult u aanzienlijk minder hoeven te stoken om de woning warm te maken en houden. Nu is de vraag welk isolatiemateriaal u gaat gebruiken. Er zijn veel verschillende isolatiematerialen op de markt die de klus allemaal kunnen klaren, de één isoleert wel een stukje beter dan de ander. Zo heeft PIR uitstekende isolatiewaarde, die waarden zijn hoger dan bij alle andere materialen. Daarnaast kan het naast dakisolatie ook als gevel-, vloer- of spouwmuurisolatie gebruikt worden. Meer weten over de prijzen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan zo spoedig mogelijk maximaal 5 offertes van isolatiespecialisten uit uw eigen regio.

Wat is PIR?

PIR (Polyisocyanuraat) is een kunststof dat speciaal voor het isoleren wordt gemaakt. Het is een product dat is ontstaan dankzij het doorontwikkelen van PUR. Dit zijn de isolatieplaten die in de bouwmarkten te verkrijgen zijn. De grootste verschillen tussen PIR en PUR is dat PIR een hogere isolatiewaarde kent en een betere brandveiligheid heeft, vooral wanneer een brand veel rookgassen ontwikkelt. Het zijn platen met een zeer hoge densiteit, waardoor ze snel beloopbaar zijn. Naast dakisolatie wordt PIR ook gebruikt voor het isoleren van de spouw, buitenmuur, platte dak en de vloer. Bij de hellende daken is het de beste optie wanneer de platen tegen een houten structuur wordt geplaatst. De platen moeten vervolgens precies op maat gezaagd worden om tussen de spanten geplaatst te kunnen worden. Alles moet namelijk stak op elkaar aansluiten om het beste resultaat te behalen, daarom zijn eventuele kieren op te vullen met isolatieschuim. Dit schuim is te halen in de doe-het-zelf zaken.

Voordelen

Het grootste voordeel van PIR isolatiemateriaal, is dat het als één van de beste isoleert. Ten opzichte van de rest heeft PIR 1,7 keer betere isolatiewaarde dan de rest van de materialen. Dit terwijl alle materialen dezelfde dikte hebben. Uw woning zal daarom uitstekend geïsoleerd zijn. Daarnaast neemt het isolatiemateriaal nagenoeg geen vocht op. Wanneer de naden goed worden afgeplakt met alutape, dan kan het ook fungeren als een dampscherm. Om een betere isolatie en vochtwering te creëren zijn er ook isolatieplaten die bekleed zijn met alufolie. Voor de platte daken zijn er PIR platen met bitumenbekleding waar dakbedekking overheen gelegd kan worden. Voor in de spouw zijn er platen met een minerale wol, deze verhogen de isolatiewaarde van uw muren. Zo zijn er verschillende uitvoeringen die precies aansluiten en die de isolatiewaarde verhogen op dat onderdeel van het huis of gebouw. Wanneer een isolatiestuk te groot is, moet het kleiner gemaakt worden. Met PIR platen is dit geen enkel probleem, dit kunt u namelijk moeiteloos met een handzaag op maat zagen. Daarnaast zal het niet gaan irriteren, zoals glaswol dat wel doet. Daarnaast rot het niet en neemt het ook geen water op. Daarom is dit isolatiemateriaal momenteel erg populair. Andere opties voor isolatiematerialen zijn bijvoorbeeld glaswol en EPS-isolatie.

  Gratis offertes vergelijken

  U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.
  wavlo isolatie telefonisch contact

  Soort isolatie (*)

  Wanneer is uw woning gebouwd? (*)
  Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
  Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

  Omschrijving opdracht (*)  Nadelen

  Wanneer het gaat om milieuvriendelijkheid, scoort PIR isolatiemateriaal niet zo hoog. Er worden bij het produceren schadelijke en giftige stoffen gebruikt. De natuur kan het daarom bijna niet afbreken. Wanneer u het zaagt en verwerkt, zal het zaagstof blijven plakken aan uw kleding en is er erg moeilijk af te halen. Door de stijfheid van het product is het moeilijk om een gedeelte perfect te bedekken en zullen er altijd gaten en kieren blijven. Deze kunnen vervolgens opgevuld worden met isolatieschuim.

  Prijzen

  De prijzen voor het isoleren van uw woning met PIR verschilt per klus. Het isoleren van een kruipruimte is moeilijker dan het isoleren van het dak met isolatieplaten. Gemiddelde prijzen voor PIR isolatie liggen rond de €12,- per m². Dit maakt het een goedkoper isolatiemateriaal dan PUR. Bij PUR vallen de prijzen gemiddeld duurder uit met een gemiddelde van €25,- per m². Bent u benieuwd naar de prijzen voor het isoleren van uw huis met PIR? Vraag onze isolatie specialist of vraag vrijblijvend een gratis offerte aan.

  PIR als vloerisolatie

  Wanneer u uw vloer gaat isoleren met vloerisolatie dan is het verstandig om te kijken of er op de vloer die er ligt geen isolatie- of dampremmende folie is aangebracht. Voor het beste resultaat worden de platen aangebracht zodat ze steeds een stukje verspringen, net als bij metselwerk. Wanneer de onderzijde van de vloer mooi egaal is, is het monteren ook een stuk gemakkelijker. Wanneer alles egaal is, kan er namelijk met montagekit gewerkt worden. Niet elke vloer is egaal en daarom kan er ook gewerkt worden met schotelpennen. Eerst moeten er gaten geboord worden waar een plug in geplaatst kan worden, vervolgens kunnen de pennen er ingezet worden. Op iedere hoek van de platen een pen is voldoende. Wanneer u bezig bent met het isoleren, moet u wel zorgen voor voldoende ventilatie. Er komt namelijk schadelijke radongas uit de bodem die opstijgt. Laat daarom het ventilatierooster tijdens het isoleren vrij. Wanneer er een gasleiding in de kruipruimte loopt, is het zelfs verplicht om de ruimte goed te ventileren.

  Gratis offertes ontvangen

  Wilt u meer weten over de prijzen van PIR isolatie of over de isolatiewaarde van het product? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan. Wilt u gelijk een isolatiebedrijf inschakelen dan kunt u ook een offerte aanvragen met de klus die geklaard moet worden. Vervolgens kunt u gaan besparen op uw energierekening. Uw woning blijft in de winter langer warm en in de zomer blijft uw woning langer koel. Uiteindelijk zult u de investering van de isolatieklus weer terugverdienen. Gevel isoleren