zoldervloerisolatie

Zoldervloerisolatie

Zoldervloerisolatie is vooral erg handig wanneer de zolder niet benut wordt als leefruimte. Het isoleren van de zoldervloer is veel eenvoudiger en sneller dan het isoleren van het dak. Daarnaast hoeft u de zolder dan nooit onnodig te verwarmen en heeft u minder isolatie nodig dan bij dakisolatie. Wel heeft u voor de zoldervloerisolatie recht op diverse premies en subsidies. Isolatie van de zoldervloer brengt veel mogelijkheden met zich mee. Zo kunt u de zoldervloer isoleren met minerale wol, gespoten glaswol, PUR en isolatieplaten. In dit artikel leest u alles over zoldervloerisolatie, de verschillende isolatiemethodes en de gemiddelde prijzen van het isoleren.

Glaswol of rotswol?

Glaswol en rotswol zijn erg geschikt om tussen een zoldervloer van houten kepers (balken) aan te brengen. Het verschil tussen rotswol en glaswol? Met name tijdens de plaatsing merkt u het verschil. Bij het plaatsen van glaswol is het advies dat u beschermende kleding draagt, aangezien het erg irriterend materiaal is. Dit is bij rotswol minder het geval. Rotswol is het ecologische alternatief voor glaswol. Beide soorten moet u afwerken met plaatmateriaal. De voornaamste reden waarom men kiest voor glaswol is de aankoopprijs. Met rotswol isoleren is gemiddeld 10% duurder. Vergelijk echter naast de prijs, ook de dichtheid en de isolatiewaarde.

Isolatieplaten

Bestaat uw zoldervloer uit beton? Dan zijn isolatieplaten een goede keuze. Drukvaste isolatieplaten zorgen ervoor dat u de zoldervloer nog kunt belopen. Komt u vaak op zolder? Overweeg dan wel een afwerking van de zoldervloer. Isolatieplaten hebben een uitstekende isolatiewaarde. Voordeel van de isolatieplaten is dat u zelf de plaatsing kan uitvoeren. De isolatieplaten zijn in diverse maten verkrijgbaar, hierdoor kunt u zowel kleine als grote oppervlakten snel isoleren.

Knauf Supafil of PUR spuitisolatie

Het is mogelijk dat u de ruimte onder de zoldervloer vult met gespoten glaswol. Het bekende merk is Knauf Supafil. De methode van isolatie is vergelijkbaar met spouwmuurisolatie. Er worden een aantal gaatjes in de zoldervloer geboord. Via deze gaatjes wordt het isolatiemateriaal onder hoge druk onder de vloer gespoten. Het grote voordeel is dat de zoldervloer niet helemaal opengebroken wordt. Dit bespaart een hoop werkuren, wat uiteindelijke de prijzen drukt. Een andere, snelle methode voor de isolatie van uw vloer is PUR spuitisolatie. De PUR spuitisolatie wordt gebruikt bij zolders die men moeilijk kan isoleren, door bijvoorbeeld diverse hoeken en steunen. De PUR is gewoon beloopbaar en vult alle kieren effectief. Het is echter niet de meest milieuvriendelijke isolatie methode. Bij zowel Knauf Supafil als PUR is geen dampscherm nodig.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.
wavlo isolatie telefonisch contact

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)
Voordelen t.o.v een dakisolatie

Wat waren ook alweer de voordelen van zoldervloerisolatie ten opzichte van dakisolatie? Wanneer u de zolder nooit gebruikt als woonruimte, kunt u het beste zoldervloerisolatie toepassen. Een voordeel is dat het isoleren veel sneller klaar is dan bij dakisolatie. Ook voorkomt u het onnodig verwarmen van de zolder. Bijkomend voordeel van de zoldervloerisolatie is dat u minder materiaal voor de isolatie nodig heeft. Dit brengt de prijzen fors omlaag. Advies is dat u altijd gebruik maakt van de subsidies en premies tijdens het isoleren. Hiervoor geldt dat u de zoldervloerisolatie door een specialist moet laten uitvoeren. U bent dan wel verzekerd van een perfect resultaat en u krijgt garantie op de werkzaamheden.

Wanneer een dampscherm plaatsen

Is een dampscherm nodig bij de zoldervloerisolatie? Het dampscherm houdt al het woonvocht en condensatie tegen. Zo kan er geen vocht in de isolatie van de zoldervloer dringen. Wanneer het om een onverwarmde zolder gaat is het van belang dat men langs de warme zijde van de zoldervloerisolatie een dampscherm plaatst. Het dampscherm dient dus aan de onderzijde, de warme kant, van de isolatie te zitten. Er geldt echter een uitzondering als het materiaal dat u gebruikt voor de isolatie al een dampwerende laag bevat. Echter is het altijd van belang dat u naast het isoleren goed ventileert. Met name in de badkamer en de keuken. Dit voorkomt vochtvorming.

Gemiddelde prijzen

Niet onbelangrijk: wat zijn de gemiddelde prijzen van zoldervloerisolatie? Het is lastig om zo een schatting te maken van de gemiddelde kosten van het isoleren. Het hangt af van de totale oppervlakte, de moeilijkheidsgraad, de gewenst dikte, het materiaal en het dampscherm. Voor een gemiddelde oppervlakte mag u rekenen op een prijs van €35,- per vierkante meter, inclusief btw en dampscherm. Benieuwd naar de exacte prijs van uw zoldervloer? Neem snel contact met ons op en benut de premie voor de zoldervloerisolatie. Vraag via Wavlo meerdere offertes van isolatie specialist aan!

zoldervloer isoleren