kosten vloerisolatie

Kosten vloerisolatie

U wilt graag af van koude voeten én fors besparen op uw energierekening? Vloerisolatie zorgt voor extra comfort in huis, geluidsisolatie, een energiebesparing en het voorkomt vochtproblemen. Voordat u echter vloerisolatie overweegt wilt u eerst weten wat de kosten zijn van deze vorm van isolatie. Welke factoren hebben invloed op de prijs? Bij vloerisolatie hangt de prijs onder andere af van het type vloerisolatie (kruipruimte met o.a. folie of bovenkant) en het type isolatiemateriaal. Gemiddeld genomen liggen de kosten van vloerisolatie tussen de €1.350,- en €2.100,-. Benieuwd naar de prijs per type isolatie, of meer weten over de factoren die invloed hebben op de prijs?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt gratis en zonder verplichtingen offertes van isolatiespecialisten uit uw eigen regio. Vergelijk en bespaar!

Isolatiemateriaal voor de vloer

Het isolatiemateriaal dat u wilt gebruiken bij de vloerisolatie heeft invloed op de uiteindelijke prijs. Zo heeft u de keuze uit: vloerisolatieplaten, isolatiekussens, PUR schuim en bijvoorbeeld schelpen. Het hangt af van de situatie, en uw voorkeur, welk type isolatie de specialisten gebruiken om de vloer mee te isoleren. De kosten per m2 van vloerisolatieplaten liggen rond de €17.50,-. Dat is zonder de machine- en arbeidskosten, maar inclusief btw. De kosten van de isolatiekussens liggen rond de €17,- per vierkante meter. Wel moeten er vaak meer isolatiekussens gebruikt worden. De prijs van PUR schuim ligt rond de €22,- per m2. Schelpen kosten zo’n € 25 per vierkante meter bij een laagdikte van 30 centimeter.

Vloer met of zonder kruipruimte?

Wat tevens een grote invloed heeft op de prijs is het type vloerisolatie. Gaan de specialisten de kruipruimte isoleren, of een extra laag isolatie op de vloer aanbrengen? Kruipruimte isolatie is de meest eenvoudige (en goedkope) vorm van vloerisolatie. De prijs hiervan hangt af van uw woning, de bereikbaarheid van de kruipruimte, de vochtigheid en of er al ventilatie aanwezig is. Eventuele extra kosten komen aan bod wanneer het om een vochtige kruipruimte gaat. Gemiddeld liggen de kosten van het isoleren van de kruipruimte tussen de €20,- en €25,- per m2. De prijs van de bovenkant van de vloer isoleren ligt vaak iets hoger, aangezien het meer werkzaamheden met zich mee brengt.

Houten of betonnen vloer isoleren?

Wat tevens invloed heeft op de prijs is of het om een houten vloer gaat of een betonvloer. Bij de houten vloer is het van belang dat het hout nog in goede staat is en er geen ernstige vochtproblemen aanwezig zijn. Het isoleren van de houten vloer zorgt er gemiddeld voor dat de vloertemperatuur met vier graden stijgt. Zit er een kruipruimte onder uw betonvloer? Dan is het mogelijk om via de onderzijde de betonvloer te isoleren. Is dit niet het geval? Dan moeten de specialisten de bovenkant van de vloer isoleren. Heeft u nog geen vloerverwarming? Overweeg dan meteen de plaatsing van vloerverwarming. Dat bespaart u op de totale kosten, aangezien de betonvloer dan toch open ligt.

Prijstabel: vloerisolatie kosten

Woningtype Oppervlakte Gemid. prijs incl. BTW*
Appartement 45 m² €1.350,-
Tussenwoning 50 m² €1.500,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.650,-
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag dus gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparing door vloerisolatie

De gemiddelde kosten van vloerisolatie liggen dus rond de €30,- per m2. Dit is inclusief het isolatiemateriaal, de machine- en arbeidskosten. Gaat het om een houten vloer, of om een betonvloer zonder kruipruimte, dan ligt de prijs iets hoger. Nu dat duidelijk is komt de besparing aan bod. Op jaarbasis is de besparing op de kosten voor het stoken zo’n drie euro per vierkante meter. De bijbehorende terugverdientijd van vloerisolatie is gemiddeld zes tot acht jaar. De echte winst zit echter in het verhoogde wooncomfort, helemaal in combinatie met vloerverwarming. Daarnaast zijn vochtproblemen niet meer aan de orde en is de geluidsisolatie verbeterd. Wat echter naast de buitentemperatuur, het type isolatiemateriaal, en de gasprijs invloed heeft op de besparing is: de hoogte van de subsidie.

Zoldervloer isoleren

Gebruikt u uw zolder nooit als leefruimte? Dan is het isoleren van de zoldervloer een slimme manier van energie besparen. Gemiddeld ligt de prijs van het isoleren van de zoldervloer tussen de €1.000,- en €2.000,-. De kosten van het isoleren van de vloer op zolder liggen een stuk lager dan de overige dakisolatie kosten. Het isoleren van de zoldervloer is dus een slim alternatief. Gaat het om een houten of betonnen zoldervloer? Wanneer het om een houten vloer gaat is het verstandig om er rekening mee te houden dat u een aantal extra vierkante meter aan isolatiemateriaal nodig heeft. Tel ongeveer 25% bij de totale vloeroppervlakte op. Zo heeft u genoeg isolatie om de balken ook in te pakken.

Subsidie vloerisolatie

Wist u dat u subsidie kunt krijgen voor het aanbrengen van vloerisolatie? Vanaf 2 september 2019 is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) toegankelijk voor zowel Verenigingen van Eigenaren als particulieren. Per woning is het maximumbedrag aan subsidie €10.000,-. De hoogte is afhankelijk van de energiebesparende maatregelen die u neemt. U moet minstens twee maatregelen nemen om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling. Ga naar rvo.nl voor meer informatie over de isolatiesubsidie, de voorwaarden en hoe u de subsidie aanvraagt. Naast subsidie profiteert u ook van het verlaagde btw-tarief van 9% op de arbeidskosten, mits uw woning minstens twee jaar oud is. Op belastingdienst.nl staat hier meer informatie over.

prijs vloer isoleren
prijs kruipruimte isolatie

Besparen door offertes te vergelijken

U denkt misschien: ik kan zelf ook wel vloerisolatie aanbrengen. Toch is dat in dit geval onverstandig. U kunt dan niet gebruik maken van de vele subsidiemogelijkheden. Daarnaast valt de geldbesparing op de kosten van het stoken tegen als het isolatie niet correct is aangebracht. Wilt u echter nog extra besparen op de kosten van vloerisolatie? Vul dan het offerteformulier in en vergelijk de prijzen van aanbieders uit uw regio. Isolatie en geluidsisolatie was nog nooit zo voordelig! Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de prijzen van de isolatie. Vloerisolatie biedt vele voordelen: energiebesparing, extra wooncomfort (warmte, geluidsisolatie), nooit meer vochtproblemen en het dient als een waardevermeerdering van uw woning.