besparen met isolatie

Besparen dankzij isolatie

Wist u dat drie van de vier woningen in Nederland nog niet voldoende geïsoleerd zijn? Er zijn dus nog heel wat woningen die aan extra isolatie toe zijn. Investeren in isolatie loont. Het zorgt voor een forse besparing op uw energieverbruik en het verhoogt uw wooncomfort. Een eengezinswoning zonder spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie verbruikt jaarlijks ongeveer 3300 m3 energie (gas). Na de isolatie van deze woning is dit zo’n 600m3 gas. Dat bespaart u jaarlijks zo’n €1600,- aan energie! Naast het besparen is het isoleren ook milieuvriendelijk. Meer weten over het besparen dankzij isolatie? Wij hebben een artikel opgesteld met de verschillende vormen van isolatie, de voordelen en de bijbehorende besparingen.

Spouwmuren isoleren

Spouwmuurisolatie is de meest slimme isolatiemethode in huis. Voor relatief lage investeringsprijzen creëert u een hoge jaarlijkse besparing. Helaas is spouwmuurisolatie niet voor elke spouwmuur geschikt. Zo moeten de stenen en de spouw aan bepaalde voorwaarden voldoen. Bij de isolatie van de spouwmuur laat men de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, de spouw, opvullen met isolatiemateriaal. De besparing bij het na-isoleren van de spouwmuur? Bij een vrijstaand huis ligt de totale investering rond de €2000,- en u bespaart rond de €570,- energie per twaalf maand. De terugverdientijd is dus slechts drie en een half jaar. Onze isolatiespecialist rekent graag voor u uit in hoeveel maanden u uw investering weer terug hebt. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via het contactformulier. U kunt zo kiezen voor de vakman die het beste bij uw wensen past.

Vloer- en dakisolatie

Wanneer u de vloer optimaal wilt isoleren, kunt u het beste de vloerisolatie aan de onderzijde van de kruipruimte plaatsen, op de begane grond. Zo bespaart u energiekosten en voelt de vloer na de vloerisolatie minder koud aan. Naast vloerisolatie is dakisolatie ook een effectieve manier waarmee u geld bespaart. Via het dak gaat namelijk de meeste energie in huis verloren. Het is mogelijk om de binnen- of buitenzijde van het schuine dak te isoleren. Bij een plat dak kiest u isolerende dakbedekking. Wanneer u uw zolder niet gebruikt als leefruimte is het mogelijk om de zoldervloer te isoleren. Zo voorkomt u het onnodig verwarmen van de zolder en blijft de energie in huis. De besparing bij de isolatie van de vloer? Bij een vrijstaand huis is de totale investering gewoonlijk €1900,- en de jaarlijkse besparing €210,-. De terugverdientijd is dan zo’n negen jaar. De winst zit bij de isolatie van de vloer vooral in het comfort. De totale investering bij dakisolatie is bij een regulier huis €4300,- en de jaarlijkse besparing is €650,-. De terugverdientijd is ruim 6,5 jaar, maar u bent dan verzekerd van het feit dat u een hoop energie gaat besparen.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.
wavlo isolatie telefonisch contact

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)
Besparen met een rijtjeswoning

Besparen in een rijtjeswoning? Wederom is de isolatie van de spouw het gunstigste qua terugverdientijd, dat is slechts een kleine vier jaar. De totale investering in spouwmuurisolatie is bij een rijtjeswoning zo’n €750,- en de jaarlijkse besparing is €200,-. De prijzen van de isolatie van de vloer liggen iets hoger, op zo’n €1500,-. De besparing is dan €160,-. Wilt u de grootst mogelijke besparing? Dan kiest u dakisolatie. Bij een rijtjeswoning kunt u jaarlijks dan €500,- besparen. De prijzen van de investering zijn met €3300,- wel een stuk hoger.

2-onder-1 kap

Woon u in een 2-onder-1-kap woning? Bij de spouwmuurisolatie is het dan handig dat uw buurman ook meedoet. Zo bespaart u op de totaalprijs en is het wellicht mogelijk dat u tegen korting de spouwmuurisolatie uit laat voeren. De spouwmuurisolatie kost ongeveer €2000,- bij een 2-onder-1-kap woning. De jaarlijkse besparing is maarliefst €550,-.De terugverdientijd is zo’n drie en een half jaar. Vloerisolatie kost doorgaans €1700,- en dan bespaart u per twaalf maand €190,- energie. De isolatie van het dak kost zo’n €3800,- en u weet daar €600,- per jaargang mee te besparen.

appartement na-isoleren

Appartement isoleren

Zelfs wanneer u in een appartement woont biedt het isoleren voordelen. Spouwmuurisolatie kost dan zo’n €700,-. U gaat dan jaarlijks €190,- energie besparen. In slechts drie en een half jaar is de investering terugverdient. Daarna is het pure winstBehoefte aan warme voeten? De prijzen van vloerisolatie bij een appartement zijn zo’n €2300,-. De jaarlijkse besparing is dan €250,-. De isolatie van het dak kost zo’n €3900,- en brengt een jaarlijkse besparing met zich mee van €600,-.

vrijstaand huis isoleren

Vrijstaande woning

Wanneer u een vrijstaande woning in uw bezit heeft kunt u met de isolatie het meest besparen. Dakisolatie bespaart u €650,- aan energie, spouwmuurisolatie €570,- per jaar en vloerisolatie €210,-. Aandachtspunt na het isoleren is dat u voldoende ventileert. Goed ventileren vermindert het vochtgehalte en de hoeveelheid schadelijke stoffen in uw huis. Denk bij de isolatie ook aan de naden en kieren. Deze moeten volledig afgesloten zijn, zodat u verlies van energie voorkomt.

isolatie besparing

Isolatieglas

Wel eens isolatieglas overwogen voor het na-isoleren? Niet onverstandig, aangezien het plaatsen van isolatieglas u een hoop voordelen biedt. Minder tocht in huis en de geluidsdempende werking van het glas zijn grote voordelen. Hoe werkt het? Het isolatieglas bestaat uit meerdere glaslagen waartussen een afgesloten ruimte zit die gevuld is met gas of lucht. Er zijn diverse soorten isolatieglas verkrijgbaar, zoals dubbelglas, HR+++ en drievoudig glas. Deze laatste is het duurste in aanschaf.

Duurzaam bezig zijn

Na-isoleren is duurzaam voor zowel het milieu als uw eigen portemonnee. In 2016, 2017 en 2018 kunt u diverse premies aanvragen die het na-isoleren nog aantrekkelijker maken. De waarde van uw woonhuis stijgt, en u gaat op de energierekening besparen. Daarnaast stijgt het wooncomfort en zijn koude, vochtige ruimtes verleden tijd. Wilt u effectieve isolatie tegen lage prijzen? Neem contact op via het contactformulier. Eén van de voordelen van Wavlo is dat het bestaat uit een netwerk van specialisten. Zo krijgt u meerdere offertes opgestuurd en kiest u altijd de beste aanbieder. Lage prijzen, en een hoge besparing!

energie besparen door isoleren