Besparen met isolatie?

Isoleer uw woning en bespaar honderden euro’s.

Gratis – Vrijblijvend

Besparen door isolatie

Wist u dat drie van de vier woningen in Nederland nog niet voldoende geïsoleerd zijn? Er zijn dus nog heel wat woningen die aan extra isolatie toe zijn. Investeren in isolatie loont. Het zorgt voor een forse besparing op uw energieverbruik en het verhoogt uw wooncomfort.

Start gratis offerteaanvraag!

Een eengezinswoning zonder spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie verbruikt jaarlijks ongeveer 3300 m³ energie (gas). Na de thermische isolatie van deze woning is dit zo’n 600 m³ gas. Dat bespaart u jaarlijks zo’n €1.600,- aan energie! Naast het besparen is het isoleren ook milieuvriendelijk.

Meer weten over het besparen door warmte-isolatie? In dit artikel leest u meer over de verschillende vormen van isolatie, de voordelen en de bijbehorende besparingen.

isolatiebedrijf Wavlo

Waarom een isolatiebedrijf via Wavlo?

  • U krijgt een beeld van de prijzen van verschillende isolatiespecialisten.
  • Kies zelf het isolatiebedrijf met het beste aanbod.
  • Bespaar tot wel 40% op de isolatie prijzen!
  • Deze offerteservice is gratis en vrijblijvend: u zit nergens aan vast.

Besparing door isolatie

Met een goede isolatie bespaart u op de energiekosten. Maar hoe werkt dat precies? Een ongeïsoleerde woning verliest veel warmte via natuurlijke ventilatiemogelijkheden. Dit zijn bijvoorbeeld kleine kieren in het metselwerk. Bovendien straalt er veel kou af van ongeïsoleerde muren en vloeren, waardoor de gevoelstemperatuur in huis al snel daalt.

Besparing door isolatie komt doordat:

  • U minder warmte verliest via natuurlijke isolatiemogelijkheden.
  • U minder hoeft te stoken voor een aangename binnentemperatuur.
  • Er geen kou meer van de muren en vloeren af straalt.
  • U uw woning met een goede isolatie efficiënter verwarmt.

Verbeter uw woningisolatie!

Er zijn verschillende manieren waarop u uw woningisolatie flink kunt verbeteren. Welke methode het meest geschikt is, is volledig afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Wilt u uw huis isoleren op een manier, waarop u de investering zo snel mogelijk weer terugverdient? Kijk dan eens naar spouwmuurisolatie. Dit heeft namelijk de kortste terugverdientijd, dankzij de lage kosten.

Wilt u juist een vorm van woningisolatie met een zo’n hoog mogelijke besparing? Kies dan voor dakisolatie. De besparing van dakisolatie loopt op tot wel €600,- per jaar! Wilt u besparen op de stookkosten én profiteren van een optimaal wooncomfort, dan is juist vloerisolatie een hele geschikte optie! Hiermee heeft u nooit meer koude voeten!

Zoveel bespaart u op de energiekosten!

Hoeveel u precies bespaart met uw isolatie, is afhankelijk van een aantal factoren: het isolatiemateriaal, de dikte hiervan en natuurlijk de gasprijs. Gemiddeld ligt de besparing voor spouwisolatie rond de €120,- per jaar voor een appartement, en loopt de besparing op tot wel €600,- per jaar bij een vrijstaande woning.

Met vloerisolatie loopt de besparing op tot wel €380,- per jaar, en de besparing van dakisolatie kan oplopen tot wel €600,- op jaarbasis! Ook het plaatsen van isolatieglas heeft een grote invloed op de energiekosten. Met isolatieglas bespaart u €120,- tot €180,- per jaar op de stookkosten.

Besparing isolatie berekenen 2020

Isolatiewerken Eenmalige kosten* Besparing per jaar**
Spouwmuurisolatie €500,- tot €2.500,- €120,- tot €600,-
Vloerisolatie €1.350,- tot €2.100,- €190,- tot €380,-
Dakisolatie €1.500,- tot €4.000,- €500,- tot €600,-
Isolatieglas €3.100,- tot €4.700,- €120,- tot €180,-
Dichtmaken naden en kieren €1.300,- €60,-

*Gemiddelde kosten, afhankelijk type woning, isolatiemateriaal en arbeidskosten.
**Gebaseerd op gemiddelde besparing. Werkelijke energiebesparing is afhankelijk van woningisolatie, stookgedrag en weersomstandigheden.

Uw woning isoleren? Schakel hulp van een isolatie expert in!

Zo bent u verzekerd van de beste isolatie en de hoogste besparing op de energiekosten!

Gratis offertes vergelijken

Besparing vloerisolatie

Eén van de grootste voordelen van vloerisolatie, is dat u hiermee uw wooncomfort enorm verhoogt. Dankzij de isolatie straalt er geen kou meer van het vloeroppervlak af, waardoor de gevoelstemperatuur een stuk hoger is: u krijgt nooit meer koude voeten!

Bovendien zorgt vloerverwarming ook voor een flinke besparing op de energiekosten. De gemiddelde besparing van vloerisolatie ligt tussen de €190,- tot €380,-. Hoeveel u bespaart is onder andere afhankelijk van het totale vloeroppervlak: hoe groter het geïsoleerde oppervlak des te hoger de besparing. De terugverdientijd van vloerisolatie ligt tussen de 5 en 7 jaar.

Besparing spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is al jarenlang populair. Deze techniek is namelijk voordelig om uit te voeren en spouwisolatie is in één werkdag al geplaatst. De vakman maakt kleine boorgaten in de kruisingen van de voegen, en gebruikt een speciale machine om een isolatie naar keuze in de spouw te spuiten.

De besparing van spouwisolatie loopt op van €120,- per jaar bij een appartement, tot wel €600,- per jaar bij een vrijstaande woning! Hiermee heeft spouwisolatie de kortste terugverdientijd, van gemiddeld 3 tot 5 jaar!

isolatiebedrijf Wavlo

Besparing muurisolatie

Als spouwmuurisolatie geen optie is, kijken veel mensen naar muurisolatie als alternatief. Bij muurisolatie isoleert u de binnen- of buitenkant van uw gevel. Buitengevelisolatie zorgt voor de grootste energiebesparing: tot wel €850,- per jaar! Maar door de hogere kosten, heeft het ook een lange terugverdientijd: gemiddeld 8 tot 13 jaar.

De besparing van muurisolatie ligt iets lager, rond de €7,50 per m² per jaar. Hiermee verdient u de investering terug in ongeveer 13 jaar.

Minder energiekosten met dakisolatie

Wist u dat het dak in veel woning het grootste warmtelek is? Dit komt omdat warmte naar boven stijgt. Een niet-geïsoleerd dak verliest dus heel veel warmte. Met dakisolatie behaalt u dan ook de hoogst mogelijke besparing. Gemiddeld ligt de besparing rond de €500,- tot €600,- per jaar. Hiermee verdient u de investering in dakisolatie in 5 tot 7 jaar weer terug.

Hoe hoog de besparing door de isolatie precies is, is afhankelijk van de gekozen methode. U kunt uw dak namelijk zowel via de binnenkant of vanaf de buitenkant isoleren.