Besparen met isolatie?

Isoleer uw woning en bespaar honderden euro’s.

Gratis – Vrijblijvend

Besparen door isolatie

Wist u dat drie van de vier woningen in Nederland nog niet voldoende geïsoleerd zijn? Er zijn dus nog heel wat woningen die aan extra isolatie toe zijn. Investeren in isolatie loont. Het zorgt voor een forse besparing op uw energieverbruik en het verhoogt uw wooncomfort.

Start gratis offerteaanvraag!

Een eengezinswoning zonder spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie verbruikt jaarlijks ongeveer 3300 m³ energie (gas). Na de thermische isolatie van deze woning is dit zo’n 600 m³ gas. Dat bespaart u jaarlijks zo’n €1.600,- aan energie! Naast het besparen is het isoleren ook milieuvriendelijk.

Meer weten over het besparen door warmte-isolatie? In dit artikel leest u meer over de verschillende vormen van isolatie, de voordelen en de bijbehorende besparingen.

isolatiebedrijf Wavlo

Waarom een isolatiebedrijf via Wavlo?

  • U krijgt een beeld van de prijzen van verschillende isolatiespecialisten.
  • Kies zelf het isolatiebedrijf met het beste aanbod.
  • Bespaar tot wel 40% op de isolatie prijzen!
  • Deze offerteservice is gratis en vrijblijvend: u zit nergens aan vast.

Besparing door isolatie

Met een goede isolatie bespaart u op de energiekosten. Maar hoe werkt dat precies? Een ongeïsoleerde woning verliest veel warmte via natuurlijke ventilatiemogelijkheden. Dit zijn bijvoorbeeld kleine kieren in het metselwerk. Bovendien straalt er veel kou af van ongeïsoleerde muren en vloeren, waardoor de gevoelstemperatuur in huis al snel daalt.

Besparing door isolatie komt doordat:

  • U minder warmte verliest via natuurlijke isolatiemogelijkheden.
  • U minder hoeft te stoken voor een aangename binnentemperatuur.
  • Er geen kou meer van de muren en vloeren af straalt.
  • U uw woning met een goede isolatie efficiënter verwarmt.

Verbeter uw woningisolatie!

Er zijn verschillende manieren waarop u uw woningisolatie flink kunt verbeteren. Welke methode het meest geschikt is, is volledig afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Wilt u uw huis isoleren op een manier, waarop u de investering zo snel mogelijk weer terugverdient? Kijk dan eens naar spouwmuurisolatie. Dit heeft namelijk de kortste terugverdientijd, dankzij de lage kosten.

Wilt u juist een vorm van woningisolatie met een zo’n hoog mogelijke besparing? Kies dan voor dakisolatie. De besparing van dakisolatie loopt op tot wel €600,- per jaar! Wilt u besparen op de stookkosten én profiteren van een optimaal wooncomfort, dan is juist vloerisolatie een hele geschikte optie! Hiermee heeft u nooit meer koude voeten!

Zoveel bespaart u op de energiekosten!

Hoeveel u precies bespaart met uw isolatie, is afhankelijk van een aantal factoren: het isolatiemateriaal, de dikte hiervan en natuurlijk de gasprijs. Gemiddeld ligt de besparing voor spouwisolatie rond de €120,- per jaar voor een appartement, en loopt de besparing op tot wel €600,- per jaar bij een vrijstaande woning.

Met vloerisolatie loopt de besparing op tot wel €380,- per jaar, en de besparing van dakisolatie kan oplopen tot wel €600,- op jaarbasis! Ook het plaatsen van isolatieglas heeft een grote invloed op de energiekosten. Met isolatieglas bespaart u €120,- tot €180,- per jaar op de stookkosten.

Besparing isolatie berekenen 2023

Isolatiewerken Eenmalige kosten* Besparing per jaar**
Spouwmuurisolatie €500,- tot €2.500,- €120,- tot €600,-
Vloerisolatie €1.350,- tot €2.100,- €190,- tot €380,-
Dakisolatie €1.500,- tot €4.000,- €500,- tot €600,-
Isolatieglas €3.100,- tot €4.700,- €120,- tot €180,-
Dichtmaken naden en kieren €1.300,- €60,-

*Gemiddelde kosten, afhankelijk type woning, isolatiemateriaal en arbeidskosten.
**Gebaseerd op gemiddelde besparing. Werkelijke energiebesparing is afhankelijk van woningisolatie, stookgedrag en weersomstandigheden.

Uw woning isoleren? Schakel hulp van een isolatie expert in!

Zo bent u verzekerd van de beste isolatie en de hoogste besparing op de energiekosten!