Garage laten isoleren?

Bespaar tot wel 40% door offertes te vergelijken!

Gratis – Vrijblijvend

Garage isoleren

Uw garage isoleren houdt in dat u extra ruimte creëert om uw spullen droog en warm op te slaan. Het zorgt er ook voor dat u de garage gemakkelijk inzet als extra werkkamer, hobbyhok of kantoor! Wilt u ook uw garage isoleren?

Start gratis offerteaanvraag!

Waarom? Omdat u dan inzicht krijgt in de prijzen van meerdere isolatiebedrijven. Vergelijk en kies de vakman met het beste aanbod: u bespaart tot wel 40% op de totale kosten! Op deze pagina leest u op welke wijze u uw garage kunt isoleren, wat dit kost en wat de voordelen hiervan zijn.

Garage isoleren: ja of nee?

Het isoleren van uw garage heeft meerdere voordelen. Door uw halfsteensmuren, garagedak of garagedeur van binnenuit te isoleren, verliest u minder warmte. U kan de verwarming in de garage een paar graden omlaag zetten. Zo bespaart u jaarlijks op de kosten van uw energierekening. Na het isoleren verwarmt u de ruimte gemakkelijker. Ideaal als u de garage wilt gaan gebruiken als werkplaats!

Dankzij een goed geïsoleerd garagedak blijft de garage droog en warm zodat u uw kostbare bezittingen hier met een gerust hart kunt opbergen. Tot slot helpt een goede isolatie van de halfsteensmuren, garagedak of zelfs de garagedeur problemen door tocht vermijden. Zo bespaart u de kosten van eventuele toekomstige problemen.

garage isoleren

Wat kost het isoleren van een garage?

Hoeveel de garage isoleren gaat kosten is afhankelijk van de manier waarop u uw garage isoleert. Een garagevloer isoleren is een goede manier om het comfort te verhogen. Dit kost ongeveer €30,- per m², afhankelijk van het materiaal en de gekozen methode.

Kiest u voor isolatie van het garagedak, houd dan rekening met kosten tussen de €20,- tot €115,- per m². Deze prijs verschilt enorm, omdat er veel verschillende manieren zijn om de isolatie van het garagedak te verbeteren.

Tot slot is het mogelijk om de garage muur te isoleren. Afhankelijk van de gekozen methode, liggen de kosten hiervoor tussen de €15,- tot €130,- per m².

Garage isoleren kosten

Isolatiemethode Prijs per m²*
Garagevloer isoleren €30,-
Plafond- of dakisolatie €20,- tot €115,-
Muurisolatie €15,- tot €130,-

*Let op: dit zijn gemiddelde richtprijzen incl. btw. Besparen? Vraag gratis offertes aan!

Laat u uw garage isoleren? Als uw woning minimaal 2 jaar oud is, profiteert u van een verlaagd btw-tarief: over alle materiaalkosten betaalt u slechts 9% btw!

Besparen op de isolatie van uw garage?

Vergelijk gratis offertes en kies het isolatiebedrijf met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Isolatie garage: welke mogelijkheden zijn er?

U kunt uw garage op verschillende manieren isoleren. Welke isolatiemethode de beste is, is afhankelijk van uw wensen. Wilt u de garage gebruiken als werkruimte? Dan is het slim om de garage van binnenuit volledig te isoleren. Wilt u de ruimte vooral gebruiken om uw spullen warm en droog op te slaan, dan is een goede isolatie van de garagemuur een verstandige keuze.

Op deze manier kunt u uw garage isoleren:

 • Garage isoleren van binnenuit
 • De buitenkant van de garage isoleren
 • Garagedak of garagevloer isoleren
 • Garagedak of garagevloer isoleren
 • Garagedeur isoleren
 • Hieronder leest u meer over de verschillende mogelijkheden. Wilt u de isolatie van uw garage verbeteren, vraag dan gratis offertes aan. Zo bespaart u tot 40% op de kosten.

  Garage isoleren van binnenuit

  Om een aangename temperatuur in de garage te behouden, is het verstandig om de garage via de binnenkant goed te isoleren. Dit kan op verschillende manieren, via de vloer, de muur en het plafond natuurlijk.

  Wilt u de garage zelfs verwarmen?

  Bijvoorbeeld met een los kacheltje of een radiator? In dat geval is het zelfs noodzakelijk om de garage van binnenuit te isoleren. Zo niet, dan verliest u enorm veel warmte. Welke materialen u hiervoor gebruikt, is afhankelijk van de isolatiemethode.

  Voor het isoleren van de garagevloer zijn vloerisolatieplaten een goede keuze, terwijl minerale wol erg geschikt is om een garageplafond mee te isoleren.

  Garagedak isoleren

  In veel gevallen heeft een garage een plat dak. Er zijn verschillende manieren om het dak te isoleren.

  • Via de buitenkant
  • Via de bin