garagevloer isoleren

Garage isoleren

Een garage is meestal niet de favoriete ruimte van het huis. Het tocht tussen de garagedeur door en de kou straalt af van de garagevloer en het garagedak. Vaak is het ook erg vochtig in de schuur. Bent u dit zat, en wilt u van uw garage een fijnere ruimte maken? Overweeg het isoleren van de garage dan eens. Door uw garagedeur, garagedak, garagevloer of zelfs gewoon de halfsteens muren goed te isoleren creëert u een droge, warme ruimte waar u uw kostbare bezittingen veilig kan bewaren. Benieuwd naar de kosten? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden van het isoleren van binnenuit? Neem snel contact met ons op via het contactformulier. Wij sturen u meerdere offertes van specialisten uit uw regio zodat u zelf de bedrijven kunt vergelijken.

Voordelen garage isoleren

Het isoleren van uw garage heeft meerdere voordelen. Door uw halfsteens muren, garagedak of garagedeur van binnenuit te isoleren, verliest u minder warmte. U kan de verwarming in de garage een paar graden omlaag zetten en zo bespaart u jaarlijks kosten op uw energierekening. Het kan er ook toe leiden dat de garage gebruikt kan worden als hobby-, praktijk-, of speelruimte. Dankzij een goed geïsoleerd garagedak blijft de garage droog en warm zodat u uw kostbare bezittingen hier met een gerust hart kunt opbergen. Tot slot helpt een goede isolatie van de halfsteens muren, garagedak of zelfs de garagedeur problemen door tocht vermijden. Zo bespaart u de kosten van eventuele toekomstige problemen.

Garage isoleren van binnenuit

Uw halfsteens muur in de garage of uw garagedak kan van binnenuit geïsoleerd worden met verschillende isolatiematerialen. Één van de meest gebruikte vormen van isolatie is glaswol of steenwol. Glaswol isoleert uitstekend, maar werkt niet prettig. Glaswol is gemaakt van gerecycled glas. Daarentegen is glaswol wel gemakkelijk in gebruik omdat het eenvoudig op maat gemaakt kan worden. Naast glaswol kan de garage ook geïsoleerd worden met isolatie van piepschuim. Mits dik genoeg, biedt piepschuim ook een goede isolatie aan uw muren, garagedak of zelfs garagedeur. Een alternatief voor uw muren of garagedak is isolatie van schapenwol. Dit is een natuurlijk materiaal en gaat een leven lang mee, werkt heel gemakkelijk maar heeft een hogere prijs dan isolatie van glaswol of piepschuim.

Plafond of garagedak isoleren?

Het isoleren van uw garagedak is een ingewikkelde en ingrijpende klus. U kunt daarom het isoleren van uw garagedak het best overlaten aan experts. Wanneer u uw dak laat isoleren, kunt u kiezen tussen een warm dak constructie of een omgekeerd dak constructie. Bij een warm dak constructie wordt de isolatie op het dakbeschot van uw garagedak bevestigd. Bij een omgekeerd dak constructie wordt het isolatiemateriaal juist bovenop de dakbedekking van uw garagedak geplaatst. Een iets minder ingrijpende optie is het van binnenuit isoleren van het plafond. Door isolatieplaten als isoklik tegen uw plafond te plaatsen is de ruimte al beter geïsoleerd. Gebruikt u liever piepschuim op uw plafond dan isoklik? Ook hiermee wordt het plafond beter geïsoleerd.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.
wavlo isolatie telefonisch contact

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)
Garagedeur isoleren

Wilt u uw complete garage voorzien van isolatie en naast uw garagedak en -vloer ook uw garagedeur? Als uw garagedeur een kiepdeur is, dan is deze van binnenuit vaak lastig te isoleren. U zou er eventueel voor kunnen kiezen om dunne platen isolatie, zoals isoklik, aan de binnenkant van uw garagedeur te bevestigen. U zou ook kunnen overwegen om de volledige garagedeur te vervangen door een geïsoleerd exemplaar. Heeft u een openslaande garagedeur? Dan kunt u, naast het aanbrengen van isoklik, ook overwegen om het glas in de deuren te vervangen. Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor de isolatie van uw garagedeur, garagedak of halfsteens muren? Vul dan snel het contactformulier op deze pagina in. Wij sturen u zo snel mogelijk meerdere offertes toe, zodat u zelf kunt vergelijken.

Halfsteens muur isoleren

Er komt veel kou af van een halfsteens muur. Omdat de muren in een garage vaak halfsteens zijn, loont het om de muren in de garage te voorzien van isolatie. U kan een halfsteens muur in de garage gemakkelijk van binnenuit isoleren. Wanneer u van binnenuit isoleert kunt u gebruik maken van glaswol, steenwol, piepschuim of ander isolatiemateriaal, maar u kunt ook kiezen voor isolatie van isoklik. Isoklik bestaat uit platen van isolatiemateriaal dat u rechtstreeks op de muur in uw garage bevestigt. Omdat u geen houten regelwerk nodig hebt, scheelt dit u in tijd en geld.

garagedeur isoleren

Garagevloer isoleren

Omdat een garagevloer meestal geen onderdeel is van het woonhuis, wordt de garagevloer in tegenstelling tot een garagedak eigenlijk zelden geïsoleerd. Toch is het best de moeite waard om naast uw garagedak ook uw garagevloer te voorzien van isolatie. Als er geen mogelijkheid is om de vloer van onderaf te isoleren, kan de garagevloer ook gemakkelijk van binnenuit geïsoleerd worden. Voor de isolatie op een garagevloer zijn twee mogelijkheden: op de garagevloer kan een isolerend ondertapijt aangebracht worden. Een andere, meer ingrijpende optie, is het leggen van een dekvloer. Tussen de dekvloer en de garagevloer wordt dan de isolatie gelegd.

garagemuren isoleren

Stappenplan: zelf de muren isoleren

Wilt u geld besparen? Isoleer zelf uw garage van binnenuit. De isolatie van een halfsteens muur of garagedak is niet moeilijk, en zal voor een ervaren klusser geen probleem zijn. Wilt u zelf uw garage of garagedak van binnenuit isoleren? Volg dan de volgende stappen.

  • Stap 1. De eerste stap is het opruimen van de garage. Voordat u de isolatie kunt plaatsen, moet de halfsteens muur leeg zijn en heeft u de ruimte nodig om het isolatiemateriaal te bevestigen.
  • Stap 2. Als u in de garage inmiddels een kale, halfsteens muur heeft, dan kunt u het regelwerk gaan plaatsen. Spijker de houten latten tegen de halfsteens muur en let erop dat uw isolatie precies tussen de latten past. Voorkom dat optrekkend vocht van buiten het isolatiemateriaal opvreet door het plaatsen van dampopen folie tussen de muur en het regelwerk.
  • Stap 3. Snijd het steen- of glaswol op maat en klem dit tussen het regelwerk. Zet het isolatiemateriaal extra goed vast door middel van tape. Vochtproblemen van binnenuit voorkomt u door de isolatie te bedekken met dampfolie.
  • Stap 4. Werk hierna de muren af met MDF-platen. Bevestig dit aan het regelwerk en werk het af met behang of schilderwerk.

Kosten

De prijs van het isoleren van de garage wordt beïnvloed door verschillende zaken. Er is een verschil in prijs voor de isolatie van een muur, garagedeur, garagedak of zelfs garagevloer. Het materiaal dat voor de isolatie gebruikt wordt bepaalt een groot gedeelte de kosten. Schapenwol is aanzienlijk duurder dan glaswol of steenwol. Daarbij bent u goedkoper uit als u van binnenuit isoleert. Voor het isoleren van uw garagedak betaalt u tussen de €15,- en €75,- per vierkante meter. Voor de isolatie van uw garagevloer betaalt u tussen de €25,- en €35,- per vierkante meter en voor het isoleren van uw muur betaalt u tussen de €100,- en €140,- per vierkante meter.

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Een goed geïsoleerde ruimte is niet alleen fijn vanwege de warmte, maar het scheelt u jaarlijks ook kosten op uw energierekening. Wanneer uw garagedeur, garagedak of –muur goed geïsoleerd zijn ontsnapt hier minder warmte en stookt u minder. Wilt u uw garage met glaswol of ander materiaal laten isoleren? Of heeft u vragen met betrekking tot de isolatie van uw garagedak, garagedeur, garagevloer of het plafond? Bent u benieuwd wat een geïsoleerd garagedak u zou kosten? Als u met ons contact opneemt middels het contactformulier dan sturen wij u meerdere offertes toe van erkende isolatiespecialisten uit uw regio.