Garage laten isoleren?

Bespaar tot wel 40% door offertes te vergelijken!

Gratis – Vrijblijvend

Garage isoleren

Uw garage isoleren houdt in dat u extra ruimte creëert om uw spullen droog en warm op te slaan. Het zorgt er ook voor dat u de garage gemakkelijk inzet als extra werkkamer, hobbyhok of kantoor! Wilt u ook uw garage isoleren?

Start gratis offerteaanvraag!

Waarom? Omdat u dan inzicht krijgt in de prijzen van meerdere isolatiebedrijven. Vergelijk en kies de vakman met het beste aanbod: u bespaart tot wel 40% op de totale kosten! Op deze pagina leest u op welke wijze u uw garage kunt isoleren, wat dit kost en wat de voordelen hiervan zijn.

Garage isoleren: ja of nee?

Het isoleren van uw garage heeft meerdere voordelen. Door uw halfsteensmuren, garagedak of garagedeur van binnenuit te isoleren, verliest u minder warmte. U kan de verwarming in de garage een paar graden omlaag zetten. Zo bespaart u jaarlijks op de kosten van uw energierekening. Na het isoleren verwarmt u de ruimte gemakkelijker. Ideaal als u de garage wilt gaan gebruiken als werkplaats!

Dankzij een goed geïsoleerd garagedak blijft de garage droog en warm zodat u uw kostbare bezittingen hier met een gerust hart kunt opbergen. Tot slot helpt een goede isolatie van de halfsteensmuren, garagedak of zelfs de garagedeur problemen door tocht vermijden. Zo bespaart u de kosten van eventuele toekomstige problemen.

garage isoleren

Wat kost het isoleren van een garage?

Hoeveel de garage isoleren gaat kosten is afhankelijk van de manier waarop u uw garage isoleert. Een garagevloer isoleren is een goede manier om het comfort te verhogen. Dit kost ongeveer €30,- per m², afhankelijk van het materiaal en de gekozen methode.

Kiest u voor isolatie van het garagedak, houd dan rekening met kosten tussen de €20,- tot €115,- per m². Deze prijs verschilt enorm, omdat er veel verschillende manieren zijn om de isolatie van het garagedak te verbeteren.

Tot slot is het mogelijk om de garage muur te isoleren. Afhankelijk van de gekozen methode, liggen de kosten hiervoor tussen de €15,- tot €130,- per m².

Garage isoleren kosten

Isolatiemethode Prijs per m²*
Garagevloer isoleren €30,-
Plafond- of dakisolatie €20,- tot €115,-
Muurisolatie €15,- tot €130,-

*Let op: dit zijn gemiddelde richtprijzen incl. btw. Besparen? Vraag gratis offertes aan!

Laat u uw garage isoleren? Als uw woning minimaal 2 jaar oud is, profiteert u van een verlaagd btw-tarief: over alle materiaalkosten betaalt u slechts 9% btw!

Besparen op de isolatie van uw garage?

Vergelijk gratis offertes en kies het isolatiebedrijf met het beste aanbod!

Start nu de gratis offerteaanvraag

Isolatie garage: welke mogelijkheden zijn er?

U kunt uw garage op verschillende manieren isoleren. Welke isolatiemethode de beste is, is afhankelijk van uw wensen. Wilt u de garage gebruiken als werkruimte? Dan is het slim om de garage van binnenuit volledig te isoleren. Wilt u de ruimte vooral gebruiken om uw spullen warm en droog op te slaan, dan is een goede isolatie van de garagemuur een verstandige keuze.

Op deze manier kunt u uw garage isoleren:

 • Garage isoleren van binnenuit
 • De buitenkant van de garage isoleren
 • Garagedak of garagevloer isoleren
 • Garagedak of garagevloer isoleren
 • Garagedeur isoleren
 • Hieronder leest u meer over de verschillende mogelijkheden. Wilt u de isolatie van uw garage verbeteren, vraag dan gratis offertes aan. Zo bespaart u tot 40% op de kosten.

  Garage isoleren van binnenuit

  Om een aangename temperatuur in de garage te behouden, is het verstandig om de garage via de binnenkant goed te isoleren. Dit kan op verschillende manieren, via de vloer, de muur en het plafond natuurlijk.

  Wilt u de garage zelfs verwarmen?

  Bijvoorbeeld met een los kacheltje of een radiator? In dat geval is het zelfs noodzakelijk om de garage van binnenuit te isoleren. Zo niet, dan verliest u enorm veel warmte. Welke materialen u hiervoor gebruikt, is afhankelijk van de isolatiemethode.

  Voor het isoleren van de garagevloer zijn vloerisolatieplaten een goede keuze, terwijl minerale wol erg geschikt is om een garageplafond mee te isoleren.

  Garagedak isoleren

  In veel gevallen heeft een garage een plat dak. Er zijn verschillende manieren om het dak te isoleren.

  • Via de buitenkant
  • Via de binnenkant

  In de praktijk raden isolatie experts af om een garagedak vanaf de binnenkant te isoleren. Waarom? Omdat de dakconstructie dan de koude buitentemperatuur aanneemt. Het wordt te veel blootgesteld aan grote temperatuurswisselingen, waardoor de kans op beschadiging en lekkages vergroot. Het garagedak via de buitenkant isoleren? De vakman verwijdert eerst uw dakbedekking. Op het dakbeschot plaatst hij de isolatie met de juiste dampremmende folie. Daarna plaatst hij de dakafwerking weer terug.

  garageplafond isoleren

  Garageplafond isoleren

  Het is ook mogelijk het garageplafond te isoleren. Dit heeft twee belangrijke voordelen: het isoleert warmte, waardoor u minder warmte verliest, én het isoleert tegen geluid.

  Waarom het garageplafond isoleren?

  Dit is een stuk goedkoper dan isolatie van het garagedak. Bovendien biedt het de mogelijkheid om het plafond netjes af te werken. Dat komt vooral van pas als u de garage wilt gebruiken als werkruimte.

  Hoe isoleren vakmannen het garageplafond?

  Dit gebeurt door middel van een zwevend plafond. De ruimte tussen de plafonds vullen ze op met de isolatie naar keuze. Een verlaagd plafond is ook een goede basis om sfeerverlichting te plaatsen, zo creëert u een lichte, knusse werkplek met een goede warmte-isolatie.

  garagedeur isoleren

  Garagedeur isoleren

  Om warmteverlies via de garagedeur te voorkomen, raden wij u aan om ook isolatie tegen de garagedeur te laten plaatsen. Het materiaal, de dikte en de plaatsing is heel erg afhankelijk van het type deur dat u heeft.

  Heeft u een openslaande garagedeur met beglazing? Dan is het slim om te kijken naar isolatieglas. Hiermee bespaart u al heel veel warmte.

  Een kanteldeur is populair omdat dit een ruime doorgang biedt voor auto’s en fietsen. Helaas zijn kanteldeuren vaak erg dun en weinig isolerend.

  Er bestaan speciale panelen die u als isolatie tegen de garagedeur kunt plaatsen. Dit moet zorgvuldig gedaan worden door een vakman, want de garagedeur moet met isolatie nog steeds fatsoenlijk open kunnen.

  Laat uw garage isoleren tegen de laagste prijs!

  Vind eenvoudig en snel een vakman in uw regio en bespaar tot 40%.

  Gratis offertes vergelijken

  Halfsteens garage muur isoleren

  Er komt veel kou af van een halfsteensmuur. Omdat de muren in een garage vaak halfsteens zijn, loont het om de muren in de garage te voorzien van isolatie. U kan een halfsteensmuur in de garage gemakkelijk van binnenuit isoleren.

  Wanneer u van binnenuit isoleert kunt u gebruik maken van glaswol, steenwol, piepschuim of ander isolatiemateriaal, maar u kunt ook kiezen voor isolatie van isoklik. Isoklik bestaat uit platen van isolatiemateriaal dat u rechtstreeks op de muur in uw garage bevestigt. Omdat u geen houten regelwerk nodig hebt, scheelt dit u in tijd en geld.

  Garagevloer isoleren

  Omdat een garagevloer meestal geen onderdeel is van het woonhuis, wordt de garagevloer in tegenstelling tot een garagedak eigenlijk zelden geïsoleerd. Toch is het best de moeite waard om naast uw garagedak ook uw garagevloer te voorzien van isolatie. Als er geen mogelijkheid is om de vloer van onderaf te isoleren, kan de garagevloer ook gemakkelijk van binnenuit geïsoleerd worden.

  Voor de isolatie op een betonnen garagevloer zijn twee mogelijkheden: op de garagevloer kan een isolerend ondertapijt aangebracht worden. Een andere, meer ingrijpende optie, is het leggen van een dekvloer. Tussen de dekvloer en de garagevloer wordt dan de isolatie gelegd.

  Lees hier meer over vloerisolatie.

  Garage isoleren stappenplan

  Hoe ziet het isoleren van de garage eruit? Dat is volledig afhankelijk van de manier waarop u uw garage isoleert. In het algemeen volgt de vakman de onderstaande stappen:

  • De voorbereiding: garage opruimen, muren controleren op vochtproblemen en beschadigingen.
  • Het regelwerk plaatsen: houten of lichtmetalen latten die hij tegen het plafond of de muur aanbrengt.
  • Folie plaatsen: dampopen folie tegen de muur beschermt de isolatie.
  • Isolatie plaatsen: de vakman brengt de isolatie aan tegen de wand, het plafond of op de vloer.
  • Afwerken: bovenop de isolatie brengt hij een dampdichte folie aan, waarna het oppervlak klaar is voor de afwerking.

  Garage isoleren: subsidie

  Wie zijn of haar garage laat isoleren, krijgt mogelijk een subsidie.

  Op rijksoverheid.nl leest u meer over mogelijke subsidies voor isolatie. Eén subsidie is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Om deze isolatiesubsidie aan te vragen, moet u investeren in minimaal twee energiebesparende maatregelen. Meer hierover leest u op rvo.nl.

  Tot slot betaalt u voor alle isolatiematerialen een verlaagd btw-tarief van 9% btw. Dit is alleen het geval als u een vakman inschakelt. Meer hierover leest u op belastingdienst.nl.

  Meer informatie over besparen door isolatie.

  garage laten isoleren

  Garage laten isoleren? Bespaar op de kosten!

  Wilt u de ruimte in uw garage ook optimaal benutten? Laat de garage dan eerst goed isoleren. Met muur- of vloerisolatie in de garage houdt u de warmte langer binnen en zorgt u voor een warme en droge ruimte om uw spullen veilig op te slaan.

  Start nu uw gratis offerteaanvraag!

  Na de aanvraag krijgt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere vakmannen in uw mailbox. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u tot maar liefst 40% op de isolatiekosten! Het vergelijken is gratis en helemaal vrijblijvend: u zit nergens aan vast.

  Gratis offertes vergelijken