Dakkapel isoleren

Dakkapel isoleren

Om te voorkomen dat er warmte verloren gaat bij de dakkapel, is het aan te raden deze te isoleren. Hierbij is een directe isolatie de beste keuze, maar het is ook mogelijk om een (prefab) dakkapel te na-isoleren. Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag of het beter is om dakkapellen van de binnenzijde of buitenzijde te isoleren, en wat hiervoor de beste isolatiematerialen zijn. Onze professionals hebben daarom voor u op deze pagina enige informatie verzameld die handig kan zijn bij het maken van de keuze voor het na-isoleren van de dakkapel, en de mogelijke isolatiematerialen zoals PIR en glaswol. Hebt u na het lezen van de pagina nog vragen over de isolatie van uw dakopbouw? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Van binnen of van buiten isoleren

Wanneer u de dakkapel wilt (na)isoleren, dan moet u bepalen of u de isolatie aan de binnenzijde of buitenzijde wilt laten aanbrengen. Kiest u voor het isoleren van de buitenkant van de prefab dakopbouw? Dan moet u er rekening mee houden dat er minimaal een luchtruimte (spouw) zit van 25 tot 30 millimeter tussen de isolatie en de gevel. Daarnaast moet u een dampdoorlatend folie laten plaatsen, welke voorkomt dat vocht van binnenuit naar buiten kan verdampen. Voor een optimaal resultaat moet u dit folie aan de buitenzijde volledig laten doorlopen tot over het dakbeschot. De isolatie van de binnenzijde kan tevens op twee manieren worden toegepast. U kunt één van de beschikbare isolatiematerialen tussen de dakplaat en de dakbedekking plaatsen, of aan de onderzijde van het dakbeschot. Hierbij heeft de eerste variant de voorkeur, omdat er dan minder risico is op lekkage bij de randen en naden.

Plat dak isoleren

Naast de isolering van de dakkapel kunt u er eveneens voor kiezen om het dak na te isoleren. De dakisolatie van het plat dak kan eveneens aan de binnenzijde en buitenzijde worden toegepast. Hiervoor gelden dezelfde voor- en nadelen als bij de dakopbouw. Over het algemeen geldt dat een dakisolatie aan de buitenzijde hogere kosten met zich meebrengt, maar op de lange termijn zorgt voor een hogere besparing op de stookkosten. Hebt u echter een beperkt budget, of wilt u voorkomen dat u te maken krijgt met een lange verbouwing? Kies er dan voor om de dakisolatie uit te voeren aan de binnenzijde van het dak. Dit kunt u eventueel zelf doen met isolatieplaten van PIR dan wel PUR of glaswol. Wilt u hierover meer informatie ontvangen? Vul dan ons contactformulier. Wij helpen u snel en met alle plezier.

Isolatiematerialen

Voor het isoleren van de dakkapel kunt u gebruik maken van vele isolatiematerialen. Bent u sterk gericht op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid? Dan hebt u bijvoorbeeld de optie om te kiezen voor natuurlijke isolatiematerialen. Voorbeelden hiervan zijn schapenwol en hennep. Het voordeel van natuurlijke isolatiematerialen is dat u hiermee een bijdrage levert aan een beter milieu, en tevens problemen als lekkage voorkomt, doordat de natuurlijke materialen hierop gebouwd zijn. Naast duurzame isolatiematerialen zijn er ook diverse kunstmatige varianten. Voorbeelden hiervan zijn glaswol, PUR en PIR. Van deze laatste twee isolatiematerialen worden hardschuimenplaten gemaakt die u in één keer tegen de wanden of het plafond van de dakopbouw kunt monteren. Hieronder vindt u meer informatie over de mogelijke isolatiematerialen.

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 offertes
wavlo isolatie telefonisch contact

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)


dakkapel binnenzijde isoleren

PIR platen

PIR isolatieplaten zijn de nieuwste ontwikkeling op het gebied van zelf-isoleren. PIR staat voor Polyisocyanuraat, en is een verbeterde versie van PUR. PIR is een kunststof die in zeer dunne lagen al een hoge isolatiewaarde biedt. Dit maakt het onder andere geschikt voor de isolatie van daken, vloeren en wanden. Kiest u ervoor om PIR isolatieplaten aan de binnenzijde of buitenzijde van een dakkapel te plaatsen? Houdt er dan rekening mee dat u in een aantal gevallen nog wel een extra vochtremmende laag moet installeren, of een afdekkende laag. Dankzij de stevigheid van dit materiaal is een vloer nog steeds beloopbaar wanneer u hiervoor kiest.

Glaswol

Een ander materiaal dat veel wordt toegepast bij het isoleren van daken en dakkapellen is glaswol. Glaswol is een flexibel product, waardoor het bij uitstek geschikt is voor het bekleden van de binnenzijde van hellende daken. Het risico van glaswol is wel dat u de kans heeft op ademhalingsproblemen wanneer u het materiaal zelf op de dakkapel wilt aanbrengen. Zorg daarom altijd voor een goede voorbereiding en het juiste materiaal. Wilt u niet het risico lopen op gezondheidsproblemen? Laat dan een ervaren vakman uit ons netwerk de glaswol aanbrengen. Glaswol heeft vele positieve eigenschappen naast een hoge isolatiewaarde. Zo zorgt het onder andere voor een betere brandveiligheid en geurneutralisatie. Vraag onze professionals eventueel naar een volledig overzicht van de diverse materialen en hun eigenschappen om zo de beste keuze te kunnen maken.

Prefab geïsoleerde dakkapel

Wilt u voorkomen dat u op de lange termijn de dakkapel moet na-isoleren, en hebt u een ruim budget? Kies dan bij de leverancier voor een prefab geïsoleerde dakopbouw. Wanneer wij van prefab producten spreken dan gaat het over artikelen die al bij de fabrikant volledig in elkaar worden gezet. Een prefab dakkapel zal dan ook binnen één dag bij u thuis worden geplaatst, zodat u zo weinig mogelijk overlast ondervindt van de klus. Door uw dakopbouw prefab te laten isoleren weet u bovendien zeker dat u geen last zult hebben van warmteverlies, en op de lange termijn zult profiteren van een besparing op de stookkosten.

Contact met de isolatiespecialist

Wilt u weten of het bij uw dakverhoging handiger is om deze aan de binnenzijde of buitenzijde van isolatie te voorzien? Hebt u een vraag over de risico’s die verbonden zijn aan het na-isoleren? Of bent u benieuwd naar het verschil in prijzen tussen het isoleren met PIR en glaswol? Stel dan uw vraag vandaag nog via het contactformulier. Geef hierop uw wensen voor de dakkapel isolatie zo nauwkeurig mogelijk aan, en wij brengen u in contact met een isolatiespecialist bij u in de regio. Deze kan u van meer informatie voorzien, of u een geheel vrijblijvende offerte toesturen. Wij garanderen dat u door de bij ons aangesloten specialisten altijd snel en vakkundig zul worden geholpen. Wij werken bovendien enkel samen met erkende vakmannen die een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied en die uitstekend zijn gediplomeerd. Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel!