Geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Het isoleren van een woning is meestal gericht op een warmte-isolatie. Het is echter ook mogelijk om de focus te leggen op geluidsisolatie in plaats van het beperken van het warmteverlies. Een geluidisolatie kan worden toegepast op zowel muren als het plafond en de vloer. Daarnaast moet u bij het toepassen van de isolatie aandacht besteden aan ramen en deuren, en hoeveel geluid hier doorheen komt. Op deze pagina geven wij meer informatie over de isolatiewaarden van diverse soorten isolatiemateriaal, vindt u informatie over het isoleren van het plafond en de vloer, en helpen wij u met het maken van de juiste keuze voor het soort isolatieplaten dat u nodig hebt. Hebt u na het lezen van deze pagina nog vragen over de geluidsisolatie van uw muren? Of komt u graag in contact met erkende isolatiebedrijven? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Soorten isolatieplaten

Voor de isolatie van een wand, vloer of plafond is het aan te raden gebruik te maken van isolatieplaten. Voor het toepassen van een geluidsisolatie zijn er diverse soorten isolatiemateriaal beschikbaar, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo biedt menig isolatiebedrijf isolatieplaten van rotswol aan. Dit materiaal is zeer milieuvriendelijk en heeft een uitstekende akoestische isolatiewaarde. Het alternatief voor rotswol isolatieplaten is glaswol. Glaswol is vaak goedkoper verkrijgbaar en is uitstekend toepasbaar op ongelijke ondergronden, de geluidsisolatie zal echter net iets minder zijn. Naast glaswol en rotswol bestaan er tevens isolatieplaten van XPS, PUR en polystyreen. Welke van deze isolatieplaten u het beste kunt kiezen voor de isolatie van uw woning is afhankelijk van uw exacte wensen. Wilt u bijvoorbeeld de geluidsisolatie combineren met een warmtewering of is enkel het voorkomen van geluidsoverlast voldoende? De medewerkers van ons isolatiebedrijf informeren u graag.

Plafond isoleren

Het isoleren van het plafond kan op twee verschillende manieren. De isolatie van de houten verdiepingsvloer, of de installatie van een hoogwaardig akoestisch plafond. De eerste methode is de meest eenvoudige. Hiervoor maken wij gebruik van cellulose-isolatie, waardoor de meeste geluiden uitstekend gedempt worden en waarbij u tevens profiteert van relatief lage prijzen. Hebt u zeer veel last van geluid van bovenaf? Dan is het een optie om een hoogwaardig akoestisch plafond te laten plaatsen door de specialisten van ons isolatiebedrijf. Dit is een vrij grote ingreep, waarbij u rekening moet houden met een aanzienlijke verbouwtijd. Wij kunnen u desgewenst op locatie van advies voorzien over de beste methode van geluidsisolatie van uw plafond.

Muren en vloer isoleren

Naast het isoleren van het plafond, is het ook aan te raden om de muren van isolatie te voorzien. De isolering van een wand heeft niet alleen een positief effect op het tegengaan van geluidsoverlast, maar zorgt in de meeste gevallen tevens voor een verbetering van de isolatiewaarden van uw woning. De isolatie van een wand kan bovendien op twee manieren worden toegepast: de isolatie van de muren van een kamer in huis, zodat hier naar alle lust gedrumd of een andere vorm van muziek gemaakt kan worden. Of de isolatie van de buitenmuren. Deze vorm van geluidsisolatie met isolatieplaten houdt overlast van buiten tegen. Door de vloer van isolatie te voorzien voorkomt u over het algemeen een galm in huis. Het geluiddicht maken van de vloer kan met behulp van diverse soorten isolatiemateriaal en tegen aantrekkelijke prijzen. Om te voorkomen dat er een zeer grote verbouwing plaatsvindt is het een optie om te overwegen geen isolatieplaten te plaatsen, maar te kiezen voor het afsluiten van de kruipruimte. Vraag een isolatiebedrijf uit de buurt naar de mogelijkheden en prijzen.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.
wavlo isolatie telefonisch contact

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)geluidsisolatie muren en vloeren

Soorten materiaal en isolatiewaarden

Zoals gezegd zijn er diverse soorten isolatiemateriaal, die allemaal eigen isolatiewaarden hebben. Wanneer wij spreken over isolatiewaarden, dan maken wij hierin onderscheid tussen drie verschillende waarden. De meest gebruikte van deze isolatiewaarden is de R-waarde. Dit staat voor de warmteweerstand en kunt u berekenen door de dikte van het isolatiemateriaal te delen door de lambdawaarde. De lambdawaarde (of L-waarde) is de tweede van de door ons toegepaste isolatiewaarden. Hoe kleiner de lambdawaarde is, hoe beter de isolatie van het materiaal. Tot slot rekenen wij ook nog met de U-waarde. Deze is het beste toepasbaar op ramen en glazen deuren. Onder andere voor vloerisolaties geldt dat PUR, goede isolatiewaarden heeft. Daar staat echter wel tegenover dat de milieubelasting ook zeer hoog is. Wilt u rekening houden met de duurzaamheid dan dient u dus niet alleen te kijken naar de isolatiewaarden maar tevens naar de milieubelasting.

Prijzen

De prijzen voor het plaatsen van isolatieplaten tegen de wand, het plafond of de vloer zijn afhankelijk van een aantal elementen. Zo worden de prijzen ten eerste bepaald door het soort isolatiemateriaal dat u voor de isolatie inzet. Een tweede invloedsfactor is de vorm van isolatie: kiest u voor isolatieplaten of hebt u gekozen voor een andere meer kostbare variant? Een derde factor is de wensen die u heeft op het gebied van warmtebesparing en duurzaamheid. Door de warmtewering te combineren met de geluidsisolatie zult u eerst hogere prijzen moeten betalen, maar profiteert u op de lange termijn van een besparing op de energiekosten.

Geluidsisolatie ramen en deuren

Voor het beperken van de geluidsoverlast zijn ramen en deuren de meest zwakke plek. Wilt u graag ook de ramen en deuren van een goede geluidsisolatie voorzien? Dan dient u deze allereerst luchtdicht af te sluiten. Gebruik bijvoorbeeld neopreenstirppen om de luchtspleten te dichten. Vervolgens raden wij aan om goed te kijken naar het soort dubbelglas dat u aanschaft voor de ramen. Dubbelglas is niet altijd even goed geluidsisolerend als de enkele variant. Dit heeft te maken met de resonantiefrequentie en het weren van lage frequenties geluid. Dit is op te lossen door te kiezen voor een asymmetrische beglazing. Voor deuren geldt dat u aandacht moet besteden aan het deurblad, de deuromlijsting en de kierdichtingen. Een dubbel deurblad met een eenvoudige spouw heeft het meest positieve effect op de geluidsisolatie van deuren. Wilt u meer weten over de isolatie van deuren en ramen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Contact met een isolatiebedrijf

Wilt u weten wat de medewerkers van ons isolatiebedrijf voor u kunnen betekenen op het gebied van het isoleren van uw muren, plafond of vloer met behulp van isolatieplaten? Hebt u een vraag over de prijzen of isolatiewaarden van verschillende isolatiematerialen? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor de isolering van de ramen en deuren bij uw woning of bedrijfspand? Aarzel dan niet om uw wensen op het contactformulier aan te geven. Wij sturen u spoedig een geheel vrijblijvende offerte toe van een isolatiebedrijf bij u uit de buurt. Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen!