Geluidsisolatie laten installeren?

Vergelijk gratis offertes!

Gratis – Vrijblijvend

Geluidsisolatie

Het isoleren van een woning is meestal gericht op een warmte-isolatie. Het is echter ook mogelijk om de focus te leggen op geluidsisolatie in plaats van het beperken van het warmteverlies. Een geluidisolatie kan worden toegepast op zowel muren als het plafond en de vloer. Daarnaast moet u bij het toepassen van de isolatie aandacht besteden aan ramen en deuren, en hoeveel geluid hier doorheen komt. Op deze pagina geven wij meer informatie over de isolatiewaarden van diverse soorten isolatiemateriaal, vindt u informatie over het isoleren van het plafond en de vloer, en geven wij u informatie over het maken van de juiste keuze voor het soort isolatieplaten dat u nodig hebt.

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvang zo snel mogelijk offertes. Door gratis offertes te vergelijkt bespaart u tot wel 40% en komt u in contact met specialisten op het gebied van isolatie.

geluidsisolatie

Soorten isolatieplaten

Voor de isolatie van een wand, vloer of plafond is het aan te raden gebruik te maken van isolatieplaten. Voor het toepassen van een geluidsisolatie zijn er diverse soorten isolatiemateriaal beschikbaar, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo biedt menig isolatiebedrijf isolatieplaten van rotswol aan. Dit materiaal is zeer milieuvriendelijk en heeft een uitstekende akoestische isolatiewaarde. Het alternatief voor rotswol isolatieplaten is glaswol.

Glaswol is vaak goedkoper verkrijgbaar en is uitstekend toepasbaar op ongelijke ondergronden, de geluidsisolatie zal echter net iets minder zijn. Naast glaswol en rotswol bestaan er tevens isolatieplaten van XPS, PUR en polystyreen. Welke van deze isolatieplaten u het beste kunt kiezen voor de isolatie van uw woning is afhankelijk van uw exacte wensen. Wilt u bijvoorbeeld de geluidsisolatie combineren met een warmtewering of is enkel het voorkomen van geluidsoverlast voldoende? De medewerkers van ons isolatiebedrijf informeren u graag.

Plafond isoleren

Het isoleren van het plafond kan op twee verschillende manieren. De isolatie van de houten verdiepingsvloer, of de installatie van een hoogwaardig akoestisch plafond. De eerste methode is de meest eenvoudige. Hiervoor maken wij gebruik van cellulose-isolatie, waardoor de meeste geluiden uitstekend gedempt worden en waarbij u tevens profiteert van relatief lage prijzen.

Hebt u zeer veel last van geluid van bovenaf?

Dan is het een optie om een hoogwaardig akoestisch plafond te laten plaatsen door de specialisten van ons isolatiebedrijf. Dit is een vrij grote ingreep, waarbij u rekening moet houden met een aanzienlijke verbouwtijd. Wij kunnen u desgewenst op locatie van advies voorzien over de beste methode van geluidsisolatie van uw plafond.