Schuur laten isoleren?

Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis – Vrijblijvend

Schuur isoleren

Uw schuur isoleren zorgt voor een vorstvrije en warme ruimte, die u op veel verschillende manieren kunt gebruiken. Maak er een extra werkkamer van, of sla uw bezittingen hier warm en droog op! Op zoek naar een isolatiespecialist?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere isolatiebedrijven in uw regio. Vergelijk en kies de vakman met het beste aanbod: zo laat u uw schuur isoleren voor de scherpste prijs! Op deze pagina leest u op welke manier u het isoleren van uw schuur het beste aanpakt. U krijgt informatie over de technieken én de materialen en lees natuurlijk ook wat een schuur isoleren u gaat kosten.

schuur isoleren

Isoleren schuur: de voordelen

Als mensen denken aan een goede woningisolatie, dan is het isoleren van de schuur niet vaak het eerste idee dat in hun opkomt. Toch heeft dit veel voordelen: ook het isoleren van een onverwarmde schuur!

Een goede isolatie zorgt ervoor dat al uw spullen warm en droog opgeslagen staan. Tot slot houdt de isolatie uw schuur lekker warm, wat héél belangrijk is als u de schuur gebruikt als werkruimte.

 • Uw spullen staan warm en droog opgeslagen in uw schuur.
 • Het is ’s winters lekker warm, waardoor de schuur ook geschikt is als extra werkkamer!
 • Is de schuur verwarmd? Een goede schuur isolatie bespaart u flink op de energiekosten.

 • Stenen schuur isoleren
 • Houten schuur isoleren
 • Vloerisolatie in de schuur
 • Plafondisolatie in de schuur
 • Muurisolatie
 • Schuur isoleren: kosten

  De kosten voor schuurisolatie zijn afhankelijk van de gekozen methode. Laat u de wanden isoleren? Dit kost u gemiddeld €15,- tot €100,- per m², afhankelijk van het gekozen materiaal. Hiermee valt bij een verwarmde schuur al een hele grote besparing te halen.

  Gaat u het dak isoleren? Dit kost gemiddeld €20,- tot €115,- per m², afhankelijk van de gekozen techniek en materialen. U kunt het schuurdak isoleren vanuit de binnenkant of vanaf de buitenkant. Tot slot is het mogelijk de vloer van de schuur te isoleren. Dit kost gemiddeld €25,- tot €35,- per m².

  Prijs isolatie schuur 2021

  Isoleren: Gemiddelde prijs per m²*
  Wanden €15,- tot €100,-
  Dak €20,- tot €115,-
  Vloer €25,- tot €35,-

  *Dit zijn gemiddelde richtprijzen incl. arbeidskosten en btw. Vraag gratis offertes aan van isolatiespecialisten en bespaar op de kosten.

  Schuur isoleren? Vergelijk offertes en bespaar op de kosten!

  Kies de isolatiespecialist met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs.

  Gratis offertes vergelijken

  Houten schuur isoleren

  De isolatie van een houten schuur stelt vaak weinig voor. Tussen de houten planken zitten vaak flinke kieren, en ook de aansluiting tussen de wanden en het dak of de vloer is niet volledig winddicht. Laat uw houten schuur isoleren: dit maakt de houten schuur vorstvrij, waardoor u uw spullen hier zorgeloos kunt opslaan.

  Bij de isolatie van een houten schuur, plaatst de vakman houten latjes tegen de wand. Hierop bevestigt hij een niet dampdoorlatend-folie, gevolgd door de isolatie naar keuze. De voorkant van de isolatie werkt u af met gipsplaten. U kiest zelf hoe u deze platen afwerkt.

  houten schuur isolatie

  Stenen schuur isoleren

  Een stenen schuur is op een vergelijkbare manier te isoleren. De vakman plaatst eerst profielen op het metselwerk. Dit kan een aluminium frame zijn, een houten frame of een ander metaal. Daarna gebruikt hij een folie om de muur volledig waterdicht te maken. Hierdoor komt de isolatie niet in aanraking met vocht, zodat het niet de isolatiewaarde verliest. De isolatie werkt u af met wandplaten.

  U heeft de keuze uit verschillende materialen. Vooral minerale wol is een populair materiaal: glas- en steenwol zijn namelijk relatief goedkoop. Als u niet dagelijks gebruik maakt van de schuur, dan is het ook niet erg dat de isolatiewaarde iets minder is dan in uw woning.

  Schuur isoleren van binnenuit

  De meeste mensen kiezen ervoor hun schuur van binnenuit te isoleren. Dit is doorgaans goedkoper dan isoleren van buitenaf. Bovendien verandert u niks aan de uitstraling van uw schuur, waardoor u geen vergunning hoeft aan te vragen. U kunt zowel de wanden, het plafond en de vloer van binnenuit isoleren.

  Let op: kiest u ervoor uw schuur van binnenuit te isoleren, houd er dan rekening mee dat u een klein deel van de ruimte inlevert. Dit is niet veel, maar in een kleine schuur is elke vierkante centimeter van belang. De dikte van de isolatie én voorzetmuur ligt rond de 20 tot 30 centimeter, afhankelijk van uw voorkeuren.

  Dak schuur isoleren

  Warmte stijgt, waardoor het dak automatisch één van de grootste warmtelekken is. Wilt u het dak van uw schuur isoleren? Dan heeft u twee mogelijkheden:

  • Isolatie van binnenuit: dit wordt niet vaak gekozen, omdat het de kans op vochtproblemen vergroot. Dit komt omdat het dakbeschot blootgesteld wordt aan grote temperatuurwisselingen.
  • Isolatie van buitenaf: de meest gekozen techniek. De vakman plaatst het isolatiemateriaal boven het dakbeschot, maar onder de dakbedekking. Hierdoor neemt het dakbeschot de warme binnentemperatuur aan.

  Vloerisolatie schuur

  Als u de schuur wel als werkkamer gebruikt, dan is vloerisolatie een goed idee om het comfort te vergroten. In veel gevallen ligt de vloer van de schuur rechtstreeks op de grond, zonder kruipruimte eronder. Er straalt veel kou van de vloer af waardoor u, ook met schoenen aan, al snel koude voeten krijgt. Door de vloer te isoleren voorkomt u dit.

  Het isoleren van een betonnen vloer gebeurt in de meeste gevallen van bovenaf. Zit er wel een kruipruimte onder het vloeroppervlak, dan is isolatie vanaf de onderkant eventueel ook mogelijk. Isolatie van bovenaf gebeurt meestal met isolatieplaten. Door de hoge isolatiewaarde kunt u de platen zo dun mogelijk aanbrengen. De vloer voelt direct een paar graden warmer aan!

  onverwarmde schuur isoleren

  Schuur isolatie tegen vocht

  Een groot bijkomend voordeel van schuurisolatie, is dat het ook vocht van buiten tegenhoudt. Dit is vooral van belang als u de schuur als opslagruimte gebruikt: u kunt uw oude fotoalbums, kerstspullen of oude schoolspullen veilig opslaan, zonder bang te zijn dat ze door vocht aangetast worden.

  Veroorzaakt isolatie geen vocht?

  Nee, een goede isolatie veroorzaakt geen vochtproblemen. Wel is het belangrijk om de schuur goed te ventileren. Hiermee zorgt u ervoor dat condensvorming gewoon naar buiten wordt afgevoerd. Dit doet u door middel van ventilatieroosters in de ramen of muren.

  Onverwarmde schuur isoleren: nuttig of niet?

  Veel mensen denken dat een schuur isoleren alleen noodzakelijk is bij een verwarmde schuur. Toch is ook het isoleren van een onverwarmde schuur een goed idee. Thermisch isoleren zorgt er namelijk ook voor dat het in de schuur niet vriest. Dat is vooral van belang als u de schuur gebruikt om (waardevolle) spullen op te slaan.

  Het isoleren van een onverwarmde schuur is dus heel nuttig!

  Veel mensen kiezen bij het isoleren van een onverwarmde houten schuur voor goedkope materialen. Hierdoor blijven de kosten beperkt, maar profiteren ze wel van een vorstvrije schuur als opslagruimte.

  Wanden isoleren

  De isolatie van een schuur wordt in de meeste gevallen aangebracht op de wanden. Dit is een goed idee, zeker als uw schuur uit enkelsteensmuren bestaat.

  Hoe wordt de isolatie in de schuur geplaatst?

  De vakmannen maken eerst een raamwerk op de muur. Hiervoor kunnen ze verschillende materialen gebruiken: aluminium en hout worden het vaakst gebruikt. Op dit raamwerk brengen ze een folie aan voor ze de schuur isoleren. Deze folie houdt vocht van buiten tegen, waardoor de kwaliteit van de isolatie behouden blijft. Daarna bevestigen zij de gewenste isolatie en werken ze dit af met gipsplaten.

  Steens-, enkelsteens- of halfsteensmuren?

  Heeft u een stenen schuur? Dan is het mogelijk dat u een enkelsteens- of halfsteesmuur hebt.

  Wat is het verschil?

  Steens- of enkelsteensmuren zijn hetzelfde. Hierbij bestaat de muur die net zo dik is als de lengte van de steen. In de praktijk gaat het hier om een muur van ongeveer 21 centimeter dik. Een halfsteensmuur is net zo dik als de kop van de steen. Dit is ongeveer 11 centimeter. Vooral halfsteensmuren hebben een slechte isolatie, omdat deze heel erg dun zijn. Om een halfsteensmuur goed te isoleren, kiest u het beste een materiaal met een hoge isolatiewaarde.

  Werkwijze vloer schuur isoleren

  Laat u de vloer van de schuur isoleren? Vloerisolatieplaten zijn hiervoor heel erg geschikt. De vakman plaatst de platen op het vloeroppervlak, en plakt de naden goed dicht. Bovenop de vloer komt de vloerafwerking naar keuze.

  Het isoleren van de schuurvloer is vaak al in één dag gedaan. Help de vakman door van tevoren alle spullen van de vloer te verwijderen. Zo kan de isolatiespecialist direct aan de slag, en bespaart u flink op de kosten!

  Thermische- of geluidsisolatie?

  Als u uw schuur wilt isoleren, vraag uzelf dan af wat het doel is van de isolatie: wilt u isoleren op het gebied van warmte of geluid? Geluidsisolatie is handig als u uw garage veel gebruikt om te klussen, of als de schuur een repetitieruimte is voor uw band. Zo kunt u dag en nacht lawaai maken, zonder dat uw buren hier last van hebben.

  Er zijn ook materialen geschikt voor geluids- én warmte-isolatie. Rotswol is hier een goed voorbeeld van.

  Schuur isoleren? Schakel een isolatie expert in!

  Vergelijk gratis offertes en vind eenvoudig en snel een vakman in uw regio.

  Gratis offertes vergelijken

  Welke isolatiematerialen zijn geschikt?

  Voor de isolatie van een schuur zijn verschillende materialen geschikt. Welk isolatiemateriaal voor u de beste keuze is, is afhankelijk van uw budget en uw voorkeuren.

  Wilt u naast een goede warmte-isolatie ook een goede geluidsisolatie realiseren? Kies dan voor een materiaal als steenwol. Door de grote dichtheid, isoleert steenwol op zowel akoestisch als thermisch vlak uitstekend. Heeft u een beperkt budget? Dan is glaswol een hele goede optie. Dit is namelijk al verkrijgbaar vanaf €7,50 per m². Wilt u het liefst zo weinig mogelijk ruimte inleveren? Kies dan voor materialen met een hoge isolatiewaarde: deze kunt u namelijk zo dun mogelijk aanbrengen. Dit zijn vooral isolatieplaten van pur of pir.

  Veel natuurlijke isolatiematerialen, zoals kurk, vlas en hennep, zijn niet brandveilig. Deze zijn daarom niet geschikt voor de isolatie van een schuur die gebruikt wordt als werkplaats!

  Schuur isoleren: tips!

  Het isoleren van de schuur hoeft geen dure opgave te zijn. Is uw woning 2 jaar of ouder, dan profiteert u bijvoorbeeld van een verlaagd btw-tarief op isolatiematerialen. Meer weten? Lees dan verder op belastingdienst.nl. Daarnaast zijn er nog andere manieren om te besparen op de kosten. Hieronder hebben de belangrijkste tips om te besparen voor u op een rij gezet.

  • Gaat het om een onverwarmde schuur? Kies voor goedkope materialen om de kosten zo laag mogelijk te houden.
  • Kies altijd voor een vakman bij u in de regio, zo bespaart u op de voorrijkosten.
  • Is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan profiteert u van een verlaagd btw-tarief van 9%.
  • Vergelijk de prijzen van meerdere isolatiebedrijven en bespaar tot wel 40% op de kosten.
  Dampremmende folie is onmisbaar bij een goede schuur isolatie! Hiermee voorkomt u dat vocht van buiten naar binnendringt. Met een dampremmende folie voorkomt u vochtproblemen zoals schimmelgroei!

  schuur isoleren kosten

  Schuur isoleren? Gratis offertes vergelijken!

  Wilt u uw schuur isoleren met glaswol, steenwol of isolatieplaten? Daar krijgt u geen spijt van: een geïsoleerde schuur is een ideale opslagplek voor uw belangrijke bezittingen. Een goede isolatie zorgt er bovendien voor dat u de ruimte kan gebruiken als klus- of werkkamer! Ook op zoek naar een isolatie expert?

  Start nu uw gratis offerteaanvraag!

  U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere isolatiebedrijven in uw regio. Vergelijk, en kies het bedrijf met het beste aanbod. Uw besparing loopt zo op tot wel 40% op de totaalprijs! Dat wilt u toch ook? Geen zorgen: het vergelijken van offertes is gratis en er zitten geen enkele verplichtingen aan vast.

  Gratis offertes vergelijken