Schuur isoleren

Schuur isoleren

Bent u regelmatig aan het klussen in de schuur of wilt u voorkomen dat uw auto nadelen ondervindt van weer en wind? Dan is het mogelijk om uw schuur of garage te isoleren. Het isoleren van een stenen of houten schuur vergt enige handigheid, zeker met de keuze voor het juiste isolatiemateriaal en de meest geschikte methode. Onze professionals hebben daarom voor u de basisinformatie voor het isoleren van de schuur op een rijtje gezet. U vindt hier onder andere informatie over de isolatie van binnenmuren, het plat dak en andere vormen van dakisolatie. Daarnaast geven we u enig inzicht in de prijs die staat voor een isolatie, en de mogelijkheden voor het inschakelen van een erkend isolatiebedrijf. Hebt u na het lezen van de pagina nog vragen? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Isolatiematerialen

Wilt u zelf uw houten of stenen schuur van isolatie voorzien? Dan hebt u de keus uit een groot aantal isolatiematerialen. De keuze voor het isolatiemateriaal is afhankelijk van diverse factoren. Zo moet u ten eerste aandacht besteden aan de isolatiewaarde die u vereist van het materiaal. Deze isolatiewaarde wordt gemeten in de R-waarde: de hoeveelheid warmteweerstand per vierkante meter van het materiaal. Een tweede factor die u in acht moet nemen is de brandbaarheid en chemische weerstand van de isolatiematerialen. Veel mensen die hun schuur willen isoleren doen dit omdat zij vaak aan het werk zijn in de ruimte. Als u echter chemische producten opslaat of soldeerklussen uitvoert, dan moet dit wel samen kunnen met de isolatie. Een derde belangrijke vraag die u moet stellen is of u gericht bent op geluidsisolatie of warmte-isolatie. Andere factoren die van invloed zijn op het te kiezen materiaal zijn de sterkte, stijfheid, vormvastheid en het vochtgedrag van de producten. Omdat de wanden en het dak van de schuur relatief klein zijn, kan het zijn dat het materiaal verkleind moet worden door dit te snijden of vouwen. Dit brengt hogere prijzen met zich mee.

Voor- en nadelen

Het isoleren van uw betonnen, stenen of houten schuur brengt zowel na- als voordelen met zich mee. De voordelen van isolatie zijn onder andere dat de ruimte vorstvrij blijft, en dat u hier tevens profiteert van een betere warmteverdeling. Andere voordelen zijn dat u de schuur schimmelvrij kunt houden en dat er in het geval van akoestische isolatie geen overlast meer is van buitenaf of dat u anderen niet stoort met uw werkzaamheden. Nadelen van de isolatie is dat u er relatief weinig van merkt in de energiebesparing. Het isoleren van de werkruimte brengt dan ook aanzienlijke prijzen met zich mee die u qua geld niet terugverdient.

Houten schuur isoleren

De isolatie van een houten schuur vergt enige handigheid, al is het wel mogelijk om dit zelf uit te voeren. Over het algemeen is het bij houten ruimtes het beste om de wanden te isoleren, in plaats van het plat dak. Zo zorgt u voor de beste thermische isolatie. Hebt u een houten schuurruimte die u van een goede isolering wilt voorzien? Kies er dan voor om tussen de buiten- en binnenmuren het isolatiemateriaal aan te brengen. Tussen het isolatiemateriaal en de buitenmuren creëert u dan een extra luchtlaag door dunne latjes op de houten buitenwand te plaatsen. Door de latjes en het isolatiemateriaal aan de zijde van de binnenmuren te voorzien van niet dampdoorlatend en luchtdicht folie wordt de isolering optimaal. Zorg ervoor dat u dit isolerende folie goed met elkaar laat overlappen, zodat er geen water naar binnen kan dringen. Dit zal leiden tot een verminderde werking en het risico op stankoverlast.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.
wavlo isolatie telefonisch contact

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)houten schuur isoleren

Stenen schuur isoleren

De techniek die wij toepassen bij het isoleren van een houten schuur, kan ook worden ingezet bij stenen of betonnen schuren. Daarnaast kunt u de stenen en betonnen ruimtes ook op een andere manier geluids- en warmtedicht maken. Hiervoor gebruikt u kant en klare schuimplaten voor het afdichten van de buiten- en binnenmuren, en glasvezel isolatieplaten voor de dakisolatie. Dergelijke sandwichplaten zijn eenvoudig te monteren en zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren bij de meeste aanbieders. Kiest u ervoor om de buitenzijde van de stenen of betonnen schuur van isolatie te voorzien? Dan is een bijkomend voordeel dat u de aanzien van het gebouw, en daarmee de prijswaarde van uw pand verbetert. Een derde optie is het plaatsen van meerlaags reflecterend isolatiefolie. Dit is een aantrekkelijke optie wanneer u maar een kleine ruimte van een isolerende materialen wilt voorzien. Meerlaags isolatiefolie isoleert net zo goed als menig isolatieproduct dat zo’n 20cm dik is.

Steens-, enkelsteens of halfsteens muur

Regelmatig krijgen wji van onze klanten de vraag wat het verschil is tussen binnenmuren die aangegeven worden met de termen steens-, enkelsteens en halfsteens. Het antwoord hierop is niet heel ingewikkeld. Een steensmuur is een muur die de dikte heeft van de lengte van de steen, meestal een ruime 210 millimeter. Evenzo geldt dat een halfsteensmuur een dikte heeft van de kop van de baksteen (de breedte dus). Dit komt meestal neer op ongeveer 110 millimeter. Tot slot: de term enkelsteens is inwisselbaar met de term steensmuur.

Isolatie plat dak

Naast het isoleren van stenen of houten wanden, is het ook mogelijk om te kiezen voor een dakisolatie. De isolatie van het plat dak kan op twee manieren worden uitgevoerd: een koude dakconstructie of een warme dakconstructie. Bij de ene variant zorgt u ervoor dat de dakisolatie aan de buitenkant wordt toegepast. Dit heeft als voordeel dat de kans op vochtoverlast sterk vermindert en het vereist minder moeite. Deze variant heeft als nadeel dat u waarschijnlijk een hogere prijs moet betalen voor het isoleren. Bij de andere variant wordt het materiaal aan de onderzijde van het plat dak geplaatst. In dit geval dient u echter een extra dampremmende laag aan de dakisolatie toe te voegen. Zo zorgt u ervoor dat er geen lekkage ontstaat.

Binnenmuren isoleren

Zoals gezegd is het mogelijk om zowel de binnenmuren als buitenmuren te isoleren van uw schuur. Aan beide varianten zitten voor- en nadelen verbonden. Zo zorgt de isolatie van de buitenmuren voor een hogere isolatiewaarde, maar brengt dit eveneens een hogere prijs met zich mee. De isolering van de binnenmuren is goedkoper, maar zal minder voordelen opleveren op het gebied van isolatiewaarde, pandwaarde en de uitstraling van uw betonnen of stenen schuur. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het isoleren van de binnenmuren bij uw schuurruimte? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Prijzen

De prijs voor de isolatie van een houten, stenen of betonnen schuur is afhankelijk van een groot aantal factoren. Denk hierbij onder andere aan de gekozen isolatiematerialen, de dikte van het materiaal en de methode die u prefereert. Daarnaast zal ook een dakisolatie meer kosten dan een spouwmuurisolatie in de meeste gevallen. Wilt u graag een indicatie ontvangen van de prijs voor een aan uw wensen voldoenende schuurisolatie? Vul dan ons contactformulier in, en wij sturen u spoedig een vrijblijvende offerte toe.

Vrijblijvende offerte

Om ervoor te zorgen dat de vrijblijvende offerte voor de dakisolatie van het plat dak of de binnenmuren precies aansluit bij uw wensen, vragen wij u graag om op het contactformulier zo exact mogelijk uw wensen in te vullen. Wij zorgen er vervolgens voor dat uw vraag wordt doorgezet naar enkele professionals bij u in de regio. Deze sturen u dan een offerte op maat toe, welke u zelf kunt vergelijken op basis van prijs en aanbod. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig geholpen wordt en zijn u met alle plezier van dienst!
Prijs stenen schuur isoleren