Voor iedere situatie de juiste isolatie

Isoleer uw woning en bespaar honderden euro’s. Scherpe prijzen!

Offertes aanvragen

Gratis & vrijblijvend.

Isolatiebedrijf Urk

Maak uw woning energiezuinig door woningisolatie aan te laten brengen door een isolatiebedrijf uit Urk. Met spouwmuurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie voorkomt u warmteverlies en hoeft u minder te stoken. Dit resulteert in een lagere energierekening en een hoger wooncomfort. Andere isolatiesoorten zijn kruipruimte isolatie en gevelisolatie. Verhoog ook de waarde van uw woning en isoleer uw woning!

Lees meer over de verschillende isolatiesoorten, de voordelen en de materialen die een isolatiespecialist uit de omgeving van Urk gebruikt. Daarnaast geven we u meer informatie over de kosten en tips over hoe u bespaart op de isolatiekosten.

isolatiebedrijf Urk

Waarom een isolatiebedrijf via Wavlo?

Wij zijn een netwerk van bedrijven, werkzaam in heel Nederland. Ook in de regio Urk werken we samen met tal van isolatiespecialisten. Via onze service krijgt u inzicht in de prijzen van meerdere bedrijven. Door offertes te vergelijken bespaart u flink!

 • Vergelijk vrijblijvend de prijzen van meerdere bedrijven.
 • U kiest zelf het bedrijf dat u het beste aanbod doet.
 • Zo bespaart u tot wel 40% op de kosten!

Soorten isolatie

U heeft de keuze uit verschillende isolatiesoorten om uw woning in Urk energiezuinig te maken. Eén van de goedkoopste isolatiesoorten is spouwmuurisolatie. Dit is voornamelijk geschikt voor oudere woningen die tussen 1920 en 1980 gebouwd zijn, maar ook voor het na-isoleren van woningen die na 1980 gebouwd zijn. Deze methode is niet alleen goedkoop, maar levert u ook een hoge energiebesparing op. Andere isolatiesoorten zijn vloerisolatie en gevelisolatie.

Wilt u meer weten over de isolatiesoorten?

Op deze pagina leest u meer over de volgende isolatiemethoden:

 • Spouwmuurisolatie
  Isolatie in de ruimte, de spouw, tussen de binnen- en de buitenmuur. Vaak wordt hier isolatieschuim, EPS-parels of glaswolvlokken voor gebruikt.
 • Vloerisolatie
  Geen last meer van koude voeten, want met vloerisolatie voelen uw vloeren warmer aan. Daarnaast voorkomt u optrekkend tocht en kou.
 • Kruipruimte isoleren
  Wanneer vloerisolatie niet mogelijk is, is het verstandig om de kruipruimte te isoleren. Bijvoorbeeld met thermokussens of isolatiefolie, andere materialen zijn isolatiekorrels en schelpen.
 • Gevelisolatie
  Gevelisolatie wordt via de buitenkant of via de binnenkant van de gevel aangebracht. Via de buitenkant heeft vaak de voorkeur, want deze methode levert de grootste besparing op.
 • Dakisolatie
  Wist u dat warmte opstijgt? Met dakisolatie zorgt u ervoor dat de warmte beter blijft hangen en bespaart u aanzienlijk op de stookkosten van uw woning in Urk.
 • Geluidsisolatie
  Met geluidsabsorberende materialen of geluidsisolatie wordt het geluid gedempt. Hierdoor heeft u minder last van omgevingsgeluid of geluid vanuit binnenshuis.

Isolatie, wat zijn de prijzen?

De kosten voor isolatie zijn voornamelijk afhankelijk van de soort isolatie dat u laat plaatsen. Spouwmuurisolatie is het goedkoopste, dit kost namelijk gemiddeld €18,- per vierkante meter. In de prijstabel vindt u nog meer gemiddelde prijzen. Om te besparen op de kosten is het verstandig om gratis offerte te vergelijken.

Wat is de terugverdientijd?

De terugverdientijd geeft aan hoelang het duurt voordat u de investering weer terug heeft verdiend door te besparen op de energiekosten. De uiteindelijke tijd wordt beïnvloed door een aantal factoren; denk aan de totaalprijs en de algehele woningisolatie. Over het algemeen heeft u spouwmuurisolatie en vloerisolatie het snelste weer terugverdiend.

Prijstabel: isolatie prijzen

Soort isolatieGemiddelde prijs per m²*
Spouwmuurisolatie€18,-
Vloerisolatie€30,-
Kruipruimte isolatie€20,- tot €25,-
Gevelisolatie€15,- tot €130,-
Dakisolatie€40,- tot €60,-
Geluidsisolatie vloer€30,- tot €45,-
Geluidsisolatie plafond€35,- tot €55,-
Geluidsisolatie muur€55,- tot €105,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waar moet u op letten bij inschakelen isolatiebedrijf uit Urk?

Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal gratis offertes met scherpe prijzen. Door te vergelijken kiest u eenvoudig het beste isolatiebedrijf voor uw isolatiewerkzaamheden.

Weet u niet precies waarop u moet letten?

Let bijvoorbeeld op eventuele certificaten en keurmerken. Denk hierbij aan het VENIN (Vereniging van Erkende Na-Isolatiebedrijven in Nederland) keurmerk of het KOMO-certificaat. Een gecertificeerd isolatiebedrijf uit Urk wordt regelmatig gecontroleerd op kwaliteit, service en betrouwbaarheid. Let daarnaast ook op de totaalprijs en wat erbij de prijs inbegrepen is.

Besparen op de isolatiekosten?

Vraag vrijblijvend offertes aan bij isolatiespecialisten uit regio Urk. Vergelijk & bespaar!

Offertes aanvragen

Gratis en vrijblijvend.

spouwmuurisolatie Urk

Spouwmuurisolatie Urk

Wanneer u op zoek bent naar een soort isolatie die past bij een beperkt budget, dan raden wij aan te kiezen voor een spouwmuurisolatie. Of u een spouwmuurisolatie kunt laten toepassen is afhankelijk van het bouwjaar van uw pand. Zo heeft een muur van een pand gebouwd voor 1920 geen spouw, en is een spouwmuur na het bouwjaar 1975 al gevuld. Wilt u controleren of uw muur een spouw hebben? Controleer dan de afstand tussen uw binnen- en buitenmuur bij een deur. Is de afstand tussen beide muren meer dan 24 centimeter, dan is het een spouwmuur. Een specialist van een isolatiebedrijf kan vervolgens kijken of er al isolatie is in de muur is toegepast.

Voordelen van spouwmuurisolatie

 • U voorkomt warmteverlies
 • De waarde van uw woning wordt verhoogd
 • Creëert een hoger wooncomfort

Hoe wordt een spouw gevuld?

Bij de isolering van de spouwmuur, zullen onze specialisten van een isolatiebedrijf uit Urk kleine gaatjes boren in de voegen van de muur, en vervolgens de spouw vullen met een vloeibaar materiaal. Dit vloeibare product zal na enkele dagen uitharden, zodat uw spouw lucht- en vochtdicht is afgesloten. Als het materiaal in de spouwmuur zit, dan worden de gaatjes gevoegd, zodat het aanzicht van uw pand niet verandert. Eventueel kunnen wij ook roosters in de spouwmuur plaatsen. Dankzij deze roosters zal de ventilatie van de spouw optimaal blijven en loopt u geen kans op vochtplekken of schimmel in de spouwmuur.

Hoe werkt spouwisolatie?

Benieuwd hoe spouwmuurisolatie precies werkt? Bekijk dan deze korte video.

Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een populaire vorm van isolatie in Urk. Niet verrassend, omdat het geen ingrijpende verandering is en u wel veel kan besparen. Niet elk huis en elke muur is echter geschikt voor spouwmuurisolatie! Woningen die voor 1920 gebouwd zijn, beschikken namelijk niet over een spouwmuur. Indien u de muur toch goed wil laten voorzien van isolatie dan is binnen- of buitengevelisolatie een geschikte optie. Twijfelt u of uw spouwmuur geschikt is? Twijfel dan niet om via het contactformulier contact op te nemen. Een isolatiebedrijf uit onze database voorziet u graag van een persoonlijk advies en zij kunnen u tevens vertellen of u wel of niet spouwmuurisolatie kan laten uitvoeren.

Geschikte isolatiematerialen voor spouwmuurisolatie

Voor het energiezuinig maken van de spouwmuren zijn een aantal materialen geschikt. Eén van de meest gebruikte materialen in Urk zijn eps-parels, Dit materiaal wordt ook wel isolatiekorrels genoemd. Pur-schuim is ook populair. Dit materiaal zet uit in de spouw en vormt een dikke laag isolatie in de muur. Ook vlokken van glaswol of steenwol worden gebruikt voor spouwisolatie. De volgende materiaalsoorten worden gebruikt voor een spouw:

 • Pur-schuim
 • Glaswol en steenwol
 • Isolerende parels of korrels

Spouwmuur na-isoleren Urk

Soms denkt men dat een geïsoleerde spouwmuur niet opnieuw geïsoleerd kan worden, dit is echter niet het geval. Verouderde spouwisolatie werkt niet meer goed en isolatie kan zelfs verzakt of aangetast zijn. Door te kiezen voor na-isoleren wordt er nieuwe isolatie aangebracht, zodat het voldoet aan de huidige eisen. Met na-isolatie van de spouw maakt u uw woning energiezuiniger.

Nadelen van spouwmuurisolatie: de aandachtspunten

Spouwisolatie heeft veel voordelen. Toch zijn er ook een aantal nadelen, of beter gezegd aandachtspunten. Er kan bijvoorbeeld spouwmuurvervuiling in de spouw zitten. Dit zijn resten puin, cement of stukken van bouwmaterialen. Die moeten natuurlijk eerst worden verwijderd door de specialist, om zo een dichte isolatieschil te creëren. Daarnaast kijkt de isolatiespecialist altijd goed of er voldoende ventilatiemogelijkheden in huis zijn.

Is er spouwmuurvervuiling aanwezig?

Wanneer u tot spouwmuurisolatie overgaat, komt er eerst een vakman van een isolatiebedrijf langs om te controleren of uw spouw goed is. In ernstige gevallen is de isolatie helemaal niet mogelijk, maar in de meeste gevallen kan spouwmuurvervuiling relatief eenvoudig verwijderd worden. Bij vervuiling is de kans groot dat er condens vormt op de muur, met vervelende schimmels als gevolg.

Om de vervuiling te verwijderen worden er een aantal bakstenen uit de onderkant van de buitenmuur weggehaald waarna het vuil handmatig wordt verwijderd. Gemiddeld kost dit €25,- per vierkante meter muur. De terugverdientijd wordt iets langer, maar u zult nog jarenlang profiteren van de voordelen van een geïsoleerde spouwmuur!

Kosten spouwmuurisolatie

Muurisolatie door middel van een spouwmuurisolatie is relatief goedkoop. De exacte prijzen van spouwisolatie worden bepaald door het soort woning, en het oppervlak van de muur. Zo kost de isolatie van een tussenwoning zo’n €900,- en een vrijstaand huis ongeveer €2.200,-. In welk soort pand u echter ook woont, binnen vier jaar heeft u de investering terugverdiend door de besparing op de energiekosten. Hebben wij u interesse gewekt en wilt u meerdere prijsopgaves aanvragen voor uw woonsituatie? Wij informeren u met alle plezier verder over de isolatiekosten van spouwmuurisolatie!

Prijstabel: spouwmuurisolatie kosten

Type woningenOpp.Gem. prijs incl. BTW*Gem. besparing per jaar
Appartement30 m²€500,- / €600,-€115,-
Tussenwoning60 m²€800,- / €1.100,-€195,-
Hoekwoning60 m²€1.200,- / €1.400,-€340,-
2 onder 1 kap90 m²€1.500,- / €1.800,-€490,-
Vrijstaande140 m²€2.200,- / €2.500,-€590,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Besparing en terugverdientijd van spouwmuurisolatie

Gemiddeld bespaart u tussen de €200,- en de €250,- per jaar wanneer u spouwisolatie laat aanbrengen. Doordat spouwmuurisolatie redelijk goedkoop is, heeft u de investering meestal binnen 4 à 6 jaar weer terugverdiend.

Dit is nog niet alles!

Want met spouwmuurisolatie bespaart u niet alleen op de energiekosten, maar verhoogt u ook uw wooncomfort en de waarde van uw woning. Spouwisolatie is namelijk een permanente oplossing waar u steeds profijt bij heeft.

Overweegt u spouwmuurisolatie in Urk?

Bespaar op de energiekosten met spouwmuurisolatie. Vergelijk offertes en bespaar!

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

vloerisolatie aanbrengen Urk

Vloerisolatie Urk

Van veel klanten uit Urk krijgen wij de vraag wat nou precies de term vloerisolatie betekent, en wat het verschil is met een bodemisolatie. Dit verschil is feitelijk zeer eenvoudig: een vloerisolatie zorgt voor een verhoogd warmtebehoud binnenshuis, terwijl een bodemisolatie er voornamelijk voor zorgt dat optrekkend vocht geen kans krijgt in de woning. Wilt u dus de luchtvochtigheid binnenshuis stabiliseren, voor een betere gezondheid en minder ongedierte in huis? Dan is de isolatie van de bodem de beste keuze. De experts van een isolatiebedrijf zullen hiervoor thermokussens, schelpen of zand in de kruipruimte storten. Deze klus is binnen een dag geklaard.

Voordelen van vloerisolatie

 • Geen last meer van koude voeten.
 • Minder last van vochtproblemen door optrekkend vocht.
 • Betere warmteverdeling waardoor u minder stookt.

Houten vloer isoleren Urk

Hout is zeer vatbaar voor vocht. Met isolatie voorkomt u vochtproblemen door optrekkend vocht. Het eenvoudigste is vloerisolatie via de onderzijde. Hierbij wordt er isolatieschuim of isolatieparels op de onderkant van het vloeroppervlak gespoten. De balken worden niet geïsoleerd, want massief hout heeft een uitstekende isolerende waarde. Een houten vloer isoleren de bovenzijde is ook een optie. Er zijn meerdere mogelijkheden met deze isolatietechniek. Namelijk door isolerend isolatiemateriaal op de ondervloer aan te brengen of direct op de vloerbedekking. In beide gevallen heeft u ook nieuwe vloerafwerking nodig.

Betonvloer isoleren Urk

Eén van de nadelen van een betonvloer, zoals de vloer in een garage, is dat dit vloertype vaak koud aanvoelt. Door isolerend materiaal op de bovenkant van de betonvloer aan te brengen is dit verleden tijd. Een vakman uit Urk verwijdert eerst de vloerbedekking en legt dan isolatieplaten op het vloeroppervlak. Vaak gebruikt hij platen van PUR, PIR, XPS en EPS. Op de platen legt de vakman de nieuwe vloerbedekking om alles af te werken. De vloer komt met deze methode iets hoger te liggen. De betonvloer via de onderzijde isoleren is alleen mogelijk wanneer de kruipkelder toegankelijk is.

Is mijn vloer wel of niet geïsoleerd?

Benieuwd of u al vloerisolatie heeft? Bekijk snel deze video.

Vloerisolatie combineren met vloerverwarming?

Het aanbrengen van vloerisolatie is zeer verstandig, maar zeker onmisbaar wanneer u vloerverwarming heeft of wilt laten aanleggen. Zonder vloerisolatie verliest u namelijk de warmte van de vloerverwarming en moet u een stuk meer stoken. Een isolatiebedrijf uit Urk raadt meestal aan om isolatiematerialen aan te leggen met een Rc-waarde van 3,5 voor vloeren, maar met vloerverwarming wordt een Rc-waarde van 5 aangeraden.

Welke mogelijkheden bij vloerisolatie?

Voor vloerisolatie is het afhankelijk of u een kruipruimte heeft en hoe diep deze ruimte is. Bij meer dan 35 centimeter is bodemisolatie al mogelijk, maar effectiever is vloerisolatie. Dan sluit de isolatie namelijk direct aan op het vloeroppervlak en dit is energiezuiniger. Tot slot is het ook nog mogelijk om vloerisolatie via de bovenkant aan te brengen. Deze isolatiemethode is kostbaarder, want het is meer werk en daarnaast is er meer materiaal nodig. Namelijk niet alleen vloerisolatie, maar ook nieuwe vloerbedekking. Bovendien komt de vloer hoger te liggen, waardoor er vaak aanpassingen in uw woning in Urk nodig is.

1. Vloerisolatie tegen onderkant van vloer

De meest effectieve en simpele methode is vloerisolatie via de onderkant. Hiervoor is wel genoeg ruimte nodig in de kruipkelder en de ruimte moet goed toegankelijk zijn, bijvoorbeeld via een luik. De specialist van een isolatiebedrijf brengt de isolatie aan tegen de onderkant van de ondervloer, bijvoorbeeld isolatieschuim. Met een dampremmende folie op de bodem van de ruimte wordt de isolatie beschermd tegen vocht.

2. Vloerisolatie van bovenaf

Vloerisolatie van bovenaf is ingewikkelder dan vloerisolatie van onderen. Daarnaast is er meer hak- en breekwerk nodig, daarom is deze methode kostbaarder. De vakmannen van een isolatiebedrijf uit Urk breken de vloer open en brengen isolerende materialen aan. Bovenop de isolatie plaatst hij de nieuwe vloerafwerking. Hierdoor komt het vloeroppervlak hoger te liggen. Hoeveel hoger is afhankelijk van de dikte van het materiaalsoort dat er gebruikt wordt.

3. Bodemisolatie Urk

Bodemisolatie wordt op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Deze methode is echter minder effectief dan vloerisolatie. Er ontstaat namelijk een luchtlaag tussen de isolatie en het vloeroppervlak. Deze luchtlaag zorgt ervoor dat u toch nog wat warmte verliest. Voor de isolatie worden vaak schelpen, EPS-parels, isolatiechips of thermo-kussens gebruikt.

Kosten vloerisolatie

Het toepassen van een vloerisolatie brengt relatief lage prijzen met zich mee. Over het algemeen kunt u rekening houden met een standaardprijs van €30,- per m². De exacte prijs wordt mede bepaald door de gekozen isolatiematerialen en het vloeroppervlak. Wij bieden u graag vrijblijvende prijsindicaties aan, of helpen u met professioneel advies.

Prijstabel: vloerisolatie kosten

WoningtypeOppervlakteGemid. prijs incl. BTW*
Appartement45 m²€1.350,-
Tussenwoning50 m²€1.500,-
2 onder 1 kap55 m²€1.650,-
Vrijstaande woning70 m²€2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag dus gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparing en terugverdientijd van vloerisolatie

De gemiddelde terugverdientijd is ongeveer 6 jaar. De totale tijd is afhankelijk van de investeringskosten, het vloeroppervlak en de temperatuur binnen en buiten. De komende jaren zal de gasprijs gaan stijgen, belangrijk dus om energiezuinige maatregelen te nemen.

Wat is de besparing met vloerisolatie?

U bespaart gemiddeld €220,- per jaar op uw energiekosten. Naast de besparing voelen de vloeren warmer aan, hierdoor verhoogt u het wooncomfort.

Wat is het verschil tussen vloerisolatie en kruipruimte isolatie?

Deze twee begrippen worden vaak door elkaar gebruikt en er is ook wel een beetje overlap. Bij vloerisolatie wordt de isolatie rechtstreeks op het vloeroppervlak aangebracht. Dit kan via de onderzijde, hiervoor is toegang tot de kruipruimte vereist, of via de bovenzijde. Kruipruimte isolatie bestaat uit isolatie op de bodem van de kruipruimte, oftewel bodemisolatie, of isolatie op het plafond van de kruipruimte, oftewel vloerisolatie langs de onderzijde.

Geen last meer van koude voeten!

Met vloerisolatie voelt uw vloer behaaglijk warm aan én bespaart u op de stookkosten.

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

kruipruimte isoleren Urk

Kruipruimte isoleren Urk

De kruipruimte is een ruimte onder uw woning in Urk. Het staat onder grote druk, omdat het onder het maaiveld zit. Hierdoor is het vaak een vochtige ruimte, waardoor u ook last kunt hebben van vocht. Bovendien zorgt een vochtige ruimte voor vochtproblemen en hogere stookkosten. Want een vochtige ruimte is moeilijker te verwarmen.

Wat kan ik daar aan doen?

Uw kruipruimte isoleren is zeer verstandig. Dit kan door bodemisolatie aan te laten brengen. Hierbij wordt er isolatie op de bodem van de ruimte aangebracht. Effectiever is het om het plafond van de ruimte te verwarmen, dit wordt ook wel vloerisolatie genoemd. Met isolatie voorkomt u optrekkend kou, vocht en tocht.

Voordelen van kruipruimte isolatie

 • Bespaar op uw energierekening!
 • Voorkom vochtproblemen en optrekkende kou.
 • Verhoog het wooncomfort en de waarde van uw woning.

Geschikte isolatiematerialen voor kruipruimte isolatie

Welk isolatiemateriaal geschikt is voor uw kruipruimte is afhankelijk van een aantal factoren, denk hierbij aan de beschikbare ruimte en of u een vochtige kruipkelder heeft of niet. Isolatiechips of EPS-parels zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor vochtige kruipruimtes, want dit materiaal gaat drijven op een laagje water. De volgende isolatiematerialen zijn mogelijk voor kruipruimte isolatie:

 • Schelpen
 • Isolatiechips
 • EPS-parels

Kosten kruipruimte isoleren

Bent u van plan om uw kruipruimte energiezuinig te maken? De isolatiekosten zijn voornamelijk afhankelijk van het materiaal dat er gebruikt wordt en hoe groot de kruipruimte is. Voor een kruipkelder van 45 vierkante meter, dit staat gelijk aan een tussenwoning, bent u ongeveer €900,- tot €2.100,-. De totaalkosten worden ook nog beïnvloedt door de arbeidskosten en voorrijkosten.

Prijstabel: wat kost het isoleren van de kruipruimte?

Type woningVloeroppervlakte in m²Investering*
Tussenwoning45 m²€900,- tot €1.200,-
Hoekwoning50 m²€1.000,- tot €1.300,-
2 onder 1 kap55 m²€1.100,- tot €1.400,-
Vrijstaande woning70 m²€1.400,- tot €1.800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan.

Kruipruimte isolatie om optrekkende kou & vocht te voorkomen!

Bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten door prijsoffertes te vergelijken.

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

gevelisolatie plaatsen Urk

Gevelisolatie Urk

Zoals gezegd kan het isoleren van de muren niet alleen met een spouwmuurisolatie. Ook de isolatie van de gevel is een oplossing. Een gevelisolatie kan op twee verschillende manieren worden toegepast: zowel een binnen- als buitengevelisolatie zijn een optie. Of u nu kiest voor isolatie aan de buiten- dan wel binnenzijde van de gevel. Een gevelisolatie levert van alle isolatievormen het meeste voordeel op de lange termijn op. U bespaart aanzienlijk op de energiekosten, en draagt zo bij aan een beter milieu. Bij een isolatiebedrijf in Urk kunt u meer informatie opvragen over de voor- en nadelen van de beide isolatievormen, en over de prijzen die hierbij komen kijken.

Voordelen van gevelisolatie

Wat zijn de voordelen van gevelisolatie? U bespaart niet alleen op de prijs, maar zorgt ook voor een aangenamere en energiezuinige leefomgeving. Bovendien wordt de kans op vochtproblemen kleiner en zorgt het voor het dempen van contactgeluiden. Voordelen:

 • Voorkomt vochtproblemen
 • Verlaag de energiekosten
 • Uitstekende geluidsdemping

Soorten gevelisolatie

Voor het isoleren van de gevel door een isolatiebedrijf zijn er verschillende opties. Het beste resultaat krijgt u door spouwisolatie of door te kiezen voor buitengevelisolatie. Het nadeel van buitengevelisolatie is dat deze methode zeer kostbaar is en u heeft een vergunning nodig omdat het uiterlijk van de gevel verandert wordt. Het isoleren van de binnenmuren door een isolatiebedrijf is ook een optie, maar hierdoor wordt de leefruimte iets kleiner.

1. Buitengevelisolatie Urk

De eerste en meest prijzige oplossing voor het isoleren van de gevel is de buitengevelisolatie. Bij een buitengevelisolatie plaatsen de specialisten van een isolatiebedrijf een isolatielaag tegen de buitenkant van de muur aan, waarna zij hier een nieuwe bekleding over de gevel over aanbrengen. Dankzij de buitengevelisolatie verbetert dan ook niet alleen de energiezuinigheid van het pand, ook het vooraanzicht zal verbeteren. De totaalkosten voor een buitengevelisolatie vallen rond de €14.000,- en zijn van diverse factoren afhankelijk. Uiteindelijk zult u met de buitengevelisolatie het meeste geld terugverdienen. De terugverdientijd bedraagt echter wel 12 jaar.

Gevelisolatie afwerken met gevelbekleding

De gevel kan op diverse manieren worden afgewerkt door een isolatiebedrijf: met bakstenen, stucwerk of hout of kunststof planken. Deze gevelbekleding heeft tevens een positief effect op de energiezuinigheid van de woning! Welke optie het meest geschikt is voor uw gevelisolatie, is afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Gevelbekleding van hout geeft een prachtige warme uitstraling, maar houd rekening met het vele onderhoud dat vereist is. Kunststof is bijna onderhoudsvrij, maar oogt wellicht niet helemaal juist bij oudere, authentieke woningen. In Urk wordt stucwerk ook steeds vaker toegepast. Hierbij ontstaat er een egaal oppervlak dat de gevel beschermd tegen wind en regen, maar dat ook gewoon erg mooi is.

Kunt u de buitenmuren nog beter isoleren?

Wat zijn de mogelijkheden voor gevelisolatie bij een huis gebouwd tussen 1975 en 1991?

2. Binnenmuur isoleren Urk

Is uw budget niet zo groot, of is gevelisolatie vanaf de buitenzijde niet mogelijk? Dan is een isolatie van de binnenmuur het alternatief. Bij deze techniek zetten wij een laag isolatiemateriaal tegen de binnenzijde van de gevel, en daarna een voorzetwand. Door deze gevelisolatie zal de ruimte in huis enigszins kleiner worden. Bovendien dient u rekening te houden met de verplaatsing van stopcontacten en andere elektrische oplossingen. Dit betekent onder andere dat de verbouwtijd van de isolering van de binnenzijde van de muur aanzienlijk langer duurt dan de buitengevelisolatie. Het is afhankelijk van uw wensen welke oplossing het beste is.

3. Spouwmuur isoleren Urk

De meeste woningen in Urk die gebouwd zijn tussen 1920 en 1980 hebben een spouw. Dit is een ruimte tussen de buiten- en de binnenmuur. Zonder isolatie verliest u veel warmte en voelt de muur koud aan. EPS-parels, isolatieschuim of een ander isolerend materiaalsoort wordt in de spouwmuur gespoten via een aantal vulgaatjes in de muur. Het materiaal sluit alle naden en kieren af.

Mijn spouwmuren zijn al geïsoleerd!

Dat is geen probleem. Want spouwmuurisolatie is ook een optie voor na-isolatie. De isolatie is soms verzakt, verouderd of aangetast door vocht. Door het na-isoleren brengt u de isolerende eigenschappen omhoog.

Kosten gevelisolatie

Voor een optimale isolerende waarde van uw woning in Urk is een gevelisolatie van de buitenzijde aan te raden. De prijzen van deze vorm van gevelisolatie zijn hoog, ongeveer €14.000,-. Hebt u een beperkter budget? Kies dan voor een binnenzijde isolatie. De isolatiekosten hiervoor zijn ongeveer €10.500 bij een bedrijfspand van 105 m². Een nadeel is wel dat u minder vierkante meters oppervlakte overhoudt.

Prijstabel: gevelisolatie kosten

Soort gevelisolatieIsolatiewaarde (Rd)Kosten*Besparing per jaar
Spouwmuurisolatie1,3 Rd€2.000,-€570,-
Isolatie binnenzijde met voorzetwand2,5 Rd€10.500,-€680,-
Buitengevelisolatie4,0 Rd€14.000,-€720,-

*Let op: het gaat hier om gemiddelde kosten. Vraag daarom gratis offertes aan.

Besparing en terugverdientijd van gevelisolatie

Buitengevelisolatie zorgt niet alleen voor een besparing van gemiddeld €720,- per jaar, maar zorgt er ook voor dat uw gevel er weer als nieuw uit ziet. Spouwmuurisolatie heeft de kortste terugverdientijd, gemiddeld heeft u de investering binnen 4 jaar terugverdiend. De kosten voor spouwisolatie zijn namelijk redelijk laag.

Op zoek naar een vakman voor gevelisolatie?

Vind eenvoudig het beste isolatiebedrijf uit Urk. Vergelijk offertes en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

dakisolatie Urk

Dakisolatie Urk

Wilt u niet alleen besparen op de stookkosten maar tevens de kans op lekkages verkleinen? Kies dan voor een dakisolatie met extra vochtwerende laag. Via slechte geïsoleerde daken verliest u al snel 30% van uw warmte, waardoor u jaarlijks flink op uw energiekosten kan besparen! Het laten aanbrengen van dakisolatie kan echter een flinke investering worden, om de investeringskosten enigszins te beperken is het daarom mogelijk om zelf de dakisolatie te plaatsen. Kies in dat geval voor isolatie met behulp van hardschuim platen, steenwol of glaswol, deze laatste is niet erg gebruiksvriendelijk.

Bent u niet zo handig, hebt u maar weinig tijd of laat u deze klus liever over aan een isolatiebedrijf voor een gegarandeerd goed resultaat? Dan biedt het isolatiebedrijf ook andere isolatiematerialen aan. Denk bijvoorbeeld aan EPDM als isolatiemateriaal voor platte daken, of voor schapenwol als duurzaam product voor de isolatie van een hellend dak.

Voordelen van dakisolatie

Dakisolatie, een vorm van isoleren dat veel voordelen heeft. Niet alleen wordt geluidsoverlast van buitenaf beperkt, ook worden vochtproblemen en kans op schimmel voorkomen. U bespaart op de kosten, omdat u minder stookt. Hierdoor krijgt uw huis in Urk een beter energielabel, wat zorgt voor een waardestijging van de woning.

De voordelen op een rij:

 • U voorkomt veel verlies van opstijgende warmte.
 • U verhoogt uw wooncomfort.
 • Verwarm uw woning efficiënter.

Hellend dak isoleren Urk

Hellende daken vormen de meest gebruikelijk dakconstructie bij woningen in Urk. Hellende daken kan een isolatiebedrijf op twee manieren van een isolatielaag voorzien. De eerste oplossing is een isolatie van de buitenzijde. Deze vorm van dakisolatie vraagt een grote handigheid en kan daarom ook het beste door een specialist van een isolatiebedrijf uitgevoerd worden. Het alternatief is het aanbrengen van een isolerende laag aan de binnenkant van de dakconstructie. Hierbij is het van belang dat niet alleen het isolatiemateriaal, maar ook een dampremmende laag geplaatst wordt. Het voordeel van deze laatste isolatietechniek is dat u deze desgewenst eigenhandig kunt toepassen.

Plat dak isoleren Urk

Naast hellende daken zijn ook platte daken eenvoudig van een isolatielaag te voorzien door een isolatiebedrijf. Voor platte daken geldt zelfs dat er drie verschillende isolatietechnieken mogelijk zijn. De isolatietechniek die wij over het algemeen afraden, maar wel de laagste prijs met zich meebrengt is de isolatie van de onderzijde van de dakconstructie. Hoewel dit relatief eenvoudig is, loopt u hierbij het meeste risico op lekkageproblemen. Het alternatief is het plaatsen van een isolerende laag aan de buitenkant van de dakconstructie. De isolerende laag wordt vervolgens overdekt met de dakbedekking door het isolatiebedrijf. Het is tot slot ook een optie om de isolatielaag bovenop de dakbedekking te monteren.

Zolder isoleren Urk

U heeft meerdere mogelijkheden om uw woning te voorzien van zolderisolatie. Meestal kiest men in Urk voor het isoleren van daken, maar het is ook een optie om alleen de zoldervloer te isoleren. Wilt u de zolderkamer gaan verwarmen? Dan is het nodig om het dak te isoleren. Gaat u de zolder als berging gebruiken? Dan is het al voldoende om zoldervloeren van isolatie te voorzien.

Creëer een extra kamer in uw woning!

Door het zolderdak van isolatie te voorzien door een isolatiebedrijf, is het mogelijk om de zolderruimte optimaal te gebruiken. Bijvoorbeeld als extra slaapkamer, logeerkamer of als kantoor. Een onverwarmde zolderkamer kunt u niet opwarmen zonder veel warmte te verliezen. Met zolderisolatie voorkomt u warmteverlies.

Zoldervloer isoleren

Wanneer de zolder niet gebruikt wordt als woonruimte, dan is het vloerisolatie op zolder een voordelig alternatief voor dakisolatie. Vloerisolatie op zoldervloer is relatief eenvoudig zelf te realiseren, zo bespaar u de arbeidskosten en hoeft u enkel het materiaal aan te schaffen. Wij raden u aan om de vloer te isoleren met isolatieplaten of glas- of steenwol. Dit is namelijk eenvoudig te bewerken, waardoor het ook erg geschikt is voor beginnende klussers. U zal moeten beginnen met het maken van een ondervloer. Dit doet u eenvoudig met het plaatsen van een lattenstructuur van hout. Onder dit regelwerk plaatst u vervolgens het materiaal dat u zelf op maat snijdt. De bovenkant van het regelwerk werkt u tot slot af met OSB-platen of laminaat.

Weet u niet goed waar u moet beginnen? Een isolatiebedrijf isoleert zoldervloeren al vanaf €30,- per vierkante meter.

Houten zoldervloer isoleren

Meestal worden houten vloeren geïsoleerd tussen de kepers, dit zijn de balken. Een vakman brengt isolerende materialen aan tussen de kepers, de balken zelf hoeven niet geïsoleerd worden. Daarna werkt hij alles af met nieuwe vloerafwerking. Ook platen zijn een optie, hierdoor komt het vloeroppervlak wel iets hoger te liggen.

Betonnen zoldervloer isoleren

Een betonzoldervloer wordt bijna altijd via de bovenzijde geïsoleerd. Wilt u daarna op de betonvloer lopen? Dan is het verstandig om beloopbare isolatieplaten te gebruiken, deze kunt u nog afwerken met vloerbedekking. Ook minerale wol is geschikt, hiervoor maakt een isolatiespecialist uit Urk eerst een frame.

Dakkapel isoleren

Tegenwoordig worden dakkapellen goed geïsoleerd opgeleverd. In het verleden lag dat wel eens anders. Oudere dakkapellen zijn niet altijd even goed geïsoleerd, dus als u minder warmteverlies wil dan is het een goede zaak om ook de isolerende waarde van de dakkapel aan te pakken. Er wordt vaak gesproken over een warme of koude constructie. Bij warme isolatie plaatst een specialist van een erkend isolatiebedrijf het materiaal tussen het frame. Aan de buitenzijde plaatst hij daarbij een dampdoorlatende folie en aan de binnenkant juist een dampdichte folie, om vochtproblemen te voorkomen. In het geval van koude isolatie worden platen juist bovenop een frame geplaatst.

Kosten dakisolatie

Hoe hoog de prijzen zijn voor het toepassen van een dakisolatie is afhankelijk van de manier van isoleren. Kiest u bijvoorbeeld voor een isolatie aan de buitenzijde van het dak, dan zijn de kosten hoger dan aan de binnenzijde, een verschil dat kan oplopen tot ongeveer €1500,-. Het uitvoeren van een buitenzijde-isolatie zal wel een grotere besparing opleveren op de lange termijn. Andere factoren die de prijs van dakisolatie bepalen zijn: isolatiemateriaal, toegankelijkheid en het uurloon van de specialist van een erkend isolatiebedrijf.

Prijstabel: dakisolatie kosten

Soort dakKosten*
Binnenzijde schuin dak€1.500,- – €2.500,-
Buitenzijde schuin dak€3.500,- – €4.500,-
Zoldervloer€1.000,- – €2.000,-
Plat dak€3.000,- – €4.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten.

Besparing en terugverdientijd van dakisolatie

Warmte stijgt op en daarom verliest u veel warmte wanneer het dak niet geïsoleerd is. De investering van dakisolatie is hoog, vooral wanneer u kiest voor dakisolatie langs buiten, maar de besparing is ook zeer hoog. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 à 5 jaar en een besparing tot wel €700,- per jaar op de stookkosten.

Voorkom warmteverlies via het dak met dakisolatie!

Schakel een isolatiespecialist in voor het beste resultaat. Vergelijk gratis offertes!

Gratis offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

geluidsisolatie muur en vloer

Geluidsisolatie Urk

Geluidsoverlast wordt veroorzaakt door twee soorten geluiden, namelijk contactgeluid en luchtgeluid. Contactgeluiden zijn vaak geluiden binnenshuis, denk aan voetstappen en het schuiven van een stoel. Luchtgeluiden worden veroorzaakt door een drukke weg, stemmen of vliegtuigen.

De geluidsisolatie is afhankelijk van het soort geluid waar u last van heeft. Plafondisolatie is bijvoorbeeld geschikt om geluidsoverlast van uw bovenburen te dempen. Voor het dempen van geluid wordt er vaak gekozen voor geluidsabsorberende materialen. Deze materialen dempen namelijk de trillingen van het geluid en zorgen dat ze niet meer worden doorgegeven. Geluidsisolatie is mogelijk voor overlast van geluid van binnen en buiten.

Vergunning nodig voor isolatie?

Isolatiespecialisten krijgen vaak de vraag of het aanvragen van een vergunning voor woningisolatie verplicht is. Vaak is dit helemaal niet nodig. Alleen wanneer u gevelisolatie laat aanbrengen aan de buitenkant moet u een isolatievergunning aanvragen. U verandert dan namelijk het uiterlijk van uw woning en dit mag niet zonder vergunning. Op de website omgevingsloket.nl leest u meer over het aanvragen en of u vergunningsplichtig bent.

Isolatie subsidie in 2019

Het isolatiepotje voor particulieren is al een aantal jaar op. Alleen een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan nog aanspraak maken op een subsidie. Vanaf 1 januari 2019 is dit echter ook niet meer mogelijk. Op rvo.nl leest u hier meer over. Gelukkig zijn er soms nog wel regionale of lokale subsidiemogelijkheden. Deze vindt u eenvoudig via de website Energiesubsidiewijzer. Op deze website krijgt u een handige lijst van beschikbare subsidies.

En de btw dan?

Het is dan wel geen premie, maar over de arbeidskosten van het isoleren betaalt u het lage btw-tarief. Dit scheelt toch aanzienlijk in de isolatiekosten. Vanaf 1 januari 2019 is dit tarief vastgesteld op 9%. Over de materiaalkosten betaalt u het normale tarief van 21%. Op de website van de Belastingdienst vindt u hier meer informatie over.

Soorten isolatiemateriaal

Wie op zoek gaat naar isolatiematerialen voor het isoleren van het dak, de gevel of de vloer, zal ontdekken dat er vele materiaalsoorten beschikbaar zijn. Deze isolatiematerialen zijn grofweg te verdelen in twee categorieën: natuurlijke en kunstmatige producten. Hoewel er tot voor kort voornamelijk gebruik werd gemaakt van de kunstmatige variant, zijn de natuurlijke producten tegenwoordig steeds populairder. Het is afhankelijk van uw exacte wensen op het gebied van prijs, kwaliteit en extra eigenschappen welk materiaal het meest geschikt is.

Letten op de isolatiewaarde

Voordat u een bepaald isolatiemateriaal kiest, zijn er diverse factoren waar u aandacht aan moet besteden. Voorbeelden daarvan zijn de prijs van het materiaal en de aanvullende eigenschappen. Een derde factor is de isolatiewaarde van het materiaal. De isolatiewaarde kan per product sterk verschillen, en is dan ook van invloed op de dikte van de uiteindelijke isolerende laag. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe groter de kans op subsidie bovendien is, en hoe sterker de prijsstijging van uw woning of bedrijfspand in Urk.

isolatieplaten

Isolatieplaten

Hebt u geen behoefte om de hulp van een erkend isolatiebedrijf in te schakelen bij een dakisolatie of vloerisolatie? Dan adviseren wij om gebruik te maken van isolatieplaten voor de isolatie. Platen zijn bij menig bouwbedrijf in Urk verkrijgbaar, tegen aantrekkelijke prijzen. Het voordeel van isolatieplaten is dat u deze gemakkelijk kunt plaatsen, en dat er weinig voorbereidende werkzaamheden hoeven te worden uitgevoerd. Het nadeel van platen is dat deze slecht in moeilijk bereikbare of ronde hoeken passen. Wij helpen u graag verder. De prijs ligt gemiddeld genomen tussen de €8,- en €25,- per vierkante meter.

PIR

Er zijn steeds nieuwe ontwikkelingen op het gebied van isolatiematerialen. Eén daarvan is de productie van PIR isolatieplaten. De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat, en het product is feitelijk een verbeterde versie van het welbekende PUR. Voordelen van PIR zijn onder andere dat er dunnere platen nodig zijn om eenzelfde isolatiewaarde te verkrijgen, en dat de beloopbaarheid van een stuk beter is. Dit betekent dat u minder ruimte kwijt bent aan het plaatsen van de platen en dat er ook minder afwerking nodig is. U koopt deze platen al vanaf €12,- per vierkante meter.

PUR-isolatie

Hoewel men tegenwoordig steeds vaker PIR inzet als basismateriaal voor isolerende platen, is PUR ook nog steeds veel in gebruik. Er is een tijd geweest dat men bang was voor schadelijke gevolgen voor de gezondheid bij het gebruik van PUR. Uit onderzoek is echter gebleken dat dit materiaal gewoon zonder risico’s kan worden gebruikt. PUR heeft één van de beste isolatiewaardes, waardoor de het materiaal één van de populairste keuzes blijft. Wel ligt de prijs aan de hoge kant, zeker vergeleken met andere materialen. U betaalt namelijk al snel €25,- per vierkante meter, exclusief plaatsen. Polyurethaan kan zowel in harde als vloeibare variant worden toegepast. Onder andere voor een spouwmuurisolatie en vloerisolatie is dit een regelmatig ingezet isolatiemateriaal.

Glaswol

Een ander materiaal dat wij hier voor u uit willen lichten is glaswol. Glaswol is een silicaat, dat wordt gemaakt van zand en gerecycled glas. Het is uitermate geschikt als grondstof voor een dakisolatie of gevelisolatie doordat het niet wordt beïnvloed door vuur en water. Omdat het gebruik van glaswol ademhalingsproblemen en jeuk tot gevolg kan hebben, moet u beschermende kleding en een stofmasker + bril dragen bij het verwerken. Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Wij helpen u graag. Met €8,- per vierkante meter is dit één van de meest voordelige beschikbare materialen.

EPS parels

Op deze pagina geven wij u een overzicht van verschillende isolatiematerialen die geschikt zijn voor de isolatie van uw spouw, vloer en andere woononderdelen. Een isolatiemateriaal waar wij graag nog even uw aandacht op willen vestigen is EPS. EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, een product dat bij ons beter bekend is als piepschuim. De piepschuim parels vermengen wij met lijm, voor de isolatie van de spouw, waardoor zij niet verzakken en lange tijd een uitstekende isolatiewaarde bieden aan uw huis of bedrijfspand in Urk. De kosten voor EPS vallen relatief mee: voor €10,- per vierkante meter kan u al met dit materiaal aan de slag.

Tempex

EPS is niet alleen verkrijgbaar in parels, ook isolatieplaten kunnen wij van dit product maken. In dat geval duiden wij het piepschuim aan als Tempex. Tempex isolerende platen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, waarbij met name de dikte varieert. U hebt de keuze uit Tempex platen van 20 millimeter, maar ook van 120 millimeter dikte. Het is afhankelijk van uw wensen voor isolatiewaarde en geluidsisolatie welke dikte geschikt is. Groot voordeel van Tempex is de eenvoudige isolatie, die u eventueel zelf zou kunnen uitvoeren. Een ander voordeel is de gunstige prijs. Tempex kost slechts €8,- per vierkante meter, waardoor dit een veel gebruikt materiaal is.

Kosten van isolatiemateriaal

Eén van de goedkoopste materialen om uw woning mee te isoleren is glaswol, dit kost gemiddeld €8,- per vierkante meter. Deze prijs is exclusief het plaatsen. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is namelijk goedkoper dan dakisolatie langs de buitenkant. Soms is een isolatiesoort duurder, maar heeft deze wel een hogere isolerende waarde. Bijvoorbeeld in het geval van PIR-platen of EPS-parels. Hierdoor is de investering iets hoger, maar bespaart u meer op de stookkosten.

Prijstabel: prijzen van isolatiemateriaal

Type isolatiemateriaalGrootste voordeelGemiddelde prijs per m², exclusief plaatsing*
PIR (platen)Hoge isolatiewaarde€12,-
PURHandig bij vochtbestrijding€25,-
GlaswolUitstekende geluidsisolatie€8,-
EPS parelsDuurzaam€10,-
Tempex (platen)Voordelig€8,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief BTW en exclusief plaatsing. De gemiddelde prijzen zijn berekend op basis van een isolatielaag van 8 cm. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Natuurlijke isolatiematerialen

Vaak wordt er in Urk gekozen voor kunstmatige isolatiematerialen. Maar wist u dat natuurlijke isolatiematerialen ook geschikt zijn? Voor het isoleren van een kruipruimte is het bijvoorbeeld mogelijk om schelpen te gebruiken. Schelpen hebben namelijk een hoog absorberend en isolerend vermogen. Andere materialen zijn cellulose isolatie, hennep, metisse, stro en schapenwol. Cellulose isolatie wordt gemaakt van papiervlokken.

Isoleren natuurlijke isolatiematerialen net zo goed als kunstmatige materialen?

Ja zeker! Het is een fabel dat natuurlijke materiaalsoorten niet goed isoleren. Vraag een isolatiebedrijf welk materiaal er geschikt is voor uw woning in Urk.

isolatiebedrijf inschakelen Urk

Recent aangevraagde offertes

Spouwmuurisolatie met EPS-parels - Almere
Vloerisolatie tegen de onderkant van de vloer, met isolatieplaten - Lelystad
Bodem van de kruipruimte vullen met schelpen - Dronten
Houten zoldervloer isoleren (graag beloopbaar) - Emmeloord
Plat dak van bijkeuken isoleren - Zeewolde
Binnenkant van hellend dak isoleren - Urk

Isolatiebedrijven vergelijken? Gratis offertes

Bent u van plan om binnenkort een gevelisolatie of vloerisolatie te laten uitvoeren en bent u op zoek naar een erkend isolatiebedrijf uit Urk dat u daarmee kan helpen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vul op het offerteformulier uw wensen in, en wij sturen u spoedig meerdere vrijblijvende offertes toe, die u zelf kunt vergelijken op basis van prijs en aanbod. U kiest zo zelf voor de isolatiespecialist die het beste bij u past. Wij helpen u graag verder!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!

Het duurt maar 1 minuutje.