Isolatie in ‘s-Gravenzande plaatsen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Isolatiebedrijf ‘s-Gravenzande: voor een energiezuinig huis

Energiezuinig wonen is steeds belangrijker. Isolatie draagt hieraan bij! Schakel een isolatiebedrijf uit ‘s-Gravenzande in om uw huis een stuk energiezuiniger te maken. Met spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie vergroot u uw wooncomfort bovendien enorm: ’s winters een warme zolder en dankzij vloerisolatie nooit meer last van koude voeten. Bespaar met spouwmuurisolatie bovendien tot wel €250,- per jaar op de energiekosten! Op zoek naar een isolatiebedrijf bij u in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Deze offerteaanvraag kost u niets en is volledig vrijblijvend, zodat u nergens aan vast zit. U ontvangt zo snel mogelijk offertes in uw mailbox: vergelijk de prijzen en kies de beste optie! Op deze pagina leest u op welke manieren u het huis kunt isoleren, zoals gevelisolatie en geluidsisolatie, en welke subsidie u voor de isolatie kunt aanvragen.

isolatiebedrijf 's-Gravenzande

Welke isolatie plaatsen?

Wilt u uw huis isoleren? Er zijn verschillende manieren waarop u de isolatiewaarde van uw woning verbetert.

U heeft de keuze uit deze soorten isolatie:

  • Spouwmuurisolatie: bij spouwisolatie vult het isolatiebedrijf de spouw met een isolatiemateriaal naar keuze. Spouwisolatie heeft de snelste terugverdientijd.
  • Vloerisolatie: het isolatiebedrijf plaatst isolatiemateriaal op of onder de vloer, waardoor deze een paar graden warmer aanvoelt. Vloerisolatie zorgt voor het hoogste wooncomfort, doordat u geen koude voeten meer hebt.
  • Kruipruimte isoleren: hierbij plaatst het isolatiebedrijf het materiaal tegen het plafond of op de bodem. Het voordeel hiervan is dat u minder last heeft van vochtproblemen.
  • Gevelisolatie: is mogelijk via muurisolatie of buitengevelisolatie. Buitengevelisolatie verbetert direct de uitstraling van uw buitenmuur.
  • Dakisolatie: bij dakisolatie laat u isolatiematerialen plaatsen tegen de binnen- of de buitenkant van het dak. Hiermee valt de hoogst mogelijke besparing te behalen.
  • Geluidsisolatie: hiermee vermindert u lucht- en contactgeluid, waardoor u minder last hebt van geluiden van buitenaf of uw buren. Zo kunt u in alle rust uw boek lezen of tv-programma volgen.

Zoekt u een isolatiebedrijf voor uw woningisolatie? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten!

Wat kost isolatie?

De isolatie prijzen hangen nauw samen met het soort isolatie dat u kiest. Spouwmuurisolatie in ‘s-Gravenzande is relatief voordelig: dit kost gemiddeld €15,- tot €30,- per m². Voor vloerisolatie betaalt u gemiddeld €30,- per m². Als alternatief kunt u kiezen voor kruipruimte isolatie, dit kost gemiddeld €20,- tot €25,- per m². Overweegt u dakisolatie? Afhankelijk van de gekozen methode (Via de binnen- of buitenkant) betaalt u €20,- tot €130,- per m².

Denk bij het berekenen van de kosten ook aan de gemiddelde besparing!

Met spouwisolatie bespaart u gemiddeld €250,- per jaar en bij dakisolatie loopt de gemiddelde besparing op tot wel €500,- per jaar! Hiermee verdient u de investering na verloop van tijd volledig weer terug. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan.

Isolatie: prijzen 2023

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²* Gemiddelde besparing per jaar, standaard** Gemiddelde besparing per jaar, gasprijs €3,-/m3** Grootste voordeel
Spouwmuurisolatie €15,- tot €30,- €250,- €475,- Gemiddeld de snelste terugverdientijd.
Vloerisolatie €30,- €190,- €360,- Verhoogd wooncomfort (warme voeten).
Kruipruimte isolatie €20,- tot €25,- €190,- €360,- Droger huis.
Gevelisolatie €15,- tot €130,- €250,- €475,- Bij buitengevelisolatie verbeter je meteen de uitstraling van je woning (door de nieuwe gevelbekleding).
Dakisolatie €20,- tot €115,- €500,- €950,- Grootste energiebesparing.
Geluidsisolatie vloer €30,- tot €45,- n.v.t. Verminderen van lucht- en contactgeluid.
Geluidsisolatie plafond €35,- tot €55,- n.v.t. n.v.t. Verminderen van lucht- en contactgeluid.
Geluidsisolatie muur €55,- tot €105,- n.v.t. n.v.t. Verminderen van lucht- en contactgeluid.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.
** Berekend aan de hand van een tussenwoning (gemiddelde omvang), met drie bewoners. Uitgangssituatie: HR-combiketel en een gemiddelde binnentemperatuur van 16,5 graden (gemiddeld over dag en nacht) en een gasprijs van 77 cent per m³ gas (prijspeil 2020).

Prijsopbouw van isoleren

De totale isolatiekosten zijn op te splitsen in drie belangrijke categorieën. De eerste zijn de arbeidskosten, dit is ongeveer 55% van de kosten. Dit is het arbeidsloon van het isolatiebedrijf in ‘s-Gravenzande. Daarna gaat ongeveer 35% van de totaalprijs naar de materiaalkosten. Hierop heeft u zelf natuurlijk een invloed, met de keuze voor het materiaal. Tot slot betaalt u ongeveer 10% aan machinekosten.

isolatie prijzen

Handige prijsvoorbeelden

Van plan om te gaan isoleren? Zie hier een paar handige prijsvoorbeelden:

Spouwmuurisolatie ‘s-Gravenzande: hoekwoning

Er wordt gekozen voor spouwmuurisolatie in ‘s-Gravenzande bij een hoekwoning. De hoekwoning heeft een spouwmuur van 85 m². Er wordt gekozen voor EPS-parels, deze zijn namelijk vochtregulerend en volledig recyclebaar. De gemiddelde prijs per vierkante meter van EPS-parels is €20,-.

Daarbij word er ook voor gekozen om een endoscopisch onderzoek te verrichten, van €100,- om te zien of de spouw vervuild is. Als laatst wordt de spouw op geïmpregneerd om de muur extra te beschermen tegen vocht. Dit kost €8,- per m².

De totale kosten voor het isoleren zijn:

  • Isoleren met EPS-parels: €20,- × 85 m² = €1.700,-.
  • Impregneren van de gevel: €8,- × 85 m² = €680,-.
  • Endoscopisch onderzoek: €100,-.
  • Totale kosten: €1.700,- + €680,- + €100,- = €2.480,-
Er wordt gebruik gemaakt van de ISDE-subsidie. Hiermee wordt er €4,- per m² vergoed. Dit haalt weer €340,- van de totaalprijs af. De werkelijke kosten zijn in dit geval €2.140,-.

De gemiddelde besparing per jaar door te isoleren bij een hoekwoning is €350,-, dit betekent dat de isolatie zichzelf in iets meer dan zes jaar terugverdiend.

Geluidsisolatie ‘s-Gravenzande: appartement

Een appartement moet worden voorzien van geluidsisolatie in ‘s-Gravenzande. Er wordt gekozen voor akoestische geluidsisolatie. Het geluid van zowel de boven als onderburen moet worden verminderd. Om dit te doen zal er een verlaagd plafond, voor