Voor iedere situatie de juiste isolatie

Isoleer uw woning en bespaar honderden euro’s. Scherpe prijzen!

Offertes aanvragen

Gratis & vrijblijvend.

Isolatiebedrijf Spijkenisse

Wie kent het niet? Koude voeten, vochtproblemen of andere gevolgen die erop duiden dat er geen isolatie aanwezig is. Breng hier verandering in door een isolatiebedrijf uit Spijkenisse in te schakelen en uw huis aan te laten pakken. Er zijn diverse isolatiesoorten waar u aan kunt denken, zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie of gevelisolatie.

Wilt u meer informatie over isolatie? Benieuwd naar de kosten? Op deze pagina vindt u alles over het isoleren van uw huis in Spijkenisse. Wat voor isolatiemateriaal u kiest en wat de prijzen van de verschillende isolatietechnieken zijn.

isolatiebedrijf Spijkenisse

Waarom een isolatiebedrijf via Wavlo?

Onze service heeft een aantal belangrijke voordelen. Wilt u uw huis laten isoleren door een isolatiebedrijf? Dan vraagt u vrijblijvend en gratis een offerte aan via het offerteformulier. U ontvangt dan van maximaal 5 isolatiebedrijven een prijsopgaaf op maat. Vergelijk deze op prijzen en aanbod. U bespaart hierdoor op de kosten.

 • Vrijblijvend en gratis offertes aanvragen
 • Ontvang offertes van maximaal 5 bedrijven
 • Vergelijken is besparen

Soorten isolatie

Bij het isoleren van uw woonhuis komt heel wat kijken. Er zijn ontzettend veel varianten als het op isolatie aankomt. Zo kiest u bijvoorbeeld voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie of gevelisolatie. Daarnaast is het mogelijk om uw kruipruimte te laten isoleren of te gaan voor dakisolatie. U leest hieronder meer over deze isolatiesoorten.

 • Spouwmuurisolatie
  U kunt spouwmuurisolatie alleen laten plaatsen als uw woning in Spijkenisse over een spouwmuur beschikt. Deze isolatiesoort is erg populair omdat de uitvoering weinig tijd in beslag neemt. Het is daarnaast bovendien relatief voordelig.
 • Vloerisolatie
  Ook met vloerisolatie bespaart u op de stookkosten, maar het heeft nog een ander groot voordeel. Uw huis wordt namelijk een stuk comfortabeler omdat de vloeren minder koud aanvoelen. Bij het aanbrengen van vloerisolatie hebt u twee opties. Als u een kruipruimte hebt dan kan het isolatiebedrijf de vloerisolatie aan de onderkant van de begane grond aanbrengen. Deze manier van vloerisolatie helpt erg tegen schimmel of vocht in huis. De andere optie is isolatie boven de vloer aanbrengen.
 • Kruipruimte isoleren
  Het isoleren van de kruipruimte zorgt voor een besparing tot wel 15% op de energiefactuur. Bovendien voelt de vloer warm aan het koelt het binnen minder snel af. Er zijn verschillende manieren om isolatie aan te brengen. Het is mogelijk om isolatiemateriaal in de kruipruimte te plaatsen.
 • Gevelisolatie
  Dankzij gevelisolatie geniet u van een fijne temperatuur in huis. De muren voelen bovendien niet meer kil aan. Gevelisolatie kan op verschillende manieren worden toegepast: via binnen of via buiten. Gevelisolatie van binnenuit is de makkelijkste manier om zonder een isolatiebedrijf uit te voeren.
 • Dakisolatie
  Warmte stijgt op, in uw huis gaat zo’n 30% via het dak verloren. Het loont daarom om dakisolatie aan te brengen. Hoe u dakisolatie het beste kan aanbrengen hangt van het type dak af en of de zolder wordt gebruikt als leefruimte.

Isolatie, wat zijn de prijzen?

Wat de kosten voor isolatie zijn, is lastig te bepalen omdat ze per isolatiebedrijf verschillen. Bovendien hangt het af van een aantal factoren. Onder andere de soort isolatie, maar ook het materiaal en de arbeidskosten spelen een rol. Spouwmuurisolatie is relatief gezien de goedkoopste isolatietechniek. Dit kost gemiddeld €18,- per m². Wilt u gevelisolatie laten doen door een isolatiebedrijf uit Spijkenisse? Dan kunnen de kosten hoog oplopen. Afhankelijk van het type isolatie is het mogelijk dat u €130,- per m² betaalt. Uw gevel ziet er dan wel weer als nieuw uit!

Dus, wilt u meer weten over de prijzen? Bekijk dan onderstaande tabel. Hier staan de gemiddelde prijzen per m² in.

Prijstabel: isolatie prijzen

Soort isolatieGemiddelde prijs per m²*
Spouwmuurisolatie€18,-
Vloerisolatie€30,-
Kruipruimte isolatie€20,- tot €25,-
Gevelisolatie€15,- tot €130,-
Dakisolatie€40,- tot €60,-
Geluidsisolatie vloer€30,- tot €45,-
Geluidsisolatie plafond€35,- tot €55,-
Geluidsisolatie muur€55,- tot €105,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waar moet u op letten bij inschakelen isolatiebedrijf uit Spijkenisse?

Wanneer u een isolatiebedrijf wilt inschakelen, is het verstandig om dit niet zomaar te doen. Slim is om meerdere isolatiebedrijven onderling te vergelijken. Vakmanschap, ervaring en kennis zijn belangrijke punten bij uw keuze voor een gecertificeerd isolatiebedrijf. Zo gaat u eerst na of het isolatiebedrijf uit Spijkenisse het KOMO-procescertificaat heeft. Dit certificaat geeft garantie op het werk dat uitgevoerd wordt. Is het isolatiebedrijf aangesloten bij KOMO? Dan heeft het zijn eigen kwaliteitsbewaking en wordt het gecontroleerd door een onafhankelijke instantie. Het is verstandig om een gecertificeerd bedrijf te kiezen, maar er zijn ook genoeg bedrijven zonder certificaat die goed werk leveren en betrouwbaar zijn.

Besparen op de kosten voor de woningisolatie?

Vraag vrijblijvend offertes aan bij isolatiespecialisten uit regio Spijkenisse. Vergelijk & bespaar!

Offertes aanvragen

Gratis en vrijblijvend.

spouwmuurisolatie Spijkenisse

Spouwmuurisolatie Spijkenisse

Voordat u over spouwmuurisolatie gaat nadenken is het verstandig om te kijken of uw huis er wel geschikt voor is. Niet elk huis is voorzien van een spouwmuur. Is uw huis in Spijkenisse van de periode voor 1920? Dan is er naar alle waarschijnlijkheid geen spouwmuur. Ook als uw woning een muur heeft die minder dik is dan 24 centimeter kan dit betekenen dat er geen spouw in de muur zit. Eventueel kunnen de medewerkers van een isolatiebedrijf de muur voor u opmeten. Er zijn voor de spouwmuurisolatie verschillende materialen op de markt, te weten: PUR schuim, isolatiekorrels van piepschuim, glaswol en steenwol.

Voordelen van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie heeft een aantal interessante voordelen. Zo zorgt het voor een aangenamer wooncomfort, heeft u in korte tijd een lagere energierekening en is de plaatsing eenvoudig en snel gedaan, vaak binnen 1 dag. De voordelen van spouwmuurisolatie:

 • Aangenamer wooncomfort
 • Verlaging van de energierekening
 • Geplaatst binnen 1 dag

Hoe wordt een spouw gevuld?

Het vullen van uw spouwmuur met spouwmuurisolatie is niet een klus die u zelf kunt aanpakken. Het kan gevaarlijk zijn voor uw gezondheid en ook de spouw ondervindt hier mogelijk nadelen van. Daarnaast zal een verkeerd aangebrachte spouwisolatie op den duur gaan verzakken, wat het isolerende effect teniet doet. Een isolatiebedrijf zal binnen 1 dag uw hele spouw vullen met spouwmuurisolatie. De specialist zal dan enkele kleine gaatjes boren in uw spouwmuur en via deze boorgaatjes het isolatiemateriaal in de muur spuiten. Naderhand zullen wij de gaatjes weer vakkundig dichtmaken. Eventueel installeert ons isolatiebedrijf uit Spijkenisse ook ventilatieroosters in de spouwmuur.

Hoe werkt spouwisolatie?

Benieuwd hoe spouwmuurisolatie precies werkt? Bekijk dan deze korte video.

Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie kan helaas alleen toegepast worden bij huizen die over een spouw beschikken. Hoe weet u dit? Hier komt u achter door te achterhalen uit welk bouwjaar uw huis in Spijkenisse komt. Als u een woonhuis van voor 1920 heeft, dan is er sowieso geen spouwmuur aanwezig. Tussen 1920 en 1980 is de kans groot dat er wel een spouw in zit. Hebben uw muren een dikte van 25 cm of dikker? Dan is er zeker een spouw aanwezig.

Geschikte isolatiematerialen voor spouwmuurisolatie

Voor spouwmuurisolatie worden vaak 4 soorten isolatie gebruikt. Dit zijn glaswol, steenwol, EPS-parels en schuim. Elke materiaalsoort heeft bepaalde eigenschappen, waardoor de prijs varieert. De varianten op een rijtje:

 • EPS-parels
 • Glaswol
 • Steenwol
 • Schuim

Spouwmuur na-isoleren Spijkenisse

Als uw huis al spouwmuurisolatie heeft dan kunt u eventueel een isolatiebedrijf inhuren om te kijken of na-isolatie van de spouw nodig is. Veertig jaar geleden waren de technieken en de kwaliteit van isolatiemateriaal namelijk een stuk minder dan nu. Het is mogelijk dat het oude materiaal is verpulverd of naar beneden is gezakt. In sommige gevallen moet u dit verwijderen maar het is meestal mogelijk om de spouw op te vullen met nieuw isolatiemateriaal.

Nadelen van spouwmuurisolatie: de aandachtspunten

Wanneer spouwmuurisolatie niet goed uitgevoerd wordt, bijvoorbeeld door een verkeerde de verkeerde constructie of ongeschikte bouwmaterialen, ontstaan er minder leuke verschijnselen. Op het moment dat er nog resten puin en cement in de spouw liggen, is er sprake van spouwmuurvervuiling. Deze vervuiling verhindert de spouwmuurisolatie en zorgt voor koudebruggen. Mogelijk is ook dat er cementbaarden in de spouw liggen. De isolatiespecialisten verwijderen de vervuiling in de spouw en gaan dan aan de slag met de isolatie.

Is er spouwmuurvervuiling aanwezig?

Voordat u spouwmuurisolatie laat plaatsen is het wellicht verstandig om deze te laten inspecteren door een isolatiebedrijf uit Spijkenisse. Zoals u hebt gelezen is het namelijk denkbaar dat er oud isolatiemateriaal in de spouwmuur zit. Medewerkers van een isolatiebedrijf uit Spijkenisse kunnen voor u beoordelen of u het oude materiaal eerst moet laten verwijderen of dat u de ruimte kunt aanvullen met nieuw materiaal.

Het is daarnaast mogelijk dat u te maken hebt met spouwmuurvervuiling. Dit ontstaat als er nog resten cement, puin of andere bouwmaterialen in de spouwmuur zitten. Spouwmuurvervuiling komt vooral voor bij oudere woning. Hebt u last van spouwmuurvervuiling? Dan kan het materiaal zich niet gelijkmatig verdelen waardoor koudebruggen ontstaan. Dit gaat allereerst ten koste van de thermische isolatie en daarnaast is het denkbaar dat er na verloop van tijd vochtplekken ontstaan op uw binnenmuur. Het isolatiebedrijf kan de vervuiling veelal verwijderen. Ze halen in dat geval een aantal gevelstenen weg en zorgen ervoor dat de spouwmuur weer schoon is.

Cementresten in de spouw?

Resten cement door slordig metselwerk staan bekend als cementbaarden. Cementbaarden kunnen een brug tussen het binnen- en buitenspouwblad vormen. Ze vormen letterlijk koudebruggen, wat erg nadelig is voor de isolatie. Het is daarnaast mogelijk dat er vochtproblemen ontstaan en vervolgens schimmelvorming.

Een isolatiebedrijf uit Spijkenisse kan een endoscopisch onderzoek uitvoeren. Met behulp van een camera in een slangetje bekijken ze de situatie. Is de aanwezigheid van cementbaarden erg klein? Dan kan een isolatiebedrijf dit plaatselijk oplossen zodat u alsnog spouwmuurisolatie kunt plaatsen. Als er veel cementbaarden zijn dan is verwijderen niet mogelijk en zult u een andere soort gevelisolatie moeten aanbrengen omdat de kans op vochtproblemen anders te groot is. Benieuwd of spouwmuurisolatie bij u in Spijkenisse mogelijk is? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kosten spouwmuurisolatie

De prijzen van spouwmuurisolatie zijn voornamelijk afhankelijk van het soort materiaal dat gebruikt wordt. Populaire materialen zijn glaswol, EPS-parels en PUR-schuim. Daarnaast is natuurlijk het oppervlak wat geïsoleerd wordt een grote factor. Voor een gemiddelde hoekwoning van 60m² betaalt u tussen de €1200,- en €1400,-. In onderstaande tabel vindt u meer informatie over de gemiddelde kosten van spouwmuurisolatie.

Prijstabel: spouwmuurisolatie kosten

Type woningenOpp.Gem. prijs incl. BTW*Gem. besparing per jaar
Appartement30 m²€500,- / €600,-€115,-
Tussenwoning60 m²€800,- / €1.100,-€195,-
Hoekwoning60 m²€1.200,- / €1.400,-€340,-
2 onder 1 kap90 m²€1.500,- / €1.800,-€490,-
Vrijstaande140 m²€2.200,- / €2.500,-€590,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Besparing en terugverdientijd van spouwmuurisolatie

Als u investeert in spouwmuurisolatie, wilt u natuurlijk weten hoeveel u jaarlijks bespaart en wanneer u de geïnvesteerde kosten heeft terugverdiend. Afhankelijk van het type woning in Spijkenisse heeft u de investering al binnen een aantal jaren terugverdiend. Als u in een rijtjeshuis woont, bespaart u gemiddeld €195,- per jaar. Als u het geïnvesteerde bedrag, in dit geval €800,-, deelt door de besparing per jaar, komt u uit op een terugverdientijd van iets meer dan 4 jaar.

Overweegt u spouwmuurisolatie in Spijkenisse?

Vraag gratis en vrijblijvend spouwmuurisolatie offertes aan en bespaar op de isolatiekosten!

Offertes aanvragen

Gratis en vrijblijvend.

vloerisolatie Spijkenisse

Vloerisolatie Spijkenisse

Veel mensen hebben, met name in de winter, last van koude voeten. Kou uit de kruipruimte komt naar boven als uw geen vloerisolatie heeft. Het hebben van vloerisolering draagt dus bij in het wooncomfort van uw woning. Ook als u vloerverwarming wil dan is het verstandig om uw vloer af te dichten. De voornaamste materialen die ons isolatiebedrijf uit Spijkenisse hiervoor inzet zijn: isolatieplaten, PUR schuim en thermoskussens. Met een vloerisolatie kunt u dus een minder vochtig, en warmer thuis krijgen. De gevoelstemperatuur in een woonhuis met een geïsoleerde vloer ligt soms wel 5 graden hoger. De mogelijkheden voor een vloerisolering bij u thuis zijn afhankelijk van diverse factoren.

Voordelen van vloerisolatie

Isolatie van de vloer heeft wel degelijk een aantal voordelen. Zeker wanneer u een oplossing zoekt om uw vloer warmer te houden en u graag de energierekening ziet dalen. Wat zijn de voordelen?

 • Warmere vloer, dus meer wooncomfort
 • Lagere energiefactuur
 • Waardeverhoging van uw huis

Houten vloer isoleren Spijkenisse

Het isoleren van een houten vloer gebeurt vaak via de kruipruimte. U laat namelijk eenvoudig de ruimte tussen de balken opvullen door een isolatiebedrijf. De materiaalsoort, bijvoorbeeld glaswol of steenvol, wordt vastgeklemd zonder dat er lijm nodig is. Gemiddeld moet de isolatiewaarde (uitgedrukt in Rd-waarde), ongeveer 3,3 zijn.

Let wel op, want het vochtigheidspercentage van het hout mag niet hoger liggen dan 20%. Is de vloer te vochtig? Dan is het aan te raden om luchtkussens of dampremmend folie te plaatsen. Bovendien moet de kruipkelder van genoeg ventilatie zijn voorzien.

Betonvloer isoleren Spijkenisse

Hoe de isolatie van een betonvloer in zijn werk gaat, hangt af van de situatie van uw kruipruimte. Als de kruipruimte goed bereikbaar en voldoende hoog is, is het aan te raden om de betonvloer aan de onderkant te isoleren, dus via de kruipruimte. Een veelgebruikt materiaal is isolatieschuim, zoals PUR.

Wanneer u de vloer wilt voorzien van isolatie, om een aangenamere ruimte te creëren, is het ook mogelijk om dit te doen met isolatieplaten. Deze platen worden dan op de betonvloer geplaatst.

Wat nou als de kruipruimte te laag is? Dan is het een optie om te gaan voor bodemisolatie. In dit geval wordt de bodem van de kruipkelder geïsoleerd met isolatie, zoals parels.

Is mijn vloer wel of niet geïsoleerd?

Benieuwd of u al vloerisolatie heeft? Bekijk snel deze video.

Vloerisolatie combineren met vloerverwarming?

Ja, de combinatie tussen vloerisolatie en vloerverwarming is uitstekend. Vloerisolatie en vloerverwarming liggen eigenlijk in het verlengde van elkaar. Laat u de vloer isoleren in uw woonhuis in Spijkenisse? Dan is het aantrekkelijk om gelijk vloerverwarming te laten leggen. Een goed geïsoleerde vloer met vloerverwarming heeft namelijk een hoge isolatiewaarde, zorgt voor ontzettend veel comfort en laat uw energierekening terugbrengen.

Welke mogelijkheden bij vloerisolatie?

Bij vloerisolatie zijn er 3 verschillende soorten isolatietechnieken. Welke techniek u kiest, hangt af van een aantal factoren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om isolatie van de vloer tegen de onderkant te plaatsen. Dit is echter alleen mogelijk wanneer er een kruipruimte is, die hoog genoeg is. Andere opties zijn vloerisolatie van bovenaf of bodemisolatie. Isolatie van bovenaf is niet de meest gunstige optie, omdat er ontzettend veel breekwerk nodig is.

Benieuwd hoe het plaatsen van deze 3 manieren in zijn werk gaat? Lees dan snel verder.

1. Vloerisolatie tegen onderkant van vloer

Dit kan alleen als er een kruipruimte aanwezig is, die begaanbaar is. De kruipruimte is een ruimte die niet verwarmd wordt, dus zonder isolatie straalt de kou door naar de vloer. Het voordeel van deze methode is dat er geen breekwerk nodig is. Veel gekozen materialen zijn isolatieplaten van PUR, PIR of EPS. Het is wel van belang om gaten en kieren te dichten. Dit kan bijvoorbeeld met PUR-schuim.

2. Vloerisolatie van bovenaf

Heeft u geen kruipruimte in woning in Spijkenisse, dan is het een optie om de vloer van bovenaf te isoleren. Deze methode vereist veel breekwerk, omdat alle meubels weg moeten. De huidige vloer moet namelijk eruit gesloopt worden, zodat het isolatiemateriaal gelegd kan worden. Vervolgens legt de isolatiespecialist een nieuwe vloer. Het is van belang dat er zo dun mogelijk geïsoleerd wordt, omdat u anders problemen krijgt met het openen van deuren.

3. Bodemisolatie Spijkenisse

De laatste mogelijkheid is bodemisolatie. Bodemisolatie houdt in dat de bodem van de kruipruimte van een laag isolatie wordt voorzien. Dit wordt vaak toegepast als de kruipkelder te laag is, waardoor vloerisolatie tegen de onderkant onmogelijk is en als u het niet ziet zitten om de vloer open te breken voor isolatie vanaf de bovenzijde. Nadeel aan bodemisolatie is dat je nog steeds warmte via de vloer verliest, omdat de isolatie niet direct tegen de vloer ligt.

Kosten vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie is niet zo makkelijk te berekenen. De factoren die hiervan afhankelijk zijn: het materiaal, het type woonhuis, de oppervlakte die geïsoleerd moet worden, de BTW, loonkosten en natuurlijk de vorm van vloerisolatie. Vuistregel is hier wel dat de gemiddelde prijzen ongeveer €30,- per m² zullen zijn.

Prijstabel: vloerisolatie kosten

WoningtypeOppervlakteGemid. prijs incl. BTW*
Appartement45 m²€1.350,-
Tussenwoning50 m²€1.500,-
2 onder 1 kap55 m²€1.650,-
Vrijstaande woning70 m²€2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag dus gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparing en terugverdientijd van vloerisolatie

De exacte besparing en terugverdientijd van vloerisolatie zijn lastig te bepalen. Dit komt omdat het afhangt van verschillende factoren, zoals het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt, de oppervlakte waar isolatie gelegd wordt en de kosten die u kwijt bent. Vloerisolatie zorgt op jaarbasis voor een besparing van zo’n €220,-. Gemiddeld heeft een investering in vloerisolatie zich in een periode tussen de 5 en 8 jaar terugverdiend.

Wat is het verschil tussen vloerisolatie en kruipruimte isolatie?

Veel mensen weten het verschil tussen vloerisolatie en kruipruimte isolatie niet. Echter zit er wel degelijk een verschil in deze 2 vormen van isolatie. Bij vloerisolatie wordt isolatie op of onder de vloer aangebracht, isolatie via de onderzijde of bovenzijde. Kruipruimte isolatie wordt alleen toegepast wanneer vloerisolatie geen optie is. In dit geval wordt de bodem van de kruipruimte voorzien van isolatiemateriaal.

Vaak last van koude voeten?

Met vloerisolatie zorgt u voor een warme vloer, helemaal in combinatie met vloerverwarming!

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

kruipruimte isoleren Spijkenisse

Kruipruimte isoleren Spijkenisse

De kruipruimte, ook wel kruipkelder genoemd, is de ruimte tussen de grond en de onderkant van uw huis in Spijkenisse. Isolatie van deze ruimte wordt ook wel bodemisolatie genoemd. Hoe hoog kruipruimtes zijn, verschilt per huis. De ruimte is een barrière tussen de vochtige grond en de vloer van het woonhuis. Het is aan te raden om isolatie in de kruipruimte door een isolatiebedrijf te laten doen, zodat u grondvocht en condensatie voorkomt.

Er zijn 2 methodes mogelijk, namelijk het isoleren van het plafond van de kruipruimte en bodemisolatie. De eerste variant wordt ook wel vloerisolatie genoemd. De andere methode is bodemisolatie, waarbij de bodem van de kruipruimte voorzien wordt van isolatie.

Voordelen van kruipruimte isolatie

Isolatie van de kruipruimte is in veel gevallen niet ideaal, omdat vloerisolatie efficiënter is. Toch heeft het een aantal voordelen. Zo voorkomt het vochtproblemen, is het wooncomfort hoger en bespaart u op de energierekening. De voordelen:

 • Geen vochtproblemen
 • Hoger wooncomfort
 • Lagere gasrekening

Geschikte isolatiematerialen voor kruipruimte isolatie

Voor het isoleren van de kruipruimte zijn verschillende isolatiematerialen geschikt. Een veelgebruikt materiaal is EPS in de vorm van parels of chips. Met dit materiaal laat u eenvoudig de kruipruimte vullen door en isolatiespecialist uit Spijkenisse. Er wordt vaak een laag tussen de 20 en 30 cm gelegd. Een andere mogelijkheid is het gebruik van isolatiematrassen of schelpen.

De mogelijkheden:

 • EPS-parels
 • Isolatiematrassen
 • Schelpen

Kosten kruipruimte isoleren

Een kruipruimte isoleren kan met verschillende materialen. De prijzen van de isolatie zijn afhankelijk van het materiaal, maar ook het type woning en in hoeverre de kruipkelder bereikbaar is. Daarnaast is de vochtigheid ook van belang. Als de ruimte te vochtig is, kan er niet geïsoleerd worden door een isolatiebedrijf en moeten er eerst ventilatieroosters aangebracht worden, zodat de ruimte droogt. Afhankelijk van de grootte van het oppervlak, betaalt u gemiddeld tussen de €20,- en €25,- per m².

Prijstabel: wat kost het isoleren van de kruipruimte?

Type woningVloeroppervlakte in m²Investering*
Tussenwoning45 m²€900,- tot €1.200,-
Hoekwoning50 m²€1.000,- tot €1.300,-
2 onder 1 kap55 m²€1.100,- tot €1.400,-
Vrijstaande woning70 m²€1.400,- tot €1.800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan.

Met kruipruimte isolatie voorkomt u vochtproblemen.

Vraag offertes aan via het offerteformulier en kom in contact met isolatiebedrijven.

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

gevelisolatie Spijkenisse

Gevelisolatie Spijkenisse

Wij spraken hiervoor al over de spouwmuurisolatie: het isoleren van de spouwmuur. Naast een isolering van de spouw bestaat er echter ook een gevelisolatie: de isolatie van de buitenmuren die geen spouw hebben. Bij een gevelisolatie bestaat er een onderscheid tussen een binnenmuur en buitenmuurisolatie. Voor welke variant u kiest is afhankelijk van de ruimte die u rondom uw huis in Spijkenisse hebt, en het budget dat u beschikbaar heeft. Het laten uitvoeren van een buitengevelisolatie brengt namelijk aanzienlijk hogere kosten mee dan bij de isolatie van de spouwmuur het geval is. Isolatiematerialen die voor een gevelisolatie geschikt zijn, zijn onder andere steenwol en glaswol.

Voordelen van gevelisolatie

Gevelisolatie heeft ook een aantal voordelen. Zo bespaart u jaarlijks een hoop geld uit, wordt de waarde van uw woonhuis in Spijkenisse vergroot en is de kans op vochtproblemen aanzienlijk kleiner. Bovendien zorgt isolatie van de gevel voor een betere geluidsisolatie. De voordelen van gevelisolatie:

 • Lagere rekening
 • Minder kans op vochtproblemen
 • Waardestijging van uw woning
 • Betere geluidsisolatie

Soorten gevelisolatie

Wanneer u gevelisolatie overweegt, zijn er een aantal varianten te onderscheiden. Afhankelijk van de mogelijkheden, uw wensen en het budget zijn er 3 vormen. Dit zijn buitengevelisolatie, gevelisolatie van de muur aan de binnenzijde en spouwmuurisolatie. Buitengevelisolatie is mogelijk de meest rendabele en efficiënte vorm van isoleren. Echter is er vaak wel vaak een vergunning nodig, omdat het uiterlijk van uw gevel in Spijkenisse veranderd. Geen vergunning kunnen krijgen? Dan is isolatie aan de binnenmuur een oplossing.

1. Buitengevelisolatie Spijkenisse

De beste oplossing op het gebied van isolatie is de buitengevelisolatie. Dit komt doordat met deze isolatietechniek de meeste warmte binnenshuis blijft, en kou niet van buiten naar binnen trekt. Het afhandelen van een buitengevelisolatie van de muur dient u over te laten aan de medewerkers van een erkend isolatiebedrijf uit Spijkenisse. Zij zullen ervoor zorgen dat het isolatiemateriaal snel tegen de muur wordt aangebracht, zodat u binnen korte tijd van een optimaal wooncomfort geniet. Een bijkomend voordeel van de buitengevelisolatie is dat de aanblik van uw huis of bedrijfspand verbetert. Hierdoor zal de prijswaarde van het pand stijgen.

Gevelisolatie afwerken met gevelbekleding

Hebt u gevelisolatie aan de buitenkant van uw woning laten plaatsen? Dan moet u dit afwerken met een soort gevelbekleding. U hebt tegenwoordig de keuze uit vele verschillende soorten gevelbekleding. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om uw woning te bepleisteren met crepi. Isolatie is zeer effectief in combinatie met crepi. Uw gevel ziet er daarnaast weer als nieuw uit en deze is beschermd tegen weersinvloeden. (Witte) crepi is wel gevoelig voor vervuiling, vooral als u in een stedelijk gebied woont.

Een andere optie is het plaatsen van steenstrips. Deze zijn erg licht en dun, zo worden uit echte bakstenen gezaagd. Uw gevel ziet er weer als nieuw uit en u hebt een minimum aan ruimteverlies. Houdt u van een warme uitstraling? Dan is een houten gevelbekleding wellicht iets voor u. Vooral thermohout of hardhout is erg geschikt omdat dit goed bestand is tegen vocht.

Kunt u de buitenmuren nog beter isoleren?

Wat zijn de mogelijkheden voor gevelisolatie bij een huis gebouwd tussen 1975 en 1991?

2. Binnenmuur isoleren Spijkenisse

Wie minder geld te besteden heeft, of geen extra ruimte aan de buitenzijde van de muur heeft, kan kiezen voor een gevelisolatie aan de binnenzijde van de muur. In dit geval zetten de specialisten van ons isolatiebedrijf isolatiemateriaal tegen de bestaande muur, waarna zij hier een voorzetwand tegen plaatsen. Door het isoleren zal dan enkele vierkante meters van de leefruimte verloren gaan. Toch kiezen veel van onze klanten uit Spijkenisse voor deze oplossing. Dit komt onder andere doordat het werk relatief snel is afgehandeld. U moet er wel rekening mee houden dat u enkele dagen niet van een bepaalde ruimte gebruik kunt maken.

3. Spouwmuur isoleren Spijkenisse

Isoleren van de spouwmuur gebeurt steeds vaker. Dit komt omdat het een relatief goedkope manier van isoleren is. Bovendien heeft u de investering binnen een aantal jaren terugverdiend. Het is een slimme investering, omdat de energieprijzen stijgen en er vaak subsidies beschikbaar zijn voor het energiezuinig maken van uw woning. Helaas beschikken niet alle huizen over een spouwmuur.

Wilt u weten of uw huis over een spouw beschikt? Dan is het handig om te achterhalen wat het bouwjaar van uw woonhuis is. Zo komt u er eenvoudig achter of uw huis een spouwmuur heeft die geïsoleerd kan worden.

Kosten gevelisolatie

Als u uw gevel wilt isoleren en u wilt ongeveer hetzelfde resultaat als met spouwmuurisolatie dan komt u een stuk duurder uit. Dit komt doordat er meer materiaal en werk nodig ter vergelijking met het isoleren van de spouw. In de volgende tabel hebben we een kort overzicht van de kosten van gevelisolatie gegeven voor een gemiddelde gezinswoning van 105 m².

Prijstabel: gevelisolatie kosten

Soort gevelisolatieIsolatiewaarde (Rd)Kosten*Besparing per jaar
Spouwmuurisolatie1,3 Rd€2.000,-€570,-
Isolatie binnenzijde met voorzetwand2,5 Rd€10.500,-€680,-
Buitengevelisolatie4,0 Rd€14.000,-€720,-

*Let op: het gaat hier om gemiddelde kosten. Vraag daarom gratis offertes aan.

Besparing en terugverdientijd van gevelisolatie

Met buitengevelisolatie rekent u gemiddeld genomen op een energiebesparing van zo’n 25%. Afhankelijk van het bedrag dat u geïnvesteerd heeft, ligt de terugverdientijd van buitengevelisolatie tussen de 8 en 13 jaar. De terugverdientijd is langer dan bij andere isolatiemethoden, omdat het een arbeidsintensieve klus is waar hoge kosten bij komen kijken. Bovendien is de besparing en terugverdientijd ook afhankelijk van uw stookgedrag.

Gevelisolatie toepassen op uw gevel in Spijkenisse?

Schakel een isolatiebedrijf in die de buitengevelisolatie voor u plaatst.

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

dakisolatie Spijkenisse

Dakisolatie Spijkenisse

Zoals u waarschijnlijk wel weet stijgt warme lucht naar boven. Dit betekent dat wanneer daken niet geïsoleerd worden, veel warmte verloren gaat. In woningen in Spijkenisse zonder isolatie gaat zo’n 30% van alle warmte verloren via het dak. Erg zonde! Een oplossing voor het tegengaan van dit warmteverlies is het toepassen van een dakisolatie. Een dakisolatie kunnen wij uitvoeren met behulp van diverse isolatiematerialen. Eén van de materialen die wij vaak gebruiken is glaswol. Gaat u zelf aan de slag met de dakisolatie? Dan adviseren wij om isolatieplaten toe te passen. Deze isolatieplaten zijn eenvoudig te verwerken en bovendien zeer aantrekkelijke geprijsd. Gebruikt u liever natuurlijke producten? Dan is schapenwol de beste oplossing als isolatiemateriaal voor de dakisolatie.

Voordelen van dakisolatie

Dakisolatie heeft, net als alle andere vormen van isolatie, ook diverse voordelen. Ten eerste is het beter voor het milieu, u verliest minder warmte, waardoor uw stookgedrag lager wordt. Dit scheelt gas en CO2-uitstoot. Bovendien bespaart u ook op de energierekening.

Wat zijn de voordelen?

 • Beter voor het milieu
 • Lagere stookkosten
 • Minder warmte verlies

Hellend dak isoleren Spijkenisse

Bij de meeste huizen in Spijkenisse is er sprake van een hellend dak. De dakconstructie en de hellingshoek zijn van invloed op de manier waarop de isolatie kan worden toegepast. De meeste huizen in Nederland hebben schuine daken. Bij dit daktype is het belangrijk dat de isolatie een hoge isolatiewaarde heeft. Wij kunnen zowel aan de binnen- als aan de buitenkant dakisolatie aanbrengen. Als de hele dakconstructie aan de buitenkant is geïsoleerd dan noemt men dat een ‘warme isolatie’. Maakt u geen gebruik van uw zolder als leefruimte dan kunt u de zoldervloer isoleren: u hoeft dan minder oppervlakte te isoleren. Kortom, hetzelfde resultaat tegen lagere prijzen.

Plat dak isoleren Spijkenisse

Een aantal woningen de wij bij ons isolatiebedrijf isoleren hebben platte daken. Er zijn 3 manieren om deze te isoleren. De eerste is om het materiaal aan de binnenkant van het dak te plaatsen. Een tweede is om de dakisolatie op de constructie te zetten waarna het wordt afgedekt door de dakbedekking. De laatste manier is om op de dakbedekking dakisolatie te leggen. Dit ziet u wellicht veel bij dakterrassen en daken die beloopbaar moeten zijn. Wilt u extra bijdragen aan een beter milieu? Overweeg dan om een groendak aan te leggen bij uw plat dak. Groende daken zijn in diverse uitvoeringen mogelijk.

Zolder isoleren Spijkenisse

Het laten isoleren van de zolder door een isolatiebedrijf is een zeer rendabele manier om energie te besparen. Omdat warmte opstijgt, gaat er veel warmte verloren via de zolder als deze niet geïsoleerd is. Er zijn verschillende opties, namelijk dakisolatie, de zoldervloer isoleren, of allebei.

Maar wanneer kiest u voor welke isolatietechniek? Als u de zolder wilt inrichten als leefruimte, zoals een werkkamer of slaapkamer, is het verstandig om het dak te laten isoleren door een isolatiebedrijf uit Spijkenisse. Dient de zolder alleen als opslagruimte? Dan is zoldervloerisolatie voldoende.

Zoldervloer isoleren

Twijfelt u of u isolatie op het dak of op de zoldervloer wilt aanbrengen? Als u de zolder niet als leefruimte gebruikt, dan is het beter om op de vloer van de zolder isolatie aan te brengen. Op deze manier wordt de zolder niet onnodig opgewarmd, hebt u minder isolatie nodig en isoleren gaat daarnaast sneller. Hoe u isolatie laat aanbrengen door een isolatiebedrijf uit Spijkenisse, hangt voornamelijk van de constructie van de vloer af. Er wordt onderscheid gemaakt in houten en betonnen vloeren.

Houten zoldervloer isoleren

Bestaat uw zoldervloer uit houten kepers? Dan is de eenvoudigste manier om isolatiedekens, zoals glaswol of rotswol, tussen de kepers te plaatsen. Kepers zijn houten balken, waar eenvoudig isolatiemateriaal tussen geplaatst wordt. Glaswol en rotswol zijn beide eenvoudig te plaatsen. Bovendien hebben ze goede isolatiewaarden. Beide isolatiematerialen zijn niet beloopbaar. Het is dus aan te raden om het isolatiemateriaal nog af te werken, zodat er op gelopen kan worden.

Betonnen zoldervloer isoleren

Heeft u een zoldervloer die gemaakt is van een betonnen plaat, dan is het verstandig om te isoleren met isolatieplaten. Deze nemen weinig ruimte in, zijn drukvast en hebben dezelfde isolatiewaarde als isolatiedekens. Het voordeel van isolatieplaten is dat het gewoon nog beloopbaar is. Het is dus niet nodig om extra vloerafwerking op het materiaal te plaatsen.

Dakkapel isoleren

Als u dakisolatie gaat aanbrengen dan is het verstandig om ook rekening te houden met uw dakkapel. Oudere dakkapellen zijn veelal niet geïsoleerd. Dit is erg zonde als u wel dakisolatie hebt. Via de dakkapel is er dan alsnog veel warmteverlies. In principe bestaat een dakkapel uit een dak en de wangen. De constructies zijn in de meeste gevallen dampdicht. De beste manier om uw dakkapel van isolatie te voorzien is door dit aan de buitenkant te plaatsen. In dat geval komt de isolatie tussen de dakplaat en de dakbedekking terecht. Dit is een grote klus, het is dan ook verstandig om hiervoor een isolatiebedrijf uit Spijkenisse in te schakelen.

Isoleren via de buitenkant

Als isolatie aan de buitenkant niet mogelijk is dan kunt u dakisolatie aan de binnenkant van de dakkapel aanbrengen. Het is belangrijk om hierbij een dampremmende folie te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat het isolatiemateriaal vrij blijft van vocht. Het is belangrijk dat u erg precies werkt en alle kieren en naden dichtplakt. De keuze valt hierbij vaak op glaswol of steenwol. Dit materiaal is brandveilig en u drukt het eenvoudig tussen de dakliggers en stijlen.

Isoleren via de binnenkant

Als u isolatie op het dak van de dakkapel aanbrengt, dan moet u ook zeker de wangen niet vergeten. Hiervoor maakt u een raamwerk van houten stijlen en regels. Deze brengt u aan tegen de wangen. Tussen de stijlen kunt u vervolgens isolatiewol plaatsen. Over het materiaal spant u een dampremmende folie. Hierna kunt u de wangen afwerken, gebruik hiervoor bijvoorbeeld een gipsplaat. De laatst stap is het dichten van kieren en naden, dit kunt u met PU-schuim doen. Door het dichten van alle kieren vermindert u het warmteverlies. Ventilatie door de kieren is echter niet meer mogelijk. Het is daarom cruciaal dat de dakkapel is voorzien van ventilatieroosters.

Kosten dakisolatie

De kosten van verschillende isolatie soorten hangt samen met vele factoren. Gemiddelde prijzen voor platdakisolatie beginnen bij €3000,-. Voor het isoleren van de zoldervloer met dakisolatie bent u ongeveer tussen de €1000,- en €2000,- kwijt. De binnenzijde van een schuin dak isoleren met dakisolatie is goedkoper dan de buitenzijde. Hier bent u gemiddeld ongeveer €2000,- voor kwijt. De prijs voor het isoleren van de buitenzijde van het dak met dakisolatie is gemiddeld: €4000,-.

Prijstabel: dakisolatie kosten

Soort dakKosten*
Binnenzijde schuin dak€1.500,- – €2.500,-
Buitenzijde schuin dak€3.500,- – €4.500,-
Zoldervloer€1.000,- – €2.000,-
Plat dak€3.000,- – €4.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten.

Besparing en terugverdientijd van dakisolatie

Met de juiste dakisolatie bespaart u jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten. Bovendien voelt uw woning comfortabeler aan. Dakisolatie is dus het geld van het investeren waard, omdat u het binnen een aantal jaar terugverdiend hebt. Gemiddeld gezien bespaart u €400,- per jaar. Afhankelijk van de hoogte van de investering, ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 5 jaar.

Besparen op de energierekening & het milieu helpen?

Dakisolatie zorgt ervoor dat de warmte niet verloren gaat. Vraag offertes aan!

Gratis offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

geluidsisolatie Spijkenisse

Geluidsisolatie Spijkenisse

Door geluidsisolatie te laten plaatsen door een isolatiebedrijf uit Spijkenisse, vermindert u geluidshinder van binnen of buitenaf aanzienlijk. Welke techniek en materialen toegepast worden, hangt af van de bouwconstructie. Er zijn 2 vormen van geluidsisolatie, namelijk geluidsisolerende materialen en geluidsabsorberende materialen. Geluidsisolerende isolatiematerialen verminderen geluiden van buitenaf, maar ook geluidsoverdracht van geluiden binnen. Geluidsabsorberende materialen zijn gericht op het verbeteren van de akoestiek in de woonkamer.

Wilt u weten welke isolatiemethode u nodig heeft voor geluidsisolatie? Dan is het verstandig om te bepalen welk type geluid zorgt voor de geluidsoverlast. Er is namelijk contactgeluid en luchtgeluid. Contactgeluiden zijn geluiden die in verbinding staan met muren, plafonds of vloeren. Luchtgeluid is geluid dat ontstaat in de vrije lucht, die via geluidstrillingen verspreid worden.

Vergunning nodig voor isolatie?

Als u isolatie gaat aanbrengen dan hebt u in sommige gevallen een vergunning nodig. Bij spouwmuurisolatie heeft u bijvoorbeeld geen vergunning nodig omdat u hierbij niets veranderd aan het uiterlijk of de constructie van uw pand in Spijkenisse. Bij het plaatsen van gevelisolatie heeft u wel een vergunning nodig. De isolatie wordt namelijk tegen de buitenmuur aangebracht en afgewerkt met gevelbekleding. Hierdoor verandert het aanzicht van uw pand waardoor een vergunning verplicht is. Twijfelt u? Dan is het verstandig om contact op te nemen met uw gemeente.

Isolatie subsidie in 2019

Beschikt u over een koopwoning in Spijkenisse waar u zelf in woont? Dan is het mogelijk om via de VVE een subsidie aan te vragen voor isolatie van het woonhuis. U kunt dan zo’n 20% van de investering terugkrijgen. Ga voor meer informatie over subsidies naar de website van de Rijksoverheid of naar rvo.nl.

Wat nou als u particulier bent? Voor eigenaren-bewoners van een woning was er ook de mogelijkheid om een premie aan te vragen voor isolatie. Helaas is het potje voor deze groep op.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor lokale subsidies? U typt uw adres in op de Energiesubsidiewijzer.nl, zo vindt u welke subsidies er beschikbaar zijn in uw gemeente in Spijkenisse.

Isolatie laten plaatsen door een isolatiebedrijf? In plaats van de gebruikelijke 21%, betaalt u slechts 6% aan btw op de arbeidskosten. Let op: vanaf 1 januari 2019 wordt dit tarief verhoogd van 6 naar 9%. Ga voor meer informatie over het verlaagde btw-tarief naar de website van de Belastingdienst.

Soorten isolatiemateriaal

Wanneer u uw woning in Spijkenisse van isolatie wilt voorzien, dan hebt u de keuze uit een groot aantal isolatiematerialen. Veel voorkomende materialen zijn PIR, PUR, glaswol en diverse natuurlijke materialen. Voor welk isolatiemateriaal u het beste kunt kiezen is afhankelijk van het soort isolatie dat u toepast, en de mate van eigenhandigheid die u wenst. Zo zijn isolatieplaten gemakkelijker zelf te plaatsen dan thermokussens. Een buitengevelisolatie is bovendien lastiger dan de isolatie van de spouw. Voor beide is echter de ondersteuning van een isolatiebedrijf aan te raden.

Letten op de isolatiewaarde

Een ander aandachtspunt bij het maken van de keuze voor isolatiemateriaal, is de isolatiewaarde van het product. Met name voor een gevelisolatie of dakisolatie is de isolatiewaarde van groot belang. Deze waarde draagt niet alleen bij aan de warmte-isolering, maar kan ook zorgen voor een verhoogde prijswaarde van uw pand, wanneer u dit eventueel later wilt verkopen. Afhankelijk van de gekozen isolatiewaarde kan er ook meer subsidie worden gegeven door de gemeente of overheid. In het Bouwbesluit staan de meeste voorwaarden voor de minimale isolatiewaarde bij u thuis.

isolatieplaten

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn de meest eenvoudige keuze voor een vloerisolatie, dakisolatie en in sommige gevallen een gevelisolatie. Het plaatsen van isolatieplaten is vrij gemakkelijk, waardoor zeker doe-het-zelvers een grote voorliefde hebben voor isolatieplaten. Het nadeel van de platen is dat deze vaak niet als afwerking gebruikt kunnen worden, en dat de meeste isolatieplaten geen dragende kracht hebben. Weet dus waar u aan begint als u isolerende platen van hardschuim of een ander isolatiemateriaal aanschaft.

PIR

De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat. PIR wordt gezien als de verbeterde versie van de veelgebruikte PUR isolatie. Een isolatieplaat van dit materiaal wordt aan twee kanten voorzien van alucraft of glasvlies ter bescherming van het hardschuim waar de plaat uit is opgebouwd. Het voordeel van PIR isolatieplaten is dat deze een stuk dunner zijn dan de traditionele PUR modellen. Dit komt doordat polyisocyanuraat een veel hogere isolatiewaarde heeft, en daarom voor dezelfde isolatiewaarde veel minder materiaal nodig heeft. Gemiddeld kost PIR €12,- per m².

PUR-isolatie

Hoewel men tegenwoordig steeds vaker PIR inzet als basismateriaal voor isolerende platen, is PUR ook nog steeds veel in gebruik. Er is een tijd geweest dat men bang was voor schadelijke gevolgen voor de gezondheid bij het gebruik van PUR. Uit onderzoek is echter gebleken dat dit materiaal gewoon zonder risico’s kan worden gebruikt. Polyurethaan is zowel in harde als vloeibare variant toe te passen. Onder andere voor de isolering van de spouwmuur en voor vloeren is dit een regelmatig ingezet isolatiemateriaal. Wilt u PUR laten plaatsen? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €25,- per m².

Glaswol

Glaswol wordt eveneens vaak toegepast als isolatiemateriaal. Het voordeel van glaswol is dat dit een soepel product is, waardoor het ook op moeilijker bereikbare plekken kan worden geplaatst. Over het algemeen wordt glaswol het meest gebruikt bij het isoleren van het dak, of bij een eenvoudige gevelisolatie. Gaat u zelf met de glaswol aan de slag? Ga dan voorzichtig te werk met het snijden. Zwevende glasvezels kunnen gevaarlijk zijn voor de ademhaling. Draag minimaal een mondkapje, stofbril en handschoenen tijdens het werk. De gemiddelde prijzen van glaswol liggen rond de €8,- m².

EPS parels

Voor een spouwmuurisolatie zijn er heel wat isolatiematerialen geschikt. Eén van de materialen die wij regelmatig toepassen zijn EPS parels. Deze parels vermengen wij met lijm om verzakking te voorkomen. De afkorting EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen. Het is een product dat wij beter kennen als piepschuim. EPS parels zijn eveneens geschikt voor de isolatie van kruipruimtes, hiermee voorkomt u dat kou de woning in trekt. De EPS isolatieplaten vormen een basis voor de isolatie van wanden en vloeren. In dat geval wordt het product EPS aangeduid met de term Tempex. Gaat uw voorkeur uit naar EPS parels? Dit kost gemiddeld €10,- per m².

Tempex

Tempex is zoals al aangegeven een term voor isolatieplaten met EPS als basis. Tempex kunnen wij in vele soorten en maten aanleveren. U hebt onder andere de keuze uit Tempex met een dikte van 20 tot 120 millimeter. De isolatiewaarde is natuurlijk afhankelijk van deze dikte. Voor een optimale isolatiewaarde kiest u voor een isolatiewaarde boven de 2.2. Dit betekent een Tempex laag van minimaal 100 millimeter dikte. Groot voordeel van Tempex zijn de lage prijzen en de eenvoudige verwerking van de isolatieplaten. Voor een doe-het-zelver dus ideaal materiaal. De gemiddelde prijzen van Tempex platen bedragen €8,- per m².

Kosten van isolatiemateriaal

Wat kost isolatiemateriaal? Deze vraag is lastig te beantwoorden, omdat de kosten van de verschillende materialen nogal uiteenlopen. Het goedkoopste materiaal voor isolatie is Tempex of glaswol. Hier betaalt u gemiddeld €8,- per m² voor. Wilt u graag vocht bestrijden? Gebruik dan PUR. PUR-schuim is wel wat prijziger, de gemiddelde prijs per m² ligt rond de €25,-. In onderstaande tabel vindt u meer gemiddelde prijzen van de materiaalsoorten.

Prijstabel: prijzen van isolatiemateriaal

Type isolatiemateriaalGrootste voordeelGemiddelde prijs per m², exclusief plaatsing*
PIR (platen)Hoge isolatiewaarde€12,-
PURHandig bij vochtbestrijding€25,-
GlaswolUitstekende geluidsisolatie€8,-
EPS parelsDuurzaam€10,-
Tempex (platen)Voordelig€8,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief BTW en exclusief plaatsing. De gemiddelde prijzen zijn berekend op basis van een isolatielaag van 8 cm. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Natuurlijke isolatiematerialen

Naast vele kunstmatige isolatiematerialen, zijn er ook diverse natuurlijke producten die gebruikt worden voor de isolatie van uw woning of bedrijfspand in Spijkenisse. Voorbeelden van dergelijke materialen zijn schelpen en zand voor het isoleren van de kruipruimte. Voor dakisolatie gebruiken isolatiebedrijven regelmatig hennep en schapenwol. Cellulose isolatie is ook een natuurlijk materiaal, dat gebruikt wordt voor daken, muren of vloeren. Andere natuurlijke isolatiematerialen zijn kruk, houtvezel, stro of metisse. Elke soort heeft bepaalde eigenschappen die de kostprijs beïnvloeden. Het voordeel van natuurlijke producten is dat deze beter zijn voor het milieu en vaak een lange levensduur hebben. Het nadeel van bepaalde natuurlijke producten is dat deze maar één of twee passende eigenschappen hebben.

isolatiebedrijven Spijkenisse

Recent aangevraagde offertes

Spouwmuurisolatie met EPS-parels - Rotterdam
Vloerisolatie tegen de onderkant van de vloer, met isolatieplaten - Den Haag
Bodem van de kruipruimte vullen met schelpen - Dordrecht
Verouderde spouwmuurisolatie aanvullen - Leiden
Buitengevelisolatie + afwerking met houten gevelbekleding - Zoetermeer
Houten zoldervloer isoleren (graag beloopbaar) - Delft
Plat dak van bijkeuken isoleren - Schiedam
Binnenkant van hellend dak isoleren - Spijkenisse
Spouwmuur isoleren met glaswol - Gouda
Geluidsisolatie verbeteren van de vloer - Vlaardingen
Binnenmuur isoleren met voorzetwand - Alphen aan den Rijn

Isolatiebedrijven vergelijken? Gratis offertes

Bent u op zoek naar een ervaren isolatiebedrijf uit de buurt van Spijkenisse die u kan helpen bij een spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie of dakisolatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vul bij het offerteformulier zo nauwkeurig mogelijk uw wensen in, en wij sturen u spoedig enkele vrijblijvende offertes toe. Vergelijk de offertes op basis van prijs en kies voor het isolatiebedrijf uit Spijkenisse dat het beste bij u past.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!

Het duurt maar 1 minuutje.