Voor iedere situatie de juiste isolatie

Isoleer uw woning en bespaar honderden euro’s. Scherpe prijzen!

Offertes aanvragen

Isolatiebedrijf Gouda

Het isoleren van uw appartement of bedrijfspand in Gouda brengt een heleboel voordelen met zich mee. Voor de meeste mensen is de lagere energierekening de reden om isolatie aan te brengen. Naast de kostenbesparing die u doet, is de zorg voor het milieu een goede tweede reden. Een woning die niet geïsoleerd is zal meer energie nodig hebben en dus uiteindelijk meer schade toebrengen aan het milieu. Vind via ons netwerk een isolatiebedrijf uit Gouda die voor u het warmteverlies in hoge mate kan beperken. Wist u dat u tot wel 40% kan besparen op de investeringskosten van een isolatieklus door het vergelijken van isolatiebedrijven? Via het contactformulier op onze offertepagina kan u makkelijk en snel meerdere offertes aanvragen. Na uw aanvraag ontvangt u spoedig tot 5 vrijblijvende offertes. U kunt op verschillende manieren uw huis voorzien van isolatie. Hieronder volgen de meest voorkomende soorten.


Soorten isolatie

Er zijn meerdere mogelijkheden als het om de isolatie van uw huis gaat. Allen zullen ze u een rendement opleveren en meewerken aan een beter milieu. Welke soort het meest geschikt is hangt af van uw wensen.

 • Spouwmuurisolatie
  Deze soort is erg populair omdat het relatief voordelig is. Isolatie van de spouwmuur levert daarnaast het meeste rendement op omdat u deze het snelst terugverdient. Het plaatsen kan bovendien binnen een dag worden gedaan.
 • Vloerisolatie
  Vloerisolatie kunt u aan de onderkant of de bovenkant van de begane grond aanbrengen. Als u veel last hebt van vocht en schimmel dan is via de onderkant de beste optie. Daarnaast geniet u dankzij vloerisolatie van een comfortabele woning zonder koude vloer.
 • Gevelisolatie
  Deze isolatiesoort kunt u via binnen of via buiten toepassen. Wilt u zelf isolatie aanbrengen zonder de hulp van een isolatiebedrijf? Dan is gevelisolatie van binnenuit de meest eenvoudige manier. Daarnaast zullen de muren in uw huis niet langer kil aanvoelen.
 • Dakisolatie
  Zo’n 30% van alle warmte in woningen gaat verloren via het dak. Dankzij dakisolatie zult u dus aanzienlijk op de stookkosten besparen. Ook dakisolatie kan op verschillende manieren worden aangebracht. Welke manier het meest geschikt is hangt af van het daktype en of u de zolder als leefruimte gebruikt.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor een buitengevelisolatie of de isolering van een spouw? De specialisten van isolatiebedrijf Wavlo beantwoorden graag al uw vragen. Doordat menig isolatiebedrijf bij ons aangesloten is, kunnen wij u landelijke dekking bieden. Dit houdt in dat er altijd een isolatiebedrijf bij u in de buurt zit. Het grote voordeel van ons netwerk is dat u vrijblijvend en kosteloos meerdere offertes kan aanvragen van isolatiebedrijven bij u in de buurt. Door prijzen voor de isolatie van een muur of vloer te vergelijken maakt u een gedegen en weloverwogen beslissing. Vraag nu gratis offertes aan via het contactformulier, u ontvangt spoedig een reactie.

Spouwmuurisolatie

Voor 1980 werd spouwmuurisolatie nog erg weinig toegepast. Als u een huis heeft die voor deze periode gebouwd is, is er dus erg veel te besparen op de stookkosten als u isolatie toepast. Een bijkomend voordeel is dat uw woning meer waard wordt. Wanneer u last heeft van tocht en vocht in de uw woonhuis zorgt een goede isolatie van de spouwmuur ervoor dat deze problemen verdwijnen. U zult meer wooncomfort ervaren wanneer de spouwmuur in uw huis geïsoleerd is. De woning blijft namelijk koeler in de zomer en houd de warmte binnen in de winter. Maar wat is nou eigenlijk een spouwmuur? En hoe werkt spouwmuurisolatie?

Hoe wordt een spouw gevuld?

Een spouw is de 7 tot 9 centimeter tussen 2 muurdelen die aan elkaar bevestigt zijn. Veel woningen in Nederland hebben nog geen isolatie in de spouw. Om de spouwmuurisolatie toe te kunnen passen worden kleine gaatjes in de muur geboord om vervolgens het isolatiemateriaal in de spouw te spuiten. Als het product eenmaal in de spouwmuur zit zullen de medewerkers van ons isolatiebedrijf in Gouda de boorgaatjes weer dichten. U zult dezelfde dag al profiteren van een beter warmte-behoud en ziet aan de buitenzijde van de muur niets van de uitgevoerde werkzaamheden. De materiaalsoorten ons isolatiebedrijf vooral inzet zijn: steenwol, glaswol, PUR en isolatiekorrels.

spouwmuurisolatie door isolatiebedrijf Gouda

Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Niet elke woning is geschikt voor spouwmuurisolatie. Het is namelijk cruciaal dat uw huis in Gouda over een spouw beschikt. Weet u niet zeker of uw woning is voorzien van een spouw? Controleer dan de dikte van uw muren. Indien de dikte minder dan 24 centimeter is, dan zijn de muren te dun. Als de dikte meer dan 24 centimeter is dan is het mogelijk dat u woning een spouw heeft.

Is uw huis tussen 1920 en 1976 gebouwd?

Wanneer dit niet het geval is dan is het aanbrengen van spouwmuurisolatie waarschijnlijk geen optie. Huizen voor 1920 hadden namelijk geen spouwmuren en huizen na 1976 kregen standaard spouwmuurisolatie. Als u vermoedt dat uw woning al is voorzien van spouwmuurisolatie dan kunt u een isolatiebedrijf uit Gouda inschakelen. Deze kan een inspectie voor u uitvoeren. In sommige gevallen is het mogelijk om na-isolatie aan te brengen. In 1976 waren de technieken en de isolatie namelijk van mindere kwaliteit. Het is daarom goed mogelijk dat de isolatiewaarde niet goed meer is omdat het materiaal naar beneden is gezakt of verpulverd is. Het isolatiebedrijf zal voor u kijken of de oude materialen eerst verwijderd moeten worden. In de meeste gevallen is het echter mogelijk om dit aan te vullen met nieuw materiaal.

Hoe werkt spouwisolatie?

Schone spouw?

Zoals u hebt gelezen is het verstandig om een isolatiebedrijf uit Gouda in te schakelen wanneer u spouwmuurisolatie aan wilt brengen. Het is namelijk denkbaar dat er nog oude materialen in de spouwmuur zitten. Het is daarnaast een mogelijkheid dat u te maken hebt met spouwmuurvervuiling. Spouwmuurvervuiling ontstaat als er tijdens de bouw van het huis resten cement, puin of andere materialen blijven zitten. Dit komt vooral voor bij oudere woningen. Door spouwmuurvervuiling kunnen de isolatiematerialen zich niet gelijkmatig verdelen. Hierdoor kunnen koudebruggen ontstaan wat ten koste gaat van de thermische isolatie. Daarnaast kan dit na verloop van tijd resulteren in vochtplekken op de binnenmuur. Door een aantal gevelstenen te verwijderen heeft het isolatiebedrijf voldoende ruimte om eventuele vervuiling weg te halen.

spouw isoleren Gouda

Cementbaarden

Als er door slordig metselwerk cementresten achterblijven dan spreekt men van cementbaarden. Cementbaarden kunnen letterlijke koudebruggen vormen tussen de binnen- en buitenspouwmuur. Dit gaat ten koste van de isolatie, er kunnen bovendien vochtproblemen ontstaan. Een isolatiebedrijf uit Gouda kan voor u door middel van een endoscopisch onderzoek bekijken hoeveel last u hebt van cementbaarden. Is de aanwezigheid hiervan erg klein? Dan is het mogelijk dat een isolatiebedrijf dit oplost waardoor u de spouwmuurisolatie kunt laten aanbrengen. Bij een grote hoeveelheid cementbaarden is verwijderen geen optie waardoor u een andere soort gevelisolatie moet kiezen.

Kosten spouwmuurisolatie

Als u de prijzen en kosten gaat vergelijken van de verschillende isolatie soorten kunt u bepalen welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor uw huis in Gouda. Spouwmuurisolatie is de meest rendabele vorm van isolatie en daarom is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn. De vuistregel is dat u €15,- per m² buitenmuur betaalt voor spouwmuurisolatie. Voor u hebben we deze tabel gemaakt. Hier kunt u de woningtypes vergelijken en zo zien wat de gemiddelde kosten van spouwisolatie zijn. Tevens ziet u hoeveel er bespaard kan worden.

Type woningen Opp. Gem. prijs incl. BTW Gem. besparing per jaar
Appartement 30 m² €500,- / €600,- €115,-
Tussenwoning 60 m² €800,- / €1100,- €195,-
Hoekwoning 60 m² €1200,- / €1400,- €340,-
2 onder 1 kap 90 m² €1500,- / €1800,- €490,-
Vrijstaande 140 m² €2200,- / €2500,- €590,-

Vloerisolatie

Als u vaak last heb van koude voeten dan vormt een vloerisolatie de oplossing voor u. Als u een huis heeft dat voor 1983 gebouwd is dan kunt ervan uitgaan dat u geen vloerisolatie heeft. Door vloerisolatie vast te maken aan de onderkant van de vloer stijgt er geen kou meer vanuit de grond naar boven. Er 3 soorten vloerisolatie beschikbaar: isolatiekussens (ook wel thermoskussens), isolatieplaten of PUR schuim. Vraag eventueel bij een isolatiebedrijf wat de voordelen en nadelen zijn van elke isolatiesoort. Waar u op moet letten zijn dan de warmteweerstand, de hoogte van uw kruipruimte en de vochtigheid in huis. Wij informeren u graag wat het beste is in uw situatie.

Is mijn vloer wel, of niet geïsoleerd? Handig filmpje om dit te achterhalen

Isolatie van houten vloer

Loopt u altijd met sloffen of dikke sokken in huis? Dan is het wellicht een goed idee om vloerisolatie aan te brengen. Als uw huis in Gouda een houten vloer heeft op de begane grond, dan is het mogelijk om deze van onderaf te voorzien van isolatie. De onderkant is namelijk voorzien van balken. De balken hebben een isolerende waarde, waardoor isolatie niet nodig is. De ruimte tussen de balken kunt u echter opvullen met een materiaalsoort zoals steen- of glaswol. Voordat u begint is het belangrijk dat u weet wat de vochtigheid van de vloer is. Dit meet u met een houtvochtmeter. Is de vochtigheid meer dan 20%? Dan moet u een dampremmende folie op de bodem van de kruipruimte aanbrengen en wachten totdat de vochtigheid gedaald is. Houd er rekening mee dat de kruipruimte zelf een luchtvochtigheid van 85% tot 100% heeft. Het is dus belangrijk dat u deze niet meet maar de onderkant van de vloer. Als de vochtigheid gedaald is dan kunt u de isolatie aanbrengen. Plaats per vierkante meter houten vloer zo’n 400 mm2 aan ventilatieopeningen zodat de kruipruimte kan ventileren.

vloerisolatie aanbrengen Gouda

Isolatie van de betonvloer

Ook bij een betonvloer is het mogelijk om vloerisolatie aan te brengen. Als bij een nieuwbouwwoning direct isolatie wordt toegevoegd dan verwerkt de aannemer dit in de vloer. In dat geval plaatsen de vakmannen bouwfolie en isolatie op de betonplaat, gevolgd door leidingen en de chape en hierop de afwerking. Als u een ouder huis hebt waar nog geen vloerisolatie in zit, dan is het eventueel mogelijk om dit zelf nog toe te voegen. Dit kan via de kruipruimte. Is de onderkant van de vloer niet vlak? Dan hebt u speciale pennen en pluggen nodig welke u in boorgaten doet op de isolatieplaten te bevestigen. Indien de onderkant helemaal vlak is dan kunt u plakpennen gebruiken voor het bevestigen van de isolatieplaten. Vloerisolatie tegen de onderkant van een betonvloer zorgt ervoor dat u op de energierekening bespaart. De vloer blijft echter koud aanvoelen, dus als u tevens warme voeten wilt dan is het beter om isolatie op de betonvloer aan te brengen. Omdat de vloer hierdoor hoger komt te liggen is deze optie niet altijd mogelijk. Een isolatiebedrijf uit Gouda kan u adviseren welke manier van vloerisolatie het beste is in uw geval.

Geluidsisolatie

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Gouda de vraag wat de mogelijkheden zijn voor het verbeteren van de geluidsisolatie in huis. Het gaat dan om het verminderen van geluidsoverlast door rennende voeten of een gehorige vloer van de bovenverdieping. Eén van de oplossingen die wij vaak aandragen is het toepassen van een vloerisolatie. Dit betekent dat wij de vloer van de slaapkamers van een isolatielaag voorzien, zodat deze geluiden beter dempt. Een alternatief voor de vloerisolatie is de isolatie van het plafond. Dit betekent dat u het plafond van de benedenverdieping enigzins dient te verlagen, om zo de geluidsisolatie te optimaliseren.

Kruipruimte isoleren

Als u de benedenvloer wilt isoleren dan is het belangrijk dat er een kruipruimte en een toegangsluik aanwezig is. De isolering van de kruipruimte wordt soms aangeduid met de term bodemisolatie, maar dit is niet terecht. Het verschil tussen een bodemisolatie en vloerisolatie is dat in het laatste geval de aandacht is gericht op het behoud van de warmte binnenshuis, terwijl de bodemisolatie is gericht op het tegengaan van opstijgende kou uit de grond. De medewerkers van ons isolatiebedrijf uit Gouda stellen voor de isolering van kruipruimtes de voorwaarde dat deze hoger is dan 35 centimeter. Eventueel kunt u er eveneens voor kiezen om zelf de kruipruimte te isoleren.

zoldervloer isoleren Gouda

Zoldervloer isoleren

Warmte stijgt op, via het dak gaat dus veel warmte verloren. Het is in daarom verstandig om dakisolatie aan te brengen. Gebruikt u de zolder echter niet als leefruimte? Dan is het nog beter om isolatie op de zoldervloer aan te brengen. Als u namelijk besluit dakisolatie aan te brengen terwijl de zolder niet wordt gebruikt als leefruimte, dan wordt deze onnodig verwarmd. Als u echter isolatie op de zoldervloer aanbrengt dan wordt de warmte eerder tegengehouden, u hebt bovendien minder isolatie nodig en het aanbrengen gaat een stuk sneller. Op welke manier u de isolatie op de zoldervloer laat plaatsen is vooral afhankelijk van de vloer constructie.

Massieve draagstructuur

Heeft de zoldervloer een massieve draagstructuur? Dan moet u de isolatiematerialen op de vloer bevestigen. Om vochtproblemen te voorkomen is het cruciaal dat u eerst een dampfolie aanbrengt. Het is hierbij belangrijk dat de folie goed vastzit bij de randen. Op de dampfolie plaatst u harde, drukvaste isolatieplaten of minerale wol. Als uw voorkeur naar minerale wol uitgaat dan moet u eerst een houten constructie op de vloer bevestigen. Vervolgens kunt u hieronder de minerale wol leggen.

Houten draagstructuur

Als de zoldervloer uw woning in Gouda voorzien is van een houten draagstructuur, dan kunt u de isolatie aan de onderkant aanbrengen. Het is eventueel mogelijk om PUR schuim te gebruiken maar zachte minerale wol is hiervoor vooral geschikt. U brengt het materiaal tussen de vloerbalken aan. Hierbij is het belangrijk om een dampscherm aan te brengen, om vochtproblemen te voorkomen. Deze plaatst u aan de onderkant van de draagconstructie, richting de warme kant. Het is eventueel mogelijk om isolatieplaten waar al een dampscherm op zit te gebruiken.

Kosten vloerisolatie

Een vuistregel die gehanteerd wordt voor vloerisolatie is dat voor het isolatiemateriaal, arbeidsloon en machinekosten gemiddeld €30,- per m² gevraagd wordt. Door het vergelijken van meerdere isolatiebedrijven uit Gouda zoekt u eenvoudig de beste deal uit en weet u zeker dat u een lage prijs heeft voor het laten isoleren van uw vloer.

Woningtype Oppervlakte Gemid. prijs incl. BTW
Appartement 45 m² €1350,-
Tussenwoning 50 m² €1500,-
2 onder 1 kap 55 m² €1650,-
Vrijstaande woning 70 m² €2100,-

Gevelisolatie

De helft van de woningen in Nederland heeft een gevel die niet geïsoleerd is. Er zijn drie methoden om gevelisolatie toe te passen: gevelisolatie aan de binnenkant, buitengevelisolatie en spouwmuurisolatie. De voordelen van spouwmuurisolatie kent u, maar ook een buitengevelisolatie vormt een zeer aantrekkelijke oplossing. Voor welke soort gevelisolatie u het beste kunt kiezen is afhankelijk van het budget dat u ter beschikking heeft, en de ruimte die u om uw woning heeft. Naast voordelen op het gebied van de energiekosten zal dankzij de buitengevelisolatie de aanblik, en daarmee de prijswaarde van uw woning in Gouda stijgen. Van de drie soorten is deze wel het kostbaarst.

Buitengevelisolatie

Bij een buitengevelisolatie plaatsen de specialisten van ons isolatiebedrijf isolatiemateriaal tegen de buitenzijde van de muur waarna ze deze opnieuw afwerken. Er zijn twee soorten afwerking: sierpleister of gevelbekleding in verschillende vormen. Voor het aanbrengen van een nieuwe gevel dient u een vergunninig aan te vragen bij de gemeente, omdat het de aanblik van het pand verandert. Voor monumentale panden wordt daarom vaak de aanvraag voor een buitengevelisolatie afgekeurd. Het alternatief is de plaatsing van isolatiemateriaal aan de binnenkant van de muur, of het uitvoeren van een isolatie van de spouwmuur. Dit is minder effectief, maar kan door ons isolatiebedrijf snel worden uitgevoerd.

gevelisolatie door isolatiebedrijf Gouda

Afwerking van de gevel

Als u gevelisolatie aan de buitenkant van uw huis laat aanbrengen door een isolatiebedrijf, dan moeten zij hierover gevelbekleding aanbrengen. Wat voor soort gevelbekleding het beste is hangt helemaal af van uw wensen. Houdt u bijvoorbeeld van een warme uitstraling? Dan is hout wellicht de juiste keuze. Een nadeel hiervan is dat u hout moet onderhouden. Een voordeel is dat u hout eenvoudig een andere kleur geeft, ideaal als u gauw op een bepaalde kleur bent uitgekeken. Een andere optie is crepi als gevelbekleding. Deze pleister en gevelisolatie combineren erg goed. Een nadeel van crepi is dat de gevelbekleding gevoelig is voor vervuiling. Houdt u van de bakstenen look, maar wilt u niet een hele nieuwe buitenmuur metselen? Dan is het gebruik van steenstrips wellicht een goed idee. De strips worden uit echte bakstenen gezaagd. Ze zijn licht en dun waardoor u vrijwel geen ruimte verlies.

Mogelijkheden huis gebouwd tussen 1975 en 1991

Binnenmuur isoleren

Zoals gezegd is het isoleren van de binnenmuur minder effectief dan een spouwmuuisolatie of buitengevelisolatie. Een bijkomend nadeel is dat de stopcontacten en lichtpunten vaak aangepast moeten worden. Een voordeel van gevelisolatie aan de binnenkant is dat u het relatief makkelijk zelf kan doen als u handig bent. Houd er bij het toepassen van een binnengevelisolatie wel rekening mee dat u een tijd geen gebruik mag maken van de te isoleren ruimte. Bovendien zult u enkele vierkante meters minder ruimte hebben binnenshuis doordat de muur een stuk naar binnen verplaatst. De kosten voor deze vorm van gevelisolatie verschillen aanzienlijk met die van de buitengevelisolatie.

Kosten gevelisolatie

Als u uw gevel wilt isoleren en u wilt ongeveer hetzelfde resultaat als met spouwmuurisolatie dan komt u een stuk duurder uit. Bijkomende kosten die u niet met een spouwmuurisolatie hebt zijn: opzetten van steigers, meer materiaal, meer manuren. In de volgende tabel hebben we een kort overzicht van de kosten van gevelisolatie gegeven voor een gemiddelde gezinswoning van 105 m².

Soort gevelisolatie Isolatiewaarde (Rd) Kosten Besparing per jaar
Spouwmuurisolatie 1,3 Rd €2000,- €570,-
Isolatie binnenzijde met voorzetwand 2,5 Rd €10500,- €680,-
Buitengevelisolatie 4,0 Rd €14000,- €720,-

Dakisolatie

Zoals u waarschijnlijk wel weet stijgt warmte omhoog. Als daken niet goed geïsoleerd zijn, is er een grote kans op veel warmteverlies via de dakconstructie. Gemiddeld gaat zo’n 30% van alle warmte in huis verloren via het dak. Het bespaart u dan ook veel geld als u in uw huis in Gouda dakisolatie neemt. Er zijn 4 isolatiematerialen die te gebruiken zijn voor dakisolatie: glaswol, steenwol, hardschuim isolatieplaten en aluminium noppenfolie. Isolatieplaten zijn het best te gebruiken als u een brandwerendheid van het materiaal een belangrijke eigenschap vindt. De andere materialen hebben weer andere voordelen. Als u geen idee hebt wat voor uw woonhuis de beste soort dakisolatie is, kunt u het beste een isolatiebedrijf raadplegen.

Hellend dak isoleren

De meeste woningen in Gouda hebben hellende daken. Het grote voordeel van hellende daken is dat deze op diverse manieren en met vele materialen te isoleren zijn. Zo is een hellende dakconstructie zowel aan de binnen- als buitenzijde van een isolatielaag te voorzien. Kiest u ervoor om zelf de isolatie uit te voeren? Dan kunt u het beste kiezen voor de isolatie van de binnenzijde. Hierboven noemden wij al de materialen die daarvoor geschikt zijn. Gaat u werken met glaswol voor de dakisolatie? Draag dan altijd goede beschermende kleding zoals een stofbril, handschoenen en een mondkapje om irritatie van de glasvezels te voorkomen.

dakisolatie aanbrengen Gouda

Dakkapel isoleren

Laat u dakisolatie aanbrengen door een isolatiebedrijf? Het is zeker verstandig om direct rekening te houden met de dakkapel. Het is erg zonde als hierdoor alsnog warmte ontsnapt. De beste manier van isolatie is door het materiaal aan de buitenkant van de dakkapel te plaatsen, tussen de dakbedekking en de dakplaat. Dit is echter een grote klus en kan daarom het beste door een isolatiebedrijf uit Gouda worden gedaan. Is isolatie aan de buitenkant geen optie? Als u via de binnenkant isolatie aanbrengt dan zit er een verschil in aanbrengen tussen het dak en de wangen.

Isolatie van de wangen

Het plaatsen van isolatie tegen de wangen van een dakkapel is niet erg lastig. Allereerst moet u van houten regels en stijlen een raamwerk maken. Dit raamwerk zet u tegen de wangen. Vervolgens kunt u tussen de stijlen isolatiewol plaatsen en hier overheen vervolgens een dampremmende folie. Als u dit hebt gedaan dan kunt u alles afwerken met bijvoorbeeld gipsplaten. Tot slot is het erg belangrijk dat u de kieren en naden dichtmaakt, met bijvoorbeeld PU-schuim.

Isolatie van het dak

Isolatie tegen het dak van een dakkapel plaatsen is ook niet lastig. Men kiest veelal voor steenwol of glaswol omdat dit materiaal erg brandveilig is. U drukt de wol eenvoudig tussen de stijlen en dakliggers. Plaats vervolgens een dampremmende folie zodat de wol vrij blijft van vocht. Zorg ervoor dat elke kier en elke naad goed dichtgeplakt zit.

plat dak isoleren

Plat dak isoleren

Naast hellende daken zijn ook platte daken te isoleren. Een isolatie van platte daken is mogelijk op basis van drie technieken. De eerste is de isolering van de binnenkant van de dakconstructie. Hierbij zetten wij isolerende materialen tegen de onderkant, met daartussen een dampremmend folie om lekkage en vochtoverlast te voorkomen. Een tweede alternatief is de plaatsing van isolerend materiaal aan de buitenkant van de dakconstructie, waarna wij dit afdekken met een dakbedekking. Tot slot is het een optie om het materiaal bovenop de dakbedekking te leggen. Dit is met name het geval bij dakterrassen. Een speciale vorm van dakisolatie is het creëren van een groendak.

Kosten dakisolatie

Een vuistregel die gehanteerd wordt voor dakisolatie is dat voor het isolatiemateriaal, arbeidsloon en machinekosten gemiddeld €30,- per m² gevraagd wordt. Om voor u inzichtelijk maken wat de gemiddelde prijzen van een dakisolatie zijn hebben we voor u deze tabel gemaakt. In de tabel gaan we uit van een gemiddeld dak van 70m² en een zoldervloer van 50m²:

Soort dak Kosten
Binnenzijde schuin dak €1500,- – €2500,-
Buitenzijde schuin dak €3500,- – €4500,-
Zoldervloer €1000,- – €2000,-
Plat dak €3000,- – €4000,-

Soorten isolatiemateriaal

Wanneer u uw spouw of platdak in Gouda van isolatie wilt voorzien, dan hebt u de keuze uit een groot aantal isolatiematerialen. Veel voorkomende materialen zijn PIR, PUR, glaswol en diverse natuurlijke materialen. Voor welk isolatiemateriaal u dient te kiezen is afhankelijk van het soort isolatie dat u toepast, en de mate van eigenhandigheid die u wenst. Zo zijn isolatieplaten gemakkelijker zelf te plaatsen dan thermokussens. Daarnaast geldt voor de spouwmuurisolatie dat er maar een beperkt aantal producten zorgt voor een goede evenredige isolerende laag.

Letten op de isolatiewaarde

Een ander aandachtspunt bij het maken van de keuze voor isolerend materiaal, is de isolatiewaarde van het product. Met name voor een gevelisolatie of dakisolatie is de isolatiewaarde van groot belang. Deze waarde draagt niet alleen bij aan de warmte-isolering, maar kan ook zorgen voor een verhoogde prijswaarde van uw pand, wanneer u dit eventueel later wilt verkopen. Afhankelijk van de gekozen isolatiewaarde kan er ook meer subsidie worden gegeven door de gemeente of overheid.

soorten isolatiemateriaal Gouda

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn de meest eenvoudige keuze voor een vloerisolatie en in sommige gevallen een gevelisolatie. Het plaatsen van isolatieplaten is vrij gemakkelijk, waardoor zeker doe-het-zelvers een grote voorliefde hebben voor isolatieplaten. Het nadeel van de platen is dat deze vaak niet als afwerking gebruikt kunnen worden, zodat u altijd extra materiaal voor een muur nodig hebt. Weet dus waar u aan begint als u isolerende platen van hardschuim of een ander isolatiemateriaal aanschaft.

PIR

De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat. PIR wordt gezien als de verbeterde versie van de veelgebruikte PUR isolatie. Een isolatieplaat van dit materiaal wordt aan twee kanten voorzien van alucraft of glasvlies ter bescherming van het hardschuim. Het voordeel van PIR platen is dat deze een stuk dunner zijn dan de traditionele PUR modellen. Dit komt doordat polyisocyanuraat een veel hogere isolatiewaarde heeft, en daarom voor dezelfde isolatiewaarde minder materiaal nodig heeft. De gemiddelde prijzen van PIR bedragen €12,- per m².

PUR

Hoewel men tegenwoordig steeds vaker PIR inzet als basismateriaal voor isolerende platen, is PUR ook nog steeds veel in gebruik. Er is een tijd geweest dat men bang was voor schadelijke gevolgen voor de gezondheid bij het gebruik van PUR. Uit onderzoek is echter gebleken dat dit materiaal gewoon zonder risico’s kan worden gebruikt. Polyurethaan is zowel in harde als vloeibare variant toe te passen. Voor de spouw is dit bijvoorbeeld een regelmatig ingezet isolatiemateriaal. PUR kost circa €25,- per m².

isolatie met glaswol Gouda

Glaswol

Glaswol wordt eveneens vaak toegepast als isolerend materiaal. Het voordeel van glaswol is dat dit een soepel product is, waardoor het tevens op moeilijker bereikbare plekken kan worden geplaatst. Over het algemeen wordt glaswol het meest gebruikt bij het isoleren van het dak, of bij een eenvoudige gevelisolatie. Gaat u zelf met de glaswol aan de slag? Ga dan voorzichtig te werk met het snijden. Zwevende glasvezels kunnen gevaarlijk zijn voor de ademhaling. Gaat uw voorkeur uit naar glaswol? Dan moet u rekening houden met prijzen rond de €8,- per m².

EPS parels

Wij hebben hier al heel wat materialen genoemd waarmee het mogelijk is een muur, vloer of gevel te isoleren. Eén van de producten die wij nog even extra voor u willen uitlichten is EPS. De afkorting EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, in Nederland beter bekend als piepschuim. Eén van de uitvoeringen van EPS als isolatiemateriaal is als parels. Deze parels vermengen wij met lijm, waarna deze uitermate geschikt zijn voor de isolering van de spouwmuur. Daarnaast is EPS eveneens verkrijgbaar als Tempex. U bent circa €10,- per m² kwijt als u EPS parels laat plaatsen.

Tempex

De term Tempex staat voor EPS dat is verwerkt tot isolatieplaten. Deze Tempex platen zijn bij menig isolatiebedrijf uit Gouda in diverse afmetingen verkrijgbaar. Het is afhankelijk van uw wensen voor de isolatiewaarde voor welke afmeting u dient te kiezen. De minimale dikte Tempex is 20 millimeter, de maximale dikte is 120 millimeter. Het grote voordeel van Tempex is de lage prijs, maar ook de eenvoudige plaatsing zorgt ervoor dat steeds meer van onze klanten kiezen voor Tempex als basis voor hun isolatieklus. De prijzen van Tempex bedragen gemiddeld €8,- per m².

Type isolatiemateriaal Grootste voordeel Gemiddelde prijs per m², exclusief plaatsing*
PIR (platen) Hoge isolatiewaarde €12,-
PUR Handig bij vochtbestrijding €25,-
Glaswol Uitstekende geluidsisolatie €8,-
EPS parels Duurzaam €10,-
Tempex (platen) Voordelig €8,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief BTW en exclusief plaatsing. De gemiddelde prijzen zijn berekend op basis van een isolatielaag van 8 cm. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Natuurlijke isolatiematerialen

Naast vele kunstmatige isolatiematerialen, zijn er eveneens diverse natuurlijke producten die gebruikt kunnen worden voor de isolatie van uw woning of bedrijfspand in Gouda. Voorbeelden van dergelijke materialen zijn schelpen en zand voor het isoleren van de kruipruimte, en hennep en schapenwol voor een dakisolatie. Het voordeel van natuurlijke producten is dat deze beter zijn voor het milieu, en vaak een lange levensduur hebben. Het nadeel van bepaalde natuurlijke producten is dat deze maar één of twee passende eigenschappen hebben.

Vergunning

Of u een vergunning nodig hebt is afhankelijk van de isolatiesoort. Bij het aanbrengen van vloerisolatie hebt u bijvoorbeeld geen vergunning nodig. Vloerisolatie zal namelijk niet het aanzicht van uw huis in Gouda veranderen. Als u gevelisolatie en vervolgens gevelbekleding aanbrengt dan is dit wel het geval. Hiervoor is dus wel een vergunning nodig. Twijfelt u of een vergunning verplicht is? In dat geval kunt u het beste met uw gemeente contact opnemen.

Subsidies 2017/2018

Voor de isolatie van een muur, spouw of vloer, is het in een aantal gevallen mogelijk om subsidie aan te vragen. Om mensen aan te sporen energiezuiniger te leven heeft de overheid de Subsidie Energiebesparing Eigen Woning in het leven geroepen. U hebt er wellicht wel eens van gehoord omdat deze regeling erg populair is. De subsidieregeling is echter zo populair dat de pot voor particulieren al op is, alleen VvE’rs komen hiervoor nog in aanmerking. De overheid heeft echter nog een regeling waar u wel gebruik van kunt maken.

Op loonkosten geldt een verlaagd BTW-tarief!

Dit verlaagde BTW-tarief geldt alleen op loonkosten voor het plaatsen van isolatie, niet op bijkomende werken. U betaalt maar 6% op loonkosten in plaats van de gebruikelijke 21%. Een voorwaarde hiervan is dat uw woning meer dan 2 jaar oud is. Het is daarnaast mogelijk dat er in uw gemeente of provincie bepaalde subsidies gelden. Voor meer informatie kunt u hierover het beste contact opnemen met uw gemeente. Wilt u uw woning van isolatie voorzien maar hebt u op dit moment niet voldoende spaargeld? Dan is de groene lening wellicht iets voor u. Met de groene lening geniet u van een verlaagd rentetarief van circa 2,5%. Het is aan te raden om bij een erkend isolatiebedrijf uit Gouda navraag te doen naar de regelgeving voor subsidie voor de isolatie van uw woning. Zij kunnen samen met u kijken naar uw wensen en de bijbehorende prijzen. Lees meer over de huidige subsidies op de website van Rijksoverheid.

isolatiebedrijf in Gouda

Isolatiespecialisten vergelijken

Bent u op zoek naar een ervaren isolatiespecialist uit de buurt van Gouda die u kan helpen bij een spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie of dakisolatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vul bij het contactformulier zo nauwkeurig mogelijk uw wensen in, en wij sturen u spoedig enkele vrijblijvende offertes toe. Vergelijk de offertes op basis van prijs en aanbod. Zo kiest u altijd voor de professional die het beste bij u past.