Voor iedere situatie de juiste isolatie

Isoleer uw woning en bespaar honderden euro’s. Scherpe prijzen!

Offertes aanvragen

Gratis & vrijblijvend.

Isolatiebedrijf Wassenaar

Besparen op de energiekosten en een aangenamer leefklimaat creëren in uw huis in Wassenaar, door isolatie te laten aanbrengen door een isolatiebedrijf. U bent er mogelijk bekend mee: koude voeten, vochtproblemen of last van geluid. Los dit op door vloerisolatie, dakisolatie of gevelisolatie. Er zijn ook nog andere mogelijkheden, zoals spouwmuurisolatie of isoleren van de kruipruimte.

U vindt hier meer informatie over alle soorten isolatie; wat de kosten zijn, welk materiaal het meest geschikt is voor uw situatie en hoe isoleren in zijn werk gaat. Lees snel verder!

isolatiebedrijf inschakelen Wassenaar

Waarom een isolatiebedrijf via Wavlo?

Op zoek naar een isolatiebedrijf uit Wassenaar? Maak dan gratis en helemaal vrijblijvend gebruik van onze offerteservice. Deze geeft u de kans om meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken. Vergelijken is besparen! Hieronder staan drie belangrijke voordelen van deze service.

 • U krijgt inzicht in de prijzen van meerdere bedrijven uit Wassenaar.
 • Kies vervolgens zelf het bedrijf dat het beste bij u past.
 • Het aanvragen van offertes is vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Soorten isolatie

Wanneer u van plan bent om uw woonhuis in Wassenaar te laten isoleren door een isolatiebedrijf, zijn er verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van uw wensen, kiest u bijvoorbeeld voor spouwmuurisolatie of gevelisolatie. Wilt u een aangename ruimte creëren op zolder dan is dakisolatie een goede keus. Liever warme voeten en geen last meer van vochtproblemen en tocht? Dan zijn isolatie van de kruipruimte of vloerisolatie de juiste oplossing. Lees hieronder meer over de verschillende isolatiemethodes.

 • Spouwmuurisolatie
  Deze soort is erg populair omdat het relatief voordelig is. Isolatie van de spouwmuur levert daarnaast het meeste rendement op omdat u deze het snelst terugverdient. Het plaatsen kan bovendien binnen een dag worden gedaan.
 • Vloerisolatie
  Vloerisolatie kunt u aan de onderkant of de bovenkant van de begane grond aanbrengen. Als u veel last hebt van vocht en schimmel dan is via de onderkant de beste optie. Daarnaast geniet u dankzij vloerisolatie van een comfortabele woning.
 • Kruipruimte isoleren
  Isoleren van de kruipruimte kan op 2 manieren. Ofwel het isoleren van het plafond van de kruipruimte. Dit wordt ook wel vloerisolatie genoemd. Ofwel de bodem van de kruipkelder isoleren, dit heet bodemisolatie. Beide isolatietechnieken zijn bedoeld om een aangenamere temperatuur in uw huis te creëren.
 • Gevelisolatie
  Met het isoleren van de muur heeft u 2 mogelijkheden, via de binnenzijde van de muur of via de buitenzijde van de muur. Wilt u zelf isolatie aanbrengen zonder de hulp van een isolatiebedrijf? Dan is isolatie van de muur van binnenuit de meest eenvoudige manier. Daarnaast zullen de muren in uw woonhuis niet langer kil aanvoelen.
 • Dakisolatie
  Zo’n 30% van alle warmte in woningen gaat verloren via het dak. Dankzij dakisolatie zult u dus aanzienlijk op de stookkosten besparen. Ook dakisolatie kan op verschillende manieren worden aangebracht. Welke manier het meest geschikt is hangt af van het daktype en of u de zolder als leefruimte gebruikt.

Isolatie, wat zijn de prijzen?

Wat de kosten van isolatie zijn, hangt van bepaalde factoren af en verschilt vaak per isolatiebedrijf. Onder andere de soort isolatie en het isolatiemateriaal spelen mee, maar ook de grootte van uw woning in Wassenaar is een factor. Als u zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn en over een spouw beschikt, dan is spouwmuurisolatie de beste optie. Hier betaalt u gemiddeld €18,- per m² voor. De gemiddelde prijs voor dakisolatie is zo’n €50,- per m². Veel last van contactgeluid? Laat dan geluidsisolatie plaatsen. Deze vorm van isoleren kost tussen de €30,- en €105,- per m². Bekijk onderstaande tabel voor meer exacte prijzen.

Prijstabel: isolatie prijzen

Soort isolatieGemiddelde prijs per m²*
Spouwmuurisolatie€18,-
Vloerisolatie€30,-
Kruipruimte isolatie€20,- tot €25,-
Gevelisolatie€15,- tot €130,-
Dakisolatie€40,- tot €60,-
Geluidsisolatie vloer€30,- tot €45,-
Geluidsisolatie plafond€35,- tot €55,-
Geluidsisolatie muur€55,- tot €105,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waar moet u op letten bij inschakelen isolatiebedrijf uit Wassenaar?

Heeft u plannen om uw huis in Wassenaar van isolatie te voorzien? Dan is het verstandig om hier een isolatiebedrijf voor in te schakelen. Kies niet zomaar het eerste het beste isolatiebedrijf, maar zorg dat u zich verdiept in meerdere isolatiebedrijven. Vergelijk de bedrijven op ervaring, kennis en vakmanschap en baseer uw keuze op een gecertificeerd isolatiebedrijf.

Maar hoe weet u of het isolatiebedrijf betrouwbaar is?

U gaat bijvoorbeeld na of de experts zijn aangesloten bij VENIN, een keurmerk van erkende na-isolatiebedrijven. Om zich als bedrijf hier te mogen aansluiten moeten zij voldoen aan bepaalde eisen en moeten zij over het KOMO-certificaat beschikken. Is het isolatiebedrijf gecertificeerd, dan is de kans groot dat het werk goed uitgevoerd wordt en u een mooi eindresultaat krijgt.

Een warmer huis creëren én besparen op de kosten?

Vraag vrijblijvend offertes aan bij isolatiespecialisten uit regio Wassenaar. Vergelijk & bespaar!

Offertes aanvragen

Gratis en vrijblijvend.

spouwmuurisolatie in Wassenaar

Spouwmuurisolatie Wassenaar

Voor 1980 werd spouwmuurisolatie nog erg weinig toegepast. Als u een huis heeft die voor deze periode gebouwd is, is er dus erg veel te besparen op de stookkosten als u isolatie toepast. Een bijkomend voordeel is dat uw woning meer waard wordt. Wanneer u last heeft van tocht en vocht in de uw woonhuis zorgt een goede isolatie van de spouwmuur ervoor dat deze problemen verdwijnen. U zult meer wooncomfort ervaren wanneer de spouwmuur in uw huis geïsoleerd is. De woning blijft namelijk koeler in de zomer en houd de warmte binnen in de winter. Maar wat is nou eigenlijk een spouwmuur? En hoe werkt spouwmuurisolatie?

Voordelen van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie heeft een positief effect op uw woning en wooncomfort. Het brengt een aantal voordelen met zich mee, zoals aangenamer leven, lagere energierekening en relatief snelle plaatsing. De voordelen op een rijtje:

 • Meer wooncomfort
 • Minder hoge energiekosten
 • Plaatsing binnen 1 dag

Hoe wordt een spouw gevuld?

Een spouw is de ruimte tussen 2 muurdelen die aan elkaar bevestigd zijn. Veel woningen in Nederland hebben nog geen isolatie in de spouw. Om de spouwmuurisolatie toe te passen, worden kleine gaatjes in de muur geboord om vervolgens de isolatie in de spouw te spuiten. Als het product eenmaal in de muur zit, zullen de medewerkers van ons isolatiebedrijf in Wassenaar de boorgaatjes weer dichten. U profiteert dezelfde dag al van een beter warmte-behoud en ziet aan de buitenzijde van de muur niets van de uitgevoerde werkzaamheden. De materiaalsoorten die veel gebruikt worden voor het isoleren van de spouw, zijn steenwol, glaswol, PUR en isolatiekorrels.

Hoe werkt spouwisolatie?

Benieuwd hoe spouwmuurisolatie precies werkt? Bekijk dan deze korte video.

Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Niet elke woning is geschikt voor spouwmuurisolatie. Het is namelijk cruciaal dat uw huis in Wassenaar over een spouw beschikt. Weet u niet zeker of uw woning is voorzien van een spouw? Controleer dan de dikte van uw muren. Indien de dikte minder dan 24 centimeter is, dan zijn de muren te dun. Als de dikte meer dan 24 centimeter is dan is het mogelijk dat u woning een spouw heeft.

Is uw woning tussen 1920 en 1976 gebouwd?

Wanneer dit niet het geval is dan is het aanbrengen van spouwmuurisolatie waarschijnlijk geen optie. Huizen voor 1920 hadden namelijk geen spouwmuren en huizen na 1976 kregen standaard spouwmuurisolatie. Als u vermoedt dat uw woning al is voorzien van spouwmuurisolatie dan kunt u een isolatiebedrijf uit Wassenaar inschakelen. Deze kan een inspectie voor u uitvoeren. In sommige gevallen is het mogelijk om na-isolatie aan te brengen. In 1976 waren de technieken en de isolatie namelijk van mindere kwaliteit. Het is daarom goed mogelijk dat de isolatiewaarde niet goed meer is omdat het materiaal naar beneden is gezakt of verpulverd is. Het isolatiebedrijf zal voor u kijken of de oude materialen eerst verwijderd moeten worden. In de meeste gevallen is het echter mogelijk om dit aan te vullen met nieuw materiaal.

Geschikte isolatiematerialen voor spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie op de planning? Dan heeft u keuze uit een aantal materiaalsoorten. Welk materiaal u kiest, hangt af van een aantal factoren. Er zijn 3 soorten die veel gebruikt worden, dit zijn glaswol, EPS-parels en PUR. Andere opties zijn steenwol, kurk, UF-schuim of vlasisolatie.

 • Glaswol
 • EPS-parels
 • PUR of steenwol
 • Kurk
 • UF-schuim
 • Vlasisolatie

Spouwmuur na-isoleren Wassenaar

Als u een spouwmuur heeft die niet geïsoleerd is, is het mogelijk een optie om deze te na-isoleren. Er zitten echter wel een aantal voorwaarden aan. Zo moet de muur in goede staat zijn en mag deze niet afgewerkt zijn met een dampdichte laag. Anders kunnen er vochtproblemen ontstaan. Na-isoleren van de spouwmuur heeft diverse voordelen. Er zijn geen breekwerken nodig, waardoor de isolatie snel geplaatst is. Daarbij bespaart u energie én creëert u een aangenamer leefklimaat.

Nadelen van spouwmuurisolatie: de aandachtspunten

Ondanks dat spouwmuurisolatie behoorlijk aantrekkelijk is en veel voordelen heeft, zijn er ook een aantal nadelen die benoemd moeten worden. Zo is het mogelijk dat er spouwmuurvervuiling in uw spouw aanwezig is. Dit zijn resten puin, cement of andere bouwmaterialen. Wanneer dit het geval is, moet eerst de spouw leeggehaald worden. Doet u dit niet, dan verdeelt de isolatie zich niet goed en ontstaan er koudebruggen en vochtplekken in de muur. Bovendien is het mogelijk dat slagregens voor nadelige gevolgen zorgen bij spouwmuurisolatie.

Is er spouwmuurvervuiling aanwezig?

Zoals u hebt gelezen is het verstandig om een isolatiebedrijf uit Wassenaar in te schakelen wanneer u spouwmuurisolatie aan wilt brengen. Het is namelijk denkbaar dat er nog oude materialen in de spouwmuur zitten. Het is daarnaast een mogelijkheid dat u te maken hebt met spouwmuurvervuiling.

Spouwmuurvervuiling ontstaat als er tijdens de bouw van het huis resten cement, puin of andere materialen blijven zitten. Dit komt vooral voor bij oudere woningen. Door spouwmuurvervuiling kunnen de isolatiematerialen zich niet gelijkmatig verdelen. Hierdoor kunnen koudebruggen ontstaan wat ten koste gaat van de thermische isolatie. Daarnaast kan dit na verloop van tijd resulteren in vochtplekken op de binnenmuur. Door een aantal gevelstenen te verwijderen heeft het isolatiebedrijf voldoende ruimte om eventuele vervuiling weg te halen.

Cementresten in de spouw?

Als er door slordig metselwerk cementresten achterblijven dan spreekt men van cementbaarden. Cementbaarden kunnen letterlijke koudebruggen vormen tussen de binnen- en buitenspouwmuur. Dit gaat ten koste van de isolatie, er kunnen bovendien vochtproblemen ontstaan.
Een isolatiebedrijf uit Wassenaar kan voor u door middel van een endoscopisch onderzoek bekijken hoeveel last u hebt van cementbaarden. Is de aanwezigheid hiervan erg klein? Dan is het mogelijk dat een isolatiebedrijf dit oplost waardoor u de spouwmuurisolatie kunt laten aanbrengen. Bij een grote hoeveelheid cementbaarden is verwijderen geen optie waardoor u een andere soort gevelisolatie moet kiezen.

Kosten spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie zorgt voor meer warmte in uw woonhuis in Wassenaar en het is milieuvriendelijker. Wat de prijzen van spouwisolatie zijn, verschilt per situatie. Soort isolatiemateriaal, arbeidsuren en btw beïnvloeden de kosten.

Wat kost het dan?

Gemiddeld betaalt u voor een 2 onder 1 kap huis van 90 m² zo’n €1650,-. Woont u in een klein appartement, dan kost dit u gemiddeld €550,-. Kijk in onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen.

Prijstabel: spouwmuurisolatie kosten

Type woningenOpp.Gem. prijs incl. BTW*Gem. besparing per jaar
Appartement30 m²€500,- / €600,-€115,-
Tussenwoning60 m²€800,- / €1.100,-€195,-
Hoekwoning60 m²€1.200,- / €1.400,-€340,-
2 onder 1 kap90 m²€1.500,- / €1.800,-€490,-
Vrijstaande140 m²€2.200,- / €2.500,-€590,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Besparing en terugverdientijd van spouwmuurisolatie

Bij een dergelijke investering als spouwmuurisolatie, is het natuurlijk belang dat u ongeveer weet wat u per jaar bespaart en wat de terugverdientijd is. Dit hangt af van uw stookgedrag en wat voor type woning u heeft. U bespaart gemiddeld 25% per jaar uit, wat betekent dat u de investering binnen 4 jaar terugverdiend heeft.

Overweegt u spouwmuurisolatie in Wassenaar?

Vraag gratis en vrijblijvend spouwmuurisolatie offertes aan en bespaar op de isolatiekosten!

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

vloerisolatie plaatsen Wassenaar

Vloerisolatie Wassenaar

Als u vaak last heeft van koude voeten, dan vormt een vloerisolatie de oplossing voor u. Heeft u een huis dat voor 1983 gebouwd is, dan is de kans klein dat er geen vloerisolatie aanwezig is. Door vloerisolatie vast te maken aan de onderkant van de vloer, stijgt er geen kou meer vanuit de grond naar boven. Er zijn 3 soorten vloerisolatie beschikbaar: isolatiekussens (ook wel thermoskussens), isolatieplaten of Purschuim. Vraag eventueel bij een isolatiebedrijf wat de voordelen en nadelen zijn van elke isolatiesoort. Waar u op moet letten zijn de warmteweerstand, de hoogte van de kruipruimte en de vochtigheid in de woning.

Voordelen van vloerisolatie

Vloerisolatie laten plaatsen door een isolatiebedrijf uit Wassenaar? Dan is het fijn om te weten wat de pluspunten van vloerisolatie zijn. Het zorgt voor meer wooncomfort, u bespaart op uw energiefactuur en het binnenklimaat is gezonder.

 • Wooncomfort wordt vergroot
 • Lagere energiefactuur
 • Gezonder binnenklimaat

Houten vloer isoleren Wassenaar

Isoleren van een houten vloer vraagt om de nodige aandacht. Wanneer deze onjuist aangebracht wordt, zijn de gevolgen kostbaar. Belangrijk bij een hout is dat het moet ademen en er dus ventilatie aanwezig moet zijn. Bij een juiste plaatsing van de isolatie, voorkomt het problemen als optrekkend vocht en schimmel. De richtprijs voor het isoleren ligt rond de €35,- per m².

Hoe gaat het isoleren van een houten vloer in zijn werk?

Dit gebeurt vaak via de kruipruimte, waar isolatiemateriaal tussen de houten balken geplaatst wordt. Veelgebruikte materiaalsoorten zijn steenwol of glaswol. Deze worden vastgeklemd tussen de balken, zonder dat er gebruik gemaakt wordt van lijm.

Betonvloer isoleren Wassenaar

Het isoleren van een betonvloer gaat anders in zijn werk. Er zijn 2 opties, namelijk aanbrengen via de onderkant (de kruipkelder) of aan de bovenzijde. Als u een kruipkelder in uw woning in Wassenaar heeft, is dat de eenvoudigste methode. Materialen die gebruikt worden zijn platen van glas- of steenwol. Maar ook EPS is een goede optie.

Hoe wordt dit dan bevestigd?

Dit gebeurt met speciale pennen of met lijm op waterbasis. Lijm is echter af te raden, omdat dit lastig te verwijderen is. De gemiddelde kosten voor isolatie van een betonvloer is €20,0 per m².

Is mijn vloer wel of niet geïsoleerd?

Benieuwd of u al vloerisolatie heeft? Bekijk snel deze video.

Vloerisolatie combineren met vloerverwarming?

Het combineren van vloerisolatie met vloerverwarming is uitstekend. Vloerverwarming wordt tegen de vloer aangebracht, waardoor de vloerverwarming boven de isolatie ligt. In andere gevallen ligt de vloerverwarming onder de isolatie. Deze combinatie houdt de warmte ontzettend goed vast, waardoor uw energierekening drastisch daalt. Verstandig is wel om rekening te houden met de vloerbekleding: niet alle vloerbedekking is geschikt.

Welke mogelijkheden bij vloerisolatie?

Laat u vloerisolatie plaatsen omdat u aangenamer en energiezuinig wilt wonen? Dan heeft u de keuze uit verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om de onderzijde van de vloer te bedekken met isolatieplaten. Of u laat de kruipruimte volspuiten met isolatie. De laatste optie is om de onderkant van de vloer te bedekken met isolatiekussens.

1. Vloerisolatie tegen onderkant van vloer

De meest rendabele manier is isolatie aan de onderkant van de vloer (in de kruipruimte) bevestigen. Belangrijk is wel dat de isolatieplaten tegen de vloer bevestigd kunnen worden. De kruipruimte moet dus vochtvrij zijn. Laat dampremmende folie plaatsen om het vocht buiten te houden. Veelgebruikte materiaalsoorten zijn EPS, steenwol platen of glaswol platen.

2. Vloerisolatie van bovenaf

Deze optie is zeer ingrijpend, omdat de huidige vloer eruit gebroken moet worden om het isolatiemateriaal eronder te plaatsen. De vloer wordt bovendien ook verhoogd, waardoor de kans aanwezig is dat deuren ingekort moeten worden. Voor deze isolatietechniek gebruikt een isolatiebedrijf uit Wassenaar vaak stevige isolatieplaten.

3. Bodemisolatie Wassenaar

De laatste mogelijkheid voor vloerisolatie is om de bodem van de kruipruimte te isoleren. Er wordt dan materiaal in de kruipruimte gespoten. Deze methode gebeurt alleen als de kruipkelder te laag is en een isolatiebedrijf geen doorgang heeft. Het materiaal dat hier voor gebruikt wordt, zijn cellulose isolatie, in de vorm van vlokken, of isolatiekorrels.

Kosten vloerisolatie

Een vuistregel die gehanteerd wordt voor vloerisolatie is dat voor het isolatiemateriaal, arbeidsloon en machinekosten gemiddeld €30,- per m² gevraagd wordt. Door het vergelijken van meerdere isolatiebedrijven uit Wassenaar zoekt u eenvoudig de beste deal uit en weet u zeker dat u een lage prijs heeft voor het laten isoleren van uw vloer.

Prijstabel: vloerisolatie kosten

WoningtypeOppervlakteGemid. prijs incl. BTW*
Appartement45 m²€1.350,-
Tussenwoning50 m²€1.500,-
2 onder 1 kap55 m²€1.650,-
Vrijstaande woning70 m²€2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag dus gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparing en terugverdientijd van vloerisolatie

Vloerisolatie brengt de nodige kosten met zich mee. Waardoor het voor u aantrekkelijk is om te weten hoelang u erover doet om de investering terug te verdienen. De terugverdientijd is echter afhankelijk van een aantal factoren, namelijk welk materiaal gebruikt wordt, wat de prijs is van het materiaal, of u subsidie ontvangt en wat de stookkosten zijn. Globaal gezien, bespaart u gemiddeld 10% op de energiefactuur, wat neer komt op een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar.

Wat is het verschil tussen vloerisolatie en kruipruimte isolatie?

Het verschil tussen vloerisolatie en kruipruimte isolatie zit ‘m in het feit dat kruipruimte isolatie alleen toegepast wordt wanneer vloerisolatie geen optie is. Bij vloerisolatie wordt het materiaal op of onder de vloer aangebracht, terwijl bij kruipruimte isolatie, ook wel bodemisolatie genoemd, wordt de bodem van de kruipkelder voorzien van isolatiemateriaal.

Een koude vloer in huis en daarom altijd koude voeten?

Vloerisolatie is dan de oplossing! Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

kruipruimte isoleren in Wassenaar

Kruipruimte isoleren Wassenaar

Een ander woord voor kruipruimte is kruipkelder. Het is de ruimte tussen de onderkant van uw huis en de grond. Isoleren van de kruipruimte wordt ook wel bodemisolatie genoemd. Bodemisolatie is het isoleren van de vochtige grond in de kruipkelder. U laat bodemisolatie het beste doen door een gecertificeerd bedrijf uit Wassenaar.

Waarom dan?

Zo weet u zeker dat de isolatie goed aangebracht wordt. Bij bodemisolatie zijn er 2 mogelijkheden, namelijk het isoleren van de bodem of het isoleren van het plafond van de kruipruimte (vloerisolatie). Vloerisolatie is de meest gebruikelijke methode. Bodemisolatie wordt alleen toegepast als vloerisolatie geen optie is.

Voordelen van kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie, of bodemisolatie, heeft een aantal voordelen. Het is namelijk beter om de kruipruimte te isoleren dan helemaal geen isolatie toe te passen. Bovendien worden vochtproblemen voorkomen, wordt uw energiefactuur aanzienlijk lager en geniet u van meer wooncomfort, omdat de vloer warmer aanvoelt. Op een rijtje:

 • Voorkoming van vochtproblemen
 • Energiefactuur is lager
 • Genieten van meer comfort in huis

Geschikte isolatiematerialen voor kruipruimte isolatie

Welke materialen zijn geschikt voor isolatie van de kruipkelder? Er zijn een aantal mogelijkheden, waar van EPS, in de vorm van parels of chips, veelgebruikt is. Een isolatiebedrijf uit Wassenaar spuit eenvoudig de parels of chips in de ruimte en creëert een laagdikte van gemiddeld 25 centimeter. Andere materialen voor bodemisolatie zijn schelpen of isolatiematrassen.

 • EPS-parels of EPS-chips
 • Schelpen
 • Isolatiematrassen

Kosten kruipruimte isoleren

Wat kost isolatie van de kruipkelder? Dit is lastig te bepalen omdat er een aantal factoren zijn die meespelen in de hoogte van de prijzen. Isolatiematrassen zijn het goedkoopst, maar u heeft er wel het meest van nodig. Gemiddeld betaalt u tussen de €20,- en €25,- per m². Denk dan aan een prijs tussen de €900,- en €1.800,-, afhankelijk van het type woning. In de tabel hieronder vindt u meerdere gemiddelde prijzen.

Prijstabel: wat kost het isoleren van de kruipruimte?

Type woningVloeroppervlakte in m²Investering*
Tussenwoning45 m²€900,- tot €1.200,-
Hoekwoning50 m²€1.000,- tot €1.300,-
2 onder 1 kap55 m²€1.100,- tot €1.400,-
Vrijstaande woning70 m²€1.400,- tot €1.800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan.

Laat uw kruipruimte isoleren door een isolatiebedrijf.

Vraag offertes aan via het offerteformulier en kom in contact met isolatiebedrijven.

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

gevelisolatie in Wassenaar

Gevelisolatie Wassenaar

De helft van de woningen in Nederland heeft een gevel die niet geïsoleerd is. Er zijn drie methoden om gevelisolatie toe te passen: gevelisolatie aan de binnenkant, buitengevelisolatie en spouwmuurisolatie. De voordelen van spouwmuurisolatie kent u, maar ook een buitengevelisolatie vormt een zeer aantrekkelijke oplossing. Voor welke soort gevelisolatie u het beste kunt kiezen is afhankelijk van het budget dat u ter beschikking heeft, en de ruimte die u om uw woning heeft. Naast voordelen op het gebied van de energiekosten zal dankzij de buitengevelisolatie de aanblik, en daarmee de prijswaarde van uw woning in Wassenaar stijgen. Van de drie soorten is deze wel het kostbaarst.

Voordelen van gevelisolatie

Wat zijn de voordelen van gevelisolatie? U bespaart niet alleen op de prijs, maar zorgt ook voor een aangenamere en energiezuinige leefomgeving. Bovendien wordt de kans op vochtproblemen kleiner en zorgt het voor het dempen van contactgeluiden. Voordelen:

 • Energiezuinig
 • Minder energiekosten
 • Dempen van contactgeluid

Soorten gevelisolatie

Als u voor gevelisolatie kiest, zijn er 3 opties. De meest voorkomende en meest rendabele soort is buitengevelisolatie. Hier wordt de gevel geïsoleerd, waarna er nieuwe gevelbekleding op de muur geplaatst wordt. Nadeel is dat u hier wel een vergunning voor nodig heeft. Andere mogelijkheden zijn isolatie via de binnenzijde van de muur en spouwmuurisolatie.

1. Buitengevelisolatie Wassenaar

Bij een buitengevelisolatie plaatsen de specialisten van ons isolatiebedrijf isolatiemateriaal tegen de buitenzijde van de muur waarna ze deze opnieuw afwerken. Er zijn twee soorten afwerking: sierpleister of gevelbekleding in verschillende vormen. Voor het aanbrengen van een nieuwe gevel dient u een vergunning aan te vragen bij de gemeente, omdat het de aanblik van het pand verandert. Voor monumentale panden wordt daarom vaak de aanvraag voor een buitengevelisolatie afgekeurd. Het alternatief is de plaatsing van isolatie aan de binnenkant van de muur, of het uitvoeren van een isolatie van de spouwmuur.

Gevelisolatie afwerken met gevelbekleding

Als u gevelisolatie aan de buitenkant van uw huis laat aanbrengen door een isolatiebedrijf, dan moeten zij hierover gevelbekleding aanbrengen. Wat voor soort bekleding het beste is hangt helemaal af van uw wensen. Houdt u bijvoorbeeld van een warme uitstraling van de gevel? Dan is hout wellicht de juiste keuze. Een nadeel hiervan is dat u hout moet onderhouden. Een voordeel is dat u hout eenvoudig een andere kleur geeft, ideaal als u gauw op een bepaalde kleur bent uitgekeken.

Een andere optie is crepi voor op de gevel. Deze pleister en gevelisolatie combineren erg goed. Een nadeel van crepi is dat de gevelbekleding gevoelig is voor vervuiling. Houdt u van de bakstenen look, maar wilt u niet een hele nieuwe buitenmuur metselen? Dan is het gebruik van steenstrips wellicht een goed idee. De strips worden uit echte bakstenen gezaagd. Ze zijn licht en dun waardoor u vrijwel geen ruimte verlies.

Kunt u de buitenmuren nog beter isoleren?

Wat zijn de mogelijkheden voor gevelisolatie bij een huis gebouwd tussen 1975 en 1991?

2. Binnenmuur isoleren Wassenaar

Zoals gezegd is het isoleren van de binnenmuur minder effectief dan een spouwmuurisolatie of buitengevelisolatie. Een bijkomend nadeel is dat de stopcontacten en lichtpunten vaak aangepast moeten worden. Een voordeel van gevelisolatie aan de binnenkant is dat u het relatief makkelijk zelf kan doen als u handig bent. Houd er bij het toepassen van een binnengevelisolatie wel rekening mee dat u een tijd geen gebruik mag maken van de te isoleren ruimte. Bovendien zult u enkele vierkante meters minder ruimte hebben binnenshuis doordat de muur een stuk naar binnen verplaatst. De kosten voor deze vorm van gevelisolatie verschillen aanzienlijk met die van de buitengevelisolatie.

3. Spouwmuur isoleren Wassenaar

Spouwmuurisolatie is een vorm van gevelisolatie en is een goede investering die ervoor zorgt dat uw woning in Wassenaar energiezuiniger, comfortabeler en veiliger is. Deze vorm van isolatie is alleen toe te passen door een isolatiebedrijf als er de woning spouwmuren heeft. Een spouw is de lege ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur. Of uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie, hangt af van het bouwjaar van uw woonhuis.

Kosten gevelisolatie

Als u uw gevel wilt isoleren en u wilt ongeveer hetzelfde resultaat als met spouwmuurisolatie dan komt u een stuk duurder uit. Bijkomende prijzen die u niet met een spouwmuurisolatie hebt, zijn: opzetten van steigers, meer materiaal, meer manuren. In de volgende tabel hebben we een kort overzicht van de kosten van gevelisolatie gegeven voor een gemiddelde gezinswoning van 105 m².

Prijstabel: gevelisolatie kosten

Soort gevelisolatieIsolatiewaarde (Rd)Kosten*Besparing per jaar
Spouwmuurisolatie1,3 Rd€2.000,-€570,-
Isolatie binnenzijde met voorzetwand2,5 Rd€10.500,-€680,-
Buitengevelisolatie4,0 Rd€14.000,-€720,-

*Let op: het gaat hier om gemiddelde kosten. Vraag daarom gratis offertes aan.

Besparing en terugverdientijd van gevelisolatie

Laat u buitengevelisolatie plaatsen door een isolatiebedrijf? Dan kunt u rekenen op een gemiddelde energiebesparing van 25%. Echter is de besparing en terugverdientijd afhankelijk van uw stookkosten en de hoogte van het geïnvesteerde bedrag. De terugverdientijd bij gevelisolatie ligt hoger dan bij andere soorten isolatie, omdat buitengevelisolatie arbeidsintensief is en de prijs dus hoger ligt. U heeft de prijzen na gemiddeld 10 jaar terugverdiend.

Gevelisolatie toepassen op uw gevel in Wassenaar?

Schakel een isolatiebedrijf in die de buitengevelisolatie voor u plaatst.

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

dakisolatie plaatsen Wassenaar

Dakisolatie Wassenaar

Zoals u waarschijnlijk wel weet stijgt warmte omhoog. Als daken niet goed geïsoleerd zijn, is er een grote kans op veel warmteverlies via de dakconstructie. Gemiddeld gaat zo’n 30% van alle warmte in een woning verloren via het dak. Het bespaart u dan ook veel geld als u in uw huis in Wassenaar dakisolatie neemt. Er zijn 4 isolatiematerialen die te gebruiken zijn voor dakisolatie: glaswol, steenwol, hardschuim isolatieplaten en aluminium noppenfolie. Isolatieplaten zijn het best te gebruiken als u een brandwerendheid van het materiaal een belangrijke eigenschap vindt. De andere materialen hebben weer andere voordelen. Als u geen idee hebt wat voor uw woonhuis de beste soort dakisolatie is, kunt u het beste een isolatiebedrijf raadplegen.

Voordelen van dakisolatie

Dakisolatie, een vorm van isoleren dat veel voordelen heeft. Niet alleen wordt geluidsoverlast van buitenaf beperkt, ook worden vochtproblemen en kans op schimmel voorkomen. U bespaart op de kosten, omdat u minder stookt. Hierdoor krijgt uw huis in Wassenaar een beter energielabel, wat zorgt voor een waardestijging van de woning.

De voordelen op een rij:

 • Minder geluidsoverlast en vochtproblemen
 • Lagere energierekeningen
 • Hoger energielabel
 • Waardestijging van uw huis

Hellend dak isoleren Wassenaar

De meeste woningen in Wassenaar hebben hellende daken. Het grote voordeel van hellende daken is dat deze op diverse manieren en met vele materialen te isoleren zijn. Zo is een hellende dakconstructie zowel aan de binnen- als buitenzijde van een isolatielaag te voorzien. Kiest u ervoor om zelf de isolatie uit te voeren? Dan kunt u het beste kiezen voor de isolatie van de binnenzijde. Hierboven noemden wij al de materialen die daarvoor geschikt zijn. Gaat u werken met glaswol voor de dakisolatie? Draag dan altijd goede beschermende kleding zoals een stofbril, handschoenen en een mondkapje om irritatie van de glasvezels te voorkomen.

Plat dak isoleren Wassenaar

Naast hellende daken zijn ook platte daken te isoleren. Een isolatie van platte daken is mogelijk op basis van drie technieken. De eerste is de isolering van de binnenkant van de dakconstructie. Hierbij zetten wij isolerende materialen tegen de onderkant, met daartussen een dampremmend folie om lekkage en vochtoverlast te voorkomen. Een tweede alternatief is de plaatsing van isolerend materiaal aan de buitenkant van de dakconstructie, waarna wij dit afdekken met een dakbedekking. Tot slot is het een optie om het materiaal bovenop de dakbedekking te leggen. Dit is met name het geval bij dakterrassen. Een speciale vorm van dakisolatie is het creëren van een groendak.

Zolder isoleren Wassenaar

Warmte stijgt op, hierdoor gaat er veel warmte door uw dak verloren als deze niet geïsoleerd is. Daarom is zolderisolatie een goede en rendabele manier om uw huis energiezuiniger te maken. U kunt kiezen voor dakisolatie, of het isoleren van de vloer.

Wat is de juiste methode?

Dit is eigenlijk heel simpel. Wanneer u de zolder slechts gebruikt als opslagruimte, is het isoleren van de zoldervloer voldoende. Wilt u echter een aangename leefruimte van de zolder maken, zodat u er kunt werken of slapen? Dan is het slim om het dak te isoleren.

Zoldervloer isoleren

Warmte stijgt op, via het dak gaat dus veel warmte verloren. Het is in daarom verstandig om dakisolatie aan te brengen. Gebruikt u de zolder echter niet als leefruimte? Dan is het nog beter om isolatie op de zoldervloer aan te brengen. Als u namelijk besluit dakisolatie aan te brengen terwijl de zolder niet wordt gebruikt als leefruimte, dan wordt deze onnodig verwarmd. Als u echter isolatie op de vloer aanbrengt dan wordt de warmte eerder tegengehouden, u hebt bovendien minder isolatie nodig en het aanbrengen gaat een stuk sneller. Op welke manier u de isolatie op de zoldervloer laat plaatsen is vooral afhankelijk van de constructie.

Houten zoldervloer isoleren

Heeft u een houten zoldervloer, dan is het verstandig om isolatiedekens van rotswol of glaswol tussen het hout te laten plaatsen. Beide materialen worden geleverd in rollen, waardoor het eenvoudig te plaatsen is. Als u op de vloer wilt lopen, moet deze eerst afgewerkt worden.

Betonnen zoldervloer isoleren

Zoldervloer van beton? Dan zijn isolatieplaten het meest geschikt. Deze zijn dun, nemen weinig ruimte in en zijn drukvast. Ze hebben dezelfde isolatiewaarden als dekens, maar het voordeel van isolatieplaten is dat het nog gewoon te belopen is nadat het gelegd is. U hoeft dus geen extra afwerking te plaatsen.

Dakkapel isoleren

Laat u dakisolatie aanbrengen door een isolatiebedrijf? Het is zeker verstandig om direct rekening te houden met de dakkapel. Het is erg zonde als hierdoor alsnog warmte ontsnapt. De beste manier van dakkapel isoleren is door het materiaal aan de buitenkant van de dakkapel te plaatsen, tussen de dakbedekking en de dakplaat. Dit is echter een grote klus en kan daarom het beste door een isolatiebedrijf uit Wassenaar worden gedaan. Is isolatie aan de buitenkant geen optie? Als u via de binnenkant isolatie aanbrengt dan zit er een verschil in aanbrengen tussen het dak en de wangen.

Isolatie van de wangen

Het plaatsen van isolatie tegen de wangen van een dakkapel is niet erg lastig. Allereerst moet u van houten regels en stijlen een raamwerk maken. Dit raamwerk zet u tegen de wangen. Vervolgens kunt u tussen de stijlen isolatiewol plaatsen en hier overheen vervolgens een dampremmende folie. Als u dit hebt gedaan dan kunt u alles afwerken met bijvoorbeeld gipsplaten. Tot slot is het erg belangrijk dat u de kieren en naden dichtmaakt, met bijvoorbeeld PU-schuim.

Isolatie van het dak

Isolatie tegen het dak van een dakkapel plaatsen is ook niet lastig. Men kiest veelal voor steenwol of glaswol omdat dit materiaal erg brandveilig is. U drukt de wol eenvoudig tussen de stijlen en dakliggers. Plaats vervolgens een dampremmende folie zodat de wol vrij blijft van vocht. Zorg ervoor dat elke kier en elke naad goed dichtgeplakt zit.

Kosten dakisolatie

Een vuistregel die gehanteerd wordt voor dakisolatie is dat voor het isolatiemateriaal, het uurloon van het isolatiebedrijf en machinekosten gemiddeld €30,- per m² gevraagd wordt. Om voor u inzichtelijk maken wat de gemiddelde prijzen van een dakisolatie zijn hebben we voor u deze tabel gemaakt. In de tabel gaan we uit van een gemiddeld dak van 70m² en een zoldervloer van 50m²:

Prijstabel: dakisolatie kosten

Soort dakKosten*
Binnenzijde schuin dak€1.500,- – €2.500,-
Buitenzijde schuin dak€3.500,- – €4.500,-
Zoldervloer€1.000,- – €2.000,-
Plat dak€3.000,- – €4.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten.

Besparing en terugverdientijd van dakisolatie

De besparing en terugverdientijd hangen af van de investering, het materiaal en de methode. U laat dakisolatie het beste plaatsen door een isolatiebedrijf uit Wassenaar omdat het dan op de juiste manier geplaatst wordt. Dit bespaart u jaarlijks honderden euro’s. De terugverdientijd van dakisolatie is daarbij ook nog eens zeer gunstig. Omdat u veel bespaart, heeft u de investering binnen een aantal jaren terugverdiend.

Interesse in dakisolatie in Wassenaar?

Dakisolatie zorgt voor een hoge energiebesparing en een verhoogd wooncomfort.

Gratis offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

geluidsisolatie verbeteren muur en vloer

Geluidsisolatie Wassenaar

Met geluidsisolatie vermindert u geluidshinder van binnen en buiten aanzienlijk. Welke techniek gebruikt wordt, hangt af van de bouwconstructie van uw huis. Er zijn 2 soorten geluidsisolatie, namelijk om buitengeluiden te verminderen of om de akoestiek te verbeteren.

Wanneer u dus last heeft van luchtgeluid van buiten, zoals verkeer, dan komen er trillingen binnen via de muren, vloeren en plafonds. In dit geval kunt u het beste kiezen voor geluidsisolerend materiaal. Last van buren, schuivende stoelen of harde muziek? Dan moet contactgeluid verminderd worden, ook met behulp van geluidsisolerend materiaal.

Muziekstudio maken van de garage? Kies dan voor akoestisch isoleren. Hierbij worden geluiden juist geabsorbeerd, zodat de akoestiek beter wordt.

Vergunning nodig voor isolatie?

Of u een vergunning nodig hebt is afhankelijk van de isolatiesoort. Bij het aanbrengen van vloerisolatie hebt u bijvoorbeeld geen vergunning nodig. Vloerisolatie zal namelijk niet het aanzicht van uw woonhuis in Wassenaar veranderen. Als u de gevel isoleert en vervolgens gevelbekleding aanbrengt dan is dit wel het geval. Hiervoor is dus wel een vergunning nodig. Twijfelt u of een vergunning verplicht is? In dat geval kunt u het beste met uw gemeente contact opnemen.

Isolatie subsidie in 2019

Voor bepaalde vormen van isolatie is het mogelijk om subsidie aan te vragen. Dit kunt u alleen doen wanneer u over een koopappartement beschikt waar u zelf in woont. Via de VVE vraagt u dan premie aan, voordat u de werkzaamheden laat uitvoeren. Particulieren hadden ook een subsidiepotje, deze is helaas op. Meer informatie? Ga naar Rijksoverheid.nl of naar rvo.nl.

Maar er is meer.

Vanuit de overheid geldt namelijk een verlaagd btw-tarief van 6%. U betaalt in plaats van de gebruikelijke 21%, slechts 6% belasting over de arbeidskosten. Voorwaarde is wel dat uw woning minstens 2 jaar oud moet zijn en dat het gaat om arbeidskosten bij gevelisolatie, dakisolatie of vloerisolatie. Neem een kijkje op de website van de belastingsdienst voor meer informatie over dit tarief.

Weten over een lokale premie beschikbaar is?

Dan is het verstandig om bij uw gemeente in Wassenaar langs te gaan of op de Energiesubsidiewijzer.nl te kijken.

Soorten isolatiemateriaal

Wanneer u uw spouw of platdak in Wassenaar van isolatie wilt voorzien, dan hebt u de keuze uit een groot aantal isolatiematerialen. Veel voorkomende materialen zijn PIR, PUR, glaswol en diverse natuurlijke materialen. Voor welk isolatiemateriaal u kiest, is afhankelijk van het soort isolatie dat u laat toepassen en of u zelf handig bent. Zo zijn isolatieplaten gemakkelijker zelf te plaatsen dan thermokussens. Daarnaast geldt voor de spouwmuurisolatie dat er maar een beperkt aantal producten zorgt voor een goede evenredige isolerende laag.

Letten op de isolatiewaarde

Een ander aandachtspunt bij het maken van de keuze voor isolerend materiaal, is de isolatiewaarde van het product. Met name voor isolatie van de gevel of dakisolatie is de isolatiewaarde van groot belang. Deze waarde draagt niet alleen bij aan de warmte-isolering, maar kan ook zorgen voor een verhoogde prijswaarde van uw pand, wanneer u dit eventueel later wilt verkopen. Afhankelijk van de gekozen isolatiewaarde kan er ook meer subsidie worden gegeven door de gemeente of overheid.

isolatieplaten plaatsen

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn de meest eenvoudige keuze voor een vloerisolatie en in sommige gevallen een gevelisolatie. Het plaatsen van isolatieplaten is vrij gemakkelijk, waardoor zeker doe-het-zelvers een grote voorliefde hebben voor isolatieplaten. Het nadeel van de platen is dat deze vaak niet als afwerking gebruikt kunnen worden, zodat u altijd extra materiaal voor een muur nodig hebt. Weet dus waar u aan begint als u isolerende platen van hardschuim of een ander isolatiemateriaal aanschaft.

PIR

De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat. PIR wordt gezien als de verbeterde versie van de veelgebruikte PUR-isolatie. Een isolatieplaat van dit materiaal wordt aan twee kanten voorzien van alucraft of glasvlies ter bescherming van het hardschuim. Het voordeel van PIR platen is dat deze een stuk dunner zijn dan de traditionele PUR-modellen. Dit komt doordat polyisocyanuraat een veel hogere isolatiewaarde heeft, en daarom voor dezelfde isolatiewaarde minder materiaal nodig heeft. De gemiddelde prijzen van PIR bedragen €12,- per m².

PUR-isolatie

Hoewel men tegenwoordig steeds vaker PIR inzet als basismateriaal voor isolerende platen, is PUR ook nog steeds veel in gebruik. Er is een tijd geweest dat men bang was voor schadelijke gevolgen voor de gezondheid bij het gebruik van PUR. Uit onderzoek is echter gebleken dat dit materiaal gewoon zonder risico’s kan worden gebruikt. Polyurethaan is zowel in harde als vloeibare variant toe te passen. Voor de spouw is dit bijvoorbeeld een regelmatig ingezet isolatiemateriaal. PUR kost circa €25,- per m².

Glaswol

Glaswol wordt eveneens vaak toegepast als isolerend materiaal. Het voordeel van glaswol is dat dit een soepel product is, waardoor het tevens op moeilijker bereikbare plekken kan worden geplaatst. Over het algemeen wordt glaswol het meest gebruikt bij het isoleren van het dak, of bij een eenvoudige gevelisolatie. Gaat u zelf met de glaswol aan de slag? Ga dan voorzichtig te werk met het snijden. Zwevende glasvezels kunnen gevaarlijk zijn voor de ademhaling. Gaat uw voorkeur uit naar glaswol? Dan moet u rekening houden met prijzen rond de €8,- per m².

EPS parels

Wij hebben hier al heel wat materialen genoemd waarmee het mogelijk is een muur, vloer of gevel te isoleren. Eén van de producten die wij nog even extra voor u willen uitlichten is EPS. De afkorting EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, in Nederland beter bekend als piepschuim. Eén van de uitvoeringen van EPS als isolatiemateriaal is als parels. Deze parels vermengen wij met lijm, waarna deze uitermate geschikt zijn voor de isolering van de spouwmuur. Daarnaast is EPS eveneens verkrijgbaar als Tempex. U bent circa €10,- per m² kwijt als u EPS-parels laat plaatsen.

Tempex

De term Tempex staat voor EPS dat is verwerkt tot isolatieplaten. Deze Tempex platen zijn bij menig isolatiebedrijf uit Wassenaar in diverse afmetingen verkrijgbaar. Het is afhankelijk van uw wensen voor de isolatiewaarde voor welke afmeting u dient te kiezen. De minimale dikte Tempex is 20 millimeter, de maximale dikte is 120 millimeter. Het grote voordeel van Tempex is de lage prijs, maar ook de eenvoudige plaatsing zorgt ervoor dat steeds meer van onze klanten kiezen voor Tempex als basis voor hun isolatieklus. De prijzen van Tempex bedragen gemiddeld €8,- per m².

Kosten van isolatiemateriaal

De prijs van isolatiemateriaal loopt behoorlijk uiteen. Voor gespoten PUR betaalt u gemiddeld €25,- per m². Redelijk prijzig dus. Wilt u goede geluidsisolatie? Dan kiest u voor glaswol, wat gemiddeld €8,- per m² kost. Het aanbod van isolatiematerialen is ontzettend groot. Wat u kiest hangt af van uw wensen en uw budget. In onderstaande tabel vindt u meer gemiddelde prijzen.

Prijstabel: prijzen van isolatiemateriaal

Type isolatiemateriaalGrootste voordeelGemiddelde prijs per m², exclusief plaatsing*
PIR (platen)Hoge isolatiewaarde€12,-
PURHandig bij vochtbestrijding€25,-
GlaswolUitstekende geluidsisolatie€8,-
EPS parelsDuurzaam€10,-
Tempex (platen)Voordelig€8,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief BTW en exclusief plaatsing. De gemiddelde prijzen zijn berekend op basis van een isolatielaag van 8 cm. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Natuurlijke isolatiematerialen

Naast vele kunstmatige isolatiematerialen, zijn er eveneens diverse natuurlijke producten die een isolatiebedrijf gebruikt voor de isolatie van uw woning of bedrijfspand in Wassenaar. Voorbeelden van dergelijke materialen zijn cellulose isolatie, wat bestaat uit gerecyclede papiervlokken. Andere materialen zijn schelpen en zand voor het isoleren van de kruipruimte, en hennep en schapenwol voor een dakisolatie. Het voordeel van natuurlijke producten is dat deze beter zijn voor het milieu, en vaak een lange levensduur hebben.

isolatiebedrijven Wassenaar

Recent aangevraagde offertes

Spouwmuurisolatie met EPS-parels - Rotterdam
Vloerisolatie tegen de onderkant van de vloer, met isolatieplaten - Den Haag
Bodem van de kruipruimte vullen met schelpen - Dordrecht
Verouderde spouwmuurisolatie aanvullen - Leiden
Buitengevelisolatie + afwerking met houten gevelbekleding - Zoetermeer
Houten zoldervloer isoleren (graag beloopbaar) - Delft
Plat dak van bijkeuken isoleren - Schiedam
Binnenkant van hellend dak isoleren - Spijkenisse
Spouwmuur isoleren met glaswol - Gouda
Geluidsisolatie verbeteren van de vloer - Vlaardingen
Binnenmuur isoleren met voorzetwand - Alphen aan den Rijn

Isolatiebedrijven vergelijken? Gratis offertes

Bent u op zoek naar een ervaren isolatiebedrijf uit de buurt van Wassenaar die u kan helpen bij een spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie of dakisolatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vul bij het offerteformulier zo nauwkeurig mogelijk uw wensen in, en wij sturen u spoedig enkele vrijblijvende offertes toe. Vergelijk de offertes op basis van prijs en aanbod. Zo kiest u altijd voor de professional die het beste bij u past.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!

Het duurt maar 1 minuutje.