Voor iedere situatie de juiste isolatie

Isoleer uw woning en bespaar honderden euro’s. Scherpe prijzen!

Offertes aanvragen

Isolatiebedrijf Assen

Wanneer u bij wilt dragen aan een beter milieu, en zelf wilt besparen op de stookkosten, dan is het isoleren van uw woning een goede keuze. Bent u op zoek naar een erkend isolatiebedrijf in de regio van Assen dat u kan helpen bij uw vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie? Dan bent u bij Wavlo aan het juiste adres. Dankzij ons brede netwerk aan specialisten kunt u via ons contactformulier gemakkelijk en snel de prijzen van menig isolatiebedrijf uit Assen met elkaar vergelijken. Wij garanderen dat uw muur, gevel of vloer snel optimaal geïsoleerd is. Wist u dat u wel dat u door het vergelijken van offertes tot 40% kan besparen op de investeringskosten van uw isolatieklus!


Soorten isolatie

Er zijn diverse vormen van isolatie die specialisten in Assen bij woningen toepassen. Zo is het onder meer mogelijk om zowel uw vloer, muur als spouwmuur te isoleren. Welke vorm van isolatie het meest geschikt is voor uw pand hangt af van diverse factoren. Overweegt u spouwmuurisolatie? Dan profiteert u naast de verhoogde isolatiewaarde ook van uitstekende vochtregulatie. Het voordeel van vloerisolatie is de warmere vloer, waardoor u nooit meer met koude voeten rond hoeft te lopen! Andere isolatiewerken hebben allen hun eigen voordelen. Zo verhoogt dakisolatie de waarde van uw woning en voorkomt het dat u onnodig warmte verliest. Tot slot biedt gevelisolatie ook vele voordelen omtrent de isolatie- en woningwaarde. Daarnaast kan gevelisolatie via gevelbekleding op de buitenmuur er ontzettend mooi uit zien. Wij adviseren u om de meeste isolatiewerken over te laten aan een erkend isolatiebedrijf. Indien gewenst is het wel mogelijk om zelf dak- en vloerisolatie aan te brengen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden voor het toepassen van meer isolatie bij uw pand in Assen? Hebt u vragen over de verschillende isolatievormen en de daarbij horende voor- en nadelen? Of wilt u graag een exacte prijsindicatie ontvangen voor de isolatie van een muur of een spouwmuurisolatie? Vul dan ons webformulier in. Geef hierop uw wensen en vragen aan, en wij zorgen dat u spoedig antwoord krijgt van een isolatiebedrijf. Desgewenst sturen wij u enkele offertes toe van menig isolatiebedrijf uit Assen. Vergelijk deze zelf op basis van prijzen, en kies zo voor het isolatiebedrijf dat aan al uw wensen voldoet. Wij helpen u met plezier verder!

Spouwmuurisolatie

Wanneer u op zoek bent naar een soort isolatie die past bij een beperkt budget, dan raden wij aan te kiezen voor een spouwmuurisolatie. Of u een spouwmuurisolatie kunt laten toepassen is afhankelijk van het bouwjaar van uw pand. Zo hebben panden gebouwd voor 1920 geen spouw, en is een spouwmuur na het bouwjaar 1975 al gevuld. Wilt u controleren of uw muren een spouw hebben? Controleer dan de afstand tussen uw binnen- en buitenmuur bij een deur. Is de afstand tussen beide muren meer dan 24 centimeter, dan is het een spouwmuur. Een specialist van een isolatiebedrijf kan vervolgens kijken of er al isolatie is toegepast.

Hoe wordt een spouw gevuld?

Bij de isolering van de spouwmuur, zullen onze specialisten van een isolatiebedrijf uit Assen kleine gaatjes boren in de voegen van de muur, en vervolgens de spouw vullen met een vloeibaar isolatiemateriaal. Dit vloeibare product zal na enkele dagen uitharden, zodat uw spouw lucht- en vochtdicht is afgesloten. Als het materiaal in de spouwmuur zit, dan worden de gaatjes gevoegd, zodat het aanzicht van uw pand niet verandert. Eventueel kunnen wij ook roosters in de spouwmuur plaatsen. Dankzij deze roosters zal de ventilatie van de spouw optimaal blijven en loopt u geen kans op vochtplekken of schimmel in de spouwmuur.

spouwmuurisolatie door erkend isolatiebedrijf Assen

Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een populaire vorm van isolatie in Assen. Niet verrassend, omdat het geen ingrijpende verandering is en u wel veel kan besparen. Niet elk huis is echter geschikt voor spouwmuurisolatie! Woningen die voor 1920 gebouwd zijn, beschikken namelijk niet over een spouwmuur. Indien u de buitenmuur toch goed wil laten isoleren dan is binnen- of buitengevelisolatie een geschikte optie. Twijfelt u of uw spouwmuur geschikt is? Twijfel dan niet om via ons contactformulier contact op te nemen. Een isolatiebedrijf uit onze database voorziet u graag van een persoonlijk advies en zij kunnen u tevens vertellen of u wel of niet spouwmuurisolatie kan laten uitvoeren.

Hoe werkt spouwisolatie?

Schone spouw?

Wanneer u tot spouwmuurisolatie overgaat, komt er eerst een vakman langs om te controleren of uw spouw goed is. In ernstige gevallen is de isolatie helemaal niet mogelijk, maar in de meeste gevallen kan spouwmuurvervuiling relatief eenvoudig verwijderd worden. Bij vervuiling is de kans groot dat er condens vormt op de binnenmuur, met vervelende schimmels als gevolg. Om de vervuiling te verwijderen worden er een aantal bakstenen uit de onderkant van de buitenmuur weggehaald waarna het vuil handmatig wordt verwijderd. Gemiddeld kost dit €25,- per vierkante meter. De terugverdientijd wordt iets langer, maar u zult nog jarenlang profiteren van de voordelen van een geïsoleerde spouwmuur!

spouwmuur isoleren kosten

Kosten spouwmuurisolatie

Muurisolatie door middel van een spouwmuurisolatie is relatief goedkoop. De exacte prijzen worden bepaald door het soort woning, en het oppervlak van de muren. Zo kost de isolatie van een tussenwoning zo’n €900,- en een vrijstaand huis ongeveer €2.200,-. In welk soort pand u echter ook woont, binnen vier jaar heeft u de investering terugverdiend door de besparing op de energiekosten. Hebben wij u interesse gewekt en wilt u meerdere prijsopgaves aanvragen voor uw woonsituatie? Wij informeren u met alle plezier verder over de kosten van spouwmuurisolatie!

Type woningen Opp. Gem. prijs incl. BTW Gem. besparing per jaar
Appartement 30 m² €500,- / €600,- €115,-
Tussenwoning 60 m² €800,- / €1100,- €195,-
Hoekwoning 60 m² €1200,- / €1400,- €340,-
2 onder 1 kap 90 m² €1500,- / €1800,- €490,-
Vrijstaande 140 m² €2200,- / €2500,- €590,-

Vloerisolatie

Van veel klanten uit Assen krijgen wij de vraag wat nou precies de term vloerisolatie betekent, en wat het verschil is met een bodemisolatie. Dit verschil is feitelijk zeer eenvoudig: een vloerisolatie zorgt voor een verhoogd warmtebehoud binnenshuis, terwijl een bodemisolatie er voornamelijk voor zorgt dat optrekkend vocht geen kans krijgt in de woning. Wilt u dus de luchtvochtigheid binnenshuis stabiliseren, voor een betere gezondheid en minder ongedierte in huis? Dan is de isolatie van de bodem de beste keuze. De experts van een isolatiebedrijf zullen hiervoor thermokussens, schelpen of zand in de kruipruimte storten. Deze klus is binnen een dag geklaard.

Is mijn vloer wel, of niet geïsoleerd? Handig filmpje om dit te achterhalen

Isolatie van houten vloer

Vloerisolatie is vaak vergelijkbaar met kelderisolatie. Vaak wordt namelijk niet de vloer zelf, maar het plafond van de kruipkelder geïsoleerd. Dit zorgt ervoor dat uw vloer een warmere temperatuur krijgt, zodat u woongenot vergroot wordt. U voorkomt ook veel potentiële vochtproblemen, zeker in het geval van een houten vloer. Voordat u de houten vloer kan laten isoleren, is het van belang dat u de vochtigheid van het hout controleert. Ligt dat boven de 20%, dan zal u het hout eerst moeten laten drogen voordat de vloerisolatie plaats kan vinden. Zou u toch beginnen, dan sluit u het vocht op tussen de houten vloer en het isolatiemateriaal. Door een dampremmende folie op de bodem van de kruipruimte te plaatsen, zal de houten vloer sneller drogen.

vloerisolatie Assen

Isolatie van de betonvloer

Een betonvloer voelt vaak koud aan, daarom wordt ook deze in Assen steeds vaker geïsoleerd. Ook bij beton wordt er door specialisten vaak voor gekozen om de vloer vanaf de onderkant in de kruipkelder te isoleren. Over het algemeen worden hier isolatieplaten voor gebruikt, steen en glaswol zijn populaire keuzes, maar ook PUR doet het nog steeds goed in Assen. Laat u juist een nieuwe betonvloer aanleggen? Dan zijn er twee opties om de betonvloer van isolatie te voorzien. Door eerst een drukvast isolatiemateriaal te plaatsen alvorens u de betonvloer stort verhoogt u de isolatiewaarde al aanzienlijk. U kan er ook voor kiezen om eerst het beton te storten en daar bovenop het materiaal te plaatsen. Hierop wordt tot slot de afwerkvloer gestort. U heeft hiervoor harde isolatieplaten nodig die minimaal 6- en maximaal 10 centimeter dik zijn. Vaak wordt hier PIR of EPS voor gebruikt.

Geluidsisolatie

Veel mensen weten niet dat een vloerisolatie eveneens bijdraagt aan de geluidsisolatie. Het gaat dan om het beperken van de geluidsoverlast van binnenshuis. Heeft u altijd last van degene die over de bovenverdieping loopt? Dan is een bovenvloerisolatie een uitstekende keus voor u. Bij deze techniek zullen wij met name de geluidsdemping van de vloeren verbeteren. Wilt u wel een betere geluidsisolatie, maar zijn uw vloeren niet geschikt voor isolering? Overweeg dan om het plafond enigszins te verlagen. Dit heeft eenzelfde resultaat. Eén van de isolatiematerialen die zeer geschikt is voor geluidsisolatie is PIR. Dit is bovendien in zeer dunne isolerende platen verkrijgbaar.

Kruipruimte isoleren

De isolering van de kruipruimte is zoals gezegd een goed alternatief voor een vloerisolatie. Wilt u zelf het warmtebehoud van uw woning verbeteren door de isolatie van de bodem? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden. Ten eerste moet de kruipkelder meer dan 35 centimeter, en het liefst meer dan 50 centimeter hoog zijn. Ten tweede dient u te zorgen voor voldoende licht, en moet u de juiste gereedschappen bestellen. Tot slot adviseren wij om beschermende kleding te dragen zodra u aan de slag gaat met bepaalde soorten isolatiemateriaal. Een bodemisolatie kunt u eveneens combineren met een vloerverwarming voor een optimaal warmtebehoud.

vloerisolatie zoldervloer

Zoldervloer isoleren

Wanneer de zolder niet gebruikt wordt als woonruimte, dan is het vloerisolatie op zolder een voordelig alternatief voor dakisolatie. Vloerisolatie op zolder is relatief eenvoudig zelf te realiseren, zo bespaar u de arbeidskosten en hoeft u enkel het materiaal aan te schaffen. Wij raden u aan om de vloer te isoleren met isolatieplaten of glas- of steenwol. Dit is namelijk eenvoudig te bewerken, waardoor het ook erg geschikt is voor beginnende klussers. U zal moeten beginnen met het maken van een ondervloer. Dit doet u eenvoudig met het plaatsen van een houten lattenstructuur. Onder dit regelwerk plaatst u vervolgens het materiaal dat u zelf op maat snijdt. De bovenkant van het regelwerk werkt u tot slot af met OSB-platen of laminaat. Weet u niet goed waar u moet beginnen? Een isolatiebedrijf isoleert uw zoldervloer al vanaf €30,- per vierkante meter.

Kosten vloerisolatie

Het toepassen van een vloerisolatie brengt relatief lage prijzen met zich mee. Over het algemeen kunt u rekening houden met een standaardprijs van €30,- per m². De exacte prijs wordt mede bepaald door het gekozen isolatiemateriaal en het vloeroppervlak. Wij bieden u graag vrijblijvende prijsindicaties aan, of helpen u met professioneel advies.

Woningtype Oppervlakte Gemid. prijs incl. BTW
Appartement 45 m² €1350,-
Tussenwoning 50 m² €1500,-
2 onder 1 kap 55 m² €1650,-
Vrijstaande woning 70 m² €2100,-

Gevelisolatie

Zoals gezegd kan het isoleren van de muren niet alleen met een spouwmuurisolatie. Ook de isolatie van de gevel is een oplossing. Een gevelisolatie kan op twee verschillende manieren worden toegepast: zowel een binnen- als buitengevelisolatie zijn een optie. Of u nu kiest voor isolatie aan de buiten- dan wel binnenzijde. Een gevelisolatie levert van alle isolatievormen het meeste voordeel op de lange termijn op. U bespaart aanzienlijk op de energiekosten, en draagt zo bij aan een beter milieu. Bij een isolatiebedrijf in Assen kunt u meer informatie opvragen over de voor- en nadelen van de beide isolatievormen, en over de prijzen die hierbij komen kijken.

Buitengevelisolatie

De eerste en meest prijzige oplossing voor het isoleren van de gevelmuur is de buitengevelisolatie. Bij een buitengevelisolatie plaatsen de specialisten van ons isolatiebedrijf een isolatielaag tegen de buitenkant van de muur aan, waarna zij hier een nieuwe gevelbekleding over aanbrengen. Dankzij de buitengevelisolatie verbetert dan ook niet alleen de isolatiewaarde van het pand, ook het vooraanzicht zal verbeteren. De kosten voor een buitengevelisolatie vallen rond de €14.000,- en zijn van diverse factoren afhankelijk. Uiteindelijk zult u met de buitengevelisolatie het meeste geld terugverdienen. De terugverdientijd bedraagt echter wel 12 jaar.

gevelisolatie Assen

Afwerking van de gevel

De gevel kan op diverse manieren worden afgewerkt: met bakstenen, stucwerk of houten of kunststof planken. Deze gevelbekleding heeft tevens een positief effect op de isolatiewaarde van de woning! Welke optie het meest geschikt is voor uw gevelisolatie, is afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Houten gevelbekleding geeft een prachtige warme uitstraling, maar houd rekening met het vele onderhoud dat vereist is. Kunststof is bijna onderhoudsvrij, maar oogt wellicht niet helemaal juist bij oudere, authentieke woningen. In Assen wordt stucwerk ook steeds vaker toegepast. Hierbij ontstaat er een egaal oppervlak dat de gevel beschermd tegen wind en regen, maar dat ook gewoon erg mooi is.

Mogelijkheden huis gebouwd tussen 1975 en 1991

Binnenmuur isoleren

Is uw budget niet zo groot, of is gevelisolatie vanaf de buitenzijde niet mogelijk? Dan is een isolatie van de binnenmuur het alternatief. Bij deze techniek zetten wij een laag isolatiemateriaal tegen de binnenzijde van de gevel, en daarna een voorzetwand. Door deze gevelisolatie zal de ruimte in huis enigszins kleiner worden. Bovendien dient u rekening te houden met de verplaatsing van stopcontacten en andere elektrische oplossingen. Dit betekent onder andere dat de verbouwtijd van de isolering van de binnenzijde van de muur aanzienlijk langer duurt dan de buitengevelisolatie. Het is afhankelijk van uw wensen welke oplossing het beste is.

Kosten gevelisolatie

Voor een optimale isolatiewaarde van uw woning in Assen is een gevelisolatie van de buitenzijde aan te raden. De prijzen van deze vorm van gevelisolatie zijn hoog, ongeveer €14.000,-. Hebt u een beperkter budget? Kies dan voor een binnenzijde isolatie. De kosten hiervoor zijn ongeveer €10.500 bij een bedrijfspand van 105 m². Een nadeel is wel dat u minder vierkante meters oppervlakte overhoudt.

Soort gevelisolatie Isolatiewaarde (Rd) Kosten Besparing per jaar
Spouwmuurisolatie 1,3 Rd €2000,- €570,-
Isolatie binnenzijde met voorzetwand 2,5 Rd €10500,- €680,-
Buitengevelisolatie 4,0 Rd €14000,- €720,-

Dakisolatie

Wilt u niet alleen besparen op de stookkosten maar tevens de kans op lekkages verkleinen? Kies dan voor een dakisolatie met extra vochtwerende laag. Via een slecht geïsoleerd dak verliest u al snel 30% van uw warmte, waardoor u jaarlijks flink op uw energiekosten kan besparen! Het laten aanbrengen van dakisolatie kan echter een flinke investering worden, om de kosten enigszins te beperken is het daarom mogelijk om zelf de dakisolatie te plaatsen. Kies in dat geval voor isolatie met behulp van hardschuim isolatieplaten of glaswol, deze laatste is niet erg gebruiksvriendelijk. Bent u niet zo handig, hebt u maar weinig tijd of laat u deze klus liever over aan een isolatiebedrijf voor een gegarandeerd goed resultaat? Dan biedt het isolatiebedrijf ook andere isolatiematerialen aan. Denk bijvoorbeeld aan EPDM als isolatiemateriaal voor platte daken, of voor schapenwol als duurzaam product voor de isolatie van een hellend dak.

Hellend dak isoleren

Hellende daken vormen de meest gebruikelijk dakconstructie bij woningen in Assen. Hellende daken kunnen wij op twee manieren van een isolatielaag voorzien. De eerste oplossing is een isolatie van de buitenzijde. Deze vorm van dakisolatie vraagt een grote handigheid en kan daarom ook het beste door een specialist van een isolatiebedrijf uitgevoerd worden. Het alternatief is het aanbrengen van een isolerende laag aan de binnenkant van de dakconstructie. Hierbij is het van belang dat niet alleen het isolatiemateriaal, maar ook een dampremmende laag geplaatst wordt. Het voordeel van deze laatste isolatietechniek is dat u deze desgewenst eigenhandig kunt toepassen.

dakisolatie laten plaatsen Assen

Dakkapel isoleren

Tegenwoordig worden dakkapellen goed geïsoleerd opgeleverd. In het verleden lag dat wel eens anders. Oudere houten dakkapellen zijn niet altijd even goed geïsoleerd, dus als u minder warmteverlies wil dan is het een goede zaak om ook de isolatiewaarde van de dakkapel aan te pakken. Er wordt vaak gesproken over een warme of koude constructie. Bij warme isolatie plaatst een specialist van een erkend isolatiebedrijf het materiaal tussen het houten frame. Aan de buitenzijde plaatst hij daarbij een dampdoorlatende folie en aan de binnenkant juist een dampdichte folie, om vochtproblemen te voorkomen. In het geval van koude isolatie worden isolatieplaten juist bovenop het houten frame geplaatst.

isolatie voor plat dak

Plat dak isoleren

Naast hellende daken zijn ook platte daken eenvoudig van een isolatielaag te voorzien. Voor platte daken geldt zelfs dat er drie verschillende isolatietechnieken mogelijk zijn. De isolatietechniek die wij over het algemeen afraden, maar wel de laagste prijs met zich meebrengt is de isolatie van de onderzijde van de dakconstructie. Hoewel dit relatief eenvoudig is, loopt u hierbij het meeste risico op lekkageproblemen. Het alternatief is het plaatsen van een isolerende laag aan de buitenkant van de dakconstructie. De isolerende laag wordt vervolgens overdekt met de dakbedekking. Het is tot slot ook een optie om de isolatielaag bovenop de dakbedekking te monteren.

Kosten dakisolatie

Hoe hoog de prijzen zijn voor het toepassen van een dakisolatie is afhankelijk van de manier van isoleren. Kiest u bijvoorbeeld voor een isolatie aan de buitenzijde van het dak, dan zijn de kosten hoger dan aan de binnenzijde, een verschil dat kan oplopen tot ongeveer €1500,-. Het uitvoeren van een buitenzijde-isolatie zal wel een grotere besparing opleveren op de lange termijn. Andere factoren die de prijs van dakisolatie bepalen zijn: isolatiemateriaal, toegankelijkheid van het dak en het uurloon van de specialist.

Soort dak Kosten
Binnenzijde schuin dak €1500,- – €2500,-
Buitenzijde schuin dak €3500,- – €4500,-
Zoldervloer €1000,- – €2000,-
Plat dak €3000,- – €4000,-

Soorten isolatiemateriaal

Wie op zoek gaat naar isolatiematerialen voor het isoleren van het dak, de gevel of de vloer, zal ontdekken dat er vele soorten isolatiematerialen beschikbaar zijn. Deze isolatiematerialen zijn grofweg te verdelen in twee categorieën: natuurlijke en kunstmatige producten. Hoewel er tot voor kort voornamelijk gebruik werd gemaakt van de kunstmatige variant, zijn de natuurlijke producten tegenwoordig steeds populairder. Het is afhankelijk van uw exacte wensen op het gebied van prijs, kwaliteit en extra eigenschappen welk materiaal het meest geschikt is.

Letten op de isolatiewaarde

Voordat u een bepaald isolatiemateriaal kiest, zijn er diverse factoren waar u aandacht aan moet besteden. Voorbeelden daarvan zijn de prijs van het isolatiemateriaal en de aanvullende eigenschappen. Een derde factor is de isolatiewaarde van het materiaal. De isolatiewaarde kan per product sterk verschillen, en is dan ook van invloed op de dikte van de uiteindelijke isolerende laag. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe groter de kans op subsidie bovendien is, en hoe sterker de prijsstijging van uw woning of bedrijfspand in Assen.

isolatiemateriaal aanbrengen Assen

Isolatieplaten

Hebt u geen behoefte om de hulp van een erkend isolatiebedrijf in te schakelen bij een dakisolatie of vloerisolatie? Dan adviseren wij om gebruik te maken van isolatieplaten voor de isolatie. Isolatieplaten zijn bij menig bouwbedrijf in Assen verkrijgbaar, tegen aantrekkelijke prijzen. Het voordeel van isolatieplaten is dat u deze gemakkelijk kunt plaatsen, en dat er weinig voorbereidende werkzaamheden hoeven te worden uitgevoerd. Het nadeel van isolatieplaten is dat deze slecht in moeilijk bereikbare of ronde hoeken passen. Wij helpen u graag verder.De prijs ligt gemiddeld genomen tussen de €8,- en €25,- per vierkante meter.

PIR

Er zijn steeds nieuwe ontwikkelingen op het gebied van isolatiematerialen. Eén daarvan is de productie van PIR isolatieplaten. De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat, en het product is feitelijk een verbeterde versie van het welbekende PUR. Voordelen van PIR zijn onder andere dat er dunnere platen nodig zijn om eenzelfde isolatiewaarde te verkrijgen, en dat de beloopbaarheid van een stuk beter is. Dit betekent dat u minder ruimte kwijt bent aan het plaatsen van de isolatieplaten en dat er ook minder afwerking nodig is. U koopt deze isolatieplaten al vanaf €12,- per vierkante meter.

PUR

Hoewel men tegenwoordig steeds vaker PIR inzet als basismateriaal voor isolerende platen, is PUR ook nog steeds veel in gebruik. Er is een tijd geweest dat men bang was voor schadelijke gevolgen voor de gezondheid bij het gebruik van PUR. Uit onderzoek is echter gebleken dat dit materiaal gewoon zonder risico’s kan worden gebruikt. PUR heeft één van de beste isolatiewaardes, waardoor de het materiaal één van de populairste keuzes blijft. Wel ligt de prijs aan de hoge kant, zeker vergeleken met andere materialen. U betaalt namelijk al snel €25,- per vierkante meter, exclusief plaatsen. Polyurethaan kan zowel in harde als vloeibare variant worden toegepast. Onder andere voor een spouwmuurisolatie en vloerisolatie is dit een regelmatig ingezet isolatiemateriaal.

isoleren met glaswol

Glaswol

Een ander isolatiemateriaal dat wij hier voor u uit willen lichten is glaswol. Glaswol is een silicaat, dat wordt gemaakt van zand en gerecycled glas. Het is uitermate geschikt als grondstof voor een dakisolatie of gevelisolatie doordat het niet wordt beïnvloed door vuur en water. Omdat het gebruik van glaswol ademhalingsproblemen en jeuk tot gevolg kan hebben, moet u beschermende kleding en een stofmasker + bril dragen bij het verwerken. Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Wij helpen u graag. Met €8,- per vierkante meter is dit één van de meest voordelige beschikbare materialen.

EPS parels

Op deze pagina geven wij u een overzicht van verschillende isolatiematerialen die geschikt zijn voor de isolatie van uw spouw, vloer en andere woononderdelen. Een isolatiemateriaal waar wij graag nog even uw aandacht op willen vestigen is EPS. EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, een product dat bij ons beter bekend is als piepschuim. De piepschuim parels vermengen wij met lijm, voor de isolatie van de spouw, waardoor zij niet verzakken en lange tijd een uitstekende isolatiewaarde bieden aan uw huis of bedrijfspand in Assen. De kosten voor EPS vallen relatief mee: voor €10,- per vierkante meter kan u al met dit materiaal aan de slag.

Tempex

EPS is niet alleen verkrijgbaar in parels, ook isolatieplaten kunnen wij van dit product maken. In dat geval duiden wij het piepschuim aan als Tempex. Tempex isolerende platen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, waarbij met name de dikte varieert. U hebt de keuze uit Tempex platen van 20 millimeter, maar ook van 120 millimeter dikte. Het is afhankelijk van uw wensen voor isolatiewaarde en geluidsisolatie welke dikte geschikt is. Groot voordeel van Tempex is de eenvoudige isolatie, die u eventueel zelf zou kunnen uitvoeren. Een ander voordeel is de gunstige prijs. Tempex kost slechts €8,- per vierkante meter, waardoor dit een veel gebruikt materiaal is.

Type isolatiemateriaal Grootste voordeel Gemiddelde prijs per m², exclusief plaatsing*
PIR (platen) Hoge isolatiewaarde €12,-
PUR Handig bij vochtbestrijding €25,-
Glaswol Uitstekende geluidsisolatie €8,-
EPS parels Duurzaam €10,-
Tempex (platen) Voordelig €8,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief BTW en exclusief plaatsing. De gemiddelde prijzen zijn berekend op basis van een isolatielaag van 8 cm. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Natuurlijke isolatiematerialen

Door de aandacht voor het beperken van CO2 uitstoot is er steeds meer aandacht gekomen voor natuurlijke isolatiematerialen. Dit zijn grondstoffen die zo in de natuur gevonden kunnen worden, en die niet meer hoeven te worden verwerkt voordat zij als isolatiemateriaal kunnen dienen. Voorbeelden van veelgebruikte grondstoffen zijn schelpen en zand voor het isoleren van de kruipruimte, en hennep en schapenwol voor een dakisolatie.Er wordt vaak gedacht dat natuurlijke materialen een hogere kostprijs hebben, maar in de meeste gevallen is dit goedkoper dan u denkt! U kan uw woning al isoleren met natuurlijke materialen vanaf €10,- per vierkante meter. Uiteraard is deze prijs afhankelijk van het materiaal dat u kiest!

Vergunning

Als u uw gevel aan wilt laten passen dan is er in de meeste gevallen een vergunning nodig! Alleen in sommige gevallen mag u zonder vergunning gaan bouwen. Bijvoorbeeld op de gevel die niet vanaf de openbare weg zichtbaar is. Ook de gevel van een aanbouw mag u zonder vergunning aanpassen. Woont u echter in een rijtjeshuis of monument? Houd er dan rekening mee dat een vergunning voor gevelbekleding vaak wordt afgekeurd.

Subsidies 2017/2018

In een aantal gevallen is het mogelijk om een subsidie aan te vragen voor de isolatie van muren, daken, vloeren en gevels. Vergeleken met voorgaande jaren is het budget voor subsidies aanzienlijk verkleind. Wilt u zeker weten of u recht heeft op een subsidie? Vraag dan advies aan een erkend isolatiebedrijf uit Assen, zij zijn bekend met de regelgeving voor subsidies. In principe kan u een subsidie aanvragen wanneer u meer dan één energiebesparende maatregel treft. In sommige gevallen hebben de gemeente of provincie zelfs lokale subsidiepotjes beschikbaar gesteld en daarnaast is het mogelijk om tegen een lage rente geld te lenen, zodat u met elk budget energiebesparende maatregelen kan treffen. Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid.

isolatiebedrijf Assen

Isolatiespecialisten vergelijken

Bent u van plan om binnenkort een gevelisolatie of vloerisolatie te laten uitvoeren en bent u op zoek naar een erkend isolatiebedrijf uit Assen dat u daarmee kan helpen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vul op het contactformulier uw wensen in, en wij sturen u spoedig meerdere vrijblijvende offertes toe, die u zelf kunt vergelijken op basis van prijs en aanbod. U kiest zo zelf voor de isolatiespecialist die het beste bij u past. Wij helpen u graag verder!