Voor iedere situatie de juiste isolatie

Isoleer uw woning en bespaar honderden euro’s. Scherpe prijzen!

Offertes aanvragen

Isolatiebedrijf Overijssel

Als u uw vloer niet geïsoleerd is heeft u waarschijnlijk snel koude voeten. Wanneer u koude voeten heeft dan voelt uw hele lichaam koud aan en dat is niet prettig. Een goede vloerisolatie is dus belangrijk voor uw wooncomfort. Het toebrengen van isolatie in uw woonhuis in Overijssel is naast een verbetert wooncomfort ook gunstig voor uw portemonnee. De isolatie zorgt er namelijk voor dat uw maandelijkse energierekening omlaag gaat. Er zijn meerdere plekken in een pand waar uw isolatie kan plaatsen. Vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie en gevelisolatie zijn de meest toegepaste vormen van isolatie. Het aanbrengen van buitengevelisolatie is een klus voor specialisten. Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven werkzaam in heel Nederland. Kom via ons netwerk in contact met een isolatiebedrijf in Overijssel. Zij informeren u graag over de prijzen voor het aanbrengen van isolatiemateriaal. Vraag via het contactformulier op onze offertepagina vrijblijvend meerdere offertes (max.5) van bedrijven uit uw regio. Vergelijk de ontvangen offertes op prijs en voorwaarden.


Soorten isolatie

Het voornaamste voordeel als u uw huis in Overijssel van isolatie voorziet is de verlaging van uw stookkosten. Daarnaast is het verhoogde wooncomfort een voordeel. Uw woonhuis is warmer in de winter en heerlijk koel in de zomer als u de juiste isolatie plaatst. Een laatste voordeel is dat het beter is voor het milieu. Doordat er minder energie nodig is om uw huis te verwarmen zal dit minder gevolgen hebben voor het milieu. Wilt u een isolatiebedrijf inschakelen voor het aanbrengen van isolatie? Dan hebt u de keuze uit 4 methodes.

 • Spouwmuurisolatie
  U kunt spouwmuurisolatie alleen laten plaatsen als uw woning in Overijssel over een spouwmuur beschikt. Deze isolatiesoort is erg populair omdat de uitvoering weinig tijd in beslag neemt. Het is daarnaast bovendien relatief voordelig.
 • Vloerisolatie
  Ook met vloerisolatie bespaart u op de stookkosten, maar het heeft nog een ander groot voordeel. Uw huis wordt namelijk een stuk comfortabeler omdat de vloeren minder koud aanvoelen. Bij het aanbrengen van vloerisolatie hebt u twee opties. Als u een kruipruimte hebt dan kan het isolatiebedrijf de vloerisolatie aan de onderkant van de begane grond aanbrengen. Deze manier van vloerisolatie helpt erg tegen schimmel of vocht in huis. De andere optie is isolatie boven de vloer aanbrengen.
 • Gevelisolatie
  Dankzij gevelisolatie geniet u van een fijne temperatuur in huis. De muren voelen bovendien niet meer kil aan. Gevelisolatie kan op verschillende manieren worden toegepast: via binnen of via buiten. Gevelisolatie van binnenuit is de makkelijkste manier om zonder een isolatiebedrijf uit te voeren.
 • Dakisolatie
  Warmte stijgt op, in uw huis gaat zo’n 30% via het dak verloren. Het loont daarom om dakisolatie aan te brengen. Hoe u dakisolatie het beste kan aanbrengen hangt van het type dak af en of de zolder wordt gebruikt als leefruimte.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Heeft u al enig idee wat voor vorm van isolatie u wilt toepassen in uw huis? De voordelen van vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie en spouwmuurisolatie zullen u nu bekend zijn. Vraag een specialist van een isolatiebedrijf wat de terugverdientijd is van een buitengevelisolatie, of spouw isolering bij uw woning in Overijssel. Isolatiebedrijf Wavlo heeft een groot netwerk van bedrijven verzameld om u landelijke dekking te kunnen bieden. Het vergelijken van prijzen tussen deze bedrijven bespaart u geld. Vraag daarom verschillende offertes aan en vul het contactformulier in. De offertes sturen we vrijblijvend en kosteloos binnen enkele dagen naar u op.

Spouwmuurisolatie

Voordat u over spouwmuurisolatie gaat nadenken is het verstandig om te kijken of uw huis er wel geschikt voor is. Niet elk huis is voorzien van een spouwmuur. Is uw huis in Overijssel van de periode 1920 tot 1976? Dan is er naar alle waarschijnlijkheid geen spouwmuur. Ook als uw woning een muur heeft die minder dik is dan 24 centimeter kan dit betekenen dat er geen spouw in de muur zit. Eventueel kunnen de medewerkers van een isolatiebedrijf de muur voor u opmeten. Er zijn voor de spouwmuurisolatie verschillende materialen op de markt, te weten: PUR schuim, isolatiekorrels van piepschuim, glaswol en steenwol.

Hoe wordt een spouw gevuld?

Het vullen van uw spouwmuur met spouwmuurisolatie is niet een klus die u zelf kunt aanpakken. Het kan gevaarlijk zijn voor uw gezondheid en ook de spouw ondervindt hier mogelijk nadelen van. Daarnaast zal een verkeerd aangebrachte spouwisolatie op den duur gaan verzakken, wat het isolerende effect teniet doet. Een isolatiebedrijf zal binnen 1 dag uw hele spouw vullen met spouwmuurisolatie. De specialist zal dan enkele kleine gaatjes boren in uw spouwmuur en via deze boorgaatjes het isolatiemateriaal in de muur spuiten. Naderhand zullen wij de gaatjes weer vakkundig dichtmaken. Eventueel installeert ons isolatiebedrijf uit Overijssel ook ventilatieroosters in de spouwmuur.

spouwmuurisolatie Overijssel

Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Denkt u erover na om spouwmuurisolatie te nemen? Niet elke woning is hiervoor geschikt. Is uw pand voor 1920 gebouwd? Dan heeft deze geen spouw en is het dus niet mogelijk om hier isolatie in aan te brengen. Huizen gebouwd na 1976 hebben standaard spouwmuurisolatie. Als uw woning al spouwmuurisolatie heeft dan kunt u eventueel een isolatiebedrijf inhuren om te kijken of na-isolatie nodig is. Veertig jaar geleden waren de technieken en de kwaliteit van isolatiemateriaal namelijk een stuk minder dan nu. Het is mogelijk dat het oude materiaal is verpulverd of naar beneden is gezakt. In sommige gevallen moet u dit verwijderen maar het is meestal mogelijk om de spouw op te vullen met nieuw isolatiemateriaal. Als uw woning tussen 1920 en 1976 gebouwd is dan beschikt deze wel over een spouw en kunt u spouwmuurisolatie plaatsen. Een andere manier waarop u dit kunt controleren is door de dikte van de muren te meten. Is de dikte minder dan 24cm? Dit is te dun voor een spouw. Nog steeds aan het twijfelen? Neem dan contact op met een isolatiebedrijf.

Hoe werkt spouwisolatie?

Schone spouw?

Voordat u spouwmuurisolatie laat plaatsen is het wellicht verstandig om deze te laten inspecteren door een isolatiebedrijf uit Overijssel. Zoals u hebt gelezen is het namelijk denkbaar dat er al oud isolatiemateriaal in de spouwmuur zit. Medewerkers van een isolatiebedrijf kunnen voor u beoordelen of u het oude materiaal eerst moet laten verwijderen of dat u de ruimte kunt aanvullen met nieuw materiaal. Het is daarnaast mogelijk dat u te maken hebt met spouwmuurvervuiling. Dit ontstaat als er nog resten cement, puin of andere bouwmaterialen in de spouwmuur zitten. Spouwmuurvervuiling komt vooral voor bij oudere woning. Hebt u last van spouwmuurvervuiling? Dan kan het isolatiemateriaal zich niet gelijkmatig verdelen waardoor koudebruggen ontstaan. Dit gaat allereerst ten koste van de thermische isolatie en daarnaast is het denkbaar dat er na verloop van tijd vochtplekken ontstaan op uw binnenmuur. Het isolatiebedrijf kan de vervuiling veelal verwijderen. Ze halen in dat geval een aantal gevelstenen weg en zorgen ervoor dat de spouwmuur weer schoon is.

spouwmuur isoleren Overijssel

Cementresten

Resten cement door slordig metselwerk staan bekend als cementbaarden. Cementbaarden kunnen een brug tussen het binnen- en buitenspouwblad vormen. Ze vormen letterlijk koudebruggen, wat erg nadelig is voor de isolatie. Het is daarnaast mogelijk dat er vochtproblemen ontstaan en vervolgens schimmelvorming. Een isolatiebedrijf uit Overijssel kan een endoscopisch onderzoek uitvoeren. Met behulp van een camera in een slangetje bekijken ze de situatie. Is de aanwezigheid van cementbaarden erg klein? Dan kan een isolatiebedrijf dit plaatselijk oplossen zodat u alsnog spouwmuurisolatie kunt plaatsen. Als er veel cementbaarden zijn dan is verwijderen niet mogelijk en zult u een andere soort gevelisolatie moeten aanbrengen omdat de kans op vochtproblemen anders te groot is. Benieuwd of spouwmuurisolatie bij u in Overijssel mogelijk is? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kosten spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie geldt de vuistregel: hoe groter de woonruimte, hoe hoger de besparing per jaar. Ter voorbeeld: een hoekwoning van ongeveer 75m² heeft een investering nodig van €1.350,- waarbij de besparing €400,- per jaar is. Bij een grotere woonruimte van 100m² is de investering hoger €1.650,- waarbij de besparing ook een stuk hoger ligt: €500,- per jaar. De terugverdientijd is in beide gevallen 4 jaren. U leest hier meer over de kosten van spouwmuurisolatie.

Type woningen Opp. Gem. prijs incl. BTW Gem. besparing per jaar
Appartement 30 m² €500,- / €600,- €115,-
Tussenwoning 60 m² €800,- / €1100,- €195,-
Hoekwoning 60 m² €1200,- / €1400,- €340,-
2 onder 1 kap 90 m² €1500,- / €1800,- €490,-
Vrijstaande 140 m² €2200,- / €2500,- €590,-

Vloerisolatie

Veel vrouwen hebben last van koude voeten. Kou uit de kruipruimte komt naar boven als uw geen vloerisolatie heeft. Het hebben van vloerisolering draagt dus bij in het wooncomfort van uw woning. Ook als u vloerverwarming wil dan is het verstandig om uw vloer af te dichten. De voornaamste materialen die ons isolatiebedrijf uit Overijssel hiervoor inzet zijn: isolatieplaten, PUR schuim en thermoskussens. Met een vloerisolatie kunt u dus een minder vochtig, en warmer thuis krijgen. De gevoelstemperatuur in een woonhuis met een geïsoleerde vloer ligt soms wel 5 graden hoger. De mogelijkheden voor een vloerisolering bij u thuis zijn afhankelijk van diverse factoren.

Is mijn vloer wel, of niet geïsoleerd? Handig filmpje om dit te achterhalen

Isolatie van houten vloer

Bij een houten vloer kunt u van onderaf de ruimte tussen de balken opvullen met vloerisolatie. De balken hebben een isolerende waarde van zichzelf, u hoeft hierop dus geen isolatie aan te brengen. Controleer allereerst de vochtigheid van de vloer met een houtvochtmeter. Is deze meer dan 20%? Leg in dat geval een dampremmende folie op de bodem van de kruipruimte en wacht met het aanbrengen van vloerisolatie tot de vochtigheid is gedaald. De kruipruimte zelf heeft overigens vaak een luchtvochtigheid van 85% tot 100%, meet deze dus niet. U hebt de keuze uit verschillende materiaalsoorten waaronder glas- of steenwol. Houd er rekening mee dat de kruipruimte ventilatie nodig heeft. Plaats daarom 400 mm2 aan ventilatieopeningen per vierkante meter houten vloer dat u geïsoleerd heeft.

vloerisolatie Overijssel

Isolatie van de betonvloer

Vloerisolatie bij een betonnen vloer is geen overbodige luxe. Vooral als er een kruipruimte onder zit, dan kan vocht en kou hieruit naar boven trekken. Warmte stijgt bovendien op waardoor de vloer het koudste oppervlak in een huis is. Zonder isolatie komt de ruimte ter hoogte van vloerniveau nooit helemaal op temperatuur. Hierdoor is er soms wel een temperatuurverschil van minimaal 5 graden wat niet erg comfortabel is. Als bij de bouw van een woning in Overijssel direct isolatie wordt aangebracht, dan zit dit in de vloer verwerkt. Meestal zit op de betonplaat bouwfolie en isolatie, daarop de leidingen en de chape en vervolgens de afwerking.

Is uw betonvloer niet van vloerisolatie voorzien?

Dan kunt u dit via de kruipruimte alsnog toevoegen. Als de vloer aan de onderkant vlak is, dan kunt u isolatieplaten met plakpennen bevestigen. Als deze niet vlak is dan moet u speciale pluggen en pennen in boorgaten bevestigen. Als u een betonvloer aan de onderkant isoleert dan zult u hierdoor besparen op de energierekening. Het levert u echter geen warme voeten op. Als u ook warme voeten wilt dan moet u de isolatie op de betonvloer aanbrengen. Dit is echter niet altijd mogelijk omdat hierdoor uw vloer verhoogd. Als u wilt weten welke optie het beste is voor u, dan is het verstandig om een isolatiebedrijf uit Overijssel in te schakelen.

Geluidsisolatie

Wist u dat een vloerisolatie ook zeer geschikt is om de geluidsisolatie in uw huis of bedrijfspand te verbeteren? Dankzij een goede vloerisolatie worden geluiden gedempt en zal de vloer minder kraken. Met name het isoleren van de vloer van de bovenverdieping heeft zeer positieve gevolgen. Is het niet mogelijk om onder de vloer een isolatielaag te plaatsen? In een aantal gevallen is het ook een optie het plafond enigszins te verlagen. Dit heeft hetzelfde effect als de vloerisolatie. Wij raden aan om voor deze klus wel de hulp van een erkend isolatiebedrijf uit Overijssel in te schakelen.

Kruipruimte isoleren

Welk soort isolatiemateriaal wij moeten gebruiken voor de bodemisolatie hangt af van uw kruipruimte, de vochtigheid en de warmteweerstand (in Rc) zijn onder andere van belang. Bovendien dient de kruipruimte een hoogte te hebben van 35 centimeter en er moet een toegangsluik tot de kruipruimte zijn. Uw kruipruimte kunt u laten isoleren door er bodemisolatie in de vorm van folie, zand of korrels neer te leggen. Wilt u zelf aan de slag met de isolatie van de kruipruimte? Dan adviseren wij om u goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat de ruimte hoog genoeg is, en dat u voldoende licht plaatst.

zoldervloer isoleren

Zoldervloer isoleren

Twijfelt u of u isolatie op het dak of op de zoldervloer wilt aanbrengen? Als u de zolder niet als leefruimte gebruikt, dan is het beter om op de zoldervloer isolatie aan te brengen. Op deze manier wordt de zolder niet onnodig opgewarmd, hebt u minder isolatie nodig en isoleren gaat daarnaast sneller. Hoe u isolatie op de zoldervloer gaat aanbrengen hangt voornamelijk van de constructie van de vloer af.

Tussen de vloerbalken isoleren

Heeft de zoldervloer een houten draagstructuur? Dan is het mogelijk om het isolatiemateriaal tussen de vloerbalken aan te brengen. Zachte minerale wol is hiervoor erg geschikt maar ook bijvoorbeeld PUR schuim. Het is verstandig om hiervoor een isolatiepakket met een dikte van 15 tot 23 cm te gebruiken. Hierbij is de prijs/besparing verhouding het meest gunstig. U moet altijd een dampscherm toevoegen. Deze moet u aan de onderkant van de draagconstructie aanbrengen, naar de warme kant toe. U hebt eventueel de keuze uit isolatieplaten waarop al een dampscherm zit. Een dampscherm is luchtdicht en zorgt ervoor dat binnenlucht niet condenseert in het isolatiemateriaal. Als u geen dampscherm plaatst dan stapelt vochtige lucht zich op waardoor de isolatiewaarde naar beneden gaat. Op de lange termijn kan dit in schimmels resulteren.

Op de vloer isoleren

Als uw woning in Overijssel een massieve vloer heeft, dan zult u het isolatiemateriaal hier op moeten bevestigen. Breng eerst een dampfolie op de zoldervloer aan. Zorg ervoor dat de voegen en de randen bij de wanden goed vast zitten. Vervolgens plaatst u drukvaste isolatieplaten op de folie. Wilt u geen harde isolatieplaten gebruiken? Het is eventueel mogelijk om minerale wol te gebruiken. Het is dan wel nodig om eerst een houten constructie op de vloer te maken zodat u hier tussen het isolatiemateriaal kunt leggen. Houd altijd rekening met een juiste aansluiting tussen de zoldervloer- en wandisolatie. Zo voorkomt u koudebruggen.

Kosten vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie is niet zo makkelijk te berekenen. De factoren die hiervan afhankelijk zijn: het materiaal, het type woonhuis, de oppervlakte die geïsoleerd moet worden, de BTW, loonkosten en natuurlijk de vorm van vloerisolatie. Vuistregel is hier wel dat de gemiddelde prijzen ongeveer €30,- per m² zullen zijn.

Woningtype Oppervlakte Gemid. prijs incl. BTW
Appartement 45 m² €1350,-
Tussenwoning 50 m² €1500,-
2 onder 1 kap 55 m² €1650,-
Vrijstaande woning 70 m² €2100,-

Gevelisolatie

Wij spraken hiervoor al over de spouwmuurisolatie: het isoleren van de spouwmuur. Naast een isolering van de spouw bestaat er echter ook een gevelisolatie: de isolatie van de buitenmuren die geen spouw hebben. Bij een gevelisolatie bestaat er een onderscheid tussen een binnenmuur en buitenmuurisolatie. Voor welke variant u kiest is afhankelijk van de ruimte die u rondom uw huis in Overijssel hebt, en het budget dat u beschikbaar heeft. Het laten uitvoeren van een buitengevelisolatie brengt namelijk aanzienlijk hogere kosten mee dan bij de isolatie van de spouwmuur het geval is. Isolatiematerialen die voor een gevelisolatie geschikt zijn, zijn onder andere steenwol en glaswol.

Buitengevelisolatie

De beste oplossing op het gebied van isolatie is de buitengevelisolatie. Dit komt doordat met deze isolatietechniek de meeste warmte binnenshuis blijft, en kou niet van buiten naar binnen trekt. Het afhandelen van een buitengevelisolatie van de muur dient u over te laten aan de medewerkers van een erkend isolatiebedrijf uit Overijssel. Zij zullen ervoor zorgen dat het isolatiemateriaal snel tegen de muur wordt aangebracht, zodat u binnen korte tijd van een optimaal wooncomfort geniet. Een bijkomend voordeel van de buitengevelisolatie is dat de aanblik van uw huis of bedrijfspand verbetert. Hierdoor zal de prijswaarde van het pand stijgen.

gevelisolatie Overijssel

Afwerking van de gevel

Hebt u gevelisolatie aan de buitenkant van uw woning laten plaatsen? Dan moet u dit afwerken met een soort gevelbekleding. U hebt tegenwoordig de keuze uit vele verschillende soorten gevelbekleding. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om uw woning te bepleisteren met crepi. Isolatie is zeer effectief in combinatie met crepi. Uw gevel ziet er daarnaast weer als nieuw uit en deze is beschermd tegen weersinvloeden. (Witte) crepi is wel gevoelig voor vervuiling, vooral als u in een stedelijk gebied woont. Een andere optie is het plaatsen van steenstrips. Deze zijn erg licht en dun, zo worden uit echte bakstenen gezaagd. Uw gevel ziet er weer als nieuw uit en u hebt een minimum aan ruimteverlies. Houdt u van een warme uitstraling? Dan is een houten gevelbekleding wellicht iets voor u. Vooral thermohout of hardhout is erg geschikt omdat dit goed bestand is tegen vocht.

Mogelijkheden huis gebouwd tussen 1975 en 1991

Binnenmuur isoleren

Wie minder geld te besteden heeft, of geen extra ruimte aan de buitenzijde van de muur heeft, kan kiezen voor een gevelisolatie aan de binnenzijde van de muur. In dit geval zetten de specialisten van ons isolatiebedrijf isolatiemateriaal tegen de bestaande muur, waarna zij hier een voorzetwand tegen plaatsen. Door het isoleren zal dan enkele vierkante meters van de leefruimte verloren gaan. Toch kiezen veel van onze klanten uit Overijssel voor deze oplossing. Dit komt onder andere doordat het werk relatief snel is afgehandeld. U moet er wel rekening mee houden dat u enkele dagen niet van een bepaalde ruimte gebruik kunt maken.

Kosten gevelisolatie

Als u uw gevel wilt isoleren en u wilt ongeveer hetzelfde resultaat als met spouwmuurisolatie dan komt u een stuk duurder uit. Dit komt doordat er meer materiaal en werk nodig ter vergelijking met het isoleren van de spouw. In de volgende tabel hebben we een kort overzicht van de kosten van gevelisolatie gegeven voor een gemiddelde gezinswoning van 105 m².

Soort gevelisolatie Isolatiewaarde (Rd) Kosten Besparing per jaar
Spouwmuurisolatie 1,3 Rd €2000,- €570,-
Isolatie binnenzijde met voorzetwand 2,5 Rd €10500,- €680,-
Buitengevelisolatie 4,0 Rd €14000,- €720,-

Dakisolatie

Zoals u waarschijnlijk wel weet stijgt warme lucht naar boven. Dit betekent dat wanneer daken niet geïsoleerd worden, veel warmte verloren gaat. In woningen in Overijssel zonder isolatie gaat zo’n 30% van alle warmte verloren via het dak. Erg zonde! Een oplossing voor het tegengaan van dit warmteverlies is het toepassen van een dakisolatie. Een dakisolatie kunnen wij uitvoeren met behulp van diverse isolatiematerialen. Eén van de materialen die wij vaak gebruiken is glaswol. Gaat u zelf aan de slag met de dakisolatie? Dan adviseren wij om isolatieplaten toe te passen. Deze isolatieplaten zijn eenvoudig te verwerken en bovendien zeer aantrekkelijke geprijsd. Gebruikt u liever natuurlijke producten? Dan is schapenwol de beste oplossing als isolatiemateriaal voor de dakisolatie.

Hellend dak isoleren

Bij de meeste huizen in Overijssel is er sprake van een hellend dak. De dakconstructie en de hellingshoek zijn van invloed op de manier waarop de isolatie kan worden toegepast. De meeste huizen in Nederland hebben schuine daken. Bij dit daktype is het belangrijk dat de isolatie een hoge isolatiewaarde heeft. Wij kunnen zowel aan de binnen- als aan de buitenkant dakisolatie aanbrengen. Als de hele dakconstructie aan de buitenkant is geïsoleerd dan noemt men dat een ‘warme isolatie’. Maakt u geen gebruik van uw zolder als leefruimte dan kunt u de zoldervloer isoleren: u hoeft dan minder oppervlakte te isoleren. Kortom, hetzelfde resultaat tegen lagere prijzen.

dakisolatie Overijssel

Dakkapel isoleren

Als u dakisolatie gaat aanbrengen dan is het verstandig om ook rekening te houden met uw dakkapel. Oudere dakkapellen zijn veelal niet geïsoleerd. Dit is erg zonde als u wel dakisolatie hebt. Via de dakkapel is er dan alsnog veel warmteverlies. In principe bestaat een dakkapel uit een dak en de wangen. De constructies zijn in de meeste gevallen dampdicht. De beste manier om uw dakkapel van isolatie te voorzien is door dit aan de buitenkant te plaatsen. In dat geval komt de isolatie tussen de dakplaat en de dakbedekking terecht. Dit is een grote klus, het is dan ook verstandig om hiervoor een isolatiebedrijf uit Overijssel in te schakelen.

Isolatie van de bovenkant

Als isolatie aan de buitenkant niet mogelijk is dan kunt u dakisolatie aan de binnenkant van de dakkapel aanbrengen. Het is belangrijk om hierbij een dampremmende folie te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat het isolatiemateriaal vrij blijft van vocht. Het is belangrijk dat u erg precies werkt en alle kieren en naden dichtplakt. De keuze valt hierbij vaak op glaswol of steenwol. Dit materiaal is brandveilig en u drukt het eenvoudig tussen de dakliggers en stijlen.

Isolatie van de zijkanten

Als u isolatie op het dak van de dakkapel aanbrengt, dan moet u ook zeker de wangen niet vergeten. Hiervoor maakt u een raamwerk van houten stijlen en regels. Deze brengt u aan tegen de wangen. Tussen de stijlen kunt u vervolgens isolatiewol plaatsen. Over het materiaal spant u een dampremmende folie. Hierna kunt u de wangen afwerken, gebruik hiervoor bijvoorbeeld een gipsplaat. De laatst stap is het dichten van kieren en naden, dit kunt u met PU-schuim doen. Door het dichten van alle kieren vermindert u het warmteverlies. Ventilatie door de kieren is echter niet meer mogelijk. Het is daarom cruciaal dat de dakkapel is voorzien van ventilatieroosters.

dakisolatie plat dak

Plat dak isoleren

Een aantal woningen de wij bij ons isolatiebedrijf isoleren hebben platte daken. Er zijn 3 manieren om deze te isoleren. De eerste is om het materiaal aan de binnenkant van het dak te plaatsen. Een tweede is om de dakisolatie op de constructie te zetten waarna het wordt afgedekt door de dakbedekking. De laatste manier is om op de dakbedekking dakisolatie te leggen. Dit ziet u wellicht veel bij dakterrassen en daken die beloopbaar moeten zijn. Wilt u extra bijdragen aan een beter milieu? Overweeg dan om een groendak aan te leggen bij uw plat dak. Groende daken zijn in diverse uitvoeringen mogelijk.

Kosten dakisolatie

De kosten van verschillende isolatie soorten hangt samen met vele factoren. Gemiddelde prijzen voor platdakisolatie beginnen bij €3000,-. Voor het isoleren van de zoldervloer met dakisolatie bent u ongeveer tussen de €1000,- en €2000,- kwijt. De binnenzijde van een schuin dak isoleren met dakisolatie is goedkoper dan de buitenzijde. Hier bent u gemiddeld ongeveer €2000,- voor kwijt. De prijs voor het isoleren van de buitenzijde van het dak met dakisolatie is gemiddeld: €4000,-.

Soort dak Kosten
Binnenzijde schuin dak €1500,- – €2500,-
Buitenzijde schuin dak €3500,- – €4500,-
Zoldervloer €1000,- – €2000,-
Plat dak €3000,- – €4000,-

Soorten isolatiemateriaal

Wanneer u uw woning in Overijssel van isolatie wilt voorzien, dan hebt u de keuze uit een groot aantal isolatiematerialen. Veel voorkomende materialen zijn PIR, PUR, glaswol en diverse natuurlijke materialen. Voor welk isolatiemateriaal u het beste kunt kiezen is afhankelijk van het soort isolatie dat u toepast, en de mate van eigenhandigheid die u wenst. Zo zijn isolatieplaten gemakkelijker zelf te plaatsen dan thermokussens. Een buitengevelisolatie is bovendien lastiger dan de isolatie van de spouw. Voor beide is echter de ondersteuning van een isolatiebedrijf aan te raden.

Letten op de isolatiewaarde

Een ander aandachtspunt bij het maken van de keuze voor isolatiemateriaal, is de isolatiewaarde van het product. Met name voor een gevelisolatie of dakisolatie is de isolatiewaarde van groot belang. Deze waarde draagt niet alleen bij aan de warmte-isolering, maar kan ook zorgen voor een verhoogde prijswaarde van uw pand, wanneer u dit eventueel later wilt verkopen. Afhankelijk van de gekozen isolatiewaarde kan er ook meer subsidie worden gegeven door de gemeente of overheid. In het Bouwbesluit staan de meeste voorwaarden voor de minimale isolatiewaarde bij u thuis.

isolatiemateriaal Overijssel

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn de meest eenvoudige keuze voor een vloerisolatie, dakisolatie en in sommige gevallen een gevelisolatie. Het plaatsen van isolatieplaten is vrij gemakkelijk, waardoor zeker doe-het-zelvers een grote voorliefde hebben voor isolatieplaten. Het nadeel van de platen is dat deze vaak niet als afwerking gebruikt kunnen worden, en dat de meeste isolatieplaten geen dragende kracht hebben. Weet dus waar u aan begint als u isolerende platen van hardschuim of een ander isolatiemateriaal aanschaft.

PIR

De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat. PIR wordt gezien als de verbeterde versie van de veelgebruikte PUR isolatie. Een isolatieplaat van dit materiaal wordt aan twee kanten voorzien van alucraft of glasvlies ter bescherming van het hardschuim waar de plaat uit is opgebouwd. Het voordeel van PIR isolatieplaten is dat deze een stuk dunner zijn dan de traditionele PUR modellen. Dit komt doordat polyisocyanuraat een veel hogere isolatiewaarde heeft, en daarom voor dezelfde isolatiewaarde veel minder materiaal nodig heeft. Gemiddeld kost PIR €12,- per m².

PUR

Hoewel men tegenwoordig steeds vaker PIR inzet als basismateriaal voor isolerende platen, is PUR ook nog steeds veel in gebruik. Er is een tijd geweest dat men bang was voor schadelijke gevolgen voor de gezondheid bij het gebruik van PUR. Uit onderzoek is echter gebleken dat dit materiaal gewoon zonder risico’s kan worden gebruikt. Polyurethaan is zowel in harde als vloeibare variant toe te passen. Onder andere voor de isolering van de spouwmuur en voor vloeren is dit een regelmatig ingezet isolatiemateriaal. Wilt u PUR laten plaatsen? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €25,- per m².

glaswol isolatie Overijssel

Glaswol

Glaswol wordt eveneens vaak toegepast als isolatiemateriaal. Het voordeel van glaswol is dat dit een soepel product is, waardoor het ook op moeilijker bereikbare plekken kan worden geplaatst. Over het algemeen wordt glaswol het meest gebruikt bij het isoleren van het dak, of bij een eenvoudige gevelisolatie. Gaat u zelf met de glaswol aan de slag? Ga dan voorzichtig te werk met het snijden. Zwevende glasvezels kunnen gevaarlijk zijn voor de ademhaling. Draag minimaal een mondkapje, stofbril en handschoenen tijdens het werk. De gemiddelde prijzen van glaswol liggen rond de €8,- m².

EPS parels

Voor een spouwmuurisolatie zijn er heel wat isolatiematerialen geschikt. Eén van de materialen die wij regelmatig toepassen zijn EPS parels. Deze parels vermengen wij met lijm om verzakking te voorkomen. De afkorting EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen. Het is een product dat wij beter kennen als piepschuim. EPS parels zijn eveneens geschikt voor de isolatie van kruipruimtes, hiermee voorkomt u dat kou de woning in trekt. De EPS isolatieplaten vormen een basis voor de isolatie van wanden en vloeren. In dat geval wordt het product EPS aangeduid met de term Tempex. Gaat uw voorkeur uit naar EPS parels? Dit kost gemiddeld €10,- per m².

Tempex

Tempex is zoals al aangegeven een term voor isolatieplaten met EPS als basis. Tempex kunnen wij in vele soorten en maten aanleveren. U hebt onder andere de keuze uit Tempex met een dikte van 20 tot 120 millimeter. De isolatiewaarde is natuurlijk afhankelijk van deze dikte. Voor een optimale isolatiewaarde kiest u voor een isolatiewaarde boven de 2.2. Dit betekent een Tempex laag van minimaal 100 millimeter dikte. Groot voordeel van Tempex zijn de lage prijzen en de eenvoudige verwerking van de isolatieplaten. Voor een doe-het-zelver dus ideaal materiaal. De gemiddelde prijzen van Tempex platen bedragen €8,- per m².

Type isolatiemateriaal Grootste voordeel Gemiddelde prijs per m², exclusief plaatsing*
PIR (platen) Hoge isolatiewaarde €12,-
PUR Handig bij vochtbestrijding €25,-
Glaswol Uitstekende geluidsisolatie €8,-
EPS parels Duurzaam €10,-
Tempex (platen) Voordelig €8,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief BTW en exclusief plaatsing. De gemiddelde prijzen zijn berekend op basis van een isolatielaag van 8 cm. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Natuurlijke isolatiematerialen

Naast vele kunstmatige isolatiematerialen, zijn er ook diverse natuurlijke producten die gebruikt kunnen worden voor de isolatie van uw woning of bedrijfspand in Overijssel. Voorbeelden van dergelijke materialen zijn schelpen en zand voor het isoleren van de kruipruimte, en hennep en schapenwol voor een dakisolatie. Het voordeel van natuurlijke producten is dat deze beter zijn voor het milieu, en vaak een lange levensduur hebben. Het nadeel van bepaalde natuurlijke producten is dat deze maar één of twee passende eigenschappen hebben.

Vergunning

Als u isolatie gaat aanbrengen dan hebt u in sommige gevallen een vergunning nodig. Bij spouwmuurisolatie hebt u bijvoorbeeld geen vergunning nodig omdat u hierbij niets veranderd aan het uiterlijk of de constructie van uw pand in Overijssel. Bij het plaatsen van gevelisolatie hebt u wel een vergunning nodig. De isolatie wordt namelijk tegen de buitenmuur aangebracht en afgewerkt met gevelbekleding. Hierdoor verandert het aanzicht van uw pand waardoor een vergunning verplicht is. Twijfelt u? Dan is het verstandig om contact op te nemen met uw gemeente.

Subsidies 2017/2018

Het aanbrengen van isolatie is in sommige gevallen een redelijk grote investering. Het is dan fijn als u enigszins op de prijzen kunt besparen. Voor de isolatie van muren, daken, vloeren en gevels is het in een aantal gevallen gelukkig een optie om subsidie aan te vragen. De overheid wil mensen aansporen om hun woningen energiezuiniger te maken. Daarom bieden ze de Subsidie Energiebesparing Eigen Woning aan. Voor particuliere huiseigenaren is de pot helaas op. Alleen als VvE’r komt u nog in aanmerking voor deze subsidie. Als particulier kunt u echter wel gebruik maken van het verlaagde BTW-tarief.

In plaats van 21% betaalt u maar 6% BTW op de loonkosten!

Dit verlaagde tarief geldt op de loonkosten voor het aanbrengen van isolatie, niet op bijkomende werken zoals het aanbrengen van ventilatiekanalen. Het is bovendien een voorwaarde dat uw woning in Overijssel in ieder geval 2 jaar oud is. Wilt u graag isolatie aanbrengen maar hebt u hier op dit moment geen geld voor? Dan kunt u gebruik maken van de groene lening met een lager rentetarief van circa 2,5%. Tot slot is het mogelijk dat u in uw gemeente of provincie in aanmerking komt voor bepaalde subsidies. Of u subsidie krijgt en hoeveel dit dan is, is afhankelijk van verschillende factoren. Het is daarom verstandig om hierover informatie op te vragen bij uw gemeente. Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid.

isolatiebedrijf Overijssel

 

Isolatiespecialisten vergelijken

Bent u op zoek naar een ervaren isolatiebedrijf uit de buurt van Overijssel die u kan helpen bij een spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie of dakisolatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vul bij het contactformulier zo nauwkeurig mogelijk uw wensen in, en wij sturen u spoedig enkele vrijblijvende offertes toe. Vergelijk de offertes op basis van prijs en kies voor het isolatiebedrijf uit Overijssel dat het beste bij u past.