Voor iedere situatie de juiste isolatie

Vind de beste isolatiespecialist voor uw klus.

Start nu!

Gratis – Vrijblijvend

Isolatiebedrijf Enschede: voor een energiezuinig huis

Meer warmte en toch besparen op de energierekening? Dat kan als u een isolatiebedrijf uit Enschede inschakelt voor het plaatsen van isolatie! U heeft de keuze uit veel verschillende isolatietechnieken, zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en gevelisolatie. Natuurlijk is het ook mogelijk om te investeren in geluidsisolatie, voor een hoger wooncomfort. Op zoek naar een isolatiebedrijf?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U zit helemaal nergens aan vast. U ontvangt zo snel mogelijk offertes van verschillende isolatiebedrijven bij u in de buurt, en kiest daarna zelf het bedrijf met het beste aanbod! Op deze pagina leest u meer over de verschillende manieren waarop u uw huis kunt isoleren. Bekijk wat de gemiddelde kosten zijn en voor welke subsidies u in aanmerking komt.

isolatiebedrijf Enschede

Waarom een isolatiebedrijf via Wavlo?

 • U krijgt een beeld van de prijzen van verschillende isolatiespecialisten.
 • Kies zelf het isolatiebedrijf met het beste aanbod.
 • Bespaar tot wel 40% op de isolatie prijzen!
 • Deze offerteservice is gratis en vrijblijvend: u zit nergens aan vast.

Om welke soort isolatie in Enschede gaat het?

U kunt een isolatiebedrijf uit Enschede inschakelen voor verschillende vormen van isolatie. U heeft onder andere de keuze uit spouwmuurisolatie, dakisolatie en gevelisolatie.

U heeft de keuze uit deze soorten isolatie:

 • Spouwmuurisolatie: vakman spuit isolatiemateriaal in de spouw. Spouwisolatie is een relatief goedkope methode om uw huis te isoleren en heeft gemiddeld de snelste terugverdientijd.
 • Vloerisolatie: isolatiemateriaal aan de boven- of onderkant van de vloer. Hiermee behaalt u het hoogste wooncomfort, omdat de vloer direct een paar graden warmer aanvoelt.
 • Dakisolatie: hierbij plaatst u isolatie tegen de binnen- of buitenkant van het dak. Van alle isolatiemethoden behaalt u hiermee de grootste energiebesparing.
 • Gevelisolatie: u laat de buitenkant van de gevel isoleren. Dit verbetert direct de uitstraling van uw woning en verhoogt ook de woningwaarde.
 • Geluidsisolatie: mogelijk via het plafond, de vloer en de muren. Voorkomt geluidsoverlast en verhoogt uw wooncomfort.
 • Kruipruimte isoleren: het isolatiemateriaal wordt tegen het plafond van de kruipruimte of op de bodem gelegd. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat u een droger huis krijgt.

Isolatie, wat zijn de prijzen?

Wat het huis isoleren gaat kosten, is afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest. Spouwmuurisolatie is misschien wel de meest voordelige methode. Voor spouwisolatie betaalt u gemiddeld €15,- tot €30,- per m². Het is ook belangrijk om rekening te houden met de gemiddelde besparing van spouwmuurisolatie: deze ligt rond de €250,- per jaar. Hiermee verdient u spouwmuurisolatie gemiddeld in 4 jaar terug.

Wat kosten andere isolatiesoorten?

Vloerisolatie kost ongeveer €30,- per m² en levert een besparing van gemiddeld €190,- per jaar op. Dakisolatie kost, afhankelijk van de gekozen methode, gemiddeld €20,- tot €115,- per m² maar kan een energiebesparing tot wel €500,- per jaar opleveren! Houd er rekening mee dat de prijs volledig afhankelijk is van het gekozen isolatiemateriaal, en dus per situatie verschilt. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan.

Isolatie prijzen

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²* Gemiddelde besparing per jaar** Grootste voordeel
Spouwmuurisolatie €15,- tot €30,- €250,- Gemiddeld de snelste terugverdientijd.
Vloerisolatie €30,- €190,- Verhoogd wooncomfort (warme voeten).
Kruipruimte isolatie €20,- tot €25,- €190,- Droger huis.
Gevelisolatie €15,- tot €130,- €250,- Bij buitengevelisolatie verbeter je meteen de uitstraling van je woning (door de nieuwe gevelbekleding).
Dakisolatie €20,- tot €115,- €500,- Grootste energiebesparing.
Geluidsisolatie vloer €30,- tot €45,- n.v.t. Verminderen van lucht- en contactgeluid.
Geluidsisolatie plafond €35,- tot €55,- n.v.t. Verminderen van lucht- en contactgeluid.
Geluidsisolatie muur €55,- tot €105,- n.v.t. Verminderen van lucht- en contactgeluid.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.
** Berekend aan de hand van een tussenwoning (gemiddelde omvang), met drie bewoners. Uitgangssituatie: HR-combiketel en een gemiddelde binnentemperatuur van 16,5 graden (gemiddeld over dag en nacht) en een gasprijs van 77 cent per m³ gas (prijspeil 2019).

isolatie prijzen

Prijsopbouw van isoleren

De totaalprijs van isolatie is te verdelen in drie categorieën. De arbeidskosten zijn het grootste deel van de totaalprijs. Gemiddeld gaan 55% van alle kosten naar de arbeidskosten. Daarnaast gaat gemiddeld 35% van de totaalprijs naar het materiaal. Hier hebt u zelf ook een invloed op met de keuze voor een bepaald isolatiemateriaal. Tot slot betaalt u gemiddeld 10% aan machinekosten.

Waar moet u op letten bij inschakelen isolatiebedrijf uit Enschede?

Met het gratis vergelijken van offertes vindt u snel en gemakkelijk isolatiebedrijven. Maar waar moet u op letten bij het selecteren van een isolatiebedrijf? Allereerst is het slim om te kiezen voor een bedrijf gespecialiseerd in de isolatiewerken die u wilt uitvoeren. Daarnaast is het KOMO-keurmerk of de vereniging VENIN goed om op te letten.

Het KOMO-keurmerk geeft aan dat een product of dienst voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Ook de VENIN branchevereniging accepteert isolatiebedrijven uit Enschede alleen als zij voldoen aan strenge richtlijnen.

 • Is het isolatiebedrijf gespecialiseerd in de juiste isolatiewerken?
 • Beschikken de isolatiebedrijven in Enschede over het KOMO-certificaat?
 • Is het isolatiebedrijf aangesloten bij branchevereniging VENIN?

Besparen op de kosten voor woningisolatie?

Kies het isolatiebedrijf uit Enschede met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten.

Gratis offertes vergelijken

Het duurt maar 1 minuutje.

spouwmuurisolatie Enschede

Spouwmuurisolatie Enschede

Spouwmuurisolatie is in Enschede al jarenlang populair. Waarom? Een spouwmuur isoleren is de één van de meest goedkope isolatiemethoden en heeft een hele korte terugverdientijd van gemiddeld 3 tot 4 jaar! Als u wilt beginnen met het isoleren van uw huis, dan is spouwisolatie een hele goede methode om mee te beginnen.

Is spouwmuurisolatie altijd mogelijk?

Nee: het huis moet natuurlijk wel een spouwmuur hebben. Huizen gebouwd voor 1920 zijn niet geschikt, omdat deze geen spouw hebben. Huizen gebouwd sinds 1990 zijn al vaak geïsoleerd tijdens de bouw. Toch kunt u ook dán kiezen voor spouwmuurisolatie, omdat het na-isoleren van de spouw de isolatiewaarde vaak flink verhoogt. Overweegt u uw spouwmuur te isoleren? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Waarom spouwmuur isoleren?

 • Een spouwmuur isoleren is in één dag gedaan.
 • Spouwmuurisolatie in Enschede heeft de snelste terugverdientijd.
 • Laat de spouwmuur isoleren voor optimale warmte- en geluidsisolatie.

Kosten spouwmuurisolatie

Overweegt u uw spouw te isoleren? Spouwisolatie is een relatief goedkope methode van woningisolatie. Een appartement heeft een gemiddelde spouwmuur van 25 m². De totale kosten liggen in dat geval rond de €500,- tot €600,-. Een tussenwoning met een muuroppervlak van 65 m² kost gemiddeld €800,- tot €1.100,- om te isoleren.

Hoe groter de spouwmuur, des te hoger de kosten. Bij een 2-onder-1-kap woning gaat het gemiddeld om een spouwmuur van 100 m². Om deze spouwmuur te isoleren betaalt u gemiddeld €1.500,- tot €1.800,-. Bij een vrijstaande woning met een gemiddeld muuroppervlak van 150 m² ligt de gemiddelde totaalprijs nog iets hoger, rond de €2.200,- tot €2.500,-. Lees hier meer over de kosten van spouwmuurisolatie.

Wat kost spouwmuurisolatie?

Type woning Oppervlakte van de spouwmuur Gemiddelde prijs, incl. btw en arbeidskosten* Gemiddelde besparing per jaar
Appartement 25 m² €500,- tot €600,- €120,- per jaar
Tussenwoning 65 m² €800,- tot €1.100,- €250,- per jaar
Hoekwoning 65 m² €1.200,- tot €1.400,- €350,- per jaar
2 onder 1 kap 100 m² €1.500,- tot €1.800,- €500,- per jaar
Vrijstaande woning 150 m² €2.200,- tot €2.500,- €600,- per jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Prijsvoorbeeld: spouwmuurisolatie bij een 2 onder 1 kap woning

€1.500,- tot €1.800,-

(Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven)

Budget optie: minerale wol
Circa €1.500,-

Op basis van een 2 onder 1 kap woning, met 100 m² spouwmuur
Gebruik van minerale wol (glaswol of steenwol)

Populaire optie: EPS-parels
Circa €1.800,-

Op basis van een 2 onder 1 kap woning, met 100 m² spouwmuur
Gebruik van EPS-parels

Start nu uw gratis offerteaanvraag

Besparing en terugverdientijd van spouwmuurisolatie

Naast de kosten, is het ook erg belangrijk om rekening te houden met de terugverdientijd van spouwmuurisolatie in Enschede. In een appartement bespaart u tot wel €120,- per jaar op uw energierekening! Deze besparing loopt op tot wel €600,- per jaar bij een vrijstaande woning!

Hoe lang duurt het voor ik de spouwmuurisolatie heb terugverdiend? De gemiddelde terugverdientijd is tussen de 3 en 4 jaar. Na de terugverdientijd blijft u nog steeds honderden euro’s per jaar besparen!

Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Niet elke woning in Enschede is geschikt voor spouwmuurisolatie. Als uw woning tussen 1960 en 1990 gebouwd is, dan is de kans groot dat uw woning een open spouw zonder isolatie heeft.

Toch is spouwmuurisolatie ook bij huizen met spouw niet altijd een optie!

Gevels met geglazuurde bakstenen kunnen niet ademen. Het gevaar van spouwmuurisolatie, is dat er vochtophopingen achter de glazuurlaag ontstaan. Bij vorst springt deze glazuurlaag dan kapot, wat de spouwisolatie tenietdoet.

Spouwmuurisolatie is geen optie als:

 • de gevel bestaat uit geglazuurde bakstenen;
 • er strengpers stenen in de gevel zitten;
 • de gevelmuur geschilderd is met een dampdichte verfsoort.

Hoe werkt spouwmuurisolatie in Enschede?

Laat u uw spouwmuur isoleren? Dan controleert het isolatiebedrijf uit Enschede eerst of de spouw schoon is. Dit is belangrijk: is de spouw niet schoon, dan ontstaan er koudebruggen. Koudebruggen vergrote de kans op vochtproblemen, dus deze wilt u voorkomen. Is de spouw wel vervuild, dan moet u deze eerst laten schoonmaken.

Hoe isoleert de isolatiespecialist de spouw? De vakman boort kleine boorgaten in de voegen van het metselwerk. Met een spuitmachine spuit hij het gewenste isolatiemateriaal in de spouw, tot deze evenredig gevuld is. Door het isolatiemateriaal, trekt er geen kou meer door de muren. De muren voelen direct warmer aan en u verliest minder warmte!

Hoe werkt spouwisolatie?

Benieuwd hoe spouwmuurisolatie precies werkt? Bekijk dan deze korte video.

Na-isoleren van reeds geïsoleerde spouwmuur

Is uw spouw reeds geïsoleerd? Dan is na-isolatie van de spouwmuur een optie. De isolatiematerialen zijn in de afgelopen jaren enorm verbetert.

Als uw spouw al in 1990 geïsoleerd is, dan valt er alweer veel winst te behalen. Het kan ook gebeuren dat het isolatiemateriaal na verloop van tijd verzakt is. Het isolatiebedrijf uit Enschede komt de muur dan bijvullen, zodat de isolatie weer evenredig verdeeld is.

Nadelen van spouwmuurisolatie: de aandachtspunten

Er zitten veel voordelen aan spouwmuurisolatie verbonden. Maar zitten er ook nadelen aan vast?

Eén van de grootste nadelen is dat niet iedere woning geschikt is voor isolatie in Enschede. Bijvoorbeeld als het huis geglazuurde, strengpers of verblendstenen heeft. Deze kunnen door spouwmuurisolatie kapotvriezen, wat de isolatiewaarde weer verslechtert.

Gelukkig zijn er in dat geval nog veel andere vormen van muurisolatie.

Als uw gevel is blootgesteld aan slagregens, dan kán dit nadelige gevolgen hebben voor de spouwisolatie. Dit is gelukkig eenvoudig op te lossen door de gevel te isoleren. Tot slot zijn veel mensen bang dat spouwmuurisolatie vochtproblemen veroorzaakt. Zolang u uw woning goed blijft isoleren, krijgt u geen last van vochtproblemen.

Is er spouwmuurvervuiling aanwezig?

Voordat het isolatiebedrijf uit Enschede uw spouwmuur gaat isoleren, checken ze eerst of er sprake is van spouwmuurvervuiling. Vervuiling in de spouw creëert koudebruggen, wat vochtproblemen veroorzaakt. Het is dus heel belangrijk dat er geen spouwmuurvervuiling aanwezig is.

Is de spouw wel vervuild?

Bijvoorbeeld met zand of puin van tijdens de bouw van het huis. Dan moet u deze vervuiling laten verwijderen. Dit doet de isolatiespecialist door enkele gevelstenen uit de muur te snijden. Hij haalt handmatig alle puin uit de spouw.

Welke isolatiematerialen voor spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie heb je de keuze uit verschillende isolatiematerialen. We hebben een opsomming gemaakt van de drie meest voorkomende soorten isolatie in Enschede.

 • Minerale wol: steenwol en glaswol. Dit kost ongeveer €15,- tot €20,- per m².
 • EPS-parels: kleine isolerende balletjes, ook bekend als piepschuim. Dit kost gemiddeld €20,- tot €25,- per m².
 • PUR-schuim: vult alle kieren optimaal, kost gemiddeld €25,- tot €30,- per m².

Overweegt u spouwmuurisolatie in Enschede?

U verdient deze investering in slechts 4 jaar volledig terug: vergelijk gratis offertes!

Gratis offertes vergelijken

vloerisolatie Enschede

Vloerisolatie Enschede

Wilt u uw wooncomfort optimaal verhogen, dan is vloerisolatie een goede keuze. Hiermee voelt de vloer namelijk direct een paar graden warmer aan. Dit heeft een groot effect op de gevoelstemperatuur in de ruimte.

Maar vloerisolatie heeft nog meer voordelen!

Zo vermindert u natuurlijk de energierekening, waardoor u de investering in vloerisolatie in Enschede na ongeveer 7 tot 8 jaar weer terugverdient. Daar komt bij dat het vocht en schimmelproblemen voorkomt. Hierdoor ontstaat er een gezonder leefklimaat in huis. Overweegt u vloerisolatie in Enschede? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Waarom de vloer isoleren?

 • Vloerisolatie creëert een beter en gezonder leefklimaat.
 • Met vloerisolatie in Enschede verhoogt u uw wooncomfort maximaal omdat u geen last heeft van koude voeten.
 • Vloerisolatie is snel en eenvoudig geplaatst.

Kosten vloerisolatie

Overweegt u een houten of betonnen vloer te isoleren? Als u in een appartement woont met een vloeroppervlak van 45 m², dan liggen de gemiddelde kosten rond de €1.350,-. Voor een tussenwoning met een vloeroppervlak van 50 m² ligt de gemiddelde prijs rond de €1.500,-.

Woont u in een 2-onder-1-kap woning? Met een vloeroppervlak van 55 m², betaalt u voor vloerisolatie gemiddeld €1.650,-. Bij een vrijstaande woning met een vloeroppervlak van maar liefst 70 m², ligt de totaalprijs rond de €2.100,-.

De totaalprijs van de vloer isoleren is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gekozen methode en het isolatiemateriaal.

Wat kost vloerisolatie?

Woningtype Oppervlakte vloer Gemiddelde prijs incl. BTW*
Appartement 45 m² €1.350,-
Tussenwoning 50 m² €1.500,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.650,-
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag dus gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijsvoorbeeld: vloerisolatie bij een 2 onder 1 kap woning

€1.100,- tot €1.650,-

(Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven)

Budget optie: bodemisolatie
Circa €1.100,-

Op basis van een 2 onder 1 kap woning, met 55 m² vloeroppervlakte
Gebruik van isolatiematrassen op de bodem van de kruipruimte

Populaire optie: onderkant vloer isoleren
Circa €1.650,-

Op basis van een 2 onder 1 kap woning, met 55 m² vloeroppervlakte
Gebruik van vloerisolatieplaten, bevestigd aan de onderzijde van de vloer

Start nu uw gratis offerteaanvraag

Besparing en terugverdientijd van vloerisolatie

Een houten vloer aan de onderkant isoleren levert een gemiddelde besparing op van €190,- tot €380,- per jaar.

Dit houdt in dat u de investering in gemiddeld 7 tot 8 jaar weer terugverdient. Houd er rekening mee dat de terugverdientijd afhankelijk is van diverse factoren, en dus per situatie verschilt. Als u recht heeft op een subsidie dan verkort dit de terugverdientijd.

Is mijn vloer wel of niet geïsoleerd?

Benieuwd of u al vloerisolatie heeft? Bekijk snel deze video.

Houten vloer isoleren

Een houten vloer isoleren kan langs de boven- en de onderkant. De meeste mensen kiezen ervoor hun houten vloer te isoleren vanaf de onderkant. Dit voorkomt dat u de vloer opnieuw hoeft af te werken en u hebt bovendien minder last van de werkzaamheden.

Een groot voordeel van een houten vloer, is dat deze vaak beschikt over houten draagbalken. De isolatie experts klemmen het isolatiemateriaal tussen deze balken. Isoleren langs onder is alleen een optie als u een kruipruimte hebt die minimaal 35 centimeter hoog is.

Betonvloer isoleren

Heeft u een betonvloer? Een betonnen vloer isoleren wordt juist vaker gedaan vanaf de bovenkant. Waarom? Omdat een betonvloer van zichzelf vaak al koud aanvoelt. Door het isolatiemateriaal aan de onderkant te plaatsen gaat er minder warmte verloren, maar voelt de vloer nog steeds koud aan uw voeten. Om het wooncomfort zoveel mogelijk te verhogen kiest men daarom vaker om de betonvloer langs onder te isoleren.

Hoe isoleren specialisten betonnen vloeren?

Er zijn drie mogelijkheden: isoleren met isolerende chape, PUR-schuim isolatie of met behulp van vloerisolatieplaten.

Vloerisolatie combineren met vloerverwarming?

Er bestaat wat verwarring over vloerisolatie in combinatie met vloerverwarming. Is dat nu wel of niet een goed idee?

Het is zeker aan te raden om uw vloerverwarming te combineren met vloerisolatie. Isoleer de vloer dan wel langs onder. Zo gaat de warmte van de vloerverwarming niet verloren aan de kruipruimte. Plaatst u het isolatiemateriaal bovenop de vloer, dan duurt het bovendien langer voordat de warmte door de isolatie doordringt.

Welke mogelijkheden bij vloerisolatie?

Een vloer isoleren kan in principe op drie verschillende manieren. Tegen de onderkant van de vloer, vloerisolatie van bovenaf en bodemisolatie. Wat in uw situatie de beste keuze is, is volledig afhankelijk van uw situatie, type vloer en persoonlijke voorkeuren. Vloerisolatie aan de onderkant van de vloer wordt vooral gedaan bij het isoleren van een houten vloer terwijl isolatie van bovenaf vooral voorkomt bij betonvloeren.

Vindt u vloerisolatie van bovenaf geen optie en is uw kruipruimte niet hoog genoeg om isolatie van onderaf te plaatsen? Kies dan voor bodemisolatie. Hieronder leest u meer over de verschillende technieken.

1. Vloerisolatie tegen onderkant van vloer

Hierbij plaatsen isolatie experts het isolatiemateriaal tegen de onderkant van de vloer. Om deze te bereiken gebruiken ze de kruipruimte. Deze optie is daardoor niet altijd geschikt. Meestal zijn kruipruimtes 70 tot 80 centimeter hoog, maar het komt af en toe voor dat er minder werkruimte is.

Om het isolatiemateriaal tegen de onderkant van de vloer te plaatsen, moet de kruipruimte minimaal 35 centimeter hoog zijn.

2. Vloerisolatie van bovenaf

Vloerisolatie van bovenaf wordt op verschillende manieren gedaan. Kies bijvoorbeeld voor handige isolatieplaten. Deze zijn drukvast, wat inhoudt dat ze geschikt zijn om overheen te lopen. De vloerafwerking plaatst u hier rechtstreeks bovenop.

Het is ook mogelijk een isolerende dekvloer te plaatsen. Dit zorgt vaak voor een betere isolatie. Let op: door de isolatie verhoogt het vloeroppervlak een klein beetje. Dit heeft gevolgen voor uw drempels en de hoogte van de keuken.

3. Bodemisolatie

Als vloerisolatie langs de onderkant en bovenkant geen optie is, is bodemisolatie een heel goed alternatief. Hierbij hoeven de isolatiespecialisten niet de kruipruimte in, waardoor het niet uitmaakt hoe hoog de ruimte is.

De specialisten plaatsen het isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte. Stijgt het grondwaterpeil, dan blijft de isolatie gewoon drijven. Hierdoor gaat de goede isolatiewaarde niet verloren. Geschikte materialen zijn EPS-parels, schelpen en thermokussens.

Welk isolatiemateriaal voor de vloer?

Door de verschillende isolatietechnieken, heeft u de keuze uit veel verschillende isolatiematerialen. Voor isolatie vanaf de bovenkant heeft u de keuze uit deze materialen:

 • Vloerisolatieplaten: drukvaste platen die gemakkelijk en snel te plaatsen zijn. Dit kost gemiddeld €20,- tot €25,- per m².
 • PUR-spuitisolatie: een dun laagje pur-isolatie wordt op het vloeroppervlak gespoten. De kosten liggen rond de €30,- tot €35,-.
 • Isolerende dekvloer: dekvloer gemengd met isolatiekorrels. De kosten variëren van €30,- tot €35,- per m².

Wat is het verschil tussen vloerisolatie en kruipruimte isolatie?

Vloerisolatie en kruipruimte isolatie worden vaak met elkaar verward. Dat is logisch, want de verschillende technieken hebben veel met elkaar te maken. Als we spreken van vloerisolatie dan gaat het in principe over het isoleren van de bovenkant of onderkant van het vloeroppervlak. De isolatiespecialist maakt wel gebruik van de kruipruimte om de onderkant van de vloer te bereiken.

Wat is kruipruimte isolatie?

Wanneer we spreken op kruipruimte isolatie, dan gaat het vooral over bodemisolatie. Hierbij plaatsen de experts isolatie tegen de bodem van de kruipruimte.

Interesse in vloerisolatie in Enschede?

Met vloerisolatie zorgt u voor een warme vloer én bespaart u flink op stookkosten.

Gratis offertes ontvangen

kruipruimte isoleren Enschede

Kruipruimte isoleren Enschede

Vloerisolatie geen optie? De kruipruimte isoleren is een goed alternatief. Kruipruimte isolatie houdt in dat u de bodem van de kruipruimte laat isoleren. Hiervoor zijn verschillende geschikte isolatiematerialen: EPS-parels zijn populair, net als schelpen en thermokussens. Het voordeel van deze materialen, is dat het blijft drijven op het moment dat het grondwaterpeil stijgt.

Waarom?

Omdat de goede isolatiewaarde op deze manier intact blijft. Met bodemisolatie verbetert u dus ook de luchtvochtigheid in huis, waardoor het leefklimaat een stuk gezonder wordt. Zoekt u een isolatiebedrijf gespecialiseerd in kruipruimte isolatie? Vraag dan gratis offertes aan!

Voordelen van kruipruimte isolatie

 • Kruipruimte isolatie is snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Met het isoleren van de kruipruimte verbetert u het leefklimaat in huis doordat de luchtvochtigheid vermindert.
 • U verlaagt de energierekening.

Kosten kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie is doorgaans goedkoper dan vloerisolatie. In een tussenwoning met een vloeroppervlak van 45 m² liggen de kosten rond de €900,- tot €1.200,-. Bij een hoekwoning met een vloeroppervlak van 50 m² liggen de kosten rond de €1.000,- tot €1.300,- en in een 2-onder-1-kap betaal je ongeveer €1.100,- tot €1.400,-. Hierbij gaat het om een gemiddeld vloeroppervlak van 55 m².

Heeft u een vrijstaande woning? Houd bij een vloeroppervlak van gemiddeld 70 m² rekening met gemiddeld €1.400,- tot €1.800,-.

Laat u uw kruipruimte in Enschede isoleren? Dan bespaart u tot 3 m³ per m² per jaar! Hiermee heeft u de investering in gemiddeld 7 tot 10 jaar weer terugverdiend.

Wat kost kruipruimte isolatie?

Type woning Vloeroppervlakte in m² Investering*
Appartement 45 m² €900,- tot €1.200,-
Tussenwoning 50 m² €1.000,- tot €1.300,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.100,- tot €1.400,-
Vrijstaande woning 70 m² €1.400,- tot €1.800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis offertes aan.

Welk isolatiemateriaal voor de kruipruimte?

Kiest u voor kruipruimte isolatie? Dan heeft u de keuze uit deze materialen:

 • Isolatiechips: vochtbestendige piepschuim vlokken, dit kost gemiddeld €12,- tot €20,- per m².
 • EPS-parels: ronde korrels, ook gemaakt van piepschuim. De kosten liggen rond de €20,- tot €25,- per m².
 • Schelpen isolatie: natuurlijk materiaal en dus een milieubewuste keuze. De kosten liggen rond de €25,- tot €35,- per m².

Hoe werkt kruipruimte isolatie?

Benieuwd hoe kruipruimte isolatie precies werkt? Bekijk dan deze korte video.

Kruipruimte isolatie: zelf doen of uitbesteden?

Overweegt u kruipruimte isolatie? Het is altijd aan te raden dit door een ervaren isolatiebedrijf uit te laten voeren.

Waarom?

Een isolatiebedrijf levert de hoogste kwaliteit. U weet zeker dat uw kruipruimte optimaal geïsoleerd is, waardoor u de maximale besparing behaalt. Verkeerd aangebrachte isolatie kan bovendien vochtproblemen veroorzaken. Met de hulp van een isolatiebedrijf voorkomt u dergelijke problemen.

Een ander voordeel van het inschakelen van een isolatiebedrijf, is dat u een persoonlijk advies krijgt. Twijfelt u tussen verschillende isolatiematerialen? Medewerkers van het isolatiebedrijf vertellen u welk materiaal voor uw situatie de meest geschikte optie is.

Kruipruimte isoleren in Enschede? Schakel een isolatiebedrijf in!

U profiteert van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs.

Gratis offertes ontvangen

dakisolatie Enschede

Dakisolatie Enschede

Dakisolatie wordt steeds vaker uitgevoerd. Niet gek, want ongeïsoleerde daken zijn een groot warmtelek. Met dakisolatie valt dus de grootste besparing te behalen! Als u kiest voor dakisolatie van buitenaf dan gaat het wel om een flinke investering. Dat komt omdat het isolatiebedrijf de bestaande dakbedekking moet verwijderen. Dit is een zware, ingewikkelde en tijdrovende klus.

Gelukkig zijn er ook nog andere, iets goedkopere, methoden. Veel mensen kiezen voor dakisolatie van binnenuit. Hierbij plaatsen de medewerkers van het isolatiebedrijf isolatie tegen de onderkant van het dak. Een alternatief is zoldervloerisolatie.

Op zoek naar een isolatiebedrijf bij u in de buurt? Vergelijk gratis offertes en bespaar bovendien tot wel 40% op de totaalprijs!

Waarom dak isoleren?

 • Met dakisolatie behaalt u de hoogst mogelijke besparing.
 • U verliest veel minder warmte en verhoogt het wooncomfort.
 • Met dakisolatie in Enschede verhoogt u de waarde van de woning.

Kosten dakisolatie

De kosten van dakisolatie zijn volledig afhankelijk van de methode die u kiest. Wilt u een plat dak isoleren? De kosten voor het isoleren van een plat dak met een oppervlak van 70 m², liggen rond de €3.500,-. Een schuin dak met hetzelfde oppervlak isoleren kost ongeveer €2.000,-. Hierbij gaan we ervan uit dat u het schuin dak aan de binnenzijde laat isoleren. Wilt het schuine dak langs de buitenkant isoleren, houd dan rekening met kosten rond de €4.000,-.

Als u de zolder niet gebruikt als leefruimte, dan is het ook mogelijk de zoldervloer te isoleren. De kosten hiervoor liggen rond de €1.500,-.

Dakisolatie kosten

Type dakisolatie Gemiddelde kosten* Besparing per jaar Terugverdientijd
Schuin dak binnenzijde €2.000,- €400,- 5 jaar
Schuin dak buitenzijde €4.000,- €600,- 7 jaar
Plat dak €3.500,- €500,- 7 jaar
Zoldervloer €1.500,- €500,- 3 jaar

*De genoemde prijzen zijn gebaseerd op een dakoppervlak van 70 m² en een zoldervloeroppervlak van 50 m². Voor de berekening van de besparing is uitgegaan van een standaard tussenwoning, HR-ketel en een onverwarmde zolder.

Prijsvoorbeeld: schuin dak isoleren bij een standaard tussenwoning

€2.000,- tot €4.000,-

(Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven)

Budget optie: binnenzijde van dak isoleren
Circa €2.000,-

Op basis van een dakoppervlak van 70 m²
Binnenzijde van dak isoleren met isolatieplaten
Gemiddelde besparing per jaar €400,-
Terugverdientijd van 5 jaar

Hoogste energiebesparing: buitenzijde isoleren
Circa €4.000,-

Op basis van een dakoppervlak van 70 m²
Buitenzijde van dak isoleren met isolatieplaten
Gemiddelde besparing per jaar €600,-
Terugverdientijd van 7 jaar

Start nu uw gratis offerteaanvraag

Besparing en terugverdientijd van dakisolatie

Laat u uw schuin dak van binnen isoleren? Hiermee valt een besparing tot wel €400,- per jaar te behalen! Dat zou betekenen dat u de investering in de dakisolatie al na 5 jaar hebt terugverdiend! Na het isoleren van een plat dak bespaart u jaarlijks gemiddeld €500,- op de energierekening. Hiermee verdient u de dakisolatie na 7 jaar alweer terug. Zoldervloer is een véél kleinere investering, maar behaalt toch een besparing van gemiddeld €500,- per jaar. Daarmee verdient u de investering na 3 jaar alweer terug!

Toch zorgt dakisolatie langs de buitenkant voor de grootste besparing: gemiddeld €600,- per jaar! Dit zorgt voor een terugverdientijd van ongeveer 7 jaar.

Plat dak isoleren

Plat dak isoleren? U hebt de keuze uit verschillende technieken:

 • Koud-dakconstructie: het isolatiebedrijf plaatst het materiaal aan de onderkant van uw dak, waardoor de dragende constructie de koude buitentemperatuur afneemt. Deze methode wordt vaak afgeraden. Door te grote temperatuurverschillen is de kans op scheuren en lekkages namelijk groter.
 • Warm-dakconstructie: u laat de isolatie bovenop de dakconstructie plaatsen, waardoor het de warme binnentemperatuur aanneemt. Deze methode wordt het vaakst toegepast.
 • Omgekeerd dak: hierbij plaatst u de isolatie bovenop de dakbedekking. Met ballast bedekt u daarna de isolatie.

Schuin dak isoleren

Wilt u uw schuin dak isoleren? Ook dan heeft u de keuze uit verschillende technieken:

 • Isolatie vanaf de buitenkant: dit houdt in dat het isolatiebedrijf het materiaal onder de dakbedekking plaatst. Om dit te realiseren verwijderen ze eerst de dakpannen. Ze plaatsen het isolatie op de dakconstructie en plaatsen de dakpannen daarna weer terug. Omdat dit een flinke verbouwing is, is het slim deze direct te combineren met bijvoorbeeld de installatie van zonnepanelen.
 • Isolatie vanaf de binnenkant: via de zolder is de binnenkant van het dak goed te bereiken. Zij brengen het isolatiemateriaal tegen de binnenkant. U kunt dit eventueel afwerken met plafondplaten.
 • Zoldervloerisolatie is een alternatief.

Hoe werkt dakisolatie?

Benieuwd hoe dakisolatie precies werkt? Bekijk dan deze korte video.

Zolder isoleren

Als u van de zolder een extra slaapkamer of kantoor wilt maken, dan is het verstandig de zolder te isoleren. U kunt de zolder op verschillende manieren isoleren: via het plafond of de zoldervloer. Als u de zolder echt in gebruik wilt nemen, dan raden wij u aan het plafond op zolder te isoleren. Dit is eigenlijk hetzelfde als dakisolatie van binnenuit: de vakmannen plaatsen het materiaal tegen het zolderplafond. U kunt dit daarna naar wens afwerken met plafondplaten.

Zoldervloerisolatie is vooral aan te raden als u de zolder juist niet gebruikt als verblijfsruimte. Op zoek naar een isolatiebedrijf die uw zolder gaat isoleren? Start nu uw gratis offerteaanvraag!

zoldervloer isoleren Enschede

Zoldervloer isoleren

Met dakisolatie voorkomt u dat u warmte via het dak verliest. Maar doordat warmte stijgt, komt dit wel op zolder terecht. Als de zolder geen leefruimte is, dan is dit nog steeds zonde. In dat geval is het verstandig om niet het dak, maar de zoldervloer te isoleren.

Hierbij plaatst u isolatiemateriaal bovenop de zoldervloer. Wilt u een houten zoldervloer isoleren? Dit is vaak makkelijk dankzij de houten balken. Vooral minerale wol is hier heel geschikt voor: dat vult alle gaten en kieren op, en is gemakkelijk in de juiste vorm te duwen. Een betonnen zoldervloer laat u isoleren met behulp van isolatieplaten.

Plafond isoleren

U kunt er ook voor kiezen het plafond van een tussenverdieping te isoleren. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo voorkomt het geluidsoverlast en heeft u minder last van contactgeluid. Natuurlijk zorgt het plafond isoleren ook voor een betere warmte-isolatie, waardoor er minder warmte verloren gaat. Tot slot verbetert een verlaagd plafond ook de akoestiek in de ruimte. U verlaagt het plafond zodat er ruimte ontstaat voor de isolatie: het verlaagde plafond is heel erg geschikt om spotverlichting in te bouwen!

De grootste voordelen op een rij:

 • U voorkomt geluidsoverlast van uw bovenburen of een bovenliggende verdieping.
 • U beperkt warmteverlies.
 • Laat u het plafond isoleren, dan verbetert ook de akoestiek.

Welk isolatiemateriaal voor dak isoleren?

Kies bij dakisolatie uit de volgende isolatiematerialen:

 • Glaswol: vooral gemakkelijk als isolatie tussen balken. Is goedkoop in aanschaf en heeft een licht gewicht. De kosten liggen rond de €20,- per m².
 • Isolatieplaten: verkrijgbaar in veel verschillende materialen, zoals PIR. Door de hoge isolatiewaarde kunnen ze heel dun aangebracht worden. Dit kost ongeveer €25,- per m².
 • Steenwol: vergelijkbaar met glaswol, maar heeft een hogere densiteit. Hierdoor heeft het een betere geluidsisolatie. De kosten liggen rond de €35,- per m².
 • Spuitisolatie: is gemakkelijk en snel te plaatsen, maar alleen een expert mag dit plaatsen. Zorgt voor een hoge besparing door een sterke isolatiewaarde. Dit kost gemiddeld €30,- per m².

Bespaar tot wel €600,- per jaar met dakisolatie in Enschede.

Vergelijk gratis offertes en kies het isolatiebedrijf met het beste aanbod.

Gratis offertes vergelijken

gevelisolatie Enschede

Gevelisolatie Enschede

Gevelisolatie is in Enschede een populaire manier om het huis te isoleren. Bij deze vorm van muurisolatie plaatsen de isolatiespecialisten het materiaal rechtstreeks tegen de gevel. Dit werken zij daarna af met gevelbekleding naar keuze. Het voordeel van gevelisolatie is, naast een grote besparing op de energiekosten, dat de uitstraling van de gevel flink verbetert! Dit heeft een positieve invloed op de waarde van het pand.

Wanneer is gevelisolatie een goede keuze?

Als spouwmuurisolatie geen optie is, en u de muur liever niet van binnen laat isoleren. Ook als uw gevel in slechte staat verkeerd en u deze wil renoveren is gevelisolatie in Enschede een hele goede keuze! Geïnteresseerd in het isoleren van de gevel? Vraag dan snel gratis offertes aan en vind een gecertificeerd isolatiebedrijf bij u in de buurt.

Voordelen van gevelisolatie

 • Gevelisolatie verbetert de uitstraling van uw gevel.
 • Met gevelisolatie bent u verzekerd van een hoge isolatiewaarde.
 • Gevelisolatie beschermt uw gevel tegen temperatuurverschillen en spanningsverschillen.

Kosten gevelisolatie

De kosten van gevelisolatie kunnen op het eerste gezicht misschien afschrikken: het is een flinke investering, zeker vergeleken met andere soorten muurisolatie. Maar daar staat tegenover dat de besparing ook vele malen hoger is! U bespaart namelijk tot wel €850,- per jaar!

Bij een appartement met een geveloppervlak van 25 m² liggen de kosten rond de €3.000,- tot €3.500,-. Heeft u een tussenwoning met een geveloppervlak van ongeveer 65 m², houd dan rekening met €8.000,- tot €9.000,-. Bij een twee onder een kap lopen de kosten op tot gemiddeld €12.000,- tot €14.000,-. Deze kosten zijn allemaal inclusief arbeids- en materiaalkosten.

Gevelisolatie kosten

Gevelisolatie bij een Oppervlakte gevel Kosten binnenmuur isoleren* Kosten buitenmuur isoleren* Kosten spouwmuur isoleren*
Appartement 25 m² €2.250,- tot €2.750,- €3.000,- tot €3.500,- €500,- tot €600,-
Tussenwoning 65 m² €6.000,- tot €7.000,- €8.000,- tot €9.000,- €800,- tot €1.100,-
2 onder 1 kap 100 m² €9.000,- tot €11.000,- €12.000,- tot €14.000,- €1.500,- tot €1.800,-
Vrijstaande woning 150 m² €15.000,- tot €16.000,- €18.000,- tot €22.000,- €2.200,- tot €2.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief arbeids-, materiaalkosten en btw. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan.

Besparing en terugverdientijd van gevelisolatie

De besparing van gevelisolatie loopt bij een gemiddelde hoekwoning op tot wel €850,- per jaar! Dit betekent dat u de investering in muurisolatie na ongeveer 8 tot 13 jaar hebt terugverdient.

Maar als u recht heeft op een isolatiesubsidie, is deze terugverdientijd alweer een stuk korter. Onthoud wel dat dit een gemiddelde terugverdientijd is, die per situatie verschilt.

Kunt u de buitenmuren nog beter isoleren?

Wat zijn de mogelijkheden voor gevelisolatie bij een huis gebouwd tussen 1975 en 1991?

Om welke soort gevelisolatie gaat het?

Bij gevelisolatie hebt u natuurlijk de keuze uit verschillende soorten gevelisolatie. De meeste mensen kiezen voor spouwmuurisolatie, omdat dit goedkoop en snel te plaatsen is.

Als deze muurisolatie geen optie is, dan wijken ze uit naar buitengevelisolatie. Hierbij plaatst u de isolatie tegen de buitenkant van de gevel. Soms kan dit niet, vanwege vergunning, bijvoorbeeld. In dat geval is binnengevelisolatie een geschikt alternatief.

1. Buitengevelisolatie

Bij buitengevelisolatie plaatst u isolatie tegen de gevel aan. Dit werkt u daarna af met gevelbekleding. Deze manier van gevelisolatie is een flinke verbouwing die aardig wat tijd in beslag neemt.

Bovendien moet u hiervoor een vergunning aanvragen. De aanvraag zelf neemt al ongeveer tussen de 8 en 14 weken in beslag. Houd er rekening mee dat er extra kosten zijn verbonden aan deze vergunningsaanvraag! Hoeveel dit kost, is afhankelijk van uw gemeente.

Gevelisolatie afwerken met gevelbekleding

Kiest u voor buitengevelisolatie dan kunt u de gevel op verschillende manieren afwerken. De goedkoopste methode is crepi of gevelbepleistering. Hiermee krijgt uw woning een egale en luxueuze uitstraling.

Alternatieven zijn steenstrips, houten gevelbekleding, een volledig nieuwe stenen buitenmuur of aluminium gevelpanelen.

2. Binnenmuur isoleren

Voor het isoleren van de binnenmuur hoeft u geen vergunning aan te vragen. Het isolatiebedrijf zal de muur isoleren door het materiaal tegen de binnenkant aan te brengen. Dit laat u afwerken met een voorzetwand.

Let op:

Als u voor deze methode kiest, dan betekent dit dat u een klein deel van uw leefruimte inlevert. De binnenmuur isoleren is dus alleen een optie als u een grote woonkamer of keuken hebt.

3. Spouwmuurisolatie Enschede

Bij spouwmuurisolatie vult u de spouw met isolatiemateriaal. Hierdoor trekt er geen koude lucht meer door de spouw: de muren voelen direct warmer aan! Dit vergroot uw wooncomfort enorm. Het grote voordeel van spouwmuurisolatie, is dat dit heel goedkoop te plaatsen is. Bovendien heeft het een hele korte terugverdientijd en hoeft u hier geen vergunning voor aan te vragen.

Welk isolatiemateriaal voor gevel isoleren?

Voor de isolatie van een gevel gebruiken isolatiebedrijven meestal XPS-isolatieplaten. Deze hebben een goede isolatiewaarde en zijn daardoor dun aan te brengen. Bovendien zijn XPS-platen goed bestand tegen vocht. De prijs voor XPS-platen ligt rond de €12,- tot €16,- per m².

Voor de afwerking heeft u de keuze uit:

 • Bepleisteren: €80,- tot €120,- per m².
 • Steenstrips: €75,- tot €100,- per m².
 • Houten gevelbekleding: €100,- tot €120,- per m².

Gevelisolatie in Enschede voor de laagste prijs!

Kies het isolatiebedrijf met het beste aanbod en bespaar tot 40% op de kosten.

Start nu uw gratis offerteaanvraag

Het duurt maar 1 minuutje.

geluidsisolatie Enschede

Geluidsisolatie Enschede

Naast warmte-isolatie, kiezen steeds meer mensen voor geluidsisolatie in Enschede. Met goede geluidsisolatie in Enschede voorkomt u geluidsoverlast van buiten, van de (boven)buren of gewoon van de bovenliggende verdieping. Zeker bij houten vloeren is er veel geluidsoverlast.

Geluidsisolatie kunt u op verschillende manieren installeren. Zo is het isoleren van de binnenmuur een optie, net als isolatie van plafonds en vloeren. Overweegt u geluidsisolatie in Enschede te plaatsen? Vergelijk gratis offertes en vind een betrouwbaar isolatiebedrijf bij u in de buurt!

Geluidsisolatie voor plafonds, vloeren en muren

Er bestaan verschillende soorten geluidsoverlast: contactgeluid, luchtgeluid en flankerend geluid. Hoe u uw huis tegen geluidsoverlast isoleert is afhankelijk van het soort geluidsoverlast waar u last van hebt.

Is de geluidsoverlast afkomstig van buiten?

Laat dan de binnenmuur isoleren. Dit doet u met behulp van een voorzetwand. De ruimte tussen de voorzetwand en de binnenmuur isoleert u met een materiaal naar keuze. Vooral isolatieplaten zijn populair: deze kunt u heel dun aanbrengen, waardoor u weinig leefruimte inlevert.

Last van contactgeluid van een bovenliggende verdieping? In dat geval moet u een isolatieschil creëren van de vloer tot aan het plafond.

Populaire isolatieklussen: garage en dakkapel isoleren

Veel garages en schuurtjes bestaan uit enkelsteensmuren die geen enkele isolatie bieden. Om uw spullen in de garage warm en droog op te slaan, is het belangrijk om de garage goed te isoleren. Wilt u de garage gaan gebruiken als werkkamer, dan is een goede isolatie zeker noodzakelijk. Kies voor vloer-, plafond- en muurisolatie om de garage te isoleren. Dit doet het isolatiebedrijf door middel van voorzetwanden, een verlaagd plafond en vloerisolatieplaten.

Als u een nieuwe dakkapel laat plaatsen, dan is deze standaard uitstekend geïsoleerd. Oudere dakkapellen hebben nog niet altijd de juiste isolatiewaarde. Voorkom warmteverlies en laat uw dakkapel isoleren. Voor het isoleren van de zijwangen gebruiken de experts het liefst een minerale wol, zoals steenwol.

Vergunning nodig voor isolatie?

In veel gevallen heeft u voor woningisolatie geen vergunning nodig. Als u het dak of de buitenmuur vanaf de binnenkant isoleert, heeft dit natuurlijk geen gevolgen voor het aangezicht van uw woning. Maar als u dakisolatie langs de buitenkant wil aanbrengen, dan heeft dit wel gevolgen: het dak wordt namelijk enkele centimeters hoger. Ook bij buitengevelisolatie krijgt uw huis een andere uitstraling. In deze gevallen heeft u dus wel een vergunning nodig.

isolatie subsidie

Isolatie subsidie in 2020

Ik wil mijn huis isoleren in 2020. Heb ik recht op een subsidie? Wij hebben goed nieuws: in 2020 heeft u in Enschede recht op een subsidie voor uw isolatie. Er zijn een aantal subsidiemogelijkheden en manieren om de isolatie van uw woning te financieren. Het grote voordeel van een subsidie voor uw isolatie in Enschede, is dat u de terugverdientijd van uw investering nog een stuk korter maakt! Wilt u uw woning ook isoleren? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Let op! Natuurlijk zitten er ook voorwaarden verbonden aan een subsidie. Zo moet u voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis investeren in minimaal 2 energiebesparende maatregelen.

1. Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Sinds september 2019 is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis beschikbaar. Deze subsidie voor houdt in dat u minimaal 2 energiebesparende maatregelen treft. Combineer dus gevelisolatie met het plaatsen van isolatieglas, of kies voor dak- en vloerisolatie. Tip: bespaar door gratis offertes aan te vragen voor 2 energiebesparende maatregelen. Ontdek de scherpe prijzen en benut de subsidie.

Deze subsidie is beschikbaar voor zowel particulieren als VvE’s. U ontvangt een subsidie van maximaal €10.000,- per woning, afhankelijk van uw investering. Op rvo.nl leest u hoe u de hoogte van uw isolatie subsidie in Enschede kunt berekenen. U leest op rvo.nl ook meer over de subsidie voor VvE’s.

2. Verlaagd BTW-tarief

Is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan laat u uw woning isoleren tegen een verlaagd btw-tarief van 9%. Dit verlaagde btw-tarief is geldig voor zowel de arbeidskosten als de materiaalkosten. Voorbeelden van geschikte materialen zijn glaswol, isolatieglas en PUR of PIR.

Let op: isolerende deuren of kozijnen gelden hierbij niet als isolatiemateriaal, daarvoor betaalt u gewoon 21%. Voor alle werkzaamheden voorafgaand aan het isoleren betaalt u ook het standaard btw-tarief van 21%. Meer weten? Lees dan verder op belastingdienst.nl.

3. Gemeentelijke of provinciale subsidies

Naast de landelijke isolatie subsidie, bieden gemeentes of provincies soms ook een plaatselijke subsidie aan. De hoogte van deze plaatselijke subsidie is natuurlijk afhankelijk van uw gemeente. Ook de voorwaarden verschillen per locatie. Via energiesubsidiewijzer.nl doet u gemakkelijk een check of u in Enschede ook recht hebt op een plaatselijke subsidie voor uw isolatie.

4. Energiebespaarlening

Wilt u uw huis zo goed mogelijk isoleren, maar heeft u op dit moment niet voldoende spaargeld? Om toch te profiteren van de goede isolatie subsidie, is het mogelijk om een energiebespaarlening af te sluiten. Eén van de voorwaarden voor deze energiebespaarlening is dat u de werkzaamheden uit laat voeren door een isolatiebedrijf. Meer weten? Lees dan verder op energiebespaarlening.nl.

Gaat u een energiezuinig nieuwbouwhuis kopen? Kijk dan eens naar een groene hypotheek. Hierbij krijgt u vaak korting op de hypotheekrente!

5. MIA & Vamil: isolatie bedrijfspanden

De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis is alleen beschikbaar voor particulieren en VvE’s. Wilt u als ondernemer investeren in milieuvriendelijke technieken? Met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) profiteert u van een aftrek die op kan lopen tot wel 36% van uw totale investering. Daarnaast kunt u met de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) tot 75% van de investering afschrijven. Meer over de voorwaarden en voordelen leest u op rvo.nl.

Handige externe websites:

KOMO.nl: Een keurmerk om kwaliteit te waarborgen.
VENIN.nl: Branchevereniging.
Milieucentraal.nl: Doe de isolatiecheck.

Recent aangevraagde offertes

Spouwmuurisolatie met EPS-parels - Enschede
Vloerisolatie tegen de onderkant van de vloer, met isolatieplaten - Zwolle
Bodem van de kruipruimte vullen met schelpen - Hengelo
Verouderde spouwmuurisolatie aanvullen - Raalte
Buitengevelisolatie + afwerking met houten gevelbekleding - Deventer
Houten zoldervloer isoleren (graag beloopbaar) - Almelo
Plat dak van bijkeuken isoleren - Kampen
Binnenkant van hellend dak isoleren - Oldenzaal
Spouwmuur isoleren met glaswol - Rijssen
Geluidsisolatie verbeteren van de vloer - Nijverdal
Binnenmuur isoleren - Haaksbergen

isolatiebedrijven Enschede

Isolatiebedrijven in Enschede vergelijken? Gratis offertes!

Op zoek naar een isolatiebedrijf bij u in de buurt? Vraag snel gratis offertes aan! Kies het isolatiebedrijf met het beste aanbod, en bespaar zo tot wel 40% op de totale kosten. Als u een isolatiebedrijf inschakelt profiteert u bovendien van een verlaagd btw-tarief en bent u verzekerd van een professionele isolatie advies.

Geen zorgen: er zitten geen verdere verplichtingen aan deze offerteservice, dus u zit nergens aan vast. Start de gratis offerteaanvraag!

Vergelijk gratis isolatie offertes!