Isolatiebedrijf Zwolle

Isolatiebedrijf Zwolle

Het is in de afgelopen jaren steeds gemakkelijker geworden om woningen van een goede isolatie te voorzien. Dit komt onder andere doordat men vanuit de overheid sterk gericht is op de beperking van het verbruik van fossiele brandstoffen. Een voorbeeld van de aandacht voor isolatie is bijvoorbeeld het verplichte energielabel. Bent u op zoek naar een erkend isolatiebedrijf uit Zwolle dat voor u de spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie of dakisolatie kan uitvoeren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven die werkzaam zijn door heel Nederland. De bij ons aangesloten isolatiespecialisten hebben jarenlange ervaring in het vakgebied en zorgen ervoor dat uw spouw, muur of vloeren snel weer optimaal geïsoleerd zijn. Via het contactformulier vraagt u eenvoudig en snel meerdere offertes (max.5) aan van bedrijven uit ons netwerk. Deze kunt u vervolgens vergelijken op prijs, voorwaarden en aanbod. Wij zijn u graag van dienst!

Soorten isolatie

Het isoleren van een woning kan op verschillende manieren. Zo is het mogelijk om onder andere de gevelmuur en de spouwmuur te isoleren. Voor welke vorm van isolatie u het beste kunt kiezen is afhankelijk van verscheidene factoren. Een spouwmuurisolatie kunnen wij bijvoorbeeld alleen uitvoeren als er een spouw achter de muur zit. Daarnaast hebben de diverse isolatievormen eigen voor- en nadelen. Zo is een dakisolatie relatief gemakkelijk zelf uit te voeren, en is een bodemisolatie eenvoudiger bij een hoge kruipruimte. Wij garanderen dat de medewerkers van ons isolatiebedrijf uit Zwolle u altijd vakkundig zullen helpen.

Selecteer uw soort isolatie voor meer informatie

Wij begrijpen dat u liever eerst meer informatie heeft over de diverse isolatiesoorten, voordat u een keuze maak. Door op één van onderstaande vormen te klikken krijgt u meer informatie via ons isolatiebedrijf.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de prijzen voor de isolering van de spouw bij u thuis in Zwolle? Via het contactformulier kunt u gemakkelijk en snel offertes aanvragen van menig isolatiebedrijf uit Zwolle. Vul uw wensen zo nauwkeurig mogelijk in en vergelijk vervolgens de offertes op maat op basis van de gegeven prijzen en het aanbod. U kiest altijd voor het isolatiebedrijf dat bij u past. Wij garanderen dat u altijd op vakkundige wijze wordt geholpen bij de spouwmuurisolatie of buitengevelisolatie door een isolatiespecialist uit Zwolle met ruime ervaring binnen het vakgebied. Zit er tussen de offertes geen passend aanbod? Bij ons zit u nergens aan vast.

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 offertes
wavlo isolatie telefonisch contact

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)

Gelieve dit veld leeg te laten.dak isoleren Zwolle

Dakisolatie

Een dakisolatie is een goede keus wanneer u op zoek bent naar een vorm van isolatie waarbij u niet alleen bespaart op de energiekosten. Een goede dakisolatie heeft namelijk diverse voordelen zoals een verminderd geluidsoverlast, en – met het juiste soort isolatiemateriaal – een verbeterde brandwering. Het warmtebehoud van het dak kan dan ook met behulp van vele verschillende materialen uitgevoerd worden. Zo is het een optie om zelf de dakisolatie aan te brengen met behulp van hardschuimplaten of glaswol. Kiest u voor een ander product, dan is het aan te raden een vakman van een erkend isolatiebedrijf de klus te laten afhandelen.

Hellend dak isoleren

Veel woningen in Zwolle hebben een hellende dakconstructie. Dit betekent vaak dat de isolering van de constructie op twee manieren uitgevoerd kan worden. Hellende daken zijn zowel aan de buiten- als binnenzijde af te dekken. Voor welke variant u kiest is afhankelijk van uw wensen op het gebied van isolatiewaarde en brandwering. Daarnaast is tevens het risico op vochtproblemen van invloed op de keuze voor de isolatietechniek. Hebt u maar een beperkt budget? Dan zijn hellende daken prima eigenhandig van isolatie te voorzien. Zorg er dan wel voor dat u eerst een vochtremmend folie plaatst. Dit zal condens en andere vochtproblemen voorkomen.

dakisolatie Zwolle

Plat dak isoleren

Naast hellende daken zijn er natuurlijk ook platte daken. Een plat dak kunnen wij op drie manieren voor u van isolatie voorzien. De eerste techniek is de isolering van de onderzijde van de dakconstructie. Dit is de meest goedkope oplossing, maar ook de oplossing waarbij het vaakst lekkage optreedt. Een tweede optie is het plaatsen van isolatiemateriaal aan de buitenzijde van de dakconstructie. Daarna zullen wij dit afdekken met een dakbedekking. Tot slot is het ook een optie om de isolerende platen bovenop de dakbedekking te leggen. Wilt u extra veel bijdragen aan een beter milieu? Overweeg dan de installatie van een groendak.

Kosten dakisolatie

Hoe hoog de prijzen worden voor het uitvoeren van de dakisolatie is afhankelijk van onder andere het isolatiemateriaal waar u voor kiest, en de methode van aanbrengen. Gemiddeld gezien dient u rekening te houden met prijzen rond de €2000,- voor de isolatie van de binnenzijde van daken, terwijl het isoleren van de buitenzijde ongeveer prijzen van €4000,- kent.

Gemiddelde kosten van dakisolatie per daksoort
Soort dak Kosten
Binnenzijde schuin dak €1500,- – €2500,-
Buitenzijde schuin dak €3500,- – €4500,-
Zoldervloer €1000,- – €2000,-
Plat dak €3000,- – €4000,-

Vloerisolatie

Een vloerisolatie wordt door relatief weinig van onze klanten uit Zwolle gekozen als onderdeel van de woningisolatie. Toch is de isolatie van de vloer geen gek idee. Zeker wanneer u een nieuw pand laat bouwen is een vloerisolatie ten zeerste aan te raden. Dankzij de vloerisolatie hebt u nooit meer koude voeten en zal ook de warmte niet via de grond wegtrekken. Woont u al in een bestaande woning, dan is naast de isolatie van de spouwmuur ook een vloerisolatie mogelijk voor een optimaal warmtebehoud. Wilt u een vloerisolatie laten uitvoeren in een bestaand pand? Houdt dan rekening met een vrij lange verbouwtijd. Het isoleren van de vloer gaat ook goed samen met vloerverwarming.

vloerisolatie Zwolle

Geluidsisolatie

Wist u dat het ook mogelijk is om met de vloerisolatie de geluidsisolatie te verbeteren? Veel mensen denken dat een goede geluidsisolatie alleen wordt bereikt met het isoleren van een muur of gevel, maar dit is alleen van toepassing op de geluidsoverlast van buitenaf. Hebt u last van rennende voeten op de trap of hoort u iedereen die over de bovenverdieping loopt? Dan is een vloerisolatie een goede oplossing. Is het niet mogelijk om de vloer dicht te maken? Overweeg dan om een verlaagd plafond te maken. Een verlaagd plafond heeft een vergelijkbaar effect doordat u alsnog kunt isoleren, en is in de meeste gevallen eenvoudiger uit te voeren.

Kruipruimte isoleren

Wie meer gericht is op vochtbestrijding dan op een warmte-isolatie doet er goed aan om te kiezen voor het isoleren van de kruipruimte. Een bodemisolatie zorgt er namelijk voor dat optrekkend vocht geen kans meer heeft. Dit leidt tot een stabilisering van de luchtvochtigheid, wat weer vele positieve gevolgen heeft. Bij het uitvoeren van een bodemisolatie zullen de vakmensen van een isolatiebedrijf via de kruipruimte de bodem afdekken. Dit brengt lagere prijzen met zich mee, en zorgt voor een goede vochtbestrijding. Een dergelijke vorm van isolatie zorgt echter niet voor een verbeterde warmte binnenshuis, tenzij u de bodemisolatie onder een vloerverwarming plaatst.

Kosten vloerisolatie

Hoe hoog de prijzen worden voor een vloerisolatie wordt in eerste instantie bepaald door het oppervlak van de betreffende vloeren, en daarnaast door het gekozen materiaal. Gemiddeld gezien moet u rekening houden met prijzen rond de €30,- per m². Het type isolatiemateriaal waar u mee wilt isoleren is ook van belang met oog op het totale kostenplaatje. Het is afhankelijk van de exacte woonsituatie wat de juiste isolatiematerialen en isolatietechniek zijn voor een vloer- of bodemisolatie.

Gemiddelde kosten van vloerisolatie per woningtype
Woningtype Oppervlakte. Gemid. prijs incl. BTW
Appartement 45 m² €1350,-
Tussenwoning 50 m² €1500,-
2 onder 1 kap 55 m² €1650,-
Vrijstaande woning 70 m² €2100,-

Spouwmuurisolatie Zwolle

Spouwmuurisolatie

Eén van de meest gebruikte vormen van isolatie is een spouwmuurisolatie. Dit komt doordat het isoleren van de spouwmuur een relatief goedkope optie is, waarbij u jaarlijks wel aanzienlijk op de energiekosten bespaart. Wilt u graag het warmtebehoud van uw woning in Zwolle laten uitvoeren door een isolatiebedrijf, en denkt u dat een spouwmuurisolatie de geschikte oplossing is? Ga dan eerst na of de muren van uw pand wel over een spouw beschikken. Woningen die voor 1920 zijn gebouwd hebben namelijk geen spouwmuur. Daarnaast geldt dat panden die na 1975 zijn opgericht vaak al zijn voorzien van een spouwmuurisolatie, en dus al een optimale isolatie bieden.

Subsidie

In Nederland zijn er verschillende mogelijkheden voor subsidies op het gebied van woningisolatie. Sinds september 2016 geldt er bijvoorbeeld voor woningeigenaar een premie van 20% van de investering, wanneer men twee of meer energiezuinige maatregelen toepast. Het gaat dan niet alleen om isolatie, maar ook om de plaatsing van zonnepanelen. Naast deze landelijke subsidie, zijn er per gemeente ook nog diverse subsidiepotjes. Wel zitten aan deze subsidies vaak verschillenden voorwaarden verbonden. Het is verstandig om eerst de mogelijkheden uit te zoeken, voordat u een keuze maakt voor een bepaalde vorm van woningisolatie.

kosten spouwmuurisolatie Zwolle

Hoe wordt een spouw gevuld?

Wilt u weten of uw muur over een spouw beschikt? U controleert de muren op een spouw door de afstand tussen de binnen- en buitenmuur te meten bij een deur. Wanneer de afstand meer dan 24cm meet, dan gaat het om een spouwmuur. Wie hierop voor een spouwmuurisolatie kiest, dient de klus over te laten aan een erkend isolatiebedrijf uit Zwolle. De medewerkers zullen kleine gaatjes boren in de voegen van de gevel, en hierdoor een vloeibaar isolatiemateriaal spuiten. Dit zal na verloop van tijd uitharden. Nog dezelfde dag worden de voeggaatjes gedicht, zodat de vooraanzicht van het huis niet wordt verminderd.

Kosten spouwmuurisolatie

Zoals gezegd is de isolatie van de spouwmuur één van de meest voordelige opties voor isoleren. De exacte investering hangt af van de oppervlakte van het huis. Zo is een spouwmuurisolatie voor een appartement zo’n €550,- terwijl de isolatie van de spouwmuur in een vrijstaande woning al snel €2500,- zal kosten. Wel geldt dat u altijd binnen vier jaar de investering hebt terugverdiend door lagere stookkosten. Bij een isolatiebedrijf uit Zwolle kunt u meer informatie opvragen over de prijzen en mogelijkheden.

Gemid. prijzen en besparingen voor spouwmuurisolatie
Type woningen Opp. Gem. prijs incl. BTW Gem. besparing per jaar
Appartement 30 m² €500,- / €600,- €115,-
Tussenwoning 60 m² €800,- / €1100,- €195,-
Hoekwoning 60 m² €1200,- / €1400,- €340,-
2 onder 1 kap 90 m² €1500,- / €1800,- €490,-
Vrijstaande 140 m² €2200,- / €2500,- €590,-

gevelisolatie kosten

Gevelisolatie

Voor een optimaal resultaat op het gebied van een verminderd verbruik van fossiele brandstoffen is er maar één isolatievorm geschikt, en dat is de isolatie van de gevel. Een gevelisolatie brengt daarbij vele andere voordelen met zich mee. Zo hebt u na de isolatie minder last van geluid van buitenaf, en is ook een verbeterde brandwering het gevolg van de gevelisolatie. Wanneer u kiest voor de isolatie van de gevel, dan raden wij aan contact op te nemen met een isolatiebedrijf uit Zwolle. De medewerkers kunnen u helpen bij het maken van een keus tussen een binnen- en buitengevelisolatie en de beschikbare materialen. Weet u al wat u wil? Vraag dan snel, vrijblijvende offertes aan.

Buitengevelisolatie

De term buitengevelisolatie staat voor een isolatietechniek waarbij de specialisten van een isolatiebedrijf een isolatielaag tegen de buitenkant van de bestaande gevel aanbrengen. Deze isolatielaag zullen zij vervolgens afdekken met gevelplaten of een ander soort gevelbekleding. Dankzij de techniek voor buitengevelisolatie verbetert u niet alleen de isolatiewaarde van het pand, u zult ook de aanblik van het bedrijfspand of uw huis verbeteren. Dit betekent dat tevens de prijswaarde bij een eventuele verkoop zal stijgen. De investering voor een buitengevelisolatie is relatief hoog. Hebt u maar een beperkt budget? Kies dan voor een isolatie van de spouwmuur in plaats van een buitengevelisolatie.

Binnenmuur isoleren

Een ander alternatief voor de buitengevelisolatie is het isoleren van de binnenzijde van de gevel. Bij de isolering van deze muur zullen wij tegen de bestaande muur een laag isolatiemateriaal plaatsen. Deze dekken wij daarna af met een zogeheten voorzetwand. Hoewel door menig isolatiebedrijf de binnengevelisolatie wordt aangeraden, raden wij u aan niet te snel deze keuze te maken. Waar veel van onze klanten uit Zwolle niet aan denken is dat bij deze soort gevelisolatie is dat zij niet enkel minder ruimte overhouden in de woonkamer, maar dat ook alle zaken als elektriciteit (stopcontacten, bedrading) aangepast moeten worden. Reken daarom op een lange verbouwtijd.

gevelisolatie Zwolle

Kosten gevelisolatie

Het isoleren van de gevel kent een relatief hoge prijs. Voor een buitengevelisolatie dient u bijvoorbeeld te denken aan een investering rond de €14.000,-. Op de lange termijn bespaart u met een gevelisolatie echter het meeste. Zo zult u na ongeveer 12 jaar geld verdienen met de buitengevelisolatie. Deze vorm van isolatie wordt vaak gekozen als spouwmuurisolatie geen optie is.

Gemiddelde kosten en besparingen per jaar voor gevelisolatie
Soort gevelisolatie Isolatiewaarde (Rd) Kosten Besparing per jaar
Spouwmuurisolatie 1,3 Rd €2.000,- €570,-
Isolatie binnenzijde met voorzetwand 2,5 Rd €10.500,- €680,-
Buitengevelisolatie 4,0 Rd €14.000,- €720,-
isolatie offerte Zwolle

isolatie plaatsen Zwolle

Soorten isolatiemateriaal

Wanneer u uw woning in Zwolle van isolatie wilt voorzien, dan hebt u de keuze uit een groot aantal isolatiematerialen. Veel voorkomende materialen zijn PIR, PUR, glaswol en diverse natuurlijke materialen. Voor welk isolatiemateriaal u het beste kunt kiezen is afhankelijk van het soort isolatie dat u toepast, en de mate van eigenhandigheid die u wenst. Zo zijn isolatieplaten gemakkelijker zelf te plaatsen dan thermoskussens. Het meest geschikte isolatiemateriaal hangt daarnaast af van het geld dat u hieraan kunt besteden. Het verschil kan oplopen tot tientallen euro’s per vierkante meter.

Letten op de isolatiewaarde

Een ander aandachtspunt bij het maken van de keuze voor isolatiemateriaal, is de isolatiewaarde van het product. Met name voor een gevelisolatie of dakisolatie is de isolatiewaarde van groot belang. Deze waarde draagt niet slechts bij aan de warmte-isolering, maar kan ook zorgen voor een verhoogde prijswaarde van uw pand, wanneer u dit eventueel later wilt verkopen. Afhankelijk van de gekozen isolatiewaarde kan er ook meer subsidie worden gegeven door de gemeente of overheid. Eventueel kunt u bij het gemeenteloket informeren naar de voorwaarden voor subsidie.

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn de meest eenvoudige keuze voor een vloerisolatie, dakisolatie en in sommige gevallen een gevelisolatie. Het plaatsen van isolatieplaten is vrij gemakkelijk, waardoor zeker doe-het-zelvers een grote voorliefde hebben voor isolerende platen. Het nadeel van de platen is dat deze vaak niet als afwerking gebruikt kunnen worden, en dat de meeste platen geen dragende kracht hebben. Weet dus waar u aan begint als u isolerende platen van hardschuim of een ander isolatiemateriaal aanschaft.

PIR

De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat. PIR wordt gezien als de verbeterde versie van de veelgebruikte PUR isolatie. Een isolatieplaat van dit materiaal wordt aan twee kanten voorzien van alucraft of glasvlies ter bescherming van het hardschuim waar de plaat uit is opgebouwd. Het voordeel van PIR isolatieplaten is dat deze een stuk dunner zijn dan de traditionele PUR modellen. Dit komt doordat polyisocyanuraat een veel hogere isolatiewaarde heeft, en daarom voor dezelfde isolatiewaarde veel minder materiaal nodig heeft.

isolatie Zwolle

PUR

Hoewel men tegenwoordig steeds vaker PIR inzet als basismateriaal voor isolerende platen, is PUR ook nog steeds veel in gebruik. Er is een tijd geweest dat men bang was voor schadelijke gevolgen voor de gezondheid bij het gebruik van PUR. Uit onderzoek is echter gebleken dat dit materiaal gewoon zonder risico’s kan worden gebruikt. Polyurethaan kan zowel in harde als vloeibare variant worden toegepast. Onder andere voor een spouwmuurisolatie is dit een regelmatig ingezet isolatiemateriaal.

glaswol plaatsen

Glaswol

Glaswol wordt eveneens vaak toegepast als isolatiemateriaal. Het voordeel van glaswol is dat dit een soepel product is, waardoor het ook op moeilijker bereikbare plekken kan worden geplaatst. Over het algemeen wordt glaswol het meest gebruikt bij het isoleren van een platdak of muur. Gaat u zelf met de glaswol aan de slag? Ga dan voorzichtig te werk met het snijden. Zwevende glasvezels kunnen gevaarlijk zijn voor de ademhaling. Een specialist van ons isolatiebedrijf helpt u desgewenst bij de klus.

bodemisolatie Zwolle

EPS parels

Hebt u wel eens gehoord van de term geëxpandeerd polystyreen? Waarschijnlijk niet. Deze term wordt wel afgekort als EPS, en staat voor het soort piepschuim dat men bij een isolatiebedrijf inzet als isolerend materiaal. Het grote voordeel van EPS is dat het een zeer licht product is, dat weinig kosten heeft, maar wel een hoge isolatiewaarde kent. EPS parels vermengd met lijm zetten wij meestal in voor de isolering van een spouw, al is het ook voor een bodemisolatie is EPS een goede keus.

tempex isolatieplaten

Tempex

EPS leveren wij niet alleen in parels, ook als isolatieplaten kunnen wij u dit aanbieden. In dat geval heet het product Tempex. Isolatieplaten van Tempex bestaan in een groot aantal afmetingen. De dunste variant is ongeveer 20millimeter dik, de dikste ongeveer 120 millimeter. Wilt u voldoen aan de eisen in het Bouwbesluit 2012 ten opzichte van isolatie? Dan raden wij aan om voor één van de dikkere varianten te kiezen. Het plaatsen van Tempex platen kunt u eventueel eigenhandig uitvoeren.


Natuurlijke isolatiematerialen

Naast vele kunstmatige isolatiematerialen, zijn er ook diverse natuurlijke producten die gebruikt kunnen worden voor de isolatie van uw woning of bedrijfspand in Zwolle. Voorbeelden van dergelijke materialen zijn schelpen en zand voor het isoleren van de kruipruimte, en hennep en schapenwol voor een dakisolatie. Het voordeel van natuurlijke producten is dat deze beter zijn voor het milieu, en vaak een lange levensduur hebben. Het nadeel van bepaalde natuurlijke producten is dat deze enkel één of twee passende eigenschappen hebben.

Subsidies

Voor de isolatie van muren, daken, vloeren en gevels is het in een aantal gevallen mogelijk om subsidie aan te vragen bij de landelijke overheid, de provincie of het gemeenteloket. Of u subsidie krijgt en hoeveel dit dan is, is afhankelijk van verschillende factoren. Het is aan te raden om bij een erkend isolatiebedrijf uit Zwolle navraag te doen naar de regelgeving voor subsidie en de mogelijkheden die u hebt. Zij kunnen samen met u kijken naar uw wensen en de bijbehorende prijzen.

isolatiemateriaal Zwolle
kruipruimte isoleren Zwolle

Isolatiespecialisten vergelijken

Bent u op zoek naar een ervaren isolatiespecialist uit de buurt van Zwolle die u kan helpen bij een spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie of dakisolatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vul bij het contactformulier zo nauwkeurig mogelijk uw wensen in, en wij sturen u spoedig enkele vrijblijvende offertes toe. Vergelijk de offertes op basis van prijs en aanbod. Zo kiest u altijd voor de professional die het beste bij u past.