Voor iedere situatie de juiste isolatie

Isoleer uw woning en bespaar honderden euro’s. Scherpe prijzen!

Offertes aanvragen

Gratis & vrijblijvend.

Isolatiebedrijf Hoogeveen

Bent u klaar met de koude muren en kille slaapkamers? Met goede isolatie in Hoogeveen voorkomt u een hoop warmteverlies. Een isolatiebedrijf is ervaren in het plaatsen van verschillende soorten isolatie. Met spouwmuurisolatie heeft u geen last meer van koude binnenmuren, dakisolatie voorkomt een kille zolder en met gevelisolatie geeft u uw woning ook nog eens een vernieuwde uitstraling.

Op deze pagina leest u meer over verschillende soorten woningisolatie, zoals dak-, muur- en vloerisolatie. Ook krijgt u een indicatie van de prijzen en leest u hoeveel u per isolatie kunt besparen! Verderop krijgt u ook meer informatie over de verschillende materialen die toegepast worden, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

isolatiebedrijf Hoogeveen

Waarom een isolatiebedrijf via Wavlo?

Ook besparen op de isolatiekosten? Vraag dan snel gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier. Als u inzicht hebt in de prijzen van meerdere vakmannen kiest u namelijk gemakkelijk de specialist met het beste aanbod! Dit zijn de belangrijkste voordelen van onze offerteservice.

 • U krijgt inzicht in de tarieven van meerdere specialisten.
 • Zo kiest u zelf de vakman met het beste aanbod.
 • Met het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40%!

Soorten isolatie

Wie zijn of haar huis beter wil isoleren heeft de keuze uit verschillende soorten isolatie. Welke methode voor u de beste keuze is, is afhankelijk van uw voorkeuren. Wilt u geluidsoverlast vanaf de straat verminderen, kies dan voor gevelisolatie. Maar als u de energierekening zoveel mogelijk wilt verlagen is dakisolatie een betere optie. Hieronder staat een overzicht van de verschillende soorten woningisolatie. Een isolatiebedrijf geeft u graag een persoonlijk advies.

 • Spouwmuurisolatie
  Door de spouwmuur te isoleren voorkomt u veel warmteverlies via de gevel.
 • Vloerisolatie
  Zorgt voor een hoger woongenot omdat de vloer warmer aanvoelt.
 • Kruipruimte isoleren
  Een voordelig alternatief voor vloerisolatie. Wordt ook wel bodemisolatie genoemd.
 • Gevelisolatie
  Verlengt de levensduur van uw gevel én geeft uw huis een compleet andere uitstraling.
 • Dakisolatie
  Zorgt voor de hoogste besparing op de energiekosten, omdat een ongeïsoleerd dak een groot warmtelek is.

Isolatie, wat zijn de prijzen?

Benieuwd wat het verbeteren van de woningisolatie kost? Dit is volledig afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest. Zo kost spouwmuurisolatie gemiddeld €18,- per m² en betaalt u voor vloerisolatie gemiddeld €30,- per m². Kiest u voor geluidsisolatie? Geluidsisolatie via het plafond kost ongeveer €35,- tot €55,- per m² en geluidsisolatie bij de muur kost ongeveer €55,- tot zelfs €105,- per m². Zoals u kunt zien lopen de prijzen flink uiteen. Dit komt vooral omdat elk isolatiebedrijf zijn eigen tarieven hanteert. Vergelijk daarom meerdere offertes om zo verzekerd te zijn van de beste service tegen de laagste prijzen.

Prijstabel: isolatie prijzen

Soort isolatieGemiddelde prijs per m²*
Spouwmuurisolatie€18,-
Vloerisolatie€30,-
Kruipruimte isolatie€20,- tot €25,-
Gevelisolatie€15,- tot €130,-
Dakisolatie€40,- tot €60,-
Geluidsisolatie vloer€30,- tot €45,-
Geluidsisolatie plafond€35,- tot €55,-
Geluidsisolatie muur€55,- tot €105,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waar moet u op letten bij inschakelen isolatiebedrijf uit Hoogeveen?

Op zoek naar een gecertificeerd isolatiebedrijf uit Hoogeveen? Als u niet weet waar u op moet letten, is het moeilijk om een geschikt isolatiebedrijf te kiezen. Het is sowieso verstandig om meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken. Zo bent u verzekerd van de beste service tegen de laagste prijs. Eén van de factoren waar u rekening mee kunt houden is een eventueel keurmerk. Bedrijven moeten voldoen aan strenge eisen omtrent de materialen, werkzaamheden en klantvriendelijkheid om in aanmerking te komen voor een keurmerk. Een voorbeeld is het KOMO-certificaat of de branchevereniging VENIN.

Besparen op de kosten voor de woningisolatie?

Vraag vrijblijvend offertes aan bij isolatiespecialisten uit regio Hoogeveen. Vergelijk & bespaar!

Offertes aanvragen

Gratis en vrijblijvend.

spouwmuurisolatie Hoogeveen

Spouwmuurisolatie Hoogeveen

Wie maar een beperkt budget heeft en toch graag een betere isolatie wil bij zijn woning in Hoogeveen, kan het beste kiezen voor een spouwmuurisolatie. Voordat u de spouw kunt laten na-isoleren is het belangrijk eerst te achterhalen of er wel sprake is van een spouw in de muur. Hiervoor dient u de afstand tussen de binnen- en buitenmuur te meten. Is de afstand meer dan 24 centimeter? Dan is er sprake van een spouwmuur. Het isoleren van de spouw kunnen de specialisten voor u binnen één dag afhandelen.

Voordelen van spouwmuurisolatie

 • Spouwmuurisolatie verdient zichzelf in korte tijd weer terug.
 • Spouwmuurisolatie is in één dag aangebracht.
 • Het verhoogt uw wooncomfort enorm.

Hoe wordt een spouw gevuld?

Het afhandelen van een spouwmuurisolatie is vrij eenvoudig. Het eerste wat de specialist van ons isolatiebedrijf in Hoogeveen zal doen is het boren van kleine gaatjes in de muur. Via deze gaatjes brengen wij het isolatiemiddel in de spouw. Dit isolatiemateriaal kan in de navolgende uren uitharden, terwijl wij de voeggaatjes weer dichten. U zult aan de muur dan ook niet kunnen zien dat de spouwmuurisolatie is uitgevoerd. Wilt u de ventilatie van uw spouwmuur optimaal houden en de kans op vochtproblemen beperken? Vraag dan of ons isolatiebedrijf ventilatieroosters installeert. Dit zal vooraf aan de klus gebeuren, maar kan op dezelfde dag gedaan worden.

Hoe werkt spouwisolatie?

Benieuwd hoe spouwmuurisolatie precies werkt? Bekijk dan deze korte video.

Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Veel klanten uit Hoogeveen vragen ons hoe zij weten of een spouwmuurisolatie noodzakelijk dan wel mogelijk is bij hun thuis. Specialisten kunnen hiervoor verschillende regels hanteren.

De standaard regel is ten eerste: elke woning die voor 1920 gebouwd is, beschikt niet over een spouwmuur. Dit betekent dat een spouwmuurisolatie onmogelijk is. Een gevelisolatie is daarbij het beste alternatief. Een tweede stelregel is dat elke woning die na 1992 is gebouwd, over een kwalitatief goede spouwmuurisolatie beschikt. Dit betekent dat u niets meer hoeft aan te passen aan de spouwmuurisolatie. De woningen met een bouwjaar tussen deze twee tijdsvlakken beschikken over het algemeen wel over een spouwmuur, maar niet altijd over een (goede) spouwmuurisolatie. Als de spouw in deze periode al is geïsoleerd, dan is de kans groot dat het materiaal ondertussen is verzakt, of dat de isolatiewaarde relatief laag is.

Is hier wat aan te doen?

Jazeker. Met name bij woningen uit de jaren 80 is spouwmuurherstel een optie. Hiervoor voert een medewerker van een isolatiebedrijf eerst een soort inspectie uit, waarbij hij vaststelt welk isolatiematerialen destijds werd toegepast, en in welke staat dit verkeert. Aan de hand daarvan wordt een plan van aanpak gemaakt. Men besluit bijvoorbeeld of het product vervangen dient te worden, of dat herstellen een afdoende resultaat oplevert.

Bij het vervangen zuigt men eerst de oude producten uit de spouw, om vervolgens nieuw isolatiemateriaal aan te brengen. De prijzen voor het verwijderen liggen tussen de €200,- en €500,- afhankelijk van het muuroppervlak. Wilt u weten of er bij u thuis een spouwmuur zit, en welke opties u hebt? Laat ook dan een specialist bij u thuis langskomen voor een inspectie en advies op maat.

Geschikte isolatiematerialen voor spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie van nieuwbouwwoningen wordt steeds vaker isolatieplaten gebruikt. Bij bestaande spouwmuren is dit geen optie: het materiaal wordt dan via kleine boorgaten in de voegen naar binnen gespoten. Hiervoor is er de keuze uit verschillende isolatiematerialen. In Hoogeveen gebruiken specialisten onder andere:

 • Glas- en steenwol
 • Isolatieschuim
 • Isolatie parels

Spouwmuur na-isoleren Hoogeveen

Is uw spouw in het verleden al eens geïsoleerd? Ook dan is spouwmuurisolatie mogelijk: dit noemen we ook wel na-isolatie van de spouw. Na-isolatie houdt in dat de oude isolatie wordt verwijderd en de vakmannen er nieuwe spouwisolatie voor terugplaatsen. Oude materialen voor spouwmuurisolatie zijn kwalitatief lang zo goed niet als de nieuwste materialen. Bovendien waren specialisten tien jaar geleden nog niet zo ervaren in het plaatsen. Het is dus mogelijk dat uw spouwmuurisolatie is gaan verzakken en uw huis daardoor nog steeds niet optimaal isoleert.

Is er spouwmuurvervuiling aanwezig?

Niet elke spouwmuur is geschikt voor het toepassen van een spouwisolatie. Waarom niet? Dit komt doordat sommige spouwmuren zeer verouderd zijn. Dit betekent dat er vuil, puin en cementresten in de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur kunnen liggen. Voordat u de muurisolatie toepast, is het noodzakelijk dat u deze puinresten verwijdert. Zolang deze resten er liggen heeft een isolatie vrijwel geen zin, omdat er geen luchtdicht geheel wordt gecreëerd. Bovendien leidt een spouwmuurvervuiling al gauw tot condens op de binnenmuren en bevordert dit het ontstaan van schimmels.

Het verwijderen van de spouwmuurvervuiling gebeurt door een gat in de muur. De experts uit Hoogeveen halen hiervoor enkele bakstenen uit de muur, waardoor ze een soort stofzuiger stoppen. Dit zal al het puin weghalen, waarna u kunt kiezen uit verschillende vormen van vochtbestrijding.

Kosten spouwmuurisolatie

Wij gaven al aan dat een spouwmuurisolatie weinig geld kost. De verschillen in prijs van spouwisolatie worden bepaald door het oppervlak en de breedte van de spouw, het gekozen isolatiemateriaal en de isolatiewaarde die u wenst. Over het algemeen gaan wij uit van een bedrag rond de €18,- per vierkante meter. Dit is exclusief extra opties zoals ventilatieroosters. Denk ook aan de extra kosten die het aanvragen van een vergunning (vaak verplicht bij buitengevelisolatie) met zich meebrengen.

Prijstabel: spouwmuurisolatie kosten

Type woningenOpp.Gem. prijs incl. BTW*Gem. besparing per jaar
Appartement30 m²€500,- / €600,-€115,-
Tussenwoning60 m²€800,- / €1.100,-€195,-
Hoekwoning60 m²€1.200,- / €1.400,-€340,-
2 onder 1 kap90 m²€1.500,- / €1.800,-€490,-
Vrijstaande140 m²€2.200,- / €2.500,-€590,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Besparing en terugverdientijd van spouwmuurisolatie

Dankzij de lage kostprijzen is spouwmuurisolatie relatief snel terug te verdienen. De gemiddelde besparing in een appartement ligt rond de €115,- per jaar. Maar hoe groter het muuroppervlak, des te hoger de besparing! In een gemiddelde hoekwoning loopt de besparing al op tot €340,- per jaar en in een vrijstaand huis bespaart u ongeveer €590,- per jaar! Hiermee heeft u de totale investering in drie tot vijf jaar alweer terugverdiend.

Spouwmuurisolatie: hoge besparing en lage terugverdientijd!

Bespaar op de isolatiekosten met het vergelijken van offertes.

Offertes aanvragen

Gratis en vrijblijvend.

vloerisolatie plaatsen Hoogeveen

Vloerisolatie Hoogeveen

Wie een nieuwbouwwoning in Hoogeveen laat bouwen doet er goed aan te kijken naar de mogelijkheden voor een vloerisolatie. De vloerisolatie is evenals de dakisolatie gericht op het behoud van de warmte en het creëren van een aangenaam wooncomfort. Wilt u de isolatiewaarde van een bestaand pand verbeteren? Dan kunt u beter kiezen voor een bodemisolatie. Een bodemisolatie is vergelijkbaar met een vloerisolatie, maar richt zich in plaats van op warmtebehoud op vochtbestrijding en het voorkomen van tocht. Bij een bodemisolatie zal de bodem van de kruipruimte geïsoleerd worden. Eventueel is het een optie om de bodemisolatie te combineren met een vloerverwarming.

Voordelen van vloerisolatie

 • Vloerisolatie zorgt voor een stijging van het wooncomfort.
 • Het is relatief voordelig vergeleken met andere soorten isolatie.
 • Het voorkomt vochtproblemen en verlaagd de luchtvochtigheid in huis.

Houten vloer isoleren Hoogeveen

Heeft u een authentieke houten ondervloer? Deze is op verschillende manieren te isoleren. De gekozen techniek is afhankelijk van de afwerking van de vloer, de hoogte van de kruipruimte én de luchtvochtigheid in de kruipruimte. In de praktijk kiezen veel mensen met een houten vloer voor isolatie vanaf de onderzijde van de vloer. Hiervoor is isolatieschuim of minerale wol met name geschikt. Beide materialen vullen namelijk alle kieren en gaten in de houten vloer goed op! Het is wel belangrijk dat u de vloerisolatie laat aanbrengen door een vakman. Een verkeerde plaatsing kan namelijk vochtproblemen veroorzaken.

Betonvloer isoleren Hoogeveen

Heeft u een betonvloer waar geen houten balken aanwezig zijn? Geen zorgen: ook dan is vloerisolatie van de betonvloer een optie. Wel raadt het isolatiebedrijf bij een betonvloer vaak aan om deze vanaf de bovenzijde te isoleren. Beton voelt uit zichzelf vaak erg koud en kil aan. Door de isolatie aan de bovenkant te plaatsen voelt het vloeroppervlak een paar graden warmer aan. Bij isolatie vanaf de bovenzijde gebruikt het isolatiebedrijf altijd een dampscherm. Deze voorkomt dat het isolatiemateriaal wordt aangetast door vocht. Gebruikt u hiervoor isolatieplaten, dan zit hier al vaak een dampscherm aan vast.

Is mijn vloer wel of niet geïsoleerd?

Benieuwd of u al vloerisolatie heeft? Bekijk snel deze video.

Vloerisolatie combineren met vloerverwarming?

Vloerisolatie gaat uitstekend samen met vloerverwarming. Sterker nog: goede isolatie is bijna noodzakelijk bij vloerverwarming! Het verwarmingssysteem zit in de vloer, en u moet voorkomen dat de warmte verloren gaat aan de kille kruipruimte. Hiervoor is isolatie van de vloer enorm geschikt. Het is niet slim om de isolatie bovenop de vloerverwarming te leggen, omdat dit juist de gelijkmatige warmteverdeling tegengaat.

Welke mogelijkheden bij vloerisolatie?

Er zijn in principe drie mogelijkheden bij vloerisolatie. U kunt de vloer van onderaf laten isoleren, van bovenaf of juist kiezen voor bodemisolatie. Weet u niet goed welke methode het meest geschikt is? Geen zorgen. Een isolatiebedrijf kan u hierover persoonlijk adviseren. De keuze is namelijk afhankelijk van uw budget en persoonlijke voorkeuren, maar ook van de mogelijkheden. Hieronder leest u meer over de verschillende isolatietechnieken.

1. Vloerisolatie tegen onderkant van vloer

Een isolatiebedrijf kijkt vaak eerst of isolatie vanaf de onderzijde mogelijk is. Hierbij vindt er namelijk geen breekwerk plaats en hoeft u de vloer niet opnieuw af te werken. Isolatie van onderaf is alleen mogelijk als er een kruipruimte van minimaal 35 centimeter hoog is. Hoe hoger, hoe beter: want dan hebben de vakmannen meer ruimte om te werken.

2. Vloerisolatie van bovenaf

Vloerisolatie van bovenaf wordt vooral gedaan bij betonvloeren of bij woningen waarbij de kruipruimte niet toegankelijk is. Hierbij legt het isolatiebedrijf materiaal rechtstreeks op de dekvloer. Vaak gaat het op isolatieplaten. Dit kunt u daarna zelf afwerken met een vloerafwerking naar keuze. Hoewel de isolatiekosten relatief laag zijn, komen daar wel nog de prijzen voor de nieuwe vloerafwerking overheen.

3. Bodemisolatie Hoogeveen

Bodemisolatie wordt steeds vaker als alternatief gebruikt. Bijvoorbeeld als u niet de bovenkant van uw vloer opnieuw wilt afwerken en de kruipruimte niet hoog genoeg is om de onderkant van de vloer te behandelen. Bij bodemisolatie bedekt het isolatiebedrijf de bodem van uw kruipruimte met isolatiemateriaal. Dit is voordelig én enorm efficiënt.

Kosten vloerisolatie

Het plaatsen van een vloerisolatie in een bestaand pand in Hoogeveen zal heel wat kosten met zich meebrengen omdat ook de oude vloer eruit gehaald moet worden. Wij houden gemiddeld rekening met een prijs van vloerisolatie van rond de €30,- per vierkante meter. Dit kan nog veranderen naar aanleiding van het gekozen isolatiemateriaal en de staat van de ondervloer.

Prijstabel: vloerisolatie kosten

WoningtypeOppervlakteGemid. prijs incl. BTW*
Appartement45 m²€1.350,-
Tussenwoning50 m²€1.500,-
2 onder 1 kap55 m²€1.650,-
Vrijstaande woning70 m²€2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag dus gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparing en terugverdientijd van vloerisolatie

De besparing van vloerisolatie is minder groot dan de besparing van bijvoorbeeld dak- of gevelisolatie. Maar doordat uw vloer warmer aanvoelt heeft het wel een enorm effect op uw wooncomfort. Gemiddeld bespaart u in een tussenwoning tot wel €170,- per jaar. Deze besparing loopt op naarmate het vloeroppervlak groter is. Gemiddeld bespaart u in een vrijstaande woning tot wel €330,- per jaar!

Wat is het verschil tussen vloerisolatie en kruipruimte isolatie?

Er wordt vaak gevraagd naar het verschil tussen kruipruimte- en vloerisolatie. In de praktijk zijn deze twee technieken eigenlijk hetzelfde en zijn er geen verschillen. Het wordt vaak vanuit de kruipruimte aangebracht namelijk. Wanneer men spreekt van vloerisolatie, dan doelen ze vaak op isolatie van de onderzijde van de vloer. Als het over kruipruimte isolatie gaat, gaat het juist vaker over bodemisolatie.

Vloerisolatie verhoogt uw wooncomfort enorm.

Meer weten over de prijzen en mogelijkheden, vraag dan gratis offertes aan.

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

kruipruimte isoleren Hoogeveen

Kruipruimte isoleren Hoogeveen

Natuurlijk is het ook mogelijk om uw kruipruimte goed te isoleren. Dit heeft verschillende voordelen. Het zorgt voor een flinke besparing op uw stookkosten en het houdt de kou vanaf de grond tegen. Hierdoor voelt uw vloer een stuk warmer aan! Als bijkomend voordeel draagt kruipruimte isolatie ook bij aan een efficiënte vochtbestrijding! Dit zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in huis daalt, en dat het leefklimaat een stuk gezonder is dan in huizen zonder kruipruimte isolatie! Twijfelt u nog? Deze isolatiemethode is relatief voordelig en vaak al in één dag uitgevoerd, afhankelijk van het formaat van uw kruipruimte.

Voordelen van kruipruimte isolatie

 • Kruipruimte isolatie is in één dag geplaatst.
 • Het verbetert het leefklimaat in huis.
 • U vermindert het warmteverlies enorm.

Geschikte isolatiematerialen voor kruipruimte isolatie

Voor kruipruimte isolatie worden verschillende materialen ingezet. Welke materialen geschikt zijn, is uiteraard afhankelijk van de methode. Kiest u voor bodemisolatie, dan is het erg belangrijk dat het materiaal volledig watervast is en de isolerende waarde dus niet verliest als het in aanraking komt met vocht. Voorbeelden van geschikte materialen vindt u hieronder.

 • Isolatiechips
 • EPS-parels
 • Schelpen
 • Isolatiekorrels

Kosten kruipruimte isoleren

Kruipruimte isolatie is één van de meest gemakkelijke en voordelige manieren om uw wooncomfort flink te verbeteren. Gemiddeld liggen de tarieven rond de €20,- tot €26,- per m². Als u in een hoekwoning woont met een vloeroppervlak van ongeveer 50 m², dan ligt de totaalprijs rond de €1.000,- tot €1.400,-. Wilt u graag precies weten wat kruipruimte isolatie in uw geval kost, vraag dan snel gratis offertes aan.

Prijstabel: wat kost het isoleren van de kruipruimte?

Type woningVloeroppervlakte in m²Investering*
Tussenwoning45 m²€900,- tot €1.200,-
Hoekwoning50 m²€1.000,- tot €1.300,-
2 onder 1 kap55 m²€1.100,- tot €1.400,-
Vrijstaande woning70 m²€1.400,- tot €1.800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan.

Goedkoop uw huis isoleren? Kies voor kruipruimte isolatie.

Al in één dag geplaatst en u profiteert direct van de voordelen!

Offertes aanvragen

Gratis en vrijblijvend.

gevelisolatie Hoogeveen

Gevelisolatie Hoogeveen

De meest kostbare maar op de lange termijn ook meest voordelige vorm van woningisolatie is de gevelisolatie. Wie de gevel laat isoleren heeft de keuze uit twee opties: een buitengevelisolatie of de isolatie van de binnenzijde van de muur. De buitengevelisolatie is hiervan de duurste optie, maar brengt ook vele voordelen met zich mee. Zo zal u dankzij de buitengevelisolatie een verbeterd aanzicht van de woning hebben en is de isolatie optimaal. Hebt u helemaal geen groot budget? Kies dan voor een spouwmuurisolatie in plaats van een gevelisolatie. Dit heeft een lager effect, maar is relatief gezien een zeer goede keuze, zeker op de kortere termijn.

Voordelen van gevelisolatie

 • Gevelisolatie verbetert het vooraanzicht van uw huis.
 • Het verlengt de levensduur van uw gevel.
 • Het bespaart veel op de energiekosten.

Soorten gevelisolatie

Veel mensen denken bij gevelisolatie standaard aan isolatie van de buitengevel door middel van gevelbekleding. Maar wist u dat er nog twee andere manieren zijn om uw gevel beter te isoleren? Onder andere binnengevelisolatie en spouwmuurisolatie behoren tot de term gevelisolatie. Beide methoden zijn voordeliger dan buitengevelisolatie. Ook hoeft u geen vergunning aan te vragen en zijn de werkzaamheden sneller uitgevoerd. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten gevelisolatie.

1. Buitengevelisolatie Hoogeveen

Zoals gezegd is de buitengevelisolatie de duurste optie waar u voor kunt kiezen. Bij een buitengevelisolatie plaatsen wij een laag isolatiemateriaal tegen de buitenkant van de gevel, welke wij daarna afdekken met een nieuwe gevelbekleding of bakstenen. Dankzij deze verbeterde aanblik zal de prijswaarde van het pand stijgen. Het betekent echter eveneens dat u voor deze vorm van gevelisolatie een vergunning moet aanvragen bij het loket. De medewerkers van ons isolatiebedrijf kunnen u hier eventueel meer informatie over geven. Is er maar weinig ruimte rondom uw huis in Hoogeveen? Dan is in plaats van een buitengevelisolatie een standaard gevelisolatie wellicht de beste optie.

Gevelisolatie afwerken met gevelbekleding

Op het moment dat u een gevelmuur van isolering voorziet, dan blijft het daar natuurlijk niet bij. Over de isolatielaag heen dient u een voorzetmuur te plaatsen of een geheel nieuwe gevel, afhankelijk van aan welke kant u de gevel isoleert. Een geheel nieuwe gevel is op meerdere manieren af te werken. Wij noemen hieronder daarom een aantal vormen van gevelbekleding voor u op, elk met hun eigen voor- en nadelen.

 • Houten of kunststof rabatdelen: deze gevelplanken geven uw pand een warme uitstraling. De planken vormen bovendien nog een extra laag tegen de weersinvloeden. Vooral houten rabatdelen vragen aardig wat onderhoudstijd.
 • Pleisterlaag: een pleisterlaag of stucwerk biedt een meer egaal resultaat. Het stucwerk is op meerdere manieren aan te brengen, zodat u altijd een sfeer creëert die bij u past.
 • Impregneren: vindt u een bakstenen gevelmuur prima? Overweeg dan om de muur te impregneren. Hierdoor is deze langer bestand tegen weer en wind.

Kunt u de buitenmuren nog beter isoleren?

Wat zijn de mogelijkheden voor gevelisolatie bij een huis gebouwd tussen 1975 en 1991?

2. Binnenmuur isoleren Hoogeveen

De isolatie van de binnenkant van de muur is een goedkopere vorm van gevelisolatie, die op de lange termijn zeer voordelig is. U zult namelijk in 12 jaar de investering terugverdienen en feitelijk geld gaan verdienen dankzij de besparing op de stookkosten. Bij het afhandelen van de gevelisolatie moet u wel rekening houden met een lange verbouwtijd, een verkleining van de woonruimte en het verplaatsen van de stopcontacten. Wij raden aan om niet zelf met de gevelisolatie aan de slag te gaan, maar hiervoor de hulp van een erkend isolatiebedrijf uit Hoogeveen in te schakelen. U bent dan zeker van een vakkundig afgehandelde klus.

3. Spouwmuur isoleren Hoogeveen

U heeft eerder op deze pagina al over spouwmuurisolatie kunnen lezen. Dit is isolatie van de spouw in de muur. Deze methode is erg voordelig en biedt veel voordeel op: zowel in uw portemonnee als op het gebied van comfort en genot. Het grote voordeel ten opzichte van buitengevelisolatie, is dat u geen vergunning hoeft aan te vragen en het al in één dag is uitgevoerd!

Kosten gevelisolatie

De prijs voor het aanbrengen van een gevelisolatie is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste invloedsfactor is de afmeting van de muur. Hoe groter, hoe hoger de prijzen. Daarnaast is ook het isolatiemateriaal van invloed, en de isolatiewaarde die u wenst te bereiken. De regels voor een minimale waarde vindt u terug in het Bouwbesluit van 2012.

Prijstabel: gevelisolatie kosten

Soort gevelisolatieIsolatiewaarde (Rd)Kosten*Besparing per jaar
Spouwmuurisolatie1,3 Rd€2.000,-€570,-
Isolatie binnenzijde met voorzetwand2,5 Rd€10.500,-€680,-
Buitengevelisolatie4,0 Rd€14.000,-€720,-

*Let op: het gaat hier om gemiddelde kosten. Vraag daarom gratis offertes aan.

Besparing en terugverdientijd van gevelisolatie

De besparing bij gevelisolatie kan oplopen tot wel €720,- per jaar! Belangrijke voorwaarde hiervoor is wel dat u buitengevelisolatie laat plaatsen. Bij andere vormen van gevelisolatie, zoals isolatie langs de binnenzijde, is de besparing minder hoog. In dat geval bespaart u tot wel €680,- per jaar. Omdat de besparing zo enorm afhankelijk is van verschillende factoren, verschilt de terugverdientijd ook per situatie.

Bescherm uw gevel én geniet van optimale isolatie met gevelisolatie!

Ook de waarde van uw huis verhogen? Vergelijk snel gratis offertes!

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

dakisolatie Hoogeveen

Dakisolatie Hoogeveen

De eerste vorm van isolatie waar wij u graag verder over willen informeren is de dakisolatie. Warme lucht stijgt naar boven, zoals u wellicht weet, en daarom is een dakisolatie een uitstekende oplossing voor het warmtebehoud. Door de isolatielaag blijft de warmte langer binnenshuis, en beperkt u het warmteverlies soms wel met 30 procent. De kostprijs voor een dakisolatie is relatief hoog, maar op de lange termijn zult u deze investering weer terug verdienen. Per jaar gaat men uit van een besparing rond de €650,-. Zowel hellende als platte daken zijn op diverse manieren van een isolatielaag te voorzien. Wilt u zelf aan de slag met de dakisolatie? Kies dan voor isolerende platen. Deze zijn eenvoudig aan te brengen en vereisen vrij weinig ervaring met isolatie of ander kluswerk.

Voordelen van dakisolatie

 • Dakisolatie bespaart enorm op de energiekosten.
 • Zolderisolatie is relatief gemakkelijk te plaatsen.
 • U kunt het leggen van dakisolatie gemakkelijk combineren met de installatie van bijvoorbeeld zonnepanelen.

Hellend dak isoleren Hoogeveen

De meeste woningen in Hoogeveen hebben hellende daken, en dit maakt het makkelijker om zelf de isolatielaag aan te brengen. Hellende daken zijn feitelijk op twee manieren te isoleren. De eenvoudigste en goedkoopste oplossing is de isolering van de binnenzijde van de dakconstructie. Hoewel dit eenvoudiger is, moet u hierbij wel vaak een dampremmende laag (laten) aanbrengen om vochtproblemen te voorkomen. Wilt u een optimale isolatiewaarde? Dan is een isolatie aan de buitenzijde van het dak de beste oplossing. Wij adviseren om hiervoor een ervaren isolatiebedrijf uit de regio in te huren.

Plat dak isoleren Hoogeveen

Naast hellende daken is ook het warmtebehoud van platte daken te verbeteren. Hiervoor hebben onze specialisten drie technieken ter beschikking. De eerste en meest eenvoudige techniek is de isolering van de onderkant van de dakconstructie. Dit is vrij goedkoop, maar u loopt hiermee ook een groot risico op lekkage en andere vochtproblemen. Het alternatief is daarom om de bovenkant van de dakconstructie af te dekken en dan een dakbedekking over de isolatielaag te plaatsen. Tot slot is het tevens een optie om de isolatielaag over de dakbedekking aan te brengen. Wilt u bijdragen aan een beter milieu? Overweeg dan de aanleg van een groendak.

Zolder isoleren Hoogeveen

Zolderisolatie wordt steeds vaker als alternatief voor dakisolatie uitgevoerd. Het is namelijk een stuk minder ingrijpend en daardoor ook veel goedkoper. Ook hoeft u geen vergunning aan te vragen! Zolderisolatie is enorm belangrijk als u de zolder gebruikt als verblijfsruimte. Het zorgt namelijk voor minder kou en vochtproblemen. Gebruikt u de zolder verder niet, dan kunt u ook zoldervloerisolatie overwegen.

Zoldervloer isoleren

Zoldervloerisolatie wordt veel gebruikt als alternatief voor dakisolatie. Als u de zolder namelijk niet gebruikt als verblijfsruimte, dan is dakisolatie zonde van de investering. U verliest dan alsnog veel warmte aan de onverwarmde zolder. Door niet het dak, maar de zoldervloer te isoleren blijft de warmte veel meer hangen op de onderliggende verdieping. Net als bij de vloer op de begane grond, kunt u ook de zoldervloer zowel van bovenaf als van onderop isoleren. In de meeste gevallen raadt het isolatiebedrijf isolatie van bovenaf aan. Dit voorkomt namelijk dat u een zwevend plafond moet creëren, en is daardoor een stuk voordeliger.

Houten zoldervloer isoleren

In oudere woningen hebben zolders vaak houten vloeren. Het voordeel hiervan is dat ze heel gemakkelijk te isoleren zijn! Een houten vloer heeft namelijk vaak brede, houten balken. Het isolatiebedrijf kan de isolatie hier gemakkelijk tussen klemmen! Dit is ook de reden dat een isolatiebedrijf vaak gebruik maakt van minerale wol, maar ook isolatieschuim is hier erg geschikt voor. Dit vult namelijk alle naden en kieren in de houten vloer op.

Betonnen zoldervloer isoleren

Bij de isolatie van een betonvloer kunt u natuurlijk ook minerale wol gebruiken. Toch is dit een uitdaging, omdat u hiervoor ook een nieuwe dekvloer moet aanleggen. De meest eenvoudige methode is isolatie met behulp van platen. Deze klikt het isolatiebedrijf als het ware aan elkaar, waardoor ook alle naden goed aan elkaar aansluiten. De platen zijn snel en efficiënt geplaatst, zodat de arbeidskosten laag blijven.

Dakkapel isoleren

Wij gaven hierboven al aan dat er verschillende mogelijkheden bestaan voor de dakisolatie: zowel de binnenkant als buitenkant van de dakconstructie en een isolatielaag over de dakbedekking vormen een mogelijkheid. Datzelfde geldt voor de isolatie van dakkapellen. Hiervan kunt u niet alleen het dak van isolering voorzien, maar ook de zijkanten (wangen). Over het algemeen adviseren wij om de isolatiematerialen aan de buitenkant van de dakkapel te plaatsen. Dit omdat het bij dampdichte dakkapellen een stuk lastiger is om de isolerende producten aan te brengen. Wilt u de wangen eigenhandig van isolatie voorzien? Volg dan het onderstaande stappenplan:

 • Start met het luchtdicht maken van het oppervlak. Dit doet u met een speciaal folie.
 • Plaats een raamwerk van houten planken over de wand.
 • Stop hier flexibel isolatiemateriaal tussen.
 • Breng een dampdichte laag aan.
 • Werk het oppervlak af met de gewenste materialen.

Kosten dakisolatie

Het laten uitvoeren van een dakisolatie door een erkend dakisolatie bedrijf kost, afhankelijk van het soort isolatietechniek dat men toepast, tussen de €1500,- en €4000,-. Door zelf een deel van de dakisolatie af te handelen is het mogelijk om tot wel 40% op deze prijzen van dakisolatie te besparen. Daarnaast vormt ook de aanvraag van subsidie een grote bijdrage aan de mogelijke besparing op de materiaalkosten.

Prijstabel: dakisolatie kosten

Soort dakKosten*
Binnenzijde schuin dak€1.500,- – €2.500,-
Buitenzijde schuin dak€3.500,- – €4.500,-
Zoldervloer€1.000,- – €2.000,-
Plat dak€3.000,- – €4.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten.

Besparing en terugverdientijd van dakisolatie

Het dak is een enorm warmtelek, en daarom valt er met dakisolatie een hoop te besparen. Hoeveel u precies bespaart verschilt per situatie. Hierin speelt het gekozen materiaal, de gekozen techniek en de dikte van de isolatie een belangrijke rol. Een standaard twee onder één kap woning kan met dakisolatie tot wel €600,- besparen! Dit houdt in dat de investering in ongeveer zeven tot tien jaar weer terugverdiend is.

Maximaal besparen op de stookkosten met dakisolatie!

Wilt u dit ook? Vergelijk dan snel gratis offertes.

Gratis offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

geluidsisolatie in vloer, muur en plafond

Geluidsisolatie Hoogeveen

Naast warmte isolatie is ook geluidsisolatie belangrijk. Geluidsisolatie kunt u plaatsen om geluiden van binnenuit te minderen, maar ook om geluidsoverlast van buiten tegen te gaan. Materialen die vaak voor geluidsisolatie gebruikt worden zijn steenwol en cellulose isolatie. Steenwol als geluidsisolatie wordt vaak tegen muren of tegen het plafond geplaatst. Hierbij plaatst het isolatiebedrijf een vals plafond of een voorzetwand. De tussenliggende ruimte vullen de vakmannen dan op met goede geluidsisolatie, zoals steenwol. Het is wel erg belangrijk dat de geluidsisolatie professioneel geplaatst is. Als het niet correct geplaatst is, kan de steenwol contactgeluid namelijk verergeren.

Vergunning nodig voor isolatie?

Veel mensen zijn benieuwd of zij een vergunning nodig hebben voor het plaatsen van isolatie. Goed nieuws: in veel gevallen is dit niet noodzakelijk! Als u binnenshuis aanpassingen doet of als er niets gewijzigd wordt aan de uitstraling van het huis, hoeft u geen vergunning aan te vragen. Dit houdt de kosten erg aantrekkelijk! Als u een isolatiebedrijf inhuurt voor gevelisolatie of dakisolatie, dan moet u mogelijk wel een vergunning aanvragen. Een isolatiebedrijf kan u hier meer duidelijkheid over bieden.

Isolatie subsidie in 2019

Helaas is er voor particulieren op dit moment geen landelijke subsidie voor energiebesparing beschikbaar. Voor VvE’s is deze er gelukkig nog wel. Als VvE krijgt u subsidie voor zowel het uitvoeren als woningisolatie als het aanvragen van energieadvies. De hoogte van deze subsidie is uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Benieuwd hoeveel uw VvE terug kan krijgen? Lees dan snel verder op rvo.nl en bereken uw subsidie in 2019.

Als particulier heeft u mogelijk wel recht op een lokale subsidie. Sommige gemeentes en provincies geven namelijk een subsidie uit aan inwoners die hun woningisolatie verbeteren. Dit controleert u gemakkelijk op energiesubsidiewijzer.nl. Op deze website vult u uw woonplaats in en u krijgt een duidelijk overzicht van alle plaatselijke subsidies.

Is er nog meer?

Jazeker! Want als u een gecertificeerd isolatiebedrijf inhuurt, dan betaalt u over alle arbeidskosten en vast verlaagd btw-tarief! Per 1 januari 2019 is dit btw-tarief vastgesteld op 9%. Dat is een stuk lager dan de gebruikelijke 21%! Over de materiaalkosten betaalt u wel het standaard btw-tarief. Meer weten? Lees dan verder op belastingdienst.nl.

Soorten isolatiemateriaal

De specialisten van ons isolatiebedrijf kunnen uw huis op diverse manieren isoleren, waarbij zij gebruik maken van een groot aantal isolatiematerialen. Over het algemeen verdelen wij deze materialen in twee categorieën: kunstmatige en natuurlijke isolatiematerialen. Voor welke variant u het beste zou kunnen kiezen is afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere de isolatiewaarde, de dikte van het materiaal en de bijbehorende eigenschappen zoals geluidsisolatie of brandwerende functie zijn punten waar u op dient te letten voordat u een keuze maakt.

Letten op de isolatiewaarde

De isolatiewaarde is van deze punten waarschijnlijk de belangrijkste. Elke isolatiemateriaal heeft een eigen basis waarde, die afhankelijk van de dikte van het materiaal kan variëren. Zo is bijvoorbeeld de isolerende waarde van een muur afhankelijk van de dikte van de spouw, en hangt ook de isolerende waarde van een vloerisolatie af van de hoeveelheid isolatiemateriaal die u hieronder kunt plaatsen.

Een speciale isolatiewaarde waarop u kunt letten is de K-waarde. De K-waarde staat voor de algemene isolatiewaarde van een woonhuis of bedrijfspand. Tegenwoordig heeft men vastgelegd dat voor nieuwbouwwoningen het getal onder de 45 moet liggen, voor oudere woningen is een ruimere marge vastgelegd. Hoe lager de K-waarde, hoe beter het pand geïsoleerd is.

Zoekt u naar de isolatiewaarde van een bepaald materiaal of een combinatie van materialen? Kijk dan naar de R- of Rc-waarde. De Rc-waardering is een optelling van diverse R-waarden, die vastliggen voor een bepaalde isolatielaag.

Onder meer dubbelglas, maar ook de gevelplaten of betimmering kunnen een R-waarde hebben. Hoe hoger de R-waarden liggen, hoe beter het is. De genoemde waarden hebben allemaal een Lambda waardering aan de basis staan. Voor een lambda-waardering geldt dat een lage waarde staat voor weinig warmteverlies.

isolatieplaten PIR en PUR

Isolatieplaten

Een aparte categorie binnen de isolatiematerialen zijn de isolatieplaten. Een isolatieplaat kan van een groot aantal basismaterialen gemaakt worden. Zo zijn onder andere PUR, PIR, glaswol en EPS geschikt als basis voor een isolatieplaat. Het grote voordeel van isolerende platen is dat deze erg hadnig zijn voor doe-het-zelvers. De isolatieplaten zijn eenvoudig te plaatsen, en kosten bovendien relatief weinig. Denk er wel aan de u de meeste isolatieplaten nog moet afdekken met een ander product voor een optimale werking en uitstraling.

PIR

Eén van de producten die steeds populairder wordt bij ons klanten uit Hoogeveen is PIR. De afkorting staat voor polyisocyanuraat, en het is de opvolger van PUR. Eén van de voordelen van PIR is dat het in veel dunnere hoeveelheden eenzelfde isolatiewaarde levert als PUR. Hierdoor heeft u minder van het basismateriaal nodig, en scheelt dit natuurlijk in de uiteindelijke kostprijs. Ter vergelijking: een laag PIR over de vloer kost per vierkante meter €12,- terwijl u voor PUR ongeveer €35,- voor eenzelfde afmeting betaalt. Daarnaast zijn de isolatieplaten van polyisocyanuraat direct beloopbaar. Als u de zoldervloer isoleert hoeft u dan bijvoorbeeld geen extra vloerbedekking te leggen.

PUR-isolatie

Hoewel PIR steeds populairder wordt, levert ons isolatiebedrijf nog steeds regelmatig PUR aan als basismateriaal. Met name voor het isoleren van de spouwmuur is de vloeibare variant van polyurethaan erg geschikt. Deze vloeibare PUR spuiten wij in de muur, waarna deze zelf uithardt en een goede isolatie biedt. Naast vloeibaar polyurethaan bestaat er ook een vaste variant. Hoewel PUR een tijd geleden negatief in het nieuws was vanwege mogelijke gezondheidsrisico’s heeft nieuw onderzoek uitgewezen dat u dit materiaal gerust gebruiken kunt. Zoals hierboven al aangegeven kost PUR ongeveer €25,- per m2.

Glaswol

Een volgend isolatiemateriaal waar wij uw aandacht op willen vestigen is glaswol. Glaswol zetten wij met name in voor dakisolaties. Wilt u zelf aan de slag met de plaatsing van glaswol? Denk er dan aan dat u voldoende beschermende kleding draagt. Het verwerken van glaswol zorgt ervoor dat er vezels in de lucht komen die uw luchtwegen en huid kunnen irriteren. Draag daarom altijd een stofbril, mondkapje en handschoenen om dergelijke problemen te voorkomen. Het verwerken van glaswol is relatief eenvoudig. Het grote voordeel van glaswol ten opzichte van overige isolatiematerialen is de lage kosten. De aanschafprijs ligt rond de €8,- per vierkante meter.

EPS parels

Wie graag het warmtebehoud van de vloeren wil verbeteren doet er zoals gezegd goed aan de kruipruimte af te dekken. De isolatie van de kruipkelder kan met behulp van diverse producten, waaronder EPS parels. Deze EPS parels zijn ook zeer geschikt voor de isolatie van de spouwmuur, doordat zij eenvoudig evenredig te verdelen zijn. De afkorting EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, een product dat wij beter kennen als piepschuim. EPS is niet alleen in parelvorm verkrijgbaar bij ons isolatiebedrijf, maar ook als Tempex. Dit is de iets goedkopere variant. Waar gewoon EPS €10,- per m2 kost, kent Tempex kosten van circa €8,- voor een vergelijkbaar oppervlak.

Tempex

De term Tempex gebruiken wij voor de isolatieplaten van piepschuim. Tempex is in een groot aantal soorten en maten te bestellen bij menig isolatiebedrijf uit Hoogeveen. U hebt onder andere de keus uit Tempex platen van 20 en van 120 millimeter. Het hangt dan ook af van uw wensen voor isolerende waarde, prijs en verwerking welke dikte het beste past. Tempex is gemakkelijk te plaatsen en kent lage prijzen (€8,- per m2), hierom is het populair bij de doe-het-zelvers. De medewerkers van een isolatiebedrijf uit Hoogeveen kunnen u hier meer informatie over geven.

Kosten van isolatiemateriaal

De kosten van de isolatiematerialen spelen een grote rol in het bepalen van de totaalprijs. Bij de keuze is het dus belangrijk om uw budget in het achterhoofd te houden. Isolatieschuim heeft een relatief hoge prijs, gemiddeld kost dit €25,- per m² exclusief plaatsing. Dit biedt wel een uitstekende isolatie, waardoor de besparing hoog uitvalt. Glaswol is met €8,- per m² een stuk voordeliger, maar de isolatiewaarde is dan wel iets minder.

Prijstabel: prijzen van isolatiemateriaal

Type isolatiemateriaalGrootste voordeelGemiddelde prijs per m², exclusief plaatsing*
PIR (platen)Hoge isolatiewaarde€12,-
PURHandig bij vochtbestrijding€25,-
GlaswolUitstekende geluidsisolatie€8,-
EPS parelsDuurzaam€10,-
Tempex (platen)Voordelig€8,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief BTW en exclusief plaatsing. De gemiddelde prijzen zijn berekend op basis van een isolatielaag van 8 cm. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Natuurlijke isolatiematerialen

Bij de productie van nieuwe isolatiematerialen wordt rekening gehouden met de duurzaamheid. Zo zijn de meeste materialen recyclebaar. Toch zijn natuurlijke isolatiematerialen de meest duurzame keuze. Hier wordt namelijk ook geen CO2 geproduceerd bij de productie van de materialen! De prijs van natuurlijke materialen ligt over het algemeen iets hoger, maar daar staan andere voordelen tegenover.

Dit zijn de voordelen van natuurlijke isolatiematerialen.

Natuurlijke materialen, zoals schapenwol, hebben een uitstekende isolerende functie. Daarnaast is het volledig recyclebaar en wordt het niet aangetast door vocht. Het unieke voordeel van schapenwol is dat het de lucht zuivert! Cellulose isolatie is enorm goedkoop en biedt een uitstekende isolatie terwijl kurk juist weer een goede geluidsisolatie biedt.
isolatiebedrijven Hoogeveen

Recent aangevraagde offertes

Spouwmuurisolatie met EPS-parels - Assen
Vloerisolatie tegen de onderkant van de vloer, met isolatieplaten - Emmen
Bodem van de kruipruimte vullen met schelpen - Hoogeveen
Houten zoldervloer isoleren (graag beloopbaar) - Meppel
Plat dak van bijkeuken isoleren - Coevorden
Binnenkant van hellend dak isoleren - Roden

Isolatiebedrijven vergelijken? Gratis offertes

Bent u benieuwd naar de prijzen voor het laten afhandelen van een spouwmuurisolatie. Hebt u een vraag over het verschil tussen een binnen- en buitengevelisolatie? Of hebt u de hulp nodig van een isolatie specialist uit Hoogeveen? Dan zit u bij ons goed. Geef uw wensen door via het offerteformulier en wij sturen u spoedig enkele offertes toe. Geheel gratis en vrijblijvend. Vergelijk deze op aanbod en kies voor het isolatiebedrijf dat bij u past!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!

Het duurt maar 1 minuutje.