Isolatie in Hoogezand plaatsen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Isolatiebedrijf Hoogezand: voor een energiezuinig huis

Meer warmte en tegelijkertijd besparen op de energierekening? Dat kan als u een isolatiebedrijf uit Hoogezand inschakelt voor het plaatsen van isolatie! U heeft de keuze uit veel verschillende isolatietechnieken, zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en gevelisolatie.

Start gratis offerteaanvraag!

U zit helemaal nergens aan vast. U ontvangt zo snel mogelijk offertes van verschillende isolatiebedrijven bij u in de buurt, en kiest daarna zelf het bedrijf met het beste aanbod! Op deze pagina leest u meer over de verschillende manieren waarop u uw huis kunt isoleren. Bekijk wat de gemiddelde kosten zijn en voor welke subsidies u in aanmerking komt.

isolatiebedrijf Hoogezand

Welke isolatie plaatsen?

U kunt een isolatiebedrijf uit Hoogezand inschakelen voor verschillende vormen van isolatie. U heeft onder andere de keuze uit spouwmuurisolatie, dakisolatie en gevelisolatie.

U heeft de keuze uit deze soorten isolatie:

  • Spouwmuurisolatie: de spouw wordt gevuld met isolatiemateriaal. Spouwisolatie is een relatief goedkope methode om uw huis te isoleren en heeft gemiddeld de snelste terugverdientijd.
  • Dakisolatie: hierbij plaatst u isolatie tegen de binnen- of buitenkant van het dak. Van alle isolatiemethoden behaalt u hiermee de grootste energiebesparing.
  • Vloerisolatie: isolatiemateriaal aan de boven- of onderkant van de vloer. Hiermee behaalt u het hoogste wooncomfort, omdat de vloer direct een paar graden warmer aanvoelt.
  • Gevelisolatie: u laat de buitenkant van de gevel isoleren. Dit verbetert direct de uitstraling van uw woning en verhoogt ook de woningwaarde.
  • Geluidsisolatie: mogelijk via het plafond, de vloer en de muren. Voorkomt geluidsoverlast en verhoogt uw wooncomfort.
  • Kruipruimte isoleren: het isolatiemateriaal wordt tegen het plafond van de kruipruimte of op de bodem gelegd. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat u een droger huis krijgt.

Schakel een vakman in voor het isoleren! Vraag gratis offertes aan.

Wat kost isolatie in Hoogezand?

Wat het huis isoleren gaat kosten, is afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest. Spouwmuurisolatie is misschien wel de meest voordelige methode. Voor spouwisolatie betaalt u gemiddeld €15,- tot €30,- per m². Het is ook belangrijk om rekening te houden met de gemiddelde besparing van spouwmuurisolatie: deze ligt rond de €250,- per jaar. Hiermee verdient u spouwmuurisolatie gemiddeld in 4 jaar terug.

Wat kosten andere isolatiesoorten?

Vloerisolatie kost ongeveer €30,- per m² en levert een besparing van gemiddeld €190,- per jaar op. Dakisolatie kost, afhankelijk van de gekozen methode, gemiddeld €20,- tot €115,- per m² maar kan een energiebesparing tot wel €500,- per jaar opleveren! Houd er rekening mee dat de prijs volledig afhankelijk is van het gekozen isolatiemateriaal, en dus per situatie verschilt. Benieuwd naar de exacte kosten voor isolatie in Hoogezand? Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan.

Isolatie: prijzen 2023

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²* Gemiddelde besparing per jaar, standaard** Gemiddelde besparing per jaar, gasprijs €3,-/m3** Grootste voordeel
Spouwmuurisolatie €15,- tot €30,- €250,- €475,- Gemiddeld de snelste terugverdientijd.
Vloerisolatie €30,- €190,- €360,- Verhoogd wooncomfort (warme voeten).
Kruipruimte isolatie €20,- tot €25,- €190,- €360,- Droger huis.
Gevelisolatie €15,- tot €130,- €250,- €475,- Bij buitengevelisolatie verbeter je meteen de uitstraling van je woning (door de nieuwe gevelbekleding).
Dakisolatie €20,- tot €115,- €500,- €950,- Grootste energiebesparing.
Geluidsisolatie vloer €30,- tot €45,- n.v.t. Verminderen van lucht- en contactgeluid.
Geluidsisolatie plafond €35,- tot €55,- n.v.t. n.v.t. Verminderen van lucht- en contactgeluid.
Geluidsisolatie muur €55,- tot €105,- n.v.t. n.v.t. Verminderen van lucht- en contactgeluid.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.
** Berekend aan de hand van een tussenwoning (gemiddelde omvang), met drie bewoners. Uitgangssituatie: HR-combiketel en een gemiddelde binnentemperatuur van 16,5 graden (gemiddeld over dag en nacht) en een gasprijs van 77 cent per m³ gas (prijspeil 2020).

Prijsopbouw van isoleren

De totaalprijs van isolatie is te verdelen in drie categorieën. De arbeidskosten zijn het grootste deel van de totaalprijs. Gemiddeld gaan 55% van alle kosten naar de arbeidskosten. Daarnaast gaat gemiddeld 35% van de totaalprijs naar het materiaal. Hier hebt u zelf ook een invloed op met de keuze voor een bepaald isolatiemateriaal. Tot slot betaalt u gemiddeld 10% aan machinekosten.

isolatie prijzen

Handige prijsvoorbeelden

Van plan om te gaan isoleren? Zie hier een paar handige prijsvoorbeelden:

Spouwmuurisolatie Hoogezand: hoekwoning

Bij deze hoekwoning wordt besloten om spouwmuurisolatie in Hoogezand toe te passen. De spouwmuur van de hoekwoning heeft een oppervlakte van 85 vierkante meter. Voor de isolatie wordt gebruik gemaakt van EPS-parels, die uitblinken in vochtregulatie en volledig recyclebaar zijn. De kosten bedragen gemiddeld €20,- per vierkante meter voor EPS-parels.

Daarnaast wordt een endoscopisch onderzoek uitgevoerd om te controleren of de spouwmuur vervuild is, met een prijs van €100,-. Tot slot wordt de spouwmuur geïmpregneerd om extra bescherming tegen vocht te bieden, wat neerkomt op €8,- per vierkante meter.

De totale kosten voor de isolatiewerkzaamheden zijn als volgt:

  • Isolatie met EPS-parels: €20,- × 85 m² = €1.700,-.
  • Gevelimpregnatie: €8,- × 85 m² = €680,-.
  • Endoscopisch onderzoek: €100,-.
  • Totaal: €1.700,- + €680,- + €100,- = €2.480,-.
Er wordt gebruik gemaakt van de ISDE-subsidie, waardoor er €4,- per vierkante meter wordt vergoed. Dit resulteert in een korting van €340,- op de totale kosten. De werkelijke kosten voor deze isolatiewerkzaamheden bedragen dus €2.140,-.

De jaarlijkse besparing door isolatie bij deze hoekwoning bedraagt gemiddeld €350,-, wat betekent dat de investering zichzelf in iets meer dan zes jaar terugverdient.

Geluidsisolatie Hoogezand: appartement

Er wordt besloten om geluidsisolatie in Hoogezand aan te brengen in een appartement, met als doel het verminderen van geluidsoverlast van zowel boven- als onderburen. Hiervoor worden akoestische maatregelen genomen, waaronder het installeren van een verlaagd plafond tegen een kostprijs van €35,- per vierkante meter, en het gebruik van vlokkenschuim om de vloer te bedekken, wat €30,- per vierkante meter kost.

Het appartement hee