Voor iedere situatie de juiste isolatie

Isoleer uw woning en bespaar honderden euro’s. Scherpe prijzen!

Offertes aanvragen

Gratis & vrijblijvend.

Isolatiebedrijf Leerdam

Bent u op zoek naar manieren om uw energierekening te verlagen? Of ziet u op tegen de koude winters omdat het binnen maar niet warm blijft? Met isolatie in Leerdam slaat u twee vliegen in één klap: het brengt de energiekosten omlaag en tegelijkertijd zit u er ’s winters lekker warm bij!

Op deze pagina leest u meer over de verschillende manieren waarop u uw woning of garage kunt isoleren. Zo is onder andere spouwmuurisolatie en vloerisolatie een optie, maar u leest ook over de mogelijkheden van gevelisolatie en kruipruimte isolatie. U krijgt een indicatie van de prijzen van dakisolatie en leest meer over de technieken en materialen die ingezet worden.

isolatiebedrijf Leerdam

Waarom een isolatiebedrijf via Wavlo?

Besparen op de isolatiekosten? Dat doet u gemakkelijk door de offertes van meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken! Met behulp van onze offerteservice doet u met één muisklik een offerteaanvraag bij maximaal 5 bedrijven uit uw regio.

 • U krijgt meer duidelijkheid over de prijzen van meerdere isolatiebedrijven.
 • Vergelijk gratis en vrijblijvend de offertes van deze specialisten.
 • Kies zelf de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Soorten isolatie

Er zijn verschillende manieren waarop u uw woningisolatie kunt verbeteren. Welke isolatiemethode de beste keuze voor u is, is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. Wilt u een maximale besparing behalen dan is isolatie van het dak de beste keuze, maar als u de investering snel wilt terugverdienen en profiteren van een hoger wooncomfort dan is spouwmuurisolatie juist een goede keuze. Hieronder staat een overzicht van de verschillende soorten woningisolatie.

 • Spouwmuurisolatie
  Isolatie van de muur. Deze techniek heeft een snelle terugverdientijd en u profiteert van een hoger woongenot.
 • Vloerisolatie
  Voor een maximale verhoging van uw wooncomfort. Uw vloer voelt een paar graden warmer aan.
 • Kruipruimte isoleren
  Draagt bij aan de warmere temperatuur van de vloer. Helpt ook met het voorkomen van vochtproblemen.
 • Gevelisolatie
  Isolatie van de gevel, kan zowel van binnenuit als van buitenaf. Is een grote investering maar buitengevelisolatie zorgt ook voor een vernieuwde uitstraling van uw gevel.
 • Dakisolatie
  Hiermee behaalt u de hoogst mogelijke besparing. Voorkom veel warmteverlies en bespaar flink op de stookkosten.

Isolatie, wat zijn de prijzen?

De prijzen van woningisolatie zijn enorm afhankelijk van het soort isolatie dat u laat plaatsen. Spouwmuurisolatie is al jaren populair omdat dit een relatief goedkope techniek is: hiervoor betaalt u gemiddeld €18,- per m². Dankzij deze scherpe prijs is spouwisolatie ook één van de technieken die u al in korte tijd weer terugverdient. Dak- en gevelisolatie zijn kostbaardere technieken, maar behalen vaak een hogere besparing. Voor gevelisolatie lopen de prijzen op tot €130,- per m² en dakisolatie kost ongeveer €40,- tot €60,- per m².

Prijstabel: isolatie prijzen

Soort isolatieGemiddelde prijs per m²*
Spouwmuurisolatie€18,-
Vloerisolatie€30,-
Kruipruimte isolatie€20,- tot €25,-
Gevelisolatie€15,- tot €130,-
Dakisolatie€40,- tot €60,-
Geluidsisolatie vloer€30,- tot €45,-
Geluidsisolatie plafond€35,- tot €55,-
Geluidsisolatie muur€55,- tot €105,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waar moet u op letten bij inschakelen isolatiebedrijf uit Leerdam?

Wilt u een isolatiebedrijf inschakelen? Het vinden van het juiste isolatiebedrijf kan best lastig zijn, als u niet weet waar u op moet letten. Kiest u voor een gecertificeerd isolatiebedrijf, dan bent u verzekerd van vakkundige hulp. Een isolatiebedrijf dat is aangesloten bij het keurmerk VENIN (Vereniging van Erkende Na-Isolatiebedrijven in Nederland) voldoet bijvoorbeeld aan een hoop strenge eisen. Beschikt het isolatiebedrijf bovendien over het KOMO-certificaat? Dan werkt het isolatiebedrijf alleen met materialen die zijn goedgekeurd door KOMO.

Besparen op de isolatiekosten?

Vraag vrijblijvend offertes aan bij isolatiespecialisten uit regio Leerdam. Vergelijk & bespaar!

Offertes aanvragen

Gratis en vrijblijvend.

spouwmuurisolatie Leerdam

Spouwmuurisolatie Leerdam

Een relatief goedkope oplossing op het gebied van isolatie is de isolatie van de spouwmuur. Deze spouwmuurisolatie kan binnen een dag worden uitgevoerd en kent lage kosten. Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Leerdam de vraag wanneer het mogelijk is om een isolatie van de spouw uit te voeren. Wij houden hierbij aan dat een spouwmuurisolatie alleen kan bij woningen die tussen 1920 en 1975 gebouwd zijn. Panden uit Leerdam die voor deze periode gebouwd zijn, hebben meestal geen spouw.

Voordelen van spouwmuurisolatie

 • Spouwmuurisolatie heeft een snelle terugverdientijd.
 • Isolatie van de spouwmuur is relatief voordelig.
 • U bespaart flink op de stookkosten.

Hoe wordt een spouw gevuld?

Een spouwmuurisolatie wordt uitgevoerd door kleine gaten te boren in de voegen van de gevel, en hierdoor een vloeibaar isolatiemiddel in de spouw te spuiten. Vervolgens dichten wij de gaatjes in de spouw weer, en ziet u niets meer van de aanpassing. Indien nodig kunnen wij tevens roosters in de spouwmuur installeren, om zo de ventilatie van de spouw te behouden en vochtproblemen zoveel mogelijk te voorkomen. Wilt u zeker weten of er een spouw in uw muur zit? Meet dan de afstand tussen de binnen- en buitenmuur. Wanneer deze meer dan 24 centimeter meet is er een spouw aanwezig.

Hoe werkt spouwisolatie?

Benieuwd hoe spouwmuurisolatie precies werkt? Bekijk dan deze korte video.

Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Niet elke woning is geschikt voor de toepassing van een spouwmuurisolatie. De medewerkers van ons isolatiebedrijf hebben daarom een aantal zaken voor u op een rijtje gezet, die u helpen te bepalen of een spouwisolatie goed bij uw pand past.

 • Het bouwjaar van uw pand. Wanneer uw woning tussen 1920 en 1975 gebouwd is, dan is er over het algemeen nog geen spouwmuurisolatie toegepast. Wel is het een mogelijkheid dat een eerdere bewoner al een vorm van na-isolatie heeft toegepast.
 • De aanwezigheid van een spouwmuur: meet altijd de afstand tussen een binnen- en buitenmuur om dit te achterhalen. Een afstand van meer dan 24cm duidt op de aanwezigheid van een spouw.
 • De staat van de spouw: een spouwmuur moet schoon zijn om deze van isolatie te kunnen voorzien. Verderop op deze pagina leest u meer over de eisen voor een schone spouwmuur.
 • De kwaliteit van het voegwerk: regenwater mag niet in de spouw lopen. Laat de gevel eventueel impregneren. Daarnaast is het belangrijk dat er geen sprake is van optrekkend vocht vanuit de funderingen.
 • Weet u niet zeker of er een spouwmuur in uw pand aanwezig is, hebt u geen idee of een voorgaande bewoner deze al geïsoleerd heeft, of wil u laten controleren of de spouwruimte schoon is? Schakel dan een isolatiebedrijf uit de buurt van Leerdam in. De vakmannen zullen de spouwmuur voor u inspecteren met behulp van een endoscopisch onderzoek, en u informeren over de te volgen stappen.

Geschikte isolatiematerialen voor spouwmuurisolatie

Voor spouwmuurisolatie gebruikt het isolatiebedrijf verschillende materialen. Niet elk materiaal kan zomaar gebruikt worden. Dit is onder meer afhankelijk van de spouw- en voegbreedte. Glas- en steenwol zijn al jaren populair, maar ook EPS-parels of isolatiekorrels zijn steeds populairder. U heeft onder andere de keuze uit de volgende materialen:

 • Glas- en steenwol;
 • EPS-parels of isolatiekorrels;
 • Isolatieschuim.

Spouwmuur na-isoleren Leerdam

Woningen gebouwd na 1975 hebben al bij de bouw spouwmuurisolatie gekregen. Toch kan het zijn dat dit niet voldoende isolatie biedt. Materialen van tegenwoordig zijn in kwaliteit veel beter en ook het plaatsen wordt vakkundiger gedaan. Het kan dus zijn dat de spouwisolatie is gaan verzakken of niet meer optimaal isoleert. In dit geval kunt u de spouw ook na-isoleren. Het isolatiebedrijf verwijdert oude spouwisolatie en plaatst direct nieuwe spouwmuurisolatie.

Is er spouwmuurvervuiling aanwezig?

Zoals hierboven al aangegeven is het van belang dat u de spouwmuurisolatie alleen toepast op een schone spouw. Dit betekent dat er geen sprake is van de zogeheten spouwmuurvervuiling. Dit betekent ten eerste dat er geen resten van nesten, voegwerk of afgebrokkelde bakstenen in de spouwruimte mogen liggen. Deze resten zullen het effect van de isolatie verminderen, waardoor er niet wordt voldaan aan de eisen voor de isolatiewaarde.

De professionals van een isolatiebedrijf verwijderen de bouwmaterialen of cementbaarden door enkele bakstenen te verwijderen om bij het vuil te komen. Nadat de muur weer is opgebouwd, is de daadwerkelijke spouwmuurisolatie toepasbaar. Een tweede eis op dit gebied is een juiste ventilatie van de spouwmuurisolatie. Zorg ervoor dat het woonvocht ook na de spouwmuurisolatie ergens heen kan, en het niet gaat condenseren tegen de muren, plafonds of ramen. Over het algemeen geldt: hoe beter de isolering, hoe meer ventilatie vereist is. Voor spouwmuren is dit mogelijk door de plaatsing van ventilatieroosters.

Kosten spouwmuurisolatie

De kosten voor het isoleren van de spouw zijn vrij laag. Hoewel het exacte bedrag afhangt van de breedte van de spouw en het materiaal waarmee u deze laat isoleren, komt de kostprijs meestal op een bedrag van ongeveer €600 voor een appartement, terwijl de isolering van een hoekwoning begint bij €1200,-. Binnen ongeveer vier jaar hebt u de investering in de isolatie van de spouwmuur terugverdiend.

Prijstabel: spouwmuurisolatie kosten

Type woningenOpp.Gem. prijs incl. BTW*Gem. besparing per jaar
Appartement30 m²€500,- / €600,-€115,-
Tussenwoning60 m²€800,- / €1.100,-€195,-
Hoekwoning60 m²€1.200,- / €1.400,-€340,-
2 onder 1 kap90 m²€1.500,- / €1.800,-€490,-
Vrijstaande140 m²€2.200,- / €2.500,-€590,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Besparing en terugverdientijd van spouwmuurisolatie

Hoeveel u verdient met spouwmuurisolatie is uiteraard afhankelijk van het gekozen materiaal, de spouwbreedte en het muuroppervlak. Een gemiddeld appartement bespaart ongeveer €115,- per jaar en bij een vrijstaand huis loopt deze besparing op tot wel €590,- per jaar! Dit betekent dat u de investering in gemiddeld drie tot vijf jaar weer terugverdient. De precieze terugverdientijd is uiteraard afhankelijk van een hoop factoren, zoals het weer, uw stookgedrag en het gekozen materiaal.

Overweegt u spouwmuurisolatie in Leerdam?

Spouwmuurisolatie verdient zichzelf binnen vijf jaar terug en verhoogt uw wooncomfort!

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

vloerisolatie Leerdam

Vloerisolatie Leerdam

Kiest u voor een vloerisolatie? Dan profiteert u van immer warme voeten en het behoudt van de warmte binnenshuis. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om de vloerisolatie te koppelen aan een vloerverwarming. Het is hierbij wel van belang om de specialisten van een isolatiebedrijf om advies te vragen. De vloerisolatie boven een vloerverwarming moet aan andere voorwaarden voldoen dan een standaard variant. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat de warmte nog wel naar boven kan stijgen vanuit de vloerverwarming, en is een andere voorwaarde dat u de verwarmingsbuizen niet mag afsluiten. Wij adviseren daarom eveneens om het isolatiebedrijf in te zetten voor de praktische uitvoering.

Voordelen van vloerisolatie

 • Isolatie van de vloer zorgt voor een hoger wooncomfort.
 • U heeft minder last van vochtproblemen.
 • Vloerisolatie creëert een gezonder leefklimaat.

Houten vloer isoleren Leerdam

Heeft u een houten vloer? Isolatiespecialisten raden vaak aan om de isolatie van onderaf aan te brengen. Dit heeft vooral te maken met het gemak. De vloerisolatie plaatst u gemakkelijk tussen de balken onder de vloer, waardoor u het vloeroppervlak niet opnieuw hoeft af te werken. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat de onderzijde van de houten vloer gemakkelijk bereikbaar is. Dit is het geval als er geen kelder aanwezig is, of als de kruipruimte minimaal 35 centimeter hoog is. Dan hebben vakmannen van het isolatiebedrijf voldoende ruimte om de houten vloer te isoleren.

Betonvloer isoleren Leerdam

Bij een betonvloer raadt het isolatiebedrijf vaak isolatie van bovenaf aan. Dit heeft te maken met het feit dat een betonvloer van nature kouder aanvoelt. Isoleert u een betonvloer van onderaf, dan profiteert u uiteraard van veel van dezelfde voordelen: minder last van vochtproblemen en u bespaart op de stookkosten. Toch voelt de bovenkant van uw vloer nog steeds kil aan. Met vloerisolatie van de bovenkant profiteert u ook van een hoger wooncomfort. Materialen die hiervoor gebruikt worden zijn vooral isolatieplaten. Deze zijn namelijk drukvast en geschikt om overheen te lopen.

Is mijn vloer wel of niet geïsoleerd?

Benieuwd of u al vloerisolatie heeft? Bekijk snel deze video.

Vloerisolatie combineren met vloerverwarming?

In tegenstelling tot vaak wordt gedacht, gaat vloerisolatie uitstekend samen met vloerverwarming. Sterker nog: als u vloerverwarming overweegt, dan is een goede isolatie praktisch onmisbaar. Dit voorkomt dat u kostbare warmte verliest aan de kruipruimte. Met vloerisolatie alleen bespaart u al flink op de energiekosten, maar door dit te combineren met een vloerverwarmingssysteem bent u verzekerd van de grootste besparing!

Welke mogelijkheden bij vloerisolatie?

Vloerisolatie wordt doorgaans op drie verschillende manieren geplaatst. Allereerst is er de mogelijkheid om de isolatie tegen de onderzijde van de vloer te plaatsen. Is dit geen optie, dan is het ook mogelijk om de vloerisolatie bovenop het vloeroppervlak te plaatsen of om zelfs te kiezen voor bodemisolatie. Weet u zelf niet welke methode de beste keuze is? Maakt u zich geen zorgen: het isolatiebedrijf geeft u bij de plaatsing een persoonlijk advies.

1. Vloerisolatie tegen onderkant van vloer

Bij vloerisolatie tegen de onderkant van de vloer wordt dit geplaatst vanuit de kruipruimte. Bij houten vloeren is dit gemakkelijk, doordat de isolatiematerialen eenvoudig tussen de houten balken te klemmen zijn. Een belangrijke voorwaarde is wel dat er in de kruipruimte voldoende ruimte is om te werken. Een groot voordeel van deze methode is dat u het vloeroppervlak niet opnieuw hoeft af te werken en zo op de kosten bespaart.

2. Vloerisolatie van bovenaf

Is er in de kruipruimte niet voldoende ruimte om het isolatiemateriaal aan te brengen? Dan is vloerisolatie van bovenaf ook een optie. Hierbij plaatst het isolatiebedrijf de isolatie rechtstreeks op de dekvloer en u werkt dit af met een nieuwe vloerbedekking. Houd er rekening mee dat het vloeroppervlak hierdoor wel enkele centimeters stijgt. Dit hoeft niet per se een probleem te zijn, maar kan er wel voor zorgen dat het aanrecht bijvoorbeeld niet meer op ergonomische hoogte is.

3. Bodemisolatie Leerdam

Wilt u liever niet uw vloerbedekking verwijderen? Kies dan voor bodemisolatie. Hierbij bedekt het isolatiebedrijf de bodem van uw kruipruimte met isolatiemateriaal: piepschuim, isolatiekorrels of schelpen zijn hiervoor erg populair. De bodemisolatie houdt de kou vanaf de grond tegen en blijft op eventueel grondwater drijven. Stijgt het grondwaterpeil, dan stijgt de isolatie mee omhoog, zonder daarbij de isolerende functie te verliezen.

Kosten vloerisolatie

De prijzen voor het aanbrengen van een vloerisolatie of het isoleren van de kruipruimte bepalen wij aan de hand van afmeting en materiaalkeuze. Wij adviseren daarom om bij verschillende professionals uit Leerdam een prijsopgave aan te vragen. Minimale kosten voor de isolatie zijn €40,- per m².

Prijstabel: vloerisolatie kosten

WoningtypeOppervlakteGemid. prijs incl. BTW*
Appartement45 m²€1.350,-
Tussenwoning50 m²€1.500,-
2 onder 1 kap55 m²€1.650,-
Vrijstaande woning70 m²€2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag dus gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparing en terugverdientijd van vloerisolatie

Hoe lang het duurt voordat u de vloerisolatie heeft terugverdient is vooraf niet exact te bepalen. Hierin speelt natuurlijk het materiaal een grote rol, evenals de gekozen isolatietechniek. Gemiddeld bespaart een appartement tot €170,- per jaar en een vrijstaande woning behaalt een besparing tot €330,- per jaar. Een dergelijke besparing houdt in dat u de kosten in gemiddeld 6 tot 10 jaar weer terugverdient.

Wat is het verschil tussen vloerisolatie en kruipruimte isolatie?

Er wordt regelmatig gevraagd wat het exacte verschil is tussen vloerisolatie en kruipruimte isolatie. In de praktijk zijn er weinig verschillen: bij beide isolatietechnieken profiteert u van een warmere vloer, minder vochtproblemen en een gezonder leefklimaat. Om de vloer te isoleren wordt vaak vanuit de kruipruimte gewerkt, waardoor het in de volksmond ook wel kruipruimte isolatie genoemd wordt.

Verhoog uw wooncomfort met vloerisolatie!

Op zoek naar een isolatiebedrijf uit Leerdam? Vergelijk gratis offertes!

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

kruipruimte isoleren Leerdam

Kruipruimte isoleren Leerdam

Kruipruimte isolatie wordt vaak gedaan als alternatief voor isolatie van de vloer. Dit houdt in dat u de vloer van onderaf isoleert. Dit kan uiteraard op verschillende manieren. De eerste optie is isolatie van het plafond van de kruipruimte. Een tweede mogelijkheid is bodemisolatie. Beide methoden zijn relatief voordelig en bieden een hoop voordelen. Zo profiteert u niet alleen van een lagere energierekening en een hoger wooncomfort, maar heeft u ook nog eens aanzienlijk minder last van vochtproblemen in huis. Dit maakt dat het leefklimaat in huis een stuk gezonder is dan zonder kruipruimte isolatie.

Voordelen van kruipruimte isolatie

 • U profiteert van een lagere energierekening.
 • Kruipruimte isolatie zorgt voor een droger en gezonder leefklimaat in huis.
 • De kosten voor kruipruimte isolatie zijn erg aantrekkelijk.

Geschikte isolatiematerialen voor kruipruimte isolatie

Laat u het plafond van de kruipruimte isoleren? In dat geval heeft u onder andere de keuze uit PUR isolatieschuim, isolatieplaten en glas- en steenwol. Het is hierbij wel belangrijk om een dampscherm te gebruiken. Dit voorkomt dat het materiaal in aanraking komt met vocht. Kiest u voor bodemisolatie, dan heeft u de keuze uit de onderstaande materialen.

 • EPS-parels
 • Isolatiekorrels
 • Schelpen
 • Isolatiechips

Kosten kruipruimte isoleren

Kruipruimte isolatie is relatief voordelig. Bij een gemiddelde tussenwoning bedraagt het vloeroppervlak gemiddeld 45 m². Hierbij kunt u rekening houden met een investering van gemiddeld €900,- tot €1.200,-. Hoe groter het vloeroppervlak, des te hoger de prijzen. Woont u in een vrijstaande woning met een vloeroppervlak van 70 m²? Denk dan aan een investering rond de €1.400,- tot €1.800,-.

Prijstabel: wat kost het isoleren van de kruipruimte?

Type woningVloeroppervlakte in m²Investering*
Tussenwoning45 m²€900,- tot €1.200,-
Hoekwoning50 m²€1.000,- tot €1.300,-
2 onder 1 kap55 m²€1.100,- tot €1.400,-
Vrijstaande woning70 m²€1.400,- tot €1.800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan.

Interesse in kruipruimte isolatie?

Ontdek meer over de prijzen en mogelijkheden van kruipruimte isolatie. Vergelijk gratis offertes.

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

gevelisolatie plaatsen Leerdam

Gevelisolatie Leerdam

Net als een dakisolatie is ook een gevelisolatie vrij prijzig. Met een gevelisolatie zorgt u er echter voor dat het behoud van de warmte in huis optimaal blijft, en profiteert u tevens van vele andere voordelen. Afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal hebt u dankzij de gevelisolatie tevens minder last van geluid van buitenaf, wordt de kans op lekkage verminderd en kan brand zelfs vertraagd worden. Een gevelisolatie voeren wij op twee verschillende manieren uit. De eerste methode is door aan de binnenzijde van het huis isolatiematerialen tegen de wand te plaatsen. De andere vaak gekozen optie is het toepassen van een buitengevelisolatie.

Voordelen van gevelisolatie

 • Beschermt uw gevel tegen weer en wind.
 • Verbetert de uitstraling van uw buitengevel.
 • Het verhoogt de waarde van het pand.

Soorten gevelisolatie

Er zijn verschillende methodes van gevelisolatie. De meest bekende vorm van gevelisolatie is buitengevelisolatie. Hierbij plaatst het isolatiebedrijf isolatie tegen de gevel aan, en werken dit af met bijvoorbeeld gevelbekleding. Dit is wel een flinke investering en als dit geen optie is, dan kunt u er ook voor kiezen om de binnenzijde van de gevel of de spouwmuur te isoleren.

1. Buitengevelisolatie Leerdam

De buitengevelisolatie is een techniek die een grote investering vraagt, maar waarmee u op de lange termijn het meeste zult besparen op de stookkosten en zelfs geld terugverdient. Bij een buitengevelisolatie plaatsen wij een isolerende laag tegen de bestaande muur, waarvoor wij daarna een nieuwe gevel zetten. Het voordeel van een nieuwe gevel is dat u hiermee het vooraanzicht kan herstellen en zo de prijswaarde van het huis kunt laten stijgen. Omdat bij een buitengevelisolatie de aanblik van het huis verandert, is het vaak nodig om hiervoor een vergunning aan te vragen.

Gevelisolatie afwerken met gevelbekleding

Nadat u gezorgd hebt voor de gevelisolatie, is het nodig om de gevel opnieuw af te werken. De afwerking van gevels is op diverse manieren uitvoerbaar. De meest gebruikelijke variant is het plaatsen en impregneren van bakstenen door een erkend isolatiebedrijf. Dankzij de impregnatie blijft de kwaliteit van de stenen langer optimaal, en voorkomt u de negatieve gevolgen van doorslaand regenwater.

Een alternatief voor een baksteengevel is het aanbrengen van een pleisterlaag, ook wel stucwerk genoemd. Hoewel dit tot voor kort in Nederland niet erg gebruikelijk was, kiezen steeds meer klanten uit Leerdam voor het stucwerk om hun pand een originele aanblik te geven. Het nadeel van stucwerk is dat u dit altijd door een erkend vakman moet laten afhandelen, het voordeel is dat dit weinig onderhoud vraagt.

Een laatste optie is de plaatsing van een houten, kunststof of aluminium gevelbekleding. Deze gevelbekleding, ook wel rabatdelen genoemd, klikt u gemakkelijk in elkaar, en brengt u over de bestaande gevelmuur aan. Hierdoor ontstaat er dankzij de gevelbekleding nog een extra isolerende toplaag.

Kunt u de buitenmuren nog beter isoleren?

Wat zijn de mogelijkheden voor gevelisolatie bij een huis gebouwd tussen 1975 en 1991?

2. Binnenmuur isoleren Leerdam

Het alternatief voor een buitengevelisolatie is de isolering van de muur aan de binnenzijde. Deze vorm van gevelisolatie kost aanzienlijk minder (ongeveer €10.000,- in plaats van €14.000,-) en hiervoor is geen vergunning nodig. Er zijn echter ook enkele nadelen aan het isoleren van de muur verbonden. Zo hebt u langere tijd last van de verbouwing en moet u er rekening mee houden dat wij tevens stopcontacten zullen moeten verplaatsen. Bovendien zal uw woonruimte enkele vierkante meters kleiner worden. Zowel de buitengevelisolatie als de binnenmuur isolatie kunt u het beste overlaten aan een erkend isolatiebedrijf. Gaat u zelf aan de slag? Bereid u dan goed voor.

3. Spouwmuur isoleren Leerdam

Bij spouwmuurisolatie brengt het isolatiebedrijf uit Leerdam isolatie aan in de spouw. De spouw is een open ruimte in de buitenmuur. De stilstaande lucht zorgt voor een betere isolatie dan een buitenmuur zonder spouw, maar door deze spouw te vullen met isolatiemateriaal bent u verzekerd van een nog hogere isolatiewaarde! Dit is een aantrekkelijke optie, omdat u geen vergunning hoeft aan te vragen. De kosten zijn erg aantrekkelijk en de terugverdientijd is relatief kort. Daarbij zijn de werkzaamheden vaak al in één dag uitgevoerd!

Kosten gevelisolatie

De prijzen voor het isoleren van de gevel zijn aanzienlijk, maar op de lange termijn zult u de investering volledig terugverdienen. Houdt rekening met een kostprijs van ongeveer €10.000,- voor het isoleren van de binnenzijde met voorzetwand, en €14.000,- voor de isolatie van de buitenzijde van de gevel. Benieuwd naar de exacte prijzen? Onze experts van een isolatiebedrijf uit Leerdam kunnen u hierbij helpen.

Prijstabel: gevelisolatie kosten

Soort gevelisolatieIsolatiewaarde (Rd)Kosten*Besparing per jaar
Spouwmuurisolatie1,3 Rd€2.000,-€570,-
Isolatie binnenzijde met voorzetwand2,5 Rd€10.500,-€680,-
Buitengevelisolatie4,0 Rd€14.000,-€720,-

*Let op: het gaat hier om gemiddelde kosten. Vraag daarom gratis offertes aan.

Besparing en terugverdientijd van gevelisolatie

Kiest u voor spouwmuurisolatie? Dan bedraagt de terugverdientijd ongeveer drie tot vijf jaar. Andere vormen van gevelisolatie hebben een langere terugverdientijd. Dat komt vooral door de hogere investering. Buitengevelisolatie bespaart u zo’n €720,- per jaar! Maar doordat de investering aan de hoge kant is, duurt het gemiddeld 13 tot 15 jaar voordat u het totale bedrag heeft terugverdient. Wel profiteert u uiteraard direct van een hoger wooncomfort en een verbeterde uitstraling van uw woning.

Isoleer uw gevel aan de buitenkant of de binnenkant!

Gevelisolatie heeft tal van voordelen. Nieuwsgierig naar de prijzen? Vergelijk gratis offertes.

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

dakisolatie Leerdam

Dakisolatie Leerdam

Eén van de methoden waarmee u heel gemakkelijk de energiekosten kunt laten dalen, is het isoleren van het dak. Bij een dakisolatie wordt aan de binnen- of buitenzijde van de dakconstructie een isolatiemateriaal geplaatst, waardoor de warmte langere tijd binnenshuis blijft en niet naar buiten ontsnapt.

Per jaar gaat dit om een beperking van het warmteverlies met zo’n 30%. Dit scheelt u gemiddeld €650,- op jaarbasis. Bij een dakisolatie hebt u de keuze uit verschillende isolatiematerialen. Veel toegepaste materialen door doe-het-zelvers zijn glaswol en isolatieplaten van hardschuim. Eventueel kunnen wij ook hennep of schapenwol gebruiken voor de dakisolatie van uw woning.

Voordelen van dakisolatie

 • Met dakisolatie behaalt u een maximale besparing op de stookkosten.
 • Dakisolatie is relatief gemakkelijk te plaatsen.
 • Met isolatie van het dak profiteert u van een waardestijging van uw woning.

Hellend dak isoleren Leerdam

Veel daken in Leerdam hebben een hellingshoek. Dit noemen wij ook wel hellende daken. Hellende daken zijn eenvoudiger van isolatie te voorzien dan platte daken, doordat u hier vaak gemakkelijk isolatieplaten of andere isolatiematerialen tegenaan bevestigt. Eventueel kunt u ervoor kiezen om zelf het dak te van isolatie te voorzien. Wij adviseren om dan de dakconstructie aan de binnenzijde af te dekken. Bij de meeste isolerende materialen moet u dan bovendien een dampwerende laag aanbrengen. Zo voorkomt u dat er op termijn lekkage en andere vochtproblemen ontstaan.

Plat dak isoleren Leerdam

Voor een plat dak geldt dat de isolatie het beste kan worden overgelaten aan een erkend vakman uit Leerdam. Dit komt doordat de bevestiging van het isolerende materiaal relatief lastig is. Voor platte daken zijn er drie beschikbare isolatietechnieken. De eerste oplossing is de meest goedkope variant: de isolatie van de onderkant van de dakconstructie. Dit levert echter ook het grootste risico op lekkage. De meest gekozen oplossing is de isolatie van de bovenkant van de dakconstructie, waarna er dakbedekking overheen zal worden geplaatst. Dit levert een uitstekende isolatiewaarde. Tot slot is het een optie om de isolerende laag bovenop de dakbedekking aan te brengen.

Zolder isoleren Leerdam

Gebruikt u de zolder niet als leefruimte? Dan is het natuurlijk zonde om deze ruimte ook bij de geïsoleerde schil te betrekken. Veel mensen kiezen in dat geval voor het isoleren van de zoldervloer. Door de zoldervloer te isoleren behoudt u de warmte op de onderliggende verdieping, waardoor u nog meer bespaart op de energierekening. Dit is bovendien een stuk voordeliger, omdat u een kleiner oppervlak isoleert. Isolatie van de zolder of de zoldervloer is zowel mogelijk bij een houten vloer als betonvloer.

Zoldervloer isoleren

Een zeer rendabele manier om energie te besparen is de isolering van de zoldervloer in plaats van een dakisolatie. Het aanpakken van de zoldervloer is een goede keus op het moment dat u de zolder enkel gebruikt als opslagplaats. De warmte hoeft dan niet verder te stijgen dan de bovenverdieping van het pand. De isolering van zoldervloeren is met behulp van verschillende producten uitvoerbaar. Welk product het meest geschikt is, is een beetje afhankelijk van de vloersoort.

Zo is het bij vloeren met een open draagstructuur mogelijk om de ruimtes tussen de balken te vullen met onder meer minerale wol. Zorg er wel voor dat u de isolatielaag – net als bij de dakisolatie – afschermt met een dampscherm. Het dampscherm plaatst u altijd naar de warme zijde toe. Menig leverancier uit Leerdam biedt isolatieplaten aan waarin dit dampscherm al verwerkt is. Hierdoor hoeft u maar één handeling uit te voeren. Bij zoldervloeren met een massieve draagstructuur dient u de isolatielaag bovenop de bestaande constructie te bevestigen. Denk ook hier weer om een damplaag.

Houten zoldervloer isoleren

Heeft u een houten zoldervloer? In veel gevallen zijn er dan houten balken aanwezig, waar de medewerkers van het isolatiebedrijf gemakkelijk het materiaal tussen kunnen klemmen. Hiervoor is vooral minerale wol erg geschikt. U hoeft de vloer niet per se af te werken, als de ruimte niet beloopbaar hoeft te zijn. Is dit wel het geval, dan is het wel belangrijk om de zoldervloer af te werken met een vloerbedekking naar keuze.

Betonnen zoldervloer isoleren

Heeft uw zolder een betonvloer? In dat geval gaat de voorkeur uit naar isolatie door middel van isolatieplaten. Deze zijn dun en kunnen de specialisten daardoor rechtstreeks op het vloeroppervlak plaatsen. Dit is een relatief goedkope en snelle methode om de zoldervloer te isoleren. Bovendien hoeft u het oppervlak niet per se opnieuw af te werken, ook niet als u wel over de vloer wil blijven lopen. De isolatieplaten zijn namelijk beloopbaar.

Dakkapel isoleren

Een speciale vorm van dakisolatie is de isolering van het dak van de dakkapel. Evenals bij platte daken krijgt u hierbij de keus uit drie bestaande technieken: een warme, koude of omgekeerde daktechniek. De warme en koude techniek hebben we hierboven al uitgelegd, maar kort komt het hierop neer: een warme isolatietechniek gaat om het aanbrengen van de isolerende laag over de dragende constructie, waarover dan weer de dakbedekking komt. Bij de koude variant ligt het isolatiemateriaal aan de onderzijde van de dakconstructie.

Een omgekeerd dak tot slot is de variant waarbij de isolatie bovenop de dakbedekking wordt gelegd, waarna de vakmannen dit afdekken met grind of tegels. Hierdoor blijft ook de dakconstructie van de dakkapel warm. In sommige gevallen is dit noodzakelijk in verband met het behoud van de minimale isolatiewaarde van het pand. Natuurlijk is het naast de dakisolatie tevens een mogelijkheid om de muren van de dakkapel van isolatie te voorzien. Laat u een nieuwe dakkapel plaatsen? Dan is deze hoogstwaarschijnlijk al voorzien van een warm dak voor de beste isolatiemogelijkheden.

Kosten dakisolatie

De prijzen voor het (laten) uitvoeren van een dakisolatie worden door diverse factoren bepaald. Een belangrijke invloedsfactor is het materiaal waar u voor kiest, en de mate van eigenhandigheid. Laat u de dakisolatie aanbrengen door een vakman van een isolatiebedrijf uit Leerdam? Dan moet u rekening houden met prijzen die beginnen bij de €1500,- en soms oplopen tot €4500,-. De prijs voor de isolering van daken is met name afhankelijk van de gekozen materialen en natuurlijk het dakoppervlak.

Prijstabel: dakisolatie kosten

Soort dakKosten*
Binnenzijde schuin dak€1.500,- – €2.500,-
Buitenzijde schuin dak€3.500,- – €4.500,-
Zoldervloer€1.000,- – €2.000,-
Plat dak€3.000,- – €4.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten.

Besparing en terugverdientijd van dakisolatie

Een gemiddelde tussenwoning bespaart met dakisolatie gemiddeld €550,- per jaar. Dat is een flinke besparing! Hiermee verdient u de investering in gemiddeld 7 tot 10 jaar weer terug, afhankelijk van de factoren. Hierbij gaan we uit van isolatie van een schuin dak bij een verwarmde zolder. Kiest u voor een andere vorm van dak- of zolderisolatie, dan verschilt de terugverdientijd uiteraard.

Maximaal besparen op de stookkosten met dakisolatie!

Schakel een vakman uit Leerdam in voor het plaatsen van dakisolatie.

Gratis offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

geluidsisolatie verbeteren muur en vloer

Geluidsisolatie Leerdam

Naast warmteverlies, is ook geluidsoverlast voor veel inwoners van Leerdam een belangrijke motivatie om hun huis beter te isoleren. Geluidsisolatie voorkomt namelijk geluidsoverlast: van binnenuit én van buitenaf. Woont u langs een spoorwegovergang of heeft u last van een nabij liggende snelweg? Spouwmuur- of gevelisolatie vermindert deze geluiden enorm. Een isolatiebedrijf kan u adviseren over de materialen geschikt voor geluidsisolatie. Zo isoleert steenwol geluid erg goed. Heeft u binnenshuis last van contactgeluiden? Van uw bovenburen of zelfs eigen huisgenoten? In dat geval kunt u ook plafondisolatie overwegen. Het is wel belangrijk dat de plafondisolatie correct geplaatst is. Bij een verkeerde plaatsing kan dit geluidsoverlast namelijk verergeren.

Vergunning nodig voor isolatie?

Voor sommige vormen van woningisolatie moet u een vergunning aanvragen. Bijvoorbeeld bij gevelisolatie en dakisolatie van buitenaf. Hier is een vergunning voor nodig, omdat deze werkzaamheden het uiterlijk van uw woning aanpassen. Wilt u graag dak- of gevelisolatie laten aanbrengen, houd er dan rekening mee dat de kosten voor de vergunning bovenop de totaalprijs komen. Gelukkig zijn er ook manieren om vergunningsvrij te isoleren. Bijvoorbeeld door isolatie aan de binnenkant van het dak of de gevel. Ook spouwmuurisolatie wordt zonder vergunning geplaatst.

Isolatie subsidie in 2019

Er zijn verschillende regelingen en subsidies waarmee u de kosten voor uw woningisolatie zo laag mogelijk houdt. Allereerst profiteert u van een verlaagd btw-tarief als u een gecertificeerd isolatiebedrijf inhuurt. Vanaf 1 januari 2019 betaalt u slechts 9% btw over alle arbeidskosten. Over de materiaalkosten betaalt u wel het standaard btw-tarief van 21%. Meer weten over de voorwaarden omtrent het verlaagde btw-tarief? Lees dan verder op belastingdienst.nl.

Maar wacht: er is nog meer!

Naast dit verlaagde btw-tarief is er voor VvE’s (Vereniging van Eigenaren) een subsidieregeling. Als VvE krijgt u namelijk een subsidie voor het treffen van energiebesparende maatregelen of voor het aanvragen van energieadvies. Op RVO.nl vindt u alle voorwaarden voor deze subsidie en kunt u ook gebruik maken van een rekentool om de hoogte van de subsidie te berekenen.

Tot slot kunt u op energiesubsidiewijzer.nl meer informatie vinden over eventuele lokale subsidieregelingen. Sommige provincies of gemeentes bieden namelijk ook een subsidie aan voor energiebesparing. De hoogte en voorwaarden van deze subsidies verschillen uiteraard per gemeente.

Soorten isolatiemateriaal

Bent u van plan om een gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie uit te voeren? Dan hebt u de keuze uit een groot aantal isolatiematerialen. Deze zijn grofweg te verdelen in natuurlijke en kunstmatige isolatieproducten. Voorbeelden van kunstmatige producten zijn glaswol, PUR en PIR. Voor natuurlijke grondstoffen moet u meer denken in de richting van hennep, schapenwol en schelpen. Welk materiaal het beste bij u past is afhankelijk van uw wensen op het gebied van budget en additionele kenmerken van het isolatiemateriaal.

Letten op de isolatiewaarde

Een andere factor waar u op moet letten bij de keuze voor het isolatiemateriaal is de isolatiewaarde. Bedenk op voorhand goed hoe hoog de minimale isolatiewaarde moet zijn, en hoe groot uw budget is. Een hogere isolatiewaarde is bovendien voordelig voor de verhuur of verkoop van uw huis. Er zijn bepaalde voorwaarden voor isolatiewaarde, deze vindt u in het Bouwbesluit. Bent u bezig het uitzoeken van de mogelijkheden en de isolatiewaarden die voor bepaalde materialen of isolatietechnieken gelden? Dan zult u diverse isolatiewaarden tegenkomen.

Deze isolatiewaarden zijn het belangrijkst.

De isolatiewaarde waar u het beste aandacht aan kunt besteden is de R-waarde. Dit is het isolatievermogen van een bepaald basismateriaal. Een hoge R-waarde, geeft een hoge mate van isolatie aan. Overweegt u om een woning te kopen? Vraag dan naar de zogeheten globale isolatiewaarde (K-waardering). De minimum waardering voor nieuwbouwhuizen is 45, maar hoe lager hoe minder warmteverlies er is. Tot slot willen wij u nog informeren over de Rc-waarde van een bepaald product. De Rc staat voor een combineerde isolatiewaardering van meerdere isolatielagen. Hoe hoger het getal, hoe beter de isolatiewaarden.

isolatieplaten

Isolatieplaten

Wie graag zelf zijn huis dak of vloer wil isoleren kan hiervoor het beste gebruik maken van isolatieplaten. De meeste isolatieplaten voor een vloerisolatie worden van hardschuim gemaakt en zijn verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten en menig isolatiebedrijf in Leerdam. Het voordeel van isolatieplaten is dat u deze in zijn geheel tegen de ondergrond kunt monteren, en hiervoor weinig voorbereidende werkzaamheden hoeft te doen. Eventueel kunt u bij de dakisolatie en vloerisolatie er nog voor kiezen om een extra dampwerende en vochtwerende laag aan te brengen.

PIR

Nieuw op het gebied van de isolerende producten is polyisucyanuraat, ook wel aangeduid als PIR. PIR is feitelijk een verbeterde versie van PUR, welke met veel dunnere hoeveelheden materiaal eenzelfde isolatiewaarde bereikt. Daarnaast is de beloopbaarheid van de PIR een stuk beter. Dit betekent dat u hierover geen extra materialen hoeft te plaatsen. Kiest u voor PIR om het warmtebehoud van een muur te verbeteren? Dan adviseren wij wel om het product te schilderen of behangen voor een prettige aanblik en het behoud van kwaliteit. De prijs per vierkante meter PIR ligt rond de €12,-.

PUR-isolatie

Polyurethaan (PUR) was tot voor kort de meest populaire grondstof voor het maken van isolatieplaten. Hoewel het product een tijdlang negatief in het nieuws was vanwege mogelijk gezondheidsrisico’s, is uit recent onderzoek gebleken dat hier geen enkele problemen mee zijn. Naast een vaste vorm is PUR eveneens geschikt in vloeibare variant. In deze vorm is PUR bijvoorbeeld geschikt voor een spouwmuurisolatie. Wij raden aan om voor isolerende platen de eigenschappen van PIR en PUR met elkaar te vergelijken. Zo weet u dat u altijd het juiste materiaal uitzoekt. De kosten van PUR vallen op €25,- per m2, exclusief de montagekosten.

Glaswol

Klussers die enige handigheid hebben, kunnen eveneens kiezen voor glaswol om hun dak of gevel mee te isoleren. Glaswol is een silicaat dat wordt gemaakt van zand en gerecycled glas. Het voordeel van glaswol is dat dit gemakkelijk te verwerken is. Het is te knippen met een schaar, kan gevouwen worden en is eventueel in moeilijk bereikbare hoekjes te proppen. Het vastzetten van glaswol kan met behulp van nietjes of spijkers. Omdat de vezels van glaswol jeuk kunnen veroorzaken moet u wel beschermende kleding en handschoenen dragen. Glaswol is een zeer goedkope vorm van vloer- of dakisolatie, het kost €8,- per m2 wanneer u het zelf plaatst.

EPS parels

Eén van de materialen die ons isolatiebedrijf uit Leerdam regelmatig inzet voor de isolering van de spouwmuur zijn EPS parels. Deze parels zijn gemaakt van geëxpandeerd polystyreen, een product dat in Nederland beter bekend staat als piepschuim. Voor het afdichten van de spouw vermengen wij deze EPS parels met lijm, om zo verzakking te voorkomen. De aanschafprijs voor de EPS parels is circa €10,- per vierkante meter. Naast een spouwmuurisolatie is tevens de isolering van de kruipkelder mogelijk met EPS, alhoewel het dan wordt aangeleverd in isolerende platen, die wij aanduiden met de term Tempex.

Tempex

Zoals gezegd is Tempex de uitgeharde vorm van EPS. Tempex platen zijn bij menig isolatiebedrijf verkrijgbaar in een groot aantal afmetingen en diktes. Zo bepaalt u zelf hoeveel geld u kwijt bent aan de aanschaf van de Tempex plaat, en hoe hoog de isolerende waarde wordt. De afmetingen variëren tussen 20 en 120 centimeter. Voordelen van Tempex zijn de lage prijs (€8,- per m2) en de eenvoudige installatie. Met de isolatieplaten van Tempex kunt u dan ook eigenhandig uw plafond, muur of vloer van een isolatielaag voorzien.

Kosten van isolatiemateriaal

Eerder op deze pagina heeft u de gemiddelde prijzen gevonden van verschillende isolatievormen. De totale prijs van de investering is uiteraard afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Glaswol is met €8,- per m² relatief voordelig. PUR-isolatieschuim is een stuk kostbaarder: dit kost ongeveer €25,- per m². Daar staat wel een hogere isolatiewaarde tegenover, waardoor u mogelijk meer bespaart. In de tabel hieronder vindt u meer informatie over de prijzen van verschillende materialen.

Prijstabel: prijzen van isolatiemateriaal

Type isolatiemateriaalGrootste voordeelGemiddelde prijs per m², exclusief plaatsing*
PIR (platen)Hoge isolatiewaarde€12,-
PURHandig bij vochtbestrijding€25,-
GlaswolUitstekende geluidsisolatie€8,-
EPS parelsDuurzaam€10,-
Tempex (platen)Voordelig€8,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief BTW en exclusief plaatsing. De gemiddelde prijzen zijn berekend op basis van een isolatielaag van 8 cm. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Natuurlijke isolatiematerialen

Steeds meer mensen zijn op de hoogte van de voordelen van natuurlijke isolatiematerialen. Hoewel de prijs vaak hoger ligt, hebben natuurlijke materialen toch een hoop voordelen. Zo komt er geen CO2 vrij. Daarmee zijn natuurlijke materialen de meest duurzame en milieubewuste keuze die u kunt nemen.

Deze natuurlijke isolatiematerialen zijn er.

Voorbeelden van natuurlijke materialen zijn schapenwol, cellulose isolatie, stro en schelpen. Schelpen worden veelal gebruikt bij bodemisolatie en cellulose isolatie is erg geschikt voor binnengevelisolatie. Schapenwol is populair bij dakisolatie. Dit heeft namelijk luchtzuiverende eigenschappen, is brandveilig en zorgt ook voor een goede geluidsisolatie.

isolatie Leerdam

Recent aangevraagde offertes

Spouwmuurisolatie met EPS-parels - Rotterdam
Vloerisolatie tegen de onderkant van de vloer, met isolatieplaten - Den Haag
Bodem van de kruipruimte vullen met schelpen - Dordrecht
Verouderde spouwmuurisolatie aanvullen - Leiden
Buitengevelisolatie + afwerking met houten gevelbekleding - Zoetermeer
Houten zoldervloer isoleren (graag beloopbaar) - Delft
Plat dak van bijkeuken isoleren - Schiedam
Binnenkant van hellend dak isoleren - Spijkenisse
Spouwmuur isoleren met glaswol - Gouda
Geluidsisolatie verbeteren van de vloer - Vlaardingen
Binnenmuur isoleren met voorzetwand - Alphen aan den Rijn

Isolatiebedrijven vergelijken? Gratis offertes

Wanneer u op ons offerteformulier een aanvraag doet voor een bepaalde vorm van isolatie, dan zullen wij deze doorzetten naar menig isolatiebedrijf uit Leerdam. Deze maken voor u een offerte op maat welke u zelf kunt vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Geheel gratis en vrijblijvend. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig zult worden geholpen door één van onze professionals uit uw regio. Wij zijn u graag van dienst!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!

Het duurt maar 1 minuutje.