Voor iedere situatie de juiste isolatie

Isoleer uw woning en bespaar honderden euro’s. Scherpe prijzen!

Offertes aanvragen

Gratis & vrijblijvend.

Isolatiebedrijf Maassluis

Is uw huis ’s winters koud of vindt u uw energierekening te hoog? Oriënteer u dan op de mogelijkheden van isolatie. Een isolatiebedrijf uit Maassluis isoleert uw woning op verschillende manieren. Dit voorkomt een hoop warmteverlies, waardoor u op koude dagen geen dikke truien meer hoeft te dragen in huis. Daarnaast verlaagt het de energierekening! Dat is goed voor het milieu, maar ook zeker voor uw portemonnee!

Op deze pagina leest u op welke manieren woningisolatie te realiseren is. U leest onder andere hoe spouwmuurisolatie wordt aangebracht, wat vloerisolatie kost en wat de voordelen zijn van gevelisolatie. Ook krijgt u meer informatie over kruipruimte- en dakisolatie. Verderop leest u ook welke materialen hiervoor worden ingezet en u krijgt een indruk van de besparing die valt te behalen!

isolatie Maassluis

Waarom een isolatiebedrijf via Wavlo?

Op zoek naar een isolatiebedrijf uit Maassluis? Vergelijk dan meerdere offertes! Omdat de prijzen per specialist verschillen bespaart u op deze manier flink op de isolatiekosten. Het vergelijken doet u gemakkelijk en snel via onze offerteservice: gratis en vrijblijvend!

 • U ontvangt offertes van maximaal 5 bedrijven uit de regio Maassluis.
 • Hierdoor krijgt u inzicht in de prijzen en kiest u de vakman met het beste aanbod.
 • Bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

Soorten isolatie

Wie zijn of haar energierekening wil verlagen, kan het huis op verschillende manieren isoleren. Elke manier van woningisolatie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is gevelisolatie een kostbare investering, maar verbetert dit ook de uitstraling van uw muur! Hierdoor verhoogt het de waarde van het pand in Maassluis flink. Een goedkopere methode is bijvoorbeeld spouwmuurisolatie. Dit is al in één dag uitgevoerd en heeft een snelle terugverdientijd. U heeft onder andere de keuze uit de onderstaande isolatietechnieken.

 • Spouwmuurisolatie
  Het isolatiebedrijf vult de spouwmuur met isolatie, waardoor de muur een stuk warmer aanvoelt.
 • Vloerisolatie
  De vloer voelt een paar graden warmer aan, wat uw wooncomfort flink verhoogt.
 • Kruipruimte isoleren
  Een isolatiebedrijf voert kruipruimte isolatie uit als alternatief voor vloerisolatie.
 • Gevelisolatie
  Verbetert de uitstraling van uw buitenmuur én verhoogt de warmte- en geluidsisolatie.
 • Dakisolatie
  Met isolatie van het dak voorkomt u veel warmteverlies en bespaart u tot honderden euro’s per jaar.

Isolatie, wat zijn de prijzen?

Hoeveel de isolatie u kost is uiteraard afhankelijk van het soort isolatie dat u laat plaatsen. Ook de keuze voor het isolatiemateriaal speelt een grote rol, evenals het oppervlak van uw huis. Isolatie van een grote vrijstaande woning is uiteraard kostbaarder dan woningisolatie bij een kleinere tussenwoning. In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de prijs per m² per isolatiesoort. Spouwmuurisolatie is één van de meest voordelige opties en kost €18,- per m². Voor vloerisolatie betaalt u gemiddeld €30,- per m² en gevelisolatie kan oplopen tot wel €130,- per m².

Prijstabel: isolatie prijzen

Soort isolatieGemiddelde prijs per m²*
Spouwmuurisolatie€18,-
Vloerisolatie€30,-
Kruipruimte isolatie€20,- tot €25,-
Gevelisolatie€15,- tot €130,-
Dakisolatie€40,- tot €60,-
Geluidsisolatie vloer€30,- tot €45,-
Geluidsisolatie plafond€35,- tot €55,-
Geluidsisolatie muur€55,- tot €105,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waar moet u op letten bij inschakelen isolatiebedrijf uit Maassluis?

Het vinden van een geschikt, gecertificeerd isolatiebedrijf kan best lastig zijn. Zeker als u zelf niet goed weet waar u op moet letten. Gelukkig zijn er verschillende keurmerken en brancheverenigingen. Als een isolatiebedrijf hierbij is aangesloten dan weet u in ieder geval zeker dat het bedrijf voldoet aan strenge eisen. Bijvoorbeeld als het is aangesloten bij het keurmerk VENIN. Om voor dit keurmerk in aanmerking te komen moet een isolatiebedrijf bijvoorbeeld voldoen aan strenge eisen omtrent de werkzaamheden en gebruikte materialen.

Besparen op de kosten voor de woningisolatie?

Vraag vrijblijvend offertes aan bij isolatiespecialisten uit regio Maassluis. Vergelijk & bespaar!

Offertes aanvragen

Gratis en vrijblijvend.

spouwmuurisolatie Maassluis

Spouwmuurisolatie Maassluis

Vaak wordt er door menig isolatiebedrijf geadverteerd met de prijzen van een spouwmuurisolatie. De isolering van de spouw is zeker een aantrekkelijke optie vanwege de lage kosten en het directe effect dat dit oplevert. Wilt u uw spouwmuur van isolatie voorzien? Dan moet er eerst gekeken worden of uw pand wel over een spouw beschikt. Wij gaan hierbij uit van de stelregel dat panden die tussen 1920 en 1975 gebouwd zijn, wel een spouwmuur hebben, die nog niet geïsoleerd is. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor na-isolatie, zodat u de bestaande, verouderde spouwmuurisolatie verbeterd.

Voordelen van spouwmuurisolatie

 • Spouwmuurisolatie is voordelig en verdient zichzelf snel terug.
 • Het verhoogt uw wooncomfort en verlaagt de energierekening.
 • Het is al in één werkdag uitgevoerd en er is geen vergunning nodig!

Hoe wordt een spouw gevuld?

Een groot voordeel van de na-isolatie van de spouw is dat de klus binnen een dag is af te ronden. Tijdens het proces worden er kleine gaatjes in de gevel geboord, waarin vervolgens het vloeibare isolatiemateriaal in de spouw kan worden gespoten. Vervolgens zullen wij de gaatjes weer dichten en profiteert u van een betere isolatie. Naast de standaard isolatietechniek is het een optie dat wij in de spouw roosters installeren. Deze zorgen ervoor dat de ventilatie van de spouwmuur in goede staat blijft, en er geen vochtproblemen ontstaan door de spouwmuurisolatie. Wilt u wel de spouwmuur isoleren, maar uw buren niet? Ook daarvoor bieden wij een praktische oplossing.

Hoe werkt spouwisolatie?

Benieuwd hoe spouwmuurisolatie precies werkt? Bekijk dan deze korte video.

Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Om te weten of uw woning geschikt is voor een spouwmuurisolatie, raden wij aan te kijken naar de standaard onderverdeling die gemaakt wordt in bouwjaren:

 • Een bouwjaar van voor 1920: Er is over het algemeen geen spouwmuur aanwezig. De besparing is het grootst wanneer u kiest voor een gevelisolatie.
 • Bouwjaar tussen 1920 en 1975: In de meeste woningen is wel een spouw aanwezig. Controleer aan de hand van bouwtekeningen of dit inderdaad het geval is, en ga tevens na of een vorige bewoner niet al aanpassingen heeft gedaan aan de isolatie.
 • Een bouwjaar tussen 1975 en 1982: De meeste panden uit deze bouwperiode werden wel voorzien van een spouwisolatie en dakisolatie, maar de kwaliteit is zeer matig. Dit betekent dat de kans groot is dat het isolatiemateriaal is verzakt, waardoor de isolatiecapaciteit is verminderd.
 • Bouwjaar tussen 1983 en 1991: Een woning uit deze periode is vrijwel altijd voorzien van een dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie. De producten die men destijds gebruikte waren echter relatief slecht, waardoor na-isolatie nog steeds aan te raden is.
 • Een bouwjaar vanaf 1992: Meestal is een pand uit deze bouwperiode goed geïsoleerd. Door het aansluiten van zonnepanelen of een warmtepomp is er nog meer energie te besparen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij u thuis, en kunt u niets vinden over vroegere isolatiewerkzaamheden? Een vakman van een isolatiebedrijf uit Maassluis kan desgewenst bij u langskomen om de spouw te controleren. Hij zal ten eerste meten of er inderdaad een spouwmuur aanwezig is. Is dit het geval, dan verwijdert hij één of twee bakstenen om te inspecteren wat de staat is van de spouwmuurisolatie. Vervolgens geeft hij u met alle plezier tips over de te nemen vervolgstappen.

Geschikte isolatiematerialen voor spouwmuurisolatie

Voor spouwmuurisolatie gebruikt een isolatiebedrijf diverse materialen. Zo zijn EPS-parels erg populair, maar dit heeft wel een minimale spouw- en voegbreedte nodig. Daarnaast kunt u de muur ook isoleren met behulp van isolatieschuim. Dit wordt vloeibaar ingespoten en vult daarna de hele muur op. Bent u op zoek naar een goedkope optie, dan zijn glas- en steenwol geschikte keuzes.

 • EPS-parels.
 • Glas- en steenwol.
 • PUR spouwisolatie.

Spouwmuur na-isoleren Maassluis

Is uw spouw al geïsoleerd? Ook dan kan een isolatiebedrijf u verder helpen. Mogelijk is de oude isolatie niet meer naar wens, is deze gaan verzakken of kan u simpelweg nog meer besparen door nieuwe isolatie te plaatsen. Dit noemen we ook wel: na-isolatie. Bij na-isolatie van de spouwmuur verwijdert het isolatiebedrijf eerst alle oude resten isolatie. Vervolgens spuiten ze nieuwe isolatie terug de spouwmuur in.

Is er spouwmuurvervuiling aanwezig?

Voordat het mogelijk is om de spouwmuurisolatie uit te laten voeren is het noodzakelijk dat de spouw in goede staat verkeert. Dit betekent ten eerste dat er voldoende ventilatie moet zijn. Het gaat dan om de mogelijkheid voor het afvoeren van opstijgend water, en het kwijt kunnen van warmte zonder dat het condens veroorzaakt op de muur. Eventueel is het een mogelijkheid om ventilatieroosters te monteren in de spouwmuur. Een tweede vereiste is dat er geen sprake is van een spouwmuurvervuiling.

De term spouwmuurvervuiling staat voor de aanwezigheid van cementresten, puin en ander afval tussen de binnen- en buitenmuur. Het verwijderen van de spouwmuurvervuiling is noodzakelijk ter voorkoming van condens en schimmels. Het weghalen van de vervuiling gebeurt door het verwijderen van een aantal akstenen, waarna er een gat ontstaat in de muur. Zo is het puin eenvoudig weg te halen. Is het verwijderen van de spouwmuurvervuiling onmogelijk? Kies dan voor een alternatieve oplossing, zoals een gevelisolatie.

Kosten spouwmuurisolatie

De kostprijs voor een spouwmuurisolatie is zoals gezegd relatief laag, en worden bepaald door het gekozen isolatiemateriaal, de gewenste isolatiewaarde en de breedte van de spouwmuur. Wij gaan over het algemeen uit van gemiddelde prijzen rond de €18,- per vierkante meter. Kiest u ervoor om de ventilatie in de spouwmuur te optimaliseren door ventilatieroosters, dan stijgen de prijzen natuurlijk enigszins.

Prijstabel: spouwmuurisolatie kosten

Type woningenOpp.Gem. prijs incl. BTW*Gem. besparing per jaar
Appartement30 m²€500,- / €600,-€115,-
Tussenwoning60 m²€800,- / €1.100,-€195,-
Hoekwoning60 m²€1.200,- / €1.400,-€340,-
2 onder 1 kap90 m²€1.500,- / €1.800,-€490,-
Vrijstaande140 m²€2.200,- / €2.500,-€590,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Besparing en terugverdientijd van spouwmuurisolatie

De terugverdientijd van spouwmuurisolatie is redelijk kort: gemiddeld heeft u de volledige investering al in drie tot vijf jaar weer terugverdient. Dit heeft onder andere te maken met de lage prijzen en de relatief hoge besparing die u hiermee doet. Een gemiddelde tussenwoning bespaart per jaar tot wel €195,-! Deze besparing kan bij een vrijstaande woning zelfs oplopen tot wel €590,-.

Spouwmuurisolatie in Maassluis? Vergelijk offertes!

Vind een geschikt isolatiebedrijf en bespaar op de kostprijs!

Offertes aanvragen

Gratis en vrijblijvend.

vloerisolatie Maassluis

Vloerisolatie Maassluis

Naast een dakisolatie, kunnen onze specialisten uit Maassluis ook een vloerisolatie voor u uitvoeren. Wilt u de vloer laten isoleren, dan moet u hierbij goed aangeven wat uw exacte wensen zijn. Er is namelijk een verschil tussen een vloerisolatie en bodemisolatie. De meeste mensen spreken over een vloerisolatie wanneer zij eigenlijk een bodemisolatie bedoelen. Bij de isolatie van de bodem wordt ervoor gezorgd dat vocht niet meer omhoog kan komen vanuit de kruipruimte of grond onder het huis. Door een bodemisolatie profiteert u van een betere luchtvochtigheid in huis. Bij een vloerisolatie dan is de aandacht gericht op het behoud van warmte binnenshuis.

Voordelen van vloerisolatie

 • Vloerisolatie verhoogt uw wooncomfort enorm!
 • Het verlaagt de energierekening.
 • Het zorgt voor een gezonder leefklimaat in huis.

Houten vloer isoleren Maassluis

Wilt u een houten vloer laten isoleren? In de meeste gevallen is dit via de kruipkelder relatief eenvoudig uit te voeren. Een houten vloer wordt namelijk gedragen door balken, waar het isolatiebedrijf gemakkelijk minerale wol tussen kan klemmen. In de meeste gevallen wordt een houten vloer dan ook geïsoleerd vanaf de onderzijde. Dit is alleen mogelijk als de onderzijde inderdaad goed te bereiken is via de kruipruimte. Het voordeel van deze techniek is dat u de bovenkant van de vloer niet opnieuw hoeft af te werken. Zo behoudt u de uitstraling van de authentieke houten vloer.

Betonvloer isoleren Maassluis

Ook bij een betonvloer is isolatie vanaf de onderzijde mogelijk. Toch raadt een isolatiebedrijf vaak aan om de betonvloer van bovenaf te behandelen. Dit zorgt namelijk voor een groter woongenot. Door de isolatie aan de bovenzijde te bevestigen, zorgt u er namelijk voor dat de vloer een stuk warmer aanvoelt. Het isolatiebedrijf verwijdert eerst uw vloerbedekking. Daarna legt hij isolatieplaten bovenop de betonvloer. Het voordeel van isolatieplaten is dat deze erg dun zijn en het vloeroppervlak dus niet te veel verhogen. Dit werkt u vervolgens af met een vloerbedekking naar keuze.

Is mijn vloer wel of niet geïsoleerd?

Benieuwd of u al vloerisolatie heeft? Bekijk snel deze video.

Vloerisolatie combineren met vloerverwarming?

Veel mensen zijn sceptisch over de combinatie vloerverwarming en vloerisolatie. Toch is een goede isolatie erg belangrijk bij vloerverwarming. Het verwarmingselement zit verwerkt in de vloer: zonder isolatie verliest u dus een hoop warmte aan uw kruipruimte. Vloerverwarming verwarmt uw huis enorm efficiënt, maar dan is het wel belangrijk dat de warmte niet verloren gaat.

Welke mogelijkheden bij vloerisolatie?

Vloerisolatie wordt op verschillende manieren toegepast. In de meeste gevallen raadt het isolatiebedrijf aan om de vloer vanaf de onderkant te isoleren. Dit is niet altijd het geval en ook als u een betonvloer hebt, heeft isolatie vanaf de bovenkant de voorkeur. Een derde mogelijkheid is isolatie van de kruipruimte: dit wordt ook wel bodemisolatie genoemd. Hierbij isoleert het isolatiebedrijf de bodem van de kruipkelder om zo opstijgende kou tegen te gaan.

1. Vloerisolatie tegen onderkant van vloer

Vloerisolatie vanaf de onderkant is alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is. Het isolatiebedrijf moet hier namelijk wel hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Vanaf een hoogte van 35 centimeter kunt u de vloer aan de onderzijde behandelen. Het voordeel hiervan is dat de prijzen relatief laag blijven, omdat u het vloeroppervlak niet opnieuw hoeft af te werken.

2. Vloerisolatie van bovenaf

Bij een betonvloer is vloerisolatie van bovenaf de betere keuze. Dit wordt ook veel gedaan bij vloeren waarvan de kruipkelder niet hoog genoeg is. Omdat de werkzaamheden een stuk sneller uitgevoerd worden, zijn vooral de arbeidskosten aantrekkelijk. Het nadeel is wel dat u zelf verantwoordelijk bent voor de afwerking van uw vloeroppervlak, deze kosten komen er dus nog overheen.

3. Bodemisolatie Maassluis

Is isolatie vanaf de onderkant geen optie en ziet u het niet zitten om het vanaf de bovenkant te doen? Dan is bodemisolatie de perfecte keuze! Hierbij bedekt het isolatiebedrijf de bodem van uw kruipruimte met isolatiemateriaal. De werkzaamheden zijn binnen één dag uitgevoerd en er vinden geen breekwerken plaats. Hierdoor zijn de prijzen van bodemisolatie enorm aantrekkelijk.

Kosten vloerisolatie

De kosten voor een vloerisolatie zijn grotendeels afhankelijk van het oppervlak van de vloer. Wij gaan ongeveer uit van een start prijs van €30,- per vierkante meter. Een exacte prijsindicatie kunnen wij u toesturen wanneer u uw wensen aangeeft op het webformulier. Geef hierbij tevens aan voor welk isolatiemateriaal u het liefste zou kiezen.

Prijstabel: vloerisolatie kosten

WoningtypeOppervlakteGemid. prijs incl. BTW*
Appartement45 m²€1.350,-
Tussenwoning50 m²€1.500,-
2 onder 1 kap55 m²€1.650,-
Vrijstaande woning70 m²€2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag dus gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparing en terugverdientijd van vloerisolatie

Wist u dat u in een gemiddelde tussenwoning met een vloeroppervlak van 50 m² tot wel €170,- per jaar bespaart? Deze besparing loopt verder op hoe groter het vloeroppervlak is. Bewoners van een vrijstaande woning besparen namelijk al snel tot wel €330,- op jaarbasis. Dit houdt in dat u de totale investering al in vijf tot zeven jaar weer terugverdient!

Wat is het verschil tussen vloerisolatie en kruipruimte isolatie?

Vloerisolatie en kruipruimte isolatie zijn twee termen die vaak door elkaar gebruikt worden. Begrijpelijk, want in de praktijk hebben deze twee isolatievormen veel met elkaar gemeen. Zo wordt vloerisolatie in veel gevallen via de kruipruimte uitgevoerd. Een groot verschil is er dan ook niet. Als er wordt gesproken over kruipruimte isolatie, dan gaat het meestal over bodemisolatie. Deze methode is erg voordelig en levert een hoop waardevolle voordelen op, zoals een warmere binnentemperatuur, minder warmteverlies en een gezonder leefklimaat.

Verhoog uw wooncomfort met vloerisolatie!

Vergelijk gratis offertes en betaal de laagste prijs!

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

kruipruimte isolatie Maassluis

Kruipruimte isoleren Maassluis

Overweegt u isolatie van de kruipruimte? Daar krijgt u geen spijt van! Kruipruimte of bodemisolatie is erg voordelig, omdat de werkzaamheden in korte tijd afgerond zijn. Bovendien zijn de isolatiematerialen die gebruikt worden relatief voordelig in aanschaf. Het is een goede manier om te beginnen met het verbeteren van uw woningisolatie.

Benieuwd naar de voordelen?

Niet alleen voorkomt u een hoop warmteverlies, maar doordat u ook vochtproblemen aanpakt daalt de luchtvochtigheidsgraad in huis. Dit houdt in dat het leefklimaat een stuk gezonder wordt. Meer weten? Hieronder leest u meer over de voordelen van kruipruimte isolatie, wat het kost en welke materialen ervoor gebruikt worden.

Voordelen van kruipruimte isolatie

 • Kruipruimte isolatie is erg voordelig.
 • Bodemisolatie voorkomt warmteverlies.
 • Bodemisolatie bestrijdt ook vochtproblemen en verlaagt de luchtvochtigheid.

Geschikte isolatiematerialen voor kruipruimte isolatie

Voor bodemisolatie worden verschillende materialen gebruikt. Belangrijk is dat ze goed bestand zijn tegen vocht. Het komt namelijk in aanraking met grondvocht, en het moet dan niet de isolerende waarde verliezen. Daarom wordt er vaak gekozen voor EPS. In de volksmond wordt dit ook wel piepschuim genoemd. U heeft onder andere de keuze uit de onderstaande materialen.

 • Isolatie parels
 • Isolatiekorrels
 • Isolatiechips
 • Schelpen

Kosten kruipruimte isoleren

De gemiddelde tussenwoning heeft een vloeroppervlak van ongeveer 45 m². De totaalprijs komt dan neer op ongeveer €900,- tot €1.200,-. Dit maakt het één van de meest voordelige keuzes wat betreft woningisolatie! In een 2 onder 1 kap woning met een vloeroppervlak van ongeveer 55 m² ligt de totaalprijs rond de €1.100,- tot €1.400,-. Uiteraard zijn deze prijzen afhankelijk van uw persoonlijke situatie, vraag daarom offertes aan voor meer duidelijkheid.

Prijstabel: wat kost het isoleren van de kruipruimte?

Type woningVloeroppervlakte in m²Investering*
Tussenwoning45 m²€900,- tot €1.200,-
Hoekwoning50 m²€1.000,- tot €1.300,-
2 onder 1 kap55 m²€1.100,- tot €1.400,-
Vrijstaande woning70 m²€1.400,- tot €1.800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan.

Uw huis goedkoop isoleren? Kies voor kruipruimte isolatie!

Isolatie is al in één dag geplaatst en u profiteert direct van de voordelen.

Offertes aanvragen

Gratis en vrijblijvend.

gevelisolatie Maassluis

Gevelisolatie Maassluis

Is een spouwmuurisolatie niet meer mogelijk, maar wilt u toch uw gevel beter isoleren? Overweeg dan om een gevelisolatie toe te passen. Bij de isolatie van de gevel kunnen er twee methoden worden gekozen. De eerste is het plaatsen van isolatiemateriaal tegen de binnenzijde van de gevel. De tweede is een zogeheten buitengevelisolatie. Deze laatste oplossing zorgt niet alleen voor een verhoogde isolatiewaarde, maar tevens voor een verbeterde verkoop- en verhuurwaarde van het pand. Wij adviseren om een gevelisolatie altijd door een erkend vakman van een isolatiebedrijf uit Maassluis te laten uitvoeren. Zo weet u zeker dat dit snel en vakkundig gebeurt.

Voordelen van gevelisolatie

 • Gevelisolatie geeft uw gevel een compleet andere uitstraling.
 • Met gevelisolatie verlengt u de levensduur van de buitenmuur.
 • U bespaart flink op de stookkosten.

Soorten gevelisolatie

Wanneer we spreken van gevelisolatie, dan doelen we in de meeste gevallen op isolatie vanaf de buitenkant van uw woning. Maar wist u dat er in feite drie manieren zijn om de isolerende waarde van uw muur te verbeteren? Bij buitengevelisolatie plaatst het isolatiebedrijf isolatie tegen de gevel en werken dit af met gevelbekleding. Binnengevelisolatie houdt in dat de isolatie tegen de binnenzijde van de muur geplaatst wordt. Tot slot valt ook spouwmuurisolatie onder de noemer gevelisolatie.

1. Buitengevelisolatie Maassluis

Een buitengevelisolatie is de isolatietechniek waarbij wij een laag isolatiemateriaal tegen de bestaande muur plaatsen, en deze vervolgens opnieuw afdekken met gevelbekleding of bakstenen. Het grote voordeel van een buitengevelisolatie is dat hierdoor het vooraanzicht van de gevel verbetert. Het nadeel daarvan is dat u een vergunning moet aanvragen bij de gemeente. Het aanvragen van een vergunning voor de buitengevelisolatie kan enige tijd duren. Wees hier daarom op tijd mee. De kosten voor een buitengevelisolatie zijn relatief hoog. Op de lange termijn verdient u deze echter terug door de hoge besparing op de stookkosten. Zo draagt u met de buitengevelisolatie mee aan een beter milieu.

Gevelisolatie afwerken met gevelbekleding

Het toepassen van een gevelisolatie bestaat niet alleen uit het aanbrengen van een isolatielaag, ook de afwerking van de gevel hoort daarbij. De afwerking van de gevel, ook wel het aanbrengen van de gevelbekleding genoemd, kan uit meerdere zaken bestaan.

In Nederland is het bouwen van een bakstenen buitenmuur de meest standaard oplossing, maar ook kunststof rabatdelen of aangepast stucwerk vormen een mogelijke oplossing. De afwerking die u voor uw gevelmuur kiest, is van grote invloed op de uitstraling van het pand. Zo bieden houten rabatdelen een authentieke, beetje Zweedse uitstraling, terwijl stucwerk het idee geeft van een Zuid-Europese woonstijl. Het impregneren van de gevelmuren valt eveneens onder de afwerkingtechnieken. De prijzen voor de gevelbekleding variëren sterk, van €9,- per vierkante meter tot €50,- voor eenzelfde afmeting. Laat u daarom op voorhand goed informeren.

Kunt u de buitenmuren nog beter isoleren?

Wat zijn de mogelijkheden voor gevelisolatie bij een huis gebouwd tussen 1975 en 1991?

2. Binnenmuur isoleren Maassluis

Hebt u niet een heel groot budget maar wilt u wel zorgen voor een grote verbetering van de isolatiewaarde van uw huis of kantoor? Dan is ook de isolatie van de muur aan de binnenzijde een optie. In dit geval zetten de medewerkers van ons isolatiebedrijf in Maassluis een isolatielaag tegen de muur, en plaatsen hierna een voorzetwand er tegen aan. Hoewel dit minder hoge prijzen met zich meebrengt, moet u wel rekening houden met een lange verbouwtijd. Zo moet bij deze klus bijvoorbeeld vaak de elektrische bedrading worden aangepast. Daarnaast zult u enkele vierkante meters woonruimte verliezen door de verschuiving van de muur.

3. Spouwmuur isoleren Maassluis

Over spouwmuurisolatie heeft u eerder al kunnen lezen. Ook dit valt onder gevelisolatie, omdat het de muur beter isoleert. Het grote voordeel van spouwmuurisolatie is dat dit een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld buitengevelisolatie. Daarnaast verandert u ook niets aan het uiterlijk van het huis, waardoor u geen vergunning nodig heeft. De werkzaamheden zijn al in één dag uitgevoerd dus u ervaart hier geen overlast van.

Kosten gevelisolatie

Wanneer u een gevelisolatie wilt laten toepassen, dan dient u een ruim budget te hebben. De kosten voor een gevelisolatie beginnen rond de €10.000,- voor het isoleren van de binnenzijde. Een buitengevelisolatie komt op ongeveer €14.000,-. Dit bedrag verdient u in ongeveer 12-15 jaar weer terug. Spouwmuurisolatie is de meest rendabele vorm en is heeft ook de laagste investeringskosten.

Prijstabel: gevelisolatie kosten

Soort gevelisolatieIsolatiewaarde (Rd)Kosten*Besparing per jaar
Spouwmuurisolatie1,3 Rd€2.000,-€570,-
Isolatie binnenzijde met voorzetwand2,5 Rd€10.500,-€680,-
Buitengevelisolatie4,0 Rd€14.000,-€720,-

*Let op: het gaat hier om gemiddelde kosten. Vraag daarom gratis offertes aan.

Besparing en terugverdientijd van gevelisolatie

Hoeveel u met gevelisolatie bespaart is uiteraard volledig afhankelijk van het soort gevelisolatie dat u uit laat voeren. Met buitengevelisolatie behaalt u de hoogste besparing, gemiddeld €720,- per jaar (afhankelijk van het muuroppervlak). De terugverdientijd is relatief lang, omdat de investering erg hoog is. Hoewel u bij spouwmuurisolatie een stuk minder bespaart, gemiddeld €570,- per jaar, verdient u dit wel snel weer terug, omdat de investering een stuk kleiner is.

Optimale warmte- en geluidsisolatie met gevelisolatie!

Meer weten over de prijzen en mogelijkheden? Vraag dan snel gratis offertes aan.

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

dak isoleren Maassluis

Dakisolatie Maassluis

Warme lucht stijgt op en dat betekent dat de meeste warmte verloren gaat via de dakconstructie. Om het warmtebehoud bij u thuis in Maassluis te optimaliseren, adviseren wij dan ook om een dakisolatie toe te passen. Door de isolering van daken te verbeteren, is het mogelijk om het warmteverlies met wel 30% te beperken, wat is om te rekenen naar een besparing van €650,- op jaarbasis.

Zowel voor platte als hellende daken zijn er verscheidene isolatietechnieken en kunt u gebruik maken van vele isolerende materialen, zowel kunstmatig als natuurlijk. Heeft u bij u thuis een zolder die u niet inzet als leefruimte? Dan is het tevens een optie om de zoldervloer te isoleren voor een verbeterd warmtebehoud. De isolering van de zoldervloer kost minder geld omdat er minder vierkante meter geïsoleerd hoeven te worden, maar levert hetzelfde resultaat.

Voordelen van dakisolatie

 • Met dakisolatie behaalt u de maximale besparing.
 • Het verhoogt het wooncomfort in huis en op zolder.
 • Het is eenvoudig en snel te plaatsen.

Hellend dak isoleren Maassluis

Wilt u graag een schuin dak isoleren? Dan hebt u de optie om dit zelf af te handelen. Deze dakisolatie is mogelijk met behulp van isolatieplaten of glaswol, en is relatief eenvoudig. Daarnaast kan ook de dakisolatie van schuine daken aan de buitenzijde worden afgehandeld. Hiervoor hebt u zeker de ondersteuning van een erkend isolatiebedrijf uit Maassluis nodig. Dit komt doordat het aanbrengen van een isolatielaag op hellende daken een risicovolle klus is, waarbij ervaring en vakkundigheid onontbeerlijk is. Gaat u zelf de dakisolatie aanbrengen? Kijk dan goed naar de eigenschappen van de gekozen materialen. Soms is het eveneens nodig een vochtwerende laag te plaatsen.

Plat dak isoleren Maassluis

Naast hellende daken zijn natuurlijk ook platte daken van een isolatielaag te voorzien. Hiervoor zijn er drie isolatietechnieken geschikt. De eerste en meest goedkope oplossing is de isolatie van de onderzijde van de dakconstructie. Dit is relatief eenvoudig af te handelen, maar zorgt ook voor een hoog risico op vochtproblemen als lekkage. Daarom kiezen de meeste van onze klanten uit Maassluis voor het aanbrengen van de isolatielaag aan de bovenzijde van de dakconstructie. Door deze laag af te dekken met dakbedekking creëert u een mooie aanblik en een hoge isolatiewaarde. Tot slot kunnen de professionals van ons isolatiebedrijf de isolerende laag bovenop de dakbedekking plaatsen.

Zolder isoleren Maassluis

Kiest u voor dakisolatie van buitenaf, dan heeft u in veel gevallen een vergunning nodig. Dat komt omdat u het dakoppervlak iets verhoogt. Als alternatief kunt u ook overwegen om vanuit de zolder te isoleren. Zolderisolatie levert veel dezelfde voordelen op. Het blijft op de zolder aangenaam warm en u verliest aanzienlijk minder warmte. Bovendien is het gemakkelijker te plaatsen en daardoor een stuk goedkoper. Zolderisolatie is mogelijk via het plafond of via de vloer.

Zoldervloer isoleren

Gebruikt u de zolder niet als woonruimte, maar als opslagruimte? Dan is het een mogelijkheid om de zoldervloer te isoleren. Dit betekent niet dat u de zoldervloer eerst helemaal moet verwijderen, maar dat er over de bestaande vloerlaag een extra isolatielaag wordt gelegd. Deze isolatielaag is van meerdere isolatiematerialen te maken, maar over het algemeen worden hiervoor glaswol of isolatieplaten van hardschuim gebruikt.

De positieve eigenschap van isolatieplaten is dat u hierover enkel een dun vloertje weer hoeft te leggen om de zoldervloer te blijven gebruiken voor opslagmogelijkheden. Wanneer u de zoldervloer isoleert, zorgt u ervoor dat de warmte op de woonlagen blijft, en niet onnodig naar de zolder stijgt. Wordt de zolder als slaap- of studeerruimte ingezet? Dan is een dakisolatie wel verstandiger.

Houten zoldervloer isoleren

Heeft u een zolder die u niet gebruikt als verblijfsruimte of opslagruimte? Zonde om hier warmte aan te verliezen. Zoldervloerisolatie van een houten vloer is vaak gemakkelijk te realiseren. Het isolatiebedrijf klemt het materiaal namelijk tussen de houten balken. Als de vloer niet beloopbaar hoeft te zijn, is het niet nodig om de vloer verder af te werken. Zo bespaart u flink wat geld!

Betonnen zoldervloer isoleren

Tegenwoordig hebben de meeste nieuwe huizen een betonvloer op zolder. In principe is elk materiaal mogelijk, maar een isolatiebedrijf geeft vaak de voorkeur aan isolatieplaten. Deze zijn goedkoop in aanschaf, bieden een uitstekende isolatie en zijn gemakkelijk te plaatsen. Er zijn zelfs isolatieplaten verkrijgbaar waar u rechtstreeks overheen kunt lopen: ook in dit geval hoeft u het vloeroppervlak dus niet verder af te werken!

Dakkapel isoleren

Een dakkapel bestaat uit 3 zaken die u zou kunnen isoleren: de twee wanden en het dak. De meeste nieuwbouw dakkapellen worden dampdicht gebouwd. Hierdoor is het over het algemeen gemakkelijker om de dakkapel aan de buitenzijde van een isolatielaag te voorzien. Een isolering aan de binnenzijde is alleen een mogelijkheid op het moment dat u de binnenkant volledig luchtdicht maakt, bijvoorbeeld met een klimaatfolie.

Op welke manier u de dakkapel ook van isolatie voorziet, een luchtdicht oppervlak is van groot belang. Vervolgens adviseren de specialisten uit ons netwerk in Maassluis om een raamwerk te maken van houten regels en stijlen, waartussen u de isolatieplaten kunt klemmen. Dek de platen af met nog een laag klimaatfolie of een dampregulerend folie als de bouwconstructie nog niet waterdicht was. Zorg er bovendien voor dat u de naden tussen de platen goed dichtkit, en plaats daarna de afwerking over de isolatielaag.

Kosten dakisolatie

De kosten voor een dakisolatie variëren sterk, en worden onder andere bepaald door de afmeting van de dakconstructie, de isolatiemethode waar u voor kiest, en het gekozen isolatiemateriaal. Over het algemeen kunt u er van uitgaan dat het isoleren van een schuin dak op prijzen tussen de €1500,- en €4500,- komt. De isolatie van platte daken kent een gemiddelde kostprijs van €3500,-. Door het vergelijken van offertes van menig isolatiebedrijf uit de regio kunt u besparen op de uw investering.

Prijstabel: dakisolatie kosten

Soort dakKosten*
Binnenzijde schuin dak€1.500,- – €2.500,-
Buitenzijde schuin dak€3.500,- – €4.500,-
Zoldervloer€1.000,- – €2.000,-
Plat dak€3.000,- – €4.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten.

Besparing en terugverdientijd van dakisolatie

Het is moeilijk te voorspellen hoeveel u per jaar bespaart. Dat komt omdat de besparing volledig afhankelijk is van het gekozen materiaal, de dikte van de isolatie, de gekozen techniek en andere factoren zoals het weer en uw stookgedrag. Stel dat u een verwarmde zolder heeft en kiest voor dakisolatie van buitenaf: de besparing ligt dan gemiddeld rond de €550,- per jaar! Zo verdient u het geld in gemiddeld zeven jaar weer terug.

Maximaal besparen op de stookkosten met dakisolatie!

Schakel een vakman uit Maassluis in voor het plaatsen van dakisolatie.

Gratis offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

geluidsisolatie verbeteren in huis

Geluidsisolatie Maassluis

Heeft u veel geluidsoverlast in huis? Geluidsoverlast kan op verschillende manieren ontstaan. Vanuit binnen, door contactgeluid van uw bovenburen of huisgenoten, maar ook vanaf buiten. Bijvoorbeeld als u langs een drukke straat woont. Tegenwoordig kunt u geluiden met geluidsisolatie goed weren. Gevelisolatie draagt bijvoorbeeld bij aan het verminderen van ongewenst geluid. Wilt u een optimale geluidsisolatie realiseren, kies dan voor materiaal met een goede geluidsisolatie. Steenwol is hier bijvoorbeeld erg geschikt voor. Binnen in huis zijn er verschillende manieren om steenwol als geluidsisolatie te plaatsen. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor plafondisolatie om contactgeluid tegen te gaan. Tussen het originele plafond en een vals plafond wordt isolatiemateriaal geplaatst.

Vergunning nodig voor isolatie?

Eén van de meest gestelde vragen is of er een vergunning nodig is voor woningisolatie. Goed nieuws: in veel gevallen kunt u de woningisolatie zonder vergunning verbeteren! Er zijn enkele vormen van isolatie waarvoor u echter wél een vergunning nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat u het uiterlijk van het huis aanpast. Dit is onder andere het geval bij gevelisolatie langs de buitenkant en dakisolatie. Hoeveel de vergunning kost is afhankelijk van uw totale investering en uiteraard de gemeente waar u woont.

Isolatie subsidie in 2019

Voor VvE’s (Vereniging van Eigenaren) is het op dit moment nog mogelijk om een subsidie aan te vragen voor woningisolatie. Het budget voor de subsidie energiebesparing voor particulieren is helaas op. Wilt u weten hoeveel subsidie u als VvE kunt ontvangen? Lees dan verder op rvo.nl. Voor particulieren zijn er mogelijk wél plaatselijke subsidies beschikbaar. Een aantal gemeentes en provincies stelt namelijk een subsidie beschikbaar. Via energiesubsidiezoeker.nl vindt u gemakkelijk een overzicht van alle plaatselijke subsidies die u kunt aanvragen.

Maar er is nog meer!

Daarnaast is er gelukkig nog een manier waarop u de prijzen zo laag mogelijk houdt. U betaalt over alle arbeidskosten namelijk een vast, verlaagd btw-tarief! Het is wettelijk vastgesteld dat u korting krijgt op de btw van verschillende werkzaamheden aan uw woning, ook op isolatie! Vanaf 1 januari 2019 betaalt u slechts 9% btw over alle arbeidskosten. Over de materiaalkosten betaalt u wel het standaard btw-tarief van 21%. Wilt u meer weten? Lees dan verder op belastingdienst.nl.

Soorten isolatiemateriaal

Als u op zoek gaat naar isolatiemateriaal waarmee u het warmtebehoud van de vloer, de muur, of de spouw van uw huis in Maassluis kunt optimaliseren, dan zult u vele materialen tegen komen. De isolatiematerialen kunnen over het algemeen verdeeld worden in twee categorieën: natuurlijke en kunstmatige materialen. Een natuurlijk isolatiemateriaal heeft als voordeel dat het zo in de natuur te vinden is. De bewerkbaarheid en toepasbaarheid van het materiaal zijn natuurlijk erg belangrijk wanneer u uw huis wilt isoleren.

Letten op de isolatiewaarde

Wanneer u op zoek gaat naar de mogelijkheden voor isoleren bij u thuis, dan is het tevens verstandig te kijken naar de diverse isolatiewaarden waarmee men rekent. Omdat het soms best lastig is de verschillende waarden uit elkaar te houden, vindt u in onderstaand overzicht de meest gebruikte waarderingen en hun betekenis. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om als nog contact met ons op te nemen. Wij helpen u met alle plezier verder.

 • De Lambda isolatiewaarde: Aan de hand hiervan bepaalt men het isolerend karakter van het basismateriaal. Op basis van de lambda-waarde kan men de overige isolatiewaarden berekenen. Hoe lager de Lampda waardering, hoe minder warmteverlies er bestaat.
 • De U-waarde: deze is afhankelijk van de dikte van het isolatiemateriaal. De U-waarde geeft aan hoeveel warmte er door één vierkante meter woononderdeel ontsnapt per seconde. Een laag getal, geeft een hoge mate van isolering aan.
 • De Rc-waarde. Deze is geschikt om toe te passen bij producten met meerdere isolatielagen, zoals bijvoorbeeld de gevel. De RC-waardering is een optelling van de diverse R-waarden van de losse lagen. Hoe hoger de Rc-waarde ligt, hoe beter dit is voor uw isolatiewaarde.
 • De R-waarde: staat voor het isolatievermogen van een los materiaal. Zoals bijvoorbeeld dubbelglas, een vloerisolatie of de gevelbekleding. De hoogte van deze waardering bepaalt men aan de hand van de materiaalsoort, maar ook de dikte. De R-waarde vormt de basis voor het berekenen van eventuele subsidies.
 • De K-waarde: is de globale isolatiewaarde van een pand. Voor nieuwbouwpanden geldt dat deze minimaal op 45 dient te liggen, maar lager is nog beter. Let hierop als u een nieuw huis wil kopen.

isolatieplaten PIR en PUR

Isolatieplaten

Bent u redelijk handig aangelegd, en wilt u graag zelf uw dak of vloer van isolatie voorzien in plaats van de hulp van een isolatiebedrijf in te zetten? Dan adviseren wij om gebruik te maken van isolatieplaten. Isolatieplaten zijn bij de meeste bouwmarkten en menig isolatiebedrijf uit Maassluis verkrijgbaar. De meeste isolatieplaten hebben een afmeting van 3×1.5 meter, en verkopen wij meestal per vijf. Wilt u graag een dakisolatie verzorgen met de isolatieplaten? Houdt dan rekening met een extra dampwerende laag die u moet aanleggen.

PIR

PIR is een isolatiemateriaal dat de laatste tijd steeds populairder is geworden. PIR staat voor polyisocyanuraat, en is een verbetering van het standaard isolerende materiaal PUR. Platen die PIR als basismateriaal hebben, zijn aan beide kanten voorzien van een mineraal glasvlies of alucraft om zo de kwaliteit van de plaat te behouden. Andere voordelen van dit materiaal zijn de hoge isolatiewaarde waardoor er minder materiaal nodig is, en de beloopbaarheid van het product. Natuurlijk is het wel nodig om het PIR af te werken wanneer u dit tegen een muur plaatst. De basisprijs voor één vierkante meter PIR is €12,-.

PUR-isolatie

Ondanks de opkomst van polyisocyanuraat is ook PUR (polyurethaan) nog steeds een veel verkocht product bij menig isolatiebedrijf uit Maassluis. PUR is een lange tijd negatief in het nieuws geweest vanwege mogelijke gezondheidsrisico’s, maar recent onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik veilig is. PUR wordt het meeste toegepast voor het maken van hardschuim platen, maar is tevens in vloeibare vorm te zetten bij de isolatie van de spouwmuur. Het is aan te raden de eigenschappen van PIR en PUR goed met elkaar te vergelijken. PUR is iets duurder dan PIR, omdat het in een dikkere laag dient te worden aangebracht. Wij gaan over het algemeen uit van €25,- per m2.

Glaswol

Een product waarbij wel enige voorzichtigheid is geboden, is glaswol. Glaswol is een silicaat van zand en gerecycled glas, dat bestand is tegen vuur en water. Bij het verwerken van glaswol komen echter vezels vrij die schadelijk kunnen zijn voor de ademhaling en jeuk veroorzaken. Trek daarom altijd beschermende kleding, een stofmasker en stofbril aan voordat u hiermee aan de slag gaat. Het product is verder gemakkelijk te bewerken, een schaar en enkele nietjes of spijkers zijn voldoende om het te knippen en te bevestigen voor een uitstekend resultaat. Groot voordeel van glaswol is dat het weinig kosten met zich meebrengt: ongeveer €8,- per m2 is gebruikelijk.

EPS parels

Een isolerend product dat wij vaak gebruiken voor het afsluiten van de spouwmuur zijn EPS parels. De afkorting EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, een product dat wij in Nederland beter kennen als piepschuim. Voor een spouwmuurisolatie vermengen wij de EPS parels met een speciaal soort lijm. Dit zorgt ervoor dat de parels niet verzakken en lange tijd voor een hoge isolatiewaarde zorgen. De EPS parels kunt u tevens inzetten voor de isolatie van de kruipkelder. Dit levert een langdurig en goed resultaat. De kosten voor de EPS parels liggen rond de €10,- per vierkante meter.

Tempex

Naast EPS parels bestaan er ook isolatieplaten van piepschuim. Deze worden bij een isolatiebedrijf uit Maassluis meestal aangeboden als Tempex platen. Deze Tempex platen zijn verkrijgbaar in een groot aantal afmetingen en diktes. Het is afhankelijk van uw wensen op het gebied van isolatiewaarde voor welke variant u het beste kunt kiezen. Positieve punten aan Tempex zijn de lage aanschafprijs (rond de €8,- per m2) en de eenvoudige verwerking en installatie. Dit maakt het Tempex populair onder doe-het-zelvers en mensen met een laag budget.

Kosten van isolatiemateriaal

De keuze van het juiste isolatiemateriaal is mede afhankelijk van uw budget. Het heeft namelijk een grote invloed op de totaalprijs van uw isolatie! Glas- en steenwol zijn relatief goedkoop. Dit is verkrijgbaar vanaf €8,- per m². Ook tempex platen zijn een voordelige keuze. Andere materialen, zoals isolatieschuim, zijn een stuk kostbaarder dan steenwol. Daar staat wel weer een hogere isolatiewaarde tegenover. Dat betekent dat het op de lange termijn juist wel een voordelige keuze is, omdat u meer bespaart.

Prijstabel: prijzen van isolatiemateriaal

Type isolatiemateriaalGrootste voordeelGemiddelde prijs per m², exclusief plaatsing*
PIR (platen)Hoge isolatiewaarde€12,-
PURHandig bij vochtbestrijding€25,-
GlaswolUitstekende geluidsisolatie€8,-
EPS parelsDuurzaam€10,-
Tempex (platen)Voordelig€8,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief BTW en exclusief plaatsing. De gemiddelde prijzen zijn berekend op basis van een isolatielaag van 8 cm. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Natuurlijke isolatiematerialen

Veel materialen worden tegenwoordig gerecycled en zijn daarmee relatief duurzaam. Maar als duurzaamheid bij u echt hoog in het vaandel staat, dan zijn natuurlijke isolatiematerialen de beste keuze. Deze worden namelijk geproduceerd zonder CO2 uitstoot!

Welke natuurlijke isolatiematerialen zijn er?

Cellulose isolatie wordt veel gebruikt als spuitisolatie in muren en vloeren. Daarnaast is schapenwol erg populair als dakisolatie en worden schelpen vooral gebruikt bij bodemisolatie. De prijs van natuurlijke grondstoffen zijn wel iets hoger, maar u profiteert wel van andere voordelen. Zo heeft schapenwol van nature luchtzuiverende eigenschappen, waardoor dit het leefklimaat in huis een stuk gezonder maakt.

isolatiebedrijf Maassluis

Recent aangevraagde offertes

Spouwmuurisolatie met EPS-parels - Rotterdam
Vloerisolatie tegen de onderkant van de vloer, met isolatieplaten - Den Haag
Bodem van de kruipruimte vullen met schelpen - Dordrecht
Verouderde spouwmuurisolatie aanvullen - Leiden
Buitengevelisolatie + afwerking met houten gevelbekleding - Zoetermeer
Houten zoldervloer isoleren (graag beloopbaar) - Delft
Plat dak van bijkeuken isoleren - Schiedam
Binnenkant van hellend dak isoleren - Spijkenisse
Spouwmuur isoleren met glaswol - Gouda
Geluidsisolatie verbeteren van de vloer - Vlaardingen
Binnenmuur isoleren met voorzetwand - Alphen aan den Rijn

Isolatiebedrijven vergelijken? Gratis offertes

Hebt u een vraag over het verschil tussen een gevelisolatie en spouwmuurisolatie? Wilt u graag weten wat de prijzen worden voor de isolering van de spouwmuur? Of bent u benieuwd hoe voordelig het is zelf de isolatie uit te voeren? Vraag dan vandaag nog enkele vrijblijvende offertes aan bij isolatiespecialisten uit de regio. Geheel gratis en vrijblijvend. Deze offertes kunt u zelf met elkaar vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Wij helpen u met alle plezier!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!

Het duurt maar 1 minuutje.