Voor iedere situatie de juiste isolatie

Isoleer uw woning en bespaar honderden euro’s. Scherpe prijzen!

Offertes aanvragen

Isolatiebedrijf Oegstgeest

Het is in de afgelopen jaren steeds gemakkelijker geworden om woningen van een goede isolatie te voorzien. Dit komt onder andere doordat men vanuit de overheid sterk gericht is op de beperking van het verbruik van fossiele brandstoffen. Een voorbeeld van de aandacht voor isolatie is bijvoorbeeld het verplichte energielabel. Bent u op zoek naar een erkend isolatiebedrijf uit Oegstgeest dat voor u de spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie of dakisolatie kan uitvoeren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven die werkzaam zijn door heel Nederland. De bij ons aangesloten isolatiespecialisten hebben jarenlange ervaring in het vakgebied en zorgen ervoor dat uw spouw, muur of vloeren snel weer optimaal geïsoleerd zijn. Via het contactformulier vraagt u eenvoudig en snel meerdere offertes (max.5) aan van bedrijven uit ons netwerk. Deze kunt u vervolgens vergelijken op prijs, voorwaarden en aanbod. Wij zijn u graag van dienst!


Soorten isolatie

Het isoleren van een woning kan op verschillende manieren. Zo is het mogelijk om onder andere de gevelmuur en de spouwmuur te isoleren. Voor welke vorm van isolatie u het beste kunt kiezen is afhankelijk van verscheidene factoren. Zo is uw budget van belang en is het belangrijk wat u wilt bereiken met de woningisolatie. Wilt u bijvoorbeeld de hoogst mogelijke besparing behalen? Dan is buitengevelisolatie waarschijnlijk de beste mogelijkheid. Dit is echter ook de meest kostbare vorm van isolatie, dus als u een beperkt budget heeft dan is vloer- of kelderisolatie wellicht een betere optie. Daarnaast hebben alle mogelijke isolatievormen hun eigen voor- en nadelen. Zo is zolderisolatie relatief eenvoudig zelf uit te voeren, net als vloerisolatie. Spouwisolatie staat daarentegen bekend als een milieuvriendelijke oplossing en de kosten liggen relatief lager dan andere vormen van isolatie. Wilt u naast de isolerende werking ook uw gevel opknappen? Dan is gevelisolatie een goede mogelijkheid! Voor welke vorm van isolatie u ook kiest, wij garanderen dat de vakmannen uit ons netwerk in Oegstgeest u altijd vakkundig zullen helpen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de prijzen voor de isolering van de spouw bij u thuis in Oegstgeest? Via het contactformulier kunt u gemakkelijk en snel offertes aanvragen van menig isolatiebedrijf uit Oegstgeest. Vul uw wensen zo nauwkeurig mogelijk in en vergelijk vervolgens de offertes op maat op basis van de gegeven prijzen en het aanbod. U kiest altijd voor het isolatiebedrijf dat bij u past. Wij garanderen dat u altijd op vakkundige wijze wordt geholpen bij de spouwmuurisolatie of buitengevelisolatie door een isolatiespecialist uit Oegstgeest met ruime ervaring binnen het vakgebied. Zit er tussen de offertes geen passend aanbod? Bij ons zit u nergens aan vast.

Spouwmuurisolatie

Eén van de meest gebruikte vormen van isolatie is een spouwmuurisolatie. Dit komt doordat het isoleren van de spouwmuur een relatief goedkope optie is, waarbij u jaarlijks wel aanzienlijk op de energiekosten bespaart. Wilt u graag het warmtebehoud van uw woning in Oegstgeest laten uitvoeren door een isolatiebedrijf, en denkt u dat een spouwmuurisolatie de geschikte oplossing is? Ga dan eerst na of de muren van uw pand wel over een spouw beschikken. Woningen die voor 1920 zijn gebouwd hebben namelijk geen spouwmuur. Daarnaast geldt dat panden die na 1975 zijn opgericht vaak al zijn voorzien van een spouwmuurisolatie, en dus al een optimale isolatie bieden.

Hoe wordt een spouw gevuld?

Wilt u weten of uw muur over een spouw beschikt? U controleert de muren op een spouw door de afstand tussen de binnen- en buitenmuur te meten bij een deur. Wanneer de afstand meer dan 24cm meet, dan gaat het om een spouwmuur. Wie hierop voor een spouwmuurisolatie kiest, dient de klus over te laten aan een erkend isolatiebedrijf uit Oegstgeest. De medewerkers zullen kleine gaatjes boren in de voegen van de gevel, en hierdoor een vloeibaar materiaal spuiten. Dit zal na verloop van tijd uitharden. Nog dezelfde dag worden de voeggaatjes gedicht, zodat de vooraanzicht van het huis niet wordt verminderd.

isolatiebedrijf voor spouwmuurisolatie Oegstgeest

Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Voordat u spouwmuurisolatie kan laten toepassen, zal u moeten achterhalen of er überhaupt een spouw aanwezig is. Er bestaan een aantal methodes waarmee u dit zelf achterhaalt, maar als u twijfelt is het altijd mogelijk om een isolatiebedrijf in te schakelen voor een inspectie. Woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1975 beschikken over een spouwmuur die u kan laten vullen met isolatiematerialen. Nieuwere woningen werden vaak al opgeleverd met een geïsoleerde spouwmuur. Twijfelt u over het bouwjaar? Meet dan de muur eens op: bij een dikte van minimaal 25 centimeter is er een spouwmuur aanwezig. Ook als deze al geïsoleerd is, is het in sommige gevallen nog steeds mogelijk om deze opnieuw te behandelen. Isolatiematerialen zijn namelijk enorm verbeterd ten opzichte van jaren geleden.

Hoe werkt spouwisolatie?

Schone spouw?

Voordat een isolatiebedrijf uit Oegstgeest uw spouw isoleert, zal er een inspectie plaatsvinden. Hierbij wordt er gecontroleerd of er sprake is van spouwmuurvervuiling. Slordig metselwerk leidt er namelijk toe dat het materiaal in de spouwniet goed verdeeld wordt. Spouwmuurvervuiling heeft dus als gevolg dat er koudebruggen ontstaan, die mogelijk waterschade tot gevolg hebben! De expert zal een klein gaatje in de voeg boren en met behulp van een endoscoop wordt er gecontroleerd of er spouwmuurvervuiling aanwezig is. Indien de spouw niet goed schoon is, dan zal u deze eerst moeten laten reinigen. Hiervoor verwijdert de vakman een aantal bakstenen, waarna er genoeg ruimte ontstaat om de vervuiling ook te verwijderen.

spouwmuur isoleren

Kosten spouwmuurisolatie

Zoals gezegd is de isolatie van de spouwmuur één van de meest voordelige opties. De exacte investering hangt af van de oppervlakte van het huis. Zo is een spouwmuurisolatie voor een appartement zo’n €550,- terwijl de isolatie van de spouwmuur in een vrijstaande woning al snel €2500,- zal kosten. Wel geldt dat u altijd binnen vier jaar de investering hebt terugverdiend door lagere stookkosten. Bij een isolatiebedrijf uit Oegstgeest kunt u meer informatie opvragen over de prijzen van spouwmuurisolatie en mogelijkheden.

Type woningen Opp. Gem. prijs incl. BTW Gem. besparing per jaar
Appartement 30 m² €500,- / €600,- €115,-
Tussenwoning 60 m² €800,- / €1100,- €195,-
Hoekwoning 60 m² €1200,- / €1400,- €340,-
2 onder 1 kap 90 m² €1500,- / €1800,- €490,-
Vrijstaande 140 m² €2200,- / €2500,- €590,-

Vloerisolatie

Een vloerisolatie wordt door relatief weinig van onze klanten uit Oegstgeest gekozen als onderdeel van de woningisolatie. Toch is de isolatie van de vloer geen gek idee. Zeker wanneer u een nieuw pand laat bouwen is een vloerisolatie ten zeerste aan te raden. Dankzij de vloerisolatie hebt u nooit meer koude voeten en zal ook de warmte niet via de grond wegtrekken. Woont u al in een bestaande woning, dan is naast de isolatie van de spouwmuur ook een vloerisolatie mogelijk voor een optimaal warmtebehoud. Wilt u een vloerisolatie laten uitvoeren in een bestaand pand? Houdt dan rekening met een vrij lange verbouwtijd. Het isoleren van de vloer gaat ook goed samen met vloerverwarming.

Is mijn vloer wel, of niet geïsoleerd? Handig filmpje om dit te achterhalen

Isolatie van houten vloer

Voelt u de kou van de grond van uw houten vloer afstralen? Dan is het tijd voor een goede vloerisolatie. Dit kan op twee manieren gebeuren. In het geval van een houten vloer, wordt deze meestal vanaf de onderzijde geïsoleerd. Dit heeft als groot voordeel dat u de vloer niet hoeft te verwijderen en u dus ook de woonkamer niet leeg hoeft te halen. Het nadeel is dat de vloer via de kruipruimte geïsoleerd wordt, waardoor het lastig werken is. Er is minimaal een hoogte van 35 centimeter nodig, maar bij 50 centimeter werkt het een stuk meer comfortabel. Als dit echt geen optie is kan u er ook voor kiezen om de vloer vanaf de bovenkant te isoleren. Dit is echter een tijdsrovende en kostbare klus, omdat u de volledige vloer een paar centimeter verhoogd.

vloerisolatie in Oegstgeest

Isolatie van de betonvloer

Heeft u een betonvloer in uw woning? Dan kan deze op twee manieren geïsoleerd worden. Ook een betonvloer kan u vanaf de onderzijde laten behandelen. Dit voorkomt dat kou uw woning binnendringt, maar bij een betonvloer blijft de vloer vaak koud aanvoelen. Daarom wordt deze methode vaak gecombineerd met vloerverwarming. Een andere methode is het behandelen van de bovenkant. In dit geval brengt de vakman het isolatiemateriaal op de ondervloer aan. Hiermee verhoogt u als het ware uw vloer, waardoor dit een kostbare investering is. Zonder vloerverwarming profiteert u op deze manier toch van een warme vloer!

Geluidsisolatie

Wist u dat het ook mogelijk is om met de vloerisolatie de geluidsisolatie te verbeteren? Veel mensen denken dat een goede geluidsisolatie alleen wordt bereikt met het isoleren van een muur of gevel, maar dit is alleen van toepassing op de geluidsoverlast van buitenaf. Hebt u last van rennende voeten op de trap of hoort u iedereen die over de bovenverdieping loopt? Dan is een vloerisolatie een goede oplossing. Is het niet mogelijk om de vloer dicht te maken? Overweeg dan om een verlaagd plafond te maken. Een verlaagd plafond heeft een vergelijkbaar effect doordat u alsnog kunt isoleren, en is in de meeste gevallen eenvoudiger uit te voeren.

Kruipruimte isoleren

Wie meer gericht is op vochtbestrijding dan op een warmte-isolatie doet er goed aan om te kiezen voor isolatie van de kruipruimte. Een bodemisolatie zorgt er namelijk voor dat optrekkend vocht geen kans meer heeft. Dit leidt tot een stabilisering van de luchtvochtigheid, wat weer vele positieve gevolgen heeft. Bij het uitvoeren van een bodemisolatie zullen de vakmensen van een isolatiebedrijf via de kruipruimte de bodem afdekken. Dit brengt lagere prijzen met zich mee, en zorgt voor een goede vochtbestrijding. Een dergelijke vorm van isolatie zorgt echter niet voor een verbeterde warmte binnenshuis, tenzij u de bodemisolatie onder een vloerverwarming plaatst.

vloerisolatie op zolder Oegstgeest

Zoldervloer isoleren

Er bestaan diverse methodes waarop u de zolder of het dak kan isoleren. Gebruikt u de zolder enkel als niet-verwarmde opslagruimte? Dan kan u er op de zolder verdieping ook voor kiezen om niet het plafond of dak, maar juist de vloer te behandelen. Dit is vaak voordeliger dan dakisolatie omdat het gaat om een kleiner oppervlak. De isolatiemethode is afhankelijk van de constructie van de zoldervloer. Gaat het bijvoorbeeld om een houten draagstructuur? Dan kiest een expert er over het algemeen voor om de ruimtes tussen de vloerbalken op te vullen. Hiervoor is glas- of steenwol erg geschikt. Is er echter een massieve draagstructuur aanwezig dan plaatsen zij het materiaal bovenop de vloer.

Kosten vloerisolatie

Hoe hoog de prijzen worden voor een vloerisolatie wordt in eerste instantie bepaald door het oppervlak van de betreffende vloeren, en daarnaast door het gekozen materiaal. Gemiddeld gezien moet u rekening houden met prijzen rond de €30,- per m². Het type isolatiemateriaal waar u mee wilt isoleren is ook van belang met oog op het totale kostenplaatje. Het is afhankelijk van de exacte woonsituatie wat de juiste isolatiematerialen en isolatietechniek zijn voor een vloer- of bodemisolatie.

Woningtype Oppervlakte Gemid. prijs incl. BTW
Appartement 45 m² €1350,-
Tussenwoning 50 m² €1500,-
2 onder 1 kap 55 m² €1650,-
Vrijstaande woning 70 m² €2100,-

Gevelisolatie

Voor een optimaal resultaat op het gebied van een verminderd verbruik van fossiele brandstoffen is er maar één isolatievorm geschikt, en dat is de isolatie van de gevel. Een gevelisolatie brengt daarbij vele andere voordelen met zich mee. Zo hebt u na de isolatie minder last van geluid van buitenaf, en is ook een verbeterde brandwering het gevolg van de gevelisolatie. Wanneer u kiest voor de isolatie van de gevel, dan raden wij aan contact op te nemen met een isolatiebedrijf uit Oegstgeest. De medewerkers kunnen u helpen bij het maken van een keus tussen een binnen- en buitengevelisolatie en de beschikbare materialen. Weet u al wat u wil? Vraag dan snel, vrijblijvende offertes aan.

Buitengevelisolatie

De term buitengevelisolatie staat voor een isolatietechniek waarbij de specialisten van een isolatiebedrijf een isolatielaag tegen de buitenkant van de bestaande gevel aanbrengen. Deze isolatielaag zullen zij vervolgens afdekken met gevelplaten of een ander soort gevelbekleding. Dankzij de techniek voor buitengevelisolatie verbetert u niet alleen de isolatiewaarde van het pand, u zult ook de aanblik van het bedrijfspand of uw huis verbeteren. Dit betekent dat tevens de prijswaarde bij een eventuele verkoop zal stijgen. De investering voor een buitengevelisolatie is relatief hoog. Hebt u maar een beperkt budget? Kies dan voor een isolatie van de spouwmuur in plaats van een buitengevelisolatie.

gevelisolatie in Oegstgeest

Afwerking van de gevel

Wist u dat de isolatiewaarde van de woning ook verhoogt wordt met behulp van gevelbekleding? Dit heeft als bijkomend voordeel dat het de gevel van uw woning verfraait. Bij gevelisolatie heeft u verschillende mogelijkheden. Zo kan u ervoor kiezen om de gevel met steenstrips of bakstenen af te werken. Hiermee verandert u weinig aan het uiterlijk van het pand. Wilt u juist wel een andere uitstraling, dan is stucwerk een idee. Dit creëert een egaal oppervlak wat vaak een luxueus gevoel geeft. In Oegstgeest wordt gevelbekleding van hout of kunststof steeds populairder. Dit zijn speciale planken of gevelpanelen die tegen de buitenmuur worden bevestigd. De kosten liggen aanzienlijk hoger dan bij andere vormen van isolatie, maar u bespaart tot wel €700,- per jaar op uw energiekosten!

Mogelijkheden huis gebouwd tussen 1975 en 1991

Binnenmuur isoleren

Een ander alternatief voor de buitengevelisolatie is het isoleren van de binnenzijde van de gevel. Bij de isolering van deze muur zullen wij tegen de bestaande muur een laag isolatiemateriaal plaatsen. Deze dekken wij daarna af met een zogeheten voorzetwand. Hoewel door menig isolatiebedrijf de binnengevelisolatie wordt aangeraden, raden wij u aan niet te snel deze keuze te maken. Waar veel van onze klanten uit Oegstgeest niet aan denken is dat bij deze soort gevelisolatie is dat zij niet enkel minder ruimte overhouden in de woonkamer, maar dat ook alle zaken als elektriciteit (stopcontacten, bedrading) aangepast moeten worden. Reken daarom op een lange verbouwtijd.

Kosten gevelisolatie

Gevelisolatie kent een relatief hoge prijs. Voor een buitengevelisolatie dient u bijvoorbeeld te denken aan een investering rond de €14.000,-. Op de lange termijn bespaart u met een gevelisolatie echter het meeste. Zo zult u na ongeveer 12 jaar geld verdienen met de buitengevelisolatie. Deze vorm van isolatie wordt vaak gekozen als spouwmuurisolatie geen optie is.

Soort gevelisolatie Isolatiewaarde (Rd) Kosten Besparing per jaar
Spouwmuurisolatie 1,3 Rd €2000,- €570,-
Isolatie binnenzijde met voorzetwand 2,5 Rd €10500,- €680,-
Buitengevelisolatie 4,0 Rd €14000,- €720,-

Dakisolatie

Het is algemeen bekend dat warmte naar boven stijgt. Het zal u daarom waarschijnlijk niets verbazen dat u via een slecht geïsoleerd dak tot wel 30% van de warmte verliest. Heeft u een onverwarmde zolder dan bespaart u dankzij dakisolatie al snel tot €400,- per jaar. Bij een verwamde zolder kan deze besparing zelfs oplopen tot ruim €650,- per jaar. Een goede dakisolatie heeft echter meerdere voordelen, zoals een verminderd geluidsoverlast en, met het juiste soort materiaal, een verbeterde brandwering. Het warmtebeleid van het dak kan dan ook met behulp van vele verschillende materialen uitgevoerd worden. Zo is het een optie om zelf de dakisolatie aan te brengen met behulp van hardschuimplaten of glaswol. Kiest u voor een ander product, dan raden wij u aan om de klus door een vakman van een erkend isolatiebedrijf te laten afhandelen.

Hellend dak isoleren

Veel woningen in Oegstgeest hebben een hellende dakconstructie. Dit betekent vaak dat de isolering van de constructie op twee manieren uitgevoerd kan worden. Hellende daken zijn zowel aan de buiten- als binnenzijde af te dekken. Voor welke variant u kiest is afhankelijk van uw wensen op het gebied van isolatiewaarde en brandwering. Daarnaast is tevens het risico op vochtproblemen van invloed op de keuze voor de isolatietechniek. Hebt u maar een beperkt budget? Dan zijn hellende daken prima eigenhandig van isolatie te voorzien. Zorg er dan wel voor dat u eerst een vochtremmend folie plaatst. Dit zal condens en andere vochtproblemen voorkomen.

dakisolatie door isolatiebedrijf Oegstgeest

Dakkapel isoleren

Bij oudere, houten dakkapellen kan het voorkomen dat de dakkapel niet optimaal isoleert. Het is goed mogelijk om te kiezen voor na-isolatie van de dakkapel. Een expert zal de isolatie over het algemeen aan de binnenkant van de dakkapel plaatsen. Dit betekent dat er isolatiemateriaal tegen de zijkanten wordt aangebracht met behulp van houten latten. Houd hierbij wel rekening met het feit dat u een klein deel van de leefruimte moet inleveren en dat de wanden opnieuw afgewerkt dienen te worden. Ook met isolatie van het dak verhoogt u de isolatiewaarde van de dakkapel. Afhankelijk van uw wensen en budget kies het isolatiebedrijf voor een warm- koud- of omgedraaid dak constructie. Bij een warm- en omgedraaide constructie wordt het materiaal op de dakbedekking geplaatst, bij een koud dak ligt de dakbedekking boven het isolatiemateriaal.

isolatie plat dak

Plat dak isoleren

Naast hellende daken zijn er natuurlijk ook platte daken. Een plat dak kunnen wij op drie manieren voor u van isolatie voorzien. De eerste techniek is de isolering van de onderzijde van de dakconstructie. Dit is de meest goedkope oplossing, maar ook de oplossing waarbij het vaakst lekkage optreedt. Een tweede optie is het plaatsen van isolatiemateriaal aan de buitenzijde van de dakconstructie. Daarna zullen wij dit afdekken met een dakbedekking. Tot slot is het ook een optie om de isolerende platen bovenop de dakbedekking te leggen. Wilt u extra veel bijdragen aan een beter milieu? Overweeg dan de installatie van een groendak.

Kosten dakisolatie

Hoe hoog de prijzen worden voor het uitvoeren van de dakisolatie is afhankelijk van onder andere het isolatiemateriaal waar u voor kiest, en de methode van aanbrengen. Gemiddeld gezien dient u rekening te houden met prijzen rond de €2.000,- voor de isolatie van de binnenzijde van daken, terwijl isolatie vanaf de buitenzijde ongeveer prijzen van €4.000,- kent.

Soort dak Kosten
Binnenzijde schuin dak €1500,- – €2500,-
Buitenzijde schuin dak €3500,- – €4500,-
Zoldervloer €1000,- – €2000,-
Plat dak €3000,- – €4000,-

Soorten isolatiemateriaal

Wanneer u uw woning in Oegstgeest van isolatie wilt voorzien, dan hebt u de keuze uit een groot aantal isolatiematerialen. Veel voorkomende materialen zijn PIR, PUR, glaswol en diverse natuurlijke materialen. Voor welk isolatiemateriaal u het beste kunt kiezen is afhankelijk van het soort isolatie dat u toepast, en de mate van eigenhandigheid die u wenst. Zo zijn isolatieplaten gemakkelijker zelf te plaatsen dan thermoskussens. Het meest geschikte isolatiemateriaal hangt daarnaast af van het geld dat u hieraan kunt besteden. Het verschil kan oplopen tot tientallen euro’s per vierkante meter.

Letten op de isolatiewaarde

Een ander aandachtspunt bij het maken van de keuze voor isolatiemateriaal, is de isolatiewaarde van het product. Met name voor een gevelisolatie of dakisolatie is de isolatiewaarde van groot belang. Deze waarde draagt niet slechts bij aan de warmte-isolering, maar kan ook zorgen voor een verhoogde prijswaarde van uw pand, wanneer u dit eventueel later wilt verkopen. Afhankelijk van de gekozen isolatiewaarde kan er ook meer subsidie worden gegeven door de gemeente of overheid. Eventueel kunt u bij het gemeenteloket informeren naar de voorwaarden voor subsidie.

isolatiemateriaal plaatsen Oegstgeest

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn de meest eenvoudige keuze voor een vloerisolatie, dakisolatie en in sommige gevallen een gevelisolatie. Het plaatsen van isolatieplaten is vrij gemakkelijk, waardoor zeker doe-het-zelvers een grote voorliefde hebben voor isolerende platen. Het nadeel van de platen is dat deze vaak niet als afwerking gebruikt kunnen worden, en dat de meeste platen geen dragende kracht hebben. Weet dus waar u aan begint als u isolerende platen van hardschuim of een ander isolatiemateriaal aanschaft.

PIR

De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat. PIR wordt gezien als de verbeterde versie van de veelgebruikte PUR isolatie. Een isolatieplaat van dit materiaal wordt aan twee kanten voorzien van alucraft of glasvlies ter bescherming van het hardschuim waar de plaat uit is opgebouwd. Het voordeel van PIR isolatieplaten is dat deze een stuk dunner zijn dan de traditionele PUR modellen. Dit komt doordat polyisocyanuraat een veel hogere isolatiewaarde heeft, en daarom voor dezelfde isolatiewaarde veel minder materiaal nodig heeft. U schaft de platen al vanaf €12,- per vierkante meter aan.

PUR

Hoewel men tegenwoordig steeds vaker PIR inzet als basismateriaal voor isolerende platen, is PUR ook nog steeds veel in gebruik. Er is een tijd geweest dat men bang was voor schadelijke gevolgen voor de gezondheid bij het gebruik van PUR. Uit onderzoek is echter gebleken dat dit materiaal gewoon zonder risico’s kan worden gebruikt. Polyurethaan kan zowel in harde als vloeibare variant worden toegepast. Onder andere voor een spouwmuurisolatie is dit een regelmatig ingezet isolatiemateriaal. De prijs van dit materiaal ligt gemiddeld een stuk hoger dan andere materialen, namelijk rond de €25,- per vierkante meter. Daar staat wel een groot gebruiksgemak tegenover en een uitstekende isolatiewaarde.

glaswol

Glaswol

Glaswol wordt eveneens vaak toegepast als isolatiemateriaal. Het voordeel van glaswol is dat dit een soepel product is, waardoor het ook op moeilijker bereikbare plekken kan worden geplaatst. Daarbij is glaswol een voordelige optie, waardoor het een populaire keuze is bij klanten met een beperkt budget. Glaswol kost slechts €8,- per vierkante meter. Over het algemeen wordt glaswol het meest gebruikt bij dak- of muurisolatie. Gaat u zelf met de glaswol aan de slag? Ga dan voorzichtig te werk met het snijden. Zwevende glasvezels kunnen gevaarlijk zijn voor de ademhaling. Een specialist van ons isolatiebedrijf helpt u desgewenst bij de klus.

EPS parels

Hebt u wel eens gehoord van de term geëxpandeerd polystyreen? Waarschijnlijk niet. Deze term wordt wel afgekort als EPS, en staat voor het soort piepschuim dat men bij een isolatiebedrijf inzet als isolerend materiaal. Het grote voordeel van EPS is dat het een zeer licht product is, dat met €10,- per vierkante meter relatief goedkoop is, en dat toch een hoge isolatiewaarde kent. EPS parels vermengd met lijm zetten wij meestal in voor de isolering van een spouw, al is het ook voor een bodemisolatie is EPS een goede keus.

Tempex

EPS leveren wij niet alleen in parels, ook als isolatieplaten kunnen wij u dit aanbieden. In dat geval heet het product Tempex. Isolatieplaten van Tempex bestaan in een groot aantal afmetingen. De dunste variant is ongeveer 20millimeter dik, de dikste ongeveer 120 millimeter. Wilt u voldoen aan de eisen in het Bouwbesluit ten opzichte van isolatie? Dan raden wij aan om voor één van de dikkere varianten te kiezen. Tempex platen kosten slechts €8,- per vierkante meter en het plaatsen kunt u eventueel eigenhandig uitvoeren.

Type isolatiemateriaal Grootste voordeel Gemiddelde prijs per m², exclusief plaatsing*
PIR (platen) Hoge isolatiewaarde €12,-
PUR Handig bij vochtbestrijding €25,-
Glaswol Uitstekende geluidsisolatie €8,-
EPS parels Duurzaam €10,-
Tempex (platen) Voordelig €8,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief BTW en exclusief plaatsing. De gemiddelde prijzen zijn berekend op basis van een isolatielaag van 8 cm. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Natuurlijke isolatiematerialen

Naast vele kunstmatige isolatiematerialen, zijn er ook diverse natuurlijke producten die gebruikt kunnen worden voor de isolatie van uw woning of bedrijfspand in Oegstgeest. Voorbeelden van dergelijke materialen zijn schelpen en zand voor de kruipruimte, en hennep en schapenwol voor een dakisolatie. Het voordeel van natuurlijke producten is dat deze beter zijn voor het milieu, en vaak een lange levensduur hebben. Het nadeel van bepaalde natuurlijke producten is dat deze enkel één of twee passende eigenschappen hebben.

Vergunning

Met het aanbrengen van gevelbekleding brengt u wijzigingen aan in het aanzicht van uw pand. Daarom is het in de meeste gevallen verplicht om een vergunning aan te vragen. In sommige gevallen is het helemaal niet toegestaan om gevelbekleding aan te brengen, zoals bij rijwoningen of monumenten. Indien u de bekleding aan de achterzijde van de woning plaatst kan dat in sommige gevallen zonder vergunning. Hiervoor is vereist dat het niet zichtbaar is vanaf de openbare weg.

Subsidies 2017/2018

In de afgelopen jaren heeft de overheid een flink budget beschikbaar gesteld voor de isolatie van muren, daken, vloeren en gevels. Het budget al flink verminderd, waardoor u niet altijd recht heeft op een vergoeding. Of u een subsidie krijgt en hoeveel dit dan is, is afhankelijk van verschillende factoren. In 2017 is het nog mogelijk om tot 20% van de kosten terug te krijgen. Dit is echter alleen mogelijk wanneer u minimaal twee energiebesparende maatregelen treft. Wilt u zeker weten of u recht hebt op een vergoeding? Vraag dan bij een erkend isolatiebedrijf uit Oegstgeest naar de regelgeving voor subsidie en de mogelijkheden die u hebt. Zij kijken samen met u naar uw persoonlijke wensen en de bijbehorende prijzen. Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid.

isolatiebedrijf uit Oegstgeest

Isolatiespecialisten vergelijken

Bent u op zoek naar een ervaren isolatiespecialist uit de buurt van Oegstgeest die u kan helpen bij een spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie of dakisolatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vul bij het contactformulier zo nauwkeurig mogelijk uw wensen in, en wij sturen u spoedig enkele vrijblijvende offertes toe. Vergelijk de offertes op basis van prijs en aanbod. Zo kiest u altijd voor de professional die het beste bij u past.