Voor iedere situatie de juiste isolatie

Isoleer uw woning en bespaar honderden euro’s. Scherpe prijzen!

Offertes aanvragen

Gratis & vrijblijvend.

Isolatiebedrijf Terneuzen

Met isolatie bespaart u op de stookkosten en maakt u uw woning energiezuinig! Een isolatiebedrijf plaatst bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of dakisolatie. Doordat warmte opstijgt, bespaart u aanzienlijk op de energiekosten met dakisolatie. Met woningisolatie zoals vloerisolatie, gevelisolatie en kruipruimte isolatie hoeft u minder te stoken, heeft u minder last van vochtproblemen en verhoogt u de waarde van uw woning.

Op deze pagina leest u meer over de verschillende isolatiesoorten en de voordelen. Uiteraard geven we u ook een indicatie van de isolatiekosten voor uw huis in Terneuzen. Schakel een isolatiebedrijf in, zodat u zeker weet dat alles op de juiste manier aangebracht wordt. Zo behaalt u het hoogste rendement.

isolatie Terneuzen

Waarom een isolatiebedrijf via Wavlo?

Wist u dat de tarieven voor isolatie per bedrijf enorm verschillen? Door de offertes van meerdere bedrijven naast elkaar te leggen weet u dus zeker dat u het beste aanbod krijgt. Maak daarom gratis en vrijblijvend gebruik van onze offerteservice.

 • Krijg inzicht in de kosten van meerdere isolatiespecialisten.
 • Vergelijk de verschillende tarieven en kies de vakman met het beste aanbod.
 • Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Soorten isolatie

Er zijn verschillende isolatiesoorten waarmee u uw woning in Terneuzen energiezuiniger maakt. Heeft u bijvoorbeeld spouwmuren? Veel oudere woningen hebben een spouwmuur die niet geïsoleerd is, hierdoor verliest u veel warmte. Met spouwmuurisolatie voorkomt u het warmteverlies en verwarmt u uw woning efficiënter. Doordat warmte opstijgt, is het verstandig om dakisolatie aan te laten brengen door een isolatiespecialist. Dit levert u één van de grootste besparingen op, op de energiekosten. Andere isolatiesoorten zijn vloerisolatie, gevelisolatie en kruipruimte isolatie.

Op deze pagina leest u meer over de volgende isolatiesoorten:

 • Spouwmuurisolatie
  Isolatie in de spouw tussen de buitenmuur en de binnenmuur.
 • Vloerisolatie
  Zorgt voor warme vloeren en houdt optrekkende kou tegen.
 • Kruipruimte isoleren
  Voor het voorkomen van optrekkend vocht via de kruipruimte.
 • Gevelisolatie
  Isolatie dat aan de buitenzijde of aan de binnenzijde van de gevel wordt aangebracht.
 • Dakisolatie
  Voorkomt verlies van opstijgende warmte en wordt aangelegd aan de onder- of bovenzijde van het dak.
 • Geluidsisolatie
  Verschillende vormen van isolatie tegen geluidsoverlast van buiten en binnen.

Isolatie, wat zijn de prijzen?

De totaalkosten voor het aanbrengen van isolatie zijn voornamelijk afhankelijk van het soort isolatie dat u laat aanleggen. Gemiddeld kost spouwmuurisolatie €18,- per vierkante meter en dakisolatie €40,- tot €60,- per vierkante meter. In de prijstabel vindt u nog meer gemiddelde kostprijzen per isolatiesoort.

De isolatiekosten worden daarnaast beïnvloed door het materiaal dat er nodig is en door de arbeidskosten. Ook de isolatietechniek is van invloed op de prijs. Dakisolatie aan de binnenzijde is bijvoorbeeld goedkoper dan isolatie aan de buitenzijde van het dak. Dit heeft voornamelijk te maken met de hogere arbeidskosten. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Prijstabel: isolatie prijzen

Soort isolatieGemiddelde prijs per m²*
Spouwmuurisolatie€18,-
Vloerisolatie€30,-
Kruipruimte isolatie€20,- tot €25,-
Gevelisolatie€15,- tot €130,-
Dakisolatie€40,- tot €60,-
Geluidsisolatie vloer€30,- tot €45,-
Geluidsisolatie plafond€35,- tot €55,-
Geluidsisolatie muur€55,- tot €105,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waar moet u op letten bij inschakelen isolatiebedrijf uit Terneuzen?

Wanneer u het offerteformulier invult, ontvangt u spoedig een aantal prijsoffertes van isolatiebedrijven uit uw regio. Let bij het vergelijken van de aanbiedingen op eventuele keurmerken en certificaten van een isolatiebedrijf. Denk dan aan het keurmerk VENIN, Vereniging van Erkende Na-Isolatiebedrijven in Nederland, en het KOMO-certificaat. Het KOMO-certificaat geeft bijvoorbeeld aan dat een isolatiebedrijf gecontroleerd wordt op kwaliteit en betrouwbaarheid.

Waarop moet u nog meer letten?

Lees daarnaast de voorwaarden van een isolatiebedrijf door en bekijk wat er allemaal inbegrepen is bij de totaalprijs. Door te vergelijken bespaart u op de isolatiekosten en kiest u eenvoudig een gecertificeerd isolatiebedrijf.

Besparen op de isolatiekosten?

Vraag vrijblijvend offertes aan bij isolatiespecialisten uit regio Terneuzen. Vergelijk & bespaar!

Offertes aanvragen

Gratis en vrijblijvend.

spouwmuurisolatie in Terneuzen

Spouwmuurisolatie Terneuzen

Eén van de meest gebruikte vormen van isolatie is een spouwmuurisolatie. Dit komt doordat het spouwisolatie een relatief goedkope optie is, waarbij u jaarlijks wel aanzienlijk op de energiekosten bespaart. Wilt u graag het warmtebehoud van uw woning in Terneuzen laten uitvoeren door een isolatiebedrijf, en denkt u dat een spouwmuurisolatie de geschikte oplossing is? Ga dan eerst na of de muren van uw pand wel over een spouw beschikken. Woningen die voor 1920 zijn gebouwd hebben namelijk geen spouwmuur. Daarnaast geldt dat panden die na 1975 zijn opgericht vaak al zijn voorzien van een spouwmuurisolatie. Wel is uiteraard een na-isolatie mogelijk, om de huidige spouwmuurisolatie te verbeteren.

Voordelen van spouwmuurisolatie

 • Spouwmuurisolatie voorkomt warmteverlies, hierdoor hoeft u minder te stoken.
 • Met spouwisolatie verhoogt u de waarde van uw woning in Terneuzen.
 • Spouwmuurisolatie zorgt voor meer wooncomfort.

Hoe wordt een spouw gevuld?

Wilt u weten of uw muur over een spouw beschikt? U controleert de muren op een spouw door de afstand tussen de binnen- en buitenmuur te meten bij een deur. Wanneer de afstand meer dan 24cm meet, dan gaat het om een spouwmuur. Wie hierop voor een spouwmuurisolatie kiest, dient de klus over te laten aan een erkend isolatiebedrijf uit Terneuzen. De medewerkers zullen kleine gaatjes boren in de voegen van de gevel, en hierdoor een vloeibaar materiaal spuiten. Dit zal na verloop van tijd uitharden. Nog dezelfde dag worden de voeggaatjes gedicht, zodat de vooraanzicht van het huis niet wordt verminderd.

Hoe werkt spouwisolatie?

Benieuwd hoe spouwmuurisolatie precies werkt? Bekijk dan deze korte video.

Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Voordat u spouwmuurisolatie kan laten toepassen, zal u moeten achterhalen of er überhaupt een spouw aanwezig is. Er bestaan een aantal methodes waarmee u dit zelf achterhaalt, maar als u twijfelt is het altijd mogelijk om een isolatiebedrijf in te schakelen voor een inspectie.

Woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1975 beschikken over een spouwmuur die u kan laten vullen met isolatiematerialen. Nieuwere woningen werden vaak al opgeleverd met een geïsoleerde spouwmuur. Twijfelt u over het bouwjaar? Meet dan de muur eens op: bij een dikte van minimaal 25 centimeter is er een spouwmuur aanwezig. Ook als deze al geïsoleerd is, is het in sommige gevallen nog steeds mogelijk om deze opnieuw te behandelen. Isolatiematerialen zijn namelijk enorm verbeterd ten opzichte van jaren geleden.

Geschikte isolatiematerialen voor spouwmuurisolatie

Er zijn een aantal isolatiematerialen geschikt voor spouwmuurisolatie. Pur-schuim en isolatiekorrels van EPS (piepschuim) zijn twee van de meest gebruikte isolatiematerialen in Terneuzen. Daarnaast worden er ook vlokken van minerale wol gebruikt. Kies uit één van de volgende isolatiematerialen:

 • Pur-schuim
 • Glaswol en steenwol
 • Isolerende parels of korrels

Spouwmuur na-isoleren Terneuzen

Spouwmuurisolatie in oudere woningen in Terneuzen is soms verzakt, aangetast door vocht of heeft een lage isolerende waarde. In dat geval is het verstandig om te kiezen voor het na-isoleren van een spouwmuur door een isolatiebedrijf. Met na-isoleren wordt er nieuw isolerend materiaal in de spouw aangebracht. Hierdoor verhoogt u de waarde van uw huis en bespaart u nog meer op de energiekosten.

Is er spouwmuurvervuiling aanwezig?

Voordat het isolatiebedrijf over gaat tot het isoleren van de spouwmuur vindt er een inspectie plaats. De vakman controleert of er ook vervuiling aanwezig is in de spouwmuur. Is dit het geval? Dan is het belangrijk dat de vervuiling eerst wordt verwijderd. Zo voorkomt u eventuele problemen in de toekomst, en weet u zeker dat de isolatie optimaal is. “Hoe verwijdert de vakman de vervuiling?” zult u misschien denken. Heel eenvoudig: op de plek waar de vervuiling zit worden er een aantal bakstenen uit de muur gehaald. De spouwmuurvervuiling wordt zo handmatig verwijderd.

Kosten spouwmuurisolatie

Zoals gezegd is de isolatie van de spouwmuur één van de meest voordelige opties. De exacte kosten van spouwmuurisolatie hangen af van de oppervlakte van de muur. Zo is een spouwmuurisolatie voor een appartement zo’n €550,- terwijl de isolatie van de spouwmuur in een vrijstaande woning al snel €2500,- zal kosten. Wel geldt dat u altijd binnen vier jaar de investering hebt terugverdiend door lagere stookkosten. Bij een isolatiebedrijf uit Terneuzen kunt u meer informatie opvragen over de prijzen van spouwmuurisolatie en mogelijkheden.

Prijstabel: spouwmuurisolatie kosten

Type woningenOpp.Gem. prijs incl. BTW*Gem. besparing per jaar
Appartement30 m²€500,- / €600,-€115,-
Tussenwoning60 m²€800,- / €1.100,-€195,-
Hoekwoning60 m²€1.200,- / €1.400,-€340,-
2 onder 1 kap90 m²€1.500,- / €1.800,-€490,-
Vrijstaande140 m²€2.200,- / €2.500,-€590,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Besparing en terugverdientijd van spouwmuurisolatie

De gemiddelde terugverdientijd van een investering in spouwmuurisolatie ligt tussen de 4 en 6 jaar. Gemiddeld bespaart u bijna €200,- per jaar wanneer u de muur van een tussenwoning voorziet van isolatie. Voor een vrijstaande woning kan dit zelfs oplopen tot bijna €600,- per jaar. De komende jaren stijgt de prijs voor gas verder omhoog. Het is dus belangrijk om uw woning in Terneuzen energiezuiniger te maken.

Bespaar op uw energiekosten met spouwmuurisolatie!

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes met scherpe prijzen.

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

vloerisolatie Terneuzen

Vloerisolatie Terneuzen

Een vloerisolatie wordt door relatief weinig van onze klanten uit Terneuzen gekozen als onderdeel van de woningisolatie. Toch is de isolatie van de vloer geen gek idee. Zeker wanneer u een nieuw pand laat bouwen is een vloerisolatie ten zeerste aan te raden. Dankzij de vloerisolatie hebt u nooit meer koude voeten en zal ook de warmte niet via de grond wegtrekken. Woont u al in een bestaande woning, dan is naast de isolatie van de spouwmuur ook een vloerisolatie mogelijk voor een optimaal warmtebehoud. Wilt u een vloerisolatie laten uitvoeren in een bestaand pand? Houdt dan rekening met een vrij lange verbouwtijd. De isolatiewerkzaamheden door een isolatiebedrijf gaat ook goed samen met vloerverwarming.

Voordelen van vloerisolatie

 • De vloeren voelen behaaglijk warm aan.
 • U voorkomt tocht en optrekkende kou.
 • U hoeft minder te stoken door een betere warmteverdeling.

Houten vloer isoleren Terneuzen

Een vloer van hout wordt meestal via de onderzijde geïsoleerd wanneer dit mogelijk is, bijvoorbeeld via de kruipruimte. Een specialist op het gebied van isolatie uit Terneuzen brengt dan isolerend materiaal tussen de balken aan. De massief houten balken worden niet geïsoleerd, want dit hout heeft al een goede isolerende waarde.

Via de bovenzijde niet mogelijk?

Vloerisolatie via de bovenzijde is ook mogelijk. Een vakman haalt dan bijvoorbeeld de vloerplanken eruit en legt er isolatieplaten op. Daarna legt hij de vloerplanken weer terug. Daarnaast vergt een geïsoleerde vloer minder onderhoud, want tocht en vocht uit de kruipruimte tasten de ondervloer niet meer aan.

Betonvloer isoleren Terneuzen

In een garage ligt vaak een betonvloer. Dit type vloer voelt vaak koud aan. Een betonvloer wordt meestal via de bovenzijde geïsoleerd. Het vloeroppervlak voelt namelijk niet veel warmer aan met isolatie via de onderzijde. Op de betonvloer plaatst een vakman uit Terneuzen dan isolerend materiaal. Vaak zijn dit harde isolerende platen. Op het materiaal komt de nieuwe vloerbedekking. Door de isolerende materialen en de vloerafwerking komt de vloeroppervlak iets hoger te liggen.

Laat u in uw woning een betonvloer via de bovenzijde isoleren, dan moet u soms een aantal dingen aanpassen in uw woning, zoals het verhogen van de plinten. Via de onderzijde is ook een mogelijkheid, dan moet er wel een kruipruimte zijn met genoeg ruimte voor het isolerend materiaal.

Is mijn vloer wel of niet geïsoleerd?

Benieuwd of u al vloerisolatie heeft? Bekijk snel deze video.

Vloerisolatie combineren met vloerverwarming?

Wanneer u vloerverwarming heeft, is het zeer belangrijk om de vloer goed te isoleren. Er wordt zelfs aangeraden om dan een materiaalsoort met een hogere waarde te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. U moet namelijk meer stoken wanneer de vloer de warmte niet goed blijft vasthouden. Zonder isolatie vervliegt de warmte snel en bent u dus meer kwijt aan stookkosten.

Welke mogelijkheden bij vloerisolatie?

Er zijn verschillende methodes mogelijk bij vloerisolatie. Het beste resultaat krijgt u door vloerisolatie via de onderkant. Deze methode zorgt namelijk voor de hoogste besparing doordat de ondervloer helemaal afgesloten wordt. Vloerisolatie via de onderzijde is alleen mogelijk wanneer er een kruipruimte aanwezig is van minstens 35 centimeter hoog.

Ik heb een kleine kruipruimte!

Wanneer de kruipruimte te klein is of wanneer deze niet onder de gehele vloer loopt, is isolatie via de bovenzijde een optie. De laatste isolatiemethode is bodemisolatie. Een vakman brengt dan isolerende materialen aan op de bodem van de kruipruimte.

1. Vloerisolatie tegen onderkant van vloer

Wanneer de kruipruimte hoog genoeg is, minstens 35 centimeter, is vloerisolatie tegen de onderkant van de vloer mogelijk. Dit is één van de meest eenvoudige methodes om isolatie aan te brengen. Een isolatiespecialist brengt isolerende materialen aan tegen de onderkant. Om het materiaal te beschermen tegen vocht wordt er vaak nog een dampremmende folie op de bodem van de kruipruimte gelegd.

2. Vloerisolatie van bovenaf

Vloerisolatie van bovenaf is kostbaarder, dit komt omdat het arbeidsintensiever is en er meer verbouwd moet worden. De vloer moet namelijk opengebroken worden om de isolatiematerialen aan te brengen. Bovenop de isolatie komt een nieuwe vloerafwerking. Afhankelijk van de dikte van de isolerende materialen komt de vloer enkele centimeters hoger te liggen. Dit kan ertoe leiden dat u plinten moet vervangen en deuren moet laten bijschaven.

3. Bodemisolatie Terneuzen

Bodemisolatie is zeer geschikt wanneer de kruipruimte niet toegankelijk is of kleiner is dan 35 centimeter. Het isoleren van de bodem geeft de minste besparing. Dit komt omdat er een luchtlaag zit tussen de isolatie en de ondervloer, hierdoor verliest u warmte. Isolatieparels, isolatiechips, thermo-kussens of schelpen worden vaak gebruikt voor bodemisolatie in Terneuzen.

Kosten vloerisolatie

Hoe hoog de prijzen worden voor een vloerisolatie wordt in eerste instantie bepaald door het oppervlak van de betreffende vloeren, en daarnaast door het gekozen materiaal. Gemiddeld gezien moet u rekening houden met prijzen rond de €30,- per m². Het isolatiemateriaaltype waar u mee wilt isoleren is ook van belang met oog op het totale kostenplaatje. Het is afhankelijk van de exacte woonsituatie wat de juiste isolatiematerialen en isolatietechniek zijn voor een vloer- of bodemisolatie.

Prijstabel: vloerisolatie kosten

WoningtypeOppervlakteGemid. prijs incl. BTW*
Appartement45 m²€1.350,-
Tussenwoning50 m²€1.500,-
2 onder 1 kap55 m²€1.650,-
Vrijstaande woning70 m²€2.100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag dus gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparing en terugverdientijd van vloerisolatie

U bespaart met vloerisolatie gemiddeld €220,- per jaar op uw energiekosten, dit is ongeveer 320 kubieke gas minder. Na ongeveer zes jaar heeft u de investering weer terugverdiend door te besparen op de stookkosten. Naast een besparing verhoogt u ook het wooncomfort in uw woning, want de vloeren voelen warmer aan.

Wat is het verschil tussen vloerisolatie en kruipruimte isolatie?

Het verschil tussen vloerisolatie en kruipruimte isolatie, oftewel bodemisolatie, is dat bij vloerisolatie de isolerende materialen rechtstreeks op de onderkant of de bovenkant van de vloer geplaatst worden. De isolatie sluit de gehele vloer af. Bodemisolatie wordt alleen op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Hierdoor zit er nog steeds een luchtlaag tussen de isolatie en de ondervloer.

Op zoek naar een specialist voor vloerisolatie?

Kies eenvoudig de beste specialist door offertes te vergelijken!

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

kruipruimte isoleren Terneuzen

Kruipruimte isoleren Terneuzen

Een kruipruimte kan op twee manieren geïsoleerd worden, namelijk met bodemisolatie of door isolatie op het plafond van de ruimte aan te brengen. Deze laatste methode wordt ook wel vloerisolatie langs de onderzijde genoemd en is alleen mogelijk wanneer de ruimte goed toegankelijk is en hoger is dan 35 centimeter. Via de kruipruimte komt er tocht en kou naar boven. Dit trekt door de vloeren in uw huis in Terneuzen en zorgt ervoor dat u meer moet stoken. Daarnaast veroorzaakt vocht ook problemen zoals schimmelvorming, een muffe lucht en vochtplekken. Door de kruipruimte te isoleren voorkomt u deze problemen en zorgt u ervoor dat uw woning energiezuiniger is.

Voordelen van kruipruimte isolatie

 • U bespaart aanzienlijk op uw energierekening.
 • De isolatie voorkomt tocht en kou.
 • U verhoogt uw wooncomfort.

Geschikte isolatiematerialen voor kruipruimte isolatie

Er zijn een aantal materialen geschikt voor de kruipruimte. Voor een vochtige ruimte wordt er vaak gekozen voor isolatieparels of isolatiechips. Deze gaan namelijk drijven wanneer er een laagje water ontstaat en zo blijft de isolerende laag bestaan. Liever een natuurlijk materiaal? Dan zijn schelpen geschikt. Kies uit één van de volgende materialen:

 • Schelpen
 • Isolatiechips
 • EPS-parels

Kosten kruipruimte isoleren

De kostprijzen voor het isoleren van de kruipruimte zijn onder andere afhankelijk van de grootte van de ruimte. Voor een tussenwoning met vloeroppervlak van 45 m² moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €900,- tot €1.200,-. Meer gemiddelde isolatieprijzen van andere woningtypes staan in de tabel. De isolatiekosten zijn daarnaast afhankelijk van de arbeidskosten en het materiaal dat er gebruikt wordt.

Prijstabel: wat kost het isoleren van de kruipruimte?

Type woningVloeroppervlakte in m²Investering*
Tussenwoning45 m²€900,- tot €1.200,-
Hoekwoning50 m²€1.000,- tot €1.300,-
2 onder 1 kap55 m²€1.100,- tot €1.400,-
Vrijstaande woning70 m²€1.400,- tot €1.800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan.

Voorkom vochtproblemen & optrekkende kou met kruipruimte isolatie!

Vul het offerteformulier in en kies eenvoudig het beste isolatiebedrijf. Bespaar tot wel 40%.

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

gevelisolatie Terneuzen

Gevelisolatie Terneuzen

Voor een optimaal resultaat op het gebied van een verminderd verbruik van fossiele brandstoffen is er maar één isolatievorm geschikt, en dat is de isolatie van de gevel. Een gevelisolatie brengt daarbij vele andere voordelen met zich mee. Zo hebt u na de isolatie minder last van geluid van buitenaf, en is ook een verbeterde brandwering het gevolg van de gevelisolatie. Wanneer u kiest voor de isolatie van de gevel, dan raden wij aan contact op te nemen met een isolatiebedrijf uit Terneuzen. De medewerkers kunnen u helpen bij het maken van een keus tussen een binnen- en buitengevelisolatie en de beschikbare materialen. Weet u al wat u wil? Vraag dan snel, vrijblijvende offertes aan.

Voordelen van gevelisolatie

 • Uw stookkosten zijn lager
 • Vocht dringt niet meer naar binnen
 • Goed geluidsabsorberend vermogen

Soorten gevelisolatie

Er zijn verschillende methodes voor het aanbrengen van gevelisolatie. De eerste methode is door isolatie aan te brengen op de buitenmuur. Deze isolatiemethode levert het beste resultaat op en bovendien ziet de muur er als nieuw uit. De tweede methode is door spouwmuurisolatie aan te brengen in de muur. Tot slot is het mogelijk om een muur via de binnenzijde te isoleren.

1. Buitengevelisolatie Terneuzen

De term buitengevelisolatie staat voor een isolatietechniek waarbij de specialisten van een isolatiebedrijf een isolatielaag tegen de buitenkant van de bestaande gevel aanbrengen. Deze isolatielaag op de muur zullen zij vervolgens afdekken met gevelplaten of een ander soort gevelbekleding. Dankzij de techniek voor buitengevelisolatie verbetert u niet alleen de energiezuinigheid van het pand, u zult ook de aanblik van het bedrijfspand of uw huis verbeteren. Dit betekent dat tevens de prijswaarde bij een eventuele verkoop zal stijgen. De investering voor een buitengevelisolatie is relatief hoog. Hebt u maar een beperkt budget? Kies dan voor een isolatie van de spouwmuur in plaats van een buitengevelisolatie.

Gevelisolatie afwerken met gevelbekleding

Wist u dat de isolerende waarde van de woning ook verhoogt wordt met behulp van gevelbekleding? Dit heeft als bijkomend voordeel dat het de gevel van uw woning verfraait. Bij gevelisolatie heeft u verschillende mogelijkheden. Zo kan u ervoor kiezen om de gevel met steenstrips of bakstenen af te werken. Hiermee verandert u weinig aan het uiterlijk van het pand. Wilt u juist wel een andere uitstraling, dan is stucwerk een idee. Dit creëert een egaal oppervlak wat vaak een luxueus gevoel geeft. In Terneuzen wordt gevelbekleding van hout of kunststof steeds populairder. Dit zijn speciale planken of gevelpanelen die tegen de buitenmuur worden bevestigd. De isolatiekosten liggen aanzienlijk hoger dan bij andere vormen van isolatie, maar u bespaart tot wel €700,- per jaar op uw energiekosten!

Kunt u de buitenmuren nog beter isoleren?

Wat zijn de mogelijkheden voor gevelisolatie bij een huis gebouwd tussen 1975 en 1991?

2. Binnenmuur isoleren Terneuzen

Een ander alternatief voor de buitengevelisolatie is het isoleren van de binnenzijde van de gevel. Bij de isolering van deze muur zullen wij tegen de bestaande muur een laag isolerend materiaal plaatsen. Deze dekken specialisten daarna af met een zogeheten voorzetwand. Hoewel door menig isolatiebedrijf de binnengevelisolatie wordt aangeraden, raden wij u aan niet te snel deze keuze te maken. Waar veel klanten uit Terneuzen niet aan denken is dat bij deze soort gevelisolatie is dat zij niet enkel minder ruimte overhouden in de woonkamer, maar dat ook alle zaken als elektriciteit (stopcontacten, bedrading) in de muur aangepast moeten worden. Reken daarom op een lange verbouwtijd.

3. Spouwmuur isoleren Terneuzen

Woningen die tussen 1920 en 1980 gebouwd zijn in Terneuzen hebben vaak een spouwmuur die niet geïsoleerd is. Hierdoor verliest u veel warmte. Een spouwmuur bestaat uit een binnen- en een buitenmuur met een ruimte van 4 tot 6 centimeter ertussen, de spouw. Voor het isoleren van de spouwmuur boort een vakman van een isolatiebedrijf een aantal gaten in de muur. Via de vulgaten wordt de isolatie in de muur gespoten. Spouwmuren met een verouderde of aangetaste isolatie door vocht zijn geschikt voor na-isoleren.

Kosten gevelisolatie

Gevelisolatie kent een relatief hoge prijs. Voor een buitengevelisolatie dient u bijvoorbeeld te denken aan een investering rond de €14.000,-. Op de lange termijn bespaart u met een gevelisolatie echter het meeste. Zo zult u na ongeveer 12 jaar geld verdienen met de buitengevelisolatie. Deze vorm van isolatie wordt vaak gekozen als spouwmuurisolatie geen optie is. In onderstaande tabel vindt u de gemiddelde kosten voor gevelisolatie.

Prijstabel: gevelisolatie kosten

Soort gevelisolatieIsolatiewaarde (Rd)Kosten*Besparing per jaar
Spouwmuurisolatie1,3 Rd€2.000,-€570,-
Isolatie binnenzijde met voorzetwand2,5 Rd€10.500,-€680,-
Buitengevelisolatie4,0 Rd€14.000,-€720,-

*Let op: het gaat hier om gemiddelde kosten. Vraag daarom gratis offertes aan.

Besparing en terugverdientijd van gevelisolatie

Hoeveel u bespaart met het isoleren van de gevel door een isolatiebedrijf is afhankelijk van de isolatiemethode. Buitengevelisolatie levert de grootste besparing op, maar is ook de duurste methode. Spouwmuurisolatie is het goedkoopste, want deze isolatie is redelijk eenvoudig aan te brengen in de muur door een isolatiebedrijf. U heeft de investering voor spouwisolatie meestal binnen 4 jaar weer terugverdiend.

Isoleer uw gevel aan de buitenkant of de binnenkant!

Voorkom warmteverlies en bespaar op de stookkosten.

Offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

dakisolatie in Terneuzen

Dakisolatie Terneuzen

Het is algemeen bekend dat warmte naar boven stijgt. Het zal u daarom waarschijnlijk niets verbazen dat u via een slecht geïsoleerd dak tot wel 30% van de warmte verliest. Heeft u een onverwarmde zolderkamer? Dan bespaart u dankzij dakisolatie al snel tot €400,- per jaar. Bij een verwarmde zolderkamer kan deze besparing zelfs oplopen tot ruim €650,- per jaar.

Een goede dakisolatie heeft echter meerdere voordelen, zoals een verminderd geluidsoverlast en, met het juiste soort materiaal, een verbeterde brandwering. Het warmtebeleid van het dak kan dan ook met behulp van vele verschillende materialen uitgevoerd worden. Zo is het een optie om zelf de dakisolatie aan te brengen met behulp van hardschuimplaten, steenwol of wol van glas. Kiest u voor een ander product, dan raden wij u aan om de klus door een vakman van een erkend isolatiebedrijf te laten afhandelen.

Voordelen van dakisolatie

 • Aanzienlijk lagere energiekosten
 • Minder warmteverlies
 • Hoger wooncomfort

Hellend dak isoleren Terneuzen

Veel woningen in Terneuzen hebben een hellende dakconstructie. Dit betekent vaak dat de isolering van de constructie op twee manieren uitgevoerd kan worden door een isolatiebedrijf. Hellende daken zijn zowel aan de buiten- als binnenzijde af te dekken. Voor welke variant u kiest is afhankelijk van uw wensen op het gebied van isolerende waarde en brandwering. Daarnaast is tevens het risico op vochtproblemen van invloed op de keuze voor de isolatietechniek. Hebt u maar een beperkt budget? Dan zijn hellende daken prima eigenhandig van isolatie te voorzien. Zorg er dan wel voor dat u eerst een vochtremmende folie plaatst. Dit zal condens en andere vochtproblemen voorkomen.

Plat dak isoleren Terneuzen

Naast hellende daken zijn er natuurlijk ook platte daken. Een plat dak kan een isolatiebedrijf op drie manieren voor u van isolatie voorzien. De eerste techniek is de isolering van de onderzijde van de dakconstructie. Dit is de meest goedkope oplossing, maar ook de oplossing waarbij het vaakst lekkage optreedt. Een tweede optie is het plaatsen van isolatiemateriaal aan de buitenzijde van de dakconstructie. Daarna zullen wij dit afdekken met een dakbedekking. Tot slot is het ook een optie om de isolerende platen bovenop de dakbedekking te leggen. Wilt u extra veel bijdragen aan een beter milieu? Overweeg dan de installatie van een groendak.

Zolder isoleren Terneuzen

Door de zolder te isoleren kunt u de ruimte optimaal gebruiken. Zonder zolderisolatie is het namelijk niet mogelijk om de kamer te verwarmen zonder dat u veel warmte verliest. Wilt u de zolderruimte gaan gebruiken als extra kamer? Plaats dan zolderisolatie aan de onderzijde van het dak. Een vakman uit Terneuzen brengt dan isolatiemateriaal zoals glaswol, steenwol of platen aan tegen het dak en werkt dit netjes af met voorzetwandjes.

Wilt u de zolderruimte niet verwarmen?

Een andere methode is door te kiezen voor het isoleren van de zoldervloer. Dit kan met beloopbare isolatieplaten of met minerale wol. Zoldervloerisolatie is alleen geschikt als u de zolderkamer niet wilt verwarmen.

Zoldervloer isoleren

Er bestaan diverse methodes waarop u de zolderruimte of het dak kan isoleren. Gebruikt u de zolder enkel als niet-verwarmde opslagruimte? Dan kan u er op de zolder verdieping ook voor kiezen om niet het plafond of dak, maar juist de zoldervloer te isoleren. Dit is vaak voordeliger dan dakisolatie omdat het gaat om een kleiner oppervlak. De isolatiemethode is afhankelijk van de constructie van de zoldervloeren. Gaat het bijvoorbeeld om een draagstructuur van hout? Dan kiest een expert er over het algemeen voor om de ruimtes tussen de vloerbalken op te vullen. Hiervoor is glas- of steenwol erg geschikt. Is er echter een massieve draagstructuur aanwezig dan plaatsen zij het materiaal bovenop de vloer.

Houten zoldervloer isoleren

Voor het isoleren van zoldervloeren van hout plaatst een isolatiespecialist uit de omgeving van Terneuzen isolerende materialen tussen de balken, ook wel kepers genoemd. Isolatierollen van glaswol of steenwol worden hier vaak voor gebruikt. Na het isoleren is het mogelijk om de vloerplaten af te werken met vloerplaten, zodat u erop kunt lopen.

Betonnen zoldervloer isoleren

Een betonnen vloer wordt geïsoleerd met isolatieplaten. Deze zijn drukvast en erg dun, dit heeft als voordeel dat het vloeroppervlak niet veel hoger wordt. Bovenop de platen wordt nog vloerbedekking geplaatst om alles netjes af te werken. Minerale wol is minder geschikt, want dit is dikker en niet drukvast. Daarnaast moet een vakman dan een frame maken om de wol te plaatsen.

Dakkapel isoleren

Bij oudere dakkapellen kan het voorkomen dat de dakkapel niet optimaal isoleert. Het is goed mogelijk om te kiezen voor na-isolatie van de dakkapel. Een expert zal de isolatie over het algemeen aan de binnenkant van de dakkapel plaatsen. Dit betekent dat er isolatiemateriaal tegen de zijkanten wordt aangebracht met behulp van latten van hout. Houd hierbij wel rekening met het feit dat u een klein deel van de leefruimte moet inleveren en dat de wanden opnieuw afgewerkt dienen te worden.

Ook met isolatie van het dak verhoogt u de isolerende waarde van de dakkapel. Afhankelijk van uw wensen en budget kies het isolatiebedrijf voor een warm- koud- of omgedraaid dak constructie. Bij een warm- en omgedraaide constructie wordt het materiaal op de dakbedekking geplaatst, bij een koud dak ligt de dakbedekking boven het isolatiemateriaal.

Kosten dakisolatie

Hoe hoog de prijzen worden voor het uitvoeren van de dakisolatie is afhankelijk van onder andere het isolatiemateriaal waar u voor kiest, en de methode van aanbrengen. Gemiddeld gezien dient u rekening te houden met prijzen rond de €2.000,- voor de isolatie van de binnenzijde van daken, terwijl isolatie vanaf de buitenzijde ongeveer prijzen van €4.000,- kent.

Prijstabel: dakisolatie kosten

Soort dakKosten*
Binnenzijde schuin dak€1.500,- – €2.500,-
Buitenzijde schuin dak€3.500,- – €4.500,-
Zoldervloer€1.000,- – €2.000,-
Plat dak€3.000,- – €4.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten.

Besparing en terugverdientijd van dakisolatie

Doordat warmte opstijgt naar boven, bereikt u het beste resultaat tegen warmteverlies door het dak te isoleren. De isolatiekosten zijn afhankelijk van de isolatiemethode. Gemiddeld bespaart u ongeveer €700,- per jaar bij een verwarmde zolderkamer en €350,- per jaar bij een onverwarmde. De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 3 en de 5 jaar.

Isoleer uw dak om aanzienlijk te besparen op uw energiekosten!

Schakel een vakman uit Terneuzen in voor het plaatsen van dakisolatie.

Gratis offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

geluidsisolatie plaatsen muur en vloer

Geluidsisolatie Terneuzen

Geluidsoverlast van vliegtuigen, een drukke weg langs uw woning of ander omgevingsgeluid is erg vervelend, maar vermindert u door geluidsisolatie te plaatsen. Geluid wordt doorgegeven via contact, zoals het dichtdoen van een deur of het schuiven van een stoel, of door de lucht, zoals vliegtuigen en de tv.

Welke geluidsisolatie?

Afhankelijk waardoor de geluidsoverlast veroorzaakt zijn, zijn er twee verschillende manieren van geluidsisolatie: geluidsisolerende materialen en geluidsabsorberende materialen. Geluidsabsorberend dempen de geluiden zijn vooral geschikt voor binnenshuis. Het zorgt voor minder geluid van zowel binnen als buiten.

Vergunning nodig voor isolatie?

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig voor het plaatsen van isolatie. U verandert namelijk niets aan het uiterlijk of de constructie van uw woning in Terneuzen. Wanneer u gevelisolatie langs de buitenzijde laat aanbrengen, verandert u wel het uiterlijk van de woning. Er wordt dan immers nieuwe gevelbekleding aangebracht. In dit geval bent u vaak wel vergunningsplichtig. U leest meer over vergunningen op omgevingsloket.nl. Daarnaast kunt u op deze website ook eenvoudig een vergunning aanvragen.

Isolatie subsidie in 2019

Vanaf 1 januari 2019 zijn er geen landelijke subsidies meer mogelijk voor woningisolatie in Terneuzen. Lange tijd was er een subsidie voor particulieren of voor een Vereniging van Eigenaren (VvE). Het subsidiepotje voor particulieren was al snel op door de enorme populariteit. Vanaf 1 januari 2019 is ook de premie voor VvE’s gestopt. Lees op rvo.nl meer over de premie.

Zijn er nu helemaal geen subsidies meer?

Jawel! Soms zijn er nog lokale of regionale subsidies beschikbaar voor het plaatsen van isolatie. Via de website energiesubsidiewijzer.nl controleert u eenvoudig of u recht heeft op een isolatiesubsidie. Is uw woning ouder dan twee jaar? Dan betaalt u over de arbeidskosten voor het isoleren het verlaagde btw-tarief. Over de materiaalkosten moet u wel gewoon het normale tarief van 21% betalen. Op de website van de Belastingdienst leest u hier meer over.

Soorten isolatiemateriaal

Wanneer u uw woning in Terneuzen van isolatie wilt voorzien, dan hebt u de keuze uit een groot aantal isolatiematerialen. Veel voorkomende materialen zijn PIR, PUR, steenwol of wol van glas en diverse natuurlijke materialen. Voor welk isolatiemateriaal u het beste kunt kiezen is afhankelijk van het soort isolatie dat u toepast, en de mate van eigenhandigheid die u wenst. Zo zijn isolatieplaten gemakkelijker zelf te plaatsen dan thermoskussens. Het meest geschikte isolatiemateriaal hangt daarnaast af van het geld dat u hieraan kunt besteden. Het verschil kan oplopen tot tientallen euro’s per vierkante meter.

Letten op de isolatiewaarde

Een ander aandachtspunt bij het maken van de keuze voor isolatiemateriaal, is de isolatiewaarde van het product. Met name voor een gevelisolatie of dakisolatie is de isolerende waarde van groot belang. Deze waarde draagt niet slechts bij aan de warmte-isolering, maar kan ook zorgen voor een verhoogde prijswaarde van uw pand, wanneer u dit eventueel later wilt verkopen. Afhankelijk van de gekozen isolatiewaarde kan er ook meer subsidie worden gegeven door de gemeente of overheid. Eventueel kunt u bij het gemeenteloket informeren naar de voorwaarden voor subsidie.

isolatieplaten plaatsen

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn de meest eenvoudige keuze voor een vloerisolatie, dakisolatie en in sommige gevallen een gevelisolatie. Het plaatsen van isolatieplaten is vrij gemakkelijk, waardoor zeker doe-het-zelvers een grote voorliefde hebben voor isolerende platen. Het nadeel van de platen is dat deze vaak niet als afwerking gebruikt kunnen worden, en dat de meeste platen geen dragende kracht hebben. Weet dus waar u aan begint als u isolerende platen van hardschuim of een ander isolatiemateriaal aanschaft.

PIR

De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat. PIR wordt gezien als de verbeterde versie van de veelgebruikte PUR isolatie. Een isolatieplaat van dit materiaal wordt aan twee kanten voorzien van alucraft of glasvlies ter bescherming van het hardschuim waar de plaat uit is opgebouwd. Het voordeel van PIR isolatieplaten is dat deze een stuk dunner zijn dan de traditionele PUR modellen. Dit komt doordat polyisocyanuraat een veel hogere isolatiewaarde heeft, en daarom voor dezelfde isolatiewaarde veel minder materiaal nodig heeft. U schaft de platen al vanaf €12,- per vierkante meter aan.

PUR-isolatie

Hoewel men tegenwoordig steeds vaker PIR inzet als basismateriaal voor isolerende platen, is PUR ook nog steeds veel in gebruik. Er is een tijd geweest dat men bang was voor schadelijke gevolgen voor de gezondheid bij het gebruik van PUR. Uit onderzoek is echter gebleken dat dit materiaal gewoon zonder risico’s kan worden gebruikt. Polyurethaan kan zowel in harde als vloeibare variant worden toegepast. Onder andere voor een spouwmuurisolatie is dit een regelmatig ingezet isolatiemateriaal. De prijs van dit materiaal ligt gemiddeld een stuk hoger dan andere materialen, namelijk rond de €25,- per vierkante meter. Daar staat wel een groot gebruiksgemak tegenover en een uitstekende isolatiewaarde.

Glaswol

Glaswol wordt eveneens vaak toegepast als isolatiemateriaal. Het voordeel van glaswol is dat dit een soepel product is, waardoor het ook op moeilijker bereikbare plekken kan worden geplaatst. Daarbij is glaswol een voordelige optie, waardoor het een populaire keuze is bij klanten met een beperkt budget. Glaswol kost slechts €8,- per vierkante meter. Over het algemeen wordt glaswol het meest gebruikt bij dak- of muurisolatie. Gaat u zelf met de glaswol aan de slag? Ga dan voorzichtig te werk met het snijden. Zwevende glasvezels kunnen gevaarlijk zijn voor de ademhaling. Een specialist van ons isolatiebedrijf helpt u desgewenst bij de klus.

EPS parels

Hebt u wel eens gehoord van de term geëxpandeerd polystyreen? Waarschijnlijk niet. Deze term wordt wel afgekort als EPS, en staat voor het soort piepschuim dat men bij een isolatiebedrijf inzet als isolerend materiaal. Het grote voordeel is dat het een zeer licht product is, dat met €10,- per vierkante meter relatief goedkoop is, en dat toch een hoge isolatiewaarde kent. EPS parels vermengd met lijm zetten wij meestal in voor de isolering van een spouw, al is het ook voor een bodemisolatie is EPS een goede keus.

Tempex

EPS leveren wij niet alleen in parels, ook als isolatieplaten kunnen wij u dit aanbieden. In dat geval heet het product Tempex. Isolatieplaten van Tempex bestaan in een groot aantal afmetingen. De dunste variant is ongeveer 20millimeter dik, de dikste ongeveer 120 millimeter. Wilt u voldoen aan de eisen in het Bouwbesluit ten opzichte van isolatie? Dan raden wij aan om voor één van de dikkere varianten te kiezen. Tempex platen kosten slechts €8,- per vierkante meter en het plaatsen kunt u eventueel eigenhandig uitvoeren.

Kosten van isolatiemateriaal

Benieuwd naar de materiaalkosten voor het isolatiemateriaal? In de prijstabel vindt u een aantal gemiddelde prijzen. De goedkoopste materialen zijn glaswol en platen van tempex, voor deze twee materiaalsoorten betaalt u gemiddeld €8,- per vierkante meter. De gemiddelde prijs per m² voor EPS-parels ligt iets hoger, namelijk op €10,-, maar deze isoleren wel beter. Pur-schuim is het duurste namelijk €25,- per vierkante meter, maar dit materiaal werkt zowel isolerend als vochtwerend.

Prijstabel: prijzen van isolatiemateriaal

Type isolatiemateriaalGrootste voordeelGemiddelde prijs per m², exclusief plaatsing*
PIR (platen)Hoge isolatiewaarde€12,-
PURHandig bij vochtbestrijding€25,-
GlaswolUitstekende geluidsisolatie€8,-
EPS parelsDuurzaam€10,-
Tempex (platen)Voordelig€8,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief BTW en exclusief plaatsing. De gemiddelde prijzen zijn berekend op basis van een isolatielaag van 8 cm. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Natuurlijke isolatiematerialen

Voor het aanbrengen van isolatie door een isolatiebedrijf in uw woning in Terneuzen zijn er een aantal kunstmatige isolatiematerialen mogelijk, zoals EPS-parels of isolatieschuim. Daarnaast heeft u ook de keuze uit natuurlijke isolatiematerialen.

Voor een kruipruimte is het bijvoorbeeld mogelijk om te isoleren met schelpen en een dak isoleert u eenvoudig met schapenwol of hennep. Een ander materiaal is cellulose. Cellulose isolatie is een isolatievorm met natuurlijke papiervlokken. De vlokken zijn relatief goedkoop en dit isolatiemateriaal heeft een uitstekende isolatiewaarde. Andere materialen zijn metisse, houtvezels en stro. Soms denkt men dat natuurlijke isolatiematerialen een hogere kostprijs hebben, maar dit is vaak niet het gevel.

isolatiebedrijf Terneuzen

Recent aangevraagde offertes

Spouwmuurisolatie met EPS-parels - Terneuzen
Vloerisolatie tegen de onderkant van de vloer, met isolatieplaten - Goes
Houten zoldervloer isoleren (graag beloopbaar) - Vlissingen
Plat dak van bijkeuken isoleren - Middelburg

Isolatiebedrijven vergelijken? Gratis offertes

Bent u op zoek naar een ervaren isolatiebedrijf uit de buurt van Terneuzen die u kan helpen bij een spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie of dakisolatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vul bij het offerteformulier zo nauwkeurig mogelijk uw wensen in, en wij sturen u spoedig enkele vrijblijvende offertes toe. Vergelijk de offertes op basis van prijs en aanbod. Zo kiest u altijd voor een gecertificeerd isolatiebedrijf dat het beste bij u past.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!

Het duurt maar 1 minuutje.