Voor iedere situatie de juiste isolatie

Isoleer uw woning en bespaar honderden euro’s. Scherpe prijzen!

Offertes aanvragen

Isolatiebedrijf Wijchen

Woont u in Wijchen en bent u op zoek naar een erkend isolatiebedrijf dat u kan ondersteunen bij het verbeteren van de isolatiewaarde van uw woning of bedrijfspand? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk waarbij meerdere isolatiebedrijven zich hebben aangesloten. Deze bedrijven hebben een ruime ervaring met zowel spouwmuur- als dakisolaties, en met gevel- en vloerisolaties. Dit betekent dat u dankzij onze hulp in korte tijd geniet van een optimaal wooncomfort. Via het contactformulier vraagt u eenvoudig en snel meerdere vrijblijvende offertes (max.5) aan die u met elkaar kunt vergelijken. Zo kiest u altijd voor het isolatiebedrijf dat bij u past!


Soorten isolatie

Het verbeteren van de isolatiewaarde van een pand kan op verschillende manieren, en elke methode brengt eigen voor- en nadelen met zich mee. De goedkoopste oplossing op korte termijn is de spouwmuurisolatie. De isolering van de spouw is alleen bij sommige huizen uitvoerbaar, en zal op lange termijn minder opleveren dan duurdere technieken zoals dakisolatie en gevelisolatie. Voordeel van de spouwmuurisolatie is wel dat het binnen een dag af te ronden is. U geniet snel van een verbeterde woningisolatie. De voordelen van een dak- en gevelisolatie liggen met name op het gebied van de vocht- en brandwering. Afhankelijk van het isolatiemateriaal dat u kiest loopt de brandvertraging soms wel op tot tien minuten. De vloerisolatie, tot slot, vermindert de kans op ongedierte en draagt bij aan een gezonder woonklimaat. De geluidsisolatie verbetert eveneens door de toepassing van isolatieplaten op de vloer. De prijzen voor woningisolatie zijn afhankelijk van vele factoren zoals de gekozen isolatietechniek.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor de isolatie van de spouw bij uw woning of bedrijfspand in Wijchen? Hebt u een vraag over de prijs voor het verbeteren van het warmtebehoud bij u thuis? Of wilt u weten welke soort isolatietechniek het meest geschikt is voor u? Aarzel dan niet om meer informatie op te vragen via ons contactformulier. Of het nu gaat om de isolatie van uw spouwmuur, gevel, dak of vloer: wij garanderen dat u altijd snel de nodige informatie krijgt toegestuurd. Desgewenst sturen we u ook enkele offertes van menig isolatiebedrijf bij u uit de regio.

Spouwmuurisolatie

Wie maar een beperkt budget heeft en toch graag een betere isolatie wil bij zijn woning in Wijchen, kan het beste kiezen voor een spouwmuurisolatie. De na-isolatie van de spouwmuur kost relatief weinig, maar brengt op de lange termijn het minste voordeel. Voordat u de spouw kunt laten na-isoleren is het belangrijk eerst te achterhalen of er wel sprake is van een spouw in de muur. Hiervoor dient u de afstand tussen de binnen- en buitenmuur te meten. Is de afstand meer dan 24 centimeter? Dan is er sprake van een spouwmuur. Het na-isoleren van de spouw kunnen wij voor u binnen één dag afhandelen.

Hoe wordt een spouw gevuld?

Het afhandelen van een spouwmuurisolatie is vrij eenvoudig. Het eerste wat de specialist van ons isolatiebedrijf in Wijchen zal doen is het boren van kleine gaatjes in de muur. Via deze gaatjes brengen wij het isolatiemiddel in de spouw. Dit isolatiemateriaal kan in de navolgende uren uitharden, terwijl wij de voeggaatjes weer dichten. U zult aan de muur dan ook niet kunnen zien dat de spouwmuurisolatie is uitgevoerd. Wilt u de ventilatie van uw spouwmuur optimaal houden en de kans op vochtproblemen beperken? Vraag dan of ons isolatiebedrijf ventilatieroosters installeert. Dit zal vooraf aan de klus gebeuren, maar kan op dezelfde dag gedaan worden.

isolatie Wijchen

Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Veel klanten uit Wijchen vragen ons hoe zij weten of een spouwmuurisolatie noodzakelijk dan wel mogelijk is bij hun thuis. Specialisten kunnen hiervoor verschillende regels hanteren. De standaard regel is ten eerste: elke woning die voor 1920 gebouwd is, beschikt niet over een spouwmuur. Dit betekent dat een spouwmuurisolatie onmogelijk is. Een gevelisolatie is daarbij het beste alternatief. Een tweede stelregel is dat elke woning die na 1992 is gebouwd, over een kwalitatief goede spouwmuurisolatie beschikt. Dit betekent dat u niets meer hoeft aan te passen aan de spouwmuurisolatie. De woningen met een bouwjaar tussen deze twee tijdsvlakken beschikken over het algemeen wel over een spouwmuur, maar niet altijd over een (goede) spouwmuurisolatie. Als de spouw in deze periode al is geïsoleerd, dan is de kans groot dat het materiaal ondertussen is verzakt, of dat de isolatiewaarde relatief laag is.

Is hier wat aan te doen?

Jazeker. Met name bij woningen uit de jaren 80 is spouwmuurherstel een optie. Hiervoor voert een medewerker van een isolatiebedrijf eerst een soort inspectie uit, waarbij hij vaststelt welk isolatiematerialen destijds werd toegepast, en in welke staat dit verkeert. Aan de hand daarvan wordt een plan van aanpak gemaakt. Men besluit bijvoorbeeld of het product vervangen dient te worden, of dat herstellen een afdoende resultaat oplevert. Bij het vervangen zuigt men eerst de oude producten uit de spouw, om vervolgens nieuw isolatiemateriaal aan te brengen. De prijzen voor het verwijderen liggen tussen de €200,- en €500,- afhankelijk van het muuroppervlak. Wilt u weten of er bij u thuis een spouwmuur zit, en welke opties u hebt? Laat ook dan een specialist bij u thuis langskomen voor een inspectie en advies op maat.

Hoe werkt spouwisolatie?

Schone spouw?

Niet elke spouwmuur is geschikt voor het toepassen van een spouwisolatie. Waarom niet? Dit komt doordat sommige spouwmuren zeer verouderd zijn. Dit betekent dat er vuil, puin en cementresten in de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur kunnen liggen. Voordat u de muurisolatie toepast, is het noodzakelijk dat u deze puinresten verwijdert. Zolang deze resten er liggen heeft een isolatie vrijwel geen zin, omdat er geen luchtdicht geheel wordt gecreëerd. Bovendien leidt een spouwmuurvervuiling al gauw tot condens op de binnenmuren en bevordert dit het ontstaan van schimmels. Het verwijderen van de spouwmuurvervuiling gebeurt door een gat in de muur. De experts uit Wijchen halen hiervoor enkele bakstenen uit de muur, waardoor ze een soort stofzuiger stoppen. Dit zal al het puin weghalen, waarna u kunt kiezen uit verschillende vormen van vochtbestrijding.

spouwmuurisolatie in Wijchen

Kosten spouwmuurisolatie

Wij gaven al aan dat een spouwmuurisolatie weinig geld kost. De verschillen in prijs van spouwisolatie worden bepaald door het oppervlak en de breedte van de spouw, het gekozen isolatiemateriaal en de isolatiewaarde die u wenst. Over het algemeen gaan wij uit van een bedrag rond de €18,- per vierkante meter. Dit is exclusief extra opties zoals ventilatieroosters. Denk ook aan de extra kosten die het aanvragen van een vergunning (vaak verplicht bij buitengevelisolatie) met zich meebrengen.

Type woningen Opp. Gem. prijs incl. BTW Gem. besparing per jaar
Appartement 30 m² €500,- / €600,- €115,-
Tussenwoning 60 m² €800,- / €1100,- €195,-
Hoekwoning 60 m² €1200,- / €1400,- €340,-
2 onder 1 kap 90 m² €1500,- / €1800,- €490,-
Vrijstaande 140 m² €2200,- / €2500,- €590,-

Vloerisolatie

Wie een nieuwbouwwoning in Wijchen laat bouwen doet er goed aan te kijken naar de mogelijkheden voor een vloerisolatie. De vloerisolatie is evenals de dakisolatie gericht op het behoud van de warmte en het creëren van een aangenaam wooncomfort. Wilt u de isolatiewaarde van een bestaand pand verbeteren? Dan kunt u beter kiezen voor een bodemisolatie. Een bodemisolatie is vergelijkbaar met een vloerisolatie, maar richt zich in plaats van op warmtebehoud op vochtbestrijding en het voorkomen van tocht. Bij een bodemisolatie zal de bodem van de kruipruimte geïsoleerd worden. Eventueel is het een optie om de bodemisolatie te combineren met een vloerverwarming.

Is mijn vloer wel, of niet geïsoleerd? Handig filmpje om dit te achterhalen

Isolatie van houten vloer

De vloeren in een woonhuis hebben over het algemeen een basis van houten planken, zeker op de begane grond. Het aanbrengen van isolatie bij dergelijke vloeren gebeurt het snelste via de kruipruimte. U brengt dan het materiaal aan de onderkant van de houten vloer aan, waardoor de optrekkende kou vanuit de grond niet meer in huis komt, en de warmte van de kachel niet door de vloer wegtrekt. Een dergelijke vloerisolatie mag u eventueel zelf afhandelen. Een vereiste is dan wel dat de kruipkelder hoger is dan 50 centimeter, om het werk mogelijk te maken. Diverse isolatiematerialen vormen een geschikte oplossing voor de vloerisolatie. Voor alle producten geldt: zorg ervoor dat deze over een dampdichte laag beschikken. Sommige isolatieplaten zijn hier al van voorzien, bij de overige producten dient u eerst een dampdicht folie te plaatsen. Vervolgens is het isolerende materiaal aan de beurt. Plaats dit voorzichtig tussen de balken, en bevestig het met behulp van een nylondraadje of panlatten. Voorzie ook het luik van de kruipruimte en de cv-buizen van een isolerend laagje. De warm waterleidingen dient u met rust te laten.

Wat als de kruipruimte te klein of vochtig is?

Als de kruipkelder minder dan 50 centimeter hoog is, maar hoger dan 35 centimeter, dan zal een erkend specialist van een isolatiebedrijf uit Wijchen nog wel een isolatielaag kunnen aanbrengen. Is er nog minder ruimte? Dan vormt de isolatie van de topvloer of een andere isolatiesoort een betere oplossing. Overweeg dan wel om de kruipruimte te voorzien van een vorm van bodemisolatie.

vloerisolatie Wijchen

Isolatie van de betonvloer

Voor betonvloeren geldt dat een isolatie aan de onderkant vrijwel onmogelijk is, en weinig effect zal hebben. Daarom is het verstandiger om deze aan de bovenkant te isoleren. Er bestaan feitelijk twee opties voor de isolatie van betonvloeren: (1) het creëren van een zwevende vloer en (2) het verwerken van de isolatielaag tijdens het leggen van een nieuwe betonvloer. De laatste optie is het gemakkelijkst en op de lange termijn ook het meest voordelig. Kiest u voor deze oplossing? Dan stort men eerst een bodemlaag, en daarna de tussenlagen, waaronder een isolatielaag. Hier bovenop komt natuurlijk weer de toplaag ter bescherming. Het plaatsen van een zwevende vloer is de beste oplossing op het moment dat de vaste betonlaag er al ligt. Tussen de zwevende dekvloer en de basisvloer komt dan de isolatielaag. Het grote voordeel van een zevende dekvloer is bovendien dat dit zorgt voor een uitstekende geluidsisolatie.

Geluidsisolatie

Wist u dat een bijkomend voordeel van de vloerisolatie een betere geluidsisolatie is? Met name bepaalde isolatieplaten zorgen ervoor dat de demping van de vloer verbetert, en hebben zo een aangenamer wooncomfort tot gevolg. Het is dan ook mogelijk om de vloerisolatie alleen te gebruiken als beperking van de geluidsoverlast. Is de isolering van de vloer bij u in Wijchen geen optie? Overweeg dan om het plafond te (laten) verlagen. Een verlaagd plafond heeft een vergelijkbaar effect en brengt ongeveer dezelfde prijzen met zich mee als een vloerisolatie. Materialen voor een betere geluidsisolatie zijn glaswol, Tempex en isolatieplaten van PUR.

Kruipruimte isoleren

Zoals gezegd is het een optie om de kruipruimte van isolatie te voorzien met het oog op vochtbestrijding. Het creëren van een lagere luchtvochtigheid in huis brengt diverse andere voordelen met zich mee. Zo is hierdoor de kans op ongedierte kleiner, profiteren mensen met astmatische klachten van een drogere lucht, en hoeft u minder te stoken. Wilt u zelf de kruipkelder isoleren? Dan moet deze minimaal een hoogte hebben van 50 centimeter en voldoende verlicht worden. Wanneer u de specialisten van een isolatiebedrijf voor deze klus inschakelt, dan is een hoogte van ongeveer 35 centimeter voldoende voor het afhandelen van het werk.

zolderisolatie door isolatiebedrijf Wijchen

Zoldervloer isoleren

De isolatie van de zoldervloer is voordeliger dan een dakisolatie omdat het sneller gaat en er minder materiaal nodig is. De isolering van de zoldervloer is alleen een mogelijkheid op het moment dat u de zolder niet als leefruimte gebruikt. De methoden die u kunt toepassen voor de zoldervloerisolatie hangen van de bouwconstructie af. De meeste zoldervloeren bestaan uit houten kepers. Deze isoleert u eenvoudig met behulp van flexibele rotswol, glaswol of isolatiedekens. Deze stopt u eenvoudig tussen de kepers, en de naden kunt u dichtplakken met een folie of kitrand. Andere vloeren hebben een betonnen plaat als basis. Deze dekt u het eenvoudigst af met behulp van isolatieplaten. Kiest u voor isolatieplaten van PIR? Dan is een verdere afwerking niet meer nodig. Eventueel is het een optie om het isolatiemateriaal los op de zoldervloer te leggen. Dit is natuurlijk alleen een mogelijkheid wanneer u de zolder verder niet gebruikt. Is de zolder wel een deel van de woonruimte? Overweeg dan om alsnog de zoldervloer van een isolatielaag te voorzien. Hierdoor beperkt u de geluidsoverlast. De prijs voor de isolering van de zoldervloer is afhankelijk van het basismateriaal dat u kiest. Hou rekening met ongeveer €35,- per vierkante meter oppervlak. Dit is inclusief BTW, maar zonder plaatsingskosten.

Kosten vloerisolatie

Het plaatsen van een vloerisolatie in een bestaand pand in Wijchen zal heel wat kosten met zich meebrengen omdat ook de oude vloer eruit gehaald moet worden. Wij houden gemiddeld rekening met een prijs van vloerisolatie van rond de €30,- per vierkante meter. Dit kan nog veranderen naar aanleiding van het gekozen isolatiemateriaal en de staat van de ondervloer.

Woningtype Oppervlakte Gemid. prijs incl. BTW
Appartement 45 m² €1350,-
Tussenwoning 50 m² €1500,-
2 onder 1 kap 55 m² €1650,-
Vrijstaande woning 70 m² €2100,-

Gevelisolatie

De meest kostbare maar op de lange termijn ook meest voordelige vorm van woningisolatie is de gevelisolatie. Wie de gevel laat isoleren heeft de keuze uit twee opties: een buitengevelisolatie of de isolatie van de binnenzijde van de muur. De buitengevelisolatie is hiervan de duurste optie, maar brengt ook vele voordelen met zich mee. Zo zal u dankzij de buitengevelisolatie een verbeterd aanzicht van de woning hebben en is de isolatie optimaal. Hebt u helemaal geen groot budget? Kies dan voor een spouwmuurisolatie in plaats van een gevelisolatie. Dit heeft een lager effect, maar is relatief gezien een zeer goede keuze, zeker op de kortere termijn.

Buitengevelisolatie

Zoals gezegd is de buitengevelisolatie de duurste optie waar u voor kunt kiezen. Bij een buitengevelisolatie plaatsen wij een laag isolatiemateriaal tegen de buitenkant van de gevel, welke wij daarna afdekken met een nieuwe gevelbekleding of bakstenen. Dankzij deze verbeterde aanblik zal de prijswaarde van het pand stijgen. Het betekent echter eveneens dat u voor deze vorm van gevelisolatie een vergunning moet aanvragen bij het loket. De medewerkers van ons isolatiebedrijf kunnen u hier eventueel meer informatie over geven. Is er maar weinig ruimte rondom uw huis in Wijchen? Dan is in plaats van een buitengevelisolatie een standaard gevelisolatie wellicht de beste optie.

gevelisolatie middels isolatiebedrijf Wijchen

Afwerking van de gevel

Op het moment dat u een gevelmuur van isolering voorziet, dan blijft het daar natuurlijk niet bij. Over de isolatielaag heen dient u een voorzetmuur te plaatsen of een geheel nieuwe gevel, afhankelijk van aan welke kant u de gevel isoleert. Een geheel nieuwe gevel is op meerdere manieren af te werken. Wij noemen hieronder daarom een aantal vormen van gevelbekleding voor u op, elk met hun eigen voor- en nadelen.

 • Houten of kunststof rabatdelen: deze gevelplanken geven uw pand een warme uitstraling. De planken vormen bovendien nog een extra laag tegen de weersinvloeden. Vooral houten rabatdelen vragen aardig wat onderhoudstijd.
 • Pleisterlaag: een pleisterlaag of stucwerk biedt een meer egaal resultaat. Het stucwerk is op meerdere manieren aan te brengen, zodat u altijd een sfeer creëert die bij u past.
 • Impregneren: vindt u een bakstenen gevelmuur prima? Overweeg dan om de muur te impregneren. Hierdoor is deze langer bestand tegen weer en wind.

Mogelijkheden huis gebouwd tussen 1975 en 1991

Binnenmuur isoleren

De isolatie van de binnenkant van de muur is een goedkopere vorm van gevelisolatie, die op de lange termijn zeer voordelig is. U zult namelijk in 12 jaar de investering terugverdienen en feitelijk geld gaan verdienen dankzij de besparing op de stookkosten. Bij het afhandelen van de gevelisolatie moet u wel rekening houden met een lange verbouwtijd, een verkleining van de woonruimte en het verplaatsen van de stopcontacten. Wij raden aan om niet zelf met de gevelisolatie aan de slag te gaan, maar hiervoor de hulp van een erkend isolatiebedrijf uit Wijchen in te schakelen. U bent dan zeker van een vakkundig afgehandelde klus.

Kosten gevelisolatie

De prijs voor het aanbrengen van een gevelisolatie is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste invloedsfactor is de afmeting van de muur. Hoe groter, hoe hoger de prijzen. Daarnaast is ook het isolatiemateriaal van invloed, en de isolatiewaarde die u wenst te bereiken. De regels voor een minimale waarde vindt u terug in het Bouwbesluit van 2012.

Soort gevelisolatie Isolatiewaarde (Rd) Kosten Besparing per jaar
Spouwmuurisolatie 1,3 Rd €2000,- €570,-
Isolatie binnenzijde met voorzetwand 2,5 Rd €10500,- €680,-
Buitengevelisolatie 4,0 Rd €14000,- €720,-

Dakisolatie

De eerste vorm van isolatie waar wij u graag verder over willen informeren is de dakisolatie. Warme lucht stijgt naar boven, zoals u wellicht weet, en daarom is een dakisolatie een uitstekende oplossing voor het warmtebehoud. Door de isolatielaag blijft de warmte langer binnenshuis, en beperkt u het warmteverlies soms wel met 30 procent. De kostprijs voor een dakisolatie is relatief hoog, maar op de lange termijn zult u deze investering weer terug verdienen. Per jaar gaat men uit van een besparing rond de €650,-. Zowel hellende als platte daken zijn op diverse manieren van een isolatielaag te voorzien. Wilt u zelf aan de slag met de dakisolatie? Kies dan voor isolerende platen. Deze zijn eenvoudig aan te brengen en vereisen vrij weinig ervaring met isolatie of ander kluswerk.

Hellend dak isoleren

De meeste woningen in Wijchen hebben hellende daken, en dit maakt het makkelijker om zelf de isolatielaag aan te brengen. Hellende daken zijn feitelijk op twee manieren te isoleren. De eenvoudigste en goedkoopste oplossing is de isolering van de binnenzijde van de dakconstructie. Hoewel dit eenvoudiger is, moet u hierbij wel vaak een dampremmende laag (laten) aanbrengen om vochtproblemen te voorkomen. Wilt u een optimale isolatiewaarde? Dan is een isolatie aan de buitenzijde van het dak de beste oplossing. Wij adviseren om hiervoor een ervaren isolatiebedrijf uit de regio in te huren.

dakisolatie Wijchen

Dakkapel isoleren

Wij gaven hierboven al aan dat er verschillende mogelijkheden bestaan voor de dakisolatie: zowel de binnenkant als buitenkant van de dakconstructie en een isolatielaag over de dakbedekking vormen een mogelijkheid. Datzelfde geldt voor de isolatie van dakkapellen. Hiervan kunt u niet alleen het dak van isolering voorzien, maar ook de zijkanten (wangen). Over het algemeen adviseren wij om de isolatiematerialen aan de buitenkant van de dakkapel te plaatsen. Dit omdat het bij dampdichte dakkapellen een stuk lastiger is om de isolerende producten aan te brengen. Wilt u de wangen eigenhandig van isolatie voorzien? Volg dan het onderstaande stappenplan:

 • Start met het luchtdicht maken van het oppervlak. Dit doet u met een speciaal folie.
 • Plaats een raamwerk van houten planken over de wand.
 • Stop hier flexibel isolatiemateriaal tussen.
 • Breng een dampdichte laag aan.
 • Werk het oppervlak af met de gewenste materialen.

isolatie plat dak

Plat dak isoleren

Naast hellende daken is ook het warmtebehoud van platte daken te verbeteren. Hiervoor hebben onze specialisten drie technieken ter beschikking. De eerste en meest eenvoudige techniek is de isolering van de onderkant van de dakconstructie. Dit is vrij goedkoop, maar u loopt hiermee ook een groot risico op lekkage en andere vochtproblemen. Het alternatief is daarom om de bovenkant van de dakconstructie af te dekken en dan een dakbedekking over de isolatielaag te plaatsen. Tot slot is het tevens een optie om de isolatielaag over de dakbedekking aan te brengen. Wilt u bijdragen aan een beter milieu? Overweeg dan de aanleg van een groendak.

Kosten dakisolatie

Het laten uitvoeren van een dakisolatie door een erkend dakisolatie bedrijf kost, afhankelijk van het soort isolatietechniek dat men toepast, tussen de €1500,- en €4000,-. Door zelf een deel van de dakisolatie af te handelen is het mogelijk om tot wel 40% op deze prijzen van dakisolatie te besparen. Daarnaast vormt ook de aanvraag van subsidie een grote bijdrage aan de mogelijke besparing op de materiaalkosten.

Soort dak Kosten
Binnenzijde schuin dak €1500,- – €2500,-
Buitenzijde schuin dak €3500,- – €4500,-
Zoldervloer €1000,- – €2000,-
Plat dak €3000,- – €4000,-

Soorten isolatiemateriaal

De specialisten van ons isolatiebedrijf kunnen uw huis op diverse manieren isoleren, waarbij zij gebruik maken van een groot aantal isolatiematerialen. Over het algemeen verdelen wij deze materialen in twee categorieën: kunstmatige en natuurlijke isolatiematerialen. Voor welke variant u het beste zou kunnen kiezen is afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere de isolatiewaarde, de dikte van het materiaal en de bijbehorende eigenschappen zoals geluidsisolatie of brandwerende functie zijn punten waar u op dient te letten voordat u een keuze maakt.

Letten op de isolatiewaarde

De isolatiewaarde is van deze punten waarschijnlijk de belangrijkste. Elke isolatiemateriaal heeft een eigen basis waarde, die afhankelijk van de dikte van het materiaal kan variëren. Zo is bijvoorbeeld de isolerende waarde van een muur afhankelijk van de dikte van de spouw, en hangt ook de isolerende waarde van een vloerisolatie af van de hoeveelheid isolatiemateriaal die u hieronder kunt plaatsen. Een speciale isolatiewaarde waarop u kunt letten is de K-waarde. De K-waarde staat voor de algemene isolatiewaarde van een woonhuis of bedrijfspand. Tegenwoordig heeft men vastgelegd dat voor nieuwbouwwoningen het getal onder de 45 moet liggen, voor oudere woningen is een ruimere marge vastgelegd. Hoe lager de K-waarde, hoe beter het pand geïsoleerd is. Zoekt u naar de isolatiewaarde van een bepaald materiaal of een combinatie van materialen? Kijk dan naar de R- of Rc-waarde. De Rc-waardering is een optelling van diverse R-waarden, die vastliggen voor een bepaalde isolatielaag. Onder meer dubbelglas, maar ook de gevelplaten of betimmering kunnen een R-waarde hebben. Hoe hoger de R-waarden liggen, hoe beter het is. De genoemde waarden hebben allemaal een Lambda waardering aan de basis staan. Voor een lambda-waardering geldt dat een lage waarde staat voor weinig warmteverlies.

isolatiemateriaal Wijchen

Isolatieplaten

Een aparte categorie binnen de isolatiematerialen zijn de isolatieplaten. Een isolatieplaat kan van een groot aantal basismaterialen gemaakt worden. Zo zijn onder andere PUR, PIR, glaswol en EPS geschikt als basis voor een isolatieplaat. Het grote voordeel van isolerende platen is dat deze erg hadnig zijn voor doe-het-zelvers. De isolatieplaten zijn eenvoudig te plaatsen, en kosten bovendien relatief weinig. Denk er wel aan de u de meeste isolatieplaten nog moet afdekken met een ander product voor een optimale werking en uitstraling.

PIR

Eén van de producten die steeds populairder wordt bij ons klanten uit Wijchen is PIR. De afkorting staat voor polyisocyanuraat, en het is de opvolger van PUR. Eén van de voordelen van PIR is dat het in veel dunnere hoeveelheden eenzelfde isolatiewaarde levert als PUR. Hierdoor heeft u minder van het basismateriaal nodig, en scheelt dit natuurlijk in de uiteindelijke kostprijs. Ter vergelijking: een laag PIR over de vloer kost per vierkante meter €12,- terwijl u voor PUR ongeveer €35,- voor eenzelfde afmeting betaalt. Daarnaast zijn de isolatieplaten van polyisocyanuraat direct beloopbaar. Als u de zoldervloer isoleert hoeft u dan bijvoorbeeld geen extra vloerbedekking te leggen.

PUR

Hoewel PIR steeds populairder wordt, levert ons isolatiebedrijf nog steeds regelmatig PUR aan als basismateriaal. Met name voor het isoleren van de spouwmuur is de vloeibare variant van polyurethaan erg geschikt. Deze vloeibare PUR spuiten wij in de spouw, waarna deze zelf uithardt en een goede isolatie biedt. Naast vloeibaar polyurethaan bestaat er ook een vaste variant. Hoewel PUR een tijd geleden negatief in het nieuws was vanwege mogelijke gezondheidsrisico’s heeft nieuw onderzoek uitgewezen dat u dit materiaal gerust gebruiken kunt. Zoals hierboven al aangegeven kost PUR ongeveer €25,- per m2.

isolatie met glaswol Wijchen

Glaswol

Een volgend isolatiemateriaal waar wij uw aandacht op willen vestigen is glaswol. Glaswol zetten wij met name in voor dakisolaties. Wilt u zelf aan de slag met de plaatsing van glaswol? Denk er dan aan dat u voldoende beschermende kleding draagt. Het verwerken van glaswol zorgt ervoor dat er vezels in de lucht komen die uw luchtwegen en huid kunnen irriteren. Draag daarom altijd een stofbril, mondkapje en handschoenen om dergelijke problemen te voorkomen. Het verwerken van glaswol is relatief eenvoudig. Het grote voordeel van glaswol ten opzichte van overige isolatiematerialen is de lage kosten. De aanschafprijs ligt rond de €8,- per vierkante meter.

EPS parels

Wie graag het warmtebehoud van de vloeren wil verbeteren doet er zoals gezegd goed aan de kruipruimte af te dekken. De isolatie van de kruipkelder kan met behulp van diverse producten, waaronder EPS parels. Deze EPS parels zijn ook zeer geschikt voor de isolatie van de spouwmuur, doordat zij eenvoudig evenredig te verdelen zijn. De afkorting EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, een product dat wij beter kennen als piepschuim. EPS is niet alleen in parelvorm verkrijgbaar bij ons isolatiebedrijf, maar ook als Tempex. Dit is de iets goedkopere variant. Waar gewoon EPS €10,- per m2 kost, kent Tempex kosten van circa €8,- voor een vergelijkbaar oppervlak.

Tempex

De term Tempex gebruiken wij voor de isolatieplaten van piepschuim. Tempex is in een groot aantal soorten en maten te bestellen bij menig isolatiebedrijf uit Wijchen. U hebt onder andere de keus uit Tempex platen van 20 en van 120 millimeter. Het hangt dan ook af van uw wensen voor isolerende waarde, prijs en verwerking welke dikte het beste past. Tempex is gemakkelijk te plaatsen en kent lage prijzen (€8,- per m2), hierom is het populair bij de doe-het-zelvers. De medewerkers van een isolatiebedrijf uit Wijchen kunnen u hier meer informatie over geven.

Type isolatiemateriaal Grootste voordeel Gemiddelde prijs per m², exclusief plaatsing*
PIR (platen) Hoge isolatiewaarde €12,-
PUR Handig bij vochtbestrijding €25,-
Glaswol Uitstekende geluidsisolatie €8,-
EPS parels Duurzaam €10,-
Tempex (platen) Voordelig €8,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs, inclusief BTW en exclusief plaatsing. De gemiddelde prijzen zijn berekend op basis van een isolatielaag van 8 cm. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Natuurlijke isolatiematerialen

De meeste materialen die wij hierboven genoemd hebben zijn kunstmatige isolatiematerialen. Naast kunstmatige producten werken wij echter ook vaak met een natuurlijke isolatiematerialen. Bij een natuurlijk isolatiemateriaal moet u denken aan basisproducten als hennep, schapenwol en kurk. Andere natuurlijke producten zijn rotswol, papiervlokken en jute. Hoewel het gebruik van natuurlijke producten zeer voordelig is voor het milieu, moet u rekening houden met lastigere plaatsing of soms iets hogere prijzen. Daarentegen hebben de meeste duurzame isolatiematerialen extra positieve eigenschappen zoals geurneutralisering of geluidsisolatie.

Vergunning

Omdat bij een gevelisolatie het straatbeeld verandert, ook al is het maar een klein beetje, is het noodzakelijk om bij de isolatie van de voorgevel een vergunning aan te vragen. De leden van de gemeentelijke welstandscommissie zullen vervolgens uw aanvraag bekijken en u wel of geen toestemming geven. Wilt u voorkomen dat u lange tijd moet wachten op toestemming? Kies er dan voor om de zij- en achtergevel van isolatie te voorzien. Hiervoor is over het algemeen geen vergunning nodig. Weet u niet of een vergunning vereist is? Vraag dit dan na bij het gemeenteloket en voorkom een boete of, erger nog, het terugdraaien van de veranderingen. De professionals van een isolatiebedrijf uit de regio helpen u tevens graag met tips en advies op maat.

Subsidies 2017/2018

Voor het laten uitvoeren van isolerende maatregelen zoals een geïsoleerde spouwmuur of het afdekken van een muur aan de binnen- of buitenzijde gelden zoals gezegd diverse subsidies. De vaste subsidie van dit moment is een automatische korting op de BTW over de arbeidskosten van de klus. Dit is een korting van 21 naar 6 procent dat het isolatiebedrijf automatisch voor u doorrekent op de factuur. Het is wel belangrijk dat op de rekening een onderscheid wordt gemaakt tussen de arbeidskosten en de prijzen voor het isolatiemateriaal. Een tweede optie voor een subsidie is het terugvragen van tot wel 20% van de kosten voor isolatie op het moment dat u twee of meer energiebesparende maatregelen toepast. Dit is alleen een mogelijkheid als u zowel de bewoner als eigenaar van het pand bent. Daarnaast zijn er nog enkele andere voorwaarden waaraan u dient te voldoen voordat men u de subsidie toekent. Een volgende subsidie is speciaal voor eigenaren van huurwoningen. Deze subsidiemogelijkheid is aan heel wat eisen verbonden. Daarom is het verstandig een isolatiebedrijf uit Wijchen om ondersteuning te vragen. Het aanvragen van een dergelijke subsidie kan enkele weken tot maanden in beslag nemen. Wij adviseren u daarom om altijd op tijd bij het gemeenteloket van Wijchen langs te gaan en uw aanvraag in te dienen. Zo bent u zeker dat u altijd aan de klus kunt beginnen wanneer u wenst. Wist u overigens dat er tevens een speciale subsidie bestaat voor het krijgen van professioneel advies over de staat van uw pand, en de mogelijkheden voor isolatie? Het is een mogelijkheid om tot wel €200,- op dit adviesgesprek terug te krijgen. Kijk voor meer informatie over de subsidies op de website van Rijksoverheid. De voorwaarden die voor deze subsidie gelden zijn:

 • U bent eigenaar en bewoner van het huis.
 • U maakt gebruik van de diensten van een erkend vakman.
 • U krijgt een gedetailleerde factuur.
 • U toont een duidelijke betaling.

kosten isolatie Wijchen

Isolatiespecialisten vergelijken

Bent u benieuwd naar de prijzen voor het laten afhandelen van een spouwmuurisolatie. Hebt u een vraag over het verschil tussen een binnen- en buitengevelisolatie? Of hebt u de hulp nodig van een isolatie specialist uit Wijchen? Dan zit u bij ons goed. Geef uw wensen door via het contactformulier en wij sturen u spoedig enkele offertes toe. Geheel gratis en vrijblijvend. Vergelijk deze op aanbod en kies voor de specialist die bij u past!